Dodaj do ulubionych

Naprawde pachnące swieczki zapachowe

17.01.13, 13:38
Kupiłam na swięta 3 świeczki zapachowe, kazda była z innego sklepu i od innego producenta, ale zadna nie pachniała, no, moze jedna jakby trochę.
Mozecie cos doradzić? Co warto kupić?
Kadzidełek a la Indie nie znoszę
Obserwuj wątek
    • headvig Re: Naprawde pachnące swieczki zapachowe 17.01.13, 13:50
      próbowałaś świeczek typu brise albo airwick? w sklepie wąchałam - pachniały dość mocno, nie wiem jak po zapaleniu.
    • piegoosek Re: Naprawde pachnące swieczki zapachowe 17.01.13, 13:57
      Ja polecam zapachowe swieczki z Ikea! Osobiscie uwielbiam te ich waniliowe, ale kazde maja dosc mocny zapach podczas spalania! Polecam! Te duze jakby bardziej pachna niz tealighty, chociaz i te pachna smile
    • alinka_li Re: Naprawde pachnące swieczki zapachowe 17.01.13, 14:07
      Yankee Candle ma chyba najbardziej pachnące świece, ale i tak trafiają się egzemplarze mniej aromatyczne, a że cena jest wysoka to i ryzyko duże. Ja polecam nie świece, ale woski tej samej firmy. Pachną tak mocno, że czasem ciężko to znieść, chociaż i tak używam tylko po kawałeczkusmile
      • novinka1 Re: Naprawde pachnące swieczki zapachowe 17.01.13, 15:36
        Ale te woski to chyba do kominka? My w ubikacji palimy kadzidełka - bynajmniej nie w związku z czynnościami tam wykonywanymi - mamy fatalną wentylację i jak sąsiedzi biorą się za obiad to jedzie równo. Tylko kadzidełka "zagłuszają" zapach...
        • ofelia1982 Re: Naprawde pachnące swieczki zapachowe 17.01.13, 19:39
          Jak byłam w USA i trafiłam do sklepu Yankee Candle to wpadłam w szał. Obłędne zapachy, nakupowałam tego... Ale niestety świece podczas palenia nie pachną bardziej niż świece z Biedronki (które btw bardzo fajnie pachną, zwłaszcza te ciemnobrązowe - z cynamonem).
          • madziulka1982 Re: Naprawde pachnące swieczki zapachowe 15.10.13, 19:50
            wszystko zalezy od zapachu, jedne pachna mniej inne wiecej, osobiscie polecam zapach swiecę Yankee candle creamy caramel - pachnie przepieknie i mocno. smile
        • alinka_li Re: Naprawde pachnące swieczki zapachowe 18.01.13, 11:58
          Tak, woski są do kominka, poleciłam jako alternatywę dla świec: też używa się ze świeczką- podgrzewaczem, tak że efekt płomyka świecy jest, tylko efekty zapachowe dużo lepszesmile
          • mala_mujer Re: Naprawde pachnące swieczki zapachowe 18.01.13, 12:14
            no i woski można taniej kupić takie malutkie na spróbowanie
            piszę o tym, bo ja byłam rozczarowana ich zapachami - w porównaniu do olejków do kominka były bardzo mydlane i, jak dla mnie, sztuczne i męczące sad
      • magdalaena1977 Re: Naprawde pachnące swieczki zapachowe 19.11.13, 13:33
        Woski z YC są małe i stosunkowo tanie, ale jednak szybko tracą zapach. No i wylewanie tego wosku jest dość kłopotliwe. W tym roku z duszą na ramieniu kupiłam średnią świeczkę Cinnamon Stick, ale jest bardzo ok. Pachnie nieźle, palę co kilak dnia i została mi około połowa.
        Dużym plusem YC jest to, że świeczki w słoikach są dość płynne - przez to masa się roztapia, a "wosk" spływa na dno słoika.
        • squirk Re: Naprawde pachnące swieczki zapachowe 19.11.13, 14:17
          magdalaena1977 napisała:

> Woski z YC są małe i stosunkowo tanie, ale jednak szybko tracą zapach. No i wyl
          > ewanie tego wosku jest dość kłopotliwe.

Nie wylewam, czekam aż zastygnie w "miseczce" podgrzewacza i wyjmuję jako dysk.
          Po przetestowanych iluśtam zapachach mam kilka ulubionych, kilka to porażka, mam jeszcze jakieś dwa świąteczne do przetestowania, generalnie uważam YC za firmę przyzwoitą ale ze stanowczo zbyt wysokimi cenami.
    • nostress.ka21 Re: Naprawde pachnące swieczki zapachowe 17.01.13, 19:50
      Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale natężenie zapachu zależy od wielu czynników panujących w pomieszczeniu.

Najlepiej przekonałam się o tym w czasie używania tych samych świeczek w domu rodzinnym i u partnera. Różnica kolosalna.

Także niestety, ale im lepsza wentylacja, większa powierzchnia i wilgotność tym słabiej będzie odczuwalny zapach.

Jednak ze wszystkich świeczek jakie próbowałam polecam te biedronkowe w szklaneczkach, są najlepsze pod względem jakości(zapach, czas palenia, wypalanie) do ceny.
      • anula36 Re: Naprawde pachnące swieczki zapachowe 17.01.13, 21:03
        zamiast chemii ze swiec postawilabym na aroma kominek na naturalne olejki eteryczne.
    • miriam_73 Re: Naprawde pachnące swieczki zapachowe 18.01.13, 15:43
      Kupuję i używam w łazience świeczek Sephory. Czekoladowa i Karmelowa są fajn e i pachną wyraźnie. Nie wiem jak inne.
    • nuova Re: Naprawde pachnące swieczki zapachowe 19.01.13, 14:43
      La Rissa z Biedronki.
      • qpiska Re: Naprawde pachnące swieczki zapachowe 19.01.13, 14:53
        Jak dla mnie najlepsze są z Biedronki i Ikei.
    • tortola Re: Naprawde pachnące swieczki zapachowe 19.01.13, 18:17
      brise albo airwick są rzeczywiscie bardzo intensywne,ale ja miałam ochote na coś nowego. Swieczki z Ikea wg mnie pachną słabo, moze to kwestia wielkosci pomieszczenia i trzeba ich zapalic kilka na raz?
      Dzieki za sugestie
    • jarka63 Re: Naprawde pachnące swieczki zapachowe 19.01.13, 22:01
      W TK Maxx jest dużo świetnych świec zapachowych.
      • sylwetka77777 Re: Naprawde pachnące swieczki zapachowe 12.10.17, 23:48
        Świetnych? Świece z tkmaxx nie pacha przy spalaniu, totalnie beznadziejne. Lepsze są te z biedronki i za 1/4 CENY.
    • amused.to.death Re: Naprawde pachnące swieczki zapachowe 20.01.13, 16:57
      ja jakiś czas temu zaprzestałam poszukiwań i używam olejków do kominka (akurat z Body Shop) - są różne, odpowiada mi kilka a pachną lepiej niż świeczki.
    • evka_marchevka Moim zdaniem - nie ma takich świec :( 01.02.13, 00:29
      Testowałam różne świece zapachowe. Te markowe i niemarkowe. Te z IKEA kupuję nałogowo. Ale niestety jakiekolwiek one by nie były to niestety żadne nie pachną.
      Owszem - pchną same świeczki. Ich wosk pachnie, dopóki się ich nie zapali.

Pachną ładnie w szufladach, w komodzie, między ubraniami, w szafie.
      Wtedy naprawdę ładnie pachną i aż przyjemnie gdy otwiera się szafkę czy szufladę.
      Ale czar zapachu pryska jak się świeczkę zapali.
      NIC - zero zapachu. Niektóre pachną tylko jak się nad nimi pochylę i powącham.

Ale nie ma co liczyć, że będzie pachniało w jakimś pomieszczeniu po zapaleniu pachnących świec. Do tego zdecydowanie lepiej nadają się kominki na olejki aromatyczne i zwykły podgrzewacz. Zapach gwarantowany smile
    • zazulla Re: Naprawde pachnące swieczki zapachowe 01.02.13, 00:59
      Polecam Brise, pachną nawet bez zapalania. Jak kupuję zapas, to wkładam do szafy i przy każdym otwarciu cudnie pachnie.

https://images.kangoo.pl/51544355/12395/large/brise_swieca_zapachowa_brazylijskie_mango.jpg
      • sajolina Re: Naprawde pachnące swieczki zapachowe 01.02.13, 01:46
        brise pachną po zapaleniu b. intensywnie, aż za intensywnie dla małych pomieszczeń
    • fajnababka3 Yankee Candle 27.03.13, 14:48
    • ofelia1982 Re: Naprawde pachnące swieczki zapachowe 27.03.13, 15:07
      tudzież...spamerkąsmile
    • sigrid-1 Re: Naprawde pachnące swieczki zapachowe 28.08.13, 20:30
      Odkąd odkryłam problemy alergiczne u siebie, i mojej rodziny kupuję tylko i wyłącznie świece z naturalnego woski, zero problemów, polecam.
    • tetika Re: Naprawde pachnące swieczki zapachowe 02.10.13, 19:38
      https://image.ceneo.pl/data/products/21691468/i-bolsius-swieca-zapachowa-big-jar-truskawka-czerwony-12x9-2cm.jpg

taka mam , tylko waniliowa juz ze dwa lata.
      po otwarciu sloiczka pachnie caly pokoj delikatnie. Potem sie przyzwyczajam, zamykam az do nastepnego razu. knot sie wypalil a woska dalej swietnie pachnie. polecam
      • dorjana1 Re: Naprawde pachnące swieczki zapachowe 05.10.13, 00:57
        www.diptyqueparis.com

spróbowałam,mam i przepadłam...wspaniałe
    • magdalaena1977 Re: Naprawde pachnące swieczki zapachowe 05.10.13, 11:25
      No tak - 16 wpisów i prawie każdy z jakąś reklamą.
    • squirk Re: no ja polecam 15.10.13, 01:44
      trunek00 napisał(a):

> kringle candle znacie?

Tak, nazwę, wyłącznie ze spamu więc jest oczywiste, że to jakaś koszmarna beznadzieja i szkoda na to pieniędzy.
      • shiva772 Ostrzegam: 14.11.13, 23:51
        Kupiłam taką świeczuszkę:
        allegro.pl/yankee-candle-swieca-zapachowa-home-sweet-home-i3644232309.html
        W ogóle nie pachnie po zapaleniu. Chyba bym się wściekła gdybym kupiła dużą za 100 zł. Głęboko NIE polecam!
        Dziś też kupiłam Rossamanie: Muller Kerzen, aromatic art, Apfel-zimt - pakowane po dwie, małe świece, właśnie się dopala i takoż - lipa - zero zapachu.
        • agness850 Re: Ostrzegam: 17.11.13, 01:49
          Bo prawda jest taka, że za dobry zapach do wnętrz trzeba zapłacić trochę więcej. W sumie jak z wszystkim jeśli chce się mieć produkt dobrej jakości smile
          • shiva772 Re: Ostrzegam: 17.11.13, 19:08
            yankee candle nie jest dobrej jakości?
        • milka_milka Re: Ostrzegam: 08.01.15, 20:03
          Bo może kupiłaś wosk do kominka, a nie świeczkę?
    • shiva772 Re: Naprawde pachnące swieczki zapachowe 30.10.13, 14:00
      Był ostatnio w promocji bolsius w Rossmanie, zanabyłam dwie. Zero zapachu smile Ale kosztowały 3 zeta. Na otarcie łez wzięłam tumbler i kilka wosków z Yankee. Na razie tylko te mi się sprawdzają a z TKMaxa polecam Serenity Candles bardzo ładny delikatny zapach (nie zawsze są do kupienia).
    • squirk Re: Ostrzegam: 19.11.13, 13:24
      agness850 napisał(a):

forum.gazeta.pl/forumSearch.do?pageNumber=1&query=&author=agness850&title=&forum=*ziew*
      • shiva772 Następna wtopa 19.11.13, 21:04
        Świeczka z "Pachnącej szafy" - brązowa, Rio. Nie pachnie. Własnie się dopala.
    • araceli Re: Następna wtopa 20.11.13, 10:57
      agness850 napisał(a):
      > ceny zachęcają, tak jak napisałam wcześniej, wydaje mi się, że za dobrą jakość
      > jednak trzeba zapłacić smile

I dlatego mimo wykrycia spamujesz dalej?
    • naturella Re: Naprawde pachnące swieczki zapachowe 20.02.14, 01:40
      Tez lubię czasem jakies fajne świeczki zapalić, ale generalnie z zapachami u nich słabo. Albo ja mam kiepski węch. Kupiłam tez kilka razy takie cus zapachowego z drewnianymi patyczkami - rożnie bywało, w zależności od firmy. Tak naprawde mocno pachnie Lampe Berger - dostałam od mamy w zeszłym roku. Ma jeden minus, wściekle drogie sa te płyny do napełniania, kupiłam kilka razy, a teraz jakos mi szkoda, wiec lampa leży. Ale zapachy genialne, zwłaszcza bawełna i drewniana podłoga tongue_out
      • agness850 Re: Naprawde pachnące swieczki zapachowe 21.02.14, 14:24
        Nie wiem czy wiesz, ale do lamp berger pasują też wkłady firmy Ashleigh&Burwood i sa dużo tańsze smile
        • naturella Re: Naprawde pachnące swieczki zapachowe 21.02.14, 22:55
          Nie wiedziałam, dzieki!
    • mieszko02 Re: Naprawde pachnące swieczki zapachowe 20.02.14, 11:09
      a ja sie zastanawiam, czy te wszystkie syntetyczne zapachy, ktorymi lubimy się otaczać (ja również), są "zdrowe". Odświeżacze powietrza (pokojowe, lazienkowe), płyny do płukania, kominki zapachowe, świece...
      W większości zakupów (chemicznych) kierujemy się zapachem, czyli producenci staną na głowie, aby był jak najbardziej kuszący
      • agness850 Re: Naprawde pachnące swieczki zapachowe 21.02.14, 14:26
        nie wszystkie zapachy są chemiczne, są też takie które "czuć" dobrze, ale są produkowane na naturalnych składnikach. Nie będę pisała nazwy bo widzę, że jest tu na forum szpieg węszący wszędzie reklamę, ale wystarczy poszukać w googlach i się znajdzie smile
        • squirk Re: Naprawde pachnące swieczki zapachowe 21.02.14, 16:16
          agness850 napisał(a):

Nie będę pisała nazwy bo widzę, że jest t
          > u na forum szpieg węszący wszędzie reklamę, ale wystarczy poszukać w googlach i
          > się znajdzie smile

Och, nie trzeba wcale węszyć, wystarczy zerknąć w wyszukiwarkę i już wiadomo, kto się ośmiesza dla kilku groszy. Lepiej być szpiegiem przestrzegającym forum przed zmarnowaniem pieniędzy u zawodowego "zadowolonego klienta" niż trollem spamowym bo niewiele zajęć poniża bardziej niż łażenie po forach i kłamanie żeby wyłudzić pieniądze od tych, którzy zarabiają z honorem.
          smile
          • agness850 Re: Naprawde pachnące swieczki zapachowe 21.02.14, 19:33
            nie zwracam więcej uwagi na ludzi z manią prześladowczą smile współczuje przypadłości smile

• madzioreck Re: Naprawde pachnące swieczki zapachowe 22.02.14, 14:48
        mieszko02 napisała:

> a ja sie zastanawiam, czy te wszystkie syntetyczne zapachy, ktorymi lubimy się
        > otaczać (ja również), są "zdrowe".

Życie w ogóle jest niezdrowe wink
    • notting_hill Re: Naprawde pachnące swieczki zapachowe 21.02.14, 15:30
      Naprawdę pachnące to są świece L'Occitane. Podczas palenia się również.
      Mam od kilku lat świecę z serii Le rameau d'or, fantastyczny zapach palonego kominka. Niestety, wycofano. Ale resztka pachnie do tej pory.
      • agness850 Re: Naprawde pachnące swieczki zapachowe 21.02.14, 19:41
        Miałam kiedyś świecę o podobnym aromacie i nazywała się jakoś właśnie "przy kominku" ale jej zapach nie miał nic wspólnego z fantastycznym tongue_out raczej kojarzył się z zapachem ubrań na drugi dzień po imprezie z grillem/pieczeniem ziemniaków w ognisku smile

znalazłam firmę o której piszesz, ale koszt świeczki mnie zabiła niestety, chociaż pewnie warte swojej ceny.
    • squirk Re: Naprawde pachnące swieczki zapachowe 17.11.14, 18:15
      urlna napisał:

Proponuję kupić je ze sklepu

Są lepsze sklepy. Bynajmniej ja tak uwarzam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka