k4free 05.02.05, 14:38 Kochajmy się pięknie! a pani Michalina pobłogosławi nas z góry :-) Oto przykład jak żyć czyniąc z wiedzy dobry użytek dla wszystkich: dzielić się swoją wiedzą i nie zważać na przeciwności. To się chyba nazywa "powołanie"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tppiotr Re: Michalina Wisłocka nie żyje 05.02.05, 14:49 Niech Jej ziemia lekką będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
bgp2001 Re: Michalina Wisłocka nie żyje 05.02.05, 14:56 tak...to na pewno powołanie i tak wła?nie przeszła do nie?miertelno?ci. A na pewno dzięki Niej było szczę?liwiej i piękniej.... Odpowiedz Link Zgłoś
max3331 Michalina Wisłocka nie żyje 05.02.05, 15:40 Niezła kobitka z niej jest, bo jest, w mojej pamięci. Max Odpowiedz Link Zgłoś
l.kolac (*) bardzo lubilam jej opowiesci damsko-meskie 05.02.05, 15:42 czasami mozna swietne rzeczy z jej ksiazek i wywiadow wyczytac kondolencje Odpowiedz Link Zgłoś
anutkas Re: Michalina Wisłocka nie żyje 05.02.05, 15:42 Zal, ze coraz wiecej dobrych i wartosciowych ludzi z tego pokolenia odchodzi...Pani Michalina jest jednym z nich. Niech Jej ziemia lekka bedzie. A tym co nadal na ziemi, dzieki Jej wiedzy i zyczliwosci dla ludzi, zyje sie i lepiej i przyjemniej.I niech to bedzie pocieszeniem... Odpowiedz Link Zgłoś
paw-el Pani M. -Autorytet w dziedzinie serdecznosci. 05.02.05, 15:46 Jezeli reinkarnacja zadziala ,to na wiosne wroci w postaci słonecznika. Odpowiedz Link Zgłoś
ropsu Re: Pani M. -Autorytet w dziedzinie serdecznosci. 05.02.05, 15:55 Czesc jej pamieci!!! Wspaniala i nietuzinkowa postac. Zal... Odpowiedz Link Zgłoś
oxygene Re: Pani M. -Autorytet w dziedzinie serdecznosci. 05.02.05, 16:24 Podpisuję się pod powyższym. Piękna postać, w pełni zasługuje na równie serdeczną pamięć ['] Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Michalina Wisłocka nie żyje 05.02.05, 17:56 Szkoda, przeczytałam w młodości kilka jej książek i bardzo je cenię. Teraz przeczytałam wywiad z ubiegłego roku. Holendrzy by się zmartwili, że taka samotna, schorowana staruszka leżała w łóżku i rozmyślała pogodnie, zamiast poprosić o eutanazję. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Michalina Wisłocka nie żyje 05.02.05, 18:29 Na pewno świat stał się trochę lepszy dzięki Jej pobytowi. [*] Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Michalina Wisłocka nie żyje ['] ['] ['] 05.02.05, 18:40 Michalina Wisłocka nie żyje ['] ['] ['] Moja pierwsza książka o "tych" sprawach... może nie pierwsza ale najważniejsza... w przeciwieństwie do tych bełkotliwych, nic nie wnoszących do naszego życia i mało tak naprawdę kogo obchodzących "Wiar i win" kuroniowych ta książka była naprawdę ważna... Lubiłem Panią... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Michalina Wisłocka nie żyje 05.02.05, 18:45 Nie da się przecenić wartości, które pani Michalina wniosła do naszej obyczajowości. ['] Odpowiedz Link Zgłoś
zandy Re: Michalina Wisłocka nie żyje 05.02.05, 19:03 Odeszła kolejna osoba wzięta z listy tych Polaków, których będzie pamiętać wiele pokoleń Polaków. Wtedy, kiedy zaczynałem dorastać trudno dostępne były wydania Małżeństwa Doskonałego van de Velda. Dopiero ona obaliła opór materii dając jak napisano radość życia wielu i możliwość świadomego macierzyństwa ogromnej liczbie kobiet i świadomego ojcostwa mężczyznom. Cześć jej pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc.z.korony PANI MICHALINA WISŁOCKA - DROGOWSKAZ! 05.02.05, 19:11 ZE SMUTKIEM ODNOTOWUJĘ TO PRZYKRE I ZUBAŻAJĄCE NAS WYDARZENIE. ODESZŁA WYBITNA SPECJALISTKA, CZŁOWIEK, DROGOWSKAZ. JEJ PRACE POZWALAŁY NAM LEPIEJ POZNAWAĆ I ROZUMIEĆ SIEBIE. TO BARDZO SMUTNA WIADOMOŚĆ DLA WSZYSTKICH OBYWATELI RZECZYPOSPOLITEJ! Odpowiedz Link Zgłoś
kamea28 Re: PANI MICHALINA WISŁOCKA - DROGOWSKAZ! 05.02.05, 19:45 To była (jest) piękna postać. I niezależnie od tego, że odeszła - zostanie w pamięci wielu Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
tarqantoga Re: PANI MICHALINA WISŁOCKA - DROGOWSKAZ! 05.02.05, 20:16 Czesc Pani Michalinie. Niech spoczywa w pokoju, a jej poglady pozostana wsrod wolnych ludzi, ktorzy rozumieja milosc. Odpowiedz Link Zgłoś
lala2005 Re: Michalina Wisłocka nie żyje 05.02.05, 21:09 Jest mi bardzo smutno!,... ze takie wielkie osoby musza odchodzic!,... ze nie moga z nami pozostac! My ich potrzebujemy! Pania Michaline Wislocka bardzo cenilam i podziwialam! min. za jej odwage i oryginalnosc!, za to ze byla soba! Niezwykle madra kobieta! Czytalam wspanialy wywiad z Pania Michalina w GW. Jest wspaniala! Niech spoczywa w spokoju! Kondolencje dla rodziny Odpowiedz Link Zgłoś
lechickachata Re: Michalina Wisłocka nie żyje 05.02.05, 22:10 Pozdrawiam Panią Michalinę, która zerka już na nas z góry. Dziękuję za siłę, odwagę i książkę, którą poznałam już pod koniec szkoły podstawowej ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
jacekkedzlodz Re: Michalina Wisłocka nie żyje 05.02.05, 22:40 Na Michalinę Żal za Michaliną cały kraj ogarnął, bo kiedy Polak z Polką jej bajki o kochaniu namiętnie czytał przyrost naturalny w kraju nie malał ale stale wzrastał... Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Dzięki niej mam udane i szczęśliwe małżeństwo!!!!! 05.02.05, 22:47 Czytałem (chłonąłem) pani książki z wypiekami na policzkach. Te książki uczyniły mnie dobrym kochankiem. Tak pierwsza (była) jak i druga moja żona, jest szczęśliwa, tak przynajmniej obie przekonywały. Dziękuję pani za tę wiedzę i za to szczęście obopólne. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
sluczyn Re: Michalina Wisłocka nie żyje 05.02.05, 22:48 Przeżyła wszystie zakręty ostaniej naszej historii i doszła do wniosku, że szczęście tylko można znaleźć we dwoje. Podobnie leci nam czas i czy doczekamy szczęśliwości Kraju, tzn. nauczymy się, sobie pomagać? Ku jej pamięci i innych wielkich co odeszli uczyńmy to. Odpowiedz Link Zgłoś
borrus Re: Michalina Wisłocka nie żyje 05.02.05, 22:49 Odszedł ktoś kto był niekwestionowanym autorytetem. Wielkość można osiągnąć rozumem, można jak widać także i miłością. Odpowiedz Link Zgłoś