schlagbaum 16.01.04, 00:32 Zaczyna sie podpisywanie kontraktow. Pierwsze zostaly juz zawarte a nastepne dobrze rokuja. Czy to biednej krasuli nie zwali z nog ? www.heute.t-online.de/ZDFheute/artikel/29/0,1367,WIRT-0-2096317,00.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcus_crassus swietne newsy :))) 16.01.04, 00:44 niemiaszki beda pracowaly o ile sie nie myle pod kuwejtczykami :)))tzn pod Wataniya Telecom in Kuwait;))))) no i razem z nimi beda budowali demokratyczny i sprawny irak coby irakijczycy nie zbuntowali sie USA :))))) o co ci chodzi,czemu mialbym sie zmartwic??? toz ja przywitam z zadowoleniem nawet wyslanie 50 tys kontyngentu niemieckiego do stabilizacji Iraku :)))))) wspolpraca z USA Niemiec jest i powrot na dawna pozycje jest tylko kwestia czasu :))))) nic nie rozumiem ciebie,czy ty uwazasz ze ja chce bombardowania berlina??? ja chce znow odnowienia wielkiego sojuszu atlantyckiego pod dominacja USA a jak Europa wywali resztki lewactwa od siebie to mnie to malo interesuje kto wtedy bedzie dominowal. kapisz??:)) Odpowiedz Link Zgłoś
spacerowicz Re: swietne newsy :))) 16.01.04, 14:09 marcus_crassus napisał: > ja chce znow odnowienia wielkiego sojuszu atlantyckiego pod dominacja USA a > jak Europa wywali resztki lewactwa od siebie to mnie to malo interesuje kto > wtedy bedzie dominowal. > > kapisz??:)) To od kogo zaczac wywalanie lewactwa z Europy? Kwasniewski, Miller, Siwiec, Cimoszewicz? Najlepiej wywalic ich do lewackich USA bolszewika Busha, oni sie teraz kochaja to neich maja tez kontakt cielesny. Beda sobie razem zyli na kredyt, jak w komunie, pobiora sie i beda mieli duzo, duzo dzieci, ktore nastepnie wsadzi sie do wiezienia w Teksasie. Spacer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABe Re: SIEMENS contra marcus IP: *.dialup.xtra.co.nz 16.01.04, 01:20 No i Niemcy kontrakty dostaja i szmal zrobie z Iraqu bez wlazenie Yankesom w dupe. A Polak do obory! Na szczescie to odpowiednie miejsce dla krasuli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABE Crapus, ty nie masz IP: *.dialup.xtra.co.nz 16.01.04, 01:40 ...najmniejszego sensu i zrozumienia ekonomii. Ciagle pieprzysz o dominacji USA i ukladow militarnym. Wracaj na drzewo! Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus abe,mam jedno pytanie,ty juz cpalas czy nie? 16.01.04, 02:11 i kwestia 2 --> znasz niemiecki??? wiesz co jest tam napisane?? jak nie to po co dodajesz swoje 3 grosze??dla dodania?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABE Kwestia jest czy ty wiesz co czytasz IP: *.dialup.xtra.co.nz 16.01.04, 05:41 czy tez zgadujesz na zasadzie "O ile sie nie myle..." Nie dodawaj, nie zgaduj tylko czytaj. Jak umiesz, w co watpie. Moj niemiecki nie jest stuprocentowy bo to juz lata od kiedy go mialam w szkole, ale jestem w stanie cedno sprawy zrozumiec a to jest zatrudnionie firmy niemieckiej Siemens- telefony komorkowe w kontraktach odbudowy Iraqu, ktorych wartosci wzmianka jest okolo 18 milardow. A ty o czym pierdzielisz? O jakims sojuszu militarnym miedzy rzadami USa i Niemiec. Pytam wiec jeszcze raz czy Ty umiesz czytac, czy jak zwykle nie na temat pieprzysz Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus posluchaj debilko bo mi rece opadaja jak ciebie 16.01.04, 12:27 czytam.twoj niemiecki jest do bani a nie "nie stuprocentowy"...twoj niemiecki jest 0 procentowy oslico,a teraz rusz do slownika,zobacz co tam robi firma z kuwejtu,kim ona jest,potem zas sprawdz co to znaczy podwykonawca. a potem przeczytaj dalej ze slownikiem w reku o co chodzi dalej z "optymizmem" jestes tak durna ze nawet nie wiem jak cie wysmiac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tysprowda Re: Crapus, ty nie masz IP: 62.32.54.* 16.01.04, 10:33 Pisze sie crappus_marsus .......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: SIEMENS contra Drzewom.... IP: *.fastres.net 16.01.04, 07:35 W koncu ten kontrakt jest przeciwko twoim pogladom bienny obsikany drzewku, to ty trombiles o tym ,ze USA chce z Iraq-u zrobic swoja wylaczna kolonie, a ten kontrakt jest temu dokladnym dowodem ,ze masz tyle racji, jak ten pies co cie obsikuje...( ty trombisz, bo chcesz zaznaczyc twoj obszar). Wyciagaj w dalszym ciagu wiadomosci , ktore zaprzeczaja twoje poglady, oszczedzisz nam czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: SIEMENS contra Drzewom.... 16.01.04, 10:00 Gość portalu: jarek napisał(a): > W koncu ten kontrakt jest przeciwko twoim pogladom bienny obsikany drzewku, to > ty trombiles o tym ,ze USA chce z Iraq-u zrobic swoja wylaczna kolonie, a ten > kontrakt jest temu dokladnym dowodem ,ze masz tyle racji, jak ten pies co cie > obsikuje...( ty trombisz, bo chcesz zaznaczyc twoj obszar). > > Wyciagaj w dalszym ciagu wiadomosci , ktore zaprzeczaja twoje poglady, > oszczedzisz nam czasu. Umyj co jakis czas raczeta jareczku to nie bedziesz wysysal glupstw ze swojego brudnego paluszka. Przypomnij mi kiedy pisalem cos o amerykanskich koloniach "TROMBO". PS To drzewko nie ten drzewek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: SIEMENS contra Drzewom.... IP: *.fastres.net 16.01.04, 11:19 Nie pisales,bo pisanie o Zydowsko-Amerykanskim podboju Iraqu, moze nie nazywa sie pisaniem, tylko brendzeniem. "Ps- To drzewko, a nie ten drzewek", jak zwykle bez sensu.... I tym bardziej odpowiedz godna portacza drewniannej protezy mozgowej " Umyj co jakis czas raczeta jareczku to nie bedziesz wysysal glupstw ze swojego > brudnego paluszka." Jak zwykle odpowiedz godna dziecka w przedszkolu, ktore sie zlalo do majtek- ja to nie zrobilem... > Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: SIEMENS contra Drzewom.... 16.01.04, 12:35 Gość portalu: jarek napisał(a): > Nie pisales,bo pisanie o Zydowsko-Amerykanskim podboju Iraqu, moze nie nazywa s > ie pisaniem, tylko brendzeniem. > > "Ps- To drzewko, a nie ten drzewek", jak zwykle bez sensu.... > > I tym bardziej odpowiedz godna portacza drewniannej protezy mozgowej " Umyj co > jakis czas raczeta jareczku to nie bedziesz wysysal glupstw ze swojego > > brudnego paluszka." > > Jak zwykle odpowiedz godna dziecka w przedszkolu, ktore sie zlalo do majtek- ja > to nie zrobilem... Skoro moja odpowiedz ci nie odpowiada to sprobuje jak do doroslego. Jestes ograniczonym, zasranym kretynem, ktory ile razy ryj rozdziawi to sklamie. Piszesz jak debil z bledami, ktorych nie robia niedorozwiniete dzieci a sensu w tym tyle, ze tylko rzygac. Jak sie pojebancu chcesz kogos czepiac to najpierw sprawdz to bys nie pier*olil glupot. Jak nie masz nic sensownego do napisania to morda w kubel i na drzewo. To byla moja ostatnia odpowiedz dla ciebie niedorozwinieta, obesrana szmato. Teraz sie morzesz powiesic na ten drzewko. Odpowiedz Link Zgłoś
goidbaum Ahmed-Schlagbaum, nervy puszczaja? 16.01.04, 15:14 maly islasmski kundelku, nie majacy nic do gadania na Tym Swiecie, Jarka sie czepiasz? On przynosi ze soba przynajmniej jakies informacje. A ty powtarzasz durnoty niemieckiej propagandy i tyle. A powazniej, malutki: Amerykanie ustapili (co nie co) Niemcom w Iraku, gdyz maja nadal w Niemczech bazy, z ktorych korzystaja (takze w transporcie do Iraku). Przyjrzyj sie, ile ustapia Francuzom. Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Oj glupi jasiu 16.01.04, 15:31 goidbaum napisała: > maly islasmski kundelku, nie majacy nic do gadania na Tym Swiecie, > Jarka sie czepiasz? > On przynosi ze soba przynajmniej jakies informacje. > A ty powtarzasz durnoty niemieckiej propagandy i tyle. > > A powazniej, malutki: > Amerykanie ustapili (co nie co) Niemcom w Iraku, gdyz maja nadal w Niemczech > bazy, z ktorych korzystaja (takze w transporcie do Iraku). > Przyjrzyj sie, ile ustapia Francuzom. > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=10120130&a=10129765 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Moze pomylilem drzewko. IP: *.fastres.net 16.01.04, 11:22 Musze mojego psa nauczyc, gdzie ( i na kogo, na co) ma podnosic 4 noge, aby sobie ulzyl.. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus to normalny news.siemiens zostal "zatrudniony" 16.01.04, 12:33 przez ta firme z kuwejtu,wladze US nie maja nic do tego bo one wybieraja jedynie "pierwszego" a wybrali ta firme z kuwejtu (coby sojusznicy mogli najwiecej zarobic)...siemens to dobra firma,majaca technologie etc..nie rozumiem dlaczego mieliby kuwejtczycy jej nie brac...przeciez Polska nie ma firm tego typu..nie wiem co ten idiota sugeruje,ze powinni Polska firme wybrac???ale jaka?? z drugiej strony dobry news,bo widac ze wszystko tam idzie dobrze...nie wiem w ogole czego on sie ma tyczyc...ze SIEMENS jest zly??a co ma wspolnego prywatny SIEMENS???dobrze ze robia tam dobra robote...i z kazdym dniem poprawia sie sytuacja... lewactwo to totalne umyslowe gowno...spojrz na post "ABE"..nie ma pojecia nawet co tam bylo napisane i sie odzywa...zenada... komunistyczne obyczaje "chciec to moc"..okazuje sie ze nie...;)) Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum a dlaczego nikt nie "zatrudnia" mocarstwa? 16.01.04, 12:49 marcus_crassus napisał: > przez ta firme z kuwejtu,wladze US nie maja nic No wlasnie. Wlasciwie maja coraz mniej... do powiedzenia. > siemens to dobra firma,majaca technologie etc..nie Nieslychane!!! Mimo, ze "niemiaszki" (czy jak ich tam nazywasz) wlasciwie sa bankrutem? > rozumiem dlaczego mieliby kuwejtczycy jej nie brac... Albo np.Irakijczycy albo Arabowie w ogole? Dlaczego mieliby wybiarac jakies firmy z Polski, ktora zaliczana jest przez nich do okupantow i agresowrow? > z drugiej strony dobry news,bo widac ze wszystko tam idzie dobrze...nie wiem > w ogole czego on sie ma tyczyc...ze SIEMENS jest zly?? ha ha ha ha.... Coz ci pozostalo biedaku? No pewnie, ze wszystko idzie "dobrze", zwlaszcza dla Niemcow, ktorzy pokazali, ze maja charakter i sa kompetetni... Wiesz chyba do kogo pije. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus what???o czym ty gadasz???czlowieku..pomysl 16.01.04, 12:59 czy sa firmy podobne jak siemens w Polsce???jaka pozycje gospodarcza w europie maja niemcy i jaka Polska?? jak moga kuwejtczycy wziac Polska firme jesli takiej w tej branzy PO PROSTU NIE MA!!!!!!!!!!!! o czym ty w ogole mowisz?? nie kapuje w ogole o co chodzi z tym postem...po prostu jakis debil wyciagnal jakis fakt i probuje cos udowodnic... nie wiem co ma to udowodnic???ze USA sie wala???ze kryzys w izraelu czy ze Polska sie wali?? wytlumacz bo ja nie rozumiem... ps --> to jest tak glupie ze koncze obecnosc i odpowiadanie na tym poscie,czas to pieniadz,nie mam mozliwosci zeby go tak jalowo marnowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek W takim razie ta wiadomosc....o czym swiadczy... IP: *.fastres.net 16.01.04, 07:45 o wojnie handlowej miedzy Chinami i Niemcami, wedlug obsikanego drzewka chyba tak, albo tez Chinczycy wybuduja ten sam system ,ktory teraz Taiwanczycy buduja na Taiwanie i moze dajac robote dla Taiwanskich firm. Transrapid fährt nicht zwischen Peking nach Schanghai Peking (AP) Rückschlag für das deutsche Vorzeigeprojekt Transrapid: Nach dem Willen der chinesischen Regierung soll zwischen Peking und Schanghai nicht die Magnetschwebebahn verkehren, sondern ein billigerer Schnellzug auf Rädern und Schienen. Dies berichtete die offizielle Tageszeitung «China Daily» am Freitag. Den Beschluss habe der Staatsrat in einer Sitzung am 7. Januar gefasst, an der auch Premierminister Wen Jiabao teilgenommen habe. Laut dem Zeitungsbericht hat neben dem Kostenargument auch eine Rolle gespielt, dass das Transrapid-System nicht mit dem herkömmlichen Rad-Schienen-System zusammen passt. Das chinesische Eisenbahn-Ministerium wollte den Bericht zunächst nicht kommentieren. Die Entfernung zwischen Peking und Schanghai beträgt 1.300 Kilometer. Der Bau eines Kilometers Transrapid würde laut dem Bericht mehr als 30 Millionen Euro kosten. Als Alternativen seien unter anderem Japans Shinkansen, der französische TGV und der deutsche ICE im Gespräch. In China gibt es bereits eine 30 Kilometer lange Transrapid-Strecke, die in diesem Monat für den kommerziellen Publikumsverkehr freigegeben wird. An der Jungfernfahrt des Transrapids hatten Bundeskanzler Gerhard Schröder und der damalige chinesische Ministerpräsident Zhu Rongji am 31. Dezember 2002 teilgenommen. Seitdem fuhren nach Angaben der Betreiber auf der Verbindung vom Flughafen Pudong zum Finanzbezirk von Schanghai mehr als 200.000 Personen testweise mit dem Zug. Dieser fährt bis 430 Kilometer in der Stunde schnell und braucht für die 30 Kilometer lange Strecke nur acht Minuten. Odpowiedz Link Zgłoś
rewelacyjny & & #35 8226; Firmy z Niemiec otrzymują kontrakty w Iraku 16.01.04, 11:23 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30&w=10200530&a=10200530 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Re: & & & #35 35 8226; Firmy z Niemiec otrzymuj IP: *.dip.t-dialin.net 16.01.04, 13:59 Siemens to dobra firma.Bedzie takze modernizowal zacofany system transmisji pradu w USA.Zeby nie powtorzyly sie wpadki z przed paru miesiecy.Jak widze te slupy drewniane z kablami pradowymi to mi sie przypomina dziecinstwo w Polsce.USA powinna Niemcom w tym wzgledzie zazdroscic... Odpowiedz Link Zgłoś
ehemm CRASSUS ODKRYWA KARTY :(( ABSURD !!! 16.01.04, 12:00 >wspolpraca z USA Niemiec jest i powrot na dawna pozycje jest tylko kwestia >czasu :))))) A POLSKA ZNOW BEDZIE KOPCIUCHEM :( >ja chce znow odnowienia wielkiego sojuszu atlantyckiego pod dominacja USA a >jak Europa A MY CHCEMY BOGATEJ POLSKI. KUMASZ???? TYLKO NIE SCIEMNIAJ TERAZ, ZE POMPOWANIE DOLAROW W NIEMCY JEST DLA NAS Z KORZYSCIA. RZAD USA LEJE NA NAS. ZOSTALY ART W GAZETACH, WYRAZ RZEKOMEJ SYMPATII LUDU. ALE CO NAM PO SYMPATII LUDU??? CO JEST WAZNIEJSZE? POSTAWA RZADU (KORZYSCI) CZY POSTAWA NARODU (GUZIK)??? Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: CRASSUS ODKRYWA KARTY :(( ABSURD !!! 16.01.04, 12:26 ehemm napisał: > >wspolpraca z USA Niemiec jest i powrot na dawna pozycje jest tylko kwestia > >czasu :))))) > > A POLSKA ZNOW BEDZIE KOPCIUCHEM :( > > > >ja chce znow odnowienia wielkiego sojuszu atlantyckiego pod dominacja USA a > >jak Europa > > A MY CHCEMY BOGATEJ POLSKI. > > KUMASZ???? > > TYLKO NIE SCIEMNIAJ TERAZ, ZE POMPOWANIE DOLAROW W NIEMCY JEST DLA NAS Z KORZYS > CIA. > > RZAD USA LEJE NA NAS. ZOSTALY ART W GAZETACH, WYRAZ RZEKOMEJ SYMPATII LUDU. ALE > CO NAM PO SYMPATII LUDU??? CO JEST WAZNIEJSZE? POSTAWA RZADU (KORZYSCI) CZY > POSTAWA NARODU (GUZIK)??? Marcus, propagator "polityki realnej" jak na pietnastolatka przystalo wierzy w sympatie i przyjaznie w polityce. Jemu sie nalezy, bo przeciez jest serdecznym przyjacielem. Jak dorosnie to zrozumie, ze w polityce nie ma miejsca na sentymenty a liczy sie jedynie interes. Interesy robi sie nie z tymi, ktorych mozna ominac (dla marcusa-olac). Pajace woza po swiecie gumowy drob i obracaja lotniskowce, chca podobno tym razem naprawde wyladowac na ksiezycu i szukac BMR na Marsie. Czego sie nie robi, by zdobyc serca marcusow. I to wciaz jest skuteczne, bo marcusow znajdziesz gdzie spluniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: CRASSUS ODKRYWA KARTY :(( ABSURD !!! 16.01.04, 12:42 schlagbaum napisał: > Marcus, propagator "polityki realnej" jak na pietnastolatka przystalo wierzy > w sympatie i przyjaznie w polityce. Jemu sie nalezy, bo przeciez jest > serdecznym przyjacielem. Tyle, ze to jeszcze nie wszystko. Rownie ciekawe jest to, w jaki sposob marcus pojmuje "przyjazn" albo "sympatie". Przyjazn albo sympatia polega wedlug marcusa mianowicie na wciskaniu sie do dupy, najlepiej bez grama wazeliny. Wszystko jedno komu, byle ten ktos byl silny i mial "wadze". Wtedy taki marcus, wystajac do polowy z odbytu swego dobroczynscy bedzie tez mogl miec odczucie posiadania "wadzy" bo "wadza" dla marcusa jest przeciez najwazniejsza. Wszyscy ci, ktorzy do tej dupy sie nie wcisneli (bo na przyklad sie tym brzydza) to wedlug marcusa frajerzy i slabeusze, ktorzy przegrali z nim wyscig.... do tej dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus ????tzn USA jednak nie leca na marsa i nie 16.01.04, 12:43 reformuja programu kosmicznego??? nic nie rozumiem.... zamiast pierdolic odpowiedz:tak/nie... ps--> a motywy dlaczrego to robia mnie malo interesuja.. kapisz???nie interesuje mnie np dlaczego ktos paluje lewaka,czy dlatego zeby palowac lewaka czy zeby zabic muche na jego kurtce,wazny jest skutek... nie kapujesz??:)) Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: ????tzn USA jednak nie leca na marsa i nie 16.01.04, 12:47 marcus_crassus napisał: > reformuja programu kosmicznego??? > > nic nie rozumiem.... > > zamiast pierdolic odpowiedz:tak/nie... > > ps--> a motywy dlaczrego to robia mnie malo interesuja.. kapisz???nie > interesuje mnie np dlaczego ktos paluje lewaka,czy dlatego zeby palowac lewaka > czy zeby zabic muche na jego kurtce,wazny jest skutek... > > nie kapujesz??:)) Wybacz ale ja moge, gdy mam taki nastroj, mowic czy pisac o tobie ale nie z toba "prawniku". Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus pytanie bylo retoryczne pimpus..ty naprawde 16.01.04, 12:51 bujasz w oblokach i myslales ze ja jestem zainteresowany twoja opinia... dzis rano jadlem salami..czy uwazasz ze bylem zainteresowany jego opinia??? ps --> boje sie ze zjadlem twojego krewniaka :))) aha--> ku wyjasnieniu --> to tez nie sa pytania tylko szydzenie z twojej osoby...jakbys nie zrozumial... Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus nie rozumiem...co ty pierd0lisz???toz ja jestem 16.01.04, 12:37 za wznowieniem pelnej wspolpracy atlantyckiej i mam tylko cos do durnych lewakow...dlaczego mialbym chciec zeby niemcy byly biedne???bogate niemcy to bogata Polska... co ty w ogole za belkot produkujesz czlowieku... czy USA kuwejtczycy mieli zatudnic polska firme ktorej firmy po prostu nie ma???u nas tez siemens prowadzi inwestycje... odroznij kwestie sympatii i pomocy miedzyrzadowej a wyborom prywatynch firm...co ma rzad US do dzialan firmy z kuwejtu??? jakis belkot do kwadratu. Odpowiedz Link Zgłoś
ehemm CRASSUS SIE POGRAZA JESZCZE BARDZIEJ :)))))) 16.01.04, 13:18 marcus_crassus napisał: > za wznowieniem pelnej wspolpracy atlantyckiej i mam tylko cos do durnych > lewakow...dlaczego mialbym chciec zeby niemcy byly biedne???bogate niemcy to > bogata Polska... taaaa czyli niech usa dalej promuja kontrakty dla niemcow :))) bedziemy duuuuuuzo bardziej bogaci :)))))))))) > odroznij kwestie sympatii i pomocy miedzyrzadowej a wyborom prywatynch > firm...co ma rzad US do dzialan firmy z kuwejtu??? twierdzisz nieuku ze oni maja zupelna wolnosc przyznawania kontraktow komu chca???? hahahahahahahahahhhahahahaha ze usa w tym paluszkow nie macza ?????? hahahahahahahahahahaha no jeszcze raz. co uwazasz za wazniejsze zero poparcia dla polski od rzadu usa propolskie nastawienie amerykanow co wazniejsze to co robi rzad czy to co mysla ludzie????? Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Miesiac temu 16.01.04, 14:10 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=9601569&a=9602022 Polska jest pajacu w grupie tych ktorzy nie musza skomlec o okruchy z panskiego stolu bo Polska przy tym stole ma pozycje przyjaciela i sojusznika gospodarza. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=9601569&a=9602187 czyrak i szreder :D beda musieli przecierpiec i uniesc sie honorem :))) a Bush pokaze im teraz wielkiego wała :D Co za genialna zdolnosc przewidywania. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: swietne linki! 16.01.04, 14:30 To by bylo tyle na temat spektakularnego podwiniecia ogona przez marcusa.... ze Siemens to przeciez "swietna firma" i ze.... nie ma nic przeciw silnym Niemcom, bo to i silna Polska... :) Polska nie musi "skomlec o okruchy". Bush "pokaze" "czyrakowi i szrederowi" "wala". Mam pomysl dla marcusa. Czemu nie sprzedaje tego kontraktu jako wielkiego zwycistwa legionow i przejaw wielkodusznosci Polakow wobec Niemcow? My "przyjaciele" i "sojusznicy" "gospodarza" (USA).... mamy taki... gest i dajemy zarobic Niemcom w Iraku. A co tam? Nie stac nas? Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus liczylem na honor...wiesz..a tutaj okazuje sie ze 16.01.04, 14:46 ze panowie robia bushowi loda za pare $...ja rozumiem ze biedna Polska moze chciec te $...ale ze niemcy i francja tez :)))) ciekawe czy Szreder i Czyrak zrobia striptiz dla Busha ;)))) ot,widac pieniadz nie smierdzi :))))))) no coz..honor zaby no nie??:))))) ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emilek Re: liczylem na honor...wiesz..a tutaj okazuje si IP: *.dip.t-dialin.net 16.01.04, 15:20 Przed chwila powiedzieli w telewizji,ze Siemens bedzie takze dostawca turbin do paru elektrowni w Iraku.Dobre,co??Co niektorzy kupujcie sobie pistolety i strzelajcie sobie w glowe.Polski Honor tego wymaga..!!! Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum "honor" :) ten facet rzeczywiscie ma 12 lat 16.01.04, 16:08 "Czyrak" i "Szreder" powinni wedlug marcusa - po tym, jak jasno i bez wahania powiedzieli "NIE" - teraz sie obrazic :) Powinni swoim firmom zabronic zarabiania na odbudowie Iraku. Oto przyklad dzieciaka, dla ktorego slepe posluszenstwo to "wspolpraca" a krancowa glupota to honor. I takich mamy w III Rzeczpospolitej "prawnikow" i niewiele od nich madrzejszych "politykow". Odpowiedz Link Zgłoś
kosel_maruwi Re: "honor" :) ten facet rzeczywiscie ma 12 lat 16.01.04, 16:19 goldbaum napisał: > I takich mamy w III Rzeczpospolitej "prawnikow" i niewiele od nich > madrzejszych "politykow". Tak, tak. On studiowal ius commune i jest w tym jednym z najlepszych w calej wsi. Moze jak podrosnie zostanie soltysem. Odpowiedz Link Zgłoś
goidbaum szlagbaum i goldbaum, islamskie owieczki placza, 16.01.04, 15:23 ze Niemcy dostaly kontrakt w Iraku, a Polacy nie (placza z radosci, gdyz to przeciez nie Polacy, tylko islamusy). Przypomnijmy wiec, ze takiej Firmy jak SIEMENS, zatrudniajacej kilkadziesiat tysiecy ludzi w branzy elektronicznej po prostu w Posce nie ma. Wiec nie ma co porownywac. Natomiast np. drogi tez w Iraku trzeba bedzie budowac i odbudowywac. Nie ludzcie sie, ze takie przetargi wygraja np. Francuzi. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum polskie autostrady w Iraku! To jest TO! 16.01.04, 16:14 No ale przeciez Niemcy mieli dostac "wala"? Polska takich firm nie ma ale czyz nie ma takich firm Anglia, USA lub Australia???? Dlaczego akurat ci Niemcy, ktorzy powiedzieli twardo i zdecydowanie "NIE"? No to zaczekajmy, kiedy to mocarstwo i "sojusznik", ktory nie musi czekac na "okruszki" zacznie pokrywac Irak gesta siecia wysmienitych autostrad. Nie ludzimy sie, ze przetargi wygraja Francuzi. Odloze sobie link do tego tematu, zeby wkrotce znow moc sie z ciebie posmiac chemiczny jasiu. Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: polskie autostrady w Iraku! To jest TO! 16.01.04, 16:32 goldbaum napisał: > No ale przeciez Niemcy mieli dostac "wala"? Polska takich firm nie ma ale czyz > nie ma takich firm Anglia, USA lub Australia???? > Dlaczego akurat ci Niemcy, ktorzy powiedzieli twardo i zdecydowanie "NIE"? > > No to zaczekajmy, kiedy to mocarstwo i "sojusznik", ktory nie musi czekac > na "okruszki" zacznie pokrywac Irak gesta siecia wysmienitych autostrad. > > Nie ludzimy sie, ze przetargi wygraja Francuzi. > > Odloze sobie link do tego tematu, zeby wkrotce znow moc sie z ciebie posmiac > chemiczny jasiu. Jak te dwa przyglupy do siebie pasuja. Jeden dzieciak a drugi zdziecinnialy. Wiemy wszyscy od dawna jak wspaniala siecia autostrad dysponuje Polska i jak polskie firmy je budujace sa bezkonkutencyjne na swiecie. Gdyby glupi jasiu przejezdzajac z Akwizgranu do rodzinnej Wolki przeczytal stojace przy drogach plakaty to wiedzialby jakie firmy buduja drogi w Polsce i nie robil z siebie jeszcze wiekszego idioty. Zycze Polsce jak najwiekszej ilosci kontraktow ale nie wystarczy byc "przyjacielem" i "sojusznikiem" by moc byc konkurencyjnym. Mysle, ze dobrze stoja szanse gorali z Podhala na sprzedaz oscypkow. W tym sa dobrzy i nie musza byc "sojusznikami". Odpowiedz Link Zgłoś
goidbaum Ahmed, ja sie z ciebie smiac nie musze 16.01.04, 16:36 i linkow nie odkladam, gdyz nie ma po co. Rzeczywistosc smieje sie z ciebie wystarczajaco. Porozmawiamy o losie Syrii i Iranu za 2 lata. A nigdy nie mowilem, ze Niemcy nie dostana kontrtaktu w Iraku. A politycznie, nie beda mieli tam wiele do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Jak zawsze na temat 16.01.04, 16:37 goidbaum napisała: > i linkow nie odkladam, gdyz nie ma po co. > > Rzeczywistosc smieje sie z ciebie wystarczajaco. > > Porozmawiamy o losie Syrii i Iranu za 2 lata. > A nigdy nie mowilem, ze Niemcy nie dostana kontrtaktu w Iraku. > A politycznie, nie beda mieli tam wiele do powiedzenia. > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=10120130&a=10129765 Odpowiedz Link Zgłoś
goidbaum taniocha, Amed, taniocha, 16.01.04, 23:27 ale niech ci podaruje minute mojego czasu. dzíeci bawic, druty i rogaliki prostowac, a nie polityka sie zajmowac. inaczej, wrzody na zoladku masz gwarantowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABE Marcus JESTES TOTALNY IDIOTA IP: *.dialup.xtra.co.nz 16.01.04, 23:02 Powolutku ci wyjasnie bo ty inteligencja nie grzeszysz. Schlagbaum napisal o kontracie jaki Siemens zdobyl w Iraqu. Czy jako subcontractor czy nie to jest, Tepoto Bezgraniczna, BEZ ZNACZENIA! Gdybys kiedykowiek w zyciu mial cos wspolnego z prawem, to bys wiedzial ze subcontractor z zasady bedzie zatwierdzony przez zleceniodawce (w tym przypadku US). Czy ty naprawde w swojej przeogromnej glupocie wierzysz w to, ze US nie ma absolutnie nic wspolnego kto ten contract wykona od czubka do dolU drabinki wykonawcow i podwykonawcow???? Wierzysz bo napisales: "Siemens zostal zatrudniony przez firme z kuwejtu, wladze US nie maja nic do tego..." IDIOTO!!!Nie tak dawno temu US oswiadczylo, ze kontracty w Iraqu i trade- relations bede w wielkim stopniu zalezec od wkladu jakie poszczegolne panstwa wniosly w wojne Iracka. NB mialo to wielkie znaczenie dla NZ ktore nie poparla wojny ale wyslala specialistow wojskowym do pokojewej odbudowy Iraqu. Gdyby US mialo jakes objekcje do Niemiec to by nidgy nie zatwierdzilo niemieckiej firmy jako wykonawca (pod-wykonawca) umowy do wartosci 18 miliardow. A jednak zadnych objekcji US nie zglosilo mimo tego, ze Niemcy od poczatku do konca wojne w Iraqu napietnowaly. Wiec jak ci mowie ze Polska za poparcie wojny i wlazenie US w dupe ZERO dostala w postaci zlecen ekonomicznych czy handlowych, a Niemiecka firma pomimo tej krytyki przez rzad Niemiec wojny w Iraqu dostala contract na wiele miliardow, to TY, DUPO WOLOWA ZAMKNIJ PYSK I SLUCHAJ POBOZNIE ZAMIAST PIERDOLY Z TEGO PYSKA WYPLUWAC. Po drugie napisalam ci ze umowy handlowo/economiczne jest jedna rzecz i to jest o co tu chodzi w tym artykule. Ty na to zaczales PIEPRZYC co cytuje: "Wspolpraca z USA Niemiec jest i powrot na dawna pozycje jest tylko kwestia czasu (...) Ja chce znow odnowienia wielkiego sojuszu atlantyckiego pod dominacja USA". TWOJE SLOWA SA DOWODEM ABSOLUTNEGO DEBILIZMU I BRAKU ODROZNIENIA MIEDZY EKONOMIA I POLITYKA. To ze firma niemiecka dostala sub-contract w Iraqu NIE oznacza wcale ze rzad US i Niemiec nagle sie polacza w miliarnych operacjach na Bliskim wschodzie czy gdziekolwiek indziej. I co Siemens ma wspolnego z sojuszem atlantyckim???? OSLE, czy ty widzisz roznice pomiedzy firma privatna z Niemiec a rzadem Niemiec???? O co tu chodzi, i czym schlagbaum cie probowal przedzezniac, jest to ze "przepowiedziales" ze Niemcy beda musialy przecierpiec i honorem sie unosic bo wala im Busz da, a tu jak na przekor niemiecka firma contract dostala, szmal zrobi, Niemiecy ekonomicznie zarobie bez jednego westrzalu na froncie Irackim. A Polsce gowno! I nie wazne ze w Polsce firm dorownujacych Siemensowi nie ma. To tylko jedna dziedzina telecomunicacji. Przeciez Polacy mogli byc dani contracty w innych dziedzinach: budowa drog, konstrucje etc etc, ale Bush dal im gowno. A TY I TAK MU W DUPE WLAZISZ I PIERDZIELISZ ZE MY WIELKI SOJUSZNIK I WIECEJ NIZ OCHLAPY Z PANSKIEGO STOLU DOSTANIEMY. NO TO POKAZ CO DOSTALISMY (oprocz Red Bull) POJMIJ TO WRESZCIE ALBO SIE ZAMKNIJ BO ZAL DUPE SCISKA JAK SIE TWOJE BREDNIE CZYTA :((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Marcus JESTES TOTALNY IDIOTA 16.01.04, 23:12 Gość portalu: ABE napisał(a): > Powolutku ci wyjasnie bo ty inteligencja nie grzeszysz. Chyba niepotrzebnie sie denerwujesz. Wprawdzie niedawno napisalem cos innego ale sadze, ze lepiej pasuje do "prawnika" inny wyjatek ..nam infans et qui infanti proximus est non multum a furioso differt, quia huius aetatis pupilli nullum intellectum habent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirmil oj, to nie trafiles :) IP: *.uBRgrb01.supercable.es 16.01.04, 23:21 bo marcus crassus wybral sobie lacinskiego nicka (myslisz, ze wybralby sobie za nicka "marek prostak", gdyby wiedzial, co to znaczy???), ale jezykiem tym nie wlada :) a ze to nie jest maxyma, ktora by mogl znalezc w internecie, to bidulka sie nigdy nie dowie, co miales na mysli :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABE Re: Marcus JESTES TOTALNY IDIOTA IP: *.dialup.xtra.co.nz 16.01.04, 23:38 Moje dziecko "infant" (roku jeszcze nie ma) ale wiecej rozumie niz Crassus. To fakt ze jemu blizej do dzidziusia niz 10-miesiecznemu maluchowi, no i zdecydowanie zadna roznica miedzy nim a rozwscieczonym szalencem, szczegolnie jak sie zawiezmie i zapieni. Strata czasu czegokolwiek go pouczac Odpowiedz Link Zgłoś