Dodaj do ulubionych

specjalnie do goldbauma

16.01.04, 13:16
moze cos zrozumiesz jaki glupi jestes na razie i zmadrzejesz...kazdy moze
bladzic ale czlowieku pomysl o tym co piszesz,jak myslisz i przemysl cala
swoja filozofie i jej bzdure...

np twoja ostatnia glupota--> w kwestii siemensa --> napisales ze to dlatego
ze Polakow i US biora jako okupantow a Niemcy sa spoko...

mam pytanie,czy ty tez znasz niemiecki w stopniu rownym ABE i nic nie
zrozumiales z tego artykulu??

przeciez SIEMENSA WZIELA firma KUWEJCKA!!!!!!

jak firma kuwejcka moze uwazac Polakow i US za okupantow jesli Kuwejtczycy
byli jeszcze bardziej za atakiem na irak niz US a caly czas sa wysmienitym
sojusznikiem US w rejonie i dziekuja ze ich US wyzwolil od Husajna...

nie wiem czy wiesz ale jeszcze niedawno w Kuwejcie Bush mial poparcie
najwieksze na swiecie (nawet wieksze niz w US) z czego sie wszyscy smiali...

nie wiem czy jest tak teraz ale chyba tak...

czlowieku,wez pomysl co ty w ogole piszesz,przeciez to co produkujesz jest
tak glupie ze az tego sie czytac nie da...

nie zaperzaj sie,nie obrazaj tylko przemysl wszystko powoli,kazdy moze byc
glupcem,wazne zeby w koncu zmadrzec...

Obserwuj wątek
    • ehemm BZDURY!!! 16.01.04, 13:22
      CALE TE TWOJE BZDURNE ROZUMOWANIE OPIERA SIE NA TWIERDZENIU ZE USA NIE MA WPLYWU
      NA PRZYZNAWANIE KONTRAKTOW PRZEZ FIRMY Z KUWEJTU.

A PRZECIEZ WG CIEBIE USA KONTROLE MA ABSOLUTNA NAWET JUZ NA MARSIE

BARAAAAAANIE, SORRY - KROOOOOWO :)))))))))))))))))))))))))))))
      • marcus_crassus a mi sie wydaje ze maja wplyw Zydzi i UFO n/t 16.01.04, 13:30
        dziekuje za pana wypowiedz...pscyhiatra pietro wyzej :)))))

spiski,tajemnicze powiazania i podboj ziemi przez marsjan pokoj 118.przyjmuje
        tam inny lekarz :))))
    • goldbaum Re: specjalnie do marcusa 16.01.04, 14:22
      Dla marcusa kraje to takie biale myszki, ktore albo sie lubia albo sie nie
      lubia. I juz. I kuwejt nie lubil iraku ale za to lubi usa. Tak rozumuje marcus.

Zgodnie z "logika" marcusa polski rzad w Londynie musial bardzo lubic sowietow
      bo przeciez byl "za" atakiem sowietow na niemcow i nawet byl "wysmienitym
      sojusznikiem" ZSRR w tym przedsiwezieciu

Kuwejczycy popierali USA tylko po to, zeby USA usunely Saddama. Saddama juz nie
      ma ale marcus jest swiecie przekonany, ze Kuwejt jest "wysmienitym sojsznikiem"
      USA.

Czy ktos moglby wytlumaczyc marcusowi istote wiezi w swiecie arabskim, ktora
      bazuje na wrogosci wobec Izraela i USA - i to mimo lub wbrew rzadom krajow
      arabskich SKAZUANYCH na wspolprace gospodarcza czy militarna z USA?

Marcus mianowicie jest swiecie przekonany, ze wszscy Kuwejtczycy nosza jensy,
      ogladaja MTV i kochaja very-very JU-ES-EJ.

Moze wtedy zrozumie, ze Kuwejtczykow i Irakijczykow laczy o wiele, wiele wiecej
      niz dzieli i ze tym, co ich laczy z pewnoscia nie jest milosc i oddanie wobec
      ich amerykanskich okupantow i ich pieskow.

Moze wtedy tez zrozuemie, ze kuwejcka firma pragnaca przez dlugi czas robic
      interesy w (spokrewnionym i przyjaznym bez saddama) Iraku nie bedzie
      kompromitowac sie lub narazac na grozbe posadzenia o kolaboracje podwykonawcami
      z kraju okupanta lub jednego z jego pieskow.

To takie przypuszczenie ale watpie, czy marcus to zrozumie....
      • marcus_crassus sondaz stosunku do Busha...ty czytac nie umiesz? 16.01.04, 14:26
        przeciez ci napisalem ze go lubia bardziej niz sami USA...

oni sa bardziej pro-USA niz Polacy (pamietasz osla glowo sondaze --> ludzie
        albo okreslone nacje lubia albo nie)

sek w tym ze kuwejtczycy maja w dupie palestynczykow i swiat arabski i sie
        woza z US dolarami...

zapomnialem ze ty nie pojmujesz swiata ktory ci otacza...dla ciebie arabowie
        to palestyna a kuwejtczycy po prostu maja cie i twoje poglady w dupie...

to madry narod...a modre narody maja to do siebie ze nie sraja tam skad zra.

koniec rozmowy.jestes wol.
        • goldbaum Kuwejtczycy jednak kochaja JU-ES-EJ! 16.01.04, 14:37
          Acha... Kuwejtczycy..

"sa bardziej pro-USA niz Polacy" "lubia" Busha "bardziej niz sami USA" bo "sie
          woza z US-dolarami".

:) Wooow!

To dosyc odosobnieni ci Kuwejtczycy w swiecie arabskim ze swoja demokracja
          zachodnia.
          • schlagbaum Niezalezni Kuwejtczycy 16.01.04, 14:44
            Jako jedyna potega militarna i gospodarcza mogaca stawic czola USA
            pozwolic sobie moga Kuweitczycy zawierac kontrakty z kim chca i kiedy chca by
            odbudowywac co chca. Opinia USA na ten temat moze im byc obojetna i nie musi
            byc konsultowana.
            W koncu mamy demokracje czy nie ?

Czy ten facet skonczyl juz napewno 15 lat ?
            • marcus_crassus kto rzadzi kuwejtem??:DDD 16.01.04, 14:48
              sonda :)))

a)USA
              b)Zydzi
              c)przybysze z andromedy
              d)przepraszam,dzis nie moge odpowiedziec bo zapomnialem wziac porcji proszkow
              od lekarza

:)))
        • marcus_crassus PS -->goldbaum,jestes debilem jakiegos swiat nie 16.01.04, 14:38
          wiadzial...

firma z kraju bedacego najwiekszym sojusznikiem US,ktory maksymalnie scisle
          wspolpracuje z US,gdzie stacjonuja zolnierze US a sam kraj zawsze na
          spotkaniach panstw arabskich bierze strone US,firma w ktorej pracuja doradcy
          US,ktora robi biznes i wspolpracuje z zarzadzajacymi irakiem amerykanami,ktora
          otrzymuje od tych amerykanow kontrakt

TA FIRMA DLATEGO ZATRUDNIA SIEMENSA ZEBY "UNIKNAC PODEJRZEN O KOLABORACJE"

WIESZ CO,TO TAK JAKBY KTOS SIEDZIAL PO USZY W GOWNIE I MARTWILBY SIE ZE NIE
          MOZE SIE ZMECZYC BO SIE SPOCI I BEDZIE SMIERDZIEC...

TAK,SADZE ZE ONI TAK WLASNIE MYSLA.

a teraz pozwol goldabum ze powiem ci ze jestes bardziej tepy niz moj mlynek do
          kawy i na tym skoncze nawet wyzywanie ciebie.
          • goldbaum "prawnik" :) 16.01.04, 14:47
            A wiesz o tym, ze nie tak dawno Polska byla ......
            najwiekszym sojusznikiem ZSRR, ktory maksymalnie scisle wspolpracowal z ZSRR,
            gdzie stacjonowali zolnierze ZSRR a sam kraj zawsze na spotkaniach z RFN bral
            strone ZSRR?

Irakijczycy wspolpracujacy z USA sa likwidowani jako kolaboranci. Irakijczycy
            otwarcie zadaja wycofania sie USA, ktore uwazaja za OKUPANTA.
            Nie wiem czy wisz, ale nawet dokonuja zamachow na zolnierzy USA....

Kazda inwestycja w Iraku jest teraz potrzebna.
            Dlatego firma z Kuwejtu to o wiele mniejsze zlo niz firma amerykanska, ktora
            mialaby o wiele wieksze problemy ze zalezieniem wsparcie ze strony Irakijczykow.
            Firma kuwejcka z niemieckimi podwykonawcami to jeszcze mniejszy problem!

IRAKIJCZYCY SIEDZA PO USZY W GOWNIE ALE O DZIWO NIE MAJA PROBLEMU WYJSC NA
            ULICE PROTSETOWAC PRZECIW...... JU-ES-EJ.... i ich pieskom

Czy Irakijczycy prostestuja przeciw Kuwejtczykom albo Niemcom? He?
            • marcus_crassus pewnie ze kuwejtczycy sa nagradzani 16.01.04, 14:52
              za wspolprace sie nagradza...kuwejtczycy dobrze na wspolpracy z US
              zarobia..dlatego tez tak sie wzajemnie lubia..

dalszy twoj belkot jest niezrozumialy...

ps--> nie bede odpowiadal na wiecej idiotyzmow "baumow" z tego tematu...nie
              mam pojecia co ma wspolnego sojusz US - PL z umowami zawieranymi przez firmy
              kuwejckie,nie wiem dlaczego umowe mieliby podpisywac z polska firma
              szczegolnie jesli taka firma w Polsce nie istnieje...

glupota osiagnela granice...
              • goldbaum i nie tylko. Niemcy tez. A Polacy? 16.01.04, 16:01
                marcus_crassus napisał:

> za wspolprace sie nagradza...

Oto perspektywa kazdego dupowlaza, ktory - podobnie jak "prawnik" marcus -
                przez "wspolprace" rozumie posluszne wchodzenie... do dupy, najlepiej bez
                wazeliny.

Co zatem z duzo aktywniejszym i jeszcze wiernym i biernym "wspolpracownikiem"
                Polska? gdzie sypia sie te nagrody? Czy Kuwejt poslal zolnierzy do Iraku? Czy
                Irak rozsadzil EU od srodka? Czy Niemcy poslali swoje wojska do Iraku? Nie..

Dlaczego w takim razie sa nagradzani a tak wybitny "wspolpracownik" jak Polska
                nie?

Oczywiscie, ze "nie wiesz" co maja wspolnego umowy zawierane przez firmy
                kuwejckie i NIEMIECKIE, (ktore w Iraku pieknie zarobia) do sojuszu "US-PL".
                Gdybys to wiedzial, a co wazniejsze rozumial, to nie pisalbys pare tygodni
                temu, ze "Polska nie musi czekac na okruchy" a Francuzi i Niemcy dostana "wala"

Miec ciebie za "prawnika" to chyba niezly jazz :)
                • marcus_crassus nie mam pojecia 16.01.04, 16:30
                  nie wiem po prostu co ma wspolnego sojusz PL-US z kwestia podpisywania umowy
                  przez SIEMENSA i kuwejcka firme...

nie wiem,jakbym sie nacpal pewnie bym cos wymyslil ale na trzezwo moje
                  myslenie nie wybiega az tak bardzo.

nie wiem dlaczego nie zarobi na tym firma polska,spodziewam sie ze
                  przypuszczalnie dlatego ze w polskiej firmy takiej jak SIEMENS NIE MA NA
                  SWIECIE,wiec ciezko zeby na tym zarobila...

nie wiem co zrobil kuwejt.obawiam sie ze uzyczyl swojego terytorium do
                  rozlokowania armii US i inwazji na irak.nie wiem dlaczego US nie zaproponowalo
                  tego polsce...spodziewam sie ze dlatego ze Polska nie graniczy z irakiem.

nie wiem dlaczego US caly czas lubia niemcy i nic nie zmienili w swojej
                  polityce,ale obilo mi sie o uszy ze jakies kilka miliardow dolarow dla
                  niemieckich firm kazdego roku pojdzie w pizdu bo US zwija swoje bazy z
                  niemiec...

i ze cala infrastruktura z lokalnym szwabskim wiesniactwem ktore rozlokowalo
                  swoje namity wokol miast pojdzie sie walic.

nie wiem co ma udowadniac twoje myslenie...nie mam pojecia dlaczego skad w
                  umowie kuwejcko - niemieckiej wzieles US...

ps --> nie wiem tez dlaczego nie byles dzis u lekarza,nie mam zielonego
                  pojecia.

ps --> ja wiem ze niemcy oczywiscie nic nie zarabiaja na tych bazach us ale
                  nie moge jakos zrozumiec ze dowodcy US caly czas musza zapewniac tych biednych
                  niemcow ze jeszcze nigdzie nie ida i ze niemcy sie nie maja czego
                  bac... :))))))

i nie wiem dlaczego w tym samym czasie delegacje US odwiedzaja Polske :))))

ja po prostu nie mam pojecia :)))))))

kapisz??:D
                  • ehemm Re: nie mam pojecia 16.01.04, 16:49
                    > nie wiem po prostu co ma wspolnego sojusz PL-US z kwestia podpisywania umowy
                    > przez SIEMENSA i kuwejcka firme...
                    >

ciezko myslisz, crassula, ciezko :)

pieniazki z kontraktu do ktorego budzetu pojda w koncu? polskiego czy niemieckiego?

zaczynasz miec lepsze pojecie?

pieniazki z kontraktow pozwola rozroszac czyja gospodarke? polska czy niemiecka?

zaczynasz miec lepsze pojecie????

kto w ostatecznym rozrachunku uzyskal korzysci materialne z wojny w iraku?
                    polska czy niemcy?

zaczynasz miec lepsze pojecie???

bezkrytyczna obrona usa czasami spycha cie crassulko na pozycje nie do obrony.
                    lepiej sie usiadz na chwilke uspokuj sie i zastanow nad tymi bzdurami co nam tu
                    prezentujesz :))

soilman.ugent.be/NUTBALHUN/Website/NutBal_files/cows.jpg
                    • marcus_crassus wiesz ehmmmm...to straszny belkot co piszesz 16.01.04, 17:42
                      rozruszac gospodarke niemiecka bedzie natomiast ciezko :))))))

ale masz racje...jak Busio pomoze to pewnie sie i niemiecka gospodarka
                      rozrusza ;))))))))

i w koncu wyjdzie z tej fajnej stagnacji na wysokosci 0,4 i zacznie gonic US
                      bo oni maja cos kolo 7-8 ;)))))) przynejmniej w ostatnim kwartale 2003 o ile
                      sie nie myle :)))))))

kto usyskal korzysci??dostalismy jak na razie tanio f-16,dostaniemy i inne
                      korzysci :)))))

i mamy dobra zabawe...

a ty zobacz na siebie...

jak ty marzysz o kontraktach od wujka sama :))))))

moze ci wujek sam przyzna kontrakty?? :DDDDDDDDDD

wujek sam bogaty wujek...jak odpowiednio nisko sie pochylisz pewnie dostaniesz
                      kontrakty :))))))

jak Szreder bedzie o nie tak ladnie jak ty zebral tutaj i sie podniecal :)))))

wujek sam dobry i szczodry wujek,rozrusza to niemieckie gowno jak
                      poprosicie :)))
                  • goldbaum wreszcie wiadomo, jak funkcjonuje marcus 16.01.04, 17:02
                    marcus_crassus napisał:

> nie wiem,jakbym sie nacpal pewnie bym cos wymyslil ale na trzezwo moje
                    > myslenie nie wybiega az tak bardzo.

Teraz przynajmniej wiadomo po czesci jak marcus funkcjonuje i jakie podloze ma
                    to co pisze.
                    Nie moze nic wymslic bo nie jest nacpany i "na trzezwo".
                    Jak sie nacpa i wypije, to bierze sie za pisanie....

Tez sposob na zycie.
                    • goidbaum islamska, anty-amerykanska piszczalka Mustafa-Gold 16.01.04, 17:26
                      Goldbaum.
                      Wiem natomiast, jak ty funkcjonujesz.
                      tam, gdzie wydaje ci sie, ze mozesz dokopac Amerykanom,
                      a pochwalic islamusow i Niemcow, robisz to natychmiast.

Rzecz nie warta polemiki.

Ciebie, tak, jak i Szlagbauma kopac mi sie nawet nie chce.
                      • ehemm doktorze, powiedzmy sobie otwarcie: 16.01.04, 17:31
                        >
                        > Ciebie, tak, jak i Szlagbauma kopac mi sie nawet nie chce.

myslisz, ze bylbys w stanie? :) w tym jest dobry crassus, tobie brakuje polotu :)))

pierdnij zarcik o flamenko i idz sobie juz stad, ok? :D
                        • goidbaum nie wiem, kto to jest ten doktor? 16.01.04, 17:42
                          zwroccie sie do niego.

Mnie brakuje do was szacunku.
                          Malych, islamskich myszek, jak wy, zbytnio sie nie meczy i nie wgniata
                          w podloge.
                          Niepotrzebnie trzeba potem zmywac.

To tyle, odnosnie regul savoir vivre.

• Gość: mirmil ja odnosnie regul savoir vivre wlasnie :) IP: *.uBRgrb01.supercable.es 16.01.04, 17:51
                            Ilu nickow pan JK uzywa na tym forum? Przypominam doktorze, ze poslusznie
                            odpowiadalem na wszystkie twoje pytania, wiec badz laskaw odpowiedziec i na moje.

Dlaczego uzywasz na forum wielu nickow? Ile ich jest? I jakie to nicki???
                          • goldbaum a szkoda jasiu... 16.01.04, 17:58
                            widze, ze coraz bardziej przejmujesz styl twojego idola crassusa.
                            przynajmniej jesli chodzi o "miazdzenie", "masakrowanie" i "maltretowanie"
                            myszek....
                            I jak, lepiej ci sie zasypia? Juz sie tyle nie moczysz?
                        • schlagbaum Re: doktorze, powiedzmy sobie otwarcie: 16.01.04, 17:52
                          ehemm napisał:

> >
                          > > Ciebie, tak, jak i Szlagbauma kopac mi sie nawet nie chce.
                          >
                          > myslisz, ze bylbys w stanie? :) w tym jest dobry crassus, tobie brakuje
                          polotu
                          > :)))
                          >
                          > pierdnij zarcik o flamenko i idz sobie juz stad, ok? :D

No w kopaniu byl jasiu kiedys calkiem niezly.
                          Mial na tem temat nawet jedna publikacje w "Dzialkowcu"

Mozg zgabczal mu troche pozniej.
                      • marcus_crassus nie,oni sa dzis w porzadku ;)))))) 16.01.04, 17:44
                        od rana zebraja o kontrakty od US ...dzis sa nawet bardziej pro - US niz
                        ja ;))))))))))

caly dzisiejszy dzien to mazenia eeehhem i goldbauma o kontraktach od
                        US :))))))

jakiez to mile :))
                      • goldbaum madra decyzja jasiu.... 16.01.04, 18:02
                        goidbaum napisała:

> Ciebie, tak, jak i Szlagbauma kopac mi sie nawet nie chce.

Tak i lepiej... Jeszcze by ci cos odpadlo albo sie zlamalo? I po co to?
    • marcus_crassus beda i kontrakty dla francji ;))))))) 16.01.04, 17:37
      wlasnie Zaba rozpina rozporka myszce miki i przygotowuje sie do przybrania
      pozy maksymalnie ulatwiajacej dokonanie wiadomej czynnosci :))))))))))))))

tym samym mam wrazenie ze zasluzy na poglaskanie po zabiej glowce :)))))))

serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1869085.html
      ja rozumiem pimpusie,goldbaumy i inne lewackie pomioty ze mieliscie na cos
      nadzieje ale niedlugo wszystko wroci do normy :))))))

kapisz??

a Bush z Rumsfeldem beda przy whisky ryczeli ze smiechu z Czyraka i innych:))))

ot,koniec buntu :)))
      • goldbaum Powiedz to chemicznemu jasiowi bo on mysli inaczej 16.01.04, 17:56
        Oczwiscie marcus.. wiemy, wiemy:
        - wlazenie do dupy za nic to wedlug ciebie "wspolpraca" i "partnerstwo"
        - "honor" to jest wtedy, jak idzie sie do domu i bierze zabawki
        - gdy dostaniesz w morde, to jest to wielkie "zwyciestwo"
        - ten, ktory cie walnie w morde to loser dlatego bo sobie zbrudzil reke...

Francuzi wyraznie mowia, ze nie ma mowy o militarnym udziale pod dowodztwem USA.
        Udzial wojska w misji POKOJOWEJ I STABILIZACYJNEJ pod egida NATO lub ONZ to
        przeciez calkiem co innego. francja MOZE zmienic swoja polityke JESLI.....

Kumasz?

Francuzi mieli kregoslup, potrafili powiedziec "NIE" a nie pedzili na wyscigi
        do amerykanskiego odbytu. Za to Amerykanie musza ich respektowac i wyjsc na
        przeciw.
        • marcus_crassus pod egida NATO :))))))))) 16.01.04, 18:00
          swietny kregoslup...najpierw "nieeeee...to agresja" ;)))) Bush,ty
          agresorze :))))

i liczenie ze jak sie powstrzyma Busha sie zrobi z siebie bohaterow :))))

Bush powiedzial "wiesz co czyrak,cmoknij mnie w dupe" :))))))

no i patrzmy patrzmy...kontrakciki ida,irakijczycy sie amerykanizuja i
          wpierdalaja hamburgery na potege ;)))))...Zadnej wsypy,Saddam jak prosiak
          wyciagniety z nory... :))))))))

i pokornie czyrak "no musimy to jeszcze przemyslec...tylko blagam,dajcie nam
          dorwac sie do chocby pomyj z panskiego stolu":))))))

no i pan Bush zrzuci zabie pomyje a zaba to zezre i bedzie zadowolona :)))))

znasz taki kawal: przychodzi baba do lekarza z zaba na glowie: lekarz sie
          pyta:co sie pani stalo a zaba: wie pan co,cos mi sie do dupy przykleilo" :)))))
          • goldbaum Ilez mozna dyskutowac z (nacpanym) 12-latkiem? 16.01.04, 18:09
            "Bush powiedzial "wiesz co czyrak,cmoknij mnie w dupe"

"no i patrzmy patrzmy...kontrakciki ida,irakijczycy sie amerykanizuja i
            wpierdalaja hamburgery na potege "

"i pokornie czyrak "no musimy to jeszcze przemyslec...tylko blagam,dajcie nam
            dorwac sie do chocby pomyj z panskiego stolu
            no i pan Bush zrzuci zabie pomyje a zaba to zezre i bedzie zadowolona"

Spojrz.
            To wszystko powyzej napisales ty, "prawniku". Osiagnales po raz kolejny poziom,
            a raczej dno, kiedy dyskusja z toba jest tak samo bezsensowna jak z jakim
            wiejskim burkiem ujadajacym zza ogrodzenia.

Milego weekendu i przynajmniej krotkotrwalej poprawy zdrowia zycze.

• marcus_crassus jak sie dyskutuje z oslem to sie uzywa oslego 16.01.04, 18:32
              dialektu...

zreszta goldbaum..przeciez ja z toba nie dyskutuje..ja rozumiem ze bys chcial
              ale jak na razie nie wykazales sie wiedza zeby z toba rozmawiac...

a chciec to nie znaczy "moc"

uzywam jezyka zebys zrozumial...
        • schlagbaum Re: Powiedz to chemicznemu jasiowi bo on mysli in 16.01.04, 18:07
          goldbaum napisał:

> Oczwiscie marcus.. wiemy, wiemy:
          > - wlazenie do dupy za nic to wedlug ciebie "wspolpraca" i "partnerstwo"
          > - "honor" to jest wtedy, jak idzie sie do domu i bierze zabawki
          > - gdy dostaniesz w morde, to jest to wielkie "zwyciestwo"
          > - ten, ktory cie walnie w morde to loser dlatego bo sobie zbrudzil reke...
          >
          > Francuzi wyraznie mowia, ze nie ma mowy o militarnym udziale pod dowodztwem
          USA
          > .
          > Udzial wojska w misji POKOJOWEJ I STABILIZACYJNEJ pod egida NATO lub ONZ to
          > przeciez calkiem co innego. francja MOZE zmienic swoja polityke JESLI.....
          >
          > Kumasz?
          >
          > Francuzi mieli kregoslup, potrafili powiedziec "NIE" a nie pedzili na wyscigi
          > do amerykanskiego odbytu. Za to Amerykanie musza ich respektowac i wyjsc na
          > przeciw.

Ty juz lepiej krasuli nie draznij, bo jeszcze przeznaczy swoje stypendium na
          butelke francuskiego wina i w amerykanskim stylu-wyleje.
          Mysle, ze do takich bohaterskich czynow jako sojusznik jest zdolny.
          I z czego bedzie potem zyl az do pierwszego ?
          • goldbaum chemiczny jasiu tez juz myszki masakruje... 16.01.04, 18:12
            schlagbaum napisał:

> Ty juz lepiej krasuli nie draznij,

Mysle, ze juz za pozno. Wlasnie przed chwila wpadl znow w delirium.
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=10205404&a=10211355
            Mysle, ze niedlugo znow zacznie widziec myszki, ktore
            sie "masakruja", "maltretuja" i "rozdeptuja" a on z legionami.....

Na dzisiaj juz starczy. Przyjemnego weekendu zycze.
    • arsch_boli Do Pana Marcusa Crassusa 16.01.04, 19:06
      To jest post z wątku, który zaraz potem został przeniesiony na Oślą Ławkę
      (mam nadzieję, że nie z powodu właśnie tego postu?). Przypuszczam zatem, Panie
      Marcusie, że nie miał szans go Pan przeczytać - a myśle, że mógłby Pana może
      rozbawić. Więc zamieszczam go jeszcze raz, Arsch B.

==============================================
      Do Panów Tomsona i Marcusa Crassusa

Drodzy Panowie,
      Od pewnego czasu obserwuję z zainteresowaniem wymianę poglądów pomiędzy Panami
      na tym Forum.

Jako człowiek już niemłody i z pewnym zasobem obserwacji - zdarzyło mi sie
      bowiem przebywać przez długie okresy zarówno w 'światowym centrum ustroju
      socjalistycznego', czyli w Związku Sowieckim (w latach 70-tych spedziłem kilka
      lat w Protvino po Moskwą), jak i w 'światowym centrum kapitalizmu', czyli w
      USA (w sumie, tych lat było nawet więcej, niz w Rosji) - mógłbym zapewne
      wnieść sporo istotnych spostrzeżeń do Panów dyskusji. Boję sie jednak jak
      ognia w nią wkraczać, bo widzę, co spotyka innych, którzy to robią. Nie ma
      szans, by nie zarobic solidnego 'OPR-u' od którejś ze stron, niezależnie od
      tego, jakie by sie zajęło stanowisko w jakiejkolwiek kwestii.

Nie mogę sie jednak powstrzymsć od przekazania Panom jednej myśli. Mianowicie,
      kiedy tak czytałem Panów 'heated exchange of arguments', dziwnie czegoś
      przypomniała mi się jedna piosenka, którą spiewał (bodajże) Vladimir Vysocki i
      która krązyła w licznych kopiach kasetowych po Rosji w okresie, kiedy tam
      mieszkałem. Nieco poźniej piosenkę tę przerobił na polski Jacek Kaczmarski i
      dołączył do swego 'żelaznego' repertuaru. Piosenka ta nosi tytuł 'Spotkanie w
      porcie'. Znalazłem teraz jej tekst na Internecie i tutaj go załaczam.
      Przypuszczam, że zarowno obaj Panowie, jak i inni uczestnicy tej dysputy
      między Panami, zgodzicie się, że wydarzenie, o której piosenka opowiada,
      bardzo przypomina Waszą wymiane poglądów na Forum:

SPOTKANIE W PORCIE

W Amsterdamie statek nasz na wyładunku był
      Człowiek do roboty nie miał nic, więc w porcie pił
      Piję, po obcemu nie rozumiem, nudzę się
      Kiedy jakiś czarny siada koło mnie
      - America - mówi do mnie, zrozumiałem
      Rozejrzałem się i mówię -Sovietskij Sajuz
      Soviet Union! - on się cieszy, ja do pełna mu nalałem
      Jak raz swoich nie było, więc był pełny luz.

Po ichniemu nie rozumiem, on po ludzku też
      Lecz jest wódka, więc jest tłumacz, przy niej mów co chcesz
      Postawiłem po sto gram - niech Negr widzi, że gest mam
      Jemu przecież w Ameryce ciężko jest...

On tymczasem mówi - Stany Zjednoczone
      To największe państwo z wszystkich w świecie państw
      W bankach złota ma zasoby niezliczone
      Kto z nim zadrze, ten już nie ma żadnych szans!

A ja na to - Kreml w niebo śle rakiety
      Bez wysiłku wielkich rzek zawraca bieg
      Żal mi ciebie, lecz niestety
      Również trudny kunszt baletu
      Posiadł on najlepiej na planecie tej!

Przyszło potem po gram dwiescie, do rozmowy chęć
      Wyjaśniłem mu, że jest ofiarą klasowych spięć
      Lecz Murzyna marynarski umysł wciąż w ciemnościach trwał
      I na światły wywód mój taką odpowiedź dał:

U nas jest na głowę po dwa samochody
      Zbudowaliśmy największy w świecie gmach
      Nasza demokracja daje nam swobody
      Których oczekuje cały świat we łzach.

A ja na to - my w niebo ślem rakiety!
      Bez wysiłku wielkich rzek cofamy bieg!
      Najlepiej posiedliśmy na planecie tej!

Szybko nabierała tempa ta wymiana zdań
      Ale nie chciał Negr zrozumieć, co jest dobre dlań
      Postawiłem po gram trzysta - myślę, teraz zgodzi się
      Ale on, choć ledwo mówi, jednak mówi, że:

Ja posiadam wielki kanion Colorado
      Delfinów język też rozszyfrowałem ja
      U mnie Niagara jest - największy z wodospadów
      I gwiazd pięćdziesiąt moja flaga ma.

A ja na to - ja w niebo ślę rakiety!
      Bez wysiłku wielkich rzek zawracam bieg!
      Najlepiej ja posiadłem na planecie tej!

Jacek Kaczmarski
      • marcus_crassus :))))))))hehe...dobre dobre ;))) 16.01.04, 19:14
        ale hmmm...sek w tym ze jednego juz sie w zyciu nauczylem...nie z kazdym mozna
        dojsc do zgody..nie kazdy jest otwarty na argumenty...przykro mi bardzo...dla
        mnie ta piosenka jest zrozumiala :))))...

sek w tym ze naprawde z tomsonem nie ma dyskusji,odniosles bledne wrazenie ze
        ja z nim dyskutuje...ja skonczylem dyskusje jak tomson zaczal pieprzyc glupoty
        o morderczych montowniach wykorzystujacych biedakow na calej planecie,o tym
        jaki to komunizm byl swietny oraz o tym jakim marzeniem byl PRL...

jak o drugiej stronie tej rozmowy siedzi osiol to bardzo mi przykro...

nic sie nie zrobi...

"dumal nie dumal carem nie budiesz" :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka