Dodaj do ulubionych

Dana33 -z reka na sercu

IP: *.telia.com 24.01.04, 18:54
Osobiscie nie mam zadnych sprzeciwow przeciwko zydom albo arabom. mam swoj
biznes o ktory dbam i nie jestem specjalnie zaangazowany polityka. do
zawodu mojego jednak nalezy wyostrzona spostrzegawczosc. Ja zetknalem sie z
toba i Tomek44 pewnego razu. Pozniej przysluchiwalem sie waszej dyskusji z
polakami itd. Doszedlem do wnosku ze Ty Dana33 nie jestes wylacznie
prywatna osoba ktora tutaj dyskutuje dla rozrywki. Jest moja anliza
prawdziwa Dana33? Czy ktos Ciebie oplaca? Podobnie jest z Tomkiem44 ale nie
z Fredziem.
Obserwuj wątek
    • Gość: dana33 Re: Dana33 -z reka na sercu IP: *.adsl.actcom.co.il 24.01.04, 19:09
      nu, bo niby ty mi uwierzysz?
      jestem absolutnie prywatna osoba. nikt mnie za to nie oplaca, a raczej jeszcze
      troche dostane po glowie od rodziny, ze zaniedbuje moje domowe obowiazki.
      • Gość: Konrad Re: Dana33 -z reka na sercu IP: *.telia.com 24.01.04, 19:31
        Na ogol nie mam potrzeby niewierzyc ludziom, wiec wierze.
        • Gość: dana33 Re: Dana33 -z reka na sercu IP: *.adsl.actcom.co.il 24.01.04, 19:34
          dzieki, jestes chyba jedyny na tym forum.
          • Gość: z daleka Re: do Konrada -z reka na sercu IP: 213.8.185.* 24.01.04, 19:51
            Rozumiem, ze temat jest juz zamkniety. Ale ja tak prywatnie od siebie mam do
            Ciebie pytanie. Nie naleze do specjalnie spostrzegawczych, wiec zdumiewaja
            mnie czasami spostrzezenia tych bardziej ode mnie spostrzegawczych. Chcialem
            wiec spytac, z czego wyciagnales taki wniosek, no ten, ze Dana czy tez Tomek
            sa oplacani za swoja dzialalnosc?
            • Gość: Konrad Re: do Konrada -z reka na sercu IP: *.telia.com 24.01.04, 20:15
              1. zaczalem surfowac kilka tygodni temu i zostalem pewnego dnia "wylapany "
              przez dwoch osobnikow mi nieznanych Dana33 i Tomek 44. . na ogol jestem
              prostolinijnym czlowiekiem bez ukrywania podtematow i ironi. Stac mnie po
              prostu na to co mowie . W dyskusji z D33 i T44 zostalem wpierw uprzejmnie
              zaproszony do Izraela na piwo, , i jeszce raz itd. W koncu Dana33 tez mi
              nadmienila recepte o ktorej ja nie wiele wiedzialem. Z dyskusji D33 + T44
              wobec mnie wynikalo ze chcieli zbadac czy jestem czsami zydem. Pozatym wielu
              mnie tak szacuje. Po kilku zaproszeniach T44 wyniklo ze w koncu wypadalo abym
              i ja jego zaprosil. wiec zrobilem to powaznie. Zaoferowalem jemu ranczo 10
              kilometrow od Sztockholmu z motorowka i calym domem do jego dyspozycji w
              bezposreenim polaczeniu zcentrum Sztockholmu woda w zamian aby zamienic sie z
              nim na mieszkanie. Powaznie , nie dla jaj. Jak on odebral te zaproszenie to
              zmienil kierunek o 360 stopni. Myslalem ze mowil tez powaznie a jednak nie.
              Powiedzial ze on nie ma czsu wlasnie ale napewno sa inni z Izraela co sa
              zainteresowani. Anaizujac te posty od D33+ T44 doszedlem do wnosku ze rozmowa
              ze mna byla wylacznie sadarzem i skonczyla sie niefortunnie bo wogole nie
              mieli zamiaru zapraszac mnie. Dlatego tez powodu zobaczylem ile czsu i jakie
              godziny Dana33 i Tomek 44 sa zalogowani i o czym mowia. Normalnie prywatna
              osoba, jak ja czy ktokolwiek co ja znam nie moze byc zalogowana i dyskutowac o
              niczym z zupelnie obcymi ludzmi taki czs jak Dana33 jest. Inna cecha ktora
              zauwazylem jest tworzenie watkow przez D33. W chwili pojawiania sie
              kontrowersyjnych watkow , na niekozysc tematu D33 tworzy ona tez watki
              iktore "zjadaja" kontrowersyjne tematy, zaginaja poza ekranem. Kobieta z
              sociologicznego punktu widzenia pozatem nie jest tak "aggresysvnie ustawiona "
              do dyskusji jak mezczyzna. Porownaj wypowiedzi nick " anka". To jest
              prawdopodobnie kobieta. Jezeli D33 jest wobec tego kobieta to ma szczegolny
              cel. W jednym z watkow podanych przez D33 pewnego dnia powiedziala " pomyslcie
              jakby jakis Ubowiec zabijajacy polaka dostal pomnik.....", cos w tym stylu.
              Dzien po tym wypowiedzial sie oficjalnie przedstawiciel Izraela zupelnie
              podobnie. " Pomyslcie jak by wam zrobic pomik mordercy Anny Lindh...." Te
              nanalogie byly jakby skopiwane, lub podyktowane odgornie przez wspolne zrodlo.

Dlatego tez moje spostrzezenia. Nie maja one znaczenia bo zadalem pytanie i
              dostalem odpowiedz. Gdzyby nawet bylo inaczej to ani mnie to nie ziebi ani
              nie parzy. Jednakze w stosunku do mojej osoby i bezpieczenstwa wlanego mam
              zarowno adres IP jak nicki na obserwacji. Nie znaczy to zupelnie ze
              podejrzewam te osoby o cos specjalnego. Tak sklada sie wiele faktow .
              Sprawa jest jednak zupelnie odreagowana.
              • Gość: z daleka Re: do Konrada -z reka na sercu IP: 5.3.1R3D* / 213.8.185.* 24.01.04, 20:46
                Dziekuje za odpowiedz. Nie sadze abym po jej przestudiowaniu stal sie bardziej
                spostrzegawczy. Wydaje mi sie, ze nie dostrzeglem tam zadnego argumentu
                wskazujacego na to iz wspomniane osoby sa oplacane. Dla przykladu, gdyby tak
                bylo to Tomek skrzetnie skorzystalby z Twojego zaproszenia aby konsekwentnie
                realizowac to za co mu placa. Skoro wykrecil sie, to po co wlasciwie w to
                wchodzil? Gdzybym ja go np. oplacal, to za taka fuszerke co najmniej
                pozbawilbym go premii, bowiem zamiast zwerbowac sojusznika "wyprodukowal"
                jeszcze jednego podejrzliwego. Co zas do godzin fedrowania na forum? No coz,
                wiem z wlasnego doswiadczenia, ze to wyglada bardzo roznie. Nieraz, nawet w
                pracy jest pare minut, ze mozna wskoczyc , przeczytac cos, cos napisac. Nieraz
                przez dwa dni, wogole nie wchodzi sie na forum. To o niczym nie swiadczy.
                Ps. A odnosnie "agresywnosci" Dany. Nie zapominaj Konrad, ze w Izraelu prawie
                wszystkie dziewczyny sluza w wojsku i nie jest to wojsko szwedzkie. Poza tym
                nasze codzienne zycie tez szwedzkiego( czasami niestety ) wogole nie
                przypomina.
                Pozdrawiam z daleka.
                • arsch_boli Re: do Konrada -z reka na sercu 24.01.04, 21:12
                  z daleka napisał:

>Nie zapominaj Konrad, ze w Izraelu prawie
                  >wszystkie dziewczyny sluza w wojsku i nie
                  >jest to wojsko szwedzkie.

A to dobre!

Panie Konradzie, a propos:
                  Niedawno słyszałem, że szwedzka armia w ramach oszczędności postanowiła
                  zlikwidować niepotrzebne przekładnie w szwedzkich czołgach. Postanowiono
                  usunąć wszystkie biegi do jazdy wprzód, w ogóle przecież nieuzywane, a
                  pozostawić tylko biegi wsteczne (których w szwedzkich czołgach, jak wiadomo, i
                  tak zawsze było więcej, niż tych do jazdy wprzód). Czy to prawda, Panie
                  Konradzie, czy tylko ktos sobie robił tzw. 'jaja'?

Naród szwedzki swego czasu (300-400 lat temu) to był naród profesjonalnych
                  opryszków, bandytów i 'dresiarzy', jak to się teraz w Polsce mówi. Ale od
                  chwili, kiedy jakiś król - nie pamiętam juz który - został w bitwie ugodzony
                  kulą z muszkietu i padł na polu chwały, to Szwedom nagle sie odwróciło o 180
                  stopni i zrobili się narodem profesjonalnych aniołków i harcerzyków.
                  Co też nie zawsze wywołuje entuzjazm u innych. Na przykład, Norwegowie, wśród
                  których spędziłem kilka lat mego życia, do dziś nie stłumili w sobie
                  całkowicie goryczy za Narvik i inne niezupełnie chwalebne pociągnięcia
                  szwedzkich superpacyfistów w czasie II Wojny.
                  • Gość: Konrad Co do czolgow IP: *.telia.com 24.01.04, 21:30
                    Z czolgami to mamy troche problemu. Poniewaz szwedzi wynajeli na zasadzie
                    leasingu od Niemiec mnostwo czolgow ktore obecnie niemamy porzytku. Zagrozenie
                    ze strony Rosji nieistnieje i nie ma zadnego obrazu zagrozenia. Czolgi te
                    zatem sa za drogie pieniadze ustawione obecnie w magazynach i "smarowane" aby
                    pojsc na zlom jak sie leasingskontrakt skonczy. Humor z biegami wstecznymi nie
                    jest wiec ekwiwalentny, lecz jako humor nie zly.
                    Co do opini o Szwedach w Norwegi to moze sie niezgodze. Sistra moja mieszka
                    tam i znam ten narod od podszewki. Szwedzi to takzwani" starsi bracia"
                    Norwegow, pozatem to narody te sa niezmiernie sprzezone i zaprzyjaznione choc
                    troche odmienne. Dla humoru moga sobie o sobie wscipskie kawaly opowiadac ale
                    gdy zajdzie zagrozenie zewnetrzne to jest miedzy nimi solidarnosc. Gdyby Polak
                    czy rosjanin zaczol nasmiewac sie ze szwedow to Norweg by go zawsze wziol w
                    obrone i odwrotnie.
                    Szwecja unika wojny, unika kontrowersji i planuje swoja polityke tak aby nie
                    wchodzic w konflikty z aktualnymi mocarstwami jednakze balansujac na
                    swojej "neutralnosci". Co nie zawsze jest mozliwe. Robia to dla wlasnego
                    bezpieczenstwa i jak dotychczas udawalo sie to .
                    Narod bardzo zorganizowany i prawu posluszny.
                    Czesto mozna sie oszukac na Szwedzie.
                    • Gość: z daleka Re: Co do czolgow IP: 5.3.1R* / 213.8.185.* 24.01.04, 21:34
                      Majac takich sasiadow mozna spac spokojnie i spokojnie odwiezc czolgi na zlom,
                      bo same nie dojada.Pozdrawiam
                  • Gość: sp;lit Re: do Konrada -z reka na sercu IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 24.01.04, 21:48
                    A ciebie co boli ? Ze narod pracowity , ze zyje z wlasnej pracy ? Otoczony
                    przyjaciolmi , ze sa szanowani na swiecie ? Ze nie zebraja z wyciagnieta reka ,
                    nie okradaja innych ? Nie demoralizuja , szantazuja politykow w innych krajach ?

Ze maja swoj przemysl pelen inwencji , nie kradna technologi ani patentow , ze
                    nie szpieguja u przyjaciol , nie podgladaja , podsluchuja dyplomatow , ze nie
                    wtykaja nosa w zycie innych narodow ,... Ich politycy zyja jak normalni ludzie
                    bez ochrony w mieszkalnych dzielnicach ze spoleczenstwem ? Ze chodza na zakupy
                    bez goryli ?

Ze co ? Ze szwedzkie mamy same wychowuja dzieci i utrzymuja dom bez nianiek czy
                    housekeepers ? Ze uczciwie placa gastarbeiterom ?

Ty masz tupet wypominac cos Szwedom z przed 400 lat ?

Szwed , Wallenberg uratowal dziesiatki tys Zydow , i zaplacil za to zyciem
                    gdzies na Sybirze zamordowany przez stalinowska zydokomune jak was wlasny
                    sukinsyn Kastner sprzedal nazistom , bo za duzo wiedzial .

Masz tupet , z daleka

uklony

===============================================================================

Naród szwedzki swego czasu (300-400 lat temu) to był naród profesjonalnych
                    opryszków, bandytów i 'dresiarzy', jak to się teraz w Polsce mówi.

• Gość: z daleka Re: do Konrada -z reka na sercu IP: 213.8.185.* 24.01.04, 21:51
                      A ty co Sp;licie, lewa noga wstales? Spojrz na gory, wez gleboki oddech i na
                      ryby panowie, na ryby, a moze by tak na grzyby.
                      • Gość: sp;lit Re: do Konrad ,... My apology , ... IP: *.nas29.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 24.01.04, 22:11
                        Znaczy prosze o wybaczenie ,... Nieslusznie i bede patrzyl pod nogi ,... Bo
                        wdepnalem tym razem ,... Sorry ! Z daleka :)

sp;lit
      • zdzich6 Do Dana33 24.01.04, 21:58
        nu, Dana troche kiepsko u ciebie ostatnio z forma.
        zaczynam sie o ciebie na prawde martwic.
        czemu jest tak zle? ja jako twoj wielki fan wiem co mowie.
        moze trzeba jakies witaminki?
        moze chwile urlopu?
        wiesz nawet ciebie rozumiem.
        nie mozna tak 24h nonstop siedziec na forum.
        bo sie moze troche w glowie poprzestawiac.
        a tego bysmy przeciez nie chieli, aby nasza ukochana Dana plotla trzy po trzy,
        co sie juz czesto niestety zdarza:(((
        a co u ciebie ze wzrokiem?
        od takiego siedzenia przy monitorze to mozna oslepnac.
        oj Dana, musisz na siebie uwazac bo juz latka nie te, blizej do konca niz do
        poczatku...
        odpocznij sobie, wypij jakies ziolka, zajmij sie rodzina, wyjedz gdzies z nimi
        na urlop, zacznij cwiczyc joge itp. itd.

Twoj cichy wielbiciel
        • Gość: sp;lit Re: Do Dana33 IP: *.nas29.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 24.01.04, 22:54
          Starzeje sie bitch ,...

Codzienny stress , potyczki 24/7/365 z dziarskimi ogierkami antysemityzmu na
          forum GW ,... Dla Dany to Wirtualny paluszek , ot co jej zostalo bo w lozku i w
          kuchni wirtualna menopauza ,... To ja stymuluje , za to jej placa .

uklony
    • arsch_boli QQ na muniu. 24.01.04, 20:50
      Łaskawi Państwo,
      Kiedy byłem chłopcem i mieszkałem w Polsce, popularne było wyrażenie 'kuku na
      muniu' (dziś już mniej używane). Słowo 'kuku' wiadomo, co oznacza. Pochodzi z
      języka, którym mówi sie do małych dzieci. Jak dziecko sie uderzy lub
      niegroźnie skaleczy, to o uderzonym/skaleczonym miejscu mówi siie
      właśnie 'kuku'. 'Munio' zaś to zdrobnienie od 'mózg'. Całe wyrażenie 'kuku na
      muniu' oznacza więc, że ktoś doznał jakiegoś skaleczenia mózgu lub sie uderzył
      w mózg. Wiadomo, w obu wypadkach moze dojśc do pewnych zaburzeń w myśleniu.

Kiedy czytałem niektóre posty w tym wątku, to określenie 'kuku na muniu'
      dziwnie czegos mi sie nagle przypomniało.

Może ktoś z Łaskawych Państwa może mi wytłumaczyć, dlaczego tak nagle to
      staroświeckie określenie wychynęło mi z mroków niepamięci? Czyżby w tym wątku
      było coś, co sie człowiekowi może kojarzyć z 'kuku na muniu'? Ja zupełnie
      czegoś tego nagłego skojarzenia nie rozumiem :-)))))

Z poważaniem, Arsch_Boli
      (Żyd i łagodny antysemita z kraju nieościennego).
      (dodatkowo wyjaśnię, że nie jest to Izrael).
      • Gość: Konrad Re: QQ na muniu. IP: *.telia.com 24.01.04, 21:01
        Mily postodawco. jak chcesz cos powiedzic to powiedz otwarcie. Dlaczego tak
        zawikle. Naprawde nie wiem o co Tobie chodzi.
        Jak chcesz cos powiedzic to powiedz otwarcie bo ja po 35 latach poza polska
        nie rozumie porownan z lat dziecinnych.
        • arsch_boli Re: QQ na muniu. 24.01.04, 21:19
          Łaskawy Panie Konradzie,
          Jeśli Pan od razu nie chwycił, to chyba nie ma sensu Panu dalej tłumaczyć.

Mam jednak nadzieję, że inni uczestnicy tego wątku 'zaskocza' od razu.

Ja, nota bene, ile to już lat poza Polską? Niewiele mniej od Pana. Dana33
          nawet dłużej od Pana, bo pisała kiedyś, że już 37 lat. Pan Z Daleka, o ile
          pamiętam, też wspominał o 1968 jako o dacie wyjazdu z Polski, czyli już dłuzej
          od Pana poza Polską.
        • Gość: sp;lit Re: QQ na muniu. IP: *.nas29.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 24.01.04, 23:19
          Widzisz jak cie "obskoczyli" (sfora) zauwaz taktyke , huzia na Konrada i na
          inny temat ,... Nic na temat tego co ty zauwazyles ,...

Ich zadaniem teraz jest ; Konrada osmieszyc ,... Ot jakis tam Sherlock Holmes ,
          Szwedzi to niby narod ,... Historycznie banda rzezimieszkow ,... A na koniec
          znana pozytywka ,... Temat umiera , jeszcze jeden kopniak i chodu :)

Sciagnij biale rekawiczki my friend , nie z nimi ,...

sp;lit
    • Gość: Krzys Re: Dana33 -z reka na sercu? Ona i serce !!! IP: *.dialup.sprint-canada.net 24.01.04, 21:42
      O tym ,ze dana 33 i tomek 44 to osoby sztuczne ,tak naprawde nie istniejace
      prawie od poczatku wiedza prawie wszyscy stali uczestnicy forum lacznie z
      zydami .Styl , interpunkcja ,slownictwo i inne cechy u tych osob zmienijaja sie
      kilkakrotnie w ciagu doby , wiec jest oczywistym ,ze za tymi nikami stoi kilka
      co najmniej osob .Dodatkowo miesiac temu administrator Gazety Wyborczej zaczal
      publikowac pelny odkryty adres dany 33, byl to jakis zydowski instytut z
      Jerozolimy .GW i zydzi z tej gazety prawdopodobnie nie mogli juz zniesc
      prymitywnej nienawisci i ludobojczych wartosci osob ukrytych pod nikami dana
      33 .i tomek 44 .Tym bardziej ,ze izraelscy zydzi zaczeli platac niedzwiedza
      przysluge zydom mieszkajacym w Polsce (wypowiedzi podpisane dana33 i tomek 44
      byly odrazajace takze dla polskich zydow , a co dopiero dla polakow ).
      Od pewnego czasu to sonder komando stara sie polakom podlizywac , opowiadja
      bajeczki ,jak to sie ich rodzice ukrywali w czasie wojny u polakow ,jakich to
      mieli fantastycznych przyjaciol polakow itp.Te wynurzenia wygladaja jescze
      bardziej komiczne i sztuczne , szczegolnie dla osob dobrze obeznanych z polskim
      i nie tylko zydostwem .Tak naprawde ,to sie czuje przez przez skore (tutaj
      przez kabel ) ,ze te wilki z sonder kommando najlepiej by nas wszystkich
      polakow z Forum postawilo pod sciane i rozstrzelalo .
      Pozdrawiam .
      • Gość: z daleka Re: Dana33 -z reka na sercu? Ona i serce !!! IP: 5.3.1R3D* / 213.8.185.* 24.01.04, 21:59
        Nie chce byc niegrzeczny Krzysiu, wiec tylko powiem, ze tym kabelkiem to
        trzeba by ci bylo troche dupe przetrzepac, to myslaloby ci sie od razu lepiej.
      • Gość: dana33 Re: Dana33 -z reka na sercu? Ona i serce !!! IP: *.adsl.actcom.co.il 24.01.04, 22:12
        sluchajcie, moi drodzy, dawno sie tak nie bawilam, naprawde. tu jestem agentka,
        to wogole nie jestem, a w innym zdaniu jestem od razu kilkoma osobami.....
        RATUNKU !!!!!!!!!!!!!!!! coscie na mozgi upadli??????? z daleka, to twoje kuku
        na muniu (tez to pamietam) pasuje tu do wszystkich!!!!!
        nu, wy naprawde myslicie ze ja to nie ja.... ale to ja........ za to moje ego
        to roznie z minuty na minute..... gdzie nie ide, na jakie forum, to robie
        furore, zaczynaja sie klocic o mnie, o moj stan umyslowy, kulturalny,
        intelektualny, fizyczny, posiadlosc majatku, ilosc mezow, dzieci, brakujacych
        kochankow, zbyt wielu kochankow, kobieta, mezczyzna, a moze ni to i ni to, taka
        sobie amebka, adres domowy, biurowy, telefon, mail, balkoni, gotuje czy nie i
        co gotuje i kiedy, nuuuuuuu, co sie tu dzieje?????? wy juz tak strasznie
        jestescie podejzliwi, ze nie wierzycie nikomu, kto mowi prawde??? to forum was
        takich zrobilo, swiat, doswiadczenie zyciowe????
        po raz ostatni: nazywam sie dana, mam 1 meza, 3 dzieci, prawie doroslych, nie
        pracuje w jewish agency, nie jestem agentka, nie mam kochankow. corcia ma
        perkusje, ja lubie gotowac, szczegolnie czulent, jesli chodzi o zydowskie
        potrawy, kocham swiat i ludzi, nienawidze klamstw i kretactwa.
        i przestancie podejrzewac mnie o wszystko.
        konradzie, jestes najserdeczniej zaproszony przezemnie do israela, mowie to na
        serio, uwazam, ze jest tu kupa pieknych miejsc i chetnie ci je pokaze. czulentu
        nie znasz, bos nie zyd, a to typowa zydowska potrawa. co wcale nie znaczy, ze
        ci nie bedzie smakowac. nic nie sonduje, jestem taka jak ty: dopoki nie zauwaze
        inaczej, to biore czlowieka takim, jaki jest. jak bym chciala wiedziec cos
        dokladniej, to zapytam sie ciebie wprost, a jak bede uwazac, ze to pytanie nie
        nalezy do forum, to poprosze cie o adres prywatny. moj dawalam na forum juz nie
        zliczone razy i poznalam w ten sposob pare nadzwyczaj milych, inteligentnych i
        dowcipnych osob, z ktorymi jest mi fajnie. a teraz ide sobie cos podjesc. pa pa
      • koszalekopalek2 Re: Dana33 -z reka na sercu? Ona i serce !!! 25.01.04, 05:23
        Gość portalu: Krzys napisał(a):

> O tym ,ze dana 33 i tomek 44 to osoby sztuczne ,tak naprawde nie istniejace
        > prawie od poczatku wiedza prawie wszyscy stali uczestnicy forum lacznie z
        > zydami .Styl , interpunkcja ,slownictwo i inne cechy u tych osob zmienijaja
        sie
        >
        > kilkakrotnie w ciagu doby , wiec jest oczywistym ,ze za tymi nikami stoi
        kilka
        > co najmniej osob .Dodatkowo miesiac temu administrator Gazety Wyborczej
        zaczal
        > publikowac pelny odkryty adres dany 33, byl to jakis zydowski instytut z
        > Jerozolimy .GW i zydzi z tej gazety prawdopodobnie nie mogli juz zniesc
        > prymitywnej nienawisci i ludobojczych wartosci osob ukrytych pod nikami dana
        > 33 .i tomek 44 .Tym bardziej ,ze izraelscy zydzi zaczeli platac niedzwiedza
        > przysluge zydom mieszkajacym w Polsce (wypowiedzi podpisane dana33 i tomek
        44
        > byly odrazajace takze dla polskich zydow , a co dopiero dla polakow ).
        > Od pewnego czasu to sonder komando stara sie polakom podlizywac , opowiadja
        > bajeczki ,jak to sie ich rodzice ukrywali w czasie wojny u polakow ,jakich
        to
        > mieli fantastycznych przyjaciol polakow itp.Te wynurzenia wygladaja jescze
        > bardziej komiczne i sztuczne , szczegolnie dla osob dobrze obeznanych z
        polskim
        >
        > i nie tylko zydostwem .Tak naprawde ,to sie czuje przez przez skore (tutaj
        > przez kabel ) ,ze te wilki z sonder kommando najlepiej by nas wszystkich
        > polakow z Forum postawilo pod sciane i rozstrzelalo .
        > Pozdrawiam .

No cóż. Zabawa trwała dosyć długo. A teraz czas ją chyba zakończyć, bo
        ludzie w końcu zgadli że dana33 i tomek44 to sztuczne stworzenia. Nu, ja wam
        teraz mogę wydać tajemnicę. tomek44 i dana33 a także zbysio22 i jędrek11 (no
        i elżunia55 ale nie fredzio54) to sztuczne nicki całej naszej grupy
        krasnoludków. My tu mamy ośmiogodzinne zmiany. Podczas każdej zmiany po
        dwóch lub trzech krasnoldków dla mnie pracujących podłączają się jako jedna z
        tych postaci. W ten sposób operujemy 24/7 :-P
    • Gość: Wqrwiony2 Też odnoszę wrażenie, ża Dana jest opłacana. IP: *.kra.cdp.pl / *.kra.cdp.pl 24.01.04, 22:06
      Zbyt dużo czasu jak na kobietę aktywną zawodowo i rodzinnie. Starannie
      przeanalizowania kampania kłamstw i przekręcania prawdy o Izraelu. Zwracam przy
      tym uwagę, że jej obowiązkiem jest przeinaczanie prawdy o izraelskim
      Holokauście, popełnianym na ludności palestyńskiej - podobnie jak Goebbels ma na
      celu mydlenie oczu w czasie przeprowadzania zbrodni. Kiedy ich koncepcja
      "ostatecznego rozwiązania" kwestii palestyńskiej przeminie, zniknie nam też z
      oczu Dana...
      Przy okazji spryciula starannie pielęgnuje nasze polsko-żydowskie sentymenty.
      Nie sądzę, aby Tomek też był opłacany - spontaniczny.
      • Gość: z daleka Re: Też odnoszę wrażenie, ża Dana jest opłacana. IP: 5.3.1R* / 213.8.185.* 24.01.04, 22:13
        Czuje sie niedoceniony. Czyzbym slabo falszowal?
        • Gość: Wqrwiony2 Re: Też odnoszę wrażenie, ża Dana jest opłacana. IP: *.kra.cdp.pl / *.kra.cdp.pl 24.01.04, 23:21
          Docenię cię przy innej okazji - nie "udawaj Greka" - doskonale wiesz, o czym
          mowa; Dana moderuje odstawianie na boczne tory pewnych wątków. Ty po prostu
          przedkładasz lojalnośc nad prawdę... Ale obiektywizm czy jego brak to jedno, a
          świadome i zawodowe świństwo to drugie...
    • Gość: Tomek44 Re: do bystrych umyslow IP: 5.3.1R* / *.inter.net.il 24.01.04, 22:14
      Poniewaz zostalem rozgryziony, przez Conrada, musze przyznac, ze juz dawno nie
      spotkalem tak bystrego osobnika. Szkoda, ze nie nalezysz do naszej
      organizacji. Moze kiedys, dostaniesz ode mnie zaproszenie na piwo w ....to
      potem, choc narazie czekamy na propozycje kupna patentu na mur bezpieczenstwa,
      bo arabowie szwedzcy (moje agenckie ucho donosi)juz niedlugo zazadaja
      autonomii i rozpoczna intyfade.
      Nie bylo mnie kilka dni, bo....wiadomo sluzba nie druzba, ale mialem owocne
      polowanie.
      Co do Krzysia, to tez przyznam, ze zaskoczyl mnie swoja spostrzegawczoscia.
      Niedlugo bede sluzbowo w Toronto, to moze obgadamy dokladniej pewne kwestie.
      Jestem podobnie jak dr Zorbe zatrudniony na kilku frontach.
      Serdecznie was pozdrawiam
      AgentT44

• Gość: . Re: Dana33 -z reka na sercu++++ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 24.01.04, 22:18
      Dyskusja na ten temat,jak widac,zdycha.
      Wiec na zakonczenie i dla poprawienia humoru:

>>>>>>>>>>>><Re: do Konrada -z reka na sercu
      Autor: Gość: sp;lit IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net
      Data: 24.01.2004 21:48 + odpowiedz na list>>>>>>>>>>>>>

1.>>>>>>>>>>>>><<Ze co ? Ze szwedzkie mamy same wychowuja dzieci i
      utrzymuja dom bez nianiek czy
      housekeepers ?>>>>>>>>>>>>>>>>

Uzywaja do tego,czasami, dziewczyny z Polsaki i z innych
      krajow osciennych.
      =====================================================================

2>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Ze uczciwie placa gastarbeiterom ?>>>>>>>
      Klamczuszek z pana i humorysta,panie Splicie.

• Gość: sp;lit Re: Dana33 -z reka na sercu++++ IP: *.nas29.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 24.01.04, 23:52
        Na poscie Konrada juz nie z banku ? :)

Nu nie owijaj w bawelne , powiedz glosno co insynuujesz Przykropek ,...

Ze co ? Ze Szwedzi nie placa za prace ,... Zabieraja paszporty ? ,... Zadaja na
        kontraktach wyrzeczenia sie seksu ze Szwedkami z grozba zerwania kontraktu o
        prace i deportacji na wlasny koszt ? Nie krepuj sie , wal prosto z mostu :)

sp;lit

• Gość: sp;lit Re: Dana33 -z reka na sercu++++ IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 27.01.04, 16:36
        Zabraklo cie wczoraj przykropek , czyzbys sie tak przejal grozbami domoroslego
        Sherlocka ass_boli ? Niewiele ci potrzeba zebys zmykal pod miotle :)

Nie martw sie , sp;lit nawet ciebie bedzie bronil przed kapusiami , pod
        warunkiem ze sam sie bedziesz bronil przed przyglupami ,... Stoi ?

uklony
    • wtracalski Re: Dana33 -z reka na sercu 24.01.04, 22:42
      Gość portalu: Conrad napisał(a):

> Osobiscie nie mam zadnych sprzeciwow przeciwko zydom albo arabom. mam swoj
      > biznes o ktory dbam i nie jestem specjalnie zaangazowany polityka. do
      > zawodu mojego jednak nalezy wyostrzona spostrzegawczosc. Ja zetknalem sie z
      > toba i Tomek44 pewnego razu. Pozniej przysluchiwalem sie waszej dyskusji z
      > polakami itd. Doszedlem do wnosku ze Ty Dana33 nie jestes wylacznie
      > prywatna osoba ktora tutaj dyskutuje dla rozrywki. Jest moja anliza
      > prawdziwa Dana33? Czy ktos Ciebie oplaca? Podobnie jest z Tomkiem44 ale nie
      > z Fredziem.

Szanowny p. Conradzie,
      Gratuluję spostrzegawczości. Te typy są rzeczywiście opłacane. Tomka44 opłacam
      osobiście ja. Cholera, dużo mnie kosztuje, ale jest tego wart. Natomiast jeśli
      chodzi o Danę33, próbuję ją od czasu do czasu opłacać, ale ona się nie daje.
      Nawet czasami wychodzi, że sama mnie opłaca. No ale przecież Dana33 nie działa
      bezinteresownie. Opłacają ją, jeszcze jak. Znam ich i muszę bardzo uważać,
      żeby mnie też nie opłacili. A wystarczy chwila nieuwagi... A to się nie zawsze
      opłaca.
      Pozdrowienia,
      Wtrącalski
      • Gość: sp;lit Re: Dana33 -z reka na sercu IP: *.nas29.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 25.01.04, 00:21
        Twoj blizniak , ftracalski ma wiecej do powiedzenia , opowiada ciekawiej i
        szkoda ze tak rzadko ,...

uklony
        • wtracalski Re: Dana33 -z reka na sercu 25.01.04, 09:56
          Gość portalu: sp;lit napisał(a):

> Twoj blizniak , ftracalski ma wiecej do powiedzenia , opowiada ciekawiej i
          > szkoda ze tak rzadko ,...
          >
          > uklony

Drogi sp;licie,

Dna już różne kreatury gościły, ale sp;lit to gość specjalny, honorowy.
          Czerwony dywan dla sp;lita. I ekskluzywna nora.
          Wtr.
      • hubbeles zaplata nadejdzie 25.01.04, 01:27
        Zebys taki zdrowy z nosem byl! Oko Ci tego zyczy! Ja to oplacanie znam z
        wlasnego podworka. Wszystko umowione, niedziela, pogoda piekna, stol sie ugina,
        las szumi. Istna kultura. Ma byc oplacone, ale jak dochodzi co do czego, a
        raczej ktos do kogos, to sie okazuje, ze juz tam byli i oplacili. Oplakane (kuk
        nur mal, jedna litera a jaka roznica) skutki, ale nic sie nie dalo zrobic.
        Ponoc nie pierwszy raz oplacono w iscie agenturalny sposob. Chwalono sie
        nawet , ze ponoc trzykrotnie. A sam wiesz, ze do 3 razy sztuka. A to byla
        sztuka, istna tragoedie auf dem nachtgeschirr! Niektorzy oczekuja zaplaty w
        formie bialego mercedesa, ale karoseria sie ulatnia pomimo nadplacenia.
        Wyplacalnosc moze nie ta!
        Nadto musze natychmiast przekazac nader wazna informacje, ze interes zaostrza
        wyniki obserwacyjne. Jak sam rozumiesz ma to dla mnie kolosalne wprost
        znaczenie. Zadac bede jednak zaplaty, sowitej. Za bezdurno ani ja, ani moj
        interes nie pracuje.
        Over and out ( mam nadzieje, ze anioly stroze nie usuna postu za ten
        obcojezyczny wtret).
        • Gość: Tomek44 Re: zaplata nadejdzie IP: 5.3.1R* / *.inter.net.il 25.01.04, 19:42
          Bardzo Cie prosze, wyslij Walenrodowi marchewki.
          Kasztany juz nie kwitna na PP, a gorace sprzedaja jedynie Arabowie.
          Pozdrawiam
          T44
          • hubbeles agent nos mossadu 44 25.01.04, 21:03

Czy mnie sie to oplaca? Zot ha´sheela adon T! Chcialbym jednak zwrocic uwage na
            fakt, ze choc Walenrod Cie oplaca, to stan mercedesa sie gwaltownie pogarsza.
            Marchewki tu nie pomoga, choc same w sobie wybornosci warzywko.
            Perskie oczko
            ;-)
      • schlagbaum Re: Dana33 -z reka na sercu 25.01.04, 12:38
        wtracalski napisał:
        > Gratuluję spostrzegawczości. Te typy są rzeczywiście opłacane. Tomka44
        opłacam > osobiście ja. Cholera, dużo mnie kosztuje, ale jest tego wart.

Tylko tak z ciekawosci.
        Czy to twoja indywidualna opinia ? Czy inni ktorzy go oplacaja lub oplacali
        byli rowniez zadowoleni ?
        Moze mozna go u Ciebie do okreslonego zadania wynajac ?

• arsch_boli Autorytatywnie wyjaśniam: 24.01.04, 23:45
      Łaskawi Państwo,
      Pomnieważ, tak się składa, mam dostęp do informacji, do których 'zwykły'
      forumowicz raczej nie ma szans dotrzeć, chciałbym niniejszym złożyć
      następujące wyjaśnienie:

TAK, informacja, że dana33 jest opłacana jest w 100% prawdziwa. Skorygowania
      wymagają tylko pewne drugo- i trzecio-rzędne szczegóły. Mianowicie:

(i) Nie dana33, tylko niejaka Jola69;

(ii) Nie pracownica agencji rządowej, tylko agencji towarzyskiej;

(iii) I nie w Państwie Izrael, tylko w Państwie Polskim;

(iv) I nie w Tel Aviv, tylko w Radości k/Warszawy;

(v) I nie jest opłacana, tylko ona opłaca Agencję za możliwość korzystania z
      jej przybytków.

Z wyjątkiem tych kilku zupełnie nieistotnych szczegółów, informacje ujawnione
      w tutejszym wątku są absolutnie prawdziwe!
      • Gość: dana33 Re: Autorytatywnie wyjaśniam: IP: *.adsl.actcom.co.il 24.01.04, 23:47
        :)
        • Gość: nara Re: Autorytatywnie wyjaśniam: IP: 62.141.242.* 25.01.04, 00:04
          serfuje sobie i troche zerkam w TV , ale te ostatnie posty to rewelacja ,:))
          dobrej nocy
          • Gość: dana33 Re: Autorytatywnie wyjaśniam: IP: *.adsl.actcom.co.il 25.01.04, 00:06
            nu, poserfuj jeszcze, tylko prosze, wez cos od bolu brzucha, bo strasznie
            czasem boli ze smiechu.... "
            dobranoc tobie tez
        • Gość: CCCP Dana33 i Sp;lit stoją sobie w letnie popołudnie IP: *.acn.pl 25.01.04, 07:38
          na przystanku linii średnicowej. Upał. Nuda.

Dana mówi: Ach, proszę pana, z jaką ja radością jadę do Świdra....

Na to Sp;lit: A gdyby pani wiedziała, z jakim ja świdrem jadę do Radości...!
    • arsch_boli Do Z daleka: motłoch najlepiej ignorować. 25.01.04, 01:01
      Łaskawy Panie Z Daleka,
      Polacy są bardzo dumni ze swojej tradycyjnej gościnności, a polscy gentlemani
      z dumą podkreślają, że w galanterii w stosunku do pań nie dorównuje im żaden
      inny naród.

Szanowny Pan Sp;lit, znany ze swego żarliwego polskiego patriotyzmu, w
      niniejszym wątku niewątpliwie postanowił zademonstrować tym 'mniej
      wartościowym' nacjom wywodzącym się z Polski, jak prawdziwy polski gentleman
      powinien odnosić sie do damy (i Dany). Probkę tego dał w poście 'Re: Do
      Dana33' umieszczonym w niniejszym wątku o godzinie 22:54.

Łaskawy Panie Z Daleka! Oczywistym jest, że takiemu mistrzowi savoir-vivre'u,
      jakim jest Szanowny Pan Sp;lit, Pan nigdy w życiu nie będzie w stanie
      dorównać. Radziłbym więc po prostu przestać go dostrzegać. Ignorować, innymi
      słowy.

Trudno, musimuy fakt istnienia motłochu przyjmować, jako nieprzyjemny 'fakt
      życia'. Nic na to nie zaradzimy. Ale możemy przynajmniej starać sie z
      motłochem nie mieszać. Jeśli ktoś wychował sie w lumpenproletariackim domu i
      otrzymał lupenproletariacką kindersztubę, to możemy nad tym ubolewać i danemu
      osobnikowi współczuć. Ale fraternizować się z nim absolutnie nie musimy.

Czytajac od dawna Pana wątki, wyczuwam, że w Panu jest dużo Petroniusza. Niech
      Pan go w sobie nie tłamsi, tylko pozwoli mu 'iść na całość'. Proszę sobie
      przypomnieć, co Petroniusz, nagabywany przez jednego jegomościa do wzniesienia
      okrzyku na cześć Nerona, odpowiedział. W dzisiejszych czasach już trudno
      byłoby odpowiedzieć w dokładnie ten sam sposób. Ale wirtualnie możemy! Ja Pana
      do tego - w każdym razie, jeśli chodzi o Pana Sp;lita - zachęcam.
      • Gość: sp;lit Re: Do Z daleka: motłoch najlepiej ignorować. IP: *.nas29.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 25.01.04, 10:08
        To napisalem pare dni temu a jesli to nie wystarczy moge jeszcze dolozyc i
        dobitniej zebys zrozumial bo savoir-vivre z wami to strata czasu a z Dana i
        pomiotem Dany pokroju trzeba rozmawiac jezykiem ktory rozumieja , trzeba
        rozmawiac jak zaslugujecie na to ,...

Jeszcze raz podkreslam ze jesli ktos moze zarzucic dzisaj cos Szwedom to ty i
        tych co reprezentujesz jestes ostatni w kolejce , nawet z ta swoja wyszukana
        subtelnoscia bo w moim manual puste slowa to tylko slowa a co sie kryje za nimi
        to inna sprawa ,... Pokaz mi najpierw kim jestes , w czynach .

uklony

Tego juz zaniechalem od pewnego czasu , "naszych" obroncow syjonu po pysku
        trzeba lac , patrzec czy rowno puchnie i olewac ich "cherem" (sic) bo znajac
        ich psychike wiem ze czytaja a jak tu sie nie wyzyja to zrobia to na swoich
        malzonkach albo na bachorach , podwojna korzysc ,... Kupujesz ?

Dany przyleciala chora po dwoch dnich domagajac sie po pysku i w , a jakbys jej
        pozwolil to drugiego w reka by wziela sie pobawic , bo to jest Dana a jej sfora
        nie jest lepsza , wyjechali za pozno i ani tu ani tam (Polska) wiec siedza
        dniami i nocami za pracodawcy kompem jak tem cwok w Sweden czy reszta holoty z
        Eretz Israel na zasilku finansowanego zasilkiem wyzebranym czy ukradzionym
        ciezko pracujacym Amerykanom a wypadku Jude-Swena nabijajc w butelke pracodawce
        i onanizujac sie ze ktos z nimi sie uzera .

Czasem znajdzie sie jakis , czujesz ze chcialby cos powiedziec i widzisz ze sie
        boi (ftracalski) dwoch innych wmawia sobie ze sa happy i Tomek (obronca syjonu)
        nie kryje sie z tym ze ma ciagotki do "final solution" i nie hipokryta ,...
        Takich jak on szanuje z racji ze maja jaja glosno powiedziec czego oczekuja .

Reszta z Dana na czele to PC holota dla ktorej czerwona sciana jest czerwona
        plachta bez ktorej nie moga , bo nie chca zyc .

Przygladalem sie tej sforze 3 miesiace zanim sie odezwalem , drugie 3
        probowalem rozmawiac , ale doszedlem do konkluzji ; Ze gdyby mogli , gdyby to
        bylo 65 lat temu , bez camcorders , internet , to ich polbracia spotkal podobny
        los jak ich z rak nazistow ,... To samo z drugiej strony , gdyby mogli .

Smutne , ale prawdziwe ,...

uklony
        • zdzich6 Re: Do Z daleka: motłoch najlepiej ignorować. 25.01.04, 12:24
          Dobrze powiedziane sp;lit! Nic dodac, nic ujac.

Pozdrawiam!
    • Gość: sp;lit Re: Dana33 -z reka na sercu IP: *.nas29.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 25.01.04, 01:37
      Wyciagnalem z poprzedniego postu ,... Moze nie wiedziala a jesli ; To po co
      miala ci mowic , ona tego nie robila ,... Zauwaz ze Niemcy urodzeni po wojnie
      slysza to na codzien i nie tylko ,... Placa syjonistom w roznych formach
      zadoscuczynnienie za grzechy , ktorych nigdy nie popelnili a ktore przypomina
      im sie codziennie ,... A jesli wiedziala , a widziala cos w Tobie to jaki
      interes miala kopac dolek pod soba ,... Moze naprawde pokochala goya a moze jak
      juz nadmienilem , ktos jej "wytlumaczyl" ze jestes nieobrzezany ,...

Jesli zaskoczyly cie w/w fakty , to cos doloze zeby poprzedni autor nie czul
      sie osamotniony , mianowicie od kogos kto nie nie musi sie szczypac ze
      syjonistyczna nagonka zrujnuje mu zycie polityczne , kariere na katedrze w
      uniwersytecie bo nigdy nie mial takich ambicji i zabezpieczyl sobie finansowa
      niezaleznosc i jest wolny od szantazu ,... Niestety to czego brakuje naszym
      politykom ,...

uklony

================================================================================

trouper.republika.pl/historia_polski/przemilczane_zbrodnie.htm
      ================================================================================

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=10319722&a=10322349
      --------------------------------------------------------------------------------
      Nie mam zadnych opini co przeciw zydom czy za, bylysmy sasiadami , mialem
      dziewczyne zydowke itd. Ale to co piszesz jest mi zupelnie nowe. Nowa
      historia. Fenomenalnie. Dlaczego tego nie zna swiat pozatem jezeli to jest
      prawda ? Ja nie zaprzeczam nigdy faktow. Jezeli fakta to fenomenalne fakta.
      Lamia mnie z nog.

• Gość: . Re: Dana33 -z reka na sercu+++++ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 25.01.04, 06:37
        >>>>>>>>>>>>>>>< Re: Dana33 -z reka na sercu++++ IP:
        *.nas29.tukwila2.wa.us.da.qwest.net
        Gość: sp;lit 24.01.2004 23:52 odpowiedz na list

Ze co ? Ze Szwedzi nie placa za prace ,... Zabieraja paszporty ? ,... Zadaja
        na

sp;lit
        >>>>>>>>><>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

1.Paszporty?
        Zdarza sie .
        Zabieraja je dziewczynom polskim i z innych krajow osciennych.
        Czynia to ich krajanie.A zdarza sie,ze w tej dzialalnosci
        i Szwe udzial wezmie.Nie pisza tylko-prawdziwy,czy naturalizowany,

2.Place? Roznie to bywa.Szczegolnie glosne sa zbieranie truskawek,
        lub runa lesnego.
        O pracach na czarno wspomne tylko.
        3.Sprawy bankowe? Ida coraz lepiej.

Dla odmiany?
        Jak widac,powstala miedzy nami sytuacja prawie przyjacieska.
        W zwiazku z tym,wypada mnie zapytac o sprawe,jak widac, gleboko
        nurujaca dla ciebie dosc bolesna.
        Stosujac,wiec wyraz twoj ulubiny,"wale wiec prostu z mostu":
        Interes twoj rosnie.Jako przyjaciel,zycze wiec tobie:
        Jak najwiecej.Konjuktura przeciez rosnie,tak prezydent twoj
        powiedzial.A ty idziesz w noge z Czasem.
        "."
        • Gość: sp;lit Re: Dana33 -z reka na sercu+++++ IP: *.nas29.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 25.01.04, 16:44
          Myslalem ze mi cos podrzucisz a ty ze alfonsy dziwki skubia ,... Dlatego
          nazywaja ich alfonsy

Prawie przyjacielska to tak jakby "pol w ciazy" , nie uwazasz ? Ale jak tak to
          odbierasz to niby dlaczego mialbym watpic , no nie . Niech tak zostanie ,...
          Znaczy , nie spoufalaj sie zbytnio :)

Uparles sie z ta troska o moj interes ,... Przypominam ze w rekach niewiasty
          wzrost regularny , gdzies w granicach 50 % ,... Przyszlosc i stabilnosc
          interesu tylko pozazdroscic a zwlaszcza ze ta koniunktura jest 13 lat mlodsza
          ma 35/24/35 i tak trzyma od ladnych paru lat (geny) jakby sie kto pytal .

A teraz skoro juz zaspokoilem twoja ciekawosc obiecaj mi ze tylko o zdrowie
          bedziemy sie pytac , zgoda ?

uklony
          • Gość: . Re: Dana33 -z reka na sercu+++++ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 25.01.04, 17:41
            Ja sie tam nie upieram.
            To na zasadzie milosci do swego blizniego.
            Ty dbasz o moje sprawy bankowe,
            Ja kibicuje tobie w sprawach interesu twego.
            Myslalem,ze ta dziedzina ciebie bardzo interesuje,
            poniewaz martwiles sie obciachem interesow zydowskich.
            Ze wzajemnosci,martwie sie o twoj.

Czarna robota w Szwecji zajmuja sie nie tylko dziwki.
            Zbieraniem jagod tez.
            A dziwka-tez czlowiek,szczegolnie jak jest krajanka.
            • Gość: Conrad Serdecznie dziekuje. IP: *.telia.com 25.01.04, 19:25
              Zapytanie moje do Dany33 zostalo , przynajmniej dla mnie, rostrzygniete. Ja
              pytam, bo chce wiedziec. Dana33 odpowiada. Ja nie mam powodu, bez blizszej
              znajomosci faktow zaprzeczac odpowiedzi skoro o nia pytalem. W dyskusji
              jednak jest wiele watkow , dla mnie , calkowicie niezrozumialych. Przenosni
              lubsugesti. Ja uwazam ze celem dyskusji powinno zawsze byc wymiana mysli, a
              uzyta technika do tego zrozumiala dla sluchacza. Mija sie jednak z celem
              wypowiedz ktora zostanie niezrozumiana przez sluchacza. Serdecznie jednak
              dziekuje za wszystkie wypowiedzi.
              Dla czytelnikow ktorzy nie maja codziennego kontaktu z roznymi koltorami, i
              platformami dyskusji chcialbym nadmienic ze porownania i sugestie sa
              najczesciej kolturalno-lokalne i moga byc niezrozumiale dla sluchcza. Dlatego
              tez najlepiej jak moj kolega " juz nie z banku" powiedzial " wal prosto z
              mostu" To jest najprostrza technika lecz najpewniejsza ze dosiegnie sluchacza.
              A z zaproszenia Dany33 napewno kiedys skorzystam.

Z poszanowaniem Conrad
              • Gość: sp;lit Re: Serdecznie dziekuje. IP: *.nas29.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 25.01.04, 20:37
                No tego mi jeszcze trzeba zeby "przykropek" mnie skubnal , co to to stanowczo
                nie :) sp;lit to napisal a przykropek powielil , na sam jego widok na forum
                swiece i dostaje tworczego zapalu i scyzoryk mi sie otwiera ,... :)

Sluszne spostrzezenia Conrad ,... Czas nadawanaia , ton i technika . Tomek z
                kolei mysle ze z doskoku i tylko z pobudek ideologiczno-religijnych i nie kryje
                sie z tym .

uklony

Re: Dana33 -z reka na sercu++++
                Autor: Gość: sp;lit IP: *.nas29.tukwila2.wa.us.da.qwest.net
                Data: 24.01.2004 23:52 + odpowiedz na list

-------------------------------------------------------------------------------

Ze co ? Ze Szwedzi nie placa za prace ,... Zabieraja paszporty ? ,... Zadaja na

sp;lit

• Gość: Tomek44 Re: Serdecznie dziekuje. IP: *.inter.net.il 25.01.04, 20:47
                  sp;lit, z doskoku to ja robie inne rzeczy i wierz mi bardzo przyjemne, a z
                  pobudek ideologiczno-religijnych, to moge dac komus w morde. Tez bedzie
                  przyjemnie.
                  Uwazaj, aby ci sie scyzoryk otwieral w odpowiednia strone,bo jeszcze
                  zostaniesz jednym z naszych. To nasz agencki znak rozpoznawczy.
                  • Gość: z daleka Re: Serdecznie dziekuje. IP: 5.3.1R3D* / 213.8.64.* 25.01.04, 20:51
                    :-o
                    • Gość: Tomek44 Re: Serdecznie dziekuje. IP: 5.3.1R* / *.inter.net.il 25.01.04, 21:13
                      To byla taka aluzja, ze split moze jeszcze okazac sie fajnym kumplem. Pod
                      warunkiem, ze odpowiednio ustawi scyzoryk w kieszeni. Sam napisal, ze mu sie
                      otwiera.
                      Serdecznie pozdrawiam i mam nadzieje, ze przetrzymales wichure.Ja bardzo
                      zmoklem, bo wywialo mnie na granice z polnoca.
                      • Gość: z daleka Re: Serdecznie dziekuje. IP: 5.3.1R3D* / 213.8.64.* 25.01.04, 21:22
                        Ja nie jestem taki odwazny. Zabyrykadowalem drzwi, zaunalem zaluzje w oknach i
                        Led Zeppelinami zagluszalem wichure. Pozdrowienia.
                  • Gość: sp;lit Re: Serdecznie dziekuje. IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 26.01.04, 16:23
                    Pomyslalem o tym i odtad nosze na lancuszku ,...:) Pod reka .

uklony
              • Gość: sp;lit Re: Serdecznie dziekuje. Maly deser Conrad ,... IP: *.nas29.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 25.01.04, 20:51
                Domy i ceny w naszej okolicy , mysle ze zainteresuje Cie to , ot chocby
                popatrzec z z wlasnej perspektywy .

uklony

www.cbbain.com/
                • Gość: Conrad Re: Serdecznie dziekuje. Maly deser Conrad ,... IP: *.telia.com 25.01.04, 20:56
                  Dziekuje za link, skorzystam. Obejze dla porownania.
              • Gość: dana33 Re: Serdecznie dziekuje. IP: *.adsl.actcom.co.il 25.01.04, 20:56
                fajnie konrad, bede sie cieszyc.
                a co do roznych niedomowien, to niektorzy znaja sie albo z forum albo tez
                prywatnie juz dluzej, i dlatego te niedomowienia. ja czasem tez nie rozumiem, a
                czasem i owszem, jak wiem, kto pisze... :) jak pobedziesz tu dluzej, to sie
                przyzwyczaisz i tez bedzie ci latwiej niektorych zrozumiec. a czasem to wogole
                nie ma problemu, jak zaczna bluzgac.... tylko ze teraz maja stroza (admina)
                ktory ich natychmiast posyla, jak sie wyrazil, w krzaki. i dobrze robi.
                zasmiecaja forum. pozdrowienia
    • Gość: z daleka Re:Do sp;lita IP: 213.8.177.* 25.01.04, 20:36
      Widze ze nie mozna Cie zostawic bez nadzoru. Ledwo udalem sie na zasuzony
      spoczynek (nocny), a Ty juz dostales malpiego rozumu . Ublizasz Wasc wszystkim
      nie baczac na wiek, plec i zaslugi. W jednym watku, przez niespelna dwie
      godziny zgarnales puchar najwiekszego chama na forum swiat. Uwazasz to za
      sukces?
      Ps. A tak miedzy nami, przeciez nikt sie nie przejmuje tym prostackim
      belkotem. Sprubuj tak wirtuannie stanac obok siebie i poczytac te swoje
      wypowiedzi, jakby napisane byly przez kogos innego. Zalosne i jeszcze raz
      zalosne. Busza ve harpa - czyli wstyd i hanba, na glowe sp;lita.
      • Gość: sp;lit Re:Do sp;lita IP: *.nas29.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 25.01.04, 21:44
        Wlasnie po spacerze z wnusiami i z dwojka wlasnych z drugiego ,...
        No widzisz my friend zyjemy w symbiozie ,... Ty masz kogo opie#dalac regularnie
        raz na tydzien a ja z kolei zostawiam sobie otwarta furke w napadzie anty-wiesz
        czego (na dole w cytacie gdzies cie uwzglednilem a ty znajdz) ,...

Gdyby to napisal ktos inny z waszej ferajny uznal bym to za komplement , a od
        Ciebie niestety traci na wartosci , chocby z tego powodu ze jako jeden z
        nielicznych (tez z tej ferajny) nie pozwalasz sobie dyktowac z kim masz czy nie
        masz rozmawiac i to Cie wyroznia wsrod tej holoty , a reszta sie nie liczy .

Ja moge rowniez napisac to samo mniej "prostacko" jak Ty to nazywasz , ale to
        nie zmieni stanu rzeczy i jesli mialbym wybierac miedzy waszymi i szwedzkimi
        liderami i ich polityka to uwierz mi nie zastanawial bym sie minuty mimo tego
        co ass-boli insynuuje .

Szwedzi nie musza nikogo przekonywac ze maja jaja i zawsze mieli , co nie mozna
        powiedziec o was z perspektywy historii i dzisiaj , bo jestescie chojraki w
        Abrams , Apachees , F-16 z przecienikiem z procami i okazyjnie AK-47 ,... Wy
        moze tego nie widzicie , ale reszta swiata nie zyje z klapkami na oczach jak wy
        i patrzy na to z innej perspektywy , czy chcesz czy nie .

Moja zadra z wami ? Wciagacie moj kraj w wasze szambo by proxy demoralizujac i
        szantazujac naszy politykow ,... Gdyby nie to to napewno bysmy sie nie znali ,
        z daleka , bo niby z jakiego powodu mialbym was kopac ?

uklony

Czasem znajdzie sie jakis , czujesz ze chcialby cos powiedziec i widzisz ze sie
        boi (ftracalski) dwoch innych wmawia sobie ze sa happy i Tomek (obronca syjonu)
        nie kryje sie z tym ze ma ciagotki do "final solution" i nie hipokryta ,...
        Takich jak on szanuje z racji ze maja jaja glosno powiedziec czego oczekuja .
        • Gość: z daleka Re:Do sp;lita IP: *.inter.net.il 26.01.04, 21:12
          Odpowiedz o dobe spozniona, ale lepsza taka niz zadna (mowie o mojej
          odpowiedzi).
          Szczerze mowiac jestem jeszcze bardziej zduminy. Gdyz sprawiasz wrazenie
          jakbys w ogole nie wiedzial o co chodzi. Nie nam najnmniejszego zamiaru
          udzielac Ci lekcji wychowania, bo jestes rownie starym bykiem jak ja i swoj
          rozum powinienes miec; ale co mysle to powiem. Sadze, ze nic Cie nie upowaznia
          ( ani temat , ani osoba} do prostackiego odnoszenia sie do innych piszacych na
          tym forum, na dokladnie takich samych prawach jak Ty. Bez wzgledu na
          jakiekolwiek wzgledy. Mozna komus nawtykac delikatniej lub dosadniej ale ...
          sa, a przynajmniej powinny byc tego granice. Jest kilku na tym forum, ktorzy
          sa caly czas poza tymi granicami, ale o tych sie nie wspomina, bo to margines
          pod kazdym wzgledem. Nie moge zrozumiec, ze niektorzy miast poddawac sie
          tendencji do lagodzenia obyczajow, czerpia dziwna przyjemnosc w ich szarganiu.
          Niestety wiedziesz prym w tej dziedzinie.
          • Gość: sp;lit Re: Od sp;lita ,... Do z daleka ! IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 27.01.04, 01:09
            Na garde mozna brac do czasu ale jak komus zabraknie argumentow i zaczyna sie
            trotuarorowa zawieruszka to niestety nie bede rznal gentelmana i obrywal po
            jajach , lekcja # 1

Oddalem pieknym za nadobne i z nawiazka , rezultat taki ze obskoczyla mnie
            sfora poinstruowana na "prywie" i jeden przyglup oficjalnie banuje mnie w jakims
            zydowskim Woodoo ,... Problem , nie wierze w zadne woodoo .

Moze i chyba masz racje , nie powinienem sie znizac do ich poziomu , a teraz mi
            powiedz dlaczego mam siedziec cicho i brac ze stoickim spokojem insynuacje ze
            onanizuje sie nazistowskim zezwierzeceniem i mam satysfakcje jak mordowali
            zydowskie dzieci ,... Wyciagnalem ci to z oslej lawki , podalem na tacy , z
            jakim rezultatem ? Umyles rece , z daleka ,... I fajnie bo niby dlaczego ja
            mialbym oczekiwac czegos od ciebie , ty tam zyjesz , tam masz dziatwe a ktoz ja
            jestem ? Wiec ci mowie , ja tez cos czuje i obiecalem sobie ze z niektorymi
            osobnikami na tym forum rozmawiam bez bialych rekawiczek i mam gdzies logowanie
            i ukrywanie sie mimo ze jakis cwok grozil mi ,... Niech sprobuje :)

Wjezdzasz mi na ambicje z tym prymatem a ja patrzac na takich egzeplarzy jak
            woodoo master galt czy Sherlock Holmes ass_boli , przekonalem sie ze inaczej
            nie mozna a nadstawianie drugiego policzka prowokuje kopniaki w tylnia czesc
            rozrywkowa w takim towarzystwie i zbrzydlo mi byc szambem ich frustracji ,...

Przyjemnosc ? Nie ! Ale idac do lozka nie mam wrazenia ze jestem wycieraczka
            Dany ani innych , ktorzy maja pretensje do zycia i calego swiata , ze nikt ich
            nie rozumie i w roli kogos kto jest winny za wszystkie cierpienia ich narodu .

Moglbym cedzic wyrafinowane slowa , zdania i co to da ? Z daleka ,...

Z jednej strony potomek Izdebskich inteligencja z Lwowa z drugiej , wnuczek
            podupadlej rodziny szlacheckiej z Galicji , ktorej wlasciciel wioski
            (moj dziadek) chodzil za plugiem jak bylo trzeba i dzierzawil ziemie pod domy i
            interesy Zydom zeby zwiazac koniec z koncem ,... Czasem moje podejscie do zycia
            jest zalezne od tego o kim mysle jak sie obudze i nikt mi nie bedzie skakal po
            odciskach a szczegolnie ,... Nie powiem kto :)

Pozatym my friend , gdybym mial tylko czastke atrybutow przypisywanych mi przez
            niektorych na tym forum osobiscie zareczam ze Ty , Tomek czy Oskar (choc w jego
            przypadku juz nie jestem pewien) olali byscie mnie bez instrukcji w/w holoty ,..

Odpisuje kiedy moge , sorry ze nie na czas , ale mam obowiazki i jesli
            przyjdzie wybierac miedzy ; z daleka a spacerem z wnusiami to nie mysle ze
            bedziesz czul sie olany jak wybieram to drugie ,... Pozatym jakby sie ktos
            pytal to mam o rok mlodsze dzieci od wnuczkow a to jest obowiazek nie tylko na
            weekend :) Widze rozdziawione japy :)))

uklony

• arsch_boli Do Szan. Pana Oozie, jeśli tu zagląda. 25.01.04, 21:03
      Szanowny Panie Oozie,
      Szperając wczoraj po Forum, natknąłem sie na wątek, w którym Pan polemizował z
      Konradem (vel Conradem). Konrad napisał tam m. in., cytuję:

>Jak ja widze to ten Gaal pisze wiele faktow.
      >Ty ktory tak sie sprzeciwiasz ze
      >szwecji masz adress handelsbanken.se.
      >Poniewaz znam kierownictwo tego banku
      >okaze twoj list do banku jak zatrudniony
      >w Szwedzkim banku zachowuje sie na
      >miedzynarodowym forum. A to ze Ty tez
      >pracujesz w banku to moze wlasnie taki
      >co niechce na roli i dlatego go to koli?

Proszę Pana, Pan popełnia duży błąd pisząc niezalogowany z komputera w
      instytucji. Konrad wyraźnie się odgraża, że Pana zadenuncjuje i takich
      pogróżek nie należy ważyć sobie lekce.

Kiedy ja 'odkryłem' Forum GW i zacząłem nqa nie systematycznie zaglądać, to
      akurat trwała 'afera', której bohaterem był forumowicz o nicku Tyu. Forumowicz
      ten został zadenuncjowany do swojego pracodawcy. Na szczęscie w jego wypadku
      nie pociągnęło to za sobą negatywnych konsekwencji w pracy. Z forumowych
      dyskusji wiem też o dwóch innych przypadkach, forumowiczach 'Limak' i 'doku'.
      Obeaj tez zostali zadenuncjowani i obaj, o ile wiem, mieli poważne
      nieprzyjemności.

Forumowicz Konrad vel Conrad wyraźnie czyni wrażenie osobnika psychicznie
      niezrównoważonego. Tego zaprasza do siebie oferując opłacenie kosztów podróży,
      tamtemu proponuje zamianę mieszkania na swoją rezydencję w Szwecji. Poważni
      ludzie nie wyskakują 'ni z gruszki, ni z pietruszki' z tego rodzaju
      propozycjami. Myślę, że każdy to rozumie. Wyskoki Konrada raczej wskazują na
      jegonieobliczalność. Diabli wiedzą, co takiemu może strzelić do głowy. Dlatego
      radziłbym daleko posuniętą ostrożność nawet w 'wirtualnuych' kontaktach z tym
      podejrzanym indywiduum.

Prosze zwrócić uwagę na jeszcze jedno. Konrad grozi, że Pana zakapuje. Chwilę
      potem oskarża innych (Panią danę, Tomka44) o to, że oni są kapusiami.

Wiadomo zaś, że jak ktoś sam jest nie w porządku, to bardzo chętnie
      oskarżainnych o grzechy, które on sam popełnia. Pomówienia o to, że jakaś
      kobieta 'źle się prowadzi', najczęściej słyszy się od takich pań, któresame
      sie puszczają na prawo i lewo. Złodzieje nader chętnie osdkarżaja innych o
      kradzież. I tak dalej. Jak więc ktoś lekką ręką wysuwa pomówienia
      o 'kapusiostwo', to istnieją poważne podstawy do podejrzeń, iż on sam się
      kapusiostwem para. Powtarzam, 'poważne podstawy do podejrzeń', nie zaś
      pewność. Jeśli Pan Konrad jest po prostu nieszkodliwym mitomanem - co też jest
      dośc prawdopodobne - to nazywanie go kapusiem byłoby krzywdzące. Ale podstawy
      do podejrzenia jednak są. Istnieje takie mądre powiedzenie: 'Strzeżonego Pan
      Bóg strzeże'. Namawiam więc Pana, by w dalszych wirtualnych kontaktach z
      Konradem vel Conradem Pan zawsze o tej zaszadzie pamiętał. Najlepiej niech Pan
      już nie używa nicku Oozie, a w żadnym wypadku już nielogowanego nicku.

Z poważaniem, Arsch_Boli

PS. Znany trick kieszonkowców jest taki, że jak okradziony krzyczy 'Łapaj
      złodzieja', to kieszonkowiec podchwytuje ten okrzyk i najgłosniej ze
      wszystjkich krzyczy. Na tej samej zasadzie kapuś kieruje 'oskarzycielski
      palec' na innych i krzyczy: 'KAPUŚ! KAPUŚ!', bo wtedy, oczywiście, nikomu do
      głowy nie przyjdzie jego samego o kapusiostwo oskarżać. Jeszcze jeden
      przykład, znany mi z lat szkolnych: gdy ktoś w klasie głośno woła: 'Kto puścił
      bąka?', to najczęsciej prawidłową odpowiedzią jest: 'Ten, kto pyta!'.
      • marcus_crassus mowiac krotko --> forumowicz konrad to bzik :))))) 25.01.04, 21:52
        dyskusja na ten temat miala juz miejsce wczesniej i zostalo udowodnione ze
        forumowicz konrad to po prostu autentyczny bzik :)))))

inaczej mowiac swir :)))))

na lekkie zbzikowanie wskazywalo juz zaproszenie tomsona do szwecji :))))

potem potwierdzalo to umieszczenie historyjki o podlozu homoseksualnym typu
        hardcore w jakims poscie :))))

nastepnie zas na jakims watku forumowicz konrad udal ze spotkal swoja dlugo
        nie widziana znajoma ze szwecji :))))))))

na innym watku tenze sam forumowicz konrad komplementowal mnie a jego "niby
        poznana wczesniej znajoma" zalogowana pod innym nickiem (ingrid) udawala ze ma
        21 lat i rowniez wypisywala jakies absurdalne milutkie teksty pod moim
        adresem (w stylu ze jestem super);)))))

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=10368639
        tam mamy wyczyn w postaci logowania sie forumowicza konrada pod X liczba
        nickow,o czym on pisze pod tymi nickami to juz Bog swiety raczy wiedziec :)))

*******************************************************************************

forumowicz konrad moze Ooziemu naskoczyc.poglady pracownikow banku nie
        interesuja kierownictwa.znajomosci konrad moze i ma w jakims osrodku typu
        polskich tworek i to raczej z pozycji pensjonariusza.

adres IP z ktorego pisze Oozy jest nieujawniany dla nikogo i ujawniony moze
        byc ew tylko ew w wypadku interwencji prokuratury.
        • Gość: sp;lit Re: mowiac krotko --> forumowicz konrad to bzi IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 25.01.04, 22:28
          A niby skad ty mialbys to wiedziec ,... Bezrobotny od poczatku na utrzymaniu
          mamy ,...

Go and get a job , bum !

sp;lit

forumowicz konrad moze Ooziemu naskoczyc.poglady pracownikow banku nie
          interesuja kierownictwa.znajomosci konrad moze i ma w jakims osrodku typu
          polskich tworek i to raczej z pozycji pensjonariusza.
          • marcus_crassus drugi oszolom do parki??:DDDD n/t 25.01.04, 22:37
      • Gość: sp;lit Re: Do Szan. Pana Oozie, jeśli tu zagląda. IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 25.01.04, 22:13
        O'k Sherlock , a teraz wez pigule , popij ziolami i lulu ,... Aha jutro z
        samego rana wyszperaj cos na temat sp;lit'a bo czeka cie ciezkie zycie ile razy
        sie tu pokazesz . Zapamietaj jak mozesz i wez sobie to do serca .

Dr. Watson
    • arsch_boli Jeszcze o QQ na muniu 25.01.04, 21:31
      Napisałem tutaj trochę o popularnym niegdyś określeniu 'kuku na muniu',
      oznacające lekkiego wariata.

Ja, zanim przeszedłem nie tak dawno na emeryturę, pracowałem przez ponad
      ćwierć w Szacownej Międzynarodowej Instytucji, której kwatera główna mieści
      się w jednej ze sławnych zachodnioeuropejskich stolic. Była tam spora grupa
      Polaków, zarówno oddelegowanych oficjalnie z Polski, jak też takich, którzy
      mieli status podobny do mojego, tzn. 'wybrali wolnośc' (mówię op latach 70-80-
      tych). Kontakty oficjalnie delegowanych z 'uciekinierami' były przez władze w
      Warszawie bardzo źle widziane i co pewien czas im przypominano, że z takimi
      nie należy się w ogóle zadawać. Więc, jak 'nadzorcy z warszawskiej centrali'
      patrzyzli, to ci 'oficjalni' z 'uciekinierami' nie rozmawiali. Ale jak tylko
      oko się odwracało, to kontakty kwitły w najlepsze. Zawiazała sie 'nieformalna
      grupa, która żartobliwie nazywało sie 'polska mafia'.

Członkowie tej polskiej mafii milei rózne umowne sposoby porozumiewania się.
      Ponieważ Instytucja zajmowała się problematyka natury technicznej,
      inżynieryjnej, to zupełnie na miejscu było na róznych oficjalnych dokumentach,
      okólnikach etc. robić adnotacje w postaci matematycznych wzorów. I dziwnie
      często pojawiała się na nich następująca 'matematyczna formuła':

qq/μν

Dla niezorientowanego wygładało to zupełnie niewinnie. Tymczasem, członek
      polskiej mafii odczytywak to jako: ku ku na mu niu. Te dwie greckie litery
      we 'wzorze' nazywają się bowiem 'mu' (lub 'miu') i 'nu' (lub 'niu'). A pochyła
      kreska to znak dzielenia. Formuła oznacza więc 'ku razy ku dzielone na mu i na
      niu', a w skrócie - ku ku na mu niu własnie.

Przy pomosy tej formuły, polscy mafiosi przekazywali sobie opinię, co myśla o
      tym czy innym okólniku czy dokumencie. Na ogół mało który z obiegowych
      dokumnetów pod koniec obiegu nie miał takiego znaczka na marginesie.

Z poważaniem, Arsch_Boli
      • Gość: kd Re: Jeszcze o QQ na muniu IP: *.turbonet.com 25.01.04, 21:51
        Dzięki Panu mam zapas endorfin i dobrego humoru na dłuższy czas. Dziękuję z
        całego serca! Pozdrowienia kd
        • Gość: sp;lit Re: Jeszcze o QQ na muniu IP: *.nas29.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 26.01.04, 00:00
          Sploszyles mi towarzystwo , tu wszyscy biora co im doktor przepisal ,...

Docinki non-professional znachora sa raczej nie wskazane dla niektorych w tym
          stadium i na tym poscie :) So , uwazaj co mowisz !

uklony
          • arsch_boli Szanowny Pan Sp;lit chyba 3.14159265 x R**(li) 26.01.04, 02:38
            To byl inny `szyfr' uzywany przez polska mafie w Szacownej Instytucji
            Miedzynarodowej w slawnej zachodnioeuropejskiej stolicy, w ktorej bylo kiedys
            ponad 300 parkietow tanecznych! (dzis podobno nie ostal sie zaden, ale jako
            antytalent taneczny nie sprawdzalem).

W C i C++,, najszerzej dzis stosowanych, nie ma symbolu ** ; ale w niektorych
            starszych jezykach algorytmicznych, do dzis wciaz uzywanych, dwie gwiazdki
            oznaczaja operacje podnoszenia do potegi.

Pan Sp;lit, jako humanista, na pewno nie wykuma tego 'szyfru', ale inni Panstwo
            moze tak i sie troche posmieja.

Choc pozna noc, upal dokucza, spac nie moglem, wiec dlatego zajrzalem na Forum.
            Na szczescie jutro odlatuje w rejony nieco bardziej umiarkowane.

Z poważaniem, Arsch_Boli
            P.S. Nie cieszyc sie, homofoby! Arsch boli wcale nie z tego powodu, o ktorym
            myślicie! Po prostu stłukłem sobie tyłek poślizgnąwszy się na lodzie, i tyle.
            • Gość: konrad Juz naprawde dziekuje IP: *.telia.com 26.01.04, 06:07
              Mnostwo wypowiedzi, mnostwo ciekawych aspektow. Temat ten naprawde juz zostal
              opracowany i wytlumaczony.

Wszystko ma swoj czas. Kto to powiedzial ? Moze slynny krol Salomon?
              Wszystko ma swoj cel.

Poniewaz czas mojej rozrywki na tym forum minol wiec serdecznie dziekuje Wam
              wszystkim za ciekawe spostrzezenia i zycze Wam powodzenia w osiagnieciu
              wlasnych prywatnych jak i instytucjonalnych celow.
              -Gazecie dziekuje za udostepnienie tego forum, przeciez to tez kosztuje
              -marcussowi crassusowi dziekuje za dzielny opor
              -Danie33 dziekuje za utrzymanie tego forum w zywych intrygach
              -Tomsonowi dziekuje za mnostwo ciekawych faktow zdrowy duch
              -Meerkatowi dziekuje za to ze itnieje
              - administratotom dziekuje za trzymanie oka nad standardem wypowiedzi
              -i wszystkim innym dziekuje.

Powodzenia.
              • Gość: dana33 Re: Juz naprawde dziekuje IP: *.jazo.org.il 26.01.04, 09:22
                nu, konrad, musze przyznac, ze nie tylko zrozumiales atmosfere tego dorum
                bardzo szybko, ale tez wiedziales, ze lepiej sie stad wyniesc. ja wiem to juz
                tez od dawna, ale nie mam takiej szybkiej decyzji jak ty. ale jestem w drodze...
                nawet ci nie powiem "wracaj" bo masz racje, nie ma do czego. powodzenia.
                • Gość: Tomek44 Re: Juz naprawde dziekuje IP: 5.3.1R3D* / *.inter.net.il 26.01.04, 10:29
                  A ja odwrotnie. Prawie sie wycofalem, ale od czasu, kiedy forum opiekują się
                  tma34 i piessna, zrobilo sie sympatyczniej i nawet chetnie czytam niektore
                  posty, zwlaszcza opinie z wydarzen zagranicznych, bo gazety nie oddaja tego co
                  wyraza sie w dyskusjach. Sam sie nie wlaczam, bo nie mam pojecia kim jest
                  n.p.przyszly prezydent Ameryki, ale z zainteresowaniem czytam co o nim mysla
                  miejscowi forumowicze. Z forum, jezeli wyeliminuje sie chamstwo, mozna sie
                  wiele nauczyc.W gazetach czytam opinie jakiegos jednego sprawozdawcy i z
                  jednego punktu widzenia, a tu czytasz rozne opinie. To tak jak my. Wielu z nas
                  nalezy do roznych ugrupowan partyjnych i ma inne podejscie do spraw naszego
                  kraju, choc mowimy tym samym jezykiem ( w tym wypadku mam na mysli polski) Nie
                  sadzisz Dana, ze to ciekawe?
                  Nie mam czasu na pisanie, ale poczytac w przerwach w pracy lubie. Zwlaszcza,
                  ze to po polsku. Na dodatek forumowicze forum Swiat w przewazajacej czesci sa
                  rozsiani po calej niemal kuli ziemskiej.A dodatkowo, dzieki forum, czesto
                  zagladam do slownika ortograficznego, co wychodzi tylko na dobre w
                  zapobiezeniu zapominania jezyka kraju w ktorym sie urodzilem.
                  Serdecznie pozdrawiam. W Tel-Avivie teraz leje i grzmi, a jak w Jerozolimie?
                  T44
                  • Gość: dana33 Re: Juz naprawde dziekuje IP: *.jazo.org.il 26.01.04, 13:00
                    u na tomeczku, tymczasem zimno, ale slonecznie i sucho. rano kropilo ciuteczko,
                    ale tylko pare minut.
                    nu, ja to sie tak duzo z forum nie dowiaduje nowego. taaak, nowc\ych bluzgow to
                    sie nauczylam... :)
                    ale coraz bardziej szkoda mi czasu na te kompletnie bezowocne dyskusje. to ze
                    teraz mniej bluzgow, nu, to nie zmienia faktu, ze nie ma wymiany zdan, tylko ci
                    antysemici ciagle swoje, a my israelczycy ciagle na pozycji obronczej.
                    nie widze najmniejszego powodu, dla ktorego mam sie bronic. nie mowie juz
                    zupelnie o tym, ze jak mowi fredzio, mamy swietne wojsko i amen cahal :)
                    juz od paru tygodni uprawiam "terapie odwykowa" i jeszcze ciut ciut, a bede sie
                    tu pojawiac raz w tygodniu, a potem i tego tez nie. nie sa zupelnie
                    zainteresowani zyciem w israelu, sa tylko i wylacznie zainteresowani wyzyc sie
                    na zydach. no i ich poziom moralny i kulturalny pozostawia duzo do zyczenia.
                    znudzili mi sie. niech sie dalej sami poklepuja po ramieniu i upewniaja, ze
                    maja racje.
                    • Gość: Tomek44 Re: Juz naprawde dziekuje IP: 5.3.1R* / *.inter.net.il 26.01.04, 13:21
                      Masz racje, ze idziesz na odwykowke. Potem, zrob to co ja i poczytaj sobie
                      ciekawsze posty. Ja czytam najczesciej te niezwiazane z Izraelem. Czesto
                      bardzo interesujace. Z gazet nie dowiesz sie co mysli przecietny Rosjanin o
                      Putinie czy Czeczencach, czy Bialorusini i td...Dzisiaj czytalem o nowym
                      przyszlym byc moze prezydencie USA. Ciekawe poglady, choc i tam nie brakuje
                      bluzgow.
                      Ja nie poswiecam wielu godzin na pisanie, a poczytac czasem warto.
                      Jezeli ktos pyta o nas, to odpowiadam, jezeli zauwaze taki watek.
                      Pozdrawiam. U nas znowu grzmoty i deszczyk. Robimy zapasy wodne na lato. Bylem
                      na polnocy i to bylo wspaniale widowisko. Juz dawno nie widzialem w Izraelu
                      tyle wody. Moze wraz z deszczem przyjdzie pokoj?
                      W hotelach w Izraelu zaczyna sie zapelniac. To swiadczy o tym, ze turysci
                      wracaja. To sa nasze jaskolki, ktore zwiastuja koniec konfliktu.
                • pepita dana skoro wiesz.... to co na forum robisz!!! 26.01.04, 12:34
                  Gość portalu: dana33 napisał(a):

> nu, konrad, musze przyznac, ze nie tylko zrozumiales atmosfere tego dorum
                  > bardzo szybko, ale tez wiedziales, ze lepiej sie stad wyniesc.
                  ja wiem to juz
                  > tez od dawna,

<<<<skoro juz wiesz to to daj sobie spokoj i znikaj ...forum odetchnie i
                  interwencja admina w odpowiedziach na twoje prowokacyjne posty nie bedzie
                  wiecej potrzebna

ale nie mam takiej szybkiej decyzji jak ty. ale jestem w drodze..

<<< trzymaj sie tej drogi i nie zbaczaj!!! powodzenia bye bye

• Gość: dana33 Re: dana skoro wiesz.... to co na forum robisz!!! IP: *.jazo.org.il 26.01.04, 13:03
                    nu, czarno-biala, widze ze zmieniasz kolor na jadowicie zielony...
                    nie wiem, czy forum odetchnie, ale napewno bedzie wam nudniej :)
                    a jesli pozwolisz, to znikne wtedy, kiedy ja to uznam za stosowne.
                    jak to sie mowi, jestem duza dziewczynka i decyduje sama.
                  • Gość: Tomek44 Re:do Pepity IP: *.inter.net.il 26.01.04, 13:09
                    Uwazam, ze Dana wnosi na to forum, bardzo duzo. Wielu z was sie nie podoba, ze
                    tak zawziecie broni naszych spraw. My poprostu, najzwyczajniej kochamy nasz
                    kraj i w przeciwienstwie do Polakow na emigracji, staramy sie jak kto moze
                    wyjasnic nasz punkt widzenia, na sprawy, ktore ogladamy z bliska, a czesto
                    wystarczy, ze wychylimy glowe za okno. Trudno to jest zrozumiec tym, ktorzy
                    wszedzie, gdziekolwiek sa zawsze beda emigrantami z Polski i nigdy nie
                    poczuja, co to znaczy naprawde kochac swoj kraj.
                    Dana ma swoj specyficzny styl ( w.g mnie osobiscie bardzo fajny, bo inny), ale
                    nie rzuca "miesem" jak wielu forumowiczow.
                    Szkoda bedzie, jezeli wycofa sie z forum,, bo troche wiedzy od naszej strony
                    tez sie wielu przyda. Wiekszosc patrzy oczami Palestynczykow, wiec moze warto
                    popatrzec i przez nasz pryzmat. Jestesmy, przyznam emocjonalni, ale to wynika,
                    z tego, ze mamy wojne i stale jestesmy zagrozeni. Wam nie grozi smierc za
                    kazdym zaulkiem, a nam tak, wiec wybacz, ale nie obrazajac cie, mysle, ze
                    dobrze by bylo, abys jednak poczytala i to co my myslimy na temat naszego
                    konfliktu. Jezeli cie to nie interesuje, to poprostu nie czytaj.
                    Gdyby palestynskie matki tak kochaly swoje dzieci jak zydowskie matki, juz
                    dawno bylby pokoj.
                    • Gość: !!! Re:Dana33 -z sercem na reku IP: 195.152.54.* 26.01.04, 13:26
                      wyrwane malemu palestynczykowi
                      • Gość: Tomek44 do!!! IP: 5.3.1R* / *.inter.net.il 26.01.04, 13:29
                        Glupich nie sieja, sami rosna.
                        Mam nadzieje, ze nie klonujesz swojej glupoty !!!
                        • Gość: !!! Re: do!!! IP: 195.152.54.* 26.01.04, 13:38
                          jezeli mowa o glupocie to...klonujesz!!! czy to od klonu?
                          • Gość: Tomek44 Re: do!!! IP: 5.3.1R3D* / 213.8.64.* 26.01.04, 13:43
                            Bez komentarza
                      • Gość: dana33 Re:Dana33 -z sercem na reku IP: *.jazo.org.il 26.01.04, 14:38
                        !!! zlotko moje, dlaczego twoje odpowiedzi so tak krotkie i niedokladne?
                        u mnie to wyglada tak:

przed sniadaniem: 3 niemowlaki arabskie
                        sniadanie: wyrywam 5 poteznym terrorystom arabskim obie rece
                        obiad: konsumuje 4 podrostkow arabskich
                        podwieczorek: 3 serca malych palestynczykow,
                        kolacja: 3 udka palestynskich dziewczat

to norma dzienna. jesli jej nie wypelnie, bo akurat trwalo za dlugo zburzenie
                        paru domow niewinnych terrorystow, to ide spac wsciekla i nastepnego dnia
                        wypelniam 123% normy, jak uczyla mnie komuna.
                    • Gość: nara Re:inaczej IP: 62.141.242.* 26.01.04, 15:01
                      Gość portalu: Tomek44 napisał(a):

> Uwazam, ze Dana wnosi na to forum, bardzo duzo.

też tak uważam

Wielu z was sie nie podoba, ze
                      > tak zawziecie broni naszych spraw. My poprostu, najzwyczajniej kochamy nasz
                      > kraj i w przeciwienstwie do Polakow na emigracji, staramy sie jak kto moze
                      > wyjasnic nasz punkt widzenia, na sprawy, ktore ogladamy z bliska, a czesto
                      > wystarczy, ze wychylimy glowe za okno.

jak zawsze punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia

Trudno to jest zrozumiec tym, ktorzy
                      > wszedzie, gdziekolwiek sa zawsze beda emigrantami z Polski i nigdy nie
                      > poczuja, co to znaczy naprawde kochac swoj kraj.

chyba uogólniasz , każdy to okazuje na swój sposób . Pewna doza krytycyzmu nie
                      świadczy o braku uczuć a nawet jest wskazana .

> Dana ma swoj specyficzny styl ( w.g mnie osobiscie bardzo fajny, bo inny),

fajnie się czyta

> nie rzuca "miesem" jak wielu forumowiczow.
                      > Szkoda bedzie, jezeli wycofa sie z forum,, bo troche wiedzy od naszej strony
                      > tez sie wielu przyda. Wiekszosc patrzy oczami Palestynczykow, wiec moze
                      warto
                      > popatrzec i przez nasz pryzmat. Jestesmy, przyznam emocjonalni, ale to
                      wynika,
                      > z tego, ze mamy wojne i stale jestesmy zagrozeni. Wam nie grozi smierc za
                      > kazdym zaulkiem, a nam tak,

to właśnie jest najstraszniejsze , że życie ludzi ustępuje przed polityką

> Gdyby palestynskie matki tak kochaly swoje dzieci jak zydowskie matki, juz
                      > dawno bylby pokoj.

czy to możliwe żeby było inaczej ??
                      przeciez obie strony godzą się wysyłać dzieci na śmierć.

Ps z tymi poglądami to dziwna sprawa , nawet na forum są osoby ,z którymi w
                      wielu sprawach się nie zgadzam , ale wydaja sie sympatyczniejsi niz ich
                      adwersarze- ze mną po jednej linii (no może nie zawsze ) ,to jest jakiś
                      pierwiastek ludzki niezależny od światopoglądu .

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka