Gość: znawca temperament IP: *.man.rsk.pl 26.01.04, 21:51 No,no -ta dama to rezerwa taktyczna dla Georga. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mis Re: Kim jest pani Rice IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.01.04, 22:20 no,no, prezydent Bush jest wierny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: Kim jest pani Rice IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.01.04, 22:24 no,no, prezydent Bush jest wierny poludniowym tradycjom - miec przy stole kogos z wiernych pracownikow (kiedys rzeszy zbieraczy bawelny) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Kim jest pani Rice? Moze BW sie w koncu dowie! IP: *.MCLNVA23.dynamic.covad.net 26.01.04, 23:33 Boze, jakie z was zalosne ignoranty KAZDY preydencki doradca ds bezpieczenstwa panswta (nie do polityki zagranicznej panie B.W.!) zawsze pozostaje w scislym kontakcie z prezydentem ze wzgledow operacyjnych. Komentarze o zbieraczch bawelny potwierdzaja teze ze Pylacy to w wiekszosci nie tylko antysemici, ale rasisci w ogole! A poza tym Bartoszku, Condie nie jest "rusycysta", ani nawet rusycystka. Jest SOWIETOLOGIEM spcjalizujacym sie na Stanfordzie w sprawach sowieckich arsenalow strategicznych. "Drobna" roznica! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Znowu dramatyzujesz, meerkat. IP: *.gdynia.mm.pl 27.01.04, 00:22 w latach 80. pracowała jako ekspert od spraw rosyjskich w Radzie Bezpieczeństwa Narodowego *************** Znowu dramatyzujecie, meerkat. Stoi, że ekspert ds. rosyjskich, a nie rusycystka. A gdzie się mieści gabinet Rice, to obchodzi czytelników tyle, co zeszłoroczny śnieg. Węglarczyk chciał jedynie zaznaczyć, że miał przyjemność z drzwiami Owalnego Gabinetu. Ciekawe, czy fotkę chciał sobie pstryknąć? Z klamką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bugsior pytania do meerkata natury osobistej IP: *.public.olin.colby.edu 27.01.04, 02:27 meerkat, widze, ze jestes bardzo negatywnie nastawiony do polski i polakow, uwazasz sie za 100% amerykanina, z duma przypisujesz sobie cechy tego narodu, piszesz o historii stanow jako o 'naszej' czyli rowniez swojej. jesli pozwolisz chcialbym zadac kilka pytan natury osobistej, ktore pomoglyby mi zrozumiec twoj sposob myslenia. prosze o szczere odpowiedzi. 1. czy posiadasz paszport polski? 2. jesli nie to czy ktos z twojej rodziny jest polakiem lub wyemigrowal do stanow i 'przestal byc polakiem na rzecz bycia amerykaninem'? 3. jesli ktos z twojej rodziny wyemigrowal do stanow to w jaki sposob zostal obywatelem: azyl polityczny, zielona karta, czy siedzial na czarno, czy moze inne? 4. czy jesli nikt w twojej rodzinie nie jest polakiem to czy jezyk polski znasz bo a) jestes zydem polskiego pochodzenia (takiego uwazam rowniez za polaka) i w domu mowilo sie po polsku? b) nauczyles sie go poprostu dla przyjemnosci, z ciekawosci, lub majac nadzieje na jakies korzysci typu zawodowych lub osobistych? 5. czy byles kiedys w polsce dluzej niz pol roku? jeszcze raz mam nadzieje, ze powaznie podejdziesz do tych pytan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C. v. Ortelsburg [...] IP: 199.243.5.* 27.01.04, 02:35 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Odpowiedzi meerkata natury osobistej IP: *.MCLNVA23.dynamic.covad.net 28.01.04, 03:52 Na pytania osobiste w zasadzie nie odpowiadam, ale poniewaz tak cie to interesuje to odpowiadam. Urodzilem sie w Poludniowej Kaliforni po wojnie. NIe mam polskiego paszportu, bo nie mam polskiego obywatelstwa (raz na rokbywam w Polsce, niedluzej niz miesiac, by odwiedzic znajomych).Moja Matka byla Polka(polonistka). W39tym znalazla sie w Anglii, wyszla za maz za oficera RAF-u. W 47ym wyemigrowali oboje do USA. Polskiego nauczylem sie w dziecinstwie od Niej, bo przykladala do tego wage. Nie zaluje, bo jezyk uwazam za piekny, nadajacy sie zwlaszcz znakomicie do poezji. Na korzysci finansowe raczej nie liczylem. Ze wzgledu na nie nauczylem sie rosyjskiego, bo studiowalem m.in. sowietologie w instytucie Hoovera. Mama nadzieje, ze cie to zadowoli! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Przepraszam ze przeczytalam IP: *.ifn-magdeburg.de 28.01.04, 16:17 Nasuwa sie tylko taka smutna refleksja.. Moze poetycka w zwiazku z tym. Nie szanujesz Polakow- co czesto powtarzasz. W zwiazku z powyzszym wspolczuje mamie. Ja jak wiesz mam mame Bulgarke ale przenigdy nie obrazalabym Bulgarow. To po pierwsze. Synowie sa ponoc duma mam i dla nich wsparciem. Wobec powyzszego ciesze sie ze mam coreczki. Zdrada wlasnego syna to musi byc bolesne... Meerkat- jezeli o mnie chodzi spedzilam pare dobrych lat w Afryce. Czarnoskorych Amerykanow nie uwazam w zadnym razie za `Afrykanow´ - moze wlasnie dlatego. Cos niecos zostaje w ich kulturze ale nie zawsze i to wszystko. Bo z moich doswiadczen wynika ze ta ludnosc (pochodzenia afrykanskiego) integruje sie czesto znacznie lepiej niz np arabska a moze nawet latynowska. Jestem Polka i przenigdy nie wypowiedzialabym opinii na temat pochodzenia p. Rice. Jej kolor skory zwraca uwage azaliz tylko w kontekscie niestety starego ´problemu´ amerykanskiego. To ku przpypomnieniu. Wiec twoje uogolnienia mozesz sobie wyslac na Marsa. Tyle sa warte. Natomiast zauwazam inna smutna rzecz. Otoz jak latwo Wy- to jest mowiacy po polsku Amerykanie tlumaczycie sobie np brak gestow o ktorych wspomnialam w stosunku do Polski w zamian za lojalnosc w kwestii ´wojny z terroryzmem´. Ktokolwiek nie jest przy wladzy - jest to lojalnosc. I wiem skadinad ze wiele inteligentnych i wartosciowych Polakow - nie - nie lewakow taka lojalnosc przejawiala. Cokolwiek nie powiesz wyglada to tak, ze latwo sie wypiac na Polske tlumaczac sie wlasnymi interesami. Coz - tak samo bylo gdy Hitler wypowiedzial nam wojne- z Francja i UK. NIe inaczej- prawda? Moj stryj tez zginal w brytyjskim dywizjonie. I co? Guzik. Twoja mama wydala sie za oficera bo tak mogla uciec z okupowanej Polski.. I co? Tez guzik. Ty nawet nie zrozumiales jej sentymentu. Bolesne toto. A dzis slyszymy podobne tlumaczenia. I nie mow ze to w zakresie kontraktow to nie jest juz lekka przesada. Nie wiem co maja kontrakty do bezpieczenstwa ale to chyba odbiega od zakresu obowiazkow i wyksztalcenia p. Rice. Mnie ona osobiscie nie interesuje. Mam dziwne zdanie o kobietach rezygnujacych z rodziny na rzecz kariery. Nie chcesz go znac. Natomiast interesuje mnie to ze wspanialy Bush zostal przy niej pantoflarzem. Jezeli w jego rodzinie ceni sie lojalnosc - jezeli w jej imie przyjal p. Rice to powinno sie wiedziec ze za lojalnosc odplaca sie lojalnoscia. Niestety tu tego ewidentnie zabraklo.. A dzialanie p. Rice w moim pojeciu uwazam niestety za pasywne. Bo tak to ja widze. Tez jestem kobieta - i owszem wiedzialam - wyobraz sobie ze ZADNEJ zmiany w polit. wizowej nie bedzie.. Niestety sentymenty z 18 ego wieku nie wytrzymuja proby czasu i lenistwa moralnego na miare 21 ego... A wiersz ukradles polarnikowi. Trzeba bylo choc napisac komu. Tego cie chyba mama nie uczyla?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka A wracajac do ´laski panskiej..´ IP: *.ifn-magdeburg.de 28.01.04, 16:49 Wyraznie wieksza cieszy sie teraz morderca Kadafi. Bo coz - szczerze mowiac nie mam watpliwosci ze jest to zbrodniarz. Nie wiem czy na rowni z Saddamem. Ale jak widac istotniejsze jest tu przyjecie hegemonii nizli faktyczna lojalnosc.. NIestety Meerkat. To SA slabosci polityki, ktore w przyszlosci znajda swoje odbicie. Mozna to ocenic jako sukces. Ale nie mozna przyjowac ´rehabilitacji´ zbrodniarzy, i robic lojalnych sojusznikow w balona. W Polsce nie jest dobrze. Na pewno nikt za nasz kraj zmian poprawiajacych ekonomie i usuwajacych z rzadow ´wieczna´lewice nie przeprowadzi. Ale czy tu czy tam zawsze bede sie starac wrocic do tego kraju, o tej ogromnej sile przetrwania zdolnej przezwyciezyc naciski i apetyty terytorialne sasiadow, plage komunizmu, przetrwac uprzemyslowione i programowe niszczenie narodu. I zawsze bede zyczyc mu jak najlepiej. I tym sie roznimy Meerkat. Zasadniczo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bugsior Re: Odpowiedzi meerkata natury osobistej IP: *.west.hillside.residences.colby.edu 30.01.04, 03:11 dziekuje, doceniam szczera odpowiedz. jak na kogos z w sumie relatywnie 'slabymi' korzeniami polskimi (wychowanie sie w innej kulturze) mowisz znakomicie po polsku. gratuluje mamie, ktora dokonala czynu, ktorego nie jedna matka na obczyznie by nie potrafila. dziwi mnie jednak, ze tak bezmyslnie plujesz na kraj, ktorego matka z pewnoscia nie opuszczala z usmiechem na twarzy. polska to tysiacletnia historia wolnosci, patriotyzmu, zniewolenia, demokracji w mniej lub bardziej wyrazistej formie jak i totalitaryzmu. to cos wiecej niz 50 lat komuny, ktora z powodzeniem niszczyla wartosci narodowe. oczekiwalbym od kogos takiego jak ty wiecej zastanowienia kiedy wypracowujesz sobie opinie o polsce i polakach. kolejki przed ambasada amerykanska po wizy, czy prezydent komuch to mowiac delikanie malo zeby byc obiektywnym. mam wrazenie, ze pomimo kilkorka polskich znajomych, szczerze gardzisz polakami jako narodem. nie uwazam, ze w naturze polaka jest 'lewakowstwo.' ale uwazam, ze historia polski i europy powinna nauczyc myslacego polaka, ze niebezpieczni sa autorytarni liderzy tacy jak bush, ktorego decyzje sa powodem do watpliwosci w to, ze ma on na uwadze dobro swojego CALEGO narodu. zrozum, ze krytyka busha nie oznacza bycia komuchem. jak ci sie uda to zobaczysz - nagle pojawia sie odcienie szarosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ako Re: Kim jest pani Rice? Moze BW sie w koncu dowi IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.04, 12:55 Masz racje! Ignorancja i rozbuchana głupota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: Kim jest pani Rice IP: *.75.0.16.Dial1.Boston1.Level3.net 26.01.04, 23:41 TA RAJS-TO PANI? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Kim jest pani Rice IP: *.gdynia.mm.pl 26.01.04, 23:54 Gość portalu: U napisał(a): > TA RAJS-TO PANI? ***************** Tak, rajstopa Ani. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Claus von Ortelsbu Odpowiedz na pytanie IP: 199.243.5.* 27.01.04, 00:01 Mozna nazywac ja "unia". (unwanted nigger in administration) Dodana dla lepszego wizerunku gabinetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chala [...] IP: *.rdu.bellsouth.net 27.01.04, 00:59 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoja Re: kolejny polaczek rasista IP: *.ny325.east.verizon.net 27.01.04, 01:09 Rasisci z polski niech nie zabieraja glosu, im sie nie chce pomiescic w glowie, ze Murzyn moze byc madrzejszy od bialego. P. Rice (ktorej pogladow nie absolutnie nie podzielam) jest bardzo zdolna, doskonale i bardzo wszechstronnie wyksztalcona, niezmiernie pracowita osoba, prezydent Bush nie dorasta jej do kostek, ale on ma tzw. inteligencje spoleczna, dobre pochodzenie i jest mezczyzna. Polacy z Polski, zakmijcie sie poslanka Berger Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: kolejny polaczek rasista IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 27.01.04, 18:05 Prosze pani, prezydent Bush malo komu dorasta do kostek. A tak a propos, to notatka jakos nie wspomina jej koneksji z biznesem naftowym, co dla Bushow jest chyba najwazniejsze. Cokolwiek sie stalo z tankowcem zwanym 'Condoleeza Rice'? :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Pani?! Zdaje sie zapomniala ze rasistow IP: *.ifn-magdeburg.de 28.01.04, 16:24 toci u nas procentowo chyba mniej.... Przynajmniej w zakresie problemow datujacych sie z czasow niewolnictwa i kolonializmu... A i ludnosci mieszanej - mulatow wiecej z legalnych, kochajacych sie zwiazkow nizzli z gwaltow jak to mialo miejsce na Poludniu USA. Ze nie wspomne o szczegolnych klanach, ktorych u nas tez nie bywalo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka A Pani Rice jest dla administracji po prostu IP: *.ifn-magdeburg.de 28.01.04, 17:03 wygodna. Jak my bylismy w momencie ataku na Irak. Tak z tego wszystkiego wynika. Teraz jestesmy mniej a i P. Rice choc ponoc zajmuje sie sprawami bezpieczenstwa wypowiada sie na temat kontraktow- bo tak jest rowniez wygodniej. Komuz chcialoby sie powiedziec prawde? Prawda moze sie okazac bowiem bolesna. Nie tylko nie jestesmy mocarstwem ( a wszystko wskazuje na to ze syt. w Polsce nie tylko sie nie poprawia - ani z racji na perspektywe wejscia do Unii ani na ´sojusz`z USA, ale wrecz pogarsza). Kochani rodacy. Nie liczcie na kogolwiek. Ani wasi ukochani amerykanie, ani Polonia, ani zbiurokratyzowana Unia w niczym wam nie pomoze. Wezcie sie w garsc - w kupe mosci panowie, zrobcie porzadki, w rzadzie w prawie i nie ogladajcie sie na innych. Hegemonii was nie przytula z milosci. Oni licza na interes. Jesli my podniesiemy sie sami - bedziemy mogli decydowac czy i za ile ewentualnie mozemy nasze interesy sprzedawac. Przestanmy wreszcie liczyc na czyjekolwiek wsparcie, bo na tym sie ekonomii i polityki nie buduje. USA wystawi was tak samo do wiatru jak jakiekolwiek inne panstwo i tak jak to znamy juz z innych przykladow historycznych. A USA powinno bylo sie umiec do tego przyznac wczesniej: I dosyc rozpatrywania tego w kategoriach win i zalow. Ja mam w Polsce wielu przyjaciol z ktorymi wiem ze chce ten kraj budowac. Ale mam tez rodzine, i musze z czegos zyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bugsior [...] IP: *.public.olin.colby.edu 27.01.04, 03:21 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Jeszcze jedna z buszu (bushu).... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.01.04, 01:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoja Re: Jeszcze jedna z buszu (bushu).... IP: *.ny325.east.verizon.net 27.01.04, 02:14 Mily europejczyku Alexie - nie do konca zrozumialam twoja wypowiedz - jeszcze jedna z bushu (czy tez buszu), czy moja wypowiedz sugeruje, ze mieszkam w buszu, a nie w bloku, jesli tak to poradz jak mam pisac, zebym nie wygladala na taka z buszu tylko na Europejke z Rzeczpospolitej Polskiej. jestem owarta na wszelkie sugestie. Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko pani Rice to figurantka 27.01.04, 02:50 >Uzupelnia sklad politycznie/rasowo poprawny w administracji USA poniewaz Colin Powell jest troche za jasny jak na prawdziwego murzyna.Tak Rice jak i Powell nie maja nic do gadania i sa tylko kukielkami administracji a kto pociaga za sznurki...... wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoja Re: bam - buka, IP: *.ny325.east.verizon.net 27.01.04, 04:02 uwierz, zarowno Powell jak i Rice sa bardzo zdolnymi ludzmi. Jesli chodziloby o kwoty rasowe to Bush wybralby kolorowych na sekretarzy znacznie mniej waznych departamentow, a nie najwazniejszych. Dlaczego tak trudno uwierzyc, ze czarny moze byc wybitny nie tylko w koszykowce. Dokladnie nie wiem co masz na mysli mowiac " kto to naprawde rzadzi", wedlug mnie neokonserwatysci, nawiedzeni religijnie (jak Bush) nafciarze z Teksasu a wedlug Ciebie kto? Skad czerpiesz wiedze o Ameryce? Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko Re: bam - buka, 27.01.04, 04:20 Gość portalu: zoja napisał(a): > uwierz, zarowno Powell jak i Rice sa bardzo zdolnymi ludzmi. Jesli chodziloby > o kwoty rasowe to Bush wybralby kolorowych na sekretarzy znacznie mniej > waznych departamentow, a nie najwazniejszych. Dlaczego tak trudno uwierzyc, ze > czarny moze byc wybitny nie tylko w koszykowce. Dokladnie nie wiem co masz na > mysli mowiac " kto to naprawde rzadzi", wedlug mnie neokonserwatysci, > nawiedzeni religijnie (jak Bush) nafciarze z Teksasu a wedlug Ciebie kto? Skad > czerpiesz wiedze o Ameryce? Nigdzie nie stwierdzilem ,ze oboje to tepaki ,nieudaczniki ...nie wtym rzecz.Zwroc uwage na Powella jak facet sie meczy w swoich wystapieniach przyznajac sie do kolejnych pomylek(np.WMD).On jak i Rice sa napewno madrzejsi od swojego szefa i wielu innych w Bialym Domu ale oni maja niewielki wplyw na podejmowane decyzje.Podobnie meczy sie przed kamerami TV/prasa Rice tlumaczac koniecznosc interwencji w Iraku .Mysla co innego mowia co innego tzn to co im kaza ...dlatego sa figurantami. Ps.40% populacji USA jest kolorowa wiec powinni byc reprezentowani w Administracji ale zeby od razu na tak wysokich stanowiskach-okazuje sie teoretycznie wysokich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chala nie graj w bam buko, napisz co myslisz (sic) IP: *.rdu.bellsouth.net 27.01.04, 04:47 Uzasadnij ten sad. Jak to ci sie "okazuje", smieciu rasistowski? Kto to kieruje tymi ludzmi, oprocz prezydenta? Nie mozesz awansowac od tej podlogi? Akad to, z pomyj taka znajomosc inteligencji Busha masz? On jest z Ivy League university, a ty z debowj klepki i mopa. Pewnie dlatego zes glupi, nie koniecznie zes Polak. "Ps.40% populacji USA jest kolorowa wiec powinni byc reprezentowani w > Administracji ale zeby od razu na tak wysokich stanowiskach-okazuje sie > teoretycznie wysokich." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raszienfeld Re: pani Rice to figurantka IP: *.fbx.proxad.net 28.01.04, 13:15 Trudno jest sie pogodzic z tym ze czlowiek nie bialy, jak wy nazywacie "murzyn", moze byc inteligentny i bardziej zdolny od bialego? Ja tylko nigdy nie zrozumialem skad sie bierze ten polski rasizm. Od tego ze byliscie tyle lat pod dominacja sowiecka i ze u was byla taka bieda?. Albo od tego ze importowalisci od waszego ukochanego przyjaciela USA ten rasizm. Widac jak dzisiaj jestesci traktowani przes USA. Odpowiedz Link Zgłoś
dudajew Co ciagnie pani Rice? 27.01.04, 04:04 sznurki pa(ca)na Busha?? czy ktos cos wie na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykly Re: Co ciagnie pani Rice? IP: *.no.powertech.net 27.01.04, 10:13 dudajew napisal"co ciagnie pani Rice" odp. tow.dudajew: nie wazne komu ciagnie i co ciagnie Rice, w kazdym badz razie nie tobie prowokatorze. Nim tylko zaczelo sie te forum o temacie Rice, z gory bylo wiadomo co podrzucono z "naszej"GW i co, nam polakom bedzie sie przyklejac. startuje wiec lekko gosc;mis....."zbieracze bawelny" wiadomo, ze takiego "kaska" to juz dyzurny meerkat nie odpusci: "polacy to w wiekszosci nie tylko antysemici ale rasisci wogole" nastepnie wlacza sie cala sfora , ktora pedzi za "sztucznym zajacem". np. gosc:chala.." smierdzacy rasista". itp. Slusznie gosc:buksior pisze "smierdzi prowokacja", z mojej strony mala korekta tej wypowiedzi, "nie smierdzi", to sa prowokacje. Bedzie ich caly czas i bardzo duzo gazetka jakatego o to "zadba". Wizerunek tepych i ciemnych polskich gojow musi byc ksztaltowany na swiecie, a co tam duzo mowic polskich chocholow nic nie rozumiejacych tez nie brakuje. p.s. do cenzoraGW:tma: dlaczego klamiesz i wycinasz wypowiedzi i na jakiej podstawie, natomiast antysemickie, rasistowskie wulgaryzmy pisane przez prowokatorow, i polskich chocholow - zachowujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lf,, Re: Kim jest pani Rice IP: *.f / *.pl 27.01.04, 10:36 tak na oko okolo 40stki,ciekawe w jaki sposob ta pani dostala obywatelstwo? zapewne jej prapra ktos tam przywieziony z kas tam zapracowal sobie na to ciezka praca u bialego obszarnika ,czy jak mu tam,no i z racji tego ta pani teraz dobiera sobie towarzystwo kierujac sie jakimis czynnikami jej tylko znanymi(ta to bylo zlosliwe)a wsadzcie se te wasze wizy gleboko..... Odpowiedz Link Zgłoś
kupierczycki Ujadanie wscieklych pieskow 27.01.04, 18:49 Profil C. Rice przedstawiony przes Weglarczyka jest na zenujacym poziomie. Pani Rice jest wszechstronnie wyksztalcona, od nauk politycznych po koncertowy fortepian. Zasiadala w radzie nadzorczej nastepujacych firm, universytetow i stowarzyszen: Chevron Corporation, Charles Schwab Corporation, William and Flora Hewlett Foundation, University of Notre Dame, International Advisory Council of J.P. Morgan, San Francisco Symphony Board of Governors, Transamerica Corporation, Hewlett Packard, Carnegie Corporation, Carnegie Endowment for International Peace, Rand Corporation, National Council for Soviet and East European Studies, KQED, public broadcasting for San Francisco. www.whitehouse.gov/nsc/ricebio.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota Re: Ujadanie wscieklych pieskow IP: *.dyn.optonline.net 28.01.04, 04:29 kupierczycki napisał: > Profil C. Rice przedstawiony przes Weglarczyka jest na zenujacym poziomie. > Pani Rice jest wszechstronnie wyksztalcona, od nauk politycznych po koncertowy > fortepian. Zasiadala w radzie nadzorczej nastepujacych firm, universytetow > i stowarzyszen: > Chevron Corporation, Charles Schwab Corporation, William and Flora Hewlett > Foundation, University of Notre Dame, International Advisory Council of J.P. > Morgan, San Francisco Symphony Board of Governors, Transamerica Corporation, > Hewlett Packard, Carnegie Corporation, Carnegie Endowment for International > Peace, Rand Corporation, National Council for Soviet and East European Studies, > KQED, public broadcasting for San Francisco. > www.whitehouse.gov/nsc/ricebio.html Niestety,ale to nie zatrzyma ujadania tych psow. Oplywajacych w zarcie i srodki adiowizualne,ktore w Polsce sa takim szpanem.To typowe psy! Te problemy rozwiazuje sie inaczej. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Ujadanie wscieklych pieskow IP: *.ipt.aol.com 28.01.04, 04:43 C. Rice rozpoczela kariere w latach 80-tych. Zasiadanie w radach nadzorczych przypada glownie na lata 90-te. Do rad nadzorczych nie wybiera sie ludzi, ktorzy sie znaja, lecz ktorzy znaja ..... (maja odpowiednie kontakty). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felusiak Re: Ujadanie wscieklych pieskow IP: *.nyc.rr.com 28.01.04, 04:48 Alez oczywiscie. Masz racje. Do 1993 roku Bialy dom byl republikanski a rady dyrektorow demokratyczne. Po zainstalowaniu Clintona republikanie poszli do rad nadzorczych a demokraci do Bialego Domu. W 2001 sytuacja sie powtorzyla. Demokraci do rad, republikanie do Bialego Domu. I tak juz jest zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Ujadanie wscieklych pieskow IP: *.ipt.aol.com 28.01.04, 05:05 Nie ma co sie rozchwalac o "wybitnych" zdolnosciach C. Rice. A jesli chodzi rady nadzorcze, podam przyklady: -Transamerica Corporation - inwetycje finnansowe, sprzedawanie ubezpieczen na zycie. Sam mam w tej firmie ubezpieczenie. - Charles Shwab Corporation - firma brokerska, zajmujaca sie finansjami i operacjami gieldowymi. Itd... Itd.... Co to ma wspolnego z rusycystyka, czyli z angielskiego - sovietologia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota [...] IP: *.dyn.optonline.net 28.01.04, 05:09 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota [...] IP: *.dyn.optonline.net 28.01.04, 05:00 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chala wiejski patriota IP: *.rdu.bellsouth.net 28.01.04, 05:13 W demokracji obywatele maja prawo i powinni interesowac sie takimi sprawami jak wybor doradcow prezydenckich. Demokracja jest silniejsza gdy wyborcy sa aktywnie wlaczeni w proces rzadzenia. Ale na wsi przedcywilizacyjnej, gdzie patriota wydaje sie zyc, wladza wie wszystko a chlop ma milczec i za plugiem chodzic. prostackie masz pojecie, ponie patrioto z dziczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota Re: wiejski patriota IP: *.dyn.optonline.net 28.01.04, 05:16 Gość portalu: chala napisał(a): > W demokracji obywatele maja prawo i powinni interesowac sie takimi sprawami > jak wybor doradcow prezydenckich. Demokracja jest silniejsza gdy wyborcy sa > aktywnie wlaczeni w proces rzadzenia. > Ale na wsi przedcywilizacyjnej, gdzie patriota wydaje sie zyc, wladza wie > wszystko a chlop ma milczec i za plugiem chodzic. prostackie masz pojecie, > ponie patrioto z dziczy. Gratuluje wyboru nicka. Rzeczywiscie,to co piszesz to poprostu chala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chala [...] IP: *.rdu.bellsouth.net 28.01.04, 05:19 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota [...] IP: *.dyn.optonline.net 28.01.04, 05:24 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Ujadanie wscieklych pieskow IP: *.ipt.aol.com 28.01.04, 05:17 Kiedy Bush zatrudni ja do dojenia krow na swojej farmie, to faktycznie bedzie mnie to gowno obchodzic. Ale jak dlugo (juz nie dlugo) jest prezydentem USA, to obchodzi jakich doradcow sobie wybiera i jaka polityke prowadzi m.in za moje pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota [...] IP: *.dyn.optonline.net 28.01.04, 05:20 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Ujadanie wscieklych pieskow IP: *.ipt.aol.com 28.01.04, 05:26 To co "patiota", dolar USA juz tak nisko upadl, ze nieoplaca sie uzywac papieru toaletowego. Gratuluje prezydentowi, jego doradcom i rowniez tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota [...] IP: *.dyn.optonline.net 28.01.04, 05:29 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chala [...] IP: *.rdu.bellsouth.net 28.01.04, 05:31 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chala [...] IP: *.rdu.bellsouth.net 28.01.04, 05:39 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota [...] IP: *.dyn.optonline.net 28.01.04, 05:57 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chala [...] IP: *.rdu.bellsouth.net 28.01.04, 05:26 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: poloz sie Felus bos ty jest pijany IP: *.ipt.aol.com 28.01.04, 05:43 Felus-patiota padl juz pod stol. Nawet belkotu nie daje rady z siebie wydobyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felus Re: poloz sie Felus bos ty jest pijany IP: *.dyn.optonline.net 28.01.04, 05:58 Gość portalu: Karol napisał(a): > Felus-patiota padl juz pod stol. Nawet belkotu nie daje rady z siebie wydobyc. Charlie,go to bed. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felusiak "Kultura" dyskusji IP: *.nyc.rr.com 28.01.04, 06:18 Ale sie handryczycie, jakby bylo o co. Obrzucacie sie nawzajem inwektywami jak dzieciatka przedszkolne. One przynajmniej nie walcza o pietruche, taj jak wy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felek Re: "Kultura" dyskusji IP: *.dyn.optonline.net 28.01.04, 06:26 Gość portalu: felusiak napisał(a): > Ale sie handryczycie, jakby bylo o co. > Obrzucacie sie nawzajem inwektywami jak dzieciatka przedszkolne. > One przynajmniej nie walcza o pietruche, taj jak wy. Bo,my tutaj walczymy o cos wiecej,o milosc. Ta,ktora polaczy nas na zawsze. I juz nikt nie bedzie mogl wymowic przeciw nam zadnego zlego slowa, ani zaprzeczyc naszym myslom,ktore plyna z naszych serc. Tak,oto dochodzi sie tam,gdzie ludzkosc dojsc powinna. pozdr. felek niby jas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykly [...] IP: *.no.powertech.net 28.01.04, 10:58 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykly Re: do cenzora GW IP: *.no.powertech.net 28.01.04, 11:27 co? naczelny do pracy pognal siostrzyczki,czy inna przyczyna?. niemniej dziekuje!...lepiej pozno niz wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
a_tyszyk Re: Kim jest pani Rice 28.01.04, 13:15 bush otacza sie samymi wiernymi. Wiernymi swoim interesom i interesom grup ktore reprezentuja. Vide Rumsfeld bedacy u boku kazdego prezydenta od czasow Nixona czy Powel zasiadajacy w radzie nadzorczej AOL lub do wyboru sama pani C. Rice (czlonek rad nadzorczych dwoch koncernow i doradca banku inwstycyjnego JP Morgan) czlonkini Rady bezbieczenstwa za czasow tatusia busha juniora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felusiak Re: Kim jest pani Rice IP: *.nyc.rr.com 28.01.04, 14:50 Uwazasz, ze powinien swoich wspolpracownikow lapac na ulicy? Pisanie bzdur cie nie meczy? Odpowiedz Link Zgłoś
a_tyszyk Re: Kim jest pani Rice 29.01.04, 12:03 Oczywiście że nie powinien łapać na ulicy.Jeśli o to chodzi to można na tej samej zasadzie udać sie do więzienia, tam sidzą sami fachowcy w różnych dziedzinach. Po pierwsze to chodziło mi o to ze jak ktoś jest u boku różnych prezydentów od trzydziestu lat to ma zdecydowany wpływ na politykę samego prezydenta. Po drugie jeśli uważasz że kombinatorzy i nepotyści to są właściwi ludzie na rządowych stołkach to serdecznie Ci współczuję. Choć być moż sam jesteś politykiem i jest to dla Ciebie norma. Dla mnie nie i to mnie męczy. Odpowiedz Link Zgłoś