Dodaj do ulubionych

Protplasci terroryzmu ,... Palestynczycy ???

IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 25.02.04, 19:32
“Neither Jewish ethics nor Jewish tradition can disqualify terrorism as a
means of combat.”

Yitzhak Shamir, Journal of the LEHI, the Stern Gang, Summer, 1943)

==============================================================================

Motto Syjonistow u gory ,... Kto zapoczatkowal terroryzm i jakimi metodami
sie posluzono , ponizej ,... Do ponizszej listy mozna dodac ; Zamachy bombowe
miejsca spotkan miejscowych Zydow w krajach bliskowschodnich , zamach bombowy
w biblitece Ambasady USA w Kairze , zeby przyspieszyc emigracje do Izraela .

(1) Grenades in cafes , first used against Palestinians in Jerusalem on 17
March, 1937.

(2) Delayed-action, electrically timed mines in crowded market-places: first
against Palestinians in Haifa, 6 July, 1938.

(3) Blowing up a ship with its civilian passengers still on board: first in
Haifa, 25 November,1940. The Zionists did not hesitate to blow up their own
people to protest the British policy of strict Jewish immigration to
Palestine. The ship `Patria' had 1,700 Jewish immigrants.

(4) Assassination of government official outside Palestine: first used
against the British in Cairo, when on 6 November, 1944 Lord Moyne was
assassinated by the Stern Gang. Yitzhak Shamir, a member of the Irgun and
later leader of the Stern Gang was behind the plan. .

(5) Taking of hostages to put pressure on a government: first used against
the British in Tel Aviv, 18 June, 1946.

(6) Blowing up government offices with their civilian employees and visitors:
first used against the British in Jerusalem, 22 July, 1946. The toll was 91
Britons, and 46 injured in King David Hotel. Begin, who masterminded and
carried out the attack, admitted that the massacre was coordinated with and
carried out under the instruction of the Haganah.

(7) Booby-trapped suitcase: first used against the British Embassy in Rome,
13 October, 1946.

(8) Booby-trapped car parked alongside buildings: first used against the
British in Sarafand (east of Jaffa) on 5 December, 1946.

(9) Flogging of hostages: first used against the British in Tel Aviv, Natanya
and Rishon, 29 December, 1946.

(10) Letter-bombs sent to politicians outside Palestine: first used against
Britain when twenty letter-bombs were sent from Italy to London between 4 and
6 June, 1947.

(11) Murder of hostages as a reprisal for government actions: first used
against the British in Natanya area on 29 July, 1947.

(12) Postal Parcel-bomb sent outside Palestine: first used against the
British in London, 3 September, 1947.

(13) The first Mideast airplane hijacked was committed by Israel in 1954 when
a civilian Syrian airliner was hijacked after taking off. (In December 1954,
Israeli military jets intercepted a civilian aircraft in Syrian airspace that
had recently taken off from Damascus, and forced it to land within Israeli
territory. Syrian passengers were detained for 48 hours, pending negotiations
over the fate of five Israeli soldiers who had been captured inside Syrian
territory while mounting wiretapping installations.)

(14) An excerpt from the *Israeli* book ("Palestinians: The Making of a
People", by Baruch Kimmerling and Joel S. Migdal) "The sequence of events in
Deir Yasin is now scarcely disputed. The village's nonbelligerency pact with
local Jewish forces did not spare it being swept into the Jewish offensive to
break the Arab stranglehold on Jerusalem. Following an
intense battle between Palestinian militiamen and Irgun forces with some
Haganah mortar support, Palestinian forces departed and the Irgun entered the
village on April 9. In brutal acts of revenge for their losses, the Jewish
fighters killed many of the remaining men,women, and children and raped and
mutilated others. Those not killed immediately were ignominiously paraded
through Jerusalem"

Obserwuj wątek
    • rattler Re: Protplasci terroryzmu ,... Palestynczycy ??? 26.02.04, 15:25
      Icek terrorysta - Good , Ali terrorysta - Bad , bad , bad , very bad :-)

Dla nich zawsze inna miarka , inne kryteria - Oni ponad prawem - narod wybrany

narazie

Zajrzyj na 'hipokryzja w Hadze' , nijaki OSKAR klonujw rattler i sp:lit ,
      ciekawe co s tego wyjdzie ?
      • Gość: Norel Izrael powstal na terroryzmie IP: *.mad.east.verizon.net 01.03.04, 16:17
        teraz jednak majac znaczna militarna przewage nad Palestynczykami izraelski
        terrorism jest wykonywany przez izraelskie wojsko i dlatego nie jest nazywany
        terroryzmem a palestynska walka o niepodleglosc ktora tak bardzo przypomina
        zydowaska walke o nie podleglosc nie tylko celem ale i metodami, nazywa sie
        terroryzmem. Izrael wszystko potrafi przekrecic.

• Gość: OSKAR Re: Protplasci terroryzmu ,... Palestynczycy ??? IP: *.cablep.bezeqint.net 26.02.04, 18:53
      SPLITKU, TY JESTES JEDEN I JEDYNY. PRZEPRASZAM, ZE PRZEZ CHWILE WYDAWALO MI SIE
      IZ MASZ COS WSPOLNEGO Z RATLLEREM. ON TO ON A TY TO TY...
      • Gość: sp;lit Re: Protplasci terroryzmu ,... Palestynczycy ??? IP: *.nas29.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 26.02.04, 19:18
        Kogo ? Mnie , czy jego ? ,... Mnie nie musisz , dopuki mnie nie zaczniesz mylic
        z fredziem czy krasula , doputy nie dzwonie po karetke z kaftenem ,... Spij
        spokojnie :)

Dzieki za uwage ! Jak jak ci sie podoba moj material , zajelo mi to troche
        czasu zeby odlozyc i poskladac chronologicznie i technicznie , wypowiedz Shamira
        mialem od dawna i posluzyl mi jako inspiracja ,... Teraz pracuje nad innymi
        niuansami propagandy syjonistow , badz cierpliwy :)

uklony
      • Gość: sp;lit Re: Protoplasci terroryzmu ,... Drogi Oskarze ! IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 27.02.04, 14:16
        Zgodzisz sie z tym ?

===============================================================================

Wolnosc slowa to mozliwosc powiedzenia prawdy tym , co chca ja ukryc jak
        rowniez tym , ktorzy nie chca jej slyszec ,...

Orwell

• Gość: OSKAR Re: Protoplasci terroryzmu ,... Drogi Oskarze ! IP: *.cablep.bezeqint.net 27.02.04, 18:45
          ZGADZAM SIE ZUPELNIE Z ORWELLEM, ALE JAKO MISTRZ CYTATOW - PEWNEGO RODZAJU
          CYTATOW - ZNAJDZ COS O NALOGU I OBSESJI...
          KLANIAM SIE TWOJEJ KONSEKWENCJI. JAK BARDZO TY ODPYCHASZ I JAK BARDZO BUDZISZ
          CIEKAWOSC CO JUTRO, A MOZE JESZCZE DZISIAJ, WYCIAGNIESZ Z SWOJEGO REKAWA...
          • Gość: sp;lit Re: Protoplasci terroryzmu ,... Drogi Oskarze ! IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 27.02.04, 22:11
            No widzisz , w koncu z czym sie zgadzamy :)

Oskar ! Czy myslisz ze ja z przyjemnoscia czytam na temat Targowicy , czy
            naszych podbojow Ukrainy , ktore znalem z politycznie poprawnych lekcji
            historii , patrioty Sienkiewicza czy z opowiadan mojej babci i mamy , ktore
            urodzily sie w Lwowie a ktorych pra , pra dorobil sie szlachectwa i folwarku z
            Wisniowieckim ?

Moja dobra kolezanka wyszla za maz za Ukrainca (tez Oskar) i z racji ze moje
            korzenie sa stamtad , a on oczytany swolocz , nie chcac wyjsc na koltuna
            zainteresowalem sie glebiej nasza historia na kresach korzystajac rowniez z
            jego zrodel jak rowniez z innych , bardziej obiektywnych - autorow innych
            narodowosci ,...

Obraz wyglada inaczej niz np. Moja mama to widzi i jak ja to widzialem .

Dla niej cale zagadnienie zamyka sie w kregu z osobistych doswiadczen ; Jak
            Ukraincy potraktowali Polakow po wejsciu Niemcow , zupelnie pomijajac podboje ,
            okupacje i pacyfikacje , doswiadczenia jej sasiadow na przestrzeni historii
            przez naszych bohaterow narodowych ,...

W/g Niej , Wisniowiecki i tak byl za dobry , bo gdyby nie patyczkowal i
            pogonil za Dniepr to wszystko bylo by cacy ,...

A Ruscy ? A Ruscy to nastepstwo bledu Wisniowieckich :) Nie musze uzupelniac ,
            jek sie skonczyla dyskusja z moja rodzicielka z domu Izdebskich ,...

Podsumowujac i nie wdajac sie w szczegoly , sromotnie (kresowo) podpadlem !

Chowanie glowy w piasek , my friend , z pominieciem przyczyn poprzedzajacych
            skutki , lekcewazenie pobudek zachowania sasiadow ,ignorowaniem ich racji
            bytu , prawa do zycia , do godnosci plodzi nienawisc ! Bez wyjatku !!!

Eliminacja kilku czy kilkunastu nienawidzacych (dziennie) zburzenie ich domow
            to rozwiazanie na jutro ,... Droga do nikad ,biorac pod uwage , ze jest ich ,
            drobiazg , ponad miliard i rodza sie 4-1 w porownaniu z waszym przyrostem
            naturalnym .

Miejsce narodu otoczonego wrogami jest z wasza polityka skazana na
            niepowodzenie . Jesli masz dzieci , wnuczki , to dla ich dobra , wybierzesz
            droga rozsadku ,... Miejsce na ziemi narodu , kraju Zydow , gdzie zyjecie ,
            (z tym sie swiat pogodzil) mozna zalatwic politycznie ,... Dzisiaj , wracajac
            do wyznaczonych wam granic , tu znajdziecie sympatie , bo w koncu tez wam sie
            nalezy kawalek ugoru do ktorego bedziecie mieli prawo i poparcie reszty
            ludzkosci , zwolennikow zdrowego rozsadku .

Deprawacje tego samego Palestynczykom , powolna ich anihilacje doprowadzi do
            tego ze ci co was dzis popieraja , odwroca sie od was , a za nimi pojdzie
            zydowska diaspora , bo oni tez maja prawo do spokojnego zycia i nie byc przez
            reszte wytykanych za wasze grzechy palcem .

Jest jeszcze jeden scenariusz ,... Podsumowanie objawien waszych prorokow ,
            znajdziesz go na koncu Nowego Testamentu ,... Zapisana tez przez Zyda !

Widzisz , my friend ,... Spodziewales sie cytatu a sp;lit z innej beczki ,...

Prawie pacyfista i tyrada , ktorej ty jako Zyd nie kupisz , bo od Polaka , a
            mnie , Polakowi trUdno bylo sie oprzec , zeby nie wetknac palca w oko Zydowi .

uklony
            • Gość: OSKAR Re: Protoplasci terroryzmu ,... Drogi Oskarze ! IP: *.cablep.bezeqint.net 28.02.04, 00:35
              NO, WIDZIS, JAK NIE CHOWASZ SIE POD JAKIEGOS WYPACZONEGO "HISTORYKA ZYDOW" TWOJ
              POST BRZMI TROCHE INACZEJ. TWOJ PRZYKLAD Z MAMA JEST NAWET CIEKAWY. A PRZECIEZ
              OD POLAKOW SIE NAUCZYLEM, ZE TWOJA KOSZULA JEST CI BLIZSZA OD OBCEJ. WIEC
              DLACZEGO MI NIE WOLNO BRONIC SWOJEJ KOSZULI?
              JA BRONIE I MOJ KRAJ BRONI, ALE U ZYDA TO JEST, WEDLUG WAS, PO PROSTU ANOMALIA.
              JUZ CI KIEDYS POWIEDZIALEM W JAKIEJ ROLI WY LUBICIE ZYDA I NIE MAM OCHOTY DO
              TEGO WROCIC. CZY BURZENIE DOMU ARABSKIEGO KAMIKADZE, KTORY WYSADZA W POWIETRZE
              ZYDOWSKI AUTOBUS - TO NIE AUTOBUS A ZYWI LUDZIE - I JEGO RODZICE SWIECA W
              ZALOBNYM SZALASIE, LICZA ILE ZYDOW PADLO Z RAK RODZINNEGO SHAHIDA, TRZYMAJA W
              REKACH JEGO PORTRET, CALUJA GO I DZIEKUJA ALLAH ZA TO, ZE IDZIE DO NIEBA JAKO
              SWIETY, ZNACZY CODZIENNE BURZENIE DOMOW? TAK, BURZY SIE TEZ DOMY, W KTORYCH SA
              WARSZTATY PRODUKOWANIA KAMIZELEK WYBUCHOWYCH, GRANATOW I KASAMOW (RAKIETY)ALBO
              DOMY Z KTORYCH CELUJA NA ZYDOW.

KONCZYSZ TWOJ POST SLOWAMI " MNIE, POLAKOWI TRUDNO SIE BYLO OPRZEC, ZEBY NIE
              WETKNAC W OKO ZYDOWI". I TAK WRACASZ BLYSKAWICZNIE DO SWOJE NATURALNEJ
              SKLONNOSCI, A SZKODA BO TU BYL ZALAZEK WLASNEGO AUTORSTWA.
              • rattler Re: Protoplasci terroryzmu ,... Drogi Oskarze ! 28.02.04, 01:09
                Oskar ! Zartobbliwy ton , uwierz mi ,... Nie powiesz ze wlasnego cienia sie
                boisz , znasz mnie troche i wiesz ze ostatnie zdanie jest tylko podpucha :)

Wyluzuj sie troche , co ?

uklony

KONCZYSZ TWOJ POST SLOWAMI " MNIE, POLAKOWI TRUDNO SIE BYLO OPRZEC, ZEBY NIE
                WETKNAC W OKO ZYDOWI".

• rattler Re: Protoplasci terroryzmu ,... Drogi Oskarze ! 28.02.04, 01:14
                A teraz idz spokojnie spac - Twoja wlasna podejrzliwosc zrobi reszte :)

narazie , uklony , wybierz sobie i good luck !

• rattler Re: Protoplasci terroryzmu ,... Drogi Oskarze ! 28.02.04, 01:18
                Rachunek za moj czas dostarczy poczta ,................................ Dzieki !

Narazie . uklony i cos jeszcze ,
                • Gość: OSKAR Re: Protoplasci terroryzmu ,... Drogi Oskarze ! IP: *.cablep.bezeqint.net 28.02.04, 08:58
                  TY JESTES PRAWDZIWY RATTLER: RAZ GRYZIESZ; RAZ WYJESZ; RAZ SZCZEKASZ. NA MOJEJ
                  ULICY JEST TAKI. GDY SIE ZACZELEM DO NIEGO PRZYZWYCZAIC UGRYZL JEDNEGO
                  DZIECIAKA I TERAZ GO OBSERWUJA W KWARANTANNIE CZY NIE JEST CHORY NA
                  WSCIEKLIZNE...
                  NIE ZROZUMIALEM DOKLADNIE ZA CO MI DZIEKUJESZ. ZA MOJA CIERPLIWOSC?

"NARAZIE" TO OPCJA NA SERJALY?...
            • rattler Re: Protoplasci terroryzmu ,... Drogi Oskarze ! 28.02.04, 00:50
              Ta strona zaczyna dzialac na moja cierpliwosc , codziennie nowe numery -

Wracajac do tematu , do twojego ojcowskiego tonu , do OSKARA - Spojrzyj na gore
              slowa Szamira , a teraz to na dole na temat wplywow wschodu i zachodu . Zobacz
              jak to wyglada w porownaniu z traktowaniem Zydow ze wschodu przez oligarchie
              zydowska popierana przez financiere z zachodu .

Popatrz na 'uklad' Kastnera (twoj post) z Eichmannem i ile trzeba stracic ,
              zeby zarobic , a na koniec zobacz jak sa traktowani ci , ktorzy sie przysluzyli
              syjonistom , zobacz jakie spotkaly ich konsekwencje i bedziesz mial - OBRAZ
              rzeczywistosci .

Kracza tak jak nasi politycy , oni okradaja siebie , nasi politycy nas , a jak
              sie przyjrzysz , to samo . Dzisiejsza Europa to dla zaciemnienia obrazu , niby
              anty a w sumie grzecznie maszeruje po wyznaczonym przez oligarhie torze , Zydzi
              i Palestynczycy umieraja cholera wie za co ? My placimy , cholera wie za co ?

Wszyscy umrzemy w koncu , Zydzi , Goye , Rothchildy , Radziwilly i rozliczymy
              sie przed kims na gorze . Tam nazwiska i stanowiska i konta sie nie licza -

I dobrze !!!

'Lots of antagonism existed between the eastern and western Jewish immigrants'

"Dr. [Itzhak] Schipper believes that diffusion of Jewish Khazarian elements
              into the Polish kingdom appeared only after the Khazarian kingdom fell. A lot
              of documents and different town-names attest to the early Jewish immigration to
              Poland.... At the same time there was another Jewish immigration and
              colonization from the west, from Germany. Lots of antagonism existed between
              the eastern and western Jewish immigrants because there were different types of
              city-buildings.... Polish land was covered mostly with forests, especially in
              the North and West with wetlands and quagmire, so there was little population.
              The Khazar people, usually peasants, used primitive tools and were people with
              less culture. There was antagonism with the more advanced German Jews."

- E. Ringelblum, in Z'ydzi w Polsce Odrodzonej, edited by A. Hafftka, Itzhak
              Schipper, and A. Tartakower
    • Gość: Wqrwiony2 Nu, Danuś - i co ty na to? Historia magistra IP: *.crowley.pl 27.02.04, 14:25
      vitae est...
      • Gość: sp;lit Re: Nu, Danuś - i co ty na to? Historia magistra IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 27.02.04, 17:49
        Kompilacja faktow w miare chronologicznie z uwzglednieniem wszechstronnosci
        metod terroru syjonistow ,... Tamat dla nich niezbyt wygodny .

Z faktami dana i sfora nie dyskutuja , ich reakcja to zazwyczaj asasynacja
        charakteru adresujacego , stadem (niesmiala probka u gory) i dywersja , proby
        torpedowania tematu wyciaganiem uczestnikow na manowce , chamski spam , albo
        jak sie nie da , bo zbyt oczywiste , to dostaja bielmo na oczach i wyzywaja sie
        na innych forumowiczach mniej przygotowanych na innym poscie .

Zakladajac taki post zawsze sie z tym licze i jesli choc jedna osoba to
        przeczyta i jedna zareaguje to cel zalozenia nie jest daremny . A o to chodzi .

uklony
    • Gość: DEATH TO ISRAEL Re: Protplasci terroryzmu ,... Palestynczycy ??? IP: *.bchsia.telus.net 28.02.04, 01:11
      ja tam zawsze mowilem,ze jedynie terrorysci na swiecie to amerykanie i judaisci
      • Gość: sp;lit Re: Protplasci terroryzmu ,... Hej Ratler !!! IP: *.nas29.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 28.02.04, 01:30
        Toleruje duzo , ale nie spam ,... Wylacz sie , grzecznie prosze ! Nie wtracaj
        sie jak starsi rozmawiaja ,... Co ?

uklony
    • Gość: sp;lit Re: Protplasci terroryzmu ,... Hej Ratler !!! IP: *.nas29.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 28.02.04, 02:06
      A ja nie mam czasu zeby was odrozniac , kto friend a kto spammer , chcecie
      rozmawiac , prosze bardzo a podszyki nawet w najlepszych intencjach , zawsze
      beda podszywki ,... So ! Rattler please give me a break albo sie odpie#dol bo
      nie pomagasz a psujesz wszystko ,... Got it ?

uklony
    • Gość: sp;lit Re: Protplasci terroryzmu ,... Hej Ratler !!! IP: *.nas29.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 28.02.04, 02:09
      To jest twoje zyczenie a ja mam swoje i zachowam dla siebie , pozwolisz ? ,...

uklony
    • Gość: jarek-nudziasz Czego zapomniales dodac. IP: *.fastres.net 28.02.04, 07:48
      Czego Split zapomnial w dobrej islamskiej wierze podac-

- 15 kwietnia 1936 roku, grupa arabow organizuje mala masakre kolo Tulkarm
      zabijajac 3 Zydow.
      - 19 kwietnia 1936 grupa arabow pod wodza Fahri Nashashidi w Gaffiee zabijaja
      9 Zydow i ciezko rania okolo 60-ciu.
      - 25 kwietnia 1936 roku powstaje wyzsze komando arabskie do walki przeciwko
      Zydom na czele ktorego staje Amin al-Husayni
      - w tych samych dniach szlachetni araby podzucili 41 bomb w giaffie, 35 w Haifie,
      - 16 maja 1936 roku, jeden dobry pokojowy arab strzela do Zydow wychodzacych z
      kina ,zabijajac 3 i raniac 2.
      - w tych samych dniach araby nie mogac dalej zabijac Zydow,ktorzy zaczeli sie
      bronic niszcza 200 tys drzew posadzonych przez Zydow ( tak samo zrobili
      Rzymianie w roku 133 ne, wycinajac wszystkie drzewa), bo wedlug starego
      szlachetnego prawa arbskiego ,Zydzi jak "chronirni" przez Islam nie mieli
      prawa do cienia.

od 7 sierpnia 1936 roku Anglicy sprowadzaja z Egiptu 20 tys zolnierzy , wydaja
      bron Zydom i terror arabski powoli cichnie.

zapomnialem tez dodac, ze jak zwykle solidarnosc arabska sie presenta ,jesli
      chodzi o mordowanie Zydow i w koncu lata 1936 roku okolo 560 ochtnikow
      arabskich z Iraqu, Syrii i Transjordani sie przedostaje na polnocy Samatri pod
      wodza bylego oficera osmanskiego Fawzi-al-Qawuqli ( doradca Ibn Sauda)i bierze
      jak zwykle aktywny udzial w napadach na Zydow.

Potem przyszly rokowanie ,ktore araby jak to jest w ich obyczaju zerqwaly i
      zaczeli od nowa.
      W calym roku 1937 araby przeprowadzili okolo 143 napadow na osiedla zydowskie
      zabijajac 97 osob i raniac ponad 100.

W roku 1937 zaczela sie odpowiedz Irgunu i pierwszy ich atak ma miejsce w
      Jerusalemie 11 listopada.

• Gość: Tomson Re: Czego zapomniales dodac. IP: *.ipt.aol.com 28.02.04, 07:52
        Nienawidze zydow!!!!

I to bardzo

Tomson
        • Gość: OSKAR Re: Czego zapomniales dodac. IP: *.cablep.bezeqint.net 28.02.04, 09:05
          O KIM MOWISZ - O SOBIE CZY?...
      • boruch_goldstein Re: Czego zapomniales dodac. 01.03.04, 14:59
        Zadna taka lista nie moze byc calkowita. Bylo tyle arabskich aktow terroru ze
        je wszystkie trudno pozbierac.
        Zapomniales o jendym z wczesniejszych i wazniejszych - calkowitej zagladzie
        zydowskich mieszkancow Hebronu w 1929 roku
        www.us-israel.org/jsource/History/hebron29.html
        Kahane Chai!
        • Gość: jarek-nudziasz Wyliczylem czesc z nich po roku 1936, ktore tez IP: *.fastres.net 01.03.04, 15:53
          czsciowo byly placone przez wielkiego ich sojusznika Hitlera i Jego Brata w
          wyciaganiu Szabli Islamu Mussoliniego, Hitler robil to w celu robienia klopotow
          Anglikom ( tez w jego wielkiej milosci do Arabow-jego mistrzow) i i niszczenia
          fizycznego Zydow, Mussolini chcial po prostu odbudowac Imperium Rzymskie,
          antysemityzm we Wloszech przyszedl duzo pozniej i byl towarem czysto importowanym.
          Wedlug wywiadu Angielskiego przekazano Arabom w Brytyjskiej Palestynie okolo 1
          mil Funtow i dostarczono broni dla arabskich ochotnikow( bo tych do bicia Zydow
          bylo zawsze duzo) z krajow jak Syria, Transjordania, Iraq itd.
          • Gość: dana33 do oskara IP: *.jazo.org.il 01.03.04, 16:06
            dzieki tobie, moj drogi, bawilam sie swietnie....
            szczegolnie filozofia i ostateczne rozwiazanie konfliktu a la rozlupany byly
            doskonale dash :)
      • Gość: sp;lit Re: Czego zapomniales dodac. IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 01.03.04, 17:02
        Sp;lit niczego nie zapomnial i sp;lit ci moze podpowiedziec , zaloz post i
        wyzal sie jacy Palestynczycy niewdzieczni .

Przy okazji przypominam ze jestem Christian , jakby sie ktos pytal .

I to by wolalo o pomste do nieba gdyby nie maly szczegol , to wyscie zaczeli
        sie tam zjezdzac nieproszeni . Wyscie skupywali ziemie od "wlascicieli" ktorzy
        nigdy na niej nogi nie postawili a jak sie nie dalo kupic to mieliscie inne
        metody perswazji i o tych napisano ksiazki .

Do '48 roku byliscie nieproszonymi goscmi , a squatters , fair game dla tych
        ktorzy mieszkali tam od pokolen i poczuli sie zagrozeni wasza obecnoscia .

Instynkt samozachowawczy , kwestia przezycia . Przyszlosc pokazala ile racji
        mieli nieuczone pastuchy .

A na koniec ,... Przeczytaj uwaznie tytul , akty , daty , metody , sugeruja ze
        dlugo przedtem zanim narodzil sie termin terror w obecnym znaczeniu wy Zydzi
        byliscie jego synonimem i dla przypomnienia to byla ich ziemia , wasza w
        historii byla gdzies pomiedzy Morzem Czarnym i Kaspijskim .

uklony
        • Gość: jarek-nudziasz Skonczyles albo dopiero zaczales. IP: *.fastres.net 01.03.04, 17:08
          Tylko sie nie rozplacz, cos ci ostatnio twoje watki nie bardzo wychodza.
          Czym ty jestes wisi mi z tylu.
          To wy byliscie tam od roku 135 nieproszonymi goscmi tym bardziej w roku 637 nie
          mowiac juz o roku 1198.
          Widze ze nawet w USA nie jestes bardzo proszony.
          • Gość: sp;lit [...] IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 01.03.04, 17:23
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: jarek-nudziasz Gdybys czytal uczony ,cala ksiazke o Kazarach IP: *.fastres.net 01.03.04, 17:13
          to moze bys sie z niej dowiedzial, ze bylo to plemie tureckie ,ktore przyjelo
          religie zydowska w drugiej czesci VIII wieku i pomagalo czynnie cesarstwu
          Bisantyjskiemu w walce z prawdziwym niebezpieczenstwem, widac , bogaczu,nie masz
          srodkow, aby cala ksiazke sobie kupic a wlasciciel ksiegarni ciebie szlachetnego
          nie calkiem znajac wyrzucil sie z niej kopniakiem w twoj arabski tylek.
          Moze wlasciciel ci ja podaruje w celu ciebie sie na przyszlosc pozbycia.
          • Gość: sp;lit Re: Gdybys czytal uczony ,cala ksiazke o Kazarach IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 01.03.04, 21:41
            Nie wiem gdzie ty to wyczytales , bo to co ja wiem , Bizancjum bylo powodem ich
            upadku i diaspory .

Nie czerp wiedzy z jednej ksiazki , tak jak nie pchaj sie pod noz bo ci jeden
            doktor powiedzial ze musisz miec operacje i on to zrobi najlepiej .

Ksiazek na wasz temat kupowac nie musze , wystarczy ze zarezerwuje sobie via
            internet w naszym (kilkadziesiat bibliotek) King County Library System i na
            drugi dzien mam ja w skrzynce pocztowej , z jednym wyjatkiem , jesli ksiazka
            jest cennym egzemplarzem lub "bialym krukiem" wtedy musze sie pofatygowac i
            czytac w specjalnym klimatyzowanym pomieszczeniu (bezpiecznym chyba tez:) w ich
            do tego celu masce i rekawiczkach , albo w bibliotece uniwersyteckiej jak nie
            maja , a tam tylko na appointment .,... Ameryka my friend a nie pipidowa .

Z grzecznosci podaje ci material co powinienes przeczytac zanim zaczniesz sie
            mundrowac ,... Zakladajac ze znasz angielski i masz dostep do materialow :)

Jak sie wysuszy , to sie wykruszy :)))

uklony

================================================================================

www.khazaria.com/khazar-diaspora.html
            • Gość: jarek-nudziasz Ty wiesz, Tyfus, tez, wybalansowany,tez, nie IP: *.fastres.net 02.03.04, 07:42
              mowiac o Arafacie on tez wszystko wie bo wam to Osama Bin laden poufnie
              powiedzial- przeczytaj sobie naukowcu cala ksiazke, o ktorej tak goraco
              pisales,- sam tytul tej ksziazki wyraznie mowi 13-tym zagubionym plemieniu
              Israela - a gdzie sa 12 innych( na szczescie razem z Hitlerem nie udalo Wam sie
              ich wymordowac - na szczescie ich potomkowie wrocili i jeszcze wracaja na ziemie
              ich przodkow, jak bedzie potrzeba to moze tez pewnym Turkow pozwolimy przybrac
              nasza wiare( choc to u nas jest nie bardzo dozwolone - my nie mordujemy i nie
              nawracamy innych, nam inne wiary sa calkowicie obojetne) i bedziemy mieli tez
              Zydow z powrotem nad Bosforem.
              Bardzo dobrze sie tez z tej ksiazki dowiedziec, ze Czeczeni tam mordowali to 13
              Plemie i nie maja zadnych praw do tej ziemi, ale to juz Rosjanie za nas powoli
              zalatwia.
              • rattler Re: Ty wiesz, Tyfus, tez, wybalansowany,tez, nie 02.03.04, 18:44
                Znanych z Biblii plemion bylo dwanascie , o ile sie nie myle , a ten trzynasty
                to przybledy ze stepow i tu sie nie myle .

sam tytul tej ksziazki wyraznie mowi 13-tym zagubionym plemieniu Israela -

Znaczy komu ? O czym bredzisz ?

na szczescie razem z Hitlerem nie udalo Wam sie ich wymordowac -

• Gość: Wqrwiony2 Khazarach, durniu... IP: *.crowley.pl 10.03.04, 22:33
        • boruch_goldstein Re: Czego zapomniales dodac. 01.03.04, 17:26
          o ziemio arabska na ktorej Zydzi sa nieproszeni:

Czubki palm drżą wszystkie cichą nocą razem.
          Wibrują szepcząc nad zaciemnionym krajobrazem.
          Z nieba niepoliczalne arabskich gwiazdek plemię
          Błyszczy z wysoka nad arabską ziemią.

Gwiazdki na niebie migają, mrugają,
          Na ziemię drżący połysk odbijają.
          A tam cichutkie miasto Al Quds na wzgórzu się bieli
          Gdzie niegdyś rządził Król Dauid ze swojej cytadeli.

Stamtąd światło gwiazd wzdłuż doliny pędzi.
          Oświetlać miasto El Halil teraz będzie.
          Słynie El Halil świątynią groba ojca Ibrahima
          A także grobem Iszchaka, jego jedynego syna.

Następnie błyszczące promienie gwiazd pieszczą
          Wybrzeże rzeki Al Jarden gdzie wody arabskie pluszczą.
          I żółte swego światła odbijają kwoty
          Na brzeg rzeki gdzie niegdyś Ja’akub rozbijał swe namioty.

Zielony meczet nad grobem Jusifa
          Ledwie nocą widać jakby cieniem malowany
          Pod miasteczkiem Szchem
          Teraz po arabsku na Nablus przemianowany.

Ciemność cichej nocy jest z rzadka przerywana
          Gdzie niegdzie złotym światłem gwiazd pomalowana.
          Pada światło gwiazd na arabskie wzgórza stojące od wieków
          Na które Mo’szech spoglądał, lecz tylko z daleka.

www.us-israel.org/jsource/History/hebron29.html

Kahane Chai!
          • Gość: sp;lit Hej goldie :) IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 01.03.04, 22:11
            Ty jestes wyjatkowy aparat , wiec potraktuje cie wyjatkowo ,... Wiesz jak
            hitlerowcy poznawali Zydow jak nie mieli pewnosci ? Antropologicznie , po
            mongolidalnych cechach fizycznych ,... Tak my friend , antropologicznych
            features ,...

Lansujac Kahane na tym forum dobrze by bylo zeby wszyscy wiedzieli , ze twoj
            fuhrer Kahane , i ten prawdziwy nazista , Hitler , roznili sie tylko tym ze
            jeden mial armie i robil co chcial a twoj mial miec .

Filozofie mieli podobne , zniszczyc narod ,... Cel uswieca srodki - Na
            szczescie tego poslano do piekla zanim oglupil swoj narod ,...

A ty my friend ,... W tobie wiecej Mongola genow niz Dawidowych i udowadniasz
            to pokrzykujac ; Kahane Czai co mozna przetumaczyc luzno , Heil ,...

uklony
            • Gość: ANka Hej Split pozdrowionka IP: *.ifn-magdeburg.de 02.03.04, 10:33
              temat wojny i wojen oraz tego komu sie ziemia nalezy to trudny temat jak zawsze.
              Jedno trzeba przyznac ze z niektorymi Zydami rozmawia sie latwiej niz czasem z
              Niemcami o drazliwych dla nich tematach. Nie wszyscy sa tacy jak tu. Ci tu - na
              forum najezdzaja na Ciebie chmara, albo kupa jak kto woli.
              A ja zas wole tych, z ktorymi mozna pogadac. Rozmawialam z moja znajoma.
              Mowilismy o tym jak to w Izraelu wszyscy rzadzacy to generalowie. Cos jak u nas
              w Polsce - wszyscy to jakis pociotek bylej partii. (U nas przynajmniej byly
              krotkotrwale wyjatki :)).
              Mowila mi ze najchetniej glosowala i najmniej miala oporow gdy byl poprzedni Rabin.
              Mowila ze wlasnie on mial najwieksze szanse na dokonczenie procesu pokojowego.
              Zostaw w spokoju Galla bo tam nie o to do konca chodzilo. Gall nie do konca
              chcial dzielic ludzi na lepszych i gorszych czy lepszych z pochodzenia po
              ksztalcie glowy. Hitler byl wybitnym wariatem. A wszystko jak wiesz ma dobre i
              zle strony - tak jak np elektrownie atomowe i wszytko mozna wypaczyc.
              Nie wiem jak ci tu na forum bo czlowiek, ktorego zycie jest zagrozone nie traci
              czasu na pisanie bzdur na forum i wyzyzwanie innych ludzi. Ja troszke czegos
              podobnego liznelam jako dziecko, i mlodziez i nie musze sie bardzo wysilac zeby
              sobie to wyobrazic.
              Jednak zycie tam gdzie kazdego dnia ktos w autobusie w ktorym wieziesz swoje
              dziecko moze sie wysadzic nie jest latwe. Pomysl o tym.
              • Gość: sp;lit Re: Hej Split pozdrowionka IP: *.nas29.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 02.03.04, 14:45
                Dlatego nie zyje !!!
                Mowila ze wlasnie on mial najwieksze szanse na dokonczenie procesu pokojowego.

Nie przypominam sobie zebym kiedys adresowal cos do gala , moze nie pamietam ,
                przypomnij jak mozesz ,... Link ?

Ano obsiedli , ale nic na temat i jak zwykle czepiaja sie autora z braku
                argumentow jakby tytulu postu nie widzieli .

uklony
              • Gość: OSKAR Re: DO ANKI IP: *.cablep.bezeqint.net 02.03.04, 23:16
                TWOJ POST DO SPLITA - TA OSTATNIA CZESC POSTU - PRZYPOMINA MI TWOJE POSTOWE
                DEBIUTY. WTEDY JAK TERAZ WIDZISZ TEZ DRUGA STRONE MEDALU. A MY PRZECIEZ NIE
                ZADAMY WIECEJ NIZ ZROZUMIENIA DLA ZYDOWSKIEJ MATKI, KTORA WOZI SWOJE DZIECKO W
                AUTOBUSIE I JAKIS OBLAKANIEC MOZE WYSADZIC GO W POWIETRZE.
                CZLOWIEK CODZIENNIE ZAGROZONY - DZISIAJ POD WIECZOR OMINELISMY KOLEJNA MASAKRE
                W TEL AWIWIE CHWILE PRZED JEJ WYKONANIEM - MYSLI TROCHE INACZEJ NIZ CZLOWIEK
                ZYJACY ZA OCEANEM CZY W SRODKOWEJ EUROPIE. NIKT NIE ZADA APROBATY DLA
                WSZYSTKICH CZYNOW JAKIEGOS PANSTWA NA SWIECIE I W TYM NASZEGO, ALE TO CO JEDNAK
                CHCIELIBYSMY WIDZIEC (TEZ NA TYM FORUM) TO MNIEJ JEDNOSTRONNOSCI I TROCHE
                NEUTRALNEGO PODEJSCIA DO SPRAWY.
    • Gość: OSKAR Re: Protplasci terroryzmu ,... Hej Ratler !!! IP: *.cablep.bezeqint.net 28.02.04, 09:13
      KTO POTRAFI OD WAS ROZROZNIC?...
      • rattler Re: Protplasci terroryzmu ,... Hej Ratler !!! 28.02.04, 10:48
        Nu OSKAR , ty teraz w sama dziesiatke , nu kto jest kto ? Ja czy kokieteczka ? ,
        OSKAR czy z daleka ,... A moze teraz ja czy moj klon da sp;lit , nu kto ? Ja ci
        pare kropek i przecinek , albo numerek wstawie i zaczne karmic wasza medycyna i
        co ty na to , OSKAR ? ,... Nu moze ty lepiej idz na spacer , koszernym
        wiaterkiem poodychaj i wiecej nie wydawaj niekoszernych opinii , ferszteist ?

narazie , uklony , nu i ,... :)
        • Gość: OSKAR Re: Protplasci terroryzmu ,... Hej Ratler !!! IP: *.cablep.bezeqint.net 01.03.04, 14:41
          A JEDNAK COS SIE NAUCZYLES OD ZYDOW. ALE TWOJE "FERSZTEIST" NIE ZNACZY, ZE CI
          TO POMOGLO ZROBIC PORZADEK W TWOIM NIESPOKOJNYM MOZGU. MOZE BEDZIESZ MIAL JAKAS
          NADZIEJE, MLODY CZLOWIEKU, GDY PORAZ PIERWSZY W ZYCIU SPOTKASZ ZYDA, ALBO
          LEPIEJ ZYDOWKE... GDY TAKA ZYDOWKA UGOTUJE CI ZYDOWSKI CZULENT (PRAWDZIWY I
          KOSZERNY) STANIESZ SIE ODRAZU MADRYM POLAKIEM, NU I...
          • rattler Re: Protplasci terroryzmu ,... Hej Ratler !!! 02.03.04, 01:18
            Co to jest ten czulent , daj przepis i sprawdzimy , nikt mi nie musi robic bo
            kuchcenie to moje hobby - Zobaczymy ! A moze nawet znam pod jakas polska nazwa

A co do mlody czlowieku , dziekuje jestes mily :) Niestety dziadek , choc nie
            powiem , dziadzka pelen wigoru i Wiagry nie potrzebuje .

Znalem pare Zydowek z N Yorku , niestety nie tylko nie kucharki , ale nianie
            potrzebowaly do dzieci , nie z tej strony je znalem , Hi , hi !

na-razie tez nie konczyly :-)

narazie !
            • Gość: Oozie Re: Protplasci terroryzmu ,... Hej Ratler !!! IP: *.sth.shb.se / *.handelsbanken.se 02.03.04, 10:52
              rattler napisał:

> Co to jest ten czulent , daj przepis i sprawdzimy , nikt mi nie musi robic bo
              > kuchcenie to moje hobby - Zobaczymy ! A moze nawet znam pod jakas polska
              nazwa

Czulent to jest właśnie polska nazwa czulentu ;)).
              Trza znac historię sąsiadów swojego narodu - zwłaszcza jak sąsiedztwo trwa już
              c.a. 800 lat...
              • rattler Re: Protplasci terroryzmu ,... Hej Ratler !!! 02.03.04, 18:27
                Rozne potrawy roznie sie w Polsce nazywaja , zaleznie od rejonu . Mnie czulent
                nic nie mowi , tak jak kiszka zanim nie odwiedzilem Slaska , bo u nas to samo
                nazywaja kaszanka . U mojej zony borowki sa dla mnie czarne jagody etc .

narazie
                • Gość: OSKAR Re: Protplasci terroryzmu ,... Hej Ratler !!! IP: *.cablep.bezeqint.net 02.03.04, 19:21
                  RATTLER, MOJA WIEDZA O GASTRONOMII ROWNA SIE ZERU. ALE CZULENT PO ZYDOWSKU
                  DOSTAJE NA TALERZ PROSTO OD ZONY I ZAWSZE LIZE PALCE. STAD MOJA REKOMENDACJA.
                  SZKODA, ZE KUCHNIA NIE NALEZY DO MOJEJ EKSPERTYZY, BO STALO SIE Z TOBA COS
                  PODOBNEGO CO Z SPLITEM. RAZ ZROBIL MALA PAUZE W ZYDOWSKICH, NO TYCH ANTY... I
                  PISAL O RYBOLOWSTWIE. WTEDY MOWIL JEDNORAZOWO UNIWERSALNYM LUDZKIM JEZYKIEM I
                  BYLO GO DOBRZE CZYTAC I ZROZUMIEC...

JAK TY TO MOWISZ? - TYMCZASEM.
          • dipis do Oskara 02.03.04, 03:24
            :-); Pan pojdzie do niebo, razem ze swoimi butami (jak to sie w Polsce zwyklo
            mowic),i to niezaleznie od tego czy "niebo" istnieje, czy nie.
            • Gość: OSKAR Re: do Oskara IP: *.cablep.bezeqint.net 02.03.04, 18:41
              DIPIS, NIESTETY NIE WIEM - JA OPUSCILEM POLSKE BADZO DAWNO TEMU - CO TO
              ZNACZY "ISC DO NIEBA ZE SWOIMI BUTAMI". BEDE CI WDZIECZNY GDY RACZYSZ MI
              WYTLUMACZYC.
              • rattler Re: do Oskara 02.03.04, 18:58
                On ci probuje powiedziec zes ty cierpliwy chlop , OSKAR i chyba za dobry .

Nu , zeby ci nie zaszkodzilo OSKAR , komplementy niszcza skromnosc :-)

Narazie , :-)
              • Gość: sp;lit Re: do Oskara ,... Hej Oskar ! IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 02.03.04, 19:11
                To i ja sie dolacze ,... Znowu palec w oko :)))

Na tace nie dajeta ,
                do nieba isc chceta
                A do dupy pojdzieta !

uklony
                • Gość: OSKAR Re: do Oskara ,... Hej Oskar ! IP: *.cablep.bezeqint.net 02.03.04, 19:27
                  TO ZNACZY U CIEBIE, PRZYJACIELU, PALEC W OKO. IDZIESZ TROCHE NIZEJ...
                  • Gość: sp;lit Re: do Oskara ,... Hej Oskar ! IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 02.03.04, 20:42
                    Ja tez teraz zrobilem sie troche skapy , my friend ,... Jesli stac ich na
                    odszkodowania za zboczencow (ktorych ukrywali) to sie obejda bez moich datkow

Nie musze dodawac ze staram sie byc konsekwentny , nie lubie robic na dziadow ,
                    obojetnie jakiej masci (to ci powinno ulzyc:) bez wyjatkow .

A jak im zabraknie to niech ida trawe kosic ,...

uklony
                    • Gość: OSKAR Re: do Oskara ,... Hej Oskar ! IP: *.cablep.bezeqint.net 02.03.04, 22:26
                      CO DO TWOJEJ KONSEKWENCJI JUZ CI COS POWIEDZIALEM. ALE "NIE LUBISZ ROBIC NA
                      DZIADOW, OBOJETNIE JAKIEJ MASCI I BEZ WYJATKU?" TU STALES SIE TROCHE ZA
                      SKROMNY...
                      • Gość: sp;lit Re: do Oskara ,... Hej Oskar ! IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 02.03.04, 22:32
                        Zapomnialem cos ? W tym wieku sie zdarza , rozumiesz chyba ,... Przypomnij :)

A mnie sie marzy kurna chata ,...

uklony
                        • Gość: OKAR Re: do Oskara ,... Hej Oskar ! IP: *.cablep.bezeqint.net 02.03.04, 23:50
                          WIESZ CO, GDY BYLEM NA STALINOWSKIM WYGNANIU MARZYLEM, DOSLOWNIE, O KURZEJ
                          LEPIONCE (DZIURA O SCIANACH I SUFICIE Z BLOTA I SLOMY) BO NAWET TAKIEGO "DOMU"
                          NAM NIE DALI. ZANIKI PAMIECI SA - A U CIEBIE ICH NIE MA? - ALE PAMIETAM
                          NAPRZYKLAD DOSKONALE TWOJE WATKI CZY POSTY, W KTORYCH NIE MA JUZ (TY TO WIESZ?)
                          NIESPODZIANEK. TY MUSIALES TEZ Z BIEDY KONKUROWAC Z GAALEM I OD CZASU DO CZASU
                          Z TITUSEM-FLAVIUSEM. GDY CZYTALEM GAALA ZAWSZE CHCIALEM CI ZAPROPONOWAC DODAC
                          SPLIT, GAAL & COMPANY. ALE TY WIESZ CO, NIGDY NIE MOGLEM JAKOS BYC Z TOBA ZA
                          OSTRY, SAM NIE WIEM DLACZEGO...
                          • Gość: sp;lit Re: do Oskara ,... Hej Oskar ! IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 03.03.04, 00:53
                            Jestes jednym z repatriantow , czy dobrze zrozumialem ?

Ja nie jestem , ale pamietam jak jedna mojej mamy siostra wrocila a moj
                            kuzyn-rowiesnik Wowka na pierwszej kolacji u nas chowal garace ziemniaki za
                            pazuche , jak mama zapytala po co ? Dzieciak odpowiedzial ; Na zawtra ,...
                            Mielismy moze siedem lat ,...

Dobrze by bylo zebys zaglebil sie w tym okresie , bo nie Stalin a Kameniew
                            pociagal sznureczkami za kulisami i podziekowal ziomkowi za swoj los ,... Mimo
                            wszystko nie znam i dzieki Bogu nie poznalem a jesli powiem ze wspolczuje to
                            tez bez wartosci bo nie przezylem . Moja druga ciocia nigdy nie wrocila na
                            stale , wyszla za palkownika i odwiedzila nas na poczatku '70 tych z corcia .

Moj dziadek zniknal bez sladu jak go syn sasiada zadenuncjowal Ruskim , Zyd
                            student aktywista Uniwersytetu w Lodzi ,... Moj dziadek i jego ojciec pracowali
                            w jednym szpitalu , doktorzy ,... Kilka godzin pozniej zabrali ciotke o ktorej
                            wspominalem . Jej mlodszy brat , zginal z kilkoma innymi oficerami w Grabowcu ,
                            kolo Chrubieszowa z rak zydowskiej bojowki w zasadzce pod koniec wrzesnia ,...

Ty masz swoja tragedie , moja rodzina ma swoja , ja osobiscie nie pamietam ,
                            ale to nie znaczy ze nie znam i mam mam milczec ,... Ta wojna nie byla tylko
                            wasza tragedia i nie jestescie tez bez winy ,... Co dana skomentuje ze znowu
                            sie ubawila ,...
                            uklony

Moj wychowawca w liceum , polonista i dyrygent choru prof Depta (slazak)
                            pomagal Ruskim naganiac bydlo na bocznicy do wagonow w '45 mym , zagonili i
                            jego , wrocil po smierci Stalina .

uklony
                            • Gość: OSKAR Re: do Oskara ,... Hej Oskar ! IP: *.cablep.bezeqint.net 07.03.04, 23:37
                              KILKA DNI BYLEM POZA DOMEM I NIE WIDZIALEM TWOJ POST.

TAK, JA BYLEM JEDNYM Z REPATRIANTOW, KTORY LEDWO WSROCIL (1946) DO POLSKI. LOS
                              MOJEGO OJCA BYL GORSZY I ON SIE NIE DOCZEKAL POWROTU. TAK WIEC MASZ NAJLEPSZY
                              DOWOD O TYM, ZE STALIN NIE BYL ZA BARDZO WYBREDNY GDY CHODZI O ZYDACH CZY
                              POLAKACH. CIEKAWE, ZE NAWET W TYM POSCIE, KTOREGO ZACZELES W SPOSOB PRAWIE
                              NEUTRALNY, MUSIALES DODAC, ZE TO WLASCIWIE WYCZYNY ZYDA KAMIENIEWA A NIE TAK
                              BARDZO STALINA. I TU MASZ BLAD HISTORYCZNY: ZINOWIEW I KAMIENIEW ZOSTALI
                              SKAZANI PRZEZ STALINA NA SMIERC I ROSTRZELANI W 1937 ROKU, TZN. KILKA LAT PRZED
                              SOWIECKA OKUPACJA WSCHODNIEJ CZESCI POLSKI. A WIEC TA MASOWA DETERMINACJA
                              POLSKICH OBYWATELI - ZYDOW I POLAKOW - NIE BYLA POD ZYDOWSKA DYREKCJA, CHYBA ZE
                              ZNAJDZIESZ IZ SAM BERIA BYL ZYDEM...
                              TAK,MY FRIEND, TO CO SIE STAJE CZLOWIEKOWI GDY WIDZI ZYDA POD KAZDYM
                              KRZAKIEM... A W NOWYM WATKU (COS O LISCIE) TO JUZ NIE KRZAKI LECZ OGROMNY LAS.
                              I ZNOW PODZIWIAM ODPORNOSC TWOJEGO ZOLADKA. CZY TY BIERZESZ SPECJALNE TABLETKI
                              PRZCIW TRUCIZNIE?...
                              • Gość: OSKAR Re: DO SPLTA IP: *.cablep.bezeqint.net 08.03.04, 22:37
                                CZY TWOJ WATEK O SALOMONOWEJ DYLEMIE JEST POSREDNIA ODPOWIEDZIA NA MOJ
                                WCZORAJSZY POST?
                                • Gość: sp;lit Re: DO SPLTA IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 08.03.04, 23:17
                                  Nie ! ,... Zalozylem 22 lutego z innym tytulem z podtytulem tutaj w srodku ;
                                  Dylemat lesbijek , sprobowalem jeszcze raz , ale odzew podobny , i od Zydow ,
                                  co mnie zaskoczylo i obiecalem sobie trzymac sie swojej "tworczosci" ,... Jest
                                  odzew , pare kopniakow i jest cacy :)

Zaraz zajrze cos ty splodzil i , moze nie zaraz , ale odpowiem , a ty zbieraj
                                  opierdol od dany , ze z rozlupanym ,...:)

uklony
                                  • Gość: OSKAR Re: DO SPLTA IP: *.cablep.bezeqint.net 09.03.04, 00:32
                                    ZACZYNASZ MOWIC DO MNIE PO SWINSKU? JA TEZ UMIE, ALE RZADKO UZYWAM, CHYBA...
                                    • Gość: sp;lit Re: DO SPLTA IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 09.03.04, 00:56
                                      Nie przejmuj sie , zawsze kiedy dane wspomne te same zarzuty ,... Nie widze
                                      twego postu a sprawdzilem 07 Marzec ,...

uklony
                              • Gość: sp;lit Re: do Oskara ,... Hej Oskar ! IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 09.03.04, 00:42
                                I zgadzam sie , ale ,... Kto przygotowal grunt terroru ,... Zobacz ilu Rosjan ,
                                Ukraincow , Tatarow stracilo zycie w tym czasie ? W tym tempie likwidacji
                                niekoszernych komunizmu , gdyby nie druga wojna , Rosja byla by wyludniona .

Wspominajac Berie a pomijajac Jagode tez nie szukasz sprawiedliwosci a robisz
                                unik ,... Zgoda jeszcze raz , bo na temat Berii nie wiemy duzo ,... Pochodzil z
                                mniejszosci narodowej z Gruzji , Mingrelian , wychowany podobnie przez matke
                                jak Stalin , Hitler bo stracil ojca w mlodym wieku , a kim byli ich ojcowie
                                naprawde nie wiemy , wiemy tylko ze ich matki czy babcie pracowaly u bogatych
                                Zydow ,... Ile w tym prawdy tez nie wiemy .

Co mnie meczy to wasz upor szukania winowajcow za wasza tragedie wszedzie tylko
                                nie wsrod Zydow , wylaczajac ,... Kto splodzil teorie komunizmu , kto
                                finansowal boszewicka rewolucje i dojscie do wladzy nazistow w kontekscie ,...
                                Kto dysponowal zapleczem zeby to finansowac ,... Dlaczego do cholery tak wam
                                trudno zrozumiec ze na kazde przedsiewziecie potrzebne sa pieniadze a wiadomo
                                kto dawal pozyczki despotom w tym okresie ,... Powiedz mi kim bylby zapyzialy
                                kapral z pierwszj wojny gdyby nie Zydzi ,... Rothshildzi , Wartburg's ,
                                Lazarowie , To sa ci , ktorzy kaprala finansowali i oni was sprzedali dla
                                pieniedzy , tak jak Kastner z Eihmannem sprzedali wegierskich Zydow ,... Do
                                kogo masz pretensje , do split'a ,... Ja kurwa jestem ofiara tego samego
                                przekretu , moja rodzina oberwala od tych ze wschodu , zachodu i od srodka , od
                                sasiadow ,... Nie jestem Zyd a 2/3 mojej rodziny nigdy nie zobaczylo konca
                                wojny , miedzy innymi z powodu natury Zydow ,... I nie interesuje mnie z jakich
                                pobudek , pienieznych czy zwyklej sasiedzkiej zadry ,...

Wowka o ktorym wspomnialem , jego zawsze ciagnelo spowrotem , handlowal , od
                                niego kupilem pierscionek zareczynowy i pare fajnych rzeczy , ktorych brakowalo
                                w Polsce ,... W '91 po jednej takiej podrozy jego zona dostala telegram z
                                Kijowa ze znaleziono go nago , zamordowanego ,... Do dzis nie znaleziono kto to
                                zrobil i dlaczego , ale rodzina wie ze dla pieniedzy , zabral z soba ponad 5
                                tys dolarow i mial zarobic .

uklony i jednego na zawtra :)
                                • Gość: OSKAR Re: do Oskara ,... Hej Oskar ! IP: *.cablep.bezeqint.net 09.03.04, 13:27
                                  AHA, JAK JUZ NIE MASZ COS LEPSZEGO TO DODAJESZ PRZYNAJMNIEJ COS O MATKACH
                                  KOMUNISTYCZNYCH KATOW PRACUJACYCH U BOGATYCH ZYDOW... BO JAK TO MOZNA ZACZAC
                                  NOWY DZIEN BEZ JEDNEGO ZYDA?
                                  I ZNOWU JESTES DALEKI OD SCISLOSCI: TEN PRZESTEPCA I LIZODUPA STALINA JAGODA
                                  DOSTAL KULE W LEP OD "SWIATLA NARODOW" DOBRYCH PARE LAT PRZED ZINOWIEWEM I
                                  KAMIENIEWEM. A JAKIEJ GLOWY NIE TKNAL - ON ZMARL PO WIELU LATACH NATURALNA
                                  SMIERCIA - GLOWY ARCHYKATA POLAKA DZIERZYNSKIEGO. ON MIAL WIECEJ KRWI NA SWOICH
                                  REKACH NIZ JAKIS KROTKOTRWALY ZYD, A WLASCIWIE KOMBINACJA WSZYSTKICH ZYDOW W
                                  USLUGACH STALINA. TEN Z CZASEM USUNAL - NAJCZESCIEJ ZLIKWIDOWAL - WSZYSTKICH
                                  ZYDOW Z SWOJEJ CZOLOWKI I W PRZEDEDNIU II WOJNY SWIATOWEJ ZOSTAWIL TYLKO
                                  JEDNEGO NA POKAZ (ZEBY NA SWIECIE NIE MOWILI O DYSKRYMINACJI ZYDOW). TO BYL
                                  LAZAR KAGANOWICZ, KTORY SPIEWAL HYMNY O WIELKIM STALINIE DZIEN I NOC I DOSTAL
                                  ZA TO SKROMNA NAGRODE - KOMISARZ DO SPRAW KOMUNIKACJI...
                                  ALE CZY JAKIES FAKTY CZY LOGIKA MOGA CI COS POWIEDZIEC? TWOJA ZAZARTOSC NA
                                  ZYDOW JEST TOTALNA I TAKICH JAK TY NIKT W SWIECIE NIE PRZEKONA, ZE SA I BYLI
                                  ZYDZI ZLI I DOBRZY JAK W KAZDYM NORMALNYM NARODZIE. U CIEBIE ZYD TO JAKIES
                                  PRZEKLENSTWO GODNE DO WIECZNEJ WALKI. W TEJ WALCE, MY FRIEND, NIE DOSTANIESZ
                                  MOJEJ POMOCY NA WZOR TYCH "DOBRYCH ZYDOW" Z POD ZNAKU NOAMA CHOMSKIEGO I
                                  ISRAELA SHAHAKA. U TAKICH JAK JA, JAK KTOS NAM PLUJE W PYSK, SIE NIE MOWI, ZE
                                  TO DESZCZ...
                                  UKLONY I CZEKAM NA ZAWTRA
                                  • Gość: OSKAR Re: DO SPLITA IP: *.cablep.bezeqint.net 10.03.04, 22:30
                                    WIEM, ZE JESTES ZAJETY W INNYCH WATKACH I DLATEGO NIE ODPOWIADASZ NA MOJ
                                    OSTATNI POST. GDY CI BEDZIE TROCHE LUZNIEJ, CHCIALBYM SLYSZEC TWOJA REAKCJE,
                                    CHYBA IZ NIE JEST CI WYGODNIE ODPOWIADAC NA OSTATNI FRAGMENTEM MOJEGO POSTU...
                                    UKLONY
                                  • Gość: sp;lit Re: do Oskara ,... Hej Oskar ! IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 11.03.04, 02:05
                                    Sorry , nie zauwazylem ,...

Oskar ! Zle rozumiesz znaczenie tej nagrody , jak to okreslasz - Ty oczywiscie
                                    myslisz o slupach telefonicznych a to stanowisko bylo odpowiednikiem
                                    amerykanskiego Chief of Staff , ktory decyduje kto ma dostep do Prezydenta a
                                    kto nie ,...

U Sowietow to bylo wszechwladne stanowisko bo dochodzila kontrola nad prasa ,
                                    komunikatami a kiedy Stalin zaniemogl to od kiwniecia palcem Kamieniewa
                                    zalezalo wszystko , praktycznie on rzadzil i decydowal . Jak myslisz . dlaczego
                                    tak dlugo nikt nie wiedzial ze Stalin jest ciezko chory ?

A Dzierzynski ? Coz , przykro i wstyd ze Polak znalazl sie w tym towarzystwie a
                                    ze utrzymal sie tak dlugo , jeszcze raz , coz ,... Byl cwanszym sku#wysynem a
                                    tam bylo to kwestia przezycia , bo gdyby nie on , to by jego , dogs eat dogs ,
                                    prawo jungli drogi Oskarze .

Uklony

DOSTAL ZA TO SKROMNA NAGRODE - KOMISARZ DO SPRAW KOMUNIKACJI...
                                  • Gość: sp;lit Re: do Oskara ,... Hej Oskar ! IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 11.03.04, 02:17
                                    Nie umniejszaj "zaslug" swoich ziomkow i powstrzymaj sie z "wycieczkami" ,...

Nie chcialbys odpoczac od tego tematu ? Wroci jeszcze , nie martw sie :)

uklony
                                    • Gość: OSKAR Re: do Oskara ,... Hej Oskar ! IP: *.cablep.bezeqint.net 11.03.04, 14:17
                                      CHCIALBYM ODPOCZAC OD TWOJEGO WIECZNEGO TEMATU - GRZECHY ZYDOW W KAZDEJ ERZE -
                                      ALE TY NIE DAJESZ... A PROPOS, KAMIENIEW, KTORY CIE NIE OPUSZCZA NA CHWILE, JUZ
                                      DAWNO NIE ZYL PRZED KONANIEM DYKTATORA I NIE MIAL NIC WSPOLNEGO Z JEGO CHOROBA,
                                      A KAGANOWIC JEDNAK BYL BLADA FIGURA W SOWIECKIM POLITBIURO W PRZEDWOJENEJ I
                                      POWOJENNEJ ROSJI. OD 1948 (TAK, PO PRZYJEZDZIE GOLDY MEIR JAKO AMBASADOR
                                      IZRAELA W MOSKWIE) ZYDZI BYLI NIE MNIEJ SCIGANI W SOWIECKIM REZYMIE NIZ ZA
                                      CZASOW GOMULKI W SZESCIESIATYCH LATACH W POLSCE.
                                      UKLONY
                                      • Gość: sp;lit Re: do Oskara ,... Hej Oskar ! IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 11.03.04, 15:44
                                        Ambasador mowisz ? ,... :)))

uklony

Lazar Kaganovich: Stalin's Mass Murderer
                                        American Times Today

Lazar Moiseyevich Kaganovich (Kogan), of Jewish descent, was born in Kubany,
                                        near Kiev, Ukraine, in 1893. In 1911 he joined the Jewish-founded Communist
                                        Party and became involved with the Bolsheviks (Lower East Side New York Jews).
                                        Kaganovich took an active part in the 1917 takeover of Christian Russia by
                                        Communism and rose rapidly in the Party hierarchy.

From 1925 to 1928, he was first secretary of the party organization in Ukraine
                                        and by 1930 was a full member of the Politburo.

Kaganovich was one of a small group of Stalin's top sadists pushing for very
                                        high rates of collectivization after 1929. He became Stalin's butcher of
                                        Christian Russians during the late 1920s and early 1930s when the Kremlin
                                        (jews) launched its war against the kulaks (small landowners who were
                                        Christians) and implemented a ruthless policy of land collectivization. The
                                        resulting state-organized forced famine, was a planned genocide and killed
                                        7,000,000 Ukrainians between 1932 and 1933, and inflicted enormous suffering on
                                        the Soviet Central Asian republic of Kazakhstan.

Josef Stalin (Dzhugashvili) altered census figures to hide the millions of
                                        famine deaths when the Ukraine and northern Caucasus region had an extremely
                                        poor harvest in 1932, just as Stalin was demanding heavy requisitions of grain
                                        to sell abroad to finance his industrialization program which was on top of
                                        enforced collective farming of 1929. Stalin is conservatively estimated to have
                                        been responsible for the murder and/or starvation of 40,000,000 Russians and
                                        Ukrainians during his reign of terror, while the total deaths resulting from
                                        the de-kulaklization and famine, by way of Kaganovich, can be conservatively
                                        estimated at about 14,500,000.

On any analysis, Kaganovich, was one of the worst mass murderers in history,
                                        and little wonder that during World War II large numbers of Ukrainians greeted
                                        the Germans as liberators, with many joining the Waffen-SS to keep Communism
                                        from enslaving all of Europe.

• Gość: OSKAR Re: do Oskara ,... Hej Oskar ! IP: *.cablep.bezeqint.net 11.03.04, 22:30
                                          POWIEDZIALEM AMBASADOR? MOZE TO SNILES? JA WCALE NIE MIALEM ZAMIARU "WYBIELIC"
                                          KAGANOWICZA-SWOLOCZA, TYLKO POWIEDZIEC, ZE U SCHYLKU SWOJEGO ZYCIA STALIN
                                          WIDZIAL W NIM DRUGORZEDNA FIGURE W SWOIM TERRORYSTYCZNYM SYSTEMIE. A PROPOS, CO
                                          TO WLASCIWIE "AMERCAN TIMES TODAY"?
    • Gość: OSKAR Re: Ja nienawidze zydow!! IP: *.cablep.bezeqint.net 28.02.04, 09:53
      AMERYKANSKICH ZYDOW CZY WSZYSTKICH ZYDOW?
    • Gość: OSKAR Re: Ja nienawidze wszystkich zydow!! IP: *.cablep.bezeqint.net 28.02.04, 11:49
      A WIEC PRZESZEDLES MUTACJE. W SWOIM CZASIE POWIEDZILES, ZE NIE MASZ NIC PRZEIW
      ZYDOM JAKO TAKICH, ALE TYLKO PRZESZKADZA CI TO IZ IZRAEL JEST INSTRUMENTEM W
      REKACH ZBRODNICZYCH AMERYKANOW... A MOZE TY NIE JESTES ORYGINALNYM TOMSONEM?
      • Gość: OSKAR Re: Ja nienawidze wszystkich zydow!! IP: *.cablep.bezeqint.net 28.02.04, 15:12
        PO PRZECZYTANIU INNEGO WATKU (EKSKLUSYWNY DLA CIEBIE) PONIATOWSKIEGO, ZAPYTAM Z
        CIEKAWOSCI KOGO NIENAWIDZISZ NAJBARDZIEJ. WYGLADA NA TO, ZE BEDZIE W
        NIEDALEKIEJ PRZYSZLOSCI KTOS, KTORY NAPISZE DOKTORAT O ZJAWISKU ZWANYM
        TOMSON...
        • Gość: ! caps lock ci sie zblokowal szczekaczko IP: *.topolowa.net 11.03.04, 22:33
          • Gość: OSKAR Re: caps lock ci sie zblokowal szczekaczko IP: *.cablep.bezeqint.net 11.03.04, 23:14
            ZBLOKOWAL? CIERPLIWOSCI. JESZCZE USLYSZYSZ COS ODEMNIE CAPS LOCKIEM...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka