Dodaj do ulubionych

GPD per captia za ubiegły rok:

IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 26.02.04, 11:54
www.photius.com/rankings/gdp_per_capita_2003_0.html
Rosja już nas praktycznie dogoniła, Słowacja,Węgry i Czechy niemal
zdeklasowały. Goni nas Rumunia i wyśmiewana przez wszystkich Białoruś.
Oto cena jaką się płaci za oddawanie wszystkiego co się ma w obce łapska :o(
Obserwuj wątek
    • abstrakt2003 Tomson 26.02.04, 11:57
      Doznałem szoku!
      Używasz takich trudnych pojęć "per capita"
      A czy wiesz co to znaczy?
      (pytam sie bez cienia ironii)
      • Gość: Tomson Chdzi o dochód na głowę mieszkańca, nieuku. IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 26.02.04, 12:13
        • abstrakt2003 Czy ty Tomson inaczej nie potrafisz? 26.02.04, 12:18
          Ja doskonale wiem co to znaczy.
          Ale nie wiedziałem czy ty dziecino wiesz. (Twierdziłeś niedawno że taka
          humanistyczna wiedza nie jest potrzebna przyszłym absolwentom Wydziału
          Elktroniki PG)
          Dlatego, bardzo grzecznie zadałem ci pytanie!
          • Gość: Tomson Ja inaczej niepotrafię? Poprostu odpłacam pięknym IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 26.02.04, 12:30
            za nadobne. Ja przynajmniej atakuję ciebie wprost, a nie jakiś głupawymi
            insynuacjami między wierszami.

abstrakt2003 napisał:

> Ja doskonale wiem co to znaczy.
            > Ale nie wiedziałem czy ty dziecino wiesz. (Twierdziłeś niedawno że taka
            > humanistyczna wiedza nie jest potrzebna przyszłym absolwentom Wydziału
            > Elktroniki PG)
            Mówiłem o perfekcyjnej znajomości ortografii, krętaczu.

> Dlatego, bardzo grzecznie zadałem ci pytanie!
            grzeczne pytanie... taaa... ;o)
            Nie rób sobie jaj abstrakcjo, jaki ty dla mnie, taki ja dla ciebie.
            • abstrakt2003 Szanowny Tomsonie! 26.02.04, 12:35
              Ależ ja nie muszę sobie robić z ciebie jaj!
              Wystarczy przeczytać to co ty piszesz!
        • Gość: Jan Re: Chdzi o dochód na głowę mieszkańca, nieuku. IP: *.dip.t-dialin.net 26.02.04, 12:26
          Bardzo ciekawe jesli chodzi o NIemcy.Wedlug Statistische Bundesamt,czyli Niemieckiego Biura Statystycznego(chyba tylko on wie ,ile w Niemczech wyprodukowano)bylo tego 26 000 euro na osobe.(mozna sprawdzic:produkt narodowy brutto przez ilosc mieszkancow)A to daje 32000 $ na osobe.Jesli chodzi o RFN to jest tego 34 000 $.Ale to by sie USA nie podobalo?Tak jak i srednie stawki pracownicze.Wedlug niemieckiego urzedu w Niemczech 19 $ a w USA smieszne 15,$.
          USA swietuje caly czas piekny rozwoj a Niemcy niby w kryzysie....
      • marcus_crassus ale dobrze w tej ameryce :))))) 26.02.04, 12:16
        kurde,taki wielki kraj,a taka kasa :)))))

cholera jasna,jak oni to robia?? :)))))))

podobno edukacje maja zla,podobo maja zle tyle rzeczy...

WYOBRAZASZ SOBIE CO TAM BY BYLO JAKBY WSZYSTKO MIELI DOBRE???:)))

az strach sie bac :)))
        • abstrakt2003 Ale znalazłem coś ciekawszego :-) 26.02.04, 12:27
          Korea S 19400$ per capita
          Korea N 1000$ per capita!

Tomson REWELACJA! Dzięki serdeczne! To jest najlepszy dowód na wyższość
          kapitalizmu nad komunizmem!
          Chwała ci Tomson za to łącze :-)
        • goldbaum Re: ale dobrze w tej ameryce :))))) 26.02.04, 12:27
          no... ale dobrze :)))))))))))))
          kazdy amerykan ma 37600 $ na rok :))))

Jakby tak jakas europejska 6-osobowa rodzina miala na rok prawie cwierc miliona
          dolcow, to tez by zyla w takiej przyczepie kempingowej...
        • Gość: Tomson Na bogactwo USA pracują niewolnicy w motowniach IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 26.02.04, 12:37
          US-koncernów w Meksyku,Hondurasie,Chinach i tym podobnych państwach.
          • abstrakt2003 Wcale nie muszę sobie robić z ciebi jaj :)))))))) 26.02.04, 12:39

• Gość: Tomson Widzisz abstrakt nie masz żadnych kontrargumentów. IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 26.02.04, 12:51
              Potrafisz tylko walić takie głupawe tekściki, bez żadnej wartości merytorycznej.
              • abstrakt2003 Ma, ma ale mi sie nie chce z toba merytorycznie 26.02.04, 12:58
                rozmawiać!
                • goldbaum a szkoda.. 26.02.04, 13:00
                  bo mimo wszystko interesowaloby mnie co masz do powiedzenia na temat dominacji
                  USA KOSZTEM INNYCH, w tym takich frajerow jak Polska.
                  • Gość: Tomson Polska dopiero zaczyna się "frajerować", ale to co IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 26.02.04, 13:16
                    ma miejscu w Meksyku i Ameryce Środkowej.... :o(
    • Gość: jarek-nudziasz Polacy spijcie spokojnie... IP: *.fastres.net 26.02.04, 14:06
      araby z Gazy jeszcze was nie przegonoa, ale was odwiedza i zostana.....albo juz
      odwiedzili i zostali.
      A pozatym wybierajcie eks-kommunistow to jeszcze dwie ich kadencje i Afryka was
      czeka, o Madagaskarze mozecie sobie zapomniec.
    • Gość: Stanislaw Polanski Dalej nic nie rozumiesz. IP: *.net-serwis.pl 26.02.04, 14:31
      Juz ci to 100 razy mowilem ze Polak nie wie jak, Polak nie potrafi. Polacy
      doprowadzili do tego co sie teraz dzieje, Polacy kieruja tym burdelem i Polacy
      wybieraja swoj rzad. Sam napisales ze najnedzniejsze kraje swiata nas
      przescigaja.

Pluj , pluj na USA
      • Gość: Tomson US-polaczki takie jak ty to w Stanach najniżej IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 26.02.04, 14:49
        sytuowana grupa społeczna. Tacy wy polaczki jesteście inteligentni :o)
        Jest was tyle co Żydów, a porównaj sobie wasz i ich wpływ na rząd USA. Naprawdę
        jesteście strasznymi ciapami.
        Gdyby w USA rządziło to ich tępe społeczeństwo to kraj ten stoczyłby się na
        samo dno, ale tam nie rządzi tępy motłoch, napisałem o tym przed chwilą.
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=11012124
        Oczywiście że Polacy to tępy i głupi naród, czego najdobitniejszym przykładem
        jest nasza polonia w USA, ale amerykanie (jako społeczeństwo oczywście) nawet
        Polaków durnotą przewyższają.
        • Gość: Stanislaw Polanski Masz racje Tomson. Wszyscy glupcy do USA IP: *.net-serwis.pl 26.02.04, 20:11
          wyjechali dlatego Polska jest taka ZAJEBISTA. Nawet w stosunku do naszych
          sasiadow wygladamy jak bezradne, do niczego nie zdolne prostaczki. Tak jest
          prawda sam o tym na tym watku napisales:-) Plucie na Polonie tez tylko
          potwierdzasz ze Polak po prostu nie moze - to tez Polacy w Polsce urodzeni i
          wychowani. Nie martw sie Tomson. Ja rozumie twoj post. Nie mozesz przeciez
          pokazac mi dowodow obalajacych moja teze ze Polak po prostu nie moze. Jakie
          osiagniecia mi mozesz przedstwaic :- HAHAHHA!To pluj sobie Polaczku, pluj tylko
          pamietaj ze plujesz na narod z ktorym Polak nawet nie moze sie porownac-nie ma
          czym:-) Jakie mizerne osiagniecuia mozesz porownac.
          • Gość: Tomson Ty nawet nie odróżniasz istytucji państwa, od IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 26.02.04, 20:41
            społeczności. :o)
            Błagam napisz coś jeszcze, daj mi na swoim przykładzie pokaz jeszcze jakiejś
            zabawnej tępoty US-polaczków. Na początek odpowiedz mi czemu wy US-polaczki
            jesteście najgłupszą społecznością w USA. :o)
            Tępoty i bezradności, bo twój post, pełen nienawiści do Polski i Polaków,
            wskazuje jasno że jak mieszkałeś w Polsce byłeś mocno gnojonym zerem i wolałeś
            być śmieciem w USA, niż w Polsce. W sumie jak już być śmieciem to żeczywiście
            lepiej w USA niż w Polsce. :o)
            Więc opowiedz też jak byłeś gnojony w Polsce, że tak nienawidzisz wszystkich
            Polaków :o)
            • abstrakt2003 :) Merytoryczna wymiana poglądów :) 26.02.04, 20:43

• Gość: Stanislaw Polanski Re: :) Merytoryczna wymiana poglądów :) IP: *.net-serwis.pl 26.02.04, 20:47
                W zyciu nie przyszloby mi do glowy zeby tak pisac o narodzie moich rodzicow ale
                czytajac posty Tomsona o moim narodzie i o kraju w ktorym sie urodzilem chce mu
                tylko zwrocic uwage ze jak to amerykanskie powiedzenie mowi: Czlowiek
                mieszkajacy w szklanym domu nie powinien kamieniami innych obrzucac.
                • abstrakt2003 Nie uogulniał bym 26.02.04, 20:51
                  Tomson to na szczęście "nie cały naród polski" a jedynie mały jego trybik!
                  • abstrakt2003 Re: Nie uoguólniał bym OCZYWIŚCI :))) 26.02.04, 20:52

• abstrakt2003 Re: Nie uogólniał bym OCZYWIŚCI :))) x3 26.02.04, 20:53

• Gość: Tomson Abstrakt zostaw tego polaczkowatego śmiecia IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 26.02.04, 20:58
                    z jackowa, który musi jakoś sobie osłodzić swoje przegrane życie.
                    Musiałem naprawdę ostro zaleźć mu za skurę. Kiedyś tylko po to by mi dogryźć
                    piał z zachwytu że w Polsce jest 20% bezrobocie i tylu ludzi żyje w nędzy.
                    A debilem dla niego jesteś ty, ja i wogóle wszyscy którzy mieszkają w Polsce.
                    Gościu mieszkając jeszcze w Polsce musiał ostro po dupie dostać i teraz się tak
                    nieudolnie odgryza. :o)
                    Pokaż że nie jesteś aż takim przegrańcem jak crassula który sprzymierzy się z
                    każym idiotą (jojo) byle tylko był on anty-tomson.
                    • abstrakt2003 Tomson 26.02.04, 21:02
                      ma być merytorycznie i bez inwektyw!
                      Ty najwyraźniej nie potrafisz!
                      Jak już zauważyłeś ja się bardzo szybko dostosowałem do wymagań miejscowej
                      administracji (co nie zmiena faktu, że mogę cie doprowadzić do stamu wrzenia)
                      więc i ty możesz!
                      (w końcu jesteś najinteligentniejszy z nas wszystkich)
                  • Gość: Stanislaw Polanski Re: Nie uogulniał bym IP: *.net-serwis.pl 26.02.04, 20:58
                    Doskonale to rozumie i szczerze przepraszam tych ktorych to slusznie obrazilo.
                    Daje mu tylko smak swojego wlasnego lekarstwa.
                • Gość: Tomson Racja, moja willa rzewiście jest szklanym domem IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 26.02.04, 20:53
                  w porównaniu do twojego kartonu na śmietnisku w Jackowie, więc przepraszam :o(
                  Nie powiniem też się nabijać z tego że byłeś i jesteś śmieciem bo to
                  rzeczywiście nie ładnie. :o(

> Czlowiek
                  > mieszkajacy w szklanym domu nie powinien kamieniami innych obrzucac.
                  Jednak sam zaczałęś, więc musisz się liczyć, że będę obnażał prawdziwą
                  przyczynę twoich paszkwili :o)
                  • abstrakt2003 Miało byc bez epitetów Tomson :) 26.02.04, 20:55

• Gość: Tomson Ogień zwalczaj ogniem, jak to mówią. IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 26.02.04, 20:59
                      • abstrakt2003 Tomson 26.02.04, 21:04
                        Ja danych obietnic dotrzymuję!
                        Więc ty też się postaraj!
                  • Gość: Stanislaw Polanski Re: Racja, moja willa rzewiście jest szklanym dom IP: *.net-serwis.pl 26.02.04, 21:03
                    Tomsonku, nie do ciebie to bylo "o szklanym domu" poniewaz wiedzialem ze tego
                    nie zrozumiesz. To powiedzenie na poziomie czternasto latka jest przeciez:-)

Niczego ja nie zaczynalem. Wlazlem na to forum pare miesiecy temu i az mi sie
                    slabo zrobilo czytajac twoje posty o glupich amerykanach. Po tem po paru
                    minutach uzmyslowilem sobie komicznosc wypowiedzi czlowieka ktory ktorego narod
                    niestety ...... sam sobie dopisz. nie chce juz innych obrazac.
                    • abstrakt2003 Wbacz temu biednemu młodzieńcowi 26.02.04, 21:06
                      ale on jeszcze nie opierzony jest!
                      Pewnych metafor on jeszcze nie rozumie!
                      • Gość: Stanislaw Polanski Re: Wbacz temu biednemu młodzieńcowi IP: *.net-serwis.pl 26.02.04, 21:07
                        Hehe , Zauwazylem:-)
              • Gość: Tomson Ten polański to jeszcze większy tępak niż crassula IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 26.02.04, 20:49
                Jego można tylko wyśmiać, bo tu się chyba wyjątkowo ze mną zgodzisz, że w jego
                miotaniach się nie ma za grosz merytoryki :o)
                • abstrakt2003 Merytoryczna wypowiedź a la Tomson :) 26.02.04, 20:55
                  Bez epitetów
            • Gość: Stanislaw Polanski Re: Ty nawet nie odróżniasz istytucji państwa, od IP: *.net-serwis.pl 26.02.04, 20:56
              1. Nigdy w Polsce nie mieszkalem ale zapewniam cie ze wiekszosc polakow ktorzy
              tu zyja maja znacznie lepsze zycie niz je mieli w Polsce. Bylem w Polsce w
              zeszlym roku i widzialem to na wlasne oczy.

2. Instytucja panstwowa w demokratycznym kraju jest wybrana przez narod. Czy
              nie? HEHE! Jakos Wegry, Czech, Rosja i piszesz nawet ze Bialorus , potrafi a
              Polska nie:-)

I co ci zostalo? Nie mozesz dyskutowac przykladami osiagniec swojego kraju to
              zajmujesz sie pluciem na narod i kraj ktorego nigdy nie widziales i o ktorym
              nie masz zielonego pojecia.

Pluj, Pluj tylko pamietaj ze na ciebie, czlowieka zyjacego w kraju ktory po
              prostu nic nie moze, jest znacznie latwiej pluc:-)))))))))))))

• Gość: Tomson Re: Ty nawet nie odróżniasz istytucji państwa, od IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 26.02.04, 21:07
                Gość portalu: Stanislaw Polanski napisał(a):

> 1. Nigdy w Polsce nie mieszkalem ale zapewniam cie ze wiekszosc polakow ktorzy
                > tu zyja maja znacznie lepsze zycie niz je mieli w Polsce. Bylem w Polsce w
                > zeszlym roku i widzialem to na wlasne oczy.
                No to twoi rodzice. Musiałeś ty albo twoja rodzina dostać po dupie w Poslce, że
                takie paszkwile wymyślasz.

> 2. Instytucja panstwowa w demokratycznym kraju jest wybrana przez narod. Czy
                > nie? HEHE! Jakos Wegry, Czech, Rosja i piszesz nawet ze Bialorus , potrafi a
                > Polska nie:-)
                W Rosji i na Białorusi jest silna władza prezydenta, a nie skorumpoanego
                uzależnionego od widzimisie motłochu parlamentu.
                A Czesi i Węgrzy w tym są od nas mądrzejsi że nie sprzedają wszystkiego w obce
                łapska.

> I co ci zostalo? Nie mozesz dyskutowac przykladami osiagniec swojego kraju to
                > zajmujesz sie pluciem na narod i kraj ktorego nigdy nie widziales i o ktorym
                > nie masz zielonego pojecia.
                A jakie są osiągi Amerykanów, wszystkie noble są dla importowanych naukowców :o)
                Zresztą mówiłem o społeczności, a ty dalej nie kumasz o co chodzi.

> Pluj, Pluj tylko pamietaj ze na ciebie, czlowieka zyjacego w kraju ktory po
                > prostu nic nie moze, jest znacznie latwiej pluc:-)))))))))))))
                Szczególnie gdy walą wam się biurowce lub przysyłają wam listy z różnymi
                zarazkami :o)
                A na waszych ulicach co roku ginie kilkanaście tysięcy ludzi z powodu
                przestępczości (tak jakbyście mieli wojnę domową).
                Dotego jeszcze dodam że kilkanaście ludzi poniżej granicy ubustwa w kraju o PKB
                per captia 35tys $ to już totalny obciach.
                • abstrakt2003 No, trochę lepiej! 26.02.04, 21:14
                  Tylko po co:
                  "dupa"
                  "łapska"
                  "HEHE"
                  "motłoch parlamentarny"
                  "nie kumasz"
                  "totalny obciach"
                  Czy bez tych fraz i słów nie dał byś sobie rady!?
                • Gość: Stanislaw Polanski Re: Ty nawet nie odróżniasz istytucji państwa, od IP: *.net-serwis.pl 26.02.04, 21:23
                  Gość portalu: Stanislaw Polanski napisał(a):

>No to twoi rodzice. Musiałeś ty albo twoja rodzina dostać po dupie w Poslce,
                  >że
                  >takie paszkwile wymyślasz.

A ty w USA po dupie dostales ze takie pierdolki o tym kraju ktorego na oczy nie
                  widziales wypisujesz?

>W Rosji i na Białorusi jest silna władza prezydenta, a nie skorumpoanego
                  >uzależnionego od widzimisie motłochu parlamentu.
                  >A Czesi i Węgrzy w tym są od nas mądrzejsi że nie sprzedają wszystkiego w obce
                  >łapska.

No widzisz! Rosja ustawila sobie rzad ktory potrafi a Czesi i Wegrzy sa
                  mardzejsi poniewaz ....

To czyja to jest wina? Kto Polsce rzad ustawil i kto prowadzi kraj? Amerykanie
                  HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA:_)))))) Wlasnie potwierdziles to o czym pisze:-)

>A jakie są osiągi Amerykanów, wszystkie noble są dla importowanych
                  >naukowców :o)

Tonmsonku poza Idianami, ktorych Europejscy imigranci prawie zupelnie
                  wymordowali, wszyscy sa importowani. Dlaczego jednak ci naukowcy wola w
                  stanach niz w Europie? Madry ten Amerykan jesli tak potrafi inne narody
                  wykorzystac:-)
                  Nawet to ze na tym forum piszesz jest zasluga USA. nie zapomnij:-)

>Zresztą mówiłem o społeczności, a ty dalej nie kumasz o co chodzi.

Spoleczenstwo w demokratycznym kraju jest owocem wydajnosci lub jego braku
                  samego narodu.

Kto polskie spoleczenstwo ustawia, kto rzad wybiera, kto jest wtym rzadzie?
                  Amerykanie? :-)))))) Za glupi jestes zeby to zrozumiec? Nie ma
                  usprawiedliwien , sa tylko rezultaty albo ich brak:-)

> Pluj, Pluj tylko pamietaj ze na ciebie, czlowieka zyjacego w kraju ktory po
                  > prostu nic nie moze, jest znacznie latwiej pluc:-)))))))))))))
                  Szczególnie gdy walą wam się biurowce lub przysyłają wam listy z różnymi
                  zarazkami :o)
                  A na waszych ulicach co roku ginie kilkanaście tysięcy ludzi z powodu
                  przestępczości (tak jakbyście mieli wojnę domową).
                  Dotego jeszcze dodam że kilkanaście ludzi poniżej granicy ubustwa w kraju o PKB
                  per captia 35tys $ to już totalny obciach.

• Gość: Mars Re: GPD per captia za ubiegły rok: IP: *.fnj1.hawkcommunications.com 27.02.04, 03:16
      te 'polskie rzady' reprezentuja wszytkie mozliwe interesy tylko nie
      przecietnego Kowalskiego a wiec :zachodnie koncerny od ktorych wzieli
      ogromne lapowki na wykonczenie polskiej gospodarki oraz zydow-Kwasniewki i spolka. Zdrajcy i sprzedawczyki a nie rzady.
      To juz w okupowanym Iraq marionetkowa Rada Zarzadzajaca nie daje tak
      strasznie dupy.
      A Bialorus faktycznie niedlugo przegoni Polske - ciekawe co wtedy
      rozne buraki wysylajace rozmaitych 'lewakow' na Bialorus powiedza..
      Istnieje tajny plan miedzynarodowego kapitalu zakladajacy zmniejszenie
      ludnosci Polski o polowe do ok.22 mln i zasianie na duzej jej czesci
      lasy tak zeby stworzyc 'zielone pluca Europy'.
      Ale Polacy niestety beda sami winni wlasnego unicestwienia -
      przeciez maja teraz wybrac kolejnych poslusznych realizatorow
      swojego demise - niejaka PO..
      Zas w statystycznie wysoki GPD USA maja udzial takze osoby z majatkiem
      wiekszym od GDP krajow dolnej polowki tej tabeli - Gates,Jacobs,rozni
      zydowscy Rockefellerowie. Odjac ich i zostanie srednia mniejsza do
      poziomu Europy Zach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka