Gość: Mamlas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.04, 18:28 WOW,przybył Holender.Bronić Kosowa jak srebrenicy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 222 KOSOWO I NIEPODLEGŁOŚĆ IP: 158.75.29.* 22.03.04, 18:32 dlaczego kosowo nie jest niepodlegle?dlaczego swiat nie pozwoli?nienawisc jest taka ogromna ze albanczycy i serbowie nie beda wspolnie zyc, serbowie dokonali morderstw zw albanczycy nidgy nie wybacza im, kosowo jest albanskie, tylko niepodleglosc kosowo rozwiazuje problem, i tak bedzie, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymista Re: KOSOWO I NIEPODLEGŁOŚĆ IP: *.inscrfibre.fibre.golden.net 22.03.04, 18:42 Rok 20xx Karakrakulla "Tylko Islamska Republika Malopolska moze zagwarantowac pokuj w Europie. Nie rozumiem sprzeciwu Polakow." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: KOSOWO I NIEPODLEGŁOŚĆ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.04, 18:46 Kosowo jest serbskie. Kosowe Pole to dla Serbów więcej niż dla Polaków Grunwald. Plan kantonizacji tej prowincji i ewentualnego wprowadzenia szerokiej autonomii to wszystko co może i powinno być w tej sprawie zrobione. Inaczej w Europie powstanie państwo Kosowo, które będzie przykrywką dla albańskiej mafii żyjącej z handlu narkotykami i żywym towarem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: KOSOWO I NIEPODLEGŁOŚĆ IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 22.03.04, 21:20 Widze,ze niektorzy nie zdaja sobie sprawy czym jest Kosowo. Kosowo zawsze bylo serbskie.To tam byla najwazniejsza serbska bitwa na Kosowym Polu.Sa tam najpiekniejsze cerkwie bizantyjskie w Europie. Od czasu wejscia KFORu do Kosowa Albanczycy spalili ich 130, przy czym 30 w ciagu 4 ostatnich dni. Serb nie moze sie poruszac po Kosowie bez eskorty ONZtu.W Kosovskiej Mitrovicy nie moze przejsc przez most, bo go zastrzela.Owszem, Serbowie nie sa bez winy, ale tym razem to oni sa poszkodowani.Latwo powiedziec: Kosowo dla Albanczykow, ale to nie rozwiaze problemu. To cos wiecej niz konflikt na tle religijnym. Wiem co mowie, bo tam bylam i znam sytuacje "od podszewki". Oburza mnie fakt,ze media prawie nic o tym nie wspominaja. Jak Serbowie przesiedlali Chorwatow i Boszniakow, wszyscy o tym mowili, teraz gdy to Serbowie sa poszkodowani telewizja i radio milcza, prasa opisuje wszystko bardzo zdawkowo. Zupelnie tak, jakby ta sytuacja nie wpisywala sie w opowiesc o zlych Serbach. Jeszcze bardziej bulwersujace sa opinie NATO i USA. Powinni mocno przestudiowac historie i kulture Serbii, a potem podejmowac decyzje. Spedzilam tam pol roku i tylko troche udalo mi sie zrozumiec motywacje Serbow i Albanczykow. Mam nadzieje,ze Europa kiedys przestanie traktowac Serbow jak barbarzyncow. Ja w bylej Jugoslawii spotkalam sie z jednymi z najbardziej zyczliwych ludzi jakich poznalam w zyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek australia Re: KOSOWO I NIEPODLEGŁOŚĆ IP: *.wa.bigpond.net.au 23.03.04, 00:28 magda masz calkowita racje jugoslowianie(niewazne czy to serbowie,chorwaci,slowency,czarnogorcy)to wspaniali ludzie wiem co mowie mialem wspanialych przyjaciol wsrod tych ludzi i wszyscy razem bylismy przyjaciolmi na smierc i zycie i nikt nikogo nie nienawidzil az nadszedl dzien ze politycy zaczeli im wmawiac ty jestes serbem i musisz nienawidziec chorwata i wszystko peklo jak banka mydlana nikt kto tych ludzi nie zna nie powinien na ten temat pisac ja do dzisiaj plynnie wladam ich jezykiem i dalej widze ich jako wspanialych ludzi mimo tego co sie stalo.wytepic politykow a zapanuje pokoj pozbyc sie takich bush-ow blair-ow,howar-dow szaronow a ludzie sie dogadaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 00:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirka Re: KOSOWO I NIEPODLEGŁOŚĆ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 07:58 Swoja droga, swietnie to robia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 23:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Masz racje Magdo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 11:10 To prawda - tez bylem na Kosowie. Co prawda tuz przed wybuchem wojny z Serbami, juz wowczas wyczuwalo sie na ulicach stan napiecia. Na kazdym rogu wiekszych miast staly serbskie posterunki uzbrojone po zeby. I chociaz przyjechalem do pewnego Albanczyka w Peci - to najwiekszej pomocy udzielili mi wlasnie Serbowie. Dzieki nim mialem gdzie przenocowac, skad zadzwonic, a nawet podwiezli mnie swoim samochodem. Fakt, ze niedoszly albanski gospodarz zmarl tuz przed moim przyjazdem, tym niemniej (zapewne z powodu atmosfery zagrozenia) nikt z Albanczykow nie chcial ze mna rozmawiac, w niczym mi pomoc. Znam wielu Serbow i wiem, ze sa naprawde bardzo otwartymi i przyjaznymi ludzmi. Konflikt na Kosowie to wypadkowa zaszlosci historycznych i egoistycznych interesow politykow. Nie powinna ona jednak prowadzic do zbiorowej oceny i odpowiedzialnosci ktoregokolwiek z bioracych udzial w tej wojnie narodow. Nikt z nas nie jest w stanie wiedziec, jak my zachowalibysmy sie w takich historyczno-polityczno-ekonomicznych realiach. Tak a propos Twojego pobytu na Kosowie. Czy cerkiew patriarchalna w Peci tez zostala zburzona, czy udalo sie jej przetrwac? A co z Gracanicą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albanczyk Re: KOSOWO I NIEPODLEGŁOŚĆ IP: 158.75.29.* 25.03.04, 20:24 widze ze oprocz BARU masz czym sie zajmowac, na pewno ta sama madzia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek-fastweb I Eurabia znowu chce Serbow zapomniec. IP: *.fastres.net 06.04.04, 10:44 Na meczetach w czesci albanskiej ( moze tureckiej , ale na pweno saudi arabskiej ) sa wywieszane flagi Saudi Arabskiej a uchodzcow Serbskich Natio pochowala po dziurach aby musulmanow nie denerwowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Not That Bright Gestetner, czy jak mu tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.04, 18:55 O widze. ze Warsawstein wrocil z urlopu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson W Srebrenicy nie było armii holenderskiej memlaku! IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 22.03.04, 21:37 Gość portalu: Mamlas napisał(a): > WOW,przybył Holender.Bronić Kosowa jak srebrenicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamlas A czyja,Marsjańska??? :-) debil. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.04, 22:01 Może to Marsjanie dali d*py na całym polu i bez jednego wystrzału zezwolili Serbom na wymordowanie Srebrenicy??? Ale ty już tak masz Tomson,że nie dopuszczasz do siebie niewygodnych dla siebie faktów... Lecz sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Not That Bright Mameluk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.04, 22:20 Mameluku, nie wymadrzaj sie. Powinienesz wiedziec rowniez co sie stalo z Serbami z okolicznych wsi pare miesiecy wczesniej. Polskie media jak zwykle podaja czesc prawdy, taka porcje jaka CNN pozwoli. By the way, jakas teraz niema dziennikarzy CNN na Kosowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamlas Re: Mameluk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.04, 23:18 co nie zmienia faktu,że holendrzy jakby nigdy nic wpuścili Serbów i pozwolili na rzeź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wsiok Re: A czyja,Marsjańska??? :-) debil. IP: 82.139.132.* 22.03.04, 22:29 www.balkanpeace.org/wcs/wct/wcts/wcts00.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jas Wojna swiatow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.04, 22:38 Dokladnie tak. Ale to byla wojna domowa miedzy bracmi, zostawmy im te sprawy. Z Albanami chodzi o walke miedzy roznymi cywilizacjami, mafia walczy o ustanowienie pierwszego panstwa mafijnego. A to sie tyczy wszystkich nas. Al Qaeda szuka bialych twarzy, bo ich juz nie przechodza. Ci co milcza (jak polskie media) udzielaja wsparcia. Jest to skandal planetarny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Były wojska ONZ kretynie!!! Które mają zakaz IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 23.03.04, 00:36 używania broni. To nie wina Holendrów lecz durnych przepisów, które sprawiają że Błękitne Chełmy są w takich sytuacjach. I wogóle nabierz trochę respektu i ogłady, bo ty i tobie podobni dajecie głupawe uwagi nacjom Europejskim, którym jako Polacy czy US-polaczki do pięt nie dorastacie w niczym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Albany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 08:23 A wiec Thomson to Alban. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson To Polak już nie może gardzić własną nacją? IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 23.03.04, 15:01 Gość portalu: ??? napisał(a): > A wiec Thomson to Alban. Taaaa??? ;o) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=11482834&a=11482985 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamlas Tomson ty ćwoku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 11:42 Gdyby zamiast Holendrów byli tam Marines,napewno nie patrzyliby spokojnie na rozgrywającą sie na ich oczach rzeź.A wiesz czemu?Bo USA mają w d*pie ONZ!!! i bardzo dobrze,bo to jedyny sposób na niesienie pomocy komukolwiek.Zanim ONZ wreszcie sie dogada i wyda odpowiednie rezolucje,zazwyczaj dawno jest już po wszystkim. A co do Europejczyków,to są specjalistami od jednego:dawania d*py!!! patrz Hiszpania(która skapitulowała przed Bin Ladenem i spier*ala z Iraku) oraz właśnie Holandia,która ślepo trzymając sie chorych przepisów ONZ zezwoliła na wymordowanie kilku tysięcy osób Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tito Re: Tomson ty ćwoku IP: 195.164.28.* 23.03.04, 12:27 A Francuzi pozwolili teraz spalic wioske serbska polozona 800 m od ich bazy w Mitrowicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamlas Re: Tomson ty ćwoku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 13:25 Dlatego właśnie Francja do spóły z niemcami i całą prawie Europą to dno. Umieją krytykować USA,ale nie zauważają,że gdy trzeba zrobić coś 'z jajami' to do pięt jankesom nie dorastaja. A potem sie dziwią,czemu nikt nie szanuje Europy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson [...] IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 23.03.04, 15:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamlas Re: A co robią amerykańskie śmiecie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 15:30 Wiesz co??? Już bardziej odważni byli hitlerowcy niż żabojady,które dały im d*py niemal bez walki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Gdyby nie francuski ruch oporu to lądowanie w IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 23.03.04, 15:52 Normandii by się nie udało. Francuzi poprostu myśleli, walczyli wtedy gdy był sens, a Polacy nie i dlatego zginęło nas aż 6mln. Dochodziło do tak zdebilałych posunięć jak powstanie warszawskie bez poruzumienia z dowództwem Armii Czerwonej, przez co nie było pomocy sowietów dla walczącej Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamlas wiesz,że nie ma już komuny i można mówić prawde? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 16:00 Ruscy wbili nam nóż w plecy 17 wrzesnia'39,wyświnili przy powstaniu warszawskim,a potem zahamowali nasz rozwój przez swoją półwieczną okupację Polski. A co do francuzów to wiesz co...? ręce mi już opadają:-( Ty durniu! Polska walcząc z hitlerowcami zaskarbiła sobie szacunek wszystkich historyków!!! Oj daliby Czesi,Austriacy i francuzi wiele,baaaardzo wiele za taki szacunek... Ale kto daje d*py,ten nie ma szacunku. To dotyczy także dzisiejszej unii Europejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Więc czemu nie piszesz prawdy? IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 23.03.04, 17:18 Gość portalu: Mamlas napisał(a): > Ruscy wbili nam nóż w plecy 17 wrzesnia'39, Taaa, znamy to nóż w plecy, gdyby nie on to byśmy wygrali wojnę i wogóle wojna zaczęła się 17, a nie 1.IX... To są brednie! Jakby beznadziejnie słabe i debilnie dowodzone Wojsko Polskie miało jakiekolwiek, nawet iluzoryczne szanse, na pokonanie Wermachtu, to można by mówić o nożu wbitym w plecy. Ale tak nie było, 17.IX Polska już przegrała wojnę, bezczynność Armii Poznań i karygodne błędy w bitwie nad Bzurą sprawiły że straciliśmy nawet iluzoryczne szanse na zwycięstwo. Niemcy nie mogli zaatakować sobie Polski ot tak, musieli zapytać o zgodę ZSRR i "odpalić" im ziemie zamieszkałe w więkzości przez Ukraińców i Białorusinów (nacje radzieckie). ZSRR wkroczyło na te ziemie gdy wojna była już przegrana, więc mówienie tu o jakimś nożu wbitym w plecy to głupota. > wyświnili przy powstaniu warszawskim, Powstanie Warszawskie było po to by wyzwolić Warszawę bez udziału ZSRR, więc nie mamy prawa się czepiać sowietów że nam nie pomogli, już bardziej alianci zachodni są winni. > a potem zahamowali nasz rozwój Industralizacja, elektryfikacja, pomoc technologiczna, zmiana Polski z kraju rolniczego w kraj przemysłowy, zmniejszenie dysproporcji dzielących nas od zachodu, to dla ciebie zachamowanie??? MYŚL CZŁOWIEKU, a nie tylko reaguj na zdebilałą papkę propagandową. > przez swoją półwieczną okupację Polski. OKUPACJĘ??? Czy twój mózg wogóle potrafi myśleć? Czy ty wiesz co to jest okupacja? Lecz się człowieu i nie wypisuj takich bredni > A co do francuzów to wiesz co...? ręce mi już opadają:-( Ty durniu! > Polska walcząc z hitlerowcami zaskarbiła sobie szacunek wszystkich > historyków!!! Oj daliby Czesi,Austriacy i francuzi wiele,baaaardzo wiele za > taki szacunek... Szacunkiem się nie najejesz. Szczerze już bym wolał by Polacy byli najeźdźcami i ludobójcami (jak Niemcy) lub tchórzami (jak Czechy czy Francja) i żyli jak te nacje, niż nieskazitelnymi, zdychającymi bez przemysłu,technologii i kapitału, bohaterami. > Ale kto daje d*py,ten nie ma szacunku. To dotyczy także > dzisiejszej unii Europejskiej. Przedewszystkim ten kto morduje i narzuca siłą swoją wolę innym (dzisiejsze USA, dawne Japonia,Niemcy i niemal cała Europa Zachodnia). A współczesna Europa próbuje to zmienić i odcinając się bandy faszystów z Białego Domu zbudować nowy lepszy świat gdzie do szczęścia bogactwa będzie się dało dojść bez zbójeckiej przemocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ano komsomolec Mamlas IP: *.dip.t-dialin.net 23.03.04, 14:44 Szkoda mamlas, ze nie pokazali marines tego w Iraku w 1991, gdy najpierw rzad USA podpuscil szyitow i Kurdow do powstania przeciw Sadamowi, a potem spokojnie przypatrywali sie, jak ten brutalnie pacyfikowal te powstania. Tak wogole mamlas, to rzeczywiscie mamlesz. W Srebrenicy strzelalbys do Serbow, ze ci mordowali mieszkancow, a w Kosowie to bys pacyfikowal Albanczykow w obronie Serbow, bo albanczycy to cholota...no a kto w koncu byl w tej Srebrenicy? Po Twoim rzadzeniu w bylej Jugoslawi, to chyba by tylko dzikie bezludne ostepy sie ostaly. Jednym slowem sprawiasz wrazenie mlodocianego matolka, ktory lubuje sie w "silnych" okresleniach i przemocy, naturalnie na ekranach TV, naturalnie w fascynacji dla "silnych" przywodcow. W innych czasach to pewnie zostalbys dobrym komsomolcem, albo czlonkiem hj...mieliby z Ciebie pocieche, bo jak katarynka potrafisz w kolko powtarzac propagande, nawet jak jest czasami wewnetrznie sprzeczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamlas Re: komsomolec Mamlas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 15:37 Durny jesteś.Tak sie składa,że w ogole nie wiesz o czym piszesz.Koleś,ja ani raz nie zabralem głosu w dyskusji o tym,żeby załatwić albańczyków bo ci wykańczają Serbów. Co nie znaczy,że po części tak nie myślę... ale napewno czegoś takiego na tym forum nie napisałem,byłem zajety innymi tematami. A co do Srebrenicy,to żebyś wiedział,postąpiłbym dokładnie odwrotnie niż ci napuszeni Holendrzy(swoją drogą Holender szefem NATO??? Skandal!!!!! i szczyt hipokryzji). Europejczycy(Holendrzy)mieli okazje pokazać,że tak jak USA potrafią ostro zareagować i nie dopuścić do tragedii(sorry,ale Waszyngton o wiele więcej razy dawał komuś baty,niż dawał d*py ; dla Holanii bilans ten wynosi 0:1),ale zaprzepaścili swoją szansę i spokojnie zezwolili na rzeź. I nigdy im tego nie zapomne,ani nie pozwolę zapomnieć potomnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ano Re: komsomolec Mamlas IP: *.dip.t-dialin.net 23.03.04, 15:59 Mamlas, malolacie, podobnie jak ta Twoja propaganda tez sie placzesz. Jak to w starym powiedzeniu dla Ciebie jajeczko czesciowo nieswieze to jakie? "I > nigdy im tego nie zapomne,ani nie pozwolę zapomnieć potomnym." Zrobisz to samo o wczesniej wspomnianej o tym jak jak wlasnie wladze amerykanskie na rzez wydaly szyitow i Kurdow w Iraku w 1991? Zapewniam Cie, ze to znacznie gorsze swinstwo bylo niz stanowisko wojsk ONZ w Srebrenicy (tym bardziej, ze nie do walk frontowych tam byli), gdyz zostali oni najpierw podpuszczeni do powstania z obietnica pomocy, a potem najzwyczajniej pozostawieni na lodzie. Jakos ani w Washingtonie, ani u Twoich marines nikt sobie z tego wyrzutow sumienia nie robil i najzwyczajniej przygladano sie rzezi...no tak, ale dla Ciebie jako poslusznego komsomolca to pewnie wyraz dalekowzrocznosci polityki Washingtonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson [...] IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 23.03.04, 15:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamlas tomson ...u,idź lepiej pogratuluj ruskim floty:-P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 15:46 jestes tak durnym,zakompleksionym i wierzącym w tworzone przez siebie bzdety człowiekiem,że naprawde szkoda mi nerwów na polemikę z tobą. DUREŃ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Travel Eksterminacja IP: *.acn.waw.pl 22.03.04, 22:10 To jest eksterminacja Narodu Serbskiego i jego kultury. Kultury chrześcijańskiej. Chrześcijańska Europa przygląda się... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek [...] IP: *.nv.iinet.net.au 23.03.04, 08:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzisiek Wiemy o co chodzi. nie wysilaj sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 08:22 Jeszcze jedno potwiedzenie, ze mamy tam do czynienia z hitleryzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cierpliwosci Re: Czystki czy zamieszki: jak nazwać? IP: 81.210.49.* 23.03.04, 09:58 Poczekajcie az Gestetner (Warsawstein) i Jedrysik wroca z urlopu, to oni juz znajda prawidlowe okreslenie. Albo najpierw beda musieli sie zajac usprawiedliwieniem morderstwa dokonanym w Izraelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tito Czystki IP: 195.164.28.* 23.03.04, 12:10 Poniżej częściowo zredagowane smsy od mojej koleżanki w Kosowskiej Mitrowicy. Wydaje mi się, że dosyć dobrze oddają to co się stało... Przypisy ode mnie w nawiasach [] Jesteśmy w budynku na południu [albańska część Mitrowicy. Międzynarodowcy schronili się w budynku ONZ, w piwnicy. Cała korespondencja stamtąd] od wczoraj. Albańczycy palą serbskie domy i kościoły w całym Kosowie. U nas było bardzo poważnie na moście. Dzisiaj w innych miejscach. Ponoć zaatakowali nasze dwa biura. Podpalili kościół. Słychać strzały. Ochrania m.in. polska policja. (Cz. 18 marca 14.27) Serbowie na razie ok [chodzi o stosunek do ?międzynarodowców?]. Siedzimy w piwnicy w brudnych ciuchach i nikt nie wie co dalej. Mogą nas ewakuować. Może się zdarzyć, ze stracę dobytek i pracę. (Śr. 18 marca 15.21) Płoną wsie. Wojsko ewakuowało Serbów. Jesteśmy wszyscy razem. Ściąga wojsko z Bośni. (Cz. 18 marca 20.40) To dobrze przygotowana akcja. Ciągle słychać strzały. Albańczycy czyszczą Kosowo z Serbów. (Cz. 18 marca 21.24) Nie boję się zupełnie. Problem w całości. Klęska misji jako takiej. Cały mój dobytek w mieszkaniu... (Cz. 18 marca 22.03) Nie wiem czy jestem [bezpieczna]. Albańczycy są krwiożerczy a my mamy tutaj serbskich idipisów [osoby przesiedlone/uchodźcy]. Zdaje się, że Serbowie się odstrzeliwują w Mitrowicy. (Cz. 18 marca 22.24) Właśnie zakupiłam 3 pary majtek we francuskim px [point of exchange ? sklep wojskowy]. Kiepskiej jakości.. Ponoć jest trochę lepiej. Wszystko co mogli spalić spalili. Wczoraj było kiepsko. Nasza [polska] policja myślała, ze może być ewakuowana, bo to już przekraczało to co powinni robić jako policja. (Pt. 19 marca 12.25) Dziele się tym co w zasięgu wzroku: międzynarodowi pija kawę i kapuczino inni śpiewają latynoskie rytmy i grają na gitarze, KFOR [żołnierze międzynarodowi] pije kawę. 500 m dalej idp [uchodźcy serbscy] siedzą w smrodzie niemytych ciał, 500 m dalej ich wieś dogorywa a Albańczycy samochodami wywożą co mogą. (Pt. 19 marca 17.19) Wieś po całodziennym plądrowaniu znowu się pali. (Pt. 19 marca 20.25) SPU [policja ONZ] spakowało moje rzeczy. Policja przywiezie. Chyba pokocham tych gości! (Sb. 20 marca 17.29) Idp?si [uchodźcy] na północy [Mitrowicy ? część serbska] tymczasowo w hotelu. Jutro oczekujemy 40.000 Albańczyków na pogrzebie dzieci, które utonęły we wtorek. Chłopaki przywieźli z rzeczami wino. Chwała im za to bo tu kompletna prohibicja. Wszędzie poza Mitrowicą w miarę normalnie. Ludzie mieszkają w domach. (Sb. 20 marca 21.08) [Po moim pytaniu czy ma jeszcze siłę żeby pracować w Kosowie] Cofnęliśmy się do roku...? Trudno powiedzieć. W 1999 mieliśmy zaufanie, teraz? Albańczycy pokazali na co ich stać. A Serbowie mówią nam, że przecież nam mówili... (Nd. 21 marca 09.40) Wieś o której pisałam jest może o 800 m od francuskiej bazy. Były nawet jakieś barykady ale nikt z wojska nic nie zrobił. Strzelać prawdziwymi kulami mogą od niedawna. (Nd. 21 marca 09.45) Nikt tak naprawdę nie wie co dalej. Misja pewnie zostanie. Jaki będzie mandat? Trudno na to odpowiedzieć. Z jednej strony trzeba by było wyjechać a z drugiej strony nie... (Nd. 21 marca 10.08) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uck Re: Czystki IP: 158.75.29.* 23.03.04, 18:01 a czy ktos wiedzial co sie dzialo w srebrnicy?w sarajewie? w kosowie? taki swiat, wszystko sie kreci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stealth Re: Czystki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 18:03 Ja widzialem jako wyslannik ONZ i twierdze: Albany to najgorsza mafia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uck [...] IP: 158.75.29.* 24.03.04, 15:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hamurabi Oko za oko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 16:01 Oto wlasnie na jakim poziomie sa Albany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Oko za oko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 20:20 Hamurabo jadłes kebaba dzis? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Afganistan niczemu USA nienauczyl IP: *.ats51.donpac.ru 23.03.04, 13:25 W Afganie szkolili mudzachedow przeciwko ZSRR i teraz maja Al-Quaede i Taleban. Od1998 roku wspierali i szkolili UCK przeciwko Serbom i teraz maja bandycki kraj. Doczekaja sie ze powstanie albanska Al-Quaeda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tito Re: Afganistan niczemu USA nienauczyl IP: 195.164.28.* 23.03.04, 13:46 A myslisz ze jeszcze nie ma? Poki Albanczykom bardziej oplaca sie siedziec cicho i dealowac z Kosowa, to sie nie ujawniaja. Jestem jednak pewien ze sa w kontakcie. Jak sie zmieni koninktura i nastapi otwarta walka o niepodlegle Kosowo z Zachodem, to bedziemy miec w Warszwie bomby z podpisami po albansku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Afganistan niczemu USA nienauczyl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 21:37 Tito czy Molosević jak sie nazywasz nie wazne O jakiej Al Qaeide mowisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość alb Re: Afganistan niczemu USA nienauczyl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 21:33 O MIsza nie mow głupoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uck Re: Afganistan niczemu USA nienauczyl IP: 158.75.29.* 24.03.04, 15:40 zal mi ciebie, jestes zalosny i tragiczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamlas tak tomson,nie chciałbym mieć z nimi nic wspólnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 16:06 Z francuzami,którzy swoim tchórzostwem i polityczną prostytucją wobec bogatych (ostatnio nawet sprzedali Tajwan Chińczykom za obietnicę opchnięcia Pekinoiwi paru Mirage'y) NIGDY nie dorównają amerykanom. Z hipokrytami Holendrami,którzy oddali na rzeź srebrenicę a teraz pchają się do szefowania NATO. I z nieudacznikami ruskimi,którzy nie mają sprawnego nawet jednego-flagowego zresztą-okrętu. O tak,nie chce mieć z nimi nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson O tak Francuzi mają doświadczenie w takich IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 23.03.04, 17:27 sprawach. Gość portalu: Mamlas napisał(a): > Z francuzami,którzy swoim tchórzostwem i polityczną prostytucją wobec bogatych > (ostatnio nawet sprzedali Tajwan Chińczykom za obietnicę opchnięcia Pekinoiwi > paru Mirage'y). Tak jak dziś chcą powrotu do Tajwanu do chińskiej macierzy, tak po IWŚ chcieli oddać Śląsk i Gdańsk Polakom, ale wtedy jankesi wespół z Brytyjczykami na to nie pozwolili. > NIGDY nie dorównają amerykanom. W okrócieństwie hipokryzji żeczywiście nie dorównają. > Z hipokrytami Holendrami,którzy > oddali na rzeź srebrenicę a teraz pchają się do szefowania NATO. Masz może trochę racji. Srebrenica to coprawda nic nieznaczące gówno, ale ci tchórze z Europy pozwolili jankesom na zagłodzenie 2mln Irakijczyków i wymordowanie dziesiątek tysięcy z nich. Nie tylko pozwolili, ale też pomogli zniszczyć Serbią i wymordować ponad 3tys Serbów w 1999. Ponadto UE mając najpotężniejszą gospodarkę na Ziemii pozwala się szarogęsić po świecie jankesom i krzywdzić inaczej myślące nacje. Dlatego walczymy by to zmienić i zrobić z UE antyamerykańskie mocarstwo by stawilo czoło amerykańskiemu imperium zła. > I z nieudacznikami ruskimi,którzy nie mają sprawnego nawet jednego-flagowego > zresztą-okrętu. O tak,nie chce mieć z nimi nic wspólnego. Typowo polskie szowinistyczne zakompleksienie, Polska technologicznie do pięt ruskim nie dorasta, a całą naszą broń mamy dziś dzięki ruskiej technologii. Odpowiedz Link Zgłoś
mosze.rabejnu Re: Czystki czy zamieszki: jak nazwać to, co zdar 23.03.04, 16:07 fakt nie do zaprzeczenia: Kosovo bylo i jest czescia Serbii. Ze Serbowie wpuscili tam Arabow, ktorzy sa teraz wiekszoscia niema zadnego znaczenia! Jezeli USA wpusci wiecej Kubanczykow na Floryde, czy Floryda stanie sie niezaleznym panstwem , albo czescia Kuby? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uck Re: Czystki czy zamieszki: jak nazwać to, co zdar IP: 158.75.29.* 23.03.04, 17:55 jesli tak uwazasz to ok, twoja sprawa, ale w rzeczywistosci tak nie jest i co najwazniejsze tak nie bedzie, kosowo jest albanskie i tak bedzie, a ty skomentuj potem to na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dowod rzeczowy Re: Czystki czy zamieszki: jak nazwać to, co zdar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 18:06 Bardzo przekonywujacy argument. Odpowiedz Link Zgłoś
mosze.rabejnu Re: Czystki czy zamieszki: jak nazwać to, co zdar 24.03.04, 23:25 Gość portalu: Dowod rzeczowy napisał(a): > Bardzo przekonywujacy argument. Szczegolnie kiedy kazde miasteczko i kazda wies w Kosowo ma slowianska nazwe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Czystki czy zamieszki: jak nazwać to, co zdar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 21:41 Albańczycy nie sa arabami nie wiem ile razy musze to powtórzyc.Ale jak jestes durniem nic nie rozumiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadro Jakas sie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 23:09 Ale sa muzulami, wiec to samo - wszyscy muzule to bracia nie uznajacy istnienia narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alb Re: Jakas sie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 20:25 Ale z ciebie idiota!Jak myślis ze kazdy muslim.to arab. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanko Re: My z moslemami nigdy niezaznamy pokoju,to dzi IP: *.dip.t-dialin.net 23.03.04, 16:51 Ciekawe kogo okreslasz przez my? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saska [...] IP: 158.75.29.* 23.03.04, 17:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saska-oczy umyj! Co zrobili,kto kogo,Milozevica i tak uwolnia! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.03.04, 19:52 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carla del Ponte Re: Co zrobili,kto kogo,Milozevica i tak uwolnia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 20:14 Ale jednak troche posiedzial w odroznieniu od innych zbrodniarzy wojennych: Allbright, Clinton, Bush, Johnson, Nixon itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Kosowo to Serbia - jak Wielkopolska to Polska IP: *.toya.net.pl 24.03.04, 16:17 zastanawia mnie dlaczego w Gazecie Kosowo wyodrebnione jest jako osobne paDstwo a nie jako Serbia. Jest to niemoralne, nieetyczne i przede wszystkim - niezdodne z prawda (na ten czs przynajmniej) ,Czy w Gazecie dziennikarze nie chc znac geografii, czy nie znaja sie na obiektywnym dziennikarstwie??? wedlug mnie to po prostu skandal. To tak jakby dzis ktos publikowal mape z Gdanskiem jako wolne miasto i Slaskiem jako osobnym panstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jas Re: Kosowo to Serbia - jak Wielkopolska to Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 16:22 Tak jest Ewka! Ale tak juz zarzadzil Dawid Warszawski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yarek Re: Czystki czy zamieszki: jak nazwać to, co zdar IP: 195.136.30.* 25.03.04, 10:59 Kiedy Serbowie dokonywali czystek etniczych(na duza skale) to samoloty NATO zaczeły bombardowac Serbie.A teraz jest wszysko ok? bo "zlych" serbów wyganiaja "dobrzy albanczycy" to jest hipokryzja ONZ i europy. Jestem ciekaw reakcji, gdyby bitwe pod Grunwaldem wygrali Krzyzaczy(zabili by nam kwiat rycerstwa)i aktualnie domagali byc sie niepodleglosci dla swojej prowincji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARKAN [...] IP: *.wroc.zigzag.pl / *.wroc.zigzag.pl 30.03.04, 15:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alb Re: WSZYSCY SERBOWIE WON Z KOSOVA IP: 158.75.29.* 30.03.04, 16:47 czekamy na was, wez swoja zone-piosenkarke tez ze soba, sserbki potrafia walczyc, przegraliscie, jak zaden inny narod, wszystko, nie ma was na mapie, jest slowenia, chorwacja, macedonia, bosnia, bedzie kosowo, ale was nie ma, zznowu chce sie wam walczyc, to sprobuj Odpowiedz Link Zgłoś