Gość: Informator Re: Polacy bronią się w Karbali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 07:57 Napalm, bomby kasetowe i kumulacyjne to powinno przemówic do tych psów Mahdiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AMIN NASI SĄ BEZ CIĘŻKIEGO SPRZĘTU !!! IP: 195.82.165.* 09.04.04, 07:58 Bez transporterów opancerzonych (stare sowieckie BRDM-y są dobre jako ochrona przed kamieniami) naszych wystrzelają jak kaczki. To tylko kwestia stanowczości Irakijczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do_kartofla Re: NASI SĄ BEZ CIĘŻKIEGO SPRZĘTU !!! IP: 141.158.65.* 09.04.04, 10:01 Gość portalu: AMIN napisał(a): > Bez transporterów opancerzonych (stare sowieckie BRDM-y są dobre jako ochrona > przed kamieniami) naszych wystrzelają jak kaczki. To tylko kwestia stanowczości > > Irakijczyków. przeciez NRD-wcy bali sie tam pojechac !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drizzt Re: Polacy bronią się w Karbali IP: 212.69.73.* 09.04.04, 08:02 Rozwiazanie problemu powstania Sadrowców widzę przez odpowiednie zgranie muszki ze szczerbinką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MvD Re: Polacy bronią się w Karbali IP: 62.233.172.* 09.04.04, 08:08 Tak! Tak! Tak! A aresztowanych pytać, czy wolą, by testowano na nich broń chemiczną czy biologiczną. Tę Wielkanoć popamiętają na długo! Na pohybel! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy Re: Polacy bronią się w Karbali IP: *.icpnet.pl 09.04.04, 08:15 do domu okupanci i lizusy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebastian Re: Polacy bronią się w Karbali IP: *.server.lan.at / *.it-austria.net 09.04.04, 08:40 no no, to znaczy ze powstanie polskie przeciw niemcom tez nie mialo swojej racji? ty idioto! akurat kraj ktory ma 20% bezrobocia bawi sie w wojne. Odpowiedz Link Zgłoś
rannyptak Re: Polacy bronią się w Karbali 09.04.04, 08:44 Maw, przedstaw się zatem. Twoją rodzinę znajdziemy już sami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwy Polak Re: Polacy bronią się w Karbali IP: *.coplan.pl 09.04.04, 08:55 Zróbmy im tam to co Rosjanie robia czeczenom!!!! Pacyfikacja, czystki etniczne i samosądy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oracz Re: Polacy bronią się w Karbali IP: *.tele2.pl 09.04.04, 08:59 Po pierwsze po cholere żeśmy się tam pchali. Idiota mógł przewidzieć, że Irak to kolejny Wietnam. Polityka zagraniczna USA jest polityką mocarstwa, i to zarozumiałego nad miarę mocarstwa, którego elity mając w d.... resztę świata podobnie traktują swoich obywateli i grają na ich uczuciach i próbują nieustannie swoim społeczeństwem manipulować. Jeżeli się nie uda wojenka no to co - jest to tylko kolejna wpadka, a dzięki temu, że przemysł zbrojeniowy pokręcił sie na szybszych obrotach to wszyscy skorzystali i tym szybciej zapomną o tym co było nie tak. Po drugie świat islamski to inna tradycja, inna kultura, inny klimat, inny obyczaj. Tylko ostatni głup nie rozumie słowa "inny". Inny to taki co jest sobą a nie nami. No i teraz problem - innego zarżnąć ? innego zmienić na nasz obraz i podobieństwo ? może zmienić siebie i upodobnić do niego ? a może zrozumieć że inny ma takie same prawa i zrobić wszystko żeby mógł z nich korzystać a jednocześnie nie gwałcił naszych praw. I tylko tyle. Wniosek: 1) Wycofać się z Iraku 2) Zająć się własnymi sprawami: a. likwidować bezrobocie b. robić wszystko żeby UE nie wyryćkała nas do końca. c. eliminować z polityki karierowiczów i pajaców typu Ziobro, Rokita, Lepper, grupę "szlachetnych idiotów" tj. UW i grupę Borowskiego i wielu wielu innych. d. stawiać na fachowców i nie pozwolić im bawić się w politykę. Wiem, że to utopia ale polecam takie myślenie wszystkim forumowiczom. Kropla drąży skałę i upowszechnianie i obrona takich opinii może wpłynąć na kształt naszej rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Polacy bronią się w Karbali IP: *.magma-net.pl 09.04.04, 09:08 IRAK NAPADŁ NA POLSKĘ? Ale dlaczego Polacy bronią się w Karbali, a nie na terenie Polski? Czyżby występowali w roli Niemców pod Stalingradem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Polacy bronią się w Karbali IP: *.czechowice.sdi.tpnet.pl 09.04.04, 09:15 no co Ty piszesz, co Ty piszesz? - a może i dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiedob Re: Polacy bronią się w Karbali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.04, 09:22 Przeraża mnie ten tytuł "OBRONA KARBALI" (w papierowym wydaniu). Może autor P. T. Bielecki wytłumaczyłby przed kim i dla kogo jest ta "obrona". Może jestem mało inteligentny aby zrozumieć, że jest to obrona młodej irackiej demokracji, a może poprostu obrona gospodarczych interesów agresorów jakimi są USA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odpowiedż Twoja Du.. + Warsaw Metro = bum...!!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 09.04.04, 09:27 Oni bronią twojego wielkiego dupska aby nie wyleciało w powietrze w Warszawskim Metrze (np). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zagubiony Prowadż nas wodzu ROKITA na wojnę z Mahdy Army!!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 09.04.04, 09:24 Twoja ponadprzeciętna odwaga i CHARYZMATYCZNY WYGLĄD dodadzą nam siły!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pj Re: Polacy bronią się w Karbali IP: *.lodz.dialog.net.pl 09.04.04, 09:25 Czyli robić dokładnie to samo, co hitlerowcy w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wam Re: Polacy bronią się w Karbali IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 09.04.04, 09:25 a w ktorym kraju rozgrywa sie ta Twoja fantazja mowisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Stop fighting the Iraqis! IP: *.netspace.net.au 09.04.04, 09:45 Rozumiem, ze Izraelitom i niektorym polskim Jankesom judzacym na tym forum przeciwko Arabom zalezy na jak najwiekszej liczbie polskich ofiar w tej wojnie. Jednym da to nadzieje na rozbudzenie polskiej nienawisci przeciwko ich wrogom, drugim pozwoli pochwalic sie swoim amerykanskim sasiadom, ze “nasi rodacy” tez zlozyli “ofiare krwi”. Moze wyjasnia mi zatem, ci, ktorzy tak zajadle zagrzewaja polskich zolnierzy do strzelania “do wszystkiego co sie rusza”: w imie jakich to niby wartosci…? Polskich zolnierzy poslano tam, zeby chronili ludnosc cywilna Iraku. W tej chwili siedzac za workami piasku w centrum Karbali i rzeczywiscie strzelajac do wszystkiego co sie rusza stanowia dla tej ludnosci smiertelne zagrozenie. Milicja szyicka sprawuje pelna kontrole nad miastem, utrzymujac w niej porzadek, kontrolujac przybywajacych pielgrzymow. Policja wspolpracuje z Armia Mahdiego, dzieki czemu istnieje nadzieja, ze zapewni sie w ten sposob bezpieczenstwo milionom pielgrzymow spodziewanych tam w najblizszych dniach. Polacy tego bezpieczenstwa nie potrafili im przeciez zapewnic! Dali duupy. Teraz sie tylko osmieszaja – patrz artykul w Guardianie: www.guardian.co.uk/Iraq/Story/0,2763,1188913,00.html Tymczasem dowodztwo polskie bunczucznie oglasza, ze nie bedzie pertraktowac z “bojowkarzami”. A “bojowkarze” ociagaja sie z rozstrzelaniem Polakow, tylko dlatego, ze sa przy nich irakijscy policjanci. Madrzy Ukraincy nie wyglupiali sie, za co miejscowa ludnosc jest im dozgonnie wdzieczna. Ale moze panu Bremerowi chodzi wlasnie o to, zeby doprowadzic do masakry Polakow i Bulgarow, co da mu doskonaly pretekst do kolejnej krwawej rozprawy z iracka opozycja? Sytuacja wymaga szybkich politycznych rozwiazan – zupelnie slusznie David Ignatius w Washington Post nawoluje: Stop fighting the Iraqis! www.washingtonpost.com/wp-dyn/articles/A63008-2004Apr8.html Oczywiscie jest to wolanie na puszczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atlantyk Re: Stop fighting the Iraqis! IP: *.il.waw.pl / *.il.waw.pl 09.04.04, 09:48 Nareszcie jakiś normalny człowiek. Uff. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: Iraqis! stop making suicide! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.04.04, 14:22 no comment. ps.: pomysl sobie (choc raz w zyciu pomysl) - komu sluży śmierc setek irakijczyków. podpoiwem - to walka o władzę i wpływy w iraku. al-sadr zdobywa wplywy i popracie w przyszlych wladzach brodząc po kolana w krwi wlasnego narodu, ta krew to wynik bezsensownej jatki, która wywołał i kontynuuje. a najciekwsze dopiero przed nami - zamachy na pilegrzymów, które przypisze się amerykanom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: Polacy bronią się w Karbali IP: *.bchsia.telus.net 09.04.04, 10:15 Twoj dziadek pracowal w Oswiecimie? Co tak cieszko zrozumiec dla Polakow ktore przez 300 lat mieli innych nad soba ze Irakyjczycy czuja sie tak samo o Polakach jak Polacy kiedys (moze i dzis) o najezdzach z Niemiec i Rosji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosomak Re: Polacy bronią się w Karbali IP: 157.25.139.* 09.04.04, 12:40 Zwisa mi, kto ma firmę. Bylebym miał prace, normalnie zarobione uczciwe pieniądze i spokój, aby nie być okradany przez własnych rodaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znachor Re: Polacy bronią się w Karbali IP: *.dip.t-dialin.net 09.04.04, 10:17 Irak to nie USA. A może trzeba było wydać zakaz posiadania broni i konsekwentnie wymagać jego przestrzegania. Teraz się okazazuje, że prywatna armia zwycięża armie zawodowe. Zaznaczam, że nie jestem za dalszą prywatyzacją polskiej armii i policji. Chcę tylko zwrócić uwagę, że metoda Sadama była skuteczniejsza w utrzymaniu spokoju w Iraku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemo Re: Polacy bronią się w Karbali IP: *.samar.pl / *.samar.pl 09.04.04, 10:54 Kto to napisał? Adolf Hitler? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lobe Re: Polacy bronią się w Karbali IP: *.telia.com 09.04.04, 11:01 Obronic rope naftowa dla Amerykanow!Szczytny cel dla walczacych Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
romekz Jesteśmy z Was dumni 09.04.04, 11:08 Wiem że Wy lub Wasze rodziny możecie czytać to forum. Jest tu wiele niepochlebnych opini. Nie będę wdawał się w dyskusje o polityce. Chcę abyście wiedzieli że ja i moja rodzina jesteśmy z Wami. To dla nas powód do dumy że jesteście Polakami jak my. Życzymy Wam spokoju w święta i szczęśliwego powrotu do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja BUSH, SHARON, STOLZMAN PRZED TRYBUNAL IP: *.dial.froggy.com.au 09.04.04, 11:13 za ludobojstwo na narodzie irackim, a wy chlopaki chodu! Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 [...] 09.04.04, 12:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosomak [...] IP: 157.25.139.* 09.04.04, 12:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosomak Jakie złamanie prawa IP: 157.25.139.* 09.04.04, 12:49 Jakie złamanie prawa odpowiedziałem poprzedniemu rozmówcy. Czy to że Irakijczycy są gościnnym narodem to jest złamanie prawa? A może aby wylał sobie kubeł zimnej wody na głowę pisząc takie bzdury? A może to że jest to wojna o wpływy, lecz również starcie się dwóch światów? A może to że (napiszę inaczej) gdyby jego rodzinę ktoś wysadził śpiewałby tak samo jak przedtem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Polacy bronią się w Karbali IP: *.swipnet.se 09.04.04, 12:22 Niech zostawia tych ludzi w spokoju. Sami bylismy pod okupacja, a teraz nie pamietamy jak to boli. Wstyd mi ze Polska wspiera amerykanski terroryzm.Ten cyniczny Miller i Kwach niech spojza w lustro na swoje geby,mam nadzieje ze ich dzieci dostana te cierpienia co Irackie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milka wina Hiszpanow ze po zamachu powiedzieli ze wycofa IP: *.wroclaw.mm.pl 09.04.04, 13:53 ze wycofaja wojska, teraz jak to zwietrzyli w Iraku to beda im (tj wszystkim wojskom) grac na nosie. Odpowiedz Link Zgłoś