Dodaj do ulubionych

Odebrać Suu Kui Nobla!!!! Szybko!!!

19.11.10, 19:40
O ile to co się dzieje nie jest chwytem w celu uśpienia czujności reżimu, to trzeba przyznać, że Suu Kui zaskakuje. Sądząc po tym, co mówi wygląda na to, że to inteligentna kobieta i mądry, przenikliwy człowiek potrafiący myśleć i rewidować swoje poglądy. Cytaty z jej aktualnego wywiadu:

" - Nie odrzucam systemu politycznego stworzonego przez juntę - mówiła Suu Kyi w wywiadzie telefonicznym z agencją Reuters. (...)
Nie wykluczam współpracy z wojskiem - mówiła - Ale musimy porozmawiać o tym jak zapewnić stopniową transformację i ile musi mieć ona etapów. (...)
Jej zdaniem Birmie bardziej potrzebna jest "znacząca przemiana" niż nagła terapia szokowa. - Dramatyzm nie jest najlepszy. (...)

Suu Kyi wcześniej popierała sankcje gospodarcze Zachodu wobec jej rodzinnej Birmy. W wywiadzie zadeklarowała jednak, że przemyśli jeszcze raz swoje stanowisko. - Chcemy się przekonać, czy było faktycznie tak, że sankcje nie przyniosły efektów, a działały kosztem ludności - mówiła. Noblistka powiedziała także, że wątpi w to, że obecność międzynarodowych koncernów popchnie kraj w kierunku transformacji ekonomiczno-politycznej."

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,8689039,Suu_Kyi_uklada_sie_z_junta___Nie_odrzucam_tego_systemu.html

Jeśli to nie gra, tylko prawdziwe przemyślenia to Suu Kui może stać się największym rozczarowaniem Zachodu od czasów Sołżenicyna. Oni dla niej wszystko, a ona im nagle wbrew...
Należy jak najszybciej odebrać Suu Kui Nobla i przydzielić go dodatkowo temu nagrodzonemu Chińczykowi nasłanemu do Chin z USA. Będzie miał dwa, zasłużył za wierność. Jak mówią Niemcy "doppelt hält besser" (podwójne lepiej trzyma).
Obserwuj wątek
    • zachmura Re: Odebrać Suu Kui Nobla!!!! Szybko!!! 19.11.10, 21:01
      fakt. po tym jak sie dalo pissnoble slugom globalnych mafii AlGorowi i Obamie, jej trzeba zabrać, bo to wróg banksterów i innych oligarchów złodziei.
    • polski_francuz Po 20 latach 19.11.10, 21:03
      w kiciu (nawet domowym) kazdemu sie poglady zmieniaja. Przypomnij sobie co 20 lat temu myslalas na jakis temat (tiens np. n/t Stanow) a co myslisz teraz.

PF
      • nihil-istka Okragly stol byl dla niej inspiracja 19.11.10, 21:08
        Birma powinna sie od Polski uczyc. Rewolucjonisci Michniko-podpbni odebrali wladze generalowi Jaruzelskiemu czyniac go prezydentam a partyjnych wojskowych nagrodzili uwlaszczeniem majatku narodowego.
        • polski_francuz Jak nie piszesz 19.11.10, 21:10
          durnot o Stanach a Francji od kurew nie wyzywasz, to mozna Cie nawet czytac.

PF
        • melord Re: Okragly stol byl dla niej inspiracja 19.11.10, 23:14
          ona przejmuje wladze,hunta rozkrada majatek narodowy....swietna inspiracja
      • zachmura Re: Po 20 latach 19.11.10, 21:09
        nam sie zmienily poglady i bez kicia. Kazdy normalny czlowiek, ktory zrozumial na czym polegaly tzw. przemiany systemowe, wie, ze to byl rozboj w bialy dzien.
        • wtopek Re: Po 20 latach 19.11.10, 21:15
          A jak wy byście poprowadzili przemiany towarzyszko? Może jakieś konkrety?
          • zachmura Re: Po 20 latach 19.11.10, 21:27
            zlodziej zawsze mowi do ofiary - musialem cie okrasc.
            • wtopek Re: Po 20 latach 19.11.10, 21:34
              po co zmieniasz nicki?

bo bezsensownym bełkocie łatwo cię poznać
      • eva15 Re: Po 20 latach 19.11.10, 21:54
        polski_francuz napisał:

> w kiciu (nawet domowym) kazdemu sie poglady zmieniaja. Przypomnij sobie co 20 l
        > at temu myslalas na jakis temat (tiens np. n/t Stanow) a co myslisz teraz.

Muszę Cię rozczarować, mieszkając w PL nie miałam wrażenia, że mieszkam w kiciu. A poglądy zmieniały mi się skutkiem uważnego obserwowania rzeczywistości i wyciągania z tego wniosków. Niektórym to z wiekiem, wraz z procesem dojrzewania przychodzi, innym nigdy - na co przykładów na tym forum jest bez liku. Ja wyrosłam już dawno z bezkrytycznego podziwu dla USA/Zachodu. Sądząc po jej słowach Suu K. w międzyczasie również.
        • wtopek Re: Po 20 latach 19.11.10, 22:03
          Za to pozostaliście w bezkrytycznym podziwie dla Rosji, Addamski.

Na starość w drewnianej chatce gdzieś pod Pskowem, też będziecie wdzięczni.

Jak Philby, też był wierny do końca.
        • polski_francuz Re: Po 20 latach 19.11.10, 22:05
          "Muszę Cię rozczarować, mieszkając w PL nie miałam wrażenia, że mieszkam w kiciu"

Alez ja tez nie. Dobrze wspominam mlodosc polska. I dopiero niedawno ogladany na ARTE NRDowski film o kartkach na mieso w Polsce przypomnial mi o tym. Moja pamiec zupelnie ja w niepamiec usunela.

"Ja wyrosłam już dawno z bezkrytycznego podziwu dla USA/Zachodu. Sądząc po jej słowach Suu K. w międzyczasie również"

Wlasnie o to mi chodzilo.

Pozdro

PF

• eva15 Re: Po 20 latach 19.11.10, 22:20
            polski_francuz napisał:

> Wlasnie o to mi chodzilo.
            > Pozdro

Priwiet!
    • j-k alez dlaczego ? 19.11.10, 21:17
      przeciez to czysta Michnikowszczyzna - a Michnik ma sie dobrze :)

w koncu mnie, bylemu dzialaczowi "S", postkomunisci w 1991 miejsce w Sejmie
      tez (ze swojej listy - bom Socjaldemokrata) proponowali,
      a nie wzialem nie ze wzgledow moralnych, tylko za lenivy na robote sejmowa jestem :)
      • eva15 Re: alez dlaczego ? 19.11.10, 22:12
        A ja myślałam, Januszku, że prezydenturę ci proponowali, ale nie wziąłeś, bo chciałeś dać szansę Wałęsie. Wielkoduszny jesteś.
        • j-k dzieki za komplementy 19.11.10, 22:39
          eva15 napisała:

Wielkoduszny jesteś.

viem, jestem. :)
          tylko to bylo naprawde.
          • eva15 Re: dzieki za komplementy 19.11.10, 23:05
            Też tak uważam, że w obecnej diermokracji na prezydenta też mogłbyś się nadawać. Może kandydować Palin, możesz i ty.
            • j-k dzieki za komplementy - cd. 19.11.10, 23:19
              nie mam takich aspiracji, Aniele, chociaz viem,
              ze miedzy Putinem, Miedwiedjewem i Obama
              spokojnie bym sie zmiescil.
              • eva15 Re: dzieki za komplementy - cd. 19.11.10, 23:22
                Wątpię. Wszyscy trzej mają już zwierzątka domowe, konkretnie pieski. Putin nawet 4 - 2 jego, 2 żony.
                • j-k as usual 19.11.10, 23:35
                  pozostajesz mi tylko Ty :)
      • melord Re: alez dlaczego ? 19.11.10, 23:26
        j-k napisał:

>
        > w koncu mnie, bylemu dzialaczowi "S", postkomunisci w 1991 miejsce w Sejmie
        > tez (ze swojej listy - bom Socjaldemokrata) proponowali,

to ciekawe, postkomunisci oferowali solidaruchowi miejsce w sejmie...pewnie za zaslugi
        za rozwalalnie "S" od wewnatrz

> a nie wzialem nie ze wzgledow moralnych, tylko za lenivy na robote sejmowa jest
        > em :)

alez to idealna robota dla leni i roznych nierobow/oszolomow....sejm IIIRP jest doskonale z tego znany....a kasa jaka???...malo ktory nie jest multimilonerem ze swoja poselska pensja kilku tys.zl
        uwazam,ze zmarnowales okazje...
    • zlotamajka Re: Odebrać Suu Kui Nobla!!!! Szybko!!! 19.11.10, 21:19
      Zdaje mi sie ze ona po prostu probuje zawrzec jakis uklad z junta. I to co mowi toproba negocjacji warunkow. Co wcale nie zaprzecza ze jest inteligenta kobieta a na pewno zdolna polityczka. W koncu przetrwac 20 lat w areszcie domowym nawet ze wspomoga USA to sztuka.
      • gringo68 jakie wyspy sprzedała Grecja? 19.11.10, 21:35
        i komu?
        • eva15 Bahama 19.11.10, 22:14
          • walter622 Witaj Evo15 19.11.10, 22:33

Co jest grane w tej grze z wyspami? Za dobrą odpowiedź przewidziana jest jakaś nagroda, że gringo stale to pytanie powtarza ?

P.S. >> Jak zwykle - dość ciekawa sprawa .
            • eva15 Re: Witaj Evo15 19.11.10, 22:46
              On bezsensownie odgryza się Majce łapiąc ją za słówka.
            • zlotamajka Re: Witaj Evo15 19.11.10, 22:47
              Walter,
              Z wyspami to bylo tak:
              W jednym z watkow napisalam ze greckie wyspy zostaly sprzedane. On zadal pytanie ktore wyspy wiec podalam link w ktorym bylo wymienione ze tereny na Mykonos, Rodos i zdaje sie Neftes zostaly sprzedane inwestorom w duzej liczbie z Chin. On przez to pytanie chce podkreslic ze to nie cale wyspy zostaly sprzedane tylko tereny na tych wyspach. Co prawda ale nie ma to wiekszego znaczenia. Czy czesciowo czy cale sprzedane byly. Wiec go ignoruje a on mnie przesladuje. Ot cala historia.
              • wtopek Re: Witaj Evo15 19.11.10, 23:08
                I ma rację, bo napisalaś bzdurę mijając się z prawdą. Co roku setki dzialek na greckich wyspach zmieniają wlaścicieli, co nie zmienia faktu, że są cześcią Grecji, obowiązuje tam greckie prawo, a jurysdykcję sprawuje grecki rząd. I to wlaśnie ma zasadnicze znaczenie, bo kompletnie zmienia sens twoje wypowiedzi.

Masa działek na Majorce jest kupowana przez Brytyjczyków i Niemców co nie zmienia faktu, że nie wykupili oni Majorki, która pozastaje częścią Hiszpanii.

btw cyetając tamten wątek pisałaś o zupełnie innych wyspach, więc i tu twoje teorie nie trzymają się kupy.
                • eva15 Re: Witaj Evo15 19.11.10, 23:24
                  Jaki nick, taka wtopa. Chińczycy nie wykupują całych polaci wysp to to, by się tam opalać, pić i obajać, jak Europejczycy. Pojęcia nie masz, o czym piszesz i co porównujesz.
                • zlotamajka Re: Witaj Evo15 19.11.10, 23:31
                  Do tego co Ewa na pisala dodam ze wyspy zostaly sprzede pod olbrzymia presja ze strony kredytorow czyli banksterow i EU wprew woli narodu i nawet rzadu Grecji.

Ale ty Wtopek to lepiej powiedz jak to jest z ta expresowka w Nome? Jest tam ta expresowka czy nie?
                  • wtopek Re: Witaj Evo15 19.11.10, 23:37
                    Jest, nawet nią jechałem ;) piękna droga z szerokim poboczami. Widać ją na Google Earth. Podobno po drugiej stronie cieśniny ostała się tylko rdza.

Skończ już z tymi "banksterami" bo jesteś nudna i śmieszna.

Napisz natomiast coś o "woli" narodu greckiego.
                    • zlotamajka Re: Witaj Evo15 19.11.10, 23:52
                      > Jest, nawet nią jechałem ;) piękna droga z szerokim poboczami. Widać ją na Goog
                      > le Earth

Ciekawe. A co ciekawsze ze na google maps tej expresowki nie widac. Alaska Highway czyli Hwy 1 jest JEDYNA expresowka na Alasce. Idzie z Yukon do Anchorage i na polnoc konczy sie w Fairbanks w polowie drogi do Nome. W Nome sa drogi ale niestety daleko nimi nie zajedziesz. "Expresowka" na pewno nie jechales. No chyba na google earth.
                      • wtopek Re: Witaj Evo15 20.11.10, 10:03
                        Bypassa a Missisaugi nie widać?
                  • nihil-istka No jaki ja imperialista jestem 19.11.10, 23:38
                    No ja regularny imperialista jestem bo od 25 lat mam wakacyjne mieszkanie na Costa del Sol.
                    Pozbawilem suwerennosci ta biedna Hiszpanie.
              • walter622 Re: Witaj Zlotamajka 19.11.10, 23:29

Czyli nagrody za trafną odpowiedź nie przewidział. Ale cwaniak, typowy gringo.
                Ciekawe po co Chińczykom jakieś wyspy? Będą tam ryż uprawiać?
                • zlotamajka Re: Witaj Zlotamajka 19.11.10, 23:38
                  No nie, nagrody nie przewidzial. Za darmo informacji rzada. A jak wiadomo kapitalizm, za wszystko kosztuje. Informacje tez. Nie przyzwyczail sie biedaczek. :)

Ciekawe po co Chińczykom jakieś wyspy? Będą tam ryż uprawiać?
                  Do ryzu teren sie nie nadaje. Za sucho. Jakies inwestycje beda robic ale jakie to nie wiem.
                  • walter622 Re: Witaj Zlotamajka 19.11.10, 23:46
                    zlotamajka napisała:
                    > Za darmo informacji rzada.

Czyli ten gringo to kapitalista z mentalnością komucha.
                    • zlotamajka Re: Witaj Zlotamajka 19.11.10, 23:55
                      > zlotamajka napisała:
                      > > Za darmo informacji rzada.
                      >
                      > Czyli ten gringo to kapitalista z mentalnością komucha.
                      No, czyli bankster po prostu:)
            • eva15 Z innej beczki, Walterze 19.11.10, 23:26
              Zobacz, jak nasz P_F potrafi się zmnienić, jak tylko zechce:

forum.gazeta.pl/forum/w,50,118827448,118853999,P_F_chapeau_bas_.html
              • eva15 Re: Z innej beczki, Walterze 19.11.10, 23:26
                korekta:
                zmienić
              • walter622 Faktycznie zabawne 19.11.10, 23:38
                eva15 napisała:

> Zobacz, jak nasz P_F potrafi się zmnienić, jak tylko zechce:

Faktycznie zabawne. Zastanawiam się czy Jemu nie podarować ruskiej klawiatury do kompa.
                Z drugiej strony Jemu się nie dziwię - jakiś poganiacz bydła wyzywa Mariannę od qurew.
                Na coś takiego nawet u mnie nóż w kieszeni się otwiera.
                • polski_francuz Poproszono mnie 20.11.10, 08:10
                  niedawno o przetlumaczenie tytulu "Prestupnaja tolpa" przetlumaczylem na "przestepczy tlum" (?). Nie wiem czemu prosze Polakow o takie przyslugi, jakies durne skojarzenia pewnie. Bo czy Rosjan prosza o tlumaczenia z polskiego? Watpie.

PF
                  • eva15 Re: Poproszono mnie 20.11.10, 13:01
                    polski_francuz napisał:

> niedawno o przetlumaczenie tytulu "Prestupnaja tolpa" przetlumaczylem na "przes
                    > tepczy tlum" (?). Nie wiem czemu prosze Polakow o takie przyslugi, jakies durne
                    > skojarzenia pewnie. Bo czy Rosjan prosza o tlumaczenia z polskiego? Watpie.

Przypuszczalnie dlatego, że osoba prosząca wiedziała, że rosyjski był w polskich szkołach językiem obowiązkowym, a polski w szkołach rosyjskich nie. A Ty o tym nie wiesz?
                    • nihil-istka amerykansci imperialisci a birmanska junta 20.11.10, 13:18
                      wiadomo, ze amerykanscy imperialisci nie kochaja birmanskiej junty rzadzacej
                      z woli Narodu i Armii. Jankesi go home.
    • nihil-istka Wyslac marines do Birmy 20.11.10, 09:28
      Wyslac marines do Birmy i zaanektowac jej bogactwo bananow

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka