Dodaj do ulubionych

Egipt i Rosja.

04.02.11, 01:35
Ewcia odważnie zdemaskowała hipokryzję zachodnich mediów i Zachodu w ogóle w sprawie zamieszek w Egipcie. Wtórują jej inni forumowi komsomolcy i dzięki temu wiemy w czym rzecz.

Nikt jakoś nie napisał co o egipskiej awanturze pisze prasa rosyjska i jak odnosi się do tej sprawy Kreml. Są za? Przeciw? Czekają kto wygra i pogratulują zwycięzcy?

Czy ktoś wie coś na ten temat?
Obserwuj wątek
    • joanna_on-line Re: Egipt i Rosja. 04.02.11, 01:42
      malkontent6 napisał:

> Nikt jakoś nie napisał co o egipskiej awanturze pisze prasa rosyjska i jak odnosi się do tej sprawy Kreml. Są za? Przeciw? Czekają kto wygra i pogratulują zwycięzcy?
      >
      > Czy ktoś wie coś na ten temat?

hehe są za a nawet przeciw: egipskie siły polityczne powinny same znaleźć wyjście z zaistniałej sytuacji. Oświadczył to minister spraw zagranicznych Rosji Siergiej Ławrow w wywiadzie dla kanału telewizyjnego Russia Today.
      a co pisze prasa, to chyba nasi forumowi znawcy Rosji doniosą...
      • eva15 Re: Egipt i Rosja. 04.02.11, 01:47
        Podejrzewam, że tym go nie zadowolisz. On szuka mgły i spisku.
        • felusiak1 Re: Egipt i Rosja. 04.02.11, 02:00
          to nie spisek efka, to reakcja na twoje bzdurne i prostacki nonsensy.
          • misterpee Re: Felus jest zawsze pierwszy w obronie 04.02.11, 02:35
            Mihistka w natarciu i jakos potrafia razem wytlumaczyc i ekonomie, i obozy koncentracyjne w Palestynie i wszystko cio sie dzieje na Bliskim Wschodzie, a nawet w Polsce.
        • malkontent6 Re: Egipt i Rosja. 04.02.11, 03:22
          Ewciu, naprawdę nie masz na ten temat nic do powiedzenia?
          • misterpee Re: Nie mamy nic do powiedzenia 04.02.11, 04:19
            nawet Oba,a czeka na rozkazy od Starszych i Madrzejszych. Ciekawe czy narod Egipski bedzie miec swoje zdanie.
          • des4 Addamski nie dostała jeszcze wytycznych z Centrali 04.02.11, 16:27

jak dostanie, to będzie miała mnóstwo do powiedzenia, hehe
            • malkontent6 Re: Addamski nie dostała jeszcze wytycznych z Cen 04.02.11, 21:17
              Nie chciałem tego powiedzieć w ten sposób ale niestety wygląda to na brak wyraźnego sygnału z centrali.
    • br0fl0vski Re: Egipt i Rosja. 04.02.11, 05:35
      www.google.com/hostednews/afp/article/ALeqM5gaHUqOITG6gJUDbJLHQ6o3qg6nNw?docId=CNG.059911d27372b434c8f8ffe2ab268861.611
    • gosc_ze_smolenska Re: Egipt i Rosja. 04.02.11, 08:48
      nie bede zabieral glosu w imieniu wszystkich Rosjan, jest to po prostu niepowazne.
      Z tego co ja ogladalem i czytalem, mam wrazenie, ze ludzi tak naprawde nurtuje to, ze w najblizszym czasie nie beda mogli pojechac na tanie wczasy do Egiptu, tym bardziej, ze rekiny sie przestraszyly rewolty i uciekly w glab oceanu. W programach telewizyjnych na poczatku mowilo sie bardzo duzo na ten temat, przede wszystkim ostatnie wiadomosci, troche analityki, ale juz wczoraj bylo (z tego co ja widzialem, naprawde nie siedze dniami przed telewizorem i nie wyszukuje specjalnie watkow na temat Egiptu) znacznie mniej. Zycie sie toczy dalej...
      • darekvtb Re: Egipt i Rosja. 04.02.11, 09:11
        Podobno na poczatku zamieszek, rosyjskich turystow bylo tam 40 000. Obecnie ich ilosc wzrosla do 45 000 :-))
        Mimo zakazu, firmy turystyczne nadal wysylaja tam klientow bo.. jest wielu chetnych! Zadaja tylko podpisania glejtu ze leca na swoja odpowiedzialnosc. Najlepszy byl komentarz w rosyjskiej TV.
        Przytoczyli fragment czatu miedzy odpoczywajacym tam Rosjaninem i jego kolegami w Rosji:
        Z Rosji: Czys ty zwariowal? Wracaj jak najszybciej!
        Z Egiptu: Po co? Tutaj cieplo, urlop i rewolucja wkrotce sie skonczy. A w Rosji zimno, czeka na mnie praca i rewolucja jeszcze nawet sie nie zaczynala!
        Wielu turystom tak sie tam spodobalo ze doplacaja i przedluzaja swoj pobyt..
        • jk2007 Re: Egipt i Rosja. 04.02.11, 09:29
          darekvtb napisał:
          > Podobno na poczatku zamieszek, rosyjskich turystow bylo tam 40 000. Obecnie ich ilosc wzrosla do 45 000 :-))

slyszalem, ze spadochroniarze z Riazani pojechali tam na urlop :-)
          • darekvtb Re: Egipt i Rosja. 04.02.11, 12:51
            Sadzac po twoich linkach, to uzbroili sie w rogatki i tarcze.. :-)
        • gosc_ze_smolenska Egipt i Rosja. 04.02.11, 10:41
          Jest, szczerze mowiac, troche smieszne, ze oczekuje sie, ze reakcja ruskich bedzie inna niz innych na takie albo takie wydarzenia. Dwa dni temu ogladalem w ZDF wiadomosci, tam przerazona prezenterka rowniez mowila o niemcach, wybierajacych sie do Egiptu. Ludzie sa wszedzie ludzmi. Zreszta, nie wszystko co mowia dziennikarze, sa szczera prawda, bo oni tez chca zarobic na bulke z maslem, dlatego musza troche nieco upiekszyc swoj reportaz "smakolkami". Troche dystansu i zdrowego krytycznego spojrzenia!
        • walter622 Re: Egipt i Rosja. 04.02.11, 12:59
          darekvtb napisał:

> Podobno na poczatku zamieszek, rosyjskich turystow bylo tam 40 000. Obecnie ich
          > ilosc wzrosla do 45 000 :-))

Rozczarowałeś malkontenta - nie tego się spodziewał. Powinieneś podkreślić, że te 45 tyś. turystów to faktycznie agenci KGB w arafatkach, o ponad 1 tyś. studentów studiujących w Kairze nie wspominając. Również mógłbyś dodać o planach przeniesienia po zwycięstwie
          tej rewolucji mumii lenina z mauzoleum do Piramidy Cheopsa . Tam już się zaczęły z tym związane prace - wnętrze krypty dekorują złotymi sierpikami i młotkami.
          • malkontent6 Re: Egipt i Rosja. 04.02.11, 21:22
            Wołodia, Twoje wypowiedzi na temat Rosji zazwyczaj imponują wiedzą i znajomością zagadnienia. Ale w tej sprawie jak widzę też nie masz nic do powiedzenia. Tak jak Ewcia, książkowiec i reszta komsomołców.
            • walter622 Doda i Rosja. 05.02.11, 15:33
              malkontent6 napisał:
              > Ale w tej sprawie jak widzę też nie masz nic do powiedzenia.

Czy przypuszczasz, że rosyjscy dziennikarze dostrzegli w tych wydarzeniach coś, czego nie
              zauważyli ich koledzy z innych państw, w związku z tym rosyjskie relacje czymś różnią się
              od pozostałych ?
              Prócz tego, jeżeli aż tak ten problem ciebie nurtuje, to zachęcam do samodzielnej lektury,
              a nie bawienia się w wojtusia, oczekującego przetrawionej papki informacyjnej.

Generalnie kiepski założyłeś wątek i własnymi wpisami starasz się jego utrzymać na powierzchni. Powinieneś założyć wątek pt. "Doda i Rosja".

• malkontent6 Re: Doda i Rosja. 05.02.11, 16:27
                walter622 napisał:

> Prócz tego, jeżeli aż tak ten problem ciebie nurtuje, to zachęcam do samodzielnej lektury,

Jest tak jak myślałem. Forumowi komsomolcy ochoczo dokonują analizy mediów zachodnich ale z jakiegoś powodu dyskretnie pomijają reakcję Wschodu. Jesteście żałośni.
                • walter622 Re: Doda i Rosja. 05.02.11, 17:05
                  malkontent6 napisał:
                  > dokonują analizy mediów zachodnich ale z jakiegoś powodu
                  > dyskretnie pomijają reakcję Wschodu.
                  > Jesteście żałośni.

Możesz wskazać gdzie w swoich tekstach " dokonuję analizy mediów zachodnich" ? Sam jesteś żałosny - jedyne co możesz to formułowanie całkowicie bezpodstawnych uogólnień i pomówień.
                  Znasz j. rosyjski na tyle by samemu wskazać jakiś ciekawy tekst, dotyczący tych wydarzeń.
                  Ja takowego nie dostrzegłem i jak wczesnej napisałem ich realcje w niczym się nie różnią
                  od pozostałych. Widzę, że tobie doskwiera brak sławetnej mgły, tym razem produkowanej przez Putina nad Kairem.

Pisz o Dodzie.
                  • malkontent6 Re: Doda i Rosja. 05.02.11, 17:18
                    Hej, hej, uderz w stół... Pisząc "Forumowi komsomolcy" miałem na myśli Ewę i jej "książkowego" przyjaciela. Poczytaj ich wypowiedzi z ostatnich 2 dni i sam się przekonasz o czym piszą.

A teraz, drogi Wołodio, przypomnij mni gdzie i kiedy pisałem o mgle nad Smoleńskiem.

Kto (lub co) to jest Doda?
                    • walter622 Re: Doda i Rosja. 05.02.11, 17:29
                      malkontent6 napisał:
                      > przypomnij mni gdzie i kiedy pisałem o mgle nad Smoleńskiem.

Wpierw udziel odpowiedzi na moje pytanie.
                      A tak na marginesie mówimy teraz o tajemniczej mgle nad Kairem ( tam faktycznie
                      jest dość specyficzna mgiełka).
                      • malkontent6 Re: Doda i Rosja. 05.02.11, 17:32
                        walter622 napisał:

> Wpierw udziel odpowiedzi na moje pytanie.

Uderz w stół... :)

Napisałem, że komsomolcy analizują prasę zachodnią i Ty najwyraźniej zaliczyłeś się do ich grona.
                        • walter622 Re: Doda i Rosja. 05.02.11, 17:36
                          malkontent6 napisał:

> Uderz w stół... :)
                          Najwyraźniej walnąłeś się głową.

> Napisałem, że komsomolcy analizują prasę zachodnią i Ty najwyraźniej zaliczyłeś
                          > się do ich grona.

Niestety, jesteś w błędzie. Nigdy do żadnej organizacji nie przynależałem, nawet do zuchów,
                          ZHP, PCK, TPPR , LOP i temu podobnych hodowli idiotów - lubię własne ścieżki.

Pisz o Dodzie.
                          • malkontent6 Re: Doda i Rosja. 05.02.11, 17:53
                            walter622 napisał:

> Niestety, jesteś w błędzie. Nigdy do żadnej organizacji nie przynależałem,

To dlaczego domagasz się abym Ci pokazał gdzie pisałes o reakcji mediów zachodnich na wydarzenia w Egipcie? Ja pisałem, że komsomolcy analizują zachodnie media. Dlaczego poczułeś się zaliczony do nich?

> Pisz o Dodzie.

Kto to jest?
                            • walter622 Re: Doda i Rosja. 05.02.11, 18:01
                              malkontent6 napisał:
                              > Ja pisałem, że komsomolcy analizują zachodnie media.

To pisz te swoje "przemyślenia" pod ich postami a nie komentuj w ten sposób moje.

> > Pisz o Dodzie.
                              >
                              > Kto to jest?

Polecam zapoznanie się z funkcją google.pl
                              • malkontent6 Re: Doda i Rosja. 05.02.11, 18:09
                                walter622 napisał:

> To pisz te swoje "przemyślenia" pod ich postami a nie komentuj w ten sposób moje.

Sam się z komsomolcami utożsamiłś. :)

> Polecam zapoznanie się z funkcją google.pl

Taki z Ciebie kolega? Zamiast pomóc zamerykanizowanemu forumowiczowi odsyłasz mnie do googla. :(
                                • walter622 Re: Doda i Rosja. 05.02.11, 18:26
                                  malkontent6 napisał:
                                  > Sam się z komsomolcami utożsamiłś. :)

Niestety sam mnie na siłę tam wpychasz, używając zwrotu "wy jesteście" pod moim adresem, zamiast "oni są". Jak wspomniałem, nie uznaję żadnych organizacji.

> Zamiast pomóc zamerykanizowanemu forumowiczowi odsyłasz mnie do googla. :(

Chcesz powiedzieć, że w Ameryce nie znają kim jest Doda ? - kompletne zacofanie.
                                  • malkontent6 Re: Doda i Rosja. 05.02.11, 19:16
                                    walter622 napisał:

> Niestety sam mnie na siłę tam wpychasz, używając zwrotu "wy jesteście" pod moim
                                    > adresem, zamiast "oni są". Jak wspomniałem, nie uznaję żadnych organizacji.

Przeczytaj jeszcze raz swój pierwszy wpis w tym wątku:
                                    forum.gazeta.pl/forum/w,50,121747162,121761510,Re_Egipt_i_Rosja_.html
                                    • walter622 Re: Doda i Rosja. 05.02.11, 19:32
                                      malkontent6 napisał:
                                      > Przeczytaj jeszcze raz swój pierwszy wpis w tym wątku:

Przeczytałem, i co ?
                                      Czy w tym tekście widzisz jakąś moją deklarację przynależności do jakiejkolwiek organizacji.
                                      Kilka dni z rzędu marudzisz, że nie możesz doczekać się żadnej sanacyjnej informacji ze Wschodu ( w stylu faktów, i pospieszalskiego). Cóż ja mam począć jeżeli rosyjscy dziennikarze niczego odkrywczego do tej pory nie napisali ? - klepią to samo co pozostali.
                                      Na siłę chcesz jakieś info o mgle, Putinie i kagiebistach w arafatkach chyłkiem przemycających do Egiptu mumie lenina.

• malkontent6 Re: Doda i Rosja. 05.02.11, 21:52
                                        walter622 napisał:

> Na siłę chcesz jakieś info o mgle, Putinie i kagiebistach w arafatkach chyłkiem
                                        > przemycających do Egiptu mumie lenina.

Wołodia, znowu bredzisz. Pytałem forumowych ekspertów o reakcję mediów rosyjskich i Kremla na wydarzenia w Egipcie. A Ty piszesz coś o Pośpieszalskim we mgle.
        • johnny-kalesony Re: Egipt i Rosja. 04.02.11, 13:20
          Cóż, Rosjanina takie rzeczy nie dziwią, bo podobny bałagan i nieprzewidywalną anarchię ma u siebie na co dzień.

Pozdrawiam
          Keep Rockin'
          • gosc_ze_smolenska Re: Egipt i Rosja. 04.02.11, 13:43
            .. bałagan i nieprzewidywalną anarchię ...
            to jak z tym dowcipem, co Ukrainiec przez caly czas mysli o sloninie. Rowniez szanowny johnny-kalesony, ani dnia, zeby nie pluc w strone ruskich. Zuch z ciebie!
    • jk2007 Rosja stawi na Panstwo Palestyna 04.02.11, 08:53
    • bywszy1 Re:Liczymy bardzo na to, że Egipcjanie+ 04.02.11, 10:57
      "Liczymy bardzo na to, że Egipcjanie – ten mądry naród o bardzo starej i bogatej historii – potrafią usiąść przy stole rokowań i w sposób pokojowy....... "
      Ale kadziciel!
      Na czym polega ta starosc i madrosc?

"„W negocjacjach z władzami egipskimi nalegamy na podjęciu wszystkich niezbędnych kroków dla zapewnienia bezpieczeństwa obywateli rosyjskich”------W to uwierze.
      • bywszy1 Re:P.S.Liczymy bardzo na to, że Egipcjanie+ 04.02.11, 11:01
        Czy to ma byc stol okragly?
        I kto przy nim siedziec?
        • eva15 Re:P.S.Liczymy bardzo na to, że Egipcjanie+ 04.02.11, 11:05
          bywszy1 napisał:

> Czy to ma byc stol okragly?
          > I kto przy nim siedziec?

Izrael, USA i egipska bezpieka? To byłoby bodaj idealne rozwiązanie.
          • bywszy1 Re:P.S.Liczymy bardzo na to, że Egipcjanie+ 04.02.11, 16:28
            Czy glupol mjestes?
            Czy glupola udajesz?
            Tacy tez na forum sa potrzebni.
    • j-k Dzisiejsza Rosja nie mialaby odwagi 04.02.11, 12:02
      wtrarcic sie w wewnetrzne sprawy sasiedniego Kazachstanu, gdyby tam zaczely sie jakies rozruchy - a co tu mowic o Egipcie ?
      • darekvtb Re: Dzisiejsza Rosja nie mialaby odwagi 04.02.11, 12:48
        Dziwne..
        A tutaj pisza na odwrot - to krwawa GBnia swoima mackami na BW wywolala lancuch przewrotow zeby destabilizowac region Suezu..
        I komu tu wierzyc? :-(
        • misterpee Re: Charlie Rose i Kissinger 04.02.11, 14:11
          Kissinger jest zaniepokojony kto zorganizowal te rozruchy, to znaczy, kto ma mozliwosc kierowania tlumem. Charli podpowiedzial ze jest to nowoczesnatecnologia - Facebook. Henry wyrazil podejrzenie ze religia jest katalizatorem tego - czyli nalezy zlikwidowa taka mozliwowsc. A wiec wojna z Islamem. Zanim jednak Henry i sionisci zaczna likwidowac Islam, wyproboja metody na katolikach. Strach sasiada jest ogromny, a tymczaem Rosyjski tlum na plazach Hurgady jest coraz wiekszy, Amerykanow tam nie bylo, a agnci beda rozpoznani.
          • darekvtb Re: Charlie Rose i Kissinger 04.02.11, 14:47
            Moze bukmacherzy juz przyjmuja stawki?
            Ja stawiam na tuaregow na wielbladach - jeden taki moze rozegnac tlum 100 lub nawet wiecej demonstrantow. I nie potrzebuje drozejacej benzyny..
        • przyjacielameryki Re: Dzisiejsza Rosja nie mialaby odwagi 04.02.11, 14:27
          darekvtb napisał:

> Dziwne..
          > A tutaj pisza na odwrot - to krwawa GBnia swoima mackami na
          > BW wywolala lancuch przewrotow zeby destabilizowac region Suezu..
          > I komu tu wierzyc? :-(

Coś w tym może być!!!! Rosja zawsze wspierała różnych lewaków, i innych kryminalistów siejących destabilizację!!
          • darekvtb Re: Dzisiejsza Rosja nie mialaby odwagi 04.02.11, 14:51
            Przyjacielu, powatpiewasz w ocene Januszka? Przeciez on twierdzi ze Rosja nie ma odwagi sie wtracac, a JA MU WIERZE!
            Rosjanie w Churgadzie i Szarmie opalaja sie, kapia, bawia i czekaja kto zwyciezy :-))
            • malkontent6 Re: Dzisiejsza Rosja nie mialaby odwagi 04.02.11, 15:15
              darekvtb napisał:

> Rosjanie w Churgadzie i Szarmie opalaja sie, kapia, bawia i czekaja kto zwyciezy :-))

Tak jak Polacy. :)

www.salon24.pl/news/95515,polacy-nie-chca-wracac-z-egiptu
            • przyjacielameryki Re: Dzisiejsza Rosja nie mialaby odwagi 04.02.11, 15:15
              darekvtb napisał:

> Przyjacielu, powatpiewasz w ocene Januszka? Przeciez on twierdzi ze Rosja nie m
              > a odwagi sie wtracac, a JA MU WIERZE!
              > Rosjanie w Churgadzie i Szarmie opalaja sie, kapia, bawia i czekaja kto zwyciez

Nie rozśmieszaj mnie. Sadzisz, że oni bawią się i opalają w Hurghadzie(tak to się pisze)???? I co jeszcze robią??? A może już trzęsą portkami bo nie ma zaopatrzenia a bojówki młodych, biednych i głodnych uniemożliwiają jakiekolwiek zwiedzanie, spacery itp.???? Jeżeli ci Rosjanie zostali to są niegraniczenie głupi. Znam Hurghadę(miasto), byłem tam dwukrotnie po 2 tyg. Tak jak w całym Egipcie są tam gigantyczne różnice majątkowe - piękne hotele i pałace miejscowych oligarchów i nędza(czasami przerażająca)(coś tak jak w Rosji) większości zwykłych mieszkańców. Ty myślisz, że oni będą tak spokojnie przyglądali się Rosjanom jak spacerują i opalają się?????? Nie skomentuję przez wrodzoną grzeczność!
      • przyjacielameryki Re: Dzisiejsza Rosja nie mialaby odwagi 04.02.11, 14:09
        Ale Rosji te rewolucje na BW są na rękę. Kanałem Sueskim płynie setki statków dziennie w tym te z ropą i gazem a jakiekolwiek zaburzenia tego transportu mogą wypromować Rosję jako wiarygodnego dostawcę ropy i do gazu w szczególności do Europy. Rosja może zechcieć wspierać radykalnych islamistów w celu dalszego destabilizowania sytuacji w tym regionie. Rosja zawsze wspierała wszelkie zagraniczne ruchy destabilizujące spokój bo tylko wtedy mogła coś ugrać!
        • mongolszuudan Re: Dzisiejsza Rosja nie mialaby odwagi 04.02.11, 15:20
          Grupa "Nocznyje snajpiery" (Nocni snajperzy) - Bonnie & Clyde (polskie napisy)
          www.youtube.com/watch?v=0WhXBAnW764
          W Rosji to już przeważnie przeszłość, a w USA - przeszłość, teraźniejszość i przyszłość. Niedługo paskudne edukacja i wychowanie, bezrobocie, nędza, szał głodowy i ogólna anarchia z bandytyzmem zburzą to dzikie pasożytnicze bezprawne państwo. Każdego Amerykanina należy zobowiązać prawem nabywać jak najwięcej palnej broni, żeby wszyscy tam dokończyli wszystkich nawzajem jak najprędzej.

wyborcza.pl/1,75477,9042358,Jestes_dorosly__Musisz_miec_bron.html wyborcza.pl/1,86746,8933987,Amerykanska_milosc_do_karabinu.html wyborcza.pl/1,86746,8927924,Szalony_radykal_strzelal_w_Arizonie_.html wyborcza.pl/1,86746,8923679,Ameryka_w_szoku_po_zamachu_w_Arizonie.html
          • malkontent6 Re: Dzisiejsza Rosja nie mialaby odwagi 04.02.11, 15:24
            Piszesz jak politruk ZMS.

Ja mieszkam w USA od wielu lat. Powiem Ci tylko, że nie zawsze trzeba wierzyć mediom...
            • mongolszuudan Re: Dzisiejsza Rosja nie mialaby odwagi 04.02.11, 15:47
              malkontent6 napisał:

> Piszesz jak politruk ZMS.
              >
              > Ja mieszkam w USA od wielu lat. Powiem Ci tylko, że nie zawsze trzeba wierzyć
              > mediom...

Doradzam wam, pindosowskie propagandyści, przestrzegać tychże zasad, kiedy piszecie o Rosji, o której pojęcia nie macie, nigdy tam nie były, a wszystko, co znacie, pochodzi z na tyle tendencyjnych źródeł, że żaden rozsądny człowiek nie będzie po prostu brał do głowy podobne kłamliwe, tępe i prowokacyjne brednie.
              • przyjacielameryki Re: Dzisiejsza Rosja nie mialaby odwagi 04.02.11, 16:56
                mongolszuudan napisał:

> malkontent6 napisał:
                >
                > > Piszesz jak politruk ZMS.
                > >
                > > Ja mieszkam w USA od wielu lat. Powiem Ci tylko, że nie zawsze trzeba wie
                > rzyć
                > > mediom...
                >
                > Doradzam wam, pindosowskie propagandyści, przestrzegać tychże zasad, kiedy pisz
                > ecie o Rosji, o której pojęcia nie macie, nigdy tam nie były, a wszystko, co zn
                > acie, pochodzi z na tyle tendencyjnych źródeł, że żaden rozsądny człowiek nie b
                > ędzie po prostu brał do głowy podobne kłamliwe, tępe i prowokacyjne brednie.

Już ci mówiłem, że wybieram się do Rosji, chcę zobaczyć ten kraj ale chcę podróżować indywidualnie samochodem z przyjaciółmi i nie wiem jak się do tego zabrać???? W UE czy w USA a nawet w Turcji nie ma z tym żadnych problemów a w Rosji??? Nie wiem!
              • malkontent6 Re: Dzisiejsza Rosja nie mialaby odwagi 04.02.11, 21:20
                mongolszuudan napisał:

> Doradzam wam, pindosowskie propagandyści, przestrzegać tychże zasad, kiedy pisz
                > ecie o Rosji,

Dlatego założyłem ten wątek w którym poprosiłem o opinie forumowych ekspertów od spraw rosyjskich. Do tej pory nikt z nich się rzeczowo nie wypowiedział.
    • malkontent6 Jestem rozczarowany... 04.02.11, 15:12
      W innych dyskusjach, przy omawianiu sytuacji w Egipcie, nasi forumowi komsomolcy przepowiadają upadek Zachodu, w którego społeczeństwach zauważyli objawy zwyrodnienia.

Szkoda, że z podobną pasją nie dokonali oceny społeczeństwa Wschodu.
      • przyjacielameryki Re: Jestem rozczarowany... 04.02.11, 15:22
        malkontent6 napisał:

> W innych dyskusjach, przy omawianiu sytuacji w Egipcie, nasi forumowi komsomolc
        > y przepowiadają upadek Zachodu, w którego społeczeństwach zauważyli objawy zwyr
        > odnienia.
        >
        > Szkoda, że z podobną pasją nie dokonali oceny społeczeństwa Wschodu.

Komsomolcy i ich pobratymcy mieszkający na Zachodzie zachowują się tak jak Talibowie. Korzystają w pełni z dobrodziejstw cywilizacyjnych Zachodu mieszkając tam czasami z jednoczesną nienawiścią do tego Zachodu i nieustannym wróżeniem upadku Zachodu. Co za wyjątkowa podłość!!!!
        • malkontent6 Re: Jestem rozczarowany... 04.02.11, 15:24
          To raczej głupota a nie podłość.
      • gosc88 Rozczarowany ?? O jakze mi przykro !!! 04.02.11, 15:28
        Rosja/Egipt to jak piernik/wiatrak - oto wlasciwa proporcja.

Pamietasz powiedzenie, ze cos ma sie tak do czegos jak piernik do wiatraka ? Zreszta mozna by to uogolnic na dowolny kraj (inny niz Egipt):

piernik/wiatrak = (dowolny kraj)/Egipt.

Zostawmy ten problem samemu Egiptowi. Predzej czy pozniej sami o wlasnych silach wyjda na prosta.
        • malkontent6 Re: Rozczarowany ?? O jakze mi przykro !!! 04.02.11, 15:41
          gosc88 napisał:

> Rosja/Egipt to jak piernik/wiatrak - oto wlasciwa proporcja.

Obawiam się, że nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi. Chodziło mi reakcję mediów rosyjskich i Kremla na wydarzenia w Egipcie.
          • igor_uk Re: Rozczarowany ?? O jakze mi przykro !!! 04.02.11, 17:07
            malkontent,zazlozyles watek w ktorym chciales czegos dowiedziec sie
            "Nikt jakoś nie napisał co o egipskiej awanturze pisze prasa rosyjska i jak odnosi się do tej sprawy Kreml. Są za? Przeciw? Czekają kto wygra i pogratulują zwycięzcy? ", ale wyglada na to,ze to cie nie interesuje,poniewaz twoi wypowiedzi tematu nie dotycza i twoja uwaga w stosunku gosc88 "obawiam się, że nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi. Chodziło mi reakcję mediów rosyjskich i Kremla na wydarzenia w Egipcie" jest nie na miejscu,poniewaz wczesniej napisales -"W innych dyskusjach, przy omawianiu sytuacji w Egipcie, nasi forumowi komsomolcy przepowiadają upadek Zachodu, w którego społeczeństwach zauważyli objawy zwyrodnienia.
            Szkoda, że z podobną pasją nie dokonali oceny społeczeństwa Wschodu"
            ,czyli sam pokazales,co cie naprawda interesuje.
            • j-k I ty Brutus przeciw mnie ? 04.02.11, 17:21
              jak Bialorusin - jk 2007 ?

no do czego to doszlo ?
            • malkontent6 Re: Rozczarowany ?? O jakze mi przykro !!! 04.02.11, 21:16
              Igor, przykro mi alemasz racji.

Oceny (bardzo negatywne) społeczeństw Zachodu pojawiły się w założonym przez Ewę wątku o stosunku Zachodu do wydarzeń w Egipcie. Dlatego zapytałem forumowych ekspertów od spraw wschodnich o ich ocenę zachowania Kremla i mediów rosyjskich.

Jeśli mówimy o Zachodzie to nie powinniśmy pomijać Wschodu. :)

forum.gazeta.pl/forum/w,50,121742224,121746920,Re_C_k_zachodniej_nowomowy_trzeba_sie_uczyc.htm
    • jk2007 wiec gen.Enan(Anan) 04.02.11, 15:28

Египетcкие иcлaмиcты из oргaнизaции «Брaтья-мycyльмaне» cчитaют, чтo глaвa генерaльнoгo штaбa вooрyженных cил Египтa Сaми aль-Анaн мoжет cтaть преемникoм нынешнегo президентa Хocни Мyбaрaкa, oтcтaвки кoтoрoгo дoбивaетcя oппoзиция. Об этoм зaявил в интервью aгентcтвy Рейтер oдин из видных предcтaвителей «Брaтьев- мycyльмaн» Кaмaль aль-Хелбaви, прoживaющий в Великoбритaнии. shurigin.livejournal.com/2011/02/01/
      er-portal.ru/about/text.shtml?18/3509,110991
      • karbat Re: wiec gen.Enan(Anan) 05.02.11, 15:48
        Zachod pieprzy o Egipcie ,probuje wplywac na sytuacje , spekuluje , snuje domysly .... nie wiedzyc NIC . NIKT na zachodzie nie wie jak sie potocza wypadki w Egipcie .

Egipcjanie maja problem , musza sami sobie z nim poradzic .
        ruski profesjonalista nie onanizuje sie , nie podnieca sie , nie bije piany ... sytuacja , na ktora NIKT nie ma wplywu , wyklaruje sie to bedzie mogl wobec niej zajac swoje stanowisko .

na zachodzie rozplenily sie setki prorokow , wrozbitow , bredziakow ... paru z nich dzielem przypadku , opisze prawdziwy skutek wydarzen w Egipcie .
        • walter622 Cena uwaga 05.02.11, 16:31
          karbat napisał
          > Zachod pieprzy o Egipcie ,probuje wplywac na sytuacje , spekuluje , snuje domy
          > sly .... nie wiedzyc NIC .

Do tego dołączyła się rzesza wszystko wiedzących forumowych ekspertów. Wystarczyło
          im posiedzieć przez tydzień w otoczonej drutem kolczastym piaskownicy w Al Ghardaqah
          by uważać się za wybitnych znawców tematu. I już mamy wysyp kompletnie kretyńskich opinii.

Jeden taki zaraz zacznie wspominać jak to z fellachami pił wódkę zakąszając ogórkami kiszonymi i w przypływie "genialności" w wodach Nilu dostrzegł "Tichoj Akiean" .
          • malkontent6 Re: Cena uwaga 05.02.11, 16:35
            walter622 napisał:

> Do tego dołączyła się rzesza wszystko wiedzących forumowych ekspertów.

Pisząc te słowa krytykujesz Ewę, bo ona dużo tu pisze na ten temat. :)
            • walter622 Re: Cena uwaga 05.02.11, 17:11
              W Egipcie spędziłem trochę czasu, zbyt mało by formułować na tym forum odpowiedzialne
              opinie lecz wystarczająco sporo by dostrzegać śmieszność i idiotyzm się co poniektórych
              wypowiedzi.
              Twierdzenie, że Putin stoi za kairskimi wydarzeniami - on rzekomo wsparł fundamentalistów
              islamskich by w ten sposób zablokować kanał sueski - jest jednym z lepszych przykładów
              paplaniny dobywającej się z piaskownicy.
              Przysłać wam wiaderko i olejek do opalania ?
              • malkontent6 Re: Cena uwaga 05.02.11, 17:19
                walter622 napisał:

> Twierdzenie, że Putin stoi za kairskimi wydarzeniami -

Kto tak napisał? Ewa?
                • walter622 Re: Cena uwaga 05.02.11, 17:27
                  malkontent6 napisał:
                  > Kto tak napisał?

Twój "przyjaciel" - wielki znawca i tropiciel Putina.
                  • malkontent6 Re: Cena uwaga 05.02.11, 17:29
                    walter622 napisał:

> Twój "przyjaciel" - wielki znawca i tropiciel Putina.

Nie mam takich przyjaciół.
          • j-k Niecenna uwaga 05.02.11, 17:18
            walter622 napisał:

> Jeden taki zaraz zacznie wspominać jak to z fellachami pił wódkę zakąszając ogó
            > rkami kiszonymi i w przypływie "genialności" w wodach Nilu dostrzegł "Tichoj Ak
            > iean" .

Dziecie, w tym kurorcie (wylacznie za namowa zony) istotnie zdazylo mi sie spedzic
            tydzien czasu.
            Czego zaluje.
            Woda istotnie piekna, jednak zycie za drutem kolczastym, to nie jest to.
            - I nie myl tego z MUREM Izraelskim.

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
            • walter622 Osiołek dał głos 05.02.11, 17:25
              j-k napisał:
              > w tym kurorcie (wylacznie za namowa zony) istotnie zdazylo mi sie spedzic
              > tydzien czasu.
              > Czego zaluje.

Nie było ogórków kiszonych ?
              • j-k byly, wania :) 05.02.11, 17:27
                walter622 napisał:

>> Nie było ogórków kiszonych ?

byly , wania.

russkich tam 2 razy wiecej, niz Paliakaw :)

Tvoj, kak vsiegda, Dr.J.K.
                • walter622 Re: byly, wania :) 05.02.11, 17:32
                  j-k napisał:
                  > byly
                  Ruscy ze sobą przywieźli ? To musiałeś się ich nażreć i bredzić o "Ticjoj Akiean"?

> russkich tam 2 razy wiecej, niz Paliakaw :)

Nie jesteś precyzyjny - ich jest 10 razy więcej. Obecnie odpoczywa ponad 45 tyś. Rosjan, natomiast Polaków jest ca. 4 tys.
                  • malkontent6 Re: byly, wania :) 05.02.11, 17:38
                    walter622 napisał:

> Nie jesteś precyzyjny - ich jest 10 razy więcej. Obecnie odpoczywa ponad 45 tyś
                    > . Rosjan, natomiast Polaków jest ca. 4 tys.

Skąd wziąłes te liczby?
                    • walter622 Re: byly, wania :) 05.02.11, 17:54
                      malkontent6 napisał:
                      > Skąd wziąłes te liczby?
                      Z polskich i rosyjskich publikacji. Kwestia bezpieczeństwa turystów jest teraz wałkowana,
                      w związku z tym pojawiają się dane odnośnie ilości turystów, przebywających w Egipcie.
                      Ciekawe, ilość rosyjskich turystów w ubiegłym tygodniu wzrosła o ca. 5 tyś. Ostatecznie
                      w Sharm al-Shaykh jest spokojnie i nie ma powodów do paniki. Tam pracującym Egipcjanom
                      zależy na zarobku w związku z tym jest jak na razie bezpiecznie - zresztą wcześnie było podobnie, bowiem wjazd na Synaj był dla przeciętnych Egipcjan bardzo utrudniony.
                  • j-k korekta 05.02.11, 17:47
                    walter622 napisał:

> j-k napisał:
                    > > byly
                    > Ruscy ze sobą przywieźli ? To musiałeś się ich nażreć i bredzić o "Ticjoj Akiea
                    > n"?
                    >
                    > > russkich tam 2 razy wiecej, niz Paliakaw :)
                    >
                    > Nie jesteś precyzyjny - ich jest 10 razy więcej. Obecnie odpoczywa ponad 45 tyś
                    > . Rosjan, natomiast Polaków jest ca. 4 tys.

korekta.

6 : 25

ale nie bende sie klucil o szceguly. :)
                    • walter622 Re: korekta 05.02.11, 18:18
                      j-k napisał:

> ale nie bende sie klucil o szceguly. :

Często iinych pouczasz (przy tym nie mając racji) odnośnie stosowania "ci", natomiast
                      na porządku dziennym przechodzisz gdy "nie będziesz się klucil".
                      • j-k wania62... 05.02.11, 18:24
                        mimo puznego wieku - dalej nie masz pojecia o moim poczuciu humoru, ale ta republika Tuwa
                        widac zrobila na tobie (celowo z malej litery) dusze wrazenie :)
                        • walter622 Re: wania62... 05.02.11, 18:28
                          j-k napisał:
                          > dalej nie masz pojecia o moim poczuciu humoru,

Nie jestem zwolennikiem ogórków kiszonych, więc twoje "poczucie humoru" jest dla mnie całkowicie obce.
                          • j-k wania62... 05.02.11, 18:37
                            walter622 napisał:

> Nie jestem zwolennikiem ogórków kiszonych, więc twoje "poczucie humoru" jest d
                            > la mnie całkowicie obce.

wa wriemia sacjalisma u nas byli dziengi na wadku, agurcy i kolbasu.
                            a kak priszol kapitalism - tak kolbasu nam atabral.

i pus tak astaniot. maladjec :)

• walter622 Re: wania62... 05.02.11, 18:45
                              j-k napisał:

> i pus tak astaniot. maladjec :)

Osiołku, nie wiem czy to co piszesz jest w narzeczu tuwińskim (przechwalasz się, że je znasz, natomiast ja przyznam się, że nie koniecznie) czy to tylko rezultat niestrawności - ach, te
                              sławne ogórki kiszone.
                              • j-k w kinatieatr, wania62... 05.02.11, 18:49
                                w Kizylie , wania.
                                i budjet tiebie palutsze.
                                www.fotuva.org/travel/images/kino.jpg
    • jk2007 Jerozolima - czyzby to byl znak? 05.02.11, 17:43
      arhivar-rus.livejournal.com/243950.html
    • jk2007 panika w Rosja. 05.02.11, 18:02
      slon.ru/blogs/hestanov/post/526501/
      • igor_uk Re: panika w Rosja. 05.02.11, 18:08
        Nu i gdzie ta panika,jebniety kretacz 2007?
        jestes najwiekszym spamerem tego forum.dajesz durne tytuly do swoich postow,w ktorych sa linki z tekstem nie majacymi nic do tytulow.
      • jk2007 panika w Rosji. 05.02.11, 18:16
        "...в ycтoйчивocть нынешней экoнoмичеcкoй мoдели Рoccии не верят дaже привилегирoвaнные члены дaннoй cиcтемы".
        slon.ru/blogs/hestanov/post/526501/
        • igor_uk Re: panika w Rosji. 05.02.11, 18:22
          oryginalne tlumaczenie rosyjskiego wyrazu "не верят" na panika.
          podziwiam twoja znajomosc jezyka rosyjskiego,jak rowniez tego,co tam sie dzieje.
          • j-k geograficznie i mentalnie 05.02.11, 18:41
            jk 2007 ma blizej do Rosji, - niz ty.

ale widze , ze pobyt na Zachodzie stary dawny imperializm rosyjski wyraznie pompuje :)

Tvoj, kak vsiegda, Dr. J.K.
            • jk2007 Głosy 06.02.11, 07:58
              www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WhbBqNt80sc
        • jk2007 panika w Rosji 06.02.11, 14:07
          www.youtube.com/watch?v=leHWbcmd74E&feature=player_embedded#
    • jk2007 dlaczego Niemcy nie pomoga 06.02.11, 11:32
      www.tagesschau.de/inland/deutschlandtrend1240.html
    • swiblowo Re: Egipt i Rosja. 13.02.11, 21:13
      Pisza, ze grabia muzea.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka