Dodaj do ulubionych

bezsilnosc :)

24.04.04, 15:40
zadziwia mnie bezsilnosc antysemitow i ich uparcie.sa zupelnie bezsilni wobec
faktow.sa zupelnie bezsilni wobec potegi militarnej i finansowej panstwa
Izrael.Sami sa nikim.Niechby sprobowali walczyc ze swoim "wrogiem"...to cos
jakby mysz rzucila sie na tygrysa,w ogole kupa smiechu....

i zamiast czuc sie wlasnie skompromitowani i zblaznieni przez wlasna niemoc
oni ja jeszcze pokazuja...pokazuja ja piszac absurdalne posty...

nie rozumiem - to tak samo jakby dostal w pysk od jakiegos boksera wagi
ciezkiej i potem chodzil i sobie mowil wszystkim ze "powinno sie tej swini
porzadnie nakopac w tylek" :)))))

przeciez to zenujace - wychodzi tylko na jaw wtedy moja zlosc i moja
calkowita bezsilnosc wobec mojego obiektu agresji...

ja bym sie wstydzil tak jawnie okazywac moja slabosc i to ze nic nie moge
zrobic...ale oni chyba nie....

pewnie dlatego wlasnie Izrael ma tak slabych wrogow - kto sie obawialby
takich blaznow???
Obserwuj wątek
    • Gość: ryszardc Re: bezsilnosc :) IP: *.dyn.optonline.net 24.04.04, 16:58
      Autor powyzszego tekstu ukazal swoja frustracje z powodu istnienia tzw. antysemityzmu i nie moznosci zniszczenia go.
      • marcus_crassus hehe-niezupelnie :)))))))) 24.04.04, 17:07
        mnie to po prostu dziwi - ze ktos moze tak sie na wlasne zyczenie
        zblazniac...frustracje mozna miec tylko wobec potegi i niemoznosci realizacji
        swoich przekonan.wyobraz sobie walec ktory zgniata podlatujace przez walec
        szczury..ten kto to oglada nie moze byc sfrustrowany szczurami bo walec je po
        prostu rozjezdza a one nic nie sa w stanie w swej bezsilnosci
        zrobic.hmmmm...mnie zastanawia tylko po co te szczury tam tak leza - przeciez
        ich bezsilne piski sprawiaja ze sa jeszcze bardziej zalosni :)))))

mam nadzieje ze zrozumiales - po prostu nie rozumiem po co az tak ujawniac
        swoja bezsilna zlosc??ktos taki jeszcze bardziej sie kompromituje - lepiej juz
        przegrywac w ciszy niz tak piszczec...

zobacz - ty mozesz najwyzej napisac poscik na forum...a taki izrael ma mur,ma
        merkavy i ma swoja wielka potege...

nic mu nie mozesz zrobic - nic,jakkolwiek bys chcial jestes wobec niego
        zupelnie bezsilny...jedyne co ci pozostaje to forum netowe...czy nie jest
        lepiej po prostu przegrywac w ciszy niz sie tak bezsensownie rzucac??
        • Gość: ryszardc Re: hehe-niezupelnie :)))))))) IP: *.dyn.optonline.net 24.04.04, 17:15
          Spojrzmy na to inaczej - moge sobie mowic co chce i Izraelowi nic do tego.
        • Gość: J.K. To dla mnie zrozumiale, Crassus IP: *.arcor-ip.net 24.04.04, 17:28
          reakcja na bezsilnosc, to placz, lub zlozeczenia i agresja.
          Uwazam, ze tym, ktorzy te bezsilnosc wyszczekuja to na Forum
          jakos to psychicznie pomaga.
          Ostatnio tych goldbaumow & consortes nie chce mi sie nawet kopac.
          bo wlasciwie , po co?

piekna pogoda, maj na horyzoncie.

pozdraviam.
    • Gość: . Re: bezsilnosc :) IP: *.arcor-ip.de 24.04.04, 17:22
      marcus_crassus napisał:

> zadziwia mnie bezsilnosc antysemitow i ich uparcie.sa zupelnie bezsilni wobec
      > faktow.sa zupelnie bezsilni wobec potegi militarnej i finansowej panstwa
      > Izrael.Sami sa nikim.Niechby sprobowali walczyc ze swoim "wrogiem"...to cos
      > jakby mysz rzucila sie na tygrysa,w ogole kupa smiechu....

Jako przykladowy polski antysemita powinienes przynajmniej milczec w temacie.
      To takie wlasnie tanie gnidy, zawziete "polaczki" jak ty w swej prowincjonalnej
      "Schadensfreude" podsycaja wrogosc do Izraela, a korzystaja na tym rozne grupy
      interesow, ale traca tak mieszkancy Izraela jak i Arabowie. I nie jest, jak
      piszesz, gdyz tak samo latwo szary, przecietny Zyd z Izraela moze stracic zycie
      z rak palestynskich szalencow, jak i spokojny Palestynczyk moze zginac od
      izraelskiego pocisku.

• indris Bezsilność jest obustronna 24.04.04, 17:24
      Z jednej strony wrogowie Izraela nie mogą go zniszczyć (na ile ze względu na
      siłę damego Izraela a na ile ze względu na poparcie USA, to jeszcze osobna
      kwestia), ale z drugiej strony Izrael również nie może zniszczyć swoich wrogów.
      Ciekawe, kiedy obie strony wyciągną z tego wnioski ?
      • Gość: J.K. Zwaz, Indris, ze jest pewna roznica... IP: *.arcor-ip.net 24.04.04, 17:31
        Izrael odgrodzi sie od Palestynczykow MURem i bedzie mogl jakos z tym zyc.

Liczba zamachow znacznie zmaleje.

Palestynczycy pozostana odgrodzeni tym Murem w biedzie i frustracji.

Zwaz, ze zawsze tu optowalem za rokowaniami Palestynczykow z Izraelem.
        Woleli jednak Intifade.

Nic nie wygrali. wiele stracili.

Na dzisiaj znikam.

• Gość: z daleka Re: Bezsilność jest obustronna IP: 5.5R* / 83.130.210.* 24.04.04, 18:21
        idris. Popelniasz blad w zalozeniach, twierdzac, ze Izrael nie moze zniszczac
        swoich wrogow. Izrael nie chce zniszczyc swoich wrogow. Na przestrzeni 56 lat
        swojej panstwowosci nigdy nie napadl na swoich sasiadow. Palestynskim
        terrorystom tez zaczal sprawiac lanie dopiero wtedy gdy zbyt wysoko podniesli
        topor wojenny.
        Odnosnie wnioskow jakie wyciagaja strony... nic ciekawego. Palestynczycy nie
        maja zadnej koncepcji oprocz bezsensownej wyniszczajacej, przede wszystkim ich,
        wojny. Izrael na przestrzeni ostatnich , prawie 4 lat wyczerpal wszystkie
        argumenty, oprocz sily. To moze nie najlepszy argument, ale skuteczny i jak na
        razie niestety jedyny.
        • indris Nie może czy nie chce ? 24.04.04, 18:37
          Wrogami Izraela jest ok 100 000 000 Arabów i w mniejszym stopniu ok. miliarda
          muzułmanów. Nie wydaje się, żeby Izrael mógł ich wszystkich fizycznie zniszczyć
          bez użycia broni jądrowej. Ale to ostatnie wydaje się niemożliwe.
          • Gość: z daleka Re: Nie może czy nie chce ? IP: 5.5R* / 83.130.210.* 24.04.04, 18:48
            Idris, idris. Izrael nie ma ani mozliwosci, ani checi zniszczcyc, jak sie to
            wyraciles, fizycznie wszystkich Muzulmanow. Skad ten "dziwny" pomysl, idris? Za
            chwile jakis niedorozwuj gotow cie bedzie cytowac i glosic wszem i wobec, ze
            wie ze zrodel dobrze poinformowanych, o izraelskich planach likwidacji swiata
            muzulmanskiego.
    • azarel Re: bezsilnosc :) 24.04.04, 18:37
      To zupelnie tak, jak nazistowscy sympatycy w latach 1936-1940: "antynazisci sa
      zupelnie bezsilni wobec potegi militarnej i gospodarczej Niemiec".
      Brawo Krasula! Twoje argumenty sa klasa dla siebie.

marcus_crassus napisał:

> zadziwia mnie bezsilnosc antysemitow i ich uparcie.sa zupelnie bezsilni wobec
      > faktow.sa zupelnie bezsilni wobec potegi militarnej i finansowej panstwa
      > Izrael.Sami sa nikim.Niechby sprobowali walczyc ze swoim "wrogiem"...to cos
      > jakby mysz rzucila sie na tygrysa,w ogole kupa smiechu....
      >
      > i zamiast czuc sie wlasnie skompromitowani i zblaznieni przez wlasna niemoc
      > oni ja jeszcze pokazuja...pokazuja ja piszac absurdalne posty...
      >
      > nie rozumiem - to tak samo jakby dostal w pysk od jakiegos boksera wagi
      > ciezkiej i potem chodzil i sobie mowil wszystkim ze "powinno sie tej swini
      > porzadnie nakopac w tylek" :)))))
      >
      > przeciez to zenujace - wychodzi tylko na jaw wtedy moja zlosc i moja
      > calkowita bezsilnosc wobec mojego obiektu agresji...
      >
      > ja bym sie wstydzil tak jawnie okazywac moja slabosc i to ze nic nie moge
      > zrobic...ale oni chyba nie....
      >
      > pewnie dlatego wlasnie Izrael ma tak slabych wrogow - kto sie obawialby
      > takich blaznow???
    • Gość: MM Re: bezsilnosc :) IP: *.dyn.optonline.net 25.04.04, 01:50
      Potegi finansowej? Opartej na dotacjach z zagranicy?

Tys sie chyba facio z koniem na lby pozamienial. Kazdy kraj bylby potega gdyby
      dostawal takie dotacje i gwarancje kredytowe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka