kaszebe12 18.02.11, 19:05 -Kogo to obchodzi ? -Nikogo...- na razie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
igor_uk Re: Wymieranie pszczol... 18.02.11, 19:11 mnie obchodzi-bardzo lubie miod. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: Wymieranie pszczol... 18.02.11, 19:21 Francja przezywa prawdziwy pszczeli kryzys.-Miod trzeba sprowadzac z Ameryki poludniowej i Chin... -Kto winny ? -Jak zwykle...skorumpowani politycy i wielkie firmy chemiczne, z Monsanto , na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
vor-t-ex to nie tylko sprawa miodu, ale i owocow 18.02.11, 19:28 Wielkie koncerny takie jak Monsano zaplanowaly ekterminacje ludzi, a rezimy im w tym pomagaja. Odpowiedz Link Zgłoś
vor-t-ex Wymieranie pszczol = wymieranie ludzi 18.02.11, 19:18 ale ci ostatani sa zbyt durni, zeby to zrozimiec, do czasu... gdy bedzie za pozno. Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak51 Re: Wymieranie pszczol... 18.02.11, 20:27 Kurcze, nie bedzie miodu? mysle ,ze to robota bankow i ich wspolnikow "wiadomego pochodzenia". ps.kurcze!. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_on-line Re: Wymieranie pszczol... 18.02.11, 21:02 kaszebe12 napisał: > -Kogo to obchodzi ? -Nikogo...- na razie... eee... trochę przesadzasz ;-) sporo ludzi to obchodzi - jest taki projekt o nazwie COLOSS (“Prevention of Honeybee Colony Losses”) - niestety z tego, co kiedyś czytałam sprawa rozbija się nie o brak zainteresowania tematem, a... hehe jak zwykle o brak czy raczej niedobór funduszy :( Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: Wymieranie pszczol... 18.02.11, 21:33 Drobny przyklad...-Pod naciskiem stowarzyszen ochrony srodowiska (mam gdzies pseudoekologow) wladze francuskie wprowadzily zakaz srodka owadoboczego o nazwie Cruiser...-Nie ma problemu - producent Cruisera - firma Syngenta , wprowadzila na rynek ten sam srodek , zmieniajac , tylko , jego nazwe , na Cruiser 350.-Zanim zbiora sie "odpowiednie komisje" , "odpowiedni" eksperci (zazwyczaj ludzie zwiazani z producentami owych swinstewek) ,zanim zapadna "odpowiednie" polityczne decyzje...pszczoly beda mogly , nadal , masowo,ginac. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_on-line Re: Wymieranie pszczol... 18.02.11, 21:52 kaszebe12 napisał: > Drobny przyklad... (...) zanim zapadna "odpowiednie" polityczne decyzje...pszczoly beda mogly , nadal , masowo,ginac. przepraszam - mógłbys jakoś jasniej... nie bardzo rozumiem co chcesz przez ten drobny przykład powiedzieć? w poście otwierającym wątek stwierdziłeś, że nikogo problem umieralności pszczół nie obchodzi, na moje skromne przypomnienie, że jednak kogoś obchodzi, dajesz przykład rozgrywki pomiędzy producentem środka owadobójczego a francuskimi władzami - związek??? Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: Wymieranie pszczol... 19.02.11, 06:52 No wlasnie...- Umiescilem celowo ekspertow i komisje w cudzyslowiach.-Nie ma rozgrywek miedzy wladzami a wielkim kapitalem;-wprost przeciwnie.-Pszczela tragedia jest jednym z przykladow jawnej korupcji srodowiska naukowego i politycznego (tzw lewica ,czy prawica biora rowno).-Przykladow jest masa , ale organizacja korupcji wyglada podobnie.-Wystarczy spojrzec ,dla kogo pracowaly , czy pracuja dani "eksperci" , " naukowcy", politycy (w przypadku polityka nie uzywam cudzyslowia -przeciez ten zawod bazuje na oszustwie)...-Procesy Monsanto , OGM,szczepionki przeciw grypie,produkcja i handel ziarnem,afera miesozernych krow itd , itp ...-nikt nie wyciaga wnioskow , nikt palcem nie rusza...-kasa , kasa , kasa... Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak51 Re: Wymieranie pszczol... 19.02.11, 09:26 kaszebe12 napisał: >kasa , kasa , kasa rozumiem zazdrosc,twoja pusta. Odpowiedz Link Zgłoś
yag-nik Re: Wymieranie pszczol... 19.02.11, 22:05 kaszebe12 napisał: > No wlasnie...- Umiescilem celowo ekspertow i komisje w cudzyslowiach.-Nie ma ro > zgrywek miedzy wladzami a wielkim kapitalem;-wprost przeciwnie.-Pszczela traged > ia jest jednym z przykladow jawnej korupcji srodowiska naukowego i politycznego > (tzw lewica ,czy prawica biora rowno).-Przykladow jest masa , ale organizacja > korupcji wyglada podobnie.-Wystarczy spojrzec ,dla kogo pracowaly , czy pracuj > a dani "eksperci" , " naukowcy", politycy (w przypadku polityka nie uzywam cudz > yslowia -przeciez ten zawod bazuje na oszustwie)...-Procesy Monsanto , OGM,szcz > epionki przeciw grypie,produkcja i handel ziarnem,afera miesozernych krow itd , > itp ...-nikt nie wyciaga wnioskow , nikt palcem nie rusza...-kasa , kasa , kas > a... To raczej jest przewidywalne bo kto może wygrać taki proces z Monsanto które płaci dużą kasę władzom? Moim zdaniem... nikt. I co można zrobić nawet jeśli się wyciągnie wnioski Kaszebe? Nic. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Mozna... 20.02.11, 08:36 ...robic spory szum , informowac ,wytykac palcami , przypominac...-Internet potrafi byc swietnym , tego , narzedziem. Odpowiedz Link Zgłoś
yag-nik Re: Mozna... 21.02.11, 21:30 kaszebe12 napisał: > ...robic spory szum , informowac ,wytykac palcami , przypominac...-Internet pot > rafi byc swietnym , tego , narzedziem. Wytykać, informować, przypominać a oni dalej swoje robić będą. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: Mozna... 21.02.11, 22:55 Mysle ,ze nie..-.Epoka "energetyczna" dobiega konca ,pociagnie ,jeszcze , 15 , 20 lat...-Kryzys nie ominie Europy , ten prawdziwy kryzys . -Pamietaj ,ze puste zoladki sa bardzo waznym elementem w uzyskiwaniu swiadomosci zbiorowej ;- spojrz na polnocna Afryke.-Jak dlugo , jeszcze ,beda nam zamydlali oczy dupciami Sylvia B.,futbolowymi igrzyskami i polityczna paplanina ? -Zrozumiemy, w koncu, ze zycie ludzkosci nie musi polegac na wynikach PIB , PKB , wzrostach i przyrostach ekonomicznych , ze zawodowi politycy sa zwyklymi manekinami w rekach WSK...-Nie zapominaj ,rowniez , ze zadne spoleczenstwo nie moze dlugo zyc bez owej Sily Wyzszej , bez Idei wiodacej... Tak poza tym ,pozwole sobie zacytowac ,jeszcze raz, pana de Rougement...-Dekadencja zaczyna sie w momencie,gdy pytamy "Co z nami bedzie ?" , miast pytac -"Co zrobimy ?". Odpowiedz Link Zgłoś
yag-nik Re: Wymieranie pszczol... 19.02.11, 21:42 A jak wygląda sprawa z pszczołami w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Wymieranie pszczol... 19.02.11, 22:15 yag-nik napisała: > A jak wygląda sprawa z pszczołami w Polsce? ----- Tak jak wszedzie: kto ma pszczoly ten ma miod, kto ma gowno ten ma smrod. Nie tylko o miod tu chodzi a o wszystkie rosliny potrzebyjace zapylania. Odpowiedz Link Zgłoś
yag-nik Re: Wymieranie pszczol... 19.02.11, 22:50 Ja rozumiem że o zapylanie chodzi ale bardziej interesuje mnie jak to jest z pszczołami w PL a druga sprawa jak masz linki to wrzuć właśnie przed chwilą poszukiwałam przyczyn ich wymierania i nic większego nie znalazłam :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Wymieranie pszczol... 20.02.11, 23:51 yag-nik napisała: > a druga sprawa jak masz linki to wrzuć właśnie przed chwilą poszu > kiwałam przyczyn ich wymierania i nic większego nie znalazłam :-/ A bo nic konkretnego nie ma. Kroja je /pszczoly/, robia im sekcje i nic nie wiedza, albo...nie mowia. W kazdym razie oficjalna wersja jest : -nie wiadomo od czego zdychaja. Dobre, nie? Na Marsa sie wybieraja a pszczoly zdiagnozowac nie moga. Smiech! Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Wymieranie pszczol... 19.02.11, 22:22 forum.gazeta.pl/forum/w,50,120671104,120671609,Re_Ratujcie_pszczoly_ratujcie_przyrode.html to nikogo nie obchodzi. lepiej zaszczepmy sie od grypy. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 swiblowo... 20.02.11, 08:41 Dziekuje za przypomnienie...-Nie obchodzi ? -Do czasu , a o szczepionkach przeciwgrypowych zapomnij - to jest oczywista bzdura , he,he... Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: swiblowo... 20.02.11, 23:46 kaszebe12 napisał: a o szczepionkach przec > iwgrypowych zapomnij - to jest oczywista bzdura , he,he... ----------- He, he, wiem. To zart byl. > Dziekuje za przypomnienie...-Nie obchodzi ? -Do czasu ----------- Tak jest. Ciekawe, kiedy on nastapi? Ten moment przelomowy. pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: swiblowo... 21.02.11, 16:36 Czasem trafiam na recenzje roznych filo , socjo i histo...-wszyscy stawiaja na , pi razy oko ,15 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
big.helmut Re: Wymieranie pszczol... 20.02.11, 12:55 kaszebe12 18.02.11, 19:05 Kogo to obchodzi ? -Nikogo...- na razie... czlowiek jest najglupszym z wszystkich primatow najpierw pszczoly ..puzniej inne gatunki jezeli astronomiczny szlak nas nietrafi w 2012 r. to za najwyzej dwa ludzkie pokolenia ... ale grzybom bedzie dobrze ostrzezenie opuscie las w ktorym niema mrowek Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: Wymieranie pszczol... 20.02.11, 13:18 Grzybom ? - Tym z eksplozji jadrowych ? Odpowiedz Link Zgłoś
big.helmut Re: Wymieranie pszczol... 20.02.11, 13:36 kaszebe12 napisał: Grzybom ? - Tym z eksplozji jadrowych ? gdy czlowiek wyzre wszystko co ladowe (albo wytruje) wezmie sie za to co w morzach i oceanach - -pozostanie wilgoc i cieplo , raj dla grzybow Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: Wymieranie pszczol... 20.02.11, 13:42 Za morza i oceany juz sie wzial... Odpowiedz Link Zgłoś
hirys Re: Wymieranie pszczol... 21.02.11, 00:15 big.helmut napisał: > czlowiek jest najglupszym z wszystkich primatow A gdzie wsadziles Boga ? Bo ponoc "czlowiek na wzor i podobienstwo Boga". > najpierw pszczoly ..puzniej inne gatunki > jezeli astronomiczny szlak nas nietrafi w 2012 r. > to za najwyzej dwa ludzkie pokolenia ... pozniej...to...ma przyjsc co najwyzej Wybawiciel zydowski,badz Chrystus(a najlepiej gdy przyjda w tym samym czasie:) > ale grzybom bedzie dobrze hm,a skad ta wiedza? Odpowiedz Link Zgłoś
big.helmut Re: Wymieranie pszczol... 21.02.11, 09:18 hirys 21.02.11, 00:15 ale grzybom bedzie dobrze "hm,a skad ta wiedza?" na temat grzybow mozesz mi wierzyc bardziej niz plebanowi z ambony o bibli gledzoncemu Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Swiat... 21.02.11, 12:35 wedlug Harrisona (Zielone sloneczko) przestaje byc fantastyka... Cholera ! -Przypomnialo mnie sie owo slynne zdanko Einsteina ,o pszczolkach. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 nowe fakty tym razem z Bulgarii 13.03.11, 10:24 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,9244696,Z_Bulgarii_masowo_uciekaja_pszczoly__Setki_tysiecy.html Odpowiedz Link Zgłoś
y.agni.k one nie wymierają 15.03.11, 18:53 a uciekają wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,9244696,Z_Bulgarii_masowo_uciekaja_pszczoly__Setki_tysiecy.html tylko dokąd? Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: one nie wymierają 16.03.11, 08:30 "W sina dal ,w sina dal ...do kochasia , ktory odszedl w sina dal " Odpowiedz Link Zgłoś