Dodaj do ulubionych

debilni politycy amerykanscy

11.03.11, 03:36
żądają wyrzucenia doradcy rzadu od bezpieczenstwa narodowego za to, ze mowi prawde, ze rezim Kaddafiego trzyma sie mocno, i że najwiekszym zagrozeniem dla USA nie jest dzis Iran, czy Arabia Saudyjska (roponosnie tereny), jak twierdza neokonsi, tylko Chiny. Kiedy ci debilni politycy sie ockna i zrozumieja, ze on mowi prawde, bedzie po USA i po nich samych, bo Chiny wkrotce połkną USA.

www.cnn.com/2011/POLITICS/03/10/us.libya/index.html?npt=NP1
Obserwuj wątek
    • br0fl0vski Re: debilni politycy amerykanscy 11.03.11, 04:59
      www.chathamhouse.org.uk/files/16144_r0310_ims_es.pdf
    • malkontent6 Re: debilni politycy amerykanscy 11.03.11, 14:36
      Dziwne. Przeczytałem ten artykuł ale nie znalazłem nic na temat Chin. Może nieuważnie czytałem?
      • felusiak1 Re: debilni politycy amerykanscy 11.03.11, 15:18
        bo się czyta miendzy wierszami. to po pierwsze. a po drugie w artykule jest czarno na białym:
        "and reaCHINg out to opposition leaders "inside and outside of Libya."
        • malkontent6 Re: debilni politycy amerykanscy 11.03.11, 15:21
          Aaaa, teraz rozumiem. :)
        • nihil-istka Chinska bielizna a przetrwanie USA 11.03.11, 23:55
          Wiadomo , ze bez chinskich gaci Ameryka przetrwac nie moze.
      • vor-t-ex o Chinach bylo w realu podczas przepytywania 12.03.11, 00:33
        w Kongresie. Naprawde on to powiedzial, ale widac CNN stosuje ostra cenzure i nie pozwolil tego wydrukowac. Wiadomo, slowo pisane..... Oficjalnie, Amerykanie maja myslec, ze Chiny to przyjaciel USA, a de facto Chiny pozeraja USA po kawalku na surowo.
        • elka-sulzer Re: Typowe zagrania demokracji 12.03.11, 03:14
          "shoot the messanger". Z tego dyrektora wywiadu to musi jakis lewak byc:D
          Jak mozna mowic takie rzeczy na otwartym forum, jeszcze wyborcom amerykanskim przyjdzie do glowy, ze ich przedstawiciele w rzadzie OSZUKUJA!
          • elka-sulzer Re: Typowe zagrania demokracji 12.03.11, 03:15
            "shoot the messenger" mialo byc.
            • felusiak1 Re: Typowe zagrania demokracji 12.03.11, 03:57
              James Clapper dał się poznać jako clueless.
              1. zapytany przez dianne sawyer o wydarzenia w londynie wygladał jak jeleń w światłach reflektorów i wtedy brenna przyszedł mu z pomocą. póxniej Clapper przyznał, że nic nie wiedział o tym i że jako dyrektor wywiadu ma ważniejsze rzeczy do robienia.
              2. podczas wydarzeń w egipcie stwierdził, że muslim brotherhood nie jest organizacja religijną.
              a to co powiedział w kongresowej komisji kwalifikuje go do zwolnienia.
              chodzi nie o to co powiedział ale o to, że takie rzeczy mówi się na sesjach zamkniętych.

clapper i tak jest jednym z bardziej kompetentnych ludzi w tej administracji.
              • elka-sulzer Re: Typowe zagrania demokracji 12.03.11, 04:42
                > a to co powiedział w kongresowej komisji kwalifikuje go do zwolnienia.
                > chodzi nie o to co powiedział ale o to, że takie rzeczy mówi się na sesjach zam
                > kniętych.

Tak, tak, felusiak, na sesjach otwartych, NIKT nie moze mowic nic otwarcie, zwlaszcza jakis "clueless" dyrektorzyna od wywiadu. Ktos by jeszcze pomyslal, ze demokracja ma przejrzyste rzady:) W demokracji poczynania rzadu maja byc okryte calkowiata tajemnica, zwlaszcza przed wyborcami placacymi za poczynia ich przedstawicieli.
                • felusiak1 Re: Typowe zagrania demokracji 12.03.11, 05:49
                  elka, piździsz jak nakrecona. kiedy piszesz negatywnie o kims w niemczech to ja ci sie nie wcinam w deser bo nie wiem kto zacz. ty zdajesz sie znać wszystkich i wiesz wszystko i to wszystko musi mieć polityczny odcień.
                  ps. usa nie sa demokracja lecz republiką. czy chcesz mi powiedzieć, że niemiecki szef wywiadu wygłasza publiczne przemówienia o pozyskanych tajemnicach? pomyśl dziewczyno zanim zaczniesz gdakać.
                  • elka-sulzer Re: Typowe zagrania demokracji 12.03.11, 06:37
                    >ty zdajesz sie znać wszystkich i wiesz wszystko ....

Ja .... znam wszystkich? Skad ci takie mysli do glowy przychodza?
                    Wiem wszystko ...? Jednym slowem .... felusiak bis!

>... i to wszystko musi mieć polityczny odcień.

A o czym i o kim my tu teraz rozmawiamy, felusiak?
                    Wrozkach jakichs uprawiajacych niewinne zloty za twoimi plecami czy moze ....ehem ...
                    p-o-l-i-t-y-k-a-ch (!) przylapanych na uprawianiu niedozwolonej p-o-l-i-t-y-k-i w twoim imieniu, za twoimi plecami ? I z tego co widac, z twoim przyzwoleniem.
                    • elka-sulzer Re: Typowe zagrania demokracji 12.03.11, 06:51
                      I jeszcze jedno, piszesz, felusiak "czy chcesz mi powiedzieć, że niemiecki szef wywiadu wygłasza publiczne przemówienia o pozyskanych tajemnicach?"

Jaaaaa.... pisze cos o wypowiedziach niemieckiego szefa wywiadu????
                      Czyzbys jakies zwidy mial, felusiak?

A przy okazji mam pytanie, felusiak, gdzies ty sie dopatrzyl jakiejs tajmnicy w tej wypowiedzi amerykanskiego szefa wywiadu? No chyba, ze jesli twoim zdaniem wrogiem jest amerykasnki wyborca i szef mial trzymac jezyk za zebami, hehehe.
                      • felusiak1 bardzo fajny sposób 12.03.11, 08:08

• felusiak1 na brak argumentów 12.03.11, 08:08

• felusiak1 rżnąć głupa 12.03.11, 08:09
                            powiem szczerze, że lepiej rozmawia się z klamką od klozetu na dworcu w koluszkach
              • vor-t-ex ale co do Chin on ma calkowita racje, 12.03.11, 06:03
                wiekszosc Amerykanow, ktorzym Chiny ukradly prace (z pomoca amerykanskich korpomafiozow i przekupionych politykow) uwaza Chiny za najwiekszego wroga USA.
          • vor-t-ex Re: Typowe zagrania demokracji 12.03.11, 05:58
            shut the messenger - to stara metoda machiawelicznych i totalitarnych rezimow. USA sa niestety panstwem totalitarnym gdzie za Kaddafiego robia banksterzy i korpomafozi, ktorzy
            wgryzli sie w gardlo amerykanskiego narodu i pija jego krew of kilkudziesieciu lat.
            • vor-t-ex shoot of course... :)) 12.03.11, 06:00
    • br0fl0vski Re: debilni politycy amerykanscy 12.03.11, 07:28
      topdocumentaryfilms.com/breaking-the-silence/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka