czlowiek_ksiazka
05.04.11, 01:26
Oderwijmy się na chwilę od pasjonujących i demokratycznie liberalizujących, wyzwalających bombardowań humanitarnych Libii w wykonaniu koalicji atlantyckiej i popatrzmy w górę, w niebo... Już wyjaśniam o co mi chodzi.
Redaktorzy GazWybu i innych "wolnych" mediów w Polsce robią wszystko (nie muszą wiele), żeby w społeczeństwie polskim (umiejętnie) podsycać właściwy stosunek do rzeczywistości wschodniej, czyli do tzw. "ruskich".
Karykaturalne, groteskowe, a jednocześnie infantylne zabiegi ZBIRów gazwyborkowych przynoszą pożądane skutki.
Wiedza przeciętnego Polaka o takim np. Putinie nie różni się wiele od tej, jaką na początku lat 50. w Imperium Dobra miał na temat komunistów niejaki McCarthy. Jest wypaczona, jaskiniowa.
Żurnalia pasożytuje na fobiach, kompleksach i antywschodnim obłędzie ok. 99% przedstawicieli społeczeństwa polskiego.
Kiedyś zastanawiałem się w jakim celu? - ale w tym wątku to nie jest ważne.
Obraz rzeczywistości rosyjskiej budowany przez tłumy redaktorów Wacławów et cohortes jest przygnębiający. To kraj - w skrócie - konający w konwulsjach na wódkę i HIVa.
Przeglądam totalitarny "ruski" internet i czytam, że "Sowieci" wylecieli przed chwilą w kosmos. Kolejna podróż kosmiczna. Ma to coś wspólnego z uczczeniem pierwszego w historii ludzkości lotu kosmicznego z udziałem człowieka (pierwszego satelitę też sowieci wypuścili, nie Amerykanie) - niejaki "ruski" komunista Gagarin tym się popisał okrągłe 50 lat temu (12 kwietnia).
Z Amerykaninem "ruskie" dzisiaj wyleciały. W kosmos. Chyba, żeby nas Polaków bardziej zabolało? :)
Czy tym Hamerykaninem nie powinien zająć się IPN?
lenta.ru/news/2011/04/05/gagarin/
Nie wiem jak tym "ruskim" się udaje - mrą na wódkę i z głodu, ale w kosmos Amerykanina zabierają. Chyba w międzyczasie?
Tego już nam elytarne autorytety moralno-medialne w Europie Środkowo-Wschodniej nie wytłumaczą...
Będzie milczało legendarne "Utra".
Niestety.