Gość: janso A MICHNIK TO POBLOGOSLAWIL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.04, 12:28 nie tylko rumsfelda, ale rowniez busha. a jego serdecznym sprzymierzencem jest kwasniewski, ktorego znow serdecznym przyjacielem jest adam michnik, ktorego gazeta nawolywala do popierania wojny, wysmiewala jej przeciwnikow i udowadniala, ze w tym starciu cywilizacji (usa) z barbarzyncami (irak) gore wezma idealy, wartosci i demokracja. brawo, chlopcy!!! tak trzymac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Idealy USA : WIECEJ SEXU i $$$ !!! IP: *.ght.iadfw.net 13.05.04, 18:29 To kraj syfiasty, a ich armia to cykory, zrzucac bomby to bohatyry a jak przychodzi do walki na ziemi z powstancami to dajo d@py a co najgorsze to sie okazuje ze jest to armia zbokow sex. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin j. Re: To sie anglofoni wje.ali. IP: *.triad.rr.com 13.05.04, 12:50 Juz nikt nie bedzie w nich widzial wojownikow o pokuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efka Re: To sie anglofoni wje.ali. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.04, 12:54 rozumiem że masz na myśli "pokój". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk ...........................U$A to panstwo zla, IP: *.ght.iadfw.net 13.05.04, 14:49 USA to panstwo zla i pieniadza i nic wiecej. Pelno tam zbokow sexualnych, w armii, w Bialym Domie (Clinton), pelno oszustow (Bu$h) i sadystow oraz oszolomow (wybuch w Oklahoma City). To p@jebane panstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda USA: Model brutalności i okrucieństwa IP: *.gdynia.mm.pl 13.05.04, 12:56 Szczegóły: www.amnesty.org.pl/index.php/ai/content/view/full/1511 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: USA: Model brutalności i okrucieństwa IP: *.zapora / 212.160.172.* 13.05.04, 13:04 zgadzam sie zuppelnie z opinia michała(co prawda 3-a): "Masz racje, ale gdy dodamy do tego ideologie typu: odbudowujemy cywilizacje, wprowadzamy demokracje i prawa czlowieka to pojawia sie niepokojacy dysonans poznawczy. Dlaczego Amerykanie szczerze nie powiedza: zabezpieczamy nasze interesy geopolityczne w regionie i nie przebieramy w srodkach. To moze nie byloby uczciwe, ale przynajmniej szczere." i to wlasnie mnie najbardziej w ich polityce wk...a ,maja do zalatwienia swoj interes a oglaszaja ze robia to dla dobra ogolu.w dzisiejszych czasach nikt nic nie robi bezinteresownie a nawet jezeli to w ramach swej reklamy...ot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: USA: Model brutalności i okrucieństwa IP: *.gdynia.mm.pl 13.05.04, 18:21 Gość portalu: aa napisał(a): > zgadzam sie zuppelnie z opinia michała(co prawda 3-a): > "Masz racje, ale gdy dodamy do tego ideologie typu: odbudowujemy cywilizacje, > wprowadzamy demokracje i prawa czlowieka to pojawia sie niepokojacy dysonans > poznawczy. > > Dlaczego Amerykanie szczerze nie powiedza: zabezpieczamy nasze interesy > geopolityczne w regionie i nie przebieramy w srodkach. To moze nie byloby > uczciwe, ale przynajmniej szczere." ************************ United Juntas of America? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bialasova Babndyci! IP: 161.52.159.* 13.05.04, 13:04 To wszystko bandyci. Kazdy ma przeciez swój rozum. I oficerowie, którzy do tego doprowadzili i zolnierze, którzy to wykonywali powinni byc traktowani z najwieksza surowoscia. Splamili mundury, w których ich przodkowie walczyli o wolnosc. Sa smieciami, nie wiecej wartymi od terrorystów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makumba Re: Oskarżona England: wykonywałam polecenia IP: *.ri.ri.cox.net 13.05.04, 13:23 GOOD WORK, LYNNDIE!! OFF WITH THEIR HEADS, MOTHERFUCKERS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makumba OFF WITH THEIR HEADS, MOTHERFUCKERS IP: *.ri.ri.cox.net 13.05.04, 13:26 GOOD WORK, LYNNDIE!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Oskarżona England: wykonywałam polecenia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.05.04, 13:37 Moze i ona rzeczywiscie wykonywala polecenie, ale po jej minach na zdjeciach widac, ze byla to dla niej czysta przyjemnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rapaczynska A CO Z MOSSADEM PANIE MICHNIK IP: *.mad.east.verizon.net 13.05.04, 14:20 No prosze, laureat nagrody Zyda Roku - MInister Prawdy 3RP, ukrywa kto jest zamieszany w tortury: fpp.co.uk/online/04/05/Abu_Israel_link.html tajnedokumenty.com/weglarczyk1.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolita Re: Niech Żyje USA !!!!!!! IP: *.mclink.it 13.05.04, 15:46 Acha, jeszcze jedno. Jak ci sie podoba USA to jedz i sie zaciagnij. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ESmeralda GOD BLESS AMERICA IP: *.onlink.net 13.05.04, 19:26 jak slysze to bezczelne God bless America to naprawde robi mi sie slabo. Hitlerowcy tez na swoich pasach mieli napisane "Bog z nami" a na bramie obozow koncentracyjnych widnial napis "praca uszlachetnia". Zadaje wiec pytanie ilu potomkow tych zbrodniarzy mieszka teraz w USA? Bo to ze plynie w nich zbojecka krew jest pewne na 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman KTO SZKOLI AMERYKANOW http://antiwar.com/justin/ IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.05.04, 20:30 antiwar.com/justin/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do gazu usa tylko do gazu !!! IP: *.sup.waw.pl / *.sup.waw.pl 13.05.04, 18:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIECEJ SEXU Niech zyje sex, zboki i armia USA ! IP: *.ght.iadfw.net 13.05.04, 18:20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zniesmaczony Pziom sięgnął bruku IP: *.ceti.pl / *.ceti.pl 13.05.04, 14:53 Gazeta, słusznie krytykująca prasę brukową za uwłaczające godności publikacje zdjęć zamordowanego Milewicza, sama od kilku dni bez żenady drukuje hańbiące fotografie torturowanych więźniów, wystawiając na publiczne pośmiewisko ludzi już raz upokorzonych. Tego po GW się nie spodziewałem! Moralność Kalego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolita Re: Oskarżona England: wykonywałam polecenia IP: *.mclink.it 13.05.04, 15:44 Taka argumentacje jaka nam servuje amerykanska psychopatka to ja juz gdzies slyszalam. Czy to nie podczas procesow w Norymberdze, gdzie to wlasnie najgorsi w dziejach ludzkosci kaci obozow koncentracyjnych bronili sie w taki sam sposob? Na szczescie im to nie pomoglo i mam nadzieje nie pomoze katom irackim. Co do poziomu niektorych wypowiedzi na formum to sama bym obciela kozikiem kilka pustych, tumaniastych lbow. Czesc. Odpowiedz Link Zgłoś
qassaq I CO MY TAM JESZCZE, K... MAĆ, ROBIMY?! 13.05.04, 16:08 Dokładamy sobie do chwały naszej armii jeszcze jedno Zaolzie czy Praską Wiosnę! Kończcie panowie, wstydu oszczędźcie. Przestajemy się różnić od własowców, szaulisów i innej swołoczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AL Re: Oskarżona England: wykonywałam polecenia IP: *.inetia.pl 13.05.04, 16:11 Ludzie nie dajmy się zwariować!! Al Kaida zabija z premedytacją i wypowiedziała wojnę całemu światu w którym my chcąc nie chcąc żyjemy. Terroru nie zwalczymy polemiką niestety. Ja te zdjęcia postrzegam jako totalny brak profesjonalizmu naszych sojuszników. Jak coś takiego mogło zostać tak udokumentowane i tak wydostać się na zewnątrz. Powiem więcej zakrawa mi to bardziej na manipulację pro alkaidowską. Zdjęcia są wstrętne i tortury też ale czy naprawdę uważacie że terrorystę można złamać w szwedzkim więzieniu z kablówką, siłownią, salą do ćwiczeń i raz na tydzień (tylko) agencją towarzyską? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gerry Dlaczego ponizanie Gazeta nazywa znecaniem? IP: *.co.us.ibm.com 13.05.04, 16:35 Dlaczego ponizanie Gazeta nazywa znecaniem i maltretowaniem? Natomiast jak terrorysci poderzna gardlo i zabija czlowieka jak swinie, Gazeta nazywa to delikatnie "odwetem Irakijczykow". Typowa propaganda Gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ORMOwiec KUPUJE LBY ARABSKIE - STAN OBOJETNY IP: 192.139.221.* 13.05.04, 16:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sexuolog NIEKUPUJE LBOW AMERYKANSKICH , bo puste :-))) IP: *.ght.iadfw.net 13.05.04, 18:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Oskarżona England: wykonywałam polecenia IP: *.infkat / *.uni.lodz.pl 13.05.04, 17:31 Idiotyczne wydają mi się tłumaczenia oskarżonych, że wykonywali tylko polecenia przełożonych. Każdy powinien mieć choc odrobine rozumu i odwagi, aby zakwestionować polecenie, szczególnie takie, które godzi w podstawowe normy. A jeśli komuś tego brakuje, to powinien siedzieć w domu na d.., a nie brac udział w misjach wojskowych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lope Wykonywałam rozkaz, eż ty... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.05.04, 18:17 Hitlerowcy sadzeni mowili, że wykonywali rozkaz. Ta mala (widziałem ją na zdjęciach) wredna England (Anglię kocham natomiast)polecenie wprowadziła, jaka k... dyplomatka, żeby nie było "rozkaz". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SZKOLA Z IZRAELA WSPOLPRACA USA Z IZRAELEM IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.05.04, 20:32 Pomimo wysilkow Bialego Domu i Pentagonu trudno nie dostrzec jak bardzo strategia i metody amerykanskiej okupacji Iraku przypominaja to co sie dzieje w Gazie i na Zachodnim Brzegu. Z torturami wlacznie. Zamieszczony fragment artykulu z magazynu "The New Yorker" wyjasnia jak duza role odgrywaja w Iraku tzw. doradcy "izraelscy", ktorzy ucza swoich amerykanskich sojusznikow jak nalezy postepowac z "arabusami". Maja przeciez doswiadczenie. Jest oczywiste, ze Irak juz stal sie dla Amerykanow druga Palestyna. I podobnie jak w Palestynie, jedynym wyjsciem jest zaprzestanie okupacji i pozostawienie Irakijczykom decyzji o ich wlasnym losie. "One step the Pentagon took was to seek active and secret help in the war against the Iraqi insurgency from Israel, America’s closest ally in the Middle East. According to American and Israeli military and intelligence officials, Israeli commandos and intelligence units have been working closely with their American counterparts at the Special Forces training base at Fort Bragg, North Carolina, and in Israel to help them prepare for operations in Iraq. Israeli commandos are expected to serve as ad-hoc advisers—again, in secret—when full- field operations begin. (Neither the Pentagon nor Israeli diplomats would comment. “No one wants to talk about this,” an Israeli official told me. “It’s incendiary. Both governments have decided at the highest level that it is in their interests to keep a low profile on U.S.-Israeli coöperation” on Iraq.) The critical issue, American and Israeli officials agree, is intelligence. There is much debate about whether targeting a large number of individuals is a practical—or politically effective—way to bring about stability in Iraq, especially given the frequent failure of American forces to obtain consistent and reliable information there. The American-Israeli liaison on Iraq amounts to a tutorial on how to dismantle an insurgency. One former Israeli military-intelligence officer summarized the core lesson this way: “How to do targeted killing, which is very relevant to the success of the war, and what the United States is going to have to do.” He told me that the Americans were being urged to emulate the Israeli Army’s small commando units, known as Mist’aravim, which operate undercover inside the West Bank and Gaza Strip. “They can approach a house and pounce,” the former officer said. In the Israeli view, he added, the Special Forces units must learn “how to maintain a network of informants.” “The only way we can win is to go unconventional. We’re going to have to play their game. Guerrilla versus guerrilla. Terrorism versus terrorism. We’ve got to scare the Iraqis into submission.” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kanadol Nasza armia jest zwycieska IP: *.tkg.bc.tac.net 13.05.04, 20:08 ....Lindi to jest qrva meska!!! Ciekawe, kto jej zrobil to dziecko: hamerykanski wymoczek czy jakis (nazwany przez rasistow) "brudas". A ze zdjec wyglada, ze to chlopy na schwal. No, przynajmniej Polki uganialy za Arabami, czyz nie? Ha, ha, ha............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Delta Force Re: Nasza (CZYJA?) armia jest zwycieska IP: *.mclnva23.dynamic.covad.net 14.05.04, 16:10 Czy piszac "Nasza armia jest zwycieska" masz na mysli armie KANADY???? :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: Oskarżona England: wykonywałam polecenia IP: *.elsat.net.pl 13.05.04, 20:20 w Norymberdze też niektórzy mówili: "wykonywałem rozkazy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doctor Re: Oskarżona England: wykonywałam polecenia IP: *.icpnet.pl 13.05.04, 20:36 I pomyśleć że takim "ludziom" nasi pomagają w Iraku. Panie Kwaśniewski, przestań waść lizać dupę bushowi!! nie w moim imieniu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek-Zyd Polecenia kogo, tych co jej obiecali grube IP: *.fastres.net 13.05.04, 20:40 pieniadze za zdjecia, zrobiono prawie 100 zdjec i nakrecono conajmiej 2 filmy, cos tutaj nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO JARKA N.YORKER O WSPOLPRACY Z IZRAELEM! CO TY NA TO IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.05.04, 21:04 Pomimo wysilkow Bialego Domu i Pentagonu trudno nie dostrzec jak bardzo strategia i metody amerykanskiej okupacji Iraku przypominaja to co sie dzieje w Gazie i na Zachodnim Brzegu. Z torturami wlacznie. Zamieszczony fragment artykulu z magazynu "The New Yorker" wyjasnia jak duza role odgrywaja w Iraku tzw. doradcy "izraelscy", ktorzy ucza swoich amerykanskich sojusznikow jak nalezy postepowac z "arabusami". Maja przeciez doswiadczenie. Jest oczywiste, ze Irak juz stal sie dla Amerykanow druga Palestyna. I podobnie jak w Palestynie, jedynym wyjsciem jest zaprzestanie okupacji i pozostawienie Irakijczykom decyzji o ich wlasnym losie. "One step the Pentagon took was to seek active and secret help in the war against the Iraqi insurgency from Israel, America’s closest ally in the Middle East. According to American and Israeli military and intelligence officials, Israeli commandos and intelligence units have been working closely with their American counterparts at the Special Forces training base at Fort Bragg, North Carolina, and in Israel to help them prepare for operations in Iraq. Israeli commandos are expected to serve as ad-hoc advisers—again, in secret—when full- field operations begin. (Neither the Pentagon nor Israeli diplomats would comment. “No one wants to talk about this,” an Israeli official told me. “It’s incendiary. Both governments have decided at the highest level that it is in their interests to keep a low profile on U.S.-Israeli coöperation” on Iraq.) The critical issue, American and Israeli officials agree, is intelligence. There is much debate about whether targeting a large number of individuals is a practical—or politically effective—way to bring about stability in Iraq, especially given the frequent failure of American forces to obtain consistent and reliable information there. The American-Israeli liaison on Iraq amounts to a tutorial on how to dismantle an insurgency. One former Israeli military-intelligence officer summarized the core lesson this way: “How to do targeted killing, which is very relevant to the success of the war, and what the United States is going to have to do.” He told me that the Americans were being urged to emulate the Israeli Army’s small commando units, known as Mist’aravim, which operate undercover inside the West Bank and Gaza Strip. “They can approach a house and pounce,” the former officer said. In the Israeli view, he added, the Special Forces units must learn “how to maintain a network of informants.” “The only way we can win is to go unconventional. We’re going to have to play their game. Guerrilla versus guerrilla. Terrorism versus terrorism. We’ve got to scare the Iraqis into submission.” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brooklynczyk Szczescie w nieszczesciu IP: *.rasserver.net 14.05.04, 00:24 na szczescie nie nazywala sie Poland. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska W polskich wiezieniach tez, tylko brzydsze! IP: *.mclnva23.dynamic.covad.net 14.05.04, 16:15 A ten Pan od francuskiego, Czyrak, co mi po lekcjach siusiulke ssal i Reni tez tak robil choc wolala palcem to mowi ze we francusich wiezieniach placa za takie rzeczy parowkom czemu parowkom nie wiem mamie nie mowie bo by mie pieniadze kazala zwrocic. Odpowiedz Link Zgłoś