Dodaj do ulubionych

Antysemityzm na forum

01.03.02, 19:57
Zaprawdę przerażające jest wsłuchiwanie się po raz n-ty w głosy różnych
szalonych ludzi na tym forum, dla których Żydzi (i żydzi) są jedyną treścią ich
egzystencji. Żydzi spiskują, Żydzi przeciwko Polakom itd itp. Od 10 lat to
samo... Czy nie stać was koledzy-antysemici na jakieś bardziej wyrafinowane i
inteligentne wypowiedzi????
Ale może mój głos jest głosem wołającego na pustyni...
Obserwuj wątek
    • Gość: PULS Re: Antysemityzm na forum IP: *.tnt29.chi15.da.uu.net 01.03.02, 20:03
      freemason napisał(a):

> Zaprawdę przerażające jest wsłuchiwanie się po raz n-ty w głosy różnych
      > szalonych ludzi na tym forum, dla których Żydzi (i żydzi) są jedyną treścią ich
      >
      > egzystencji. Żydzi spiskują, Żydzi przeciwko Polakom itd itp. Od 10 lat to
      > samo... Czy nie stać was koledzy-antysemici na jakieś bardziej wyrafinowane i
      > inteligentne wypowiedzi????
      > Ale może mój głos jest głosem wołającego na pustyni...

To jest krytyka,bronisz ludziom wolnosci slowa?.A poza tym jak Polacy sie nie
      moga zmienic to niech sie Zydzi zmienia i zobaczymy czy cos sie zmieni.A dla
      zmiany proponuje teraz kryrykowac tegoroczna pogode wylanczajac niebosklon nad
      Izraelem.
    • Gość: Paul Re: Antysemityzm na forum IP: *.proxy.aol.com 01.03.02, 20:03
      freemason napisał(a):

> Zaprawdę przerażające jest wsłuchiwanie się po raz n-ty w głosy różnych
      > szalonych ludzi na tym forum, dla których Żydzi (i żydzi) są jedyną treścią ich
      >
      > egzystencji. Żydzi spiskują, Żydzi przeciwko Polakom itd itp. Od 10 lat to
      > samo... Czy nie stać was koledzy-antysemici na jakieś bardziej wyrafinowane i
      > inteligentne wypowiedzi????
      > Ale może mój głos jest głosem wołającego na pustyni...
      Jest. Polacy, jako narod wiecznie skluconych nieudacznikow, nie potrafia zyc z
      wina za swoja glupote i zawsze musza znalezc "winnego". Uszanowanie.
      Paul

• pan_conti Ja o Zydach nawet nie myślę. Bo nie jestem leniem. 01.03.02, 20:07
      Sam siebie zacytuję, czemu nie?hihi

"I taka jest niestety prawda o Zydach i tych którzy ich nienawidzą. Pracowici
      ludzie nie mają czasu o Zydach bez przerwy zapierdalać. Pracowitość przynosi
      dobrobyt a dobrobyt z zazdrością w stronę Zydów nawet okiem nie rzuca. Tylko
      śmierdzący leń potrzebuje “żydowskie” usprawiedliwienie swojego leniwego,
      bezowocnego, mizernego życia. Nienawidzicie Zydów? Macie ich dosyć bo wydaje
      się wam że kontrolują wasze życie? Do roboty leniwi rodacy albo SHUT
      UP:

MR.CONTI

www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=50&wid=681899&aid=681899

• _helga Re: Ja o Zydach nawet nie myślę. Bo nie jestem leniem. 01.03.02, 20:09
        pan_conti napisał(a):

> Sam siebie zacytuję, czemu nie?hihi
        >
        >
        > "I taka jest niestety prawda o Zydach i tych którzy ich nienawidzą. Pracowici
        > ludzie nie mają czasu o Zydach bez przerwy zapierdalać. Pracowitość przynosi
        > dobrobyt a dobrobyt z zazdrością w stronę Zydów nawet okiem nie rzuca. Tylko
        > śmierdzący leń potrzebuje “żydowskie” usprawiedliwienie swojego len
        > iwego,
        > bezowocnego, mizernego życia. Nienawidzicie Zydów? Macie ich dosyć bo wydaje
        > się wam że kontrolują wasze życie? Do roboty leniwi rodacy albo SHUT
        > UP:
        >
        > MR.CONTI
        >
        > <a href="www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=50&wid=681899&aid=
        > 681899">www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=50&wid=681899&aid=681899</
        > a>
        >

Mr.Conti, jak zwykle krotko, tresciwie i do rzeczy:)

• Gość: PULS Re: Ja o Zydach nawet nie myślę. Bo nie jestem leniem. IP: *.tnt29.chi15.da.uu.net 01.03.02, 20:27
        pan_conti napisał(a):

> Sam siebie zacytuję, czemu nie?hihi
        >
        >
        > "I taka jest niestety prawda o Zydach i tych którzy ich nienawidzą. Pracowici
        > ludzie nie mają czasu o Zydach bez przerwy zapierdalać. Pracowitość przynosi
        > dobrobyt a dobrobyt z zazdrością w stronę Zydów nawet okiem nie rzuca. Tylko
        > śmierdzący leń potrzebuje “żydowskie” usprawiedliwienie swojego len
        > iwego,
        > bezowocnego, mizernego życia. Nienawidzicie Zydów? Macie ich dosyć bo wydaje
        > się wam że kontrolują wasze życie? Do roboty leniwi rodacy albo SHUT
        > UP:
        >
        > MR.CONTI
        >
        > <a href="www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=50&wid=681899&aid=
        > 681899">www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=50&wid=681899&aid=681899</
        > a>

Pozwole sobie zacytowac dialog Pana conti z panem pgorkiem z linku ktory sam
        polecasz.Nie ma do tej pory lepszej analizy sytuacji ktora z powodzeniem mozna
        nazwac Zydzi-kontra Swiata od tej ponizej.Jezeli tak sie ten antysemityzm juz
        wszystkim przejadl to dlaczego on rosnie a nie maleje.Proste dzialania chemiczne
        pokazuja zeby byla jakas reakcja musi byc najpierw akcja w ktorej minimum musza
        brac udzial dwa czynniki.Zmiana proporcji wartosciowych w tych czynnikach wplywa
        na wynik czyli reakcje.Samo nic z niczego sie nie bierze.Na antysemityzmie mnie
        tez nie zalezy wcale-ja z tego nie czerpie swej energi,jednakze trace jej dosc
        sporo walczac o demokratyczny swiat informacji i niedemokratyczny swiat
        dezinformacji.
        > odpowiedz na list
        odpowiedz cytując
        Re: ZYDZI, ZYDZI, przyczyna wszystkiego zła.
        Autor: Gość portalu: Ogorek
        Data: 12-12-2001 08:46 adres: 158.234.143.*

--------------------------------------------------------------------------------
        Mr. Conti,

Rasa nie usprawiedliwia nic.

Ale zydzi rzadza USA.
        Jak to jest, ze Izrael jest na listach panstw "non-cooperating" organizacji
        FATF, ktora walczy z terroryzmem i praniem brudnych pieniedzy - a jednoczesnie
        otrzymuje roczne wielo-miliardowe zapomogi u USA.

Banki na calym cywilizowanym swiecie musza zgodnie z zaleceniami FATF
        sprawdzac szczegolnie dokladnie wszelkie transakcji z i do Izraela - a USA
        bez wzgledu na zalecenia (do ktorych w kazdym innym przypadku sie stosuje)
        przekazuje 1/3 wszelkiej swojej pomocy zagranicznej do kraju - podejrzanego
        o pranie brudnych pieniedzy i finansowanie terroryzmu?

Na pewno Amerykanie jako narod widza w tym jakas logike.

A moze nie potrzeba zadnej logiki?

>NIEJAKI PAN OGOREK NIEDAWNO NAPISAL NA TYM FORUM ZE JEST OBURZONY TYM ZE W
        >POLSKIM RZADZIE JEST ZA DUZO ZYDOW. PRZECIEZ,( ON TAK NAPISAL), W POLSCE NIE
        MA
        >TYLU ZYDOW.

Oburzony jestem nadal - tym, ze "oszukanczymi" biografiami i w mafiopodobny
        sposob - popierajac sie nawzajem - politycy pochodzenia/wyznania zydowskiego
        stanowia "ponadkwotowy" element polityki polskiej. Tak sie stalo, poniewaz
        spoleczenstwo polskie jeszcze tego nie wie.

>Panie Ogórku demokracja nie polega na zapewnieniu rządu który ma podobny skład
        >do demograficznego przekroju społeczeństwa. Demokratyczny rząd jest wybrany
        >demokratycznie i to wszystko. Pan nie jest zainteresowany w demokracji. Pan
        >jest zainteresowany w demokracji która wybiera rząd zgodnie z Pana życzeniami.

O demokratycznym rzadzie i politykach zwykle wie spoleczenstwo wszystko. Takze
        szczegoly biograficzne dotyczace pochodzenia, rodziny, wyznania itp.
        W polityce polskiej zydzom sie udalo zlikwidowac to wymaganie - normalne
        w kazdym kraju demokratycznym. Nieprawdziwe informacje o politykach nie maja
        nic wspolnego z demokracja - tylko z nieuczciwoscia.

Ja jestem Polakioem Nie-Zydem i glosowalem na Polakow-Nie-Zydow - a zostalem
        normalnie oszukany (tak jak zdecydowana wiekszosc spoleczenstwa). Nie mialem
        informacji, ze politycy na ktorych glosowalem maja pochodzenie/wyznanie
        zydowskie.

Jestem zdania, ze polityczna arena, w ktorej jest duzy odsetek zydow nie
        odzwierciedla sytuacji DEMOGRAFICZNEJ I DEMOKRATYCZNEJ w Polsce.

Nie chce byc rzadzany przez Bialorusinow czy Muzulmaninow - takze nie przez
        Zydow.
        Zydzi otrzymali pozycje polityczne zatajajac informacje kim sa.
        Dlatego te przez nieuczciwosc osiagniete pozycje sa nie do utrzymania.
        To sie zmieni.

>A tak naprawdę, jeśli uważa Pan że za dużo Zydów do władzy w Polsce dochodzi
        >dlaczego pan sam nie sprubuje zostać Posłem do Sejmu a może i Prezydentem. Kto
        >Panu to zabrania. Niech Pan to sobie wyobrazi: Pan Ogórek-prezydent. Ale zanim
        >pan się tego podejmie niech Pan się naprawdę zastanowi czy jest Pan gotowy do
        >tej ciężkiej pracy wymaganej w drodze do objęcia władzy. Czy stać pana na
        >takie poświęcenie czy woli Pan tylko o narzekać.

Nie jest moim celem byc czescia polityki. Mam inne cele. Wierze, ze w Polsce sa
        tez politycy, ktorzy sa Polakami Nie-Zydami.
        Jestem wyborca i moge na polityke wplywac - tak jak kazdy inny obywatel.
        Aby wybierac potrzebuje miec informacje, kim jest polityk, ktorego moge wybrac.
        Jezeli wybieram na podstawie "wybiorczych" lub wrecz nieprawdziwych faktow - to
        potraktowano mnie nieuczciwie. Zrobila to mniejszosc zydowska.
        To sie zdecydowanie musi zmienic.

>Po pierwsze wcale się z tym nie zgadzam ale załóżmy na chwilę że jest to
        >prawda. Kto wam zabrania biznesy otwierać? Kto was zmusza do pracowania u
        >Zydów ? Czy brak wam inteligencji, odwagi, pracowitości?

>I taka jest niestety prawda o Zydach i tych którzy ich nienawidzą. Pracowici
        >ludzie nie mają czasu o Zydach bez przerwy zapierdalać. Pracowitość przynosi
        >dobrobyt a dobrobyt z zazdrością w stronę Zydów nawet okiem nie rzuca. Tylko
        >śmierdzący leń potrzebuje "żydowskie" usprawiedliwienie swojego leniwego,
        >bezowocnego, mizernego życia. Nienawidzicie Zydów? Macie ich dosyć bo wydaje
        >się wam że kontrolują wasze życie? Bieżcie od nich przykład i może za 1000 lat
        >ciężkiej pracy do ich sukcesów dojdziecie. Do roboty leniwi rodacy albo SHUT
        >UP:

Moze ci przypomne jak to dziala.
        Jezeli jest dwoch malarzy - jeden zydowskiego pochodzenia (narodowosc nie gra
        roli) a drugi jest chrzescijaninem/muzulmaninem itp. - i obaj biora udzial
        w konkursie do (jakiejs) nagrody.
        Jezeli w jury siedzi ktos o pochodzeniu zydowski - bedzie zawsze glosowal na
        innego zyda. Jezeli w mediach siedza zydzi, to zawsze beda pozytywnie glosic
        zalety dziel artysty zyda.

Ta "solidarnosc" jest mafiopodobna, poniewaz nie odnosi sie do prawdziwych
        wartosci (w tym przypadku wartosc dziela malarskiego) - ale do pochodzenia,
        ludzi, ktorzy robia to czy tamto.

Inne wyznania/narodowosci nie maja tej cechy.
        Dlatego uwazaja (poczatkowo), ze informacje plynace od osob (o pochodzeniu
        zydowskim) na temat dziela malarskiego - sa oparte na prawdzie. A nie na
        stronniczosci mniejszosciowym.

Naturalnie dzieje sie tak tylko przez pewien czas.

A teraz ci powiem, kiedy moim zdaniem, zmieni sie sytuacja dla zydow
        dominujacych w polityce i ekonomii USA - obserwujac odczucia Amerykanowi Nie-
        Zydow domyslam sie, ze ich powoli ta sytuacja zaczyna meczyc.

Ja zakladam, ze w USA nastapia powazne zmiany za jakies 5-8 lat (albo znacznie
        wczesniej).

Nie chce robic prognozy, kiedy sytuacja w Polsce zacznie sie radykalnie
        zmieniac.

Zydzi nie sa wszystkiemu winni.
        Zydzi przejeli rzady i ekonomie w USA.
        Zydzi przejeli polityke w Polsce w nieuczciwy sposob i zaczynaja powaznie
        przejmowac ekonomie.

Ja sie na to nie zgadzam.

Ogorek

--------------------------------------------------------------------------------

• pan_conti Re: Ja o Zydach nawet nie myślę. Bo nie jestem leniem. 01.03.02, 20:34
          Gość portalu: PULS napisał(a):

) pan_conti napisał(a):
          )
          ) ) Sam siebie zacytuję, czemu nie?hihi
          ) )
          ) )
          ) ) "I taka jest niestety prawda o Zydach i tych którzy ich nienawidzą. Pracow
          ) ici
          ) ) ludzie nie mają czasu o Zydach bez przerwy zapierdalać. Pracowitość przyno
          ) si
          ) ) dobrobyt a dobrobyt z zazdrością w stronę Zydów nawet okiem nie rzuca. Tyl
          ) ko
          ) ) śmierdzący leń potrzebuje “żydowskie” usprawiedliwienie swojeg
          ) o len
          ) ) iwego,
          ) ) bezowocnego, mizernego życia. Nienawidzicie Zydów? Macie ich dosyć bo wyda
          ) je
          ) ) się wam że kontrolują wasze życie? Do roboty leniwi rodacy albo SHUT
          ) ) UP:
          ) )
          ) ) MR.CONTI
          ) )
          ) ) (a href="(a href="https://www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=5
          ) 0&wid=681899&aid=")www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=50&wid=681899&a
          ) id=(/a)
          ) ) 681899")www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=50&wid=681899&aid=
          ) 681899(/
          ) ) a)
          )
          )
          )
          ) Pozwole sobie zacytowac dialog Pana conti z panem pgorkiem z linku ktory sam
          ) polecasz.Nie ma do tej pory lepszej analizy sytuacji ktora z powodzeniem mozna
          ) nazwac Zydzi-kontra Swiata od tej ponizej.Jezeli tak sie ten antysemityzm juz
          ) wszystkim przejadl to dlaczego on rosnie a nie maleje.Proste dzialania chemiczn
          ) e
          ) pokazuja zeby byla jakas reakcja musi byc najpierw akcja w ktorej minimum musza
          )
          ) brac udzial dwa czynniki.Zmiana proporcji wartosciowych w tych czynnikach wply
          ) wa
          ) na wynik czyli reakcje.Samo nic z niczego sie nie bierze.Na antysemityzmie mnie
          )
          ) tez nie zalezy wcale-ja z tego nie czerpie swej energi,jednakze trace jej dosc
          ) sporo walczac o demokratyczny swiat informacji i niedemokratyczny swiat
          ) dezinformacji.
          ) ) odpowiedz na list
          ) odpowiedz cytując
          ) Re: ZYDZI, ZYDZI, przyczyna wszystkiego zła.
          ) Autor: Gość portalu: Ogorek
          ) Data: 12-12-2001 08:46 adres: 158.234.143.*
          )
          )
          ) -------------------------------------------------------------------------------
          ) -
          ) Mr. Conti,
          )
          ) Rasa nie usprawiedliwia nic.
          )
          ) Ale zydzi rzadza USA.
          ) Jak to jest, ze Izrael jest na listach panstw "non-cooperating" organizacji
          ) FATF, ktora walczy z terroryzmem i praniem brudnych pieniedzy - a jednoczesnie
          ) otrzymuje roczne wielo-miliardowe zapomogi u USA.
          )
          ) Banki na calym cywilizowanym swiecie musza zgodnie z zaleceniami FATF
          ) sprawdzac szczegolnie dokladnie wszelkie transakcji z i do Izraela - a USA
          ) bez wzgledu na zalecenia (do ktorych w kazdym innym przypadku sie stosuje)
          ) przekazuje 1/3 wszelkiej swojej pomocy zagranicznej do kraju - podejrzanego
          ) o pranie brudnych pieniedzy i finansowanie terroryzmu?
          )
          ) Na pewno Amerykanie jako narod widza w tym jakas logike.
          )
          ) A moze nie potrzeba zadnej logiki?
          )
          ) )NIEJAKI PAN OGOREK NIEDAWNO NAPISAL NA TYM FORUM ZE JEST OBURZONY TYM ZE W
          ) )POLSKIM RZADZIE JEST ZA DUZO ZYDOW. PRZECIEZ,( ON TAK NAPISAL), W POLSCE NI
          ) E
          ) MA
          ) )TYLU ZYDOW.
          )
          ) Oburzony jestem nadal - tym, ze "oszukanczymi" biografiami i w mafiopodobny
          ) sposob - popierajac sie nawzajem - politycy pochodzenia/wyznania zydowskiego
          ) stanowia "ponadkwotowy" element polityki polskiej. Tak sie stalo, poniewaz
          ) spoleczenstwo polskie jeszcze tego nie wie.
          )
          ) )Panie Ogórku demokracja nie polega na zapewnieniu rządu który ma podobny sk
          ) ład
          ) )do demograficznego przekroju społeczeństwa. Demokratyczny rząd jest wybrany
          )
          ) )demokratycznie i to wszystko. Pan nie jest zainteresowany w demokracji. Pan
          )
          ) )jest zainteresowany w demokracji która wybiera rząd zgodnie z Pana życzenia
          ) mi.
          )
          ) O demokratycznym rzadzie i politykach zwykle wie spoleczenstwo wszystko. Takze
          ) szczegoly biograficzne dotyczace pochodzenia, rodziny, wyznania itp.
          ) W polityce polskiej zydzom sie udalo zlikwidowac to wymaganie - normalne
          ) w kazdym kraju demokratycznym. Nieprawdziwe informacje o politykach nie maja
          ) nic wspolnego z demokracja - tylko z nieuczciwoscia.
          )
          ) Ja jestem Polakioem Nie-Zydem i glosowalem na Polakow-Nie-Zydow - a zostalem
          ) normalnie oszukany (tak jak zdecydowana wiekszosc spoleczenstwa). Nie mialem
          ) informacji, ze politycy na ktorych glosowalem maja pochodzenie/wyznanie
          ) zydowskie.
          )
          ) Jestem zdania, ze polityczna arena, w ktorej jest duzy odsetek zydow nie
          ) odzwierciedla sytuacji DEMOGRAFICZNEJ I DEMOKRATYCZNEJ w Polsce.
          )
          ) Nie chce byc rzadzany przez Bialorusinow czy Muzulmaninow - takze nie przez
          ) Zydow.
          ) Zydzi otrzymali pozycje polityczne zatajajac informacje kim sa.
          ) Dlatego te przez nieuczciwosc osiagniete pozycje sa nie do utrzymania.
          ) To sie zmieni.
          )
          ) )A tak naprawdę, jeśli uważa Pan że za dużo Zydów do władzy w Polsce dochodz
          ) i
          ) )dlaczego pan sam nie sprubuje zostać Posłem do Sejmu a może i Prezydentem.
          ) Kto
          ) )Panu to zabrania. Niech Pan to sobie wyobrazi: Pan Ogórek-prezydent. Ale za
          ) nim
          ) )pan się tego podejmie niech Pan się naprawdę zastanowi czy jest Pan gotowy
          ) do
          ) )tej ciężkiej pracy wymaganej w drodze do objęcia władzy. Czy stać pana na
          ) )takie poświęcenie czy woli Pan tylko o narzekać.
          )
          ) Nie jest moim celem byc czescia polityki. Mam inne cele. Wierze, ze w Polsce sa
          )
          ) tez politycy, ktorzy sa Polakami Nie-Zydami.
          ) Jestem wyborca i moge na polityke wplywac - tak jak kazdy inny obywatel.
          ) Aby wybierac potrzebuje miec informacje, kim jest polityk, ktorego moge wybrac.
          ) Jezeli wybieram na podstawie "wybiorczych" lub wrecz nieprawdziwych faktow - to
          )
          ) potraktowano mnie nieuczciwie. Zrobila to mniejszosc zydowska.
          ) To sie zdecydowanie musi zmienic.
          )
          ) )Po pierwsze wcale się z tym nie zgadzam ale załóżmy na chwilę że jest to
          ) )prawda. Kto wam zabrania biznesy otwierać? Kto was zmusza do pracowania u
          ) )Zydów ? Czy brak wam inteligencji, odwagi, pracowitości?
          )
          ) )I taka jest niestety prawda o Zydach i tych którzy ich nienawidzą. Pracowic
          ) i
          ) )ludzie nie mają czasu o Zydach bez przerwy zapierdalać. Pracowitość przynos
          ) i
          ) )dobrobyt a dobrobyt z zazdrością w stronę Zydów nawet okiem nie rzuca. Tylk
          ) o
          ) )śmierdzący leń potrzebuje "żydowskie" usprawiedliwienie swojego leniwego,
          ) )bezowocnego, mizernego życia. Nienawidzicie Zydów? Macie ich dosyć bo wydaj
          ) e
          ) )się wam że kontrolują wasze życie? Bieżcie od nich przykład i może za 1000
          ) lat
          ) )ciężkiej pracy do ich sukcesów dojdziecie. Do roboty leniwi rodacy albo SHU
          ) T
          ) )UP:
          )
          ) Moze ci przypomne jak to dziala.
          ) Jezeli jest dwoch malarzy - jeden zydowskiego pochodzenia (narodowosc nie gra
          ) roli) a drugi jest chrzescijaninem/muzulmaninem itp. - i obaj biora udzial
          ) w konkursie do (jakiejs) nagrody.
          ) Jezeli w jury siedzi ktos o pochodzeniu zydowski - bedzie zawsze glosowal na
          ) innego zyda. Jezeli w mediach siedza zydzi, to zawsze beda pozytywnie glosic
          ) zalety dziel artysty zyda.
          )
          ) Ta "solidarnosc" jest mafiopodobna, poniewaz nie odnosi sie do prawdziwych
          ) wartosci (w tym przypadku wartosc dziela malarskiego) - ale do pochodzenia,
          ) ludzi, ktorzy robia to czy tamto.
          )
          ) Inne wyznania/narodowosci nie maja tej cechy.
          ) Dlatego uwazaja (poczatkowo), ze informacje plynace od osob (o pochodzeniu
          ) zydowskim) na temat dziela malarskiego - sa oparte na prawdzie. A nie na
          ) stronniczosci mniejszosciowym.
          )
          ) Naturalnie dzieje sie tak tylko przez pewien czas.
          )
          ) A teraz ci powiem, kiedy moim zdaniem, zmieni sie sytuacja dla zydow
          ) dominujacych w polityce i ekonomii USA - obserwujac odczucia Amerykanowi Nie-
          ) Zydow domyslam sie, ze ich powoli ta sytuacja zaczyna meczyc.
          )
          ) Ja zakladam, ze w USA nastapia powazne zmiany za jakies 5-8 lat (albo znacznie
          ) wczesniej).
          )
          ) Nie chce robic prognozy, kiedy sytuacja w Polsce zacznie sie radykalnie
          ) zmieniac.
          )
          ) Zydzi nie sa wszystkiemu winni.
          ) Zydzi przejeli rzady i ekonomie w USA.
          ) Zydzi przejeli polityke w Polsce w nieuczciwy sposob i zaczynaja powaznie
          ) przejmowac ekonomie.
          )
          ) Ja si
          • pan_conti Re: Ja o Zydach nawet nie myślę. Bo nie jestem leniem. 01.03.02, 20:42
            Vhciałem napisać że lubię takie dyskusje które już były przeprowadzone. Same
            cytaty. A więc:

JESZCZE RAZ PANU POWTURZE JAKIE JEST PANSKIE I INNYCH WYJSCIE Z TEJ
            SYTULACJI:PRACOWITOSC, PRACOWITOSC, PRACOWITOSC I JESZCZE RAZ PRACOWITOSC. NAWET
            COS TAK PROSTEGO JAK GLOSOWANIE PRACOWISTOSCI WYMAGA. BEZ NIEJ BEDZIE PAN ZAWSZE
            KLAMCOW WYBIERAL. POLITYK=KLAMCA BEZ WZGLENDU CZY JEST ZYDEM CZY NIE.

i

I TU SIE Z PANEM ZGADZAM. JESLI POLITYK KLAMIE NA TEMAT KTORY JEST DLA PANA
            WAZNY, BO JAK NAPISALEM KAZDY Z NICH KLAMIE, JEST PANA OBOWIAZKIEM GLOSOWAC NA
            KOGOS KTO TYLKO KLAMIE O " NIEWAZNYCH" DLA PANA RZECZACH.
            SZKODA TYLKO ZE NIE JEST PAN ZAINTERESOWANY ZDANIEM I POGLADAMI KANDYDATOW ALE
            RACZEJ ICH POCHODZENIEM, RASA, KOLOREM SKURY. JA WYBIERAM SENATOROW,
            KONGRESMENOW, BURMISTRZOW I SZERYFOW OD 25 LAT I NIGDY TAKA NARODOWO/RASOWA
            KLASYFIKACJA NAWET NIE PRZYSZLA MI DO GLOWY. ILU ZYDOW PAN OSOBISCIE ZNA ZE MA
            PAN O NICH TAKA NIEKORZYSTNA OPINIE. CZY NAPRAWDE WIERZY PAN ZE ZYDZI SA
            PRODUKOWANI W FABRYCE I PRZEZ TO SA IDENTYCZNI? JA MAM ZUPELNIE INNY POGLAD O
            ZYDACH, POGLAD KTORY JEST WYNIKIEM OPARTYM NA FAKTACH, KTORE SAM DOSWIADCZYLEM
            PODCZAS WIELU LAT MOJEGO BARDZO OWOCNEGO ZYCIA W USA.

PZDR
            MR.CONTI

pan_conti napisał(a):

) Gość portalu: PULS napisał(a):
            )
            ) ) pan_conti napisał(a):
            ) )
            ) ) ) Sam siebie zacytuję, czemu nie?hihi
            ) ) )
            ) ) )
            ) ) ) "I taka jest niestety prawda o Zydach i tych którzy ich nienawidzą. Pracow
            ) ) ici
            ) ) ) ludzie nie mają czasu o Zydach bez przerwy zapierdalać. Pracowitość przyno
            ) ) si
            ) ) ) dobrobyt a dobrobyt z zazdrością w stronę Zydów nawet okiem nie rzuca. Tyl
            ) ) ko
            ) ) ) śmierdzący leń potrzebuje “żydowskie” usprawiedliwienie swojeg
            ) ) o len
            ) ) ) iwego,
            ) ) ) bezowocnego, mizernego życia. Nienawidzicie Zydów? Macie ich dosyć bo wyda
            ) ) je
            ) ) ) się wam że kontrolują wasze życie? Do roboty leniwi rodacy albo SHUT
            ) ) ) UP:
            ) ) )
            ) ) ) MR.CONTI
            ) ) )
            ) ) ) (a href="(a href="https://www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=5
            ) ) 0&wid=681899&aid=")www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=50&wid=681899
            ) &a
            ) ) id=(/a)
            ) ) ) 681899")www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=50&wid=681899&aid=
            ) ) 681899(/
            ) ) ) a)
            ) )
            ) )
            ) )
            ) ) Pozwole sobie zacytowac dialog Pana conti z panem pgorkiem z linku ktory sam
            ) ) polecasz.Nie ma do tej pory lepszej analizy sytuacji ktora z powodzeniem mozn
            ) a
            ) ) nazwac Zydzi-kontra Swiata od tej ponizej.Jezeli tak sie ten antysemityzm juz
            )
            ) ) wszystkim przejadl to dlaczego on rosnie a nie maleje.Proste dzialania chemic
            ) zn
            ) ) e
            ) ) pokazuja zeby byla jakas reakcja musi byc najpierw akcja w ktorej minimum mus
            ) za
            ) )
            ) ) brac udzial dwa czynniki.Zmiana proporcji wartosciowych w tych czynnikach wp
            ) ly
            ) ) wa
            ) ) na wynik czyli reakcje.Samo nic z niczego sie nie bierze.Na antysemityzmie mn
            ) ie
            ) )
            ) ) tez nie zalezy wcale-ja z tego nie czerpie swej energi,jednakze trace jej dos
            ) c
            ) ) sporo walczac o demokratyczny swiat informacji i niedemokratyczny swiat
            ) ) dezinformacji.
            ) ) ) odpowiedz na list
            ) ) odpowiedz cytując
            ) ) Re: ZYDZI, ZYDZI, przyczyna wszystkiego zła.
            ) ) Autor: Gość portalu: Ogorek
            ) ) Data: 12-12-2001 08:46 adres: 158.234.143.*
            ) )
            ) )
            ) ) -----------------------------------------------------------------------------
            ) --
            ) ) -
            ) ) Mr. Conti,
            ) )
            ) ) Rasa nie usprawiedliwia nic.
            ) )
            ) ) Ale zydzi rzadza USA.
            ) ) Jak to jest, ze Izrael jest na listach panstw "non-cooperating" organizacji
            ) ) FATF, ktora walczy z terroryzmem i praniem brudnych pieniedzy - a jednoczesni
            ) e
            ) ) otrzymuje roczne wielo-miliardowe zapomogi u USA.
            ) )
            ) ) Banki na calym cywilizowanym swiecie musza zgodnie z zaleceniami FATF
            ) ) sprawdzac szczegolnie dokladnie wszelkie transakcji z i do Izraela - a USA
            ) ) bez wzgledu na zalecenia (do ktorych w kazdym innym przypadku sie stosuje)
            ) ) przekazuje 1/3 wszelkiej swojej pomocy zagranicznej do kraju - podejrzanego
            ) ) o pranie brudnych pieniedzy i finansowanie terroryzmu?
            ) )
            ) ) Na pewno Amerykanie jako narod widza w tym jakas logike.
            ) )
            ) ) A moze nie potrzeba zadnej logiki?
            ) )
            ) ) )NIEJAKI PAN OGOREK NIEDAWNO NAPISAL NA TYM FORUM ZE JEST OBURZONY TYM ZE W
            ) ) )POLSKIM RZADZIE JEST ZA DUZO ZYDOW. PRZECIEZ,( ON TAK NAPISAL), W POLSCE NI
            ) ) E
            ) ) MA
            ) ) )TYLU ZYDOW.
            ) )
            ) ) Oburzony jestem nadal - tym, ze "oszukanczymi" biografiami i w mafiopodobny
            ) ) sposob - popierajac sie nawzajem - politycy pochodzenia/wyznania zydowskiego
            ) ) stanowia "ponadkwotowy" element polityki polskiej. Tak sie stalo, poniewaz
            ) ) spoleczenstwo polskie jeszcze tego nie wie.
            ) )
            ) ) )Panie Ogórku demokracja nie polega na zapewnieniu rządu który ma podobny sk
            ) ) ład
            ) ) )do demograficznego przekroju społeczeństwa. Demokratyczny rząd jest wybrany
            ) )
            ) ) )demokratycznie i to wszystko. Pan nie jest zainteresowany w demokracji. Pan
            ) )
            ) ) )jest zainteresowany w demokracji która wybiera rząd zgodnie z Pana życzenia
            ) ) mi.
            ) )
            ) ) O demokratycznym rzadzie i politykach zwykle wie spoleczenstwo wszystko. Takz
            ) e
            ) ) szczegoly biograficzne dotyczace pochodzenia, rodziny, wyznania itp.
            ) ) W polityce polskiej zydzom sie udalo zlikwidowac to wymaganie - normalne
            ) ) w kazdym kraju demokratycznym. Nieprawdziwe informacje o politykach nie maja
            ) ) nic wspolnego z demokracja - tylko z nieuczciwoscia.
            ) )
            ) ) Ja jestem Polakioem Nie-Zydem i glosowalem na Polakow-Nie-Zydow - a zostalem
            ) ) normalnie oszukany (tak jak zdecydowana wiekszosc spoleczenstwa). Nie mialem
            ) ) informacji, ze politycy na ktorych glosowalem maja pochodzenie/wyznanie
            ) ) zydowskie.
            ) )
            ) ) Jestem zdania, ze polityczna arena, w ktorej jest duzy odsetek zydow nie
            ) ) odzwierciedla sytuacji DEMOGRAFICZNEJ I DEMOKRATYCZNEJ w Polsce.
            ) )
            ) ) Nie chce byc rzadzany przez Bialorusinow czy Muzulmaninow - takze nie przez
            ) ) Zydow.
            ) ) Zydzi otrzymali pozycje polityczne zatajajac informacje kim sa.
            ) ) Dlatego te przez nieuczciwosc osiagniete pozycje sa nie do utrzymania.
            ) ) To sie zmieni.
            ) )
            ) ) )A tak naprawdę, jeśli uważa Pan że za dużo Zydów do władzy w Polsce dochodz
            ) ) i
            ) ) )dlaczego pan sam nie sprubuje zostać Posłem do Sejmu a może i Prezydentem.
            ) ) Kto
            ) ) )Panu to zabrania. Niech Pan to sobie wyobrazi: Pan Ogórek-prezydent. Ale za
            ) ) nim
            ) ) )pan się tego podejmie niech Pan się naprawdę zastanowi czy jest Pan gotowy
            ) ) do
            ) ) )tej ciężkiej pracy wymaganej w drodze do objęcia władzy. Czy stać pana na
            ) ) )takie poświęcenie czy woli Pan tylko o narzekać.
            ) )
            ) ) Nie jest moim celem byc czescia polityki. Mam inne cele. Wierze, ze w Polsce
            ) sa
            ) )
            ) ) tez politycy, ktorzy sa Polakami Nie-Zydami.
            ) ) Jestem wyborca i moge na polityke wplywac - tak jak kazdy inny obywatel.
            ) ) Aby wybierac potrzebuje miec informacje, kim jest polityk, ktorego moge wybra
            ) c.
            ) ) Jezeli wybieram na podstawie "wybiorczych" lub wrecz nieprawdziwych faktow -
            ) to
            ) )
            ) ) potraktowano mnie nieuczciwie. Zrobila to mniejszosc zydowska.
            ) ) To sie zdecydowanie musi zmienic.
            ) )
            ) ) )Po pierwsze wcale się z tym nie zgadzam ale załóżmy na chwilę że jest to
            ) ) )prawda. Kto wam zabrania biznesy otwierać? Kto was zmusza do pracowania u
            ) ) )Zydów ? Czy brak wam inteligencji, odwagi, pracowitości?
            ) )
            ) ) )I taka jest niestety prawda o Zydach i tych którzy ich nienawidzą. Pracowic
            ) ) i
            ) ) )ludzie nie mają czasu o Zydach bez przerwy zapierdalać. Pracowitość przynos
            ) ) i
            ) ) )dobrobyt a dobrobyt z zazdrością w stronę Zydów nawet okiem nie rzuca. Tylk
            ) ) o
            ) ) )śmierdzący leń potrzebuje "żydowskie" usprawiedliwienie swojego leniwego,
            ) ) )bezowocnego, mizernego życia. Nienawidzicie Zydów? Macie ich dosyć bo wydaj
            ) ) e
            ) ) )się wam że kontrolują wasze życie? Bieżcie od nich przykład i może za 1000
            • pan_conti Hihi. This is easy 01.03.02, 20:45
              I tu bardzo się cieszę że poruszył pan sprawę narodową. Proszę zauważyć że użyłem
              narodową klasyfikację w określeni moich, nie Pana w Polsce wyborów. Proszę sobie
              to wyobrazić: Ja jestem Polakiem, moja żona urodziła się w Stanach ale jej matka
              jest Włoszką a Ojciec Węgrem. Mój sąsiad po prawej stronie jest Niemcem a jego
              żona jest Francuzką. Mój sąsiad po lewej stronie jest Szwedem z angielską żoną.
              Taki jest przekrój demograficzny naszego społeczeństwa. Czy Pan sobie wyobraża
              głosownie wUSA. Pan chyba by zwariował. Musiał by pan zatrudnic armie naukowców
              w celu ustalenia kto jest kto i jak jest każda grupa reprezentowana w naszym
              rządzie. I co Pan o tym myśli? Mi się jednak nie wydaję że Pan nie zadawał by
              się takimi absurdami. Mam takie uczucie że jadyna klasyfikacja która Pana
              interesuje jest klasyfikacja "żydowska". Ale dlaczego? Oni też tak jak Pan są
              Polakami a Pan próbuje ich odzielić od reszty narodu. Nie mówi Pan o zachowaniu
              rządowych proporcji ślązaków do Mazurów, czy Warszawiaków do ludzi z Wrocławia,
              brunetów do blondynów, ludzi chudych do grubych, mądrych i niemądrych. Pan ma
              tylko jedną klasyfikację: Zydzi i reszta Polaków.:(( Jeśli się mylę to bardzo
              Pana przepraszam.

pan_conti napisał(a):

) Vhciałem napisać że lubię takie dyskusje które już były przeprowadzone. Same
              ) cytaty. A więc:
              )
              ) JESZCZE RAZ PANU POWTURZE JAKIE JEST PANSKIE I INNYCH WYJSCIE Z TEJ
              ) SYTULACJI:PRACOWITOSC, PRACOWITOSC, PRACOWITOSC I JESZCZE RAZ PRACOWITOSC. NAWE
              ) T
              ) COS TAK PROSTEGO JAK GLOSOWANIE PRACOWISTOSCI WYMAGA. BEZ NIEJ BEDZIE PAN ZAWSZ
              ) E
              ) KLAMCOW WYBIERAL. POLITYK=KLAMCA BEZ WZGLENDU CZY JEST ZYDEM CZY NIE.
              )
              ) i
              )
              ) I TU SIE Z PANEM ZGADZAM. JESLI POLITYK KLAMIE NA TEMAT KTORY JEST DLA PANA
              ) WAZNY, BO JAK NAPISALEM KAZDY Z NICH KLAMIE, JEST PANA OBOWIAZKIEM GLOSOWAC NA
              ) KOGOS KTO TYLKO KLAMIE O " NIEWAZNYCH" DLA PANA RZECZACH.
              ) SZKODA TYLKO ZE NIE JEST PAN ZAINTERESOWANY ZDANIEM I POGLADAMI KANDYDATOW ALE
              ) RACZEJ ICH POCHODZENIEM, RASA, KOLOREM SKURY. JA WYBIERAM SENATOROW,
              ) KONGRESMENOW, BURMISTRZOW I SZERYFOW OD 25 LAT I NIGDY TAKA NARODOWO/RASOWA
              ) KLASYFIKACJA NAWET NIE PRZYSZLA MI DO GLOWY. ILU ZYDOW PAN OSOBISCIE ZNA ZE MA
              ) PAN O NICH TAKA NIEKORZYSTNA OPINIE. CZY NAPRAWDE WIERZY PAN ZE ZYDZI SA
              ) PRODUKOWANI W FABRYCE I PRZEZ TO SA IDENTYCZNI? JA MAM ZUPELNIE INNY POGLAD O
              ) ZYDACH, POGLAD KTORY JEST WYNIKIEM OPARTYM NA FAKTACH, KTORE SAM DOSWIADCZYLEM
              ) PODCZAS WIELU LAT MOJEGO BARDZO OWOCNEGO ZYCIA W USA.
              )
              ) PZDR
              ) MR.CONTI
              )
              )
              )
              )
              )
              )
              )
              ) pan_conti napisał(a):
              )
              ) ) Gość portalu: PULS napisał(a):
              ) )
              ) ) ) pan_conti napisał(a):
              ) ) )
              ) ) ) ) Sam siebie zacytuję, czemu nie?hihi
              ) ) ) )
              ) ) ) )
              ) ) ) ) "I taka jest niestety prawda o Zydach i tych którzy ich nienawidzą. Praco
              ) w
              ) ) ) ici
              ) ) ) ) ludzie nie mają czasu o Zydach bez przerwy zapierdalać. Pracowitość przyn
              ) o
              ) ) ) si
              ) ) ) ) dobrobyt a dobrobyt z zazdrością w stronę Zydów nawet okiem nie rzuca. Ty
              ) l
              ) ) ) ko
              ) ) ) ) śmierdzący leń potrzebuje “żydowskie” usprawiedliwienie swoje
              ) g
              ) ) ) o len
              ) ) ) ) iwego,
              ) ) ) ) bezowocnego, mizernego życia. Nienawidzicie Zydów? Macie ich dosyć bo wyd
              ) a
              ) ) ) je
              ) ) ) ) się wam że kontrolują wasze życie? Do roboty leniwi rodacy albo SHUT
              ) ) ) ) UP:
              ) ) ) )
              ) ) ) ) MR.CONTI
              ) ) ) )
              ) ) ) ) (a href="(a href="https://www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=5
              ) ) ) 0&wid=681899&aid=")www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=50&wid=6818
              ) 99
              ) ) &a
              ) ) ) id=(/a)
              ) ) ) ) 681899")www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=50&wid=681899&aid=
              ) ) ) 681899(/
              ) ) ) ) a)
              ) ) )
              ) ) )
              ) ) )
              ) ) ) Pozwole sobie zacytowac dialog Pana conti z panem pgorkiem z linku ktory sa
              ) m
              ) ) ) polecasz.Nie ma do tej pory lepszej analizy sytuacji ktora z powodzeniem mo
              ) zn
              ) ) a
              ) ) ) nazwac Zydzi-kontra Swiata od tej ponizej.Jezeli tak sie ten antysemityzm j
              ) uz
              ) )
              ) ) ) wszystkim przejadl to dlaczego on rosnie a nie maleje.Proste dzialania chem
              ) ic
              ) ) zn
              ) ) ) e
              ) ) ) pokazuja zeby byla jakas reakcja musi byc najpierw akcja w ktorej minimum m
              ) us
              ) ) za
              ) ) )
              ) ) ) brac udzial dwa czynniki.Zmiana proporcji wartosciowych w tych czynnikach
              ) wp
              ) ) ly
              ) ) ) wa
              ) ) ) na wynik czyli reakcje.Samo nic z niczego sie nie bierze.Na antysemityzmie
              ) mn
              ) ) ie
              ) ) )
              ) ) ) tez nie zalezy wcale-ja z tego nie czerpie swej energi,jednakze trace jej d
              ) os
              ) ) c
              ) ) ) sporo walczac o demokratyczny swiat informacji i niedemokratyczny swiat
              ) ) ) dezinformacji.
              ) ) ) ) odpowiedz na list
              ) ) ) odpowiedz cytując
              ) ) ) Re: ZYDZI, ZYDZI, przyczyna wszystkiego zła.
              ) ) ) Autor: Gość portalu: Ogorek
              ) ) ) Data: 12-12-2001 08:46 adres: 158.234.143.*
              ) ) )
              ) ) )
              ) ) ) ---------------------------------------------------------------------------
              ) --
              ) ) --
              ) ) ) -
              ) ) ) Mr. Conti,
              ) ) )
              ) ) ) Rasa nie usprawiedliwia nic.
              ) ) )
              ) ) ) Ale zydzi rzadza USA.
              ) ) ) Jak to jest, ze Izrael jest na listach panstw "non-cooperating" organizacji
              ) ) ) FATF, ktora walczy z terroryzmem i praniem brudnych pieniedzy - a jednoczes
              ) ni
              ) ) e
              ) ) ) otrzymuje roczne wielo-miliardowe zapomogi u USA.
              ) ) )
              ) ) ) Banki na calym cywilizowanym swiecie musza zgodnie z zaleceniami FATF
              ) ) ) sprawdzac szczegolnie dokladnie wszelkie transakcji z i do Izraela - a USA
              ) ) ) bez wzgledu na zalecenia (do ktorych w kazdym innym przypadku sie stosuje)
              ) ) ) przekazuje 1/3 wszelkiej swojej pomocy zagranicznej do kraju - podejrzanego
              )
              ) ) ) o pranie brudnych pieniedzy i finansowanie terroryzmu?
              ) ) )
              ) ) ) Na pewno Amerykanie jako narod widza w tym jakas logike.
              ) ) )
              ) ) ) A moze nie potrzeba zadnej logiki?
              ) ) )
              ) ) ) )NIEJAKI PAN OGOREK NIEDAWNO NAPISAL NA TYM FORUM ZE JEST OBURZONY TYM ZE W
              )
              ) ) ) )POLSKIM RZADZIE JEST ZA DUZO ZYDOW. PRZECIEZ,( ON TAK NAPISAL), W POLSCE N
              ) I
              ) ) ) E
              ) ) ) MA
              ) ) ) )TYLU ZYDOW.
              ) ) )
              ) ) ) Oburzony jestem nadal - tym, ze "oszukanczymi" biografiami i w mafiopodobny
              )
              ) ) ) sposob - popierajac sie nawzajem - politycy pochodzenia/wyznania zydowskieg
              ) o
              ) ) ) stanowia "ponadkwotowy" element polityki polskiej. Tak sie stalo, poniewaz
              ) ) ) spoleczenstwo polskie jeszcze tego nie wie.
              ) ) )
              ) ) ) )Panie Ogórku demokracja nie polega na zapewnieniu rządu który ma podobny s
              ) k
              ) ) ) ład
              ) ) ) )do demograficznego przekroju społeczeństwa. Demokratyczny rząd jest wybran
              ) y
              ) ) )
              ) ) ) )demokratycznie i to wszystko. Pan nie jest zainteresowany w demokracji. Pa
              ) n
              ) ) )
              ) ) ) )jest zainteresowany w demokracji która wybiera rząd zgodnie z Pana życzeni
              ) a
              ) ) ) mi.
              ) ) )
              ) ) ) O demokratycznym rzadzie i politykach zwykle wie spoleczenstwo wszystko. Ta
              ) kz
              ) ) e
              ) ) ) szczegoly biograficzne dotyczace pochodzenia, rodziny, wyznania itp.
              ) ) ) W polityce polskiej zydzom sie udalo zlikwidowac to wymaganie - normalne
              ) ) ) w kazdym kraju demokratycznym. Nieprawdziwe informacje o politykach nie maj
              ) a
              ) ) ) nic wspolnego z demokracja - tylko z nieuczciwoscia.
              ) ) )
              ) ) ) Ja jestem Polakioem Nie-Zydem i glosowalem na Polakow-Nie-Zydow - a zostale
              ) m
              ) ) ) normalnie oszukany (tak jak zdecydowana wiekszosc spoleczenstwa). Nie miale
              ) m
              ) ) ) informacji, ze politycy na ktorych glosowalem maja pochodzenie/wyznanie
              ) ) ) zydowskie.
              ) ) )
              ) ) ) Jestem zdania, ze polityczna arena, w ktorej jest duzy odsetek zydow nie
              ) ) ) odzwierciedla sytuacji DEMOGRAFICZNEJ I DEMOKRATYCZNEJ w Polsce.
              ) ) )
              ) ) ) Nie chce byc rzadzany przez Bialorusinow czy Muzulmaninow - takze nie przez
              )
              ) ) ) Zydow.
              ) ) ) Zydzi otrzymali pozycje polityczne zatajajac informacje kim sa.
              ) ) ) Dlatego te przez nieuczciwosc osiagniete pozycje sa nie do utrzymania.
              ) ) ) To sie zmieni.
              ) ) )
              ) ) ) )A tak naprawdę, jeśli uważa Pan że za dużo Zydów do władzy
            • _helga Re: Ja o Zydach nawet nie myślę. Bo nie jestem leniem. 01.03.02, 20:47
              pan_conti napisał(a):

> Vhciałem napisać że lubię takie dyskusje które już były przeprowadzone. Same
              > cytaty. A więc:
              >
              > JESZCZE RAZ PANU POWTURZE JAKIE JEST PANSKIE I INNYCH WYJSCIE Z TEJ
              > SYTULACJI:PRACOWITOSC, PRACOWITOSC, PRACOWITOSC I JESZCZE RAZ PRACOWITOSC. NAWE
              > T
              > COS TAK PROSTEGO JAK GLOSOWANIE PRACOWISTOSCI WYMAGA. BEZ NIEJ BEDZIE PAN ZAWSZ
              > E
              > KLAMCOW WYBIERAL. POLITYK=KLAMCA BEZ WZGLENDU CZY JEST ZYDEM CZY NIE.
              >
              > i
              >
              > I TU SIE Z PANEM ZGADZAM. JESLI POLITYK KLAMIE NA TEMAT KTORY JEST DLA PANA
              > WAZNY, BO JAK NAPISALEM KAZDY Z NICH KLAMIE, JEST PANA OBOWIAZKIEM GLOSOWAC NA
              > KOGOS KTO TYLKO KLAMIE O " NIEWAZNYCH" DLA PANA RZECZACH.
              > SZKODA TYLKO ZE NIE JEST PAN ZAINTERESOWANY ZDANIEM I POGLADAMI KANDYDATOW ALE
              > RACZEJ ICH POCHODZENIEM, RASA, KOLOREM SKURY. JA WYBIERAM SENATOROW,
              > KONGRESMENOW, BURMISTRZOW I SZERYFOW OD 25 LAT I NIGDY TAKA NARODOWO/RASOWA
              > KLASYFIKACJA NAWET NIE PRZYSZLA MI DO GLOWY. ILU ZYDOW PAN OSOBISCIE ZNA ZE MA
              > PAN O NICH TAKA NIEKORZYSTNA OPINIE. CZY NAPRAWDE WIERZY PAN ZE ZYDZI SA
              > PRODUKOWANI W FABRYCE I PRZEZ TO SA IDENTYCZNI? JA MAM ZUPELNIE INNY POGLAD O
              > ZYDACH, POGLAD KTORY JEST WYNIKIEM OPARTYM NA FAKTACH, KTORE SAM DOSWIADCZYLEM
              > PODCZAS WIELU LAT MOJEGO BARDZO OWOCNEGO ZYCIA W USA.
              >
              > PZDR
              > MR.CONTI
              >

Mr.Conti. Ja nie jestem pewna, czy drukowane litery cos pomoga, bo puls nie wie,
              co to jest demokracja. On wie, co to sa parytety rasowe. Biedak nie w tym kraju
              mieszka co trzeba. Ale z drugiej strony, gdzie on w dzisiejszych czasach znajdzie
              kraj, w ktorym sie rzad dobiera na zasadzie parytetow rasowych?

Gosc ma trudne zycie.
              • pan_conti Re: Ja o Zydach nawet nie myślę. Bo nie jestem leniem. 01.03.02, 20:51
                _helga napisał(a):

> pan_conti napisał(a):
                >
                > > Vhciałem napisać że lubię takie dyskusje które już były przeprowadzone. Sa
                > me
                > > cytaty. A więc:
                > >
                > > JESZCZE RAZ PANU POWTURZE JAKIE JEST PANSKIE I INNYCH WYJSCIE Z TEJ
                > > SYTULACJI:PRACOWITOSC, PRACOWITOSC, PRACOWITOSC I JESZCZE RAZ PRACOWITOSC.
                > NAWE
                > > T
                > > COS TAK PROSTEGO JAK GLOSOWANIE PRACOWISTOSCI WYMAGA. BEZ NIEJ BEDZIE PAN
                > ZAWSZ
                > > E
                > > KLAMCOW WYBIERAL. POLITYK=KLAMCA BEZ WZGLENDU CZY JEST ZYDEM CZY NIE.
                > >
                > > i
                > >
                > > I TU SIE Z PANEM ZGADZAM. JESLI POLITYK KLAMIE NA TEMAT KTORY JEST DLA PAN
                > A
                > > WAZNY, BO JAK NAPISALEM KAZDY Z NICH KLAMIE, JEST PANA OBOWIAZKIEM GLOSOWA
                > C NA
                > > KOGOS KTO TYLKO KLAMIE O " NIEWAZNYCH" DLA PANA RZECZACH.
                > > SZKODA TYLKO ZE NIE JEST PAN ZAINTERESOWANY ZDANIEM I POGLADAMI KANDYDATOW
                > ALE
                > > RACZEJ ICH POCHODZENIEM, RASA, KOLOREM SKURY. JA WYBIERAM SENATOROW,
                > > KONGRESMENOW, BURMISTRZOW I SZERYFOW OD 25 LAT I NIGDY TAKA NARODOWO/RASOW
                > A
                > > KLASYFIKACJA NAWET NIE PRZYSZLA MI DO GLOWY. ILU ZYDOW PAN OSOBISCIE ZNA Z
                > E MA
                > > PAN O NICH TAKA NIEKORZYSTNA OPINIE. CZY NAPRAWDE WIERZY PAN ZE ZYDZI SA
                > > PRODUKOWANI W FABRYCE I PRZEZ TO SA IDENTYCZNI? JA MAM ZUPELNIE INNY POGLA
                > D O
                > > ZYDACH, POGLAD KTORY JEST WYNIKIEM OPARTYM NA FAKTACH, KTORE SAM DOSWIADCZ
                > YLEM
                > > PODCZAS WIELU LAT MOJEGO BARDZO OWOCNEGO ZYCIA W USA.
                > >
                > > PZDR
                > > MR.CONTI
                > >
                >
                >
                > Mr.Conti. Ja nie jestem pewna, czy drukowane litery cos pomoga, bo puls nie wie
                > ,
                > co to jest demokracja. On wie, co to sa parytety rasowe. Biedak nie w tym kraju
                >
                > mieszka co trzeba. Ale z drugiej strony, gdzie on w dzisiejszych czasach znajdz
                > ie
                > kraj, w ktorym sie rzad dobiera na zasadzie parytetow rasowych?
                >
                > Gosc ma trudne zycie.

Też tak myślę

• Gość: Paul Na poparcie swych slow........ IP: *.proxy.aol.com 01.03.02, 20:14
      Co powiedzial niejaki ksiadz Rydzyk w Radiu Maryja o losie przeciwników
      wstapienia do Unii Europejskiej: "A ze beda nas kamienowac? A kogo nie
      kamienowali ze swietych? A czasem to nawet kamienuja ci, którzy by sie
      wydawali, ze sa nasi.(...) Mozna porównac tych z UE do przywódców ZSRR. Nacja
      ta sama, która tworzyla Zwiazek Radziecki. To jaki jezyk bedzie obowiazywal w
      Unii? Moze na przyklad jidysz".
      z Polityki
      Toz to dzika ksenofobia i schizofrenia do kwadratu. Wstyd byc Polakiem. Jesli
      sa tacy ludzie w Polsce, to czym roznimy sie od otumanionych muzulmanow-
      terrorystow, albo kolezkow pana Adolfa? Tym ze nie wysadzamy sie w
      powietrze "dla sprawy" i nie bijemy Zydow na ulicach. Do jakiego UE? Do
      jakiej cywilizowanej wspolnoty? Rodacy do gnoju i popijac samogonem! W
      przerwach sluchac Radia Maryja i jego piewcow. Co za syf w tej Polsce, moj
      Boze. Co za ciemnota i glupota.
      Paul
      • Gość: PULS Re: Na poparcie swych slow........ IP: *.tnt29.chi15.da.uu.net 01.03.02, 20:35
        Gość portalu: Paul napisał(a):

> Co powiedzial niejaki ksiadz Rydzyk w Radiu Maryja o losie przeciwników
        > wstapienia do Unii Europejskiej: "A ze beda nas kamienowac? A kogo nie
        > kamienowali ze swietych? A czasem to nawet kamienuja ci, którzy by sie
        > wydawali, ze sa nasi.(...) Mozna porównac tych z UE do przywódców ZSRR. Nacja
        > ta sama, która tworzyla Zwiazek Radziecki. To jaki jezyk bedzie obowiazywal w
        > Unii? Moze na przyklad jidysz".
        > z Polityki
        > Toz to dzika ksenofobia i schizofrenia do kwadratu. Wstyd byc Polakiem. Jesli
        >
        > sa tacy ludzie w Polsce, to czym roznimy sie od otumanionych muzulmanow-
        > terrorystow, albo kolezkow pana Adolfa? Tym ze nie wysadzamy sie w
        > powietrze "dla sprawy" i nie bijemy Zydow na ulicach. Do jakiego UE? Do
        > jakiej cywilizowanej wspolnoty? Rodacy do gnoju i popijac samogonem! W
        > przerwach sluchac Radia Maryja i jego piewcow. Co za syf w tej Polsce, moj
        > Boze. Co za ciemnota i glupota.
        > Paul

A tu jest dokladny przyklad Zyda ktory wystepuje w przebraniu polaka uzurpujac
        sobie prawo do samoopiniowania sie polakow w negatywnym swietle.To jest typowe
        dla Zydow bo nakreca antysemityzm ktory z kolei daje im niepisane prawo
        wymuszanej politycznej przewagi
        • pan_conti Puls tak jak Vist, ma żydowski radar 01.03.02, 20:46

> Gość portalu: Paul napisał(a):
          >
          > > Co powiedzial niejaki ksiadz Rydzyk w Radiu Maryja o losie przeciwników
          > > wstapienia do Unii Europejskiej: "A ze beda nas kamienowac? A kogo nie
          > > kamienowali ze swietych? A czasem to nawet kamienuja ci, którzy by sie
          > > wydawali, ze sa nasi.(...) Mozna porównac tych z UE do przywódców ZSRR. Na
          > cja
          > > ta sama, która tworzyla Zwiazek Radziecki. To jaki jezyk bedzie obowiazywa
          > l w
          > > Unii? Moze na przyklad jidysz".
          > > z Polityki
          > > Toz to dzika ksenofobia i schizofrenia do kwadratu. Wstyd byc Polakiem.
          > Jesli
          > >
          > > sa tacy ludzie w Polsce, to czym roznimy sie od otumanionych muzulmanow-
          > > terrorystow, albo kolezkow pana Adolfa? Tym ze nie wysadzamy sie w
          > > powietrze "dla sprawy" i nie bijemy Zydow na ulicach. Do jakiego UE? Do
          > > jakiej cywilizowanej wspolnoty? Rodacy do gnoju i popijac samogonem! W
          > > przerwach sluchac Radia Maryja i jego piewcow. Co za syf w tej Polsce, mo
          > j
          > > Boze. Co za ciemnota i glupota.
          > > Paul
          >
          > A tu jest dokladny przyklad Zyda ktory wystepuje w przebraniu polaka uzurpujac
          > sobie prawo do samoopiniowania sie polakow w negatywnym swietle.To jest typowe
          > dla Zydow bo nakreca antysemityzm ktory z kolei daje im niepisane prawo
          > wymuszanej politycznej przewagi

• _helga Pulsie, uprzejmie dziekuje za ten raport o Paulu 01.03.02, 20:56

> Gość portalu: Paul napisał(a):
          >
          > > Co powiedzial niejaki ksiadz Rydzyk w Radiu Maryja o losie przeciwników
          > > wstapienia do Unii Europejskiej: "A ze beda nas kamienowac? A kogo nie
          > > kamienowali ze swietych? A czasem to nawet kamienuja ci, którzy by sie
          > > wydawali, ze sa nasi.(...) Mozna porównac tych z UE do przywódców ZSRR. Na
          > cja
          > > ta sama, która tworzyla Zwiazek Radziecki. To jaki jezyk bedzie obowiazywa
          > l w
          > > Unii? Moze na przyklad jidysz".
          > > z Polityki
          > > Toz to dzika ksenofobia i schizofrenia do kwadratu. Wstyd byc Polakiem.
          > Jesli
          > >
          > > sa tacy ludzie w Polsce, to czym roznimy sie od otumanionych muzulmanow-
          > > terrorystow, albo kolezkow pana Adolfa? Tym ze nie wysadzamy sie w
          > > powietrze "dla sprawy" i nie bijemy Zydow na ulicach. Do jakiego UE? Do
          > > jakiej cywilizowanej wspolnoty? Rodacy do gnoju i popijac samogonem! W
          > > przerwach sluchac Radia Maryja i jego piewcow. Co za syf w tej Polsce, mo
          > j
          > > Boze. Co za ciemnota i glupota.
          > > Paul
          >
          > A tu jest dokladny przyklad Zyda ktory wystepuje w przebraniu polaka uzurpujac
          > sobie prawo do samoopiniowania sie polakow w negatywnym swietle.To jest typowe
          > dla Zydow bo nakreca antysemityzm ktory z kolei daje im niepisane prawo
          > wymuszanej politycznej przewagi

Ja nie wiedzialam do tej pory, ze on jest taki lobuz. Ze sie zakrada do Radia
          Maryja jako ksiadz Rydzyk, i tam na Zydow nadaje, a potem przylazi tu na Forum, i
          nadaje na Ksiedza Rydzyka, wzniecajac w swiecie przekonanie, ze ksiadz Rydzyk to
          reprezentant polskich antysemitow.

No popatrz pan! Jaki ten Paul manipulant, lobuz jeden! Ale szczesliwie pan juz
          ten spisek wykryl, totez Paul juz dobrego imienia Polski oraz Radia Maryja nie
          nadszarpnie.

Szanowanko.
          Helga

• Gość: Yidele Re: Na poparcie swych slow........ IP: *.budimex.com.pl 01.03.02, 21:07
          A czym TY uzasadniasz swoje uprzedzenia? Twierdzisz że Paul jest żydem, to
          uzasadnia twoje ataki? Czy to że nie zgadzasz się z jego opinią jest
          determinującym czynnikiem w twym "określeniu" Paul'a narodowości/religii? Czy
          każdy Polak który się z toba nie zgadza to żyd? - to sa wszystko pytania
          retoryczne, ja wiem że nie potrafisz na nie odpowiedzieć bo gdybyś mógł to nie
          zionąłbyś tak swoją nienawiścią i uprzedzeniami. Antysemityzm jest prawdziwym
          zjawiskiem w naszym społeczeństwie - prawdziwym, lecz na szczęście
          wymierającym. To jest prawdziwym powodem bezustannego bicia piany dziąsłami
          Radyja Ma ryja i innych demagogów. Za jakieś 20-30 lat, kiedy Polska będzie
          krajem unijnego dostatku ( oby!) antysemityzm ludowy osiągnie status mityczny
          tak jak anty-tataryzm czy waśnie braci polskich i Luteran. Nawet teraz
          antysemityzm jest zjawiskiem (w większości ) marginesu społecznego ( wliczam
          radykalny kler ) - większość ludzi posiadających podstawową edukację i normalne
          stosunki społeczne nie przyznałobysię do "antysemityzmu"; Alkoholizm i
          bezpodstawna nienawiść są chorobami i większość ludzi to wie, nawet
          podświadomie. To dlatego normalni ludzie jadący autobusem do pracy trzymają się
          zdala od zarzyganych pijaków i śmierdzących nienawiścią skinów.

Yidele
      • Gość: Ed Pani Helgo, Panie Conti, Panie Paul IP: *.unicity.pl 01.03.02, 20:53
        Państwo chyba czytają w moich myślach. To jest niesamowite.
        Ja się z państwem w zupełności zgadzam.
        Pozdrowionka
        • _helga Re: Pani Helgo, Panie Conti, Panie Paul 01.03.02, 20:58
          Gość portalu: Ed napisał(a):

> Państwo chyba czytają w moich myślach. To jest niesamowite.
          > Ja się z państwem w zupełności zgadzam.
          > Pozdrowionka

Panie Ed. Pozdrawiam najuprzejmiej. A my naprawde czytamy w panskich myslach, bo
          mamy tajne wsparcie telepatyczne ze strony Mosadu, sekretarza Rumsfelda oraz CIA.

:)))))))

Helga

• pan_conti :) 01.03.02, 21:03
          Gość portalu: Ed napisał(a):

> Państwo chyba czytają w moich myślach. To jest niesamowite.
          > Ja się z państwem w zupełności zgadzam.
          > Pozdrowionka

:)
    • Gość: Yidele Re: Antysemityzm na forum IP: *.budimex.com.pl 01.03.02, 20:36
      Ukłony, wręcz gratulacje
      chciałem Ci złożyć Mistrzuniu!
      Nasz żywot to nie wakacje,
      trzeba korzystać z rozumu!

Zydzi wszystkiemu są winni,
      Zydzi wszystko sprawili.
      Okradli staruszkę na dworcu,
      mleko z butelki upili

Oni nam banki rabuja
      w dzień biały bez kominiarki
      Oni gospodarkę wciaż psują,
      szpiegują nasze folwarki!

Oni są winni rozbojów
      co plagą są wsi i miasta
      Oni są winni kradzieży
      czas już powiedzieć basta!

Oni - bo któż by inny?
      Oni, a łatwo to dowieść,
      Rydzyk uczciwym jest człekiem,
      czemuż nieprawdę miał powieść?

Jankowski, Moskal i Świtoń
      wszyscy ci ludzie tak prawi
      mieli by łgać jak najęci?
      komuż usługę to sprawi?

Żydowskich krzywd i wypaczeń
      lista zaiste jest długa!
      Chcą zwrotu nieruchomości,
      od Odry aż hen - do Buga

Chcą ciągać naszych po sądach
      co majątek innych grabili,
      chcą rozliczyć tych starców
      co dzieci w Jedwabnem gwałcili

chcą wiedzieć ( te kanalie!)
      co z ich rodziną się stało!
      chcą zwrotu funduszy bankowych
      ( a przecież to nie jest mało!)

Mówię ci tedy Mistrzuniu,
      czas tę swawolę ukrócić!
      Niech żyd zna swoje miejsce!
      Do getta czas go zawrócić!

Yidele
      • schone Re: Antysemityzm na forum/ Yidele 01.03.02, 20:59
        Panie Yi, Co Pan jeszcze robisz w tej Polsce? Meczysz sie tylko miedzy tymi
        Polakami antysemitami. Pakuj walizki, bierz swoja piekna zone Polke i do
        Izraela. Po co tu sie meczyc wsrod obcych, jak mozna zyc wsrod swoich.
        Nie rozumiem tego.
        • _helga Re: Antysemityzm na forum/ Yidele 01.03.02, 21:04
          schone napisał(a):

> Panie Yi, Co Pan jeszcze robisz w tej Polsce? Meczysz sie tylko miedzy tymi
          > Polakami antysemitami. Pakuj walizki, bierz swoja piekna zone Polke i do
          > Izraela. Po co tu sie meczyc wsrod obcych, jak mozna zyc wsrod swoich.
          > Nie rozumiem tego.

Szone, masujesz sie juz po tylku? Wlasnie ci sprzedalam kopa w tylek. Kochasz sie
          w Pulsie? To jedz razem z nim na Wyspy Dziewicze i zalozcie sobie razem czyste
          rasowo, alternatywne panstwo polskie.

• fredzio54 Re: Antysemityzm na forum/ Yidele 02.03.02, 19:28
            _helga napisał(a):

> schone napisał(a):
            >
            > > Panie Yi, Co Pan jeszcze robisz w tej Polsce? Meczysz sie tylko miedzy tym
            > i
            > > Polakami antysemitami. Pakuj walizki, bierz swoja piekna zone Polke i do
            > > Izraela. Po co tu sie meczyc wsrod obcych, jak mozna zyc wsrod swoich.
            > > Nie rozumiem tego.
            >
            > Szone, masujesz sie juz po tylku? Wlasnie ci sprzedalam kopa w tylek. Kochasz s
            > ie
            > w Pulsie? To jedz razem z nim na Wyspy Dziewicze i zalozcie sobie razem czyste
            > rasowo, alternatywne panstwo polskie.
            >
            Jestem zaskoczony ona Kocha tego Zera z Chicago, on niema GREENCARD i zyje nie
            legalnie.
            MURZYNKA PORTERYKANA I GROBA ZYDOWKA BETTY wyzucili go z Loszka bo do niczego sie
            nie nadaje.
            Ale Polki maja smieszny GUST !

• Gość: Paul Szon spierdalaj nikt nie ma do ciebie cierpliwosci IP: *.proxy.aol.com 01.03.02, 21:07
        • Gość: Yidele Re: Antysemityzm na forum/ Yidele IP: *.budimex.com.pl 01.03.02, 21:22
          No i widzi Pan - tym sie własnie różnimy - Ja jestem wśród swoich w Polsce,
          Stanach i Izraelu, jak z Panem?

Prożna wśiekłość, próżne rugi
          próżna pycha i dąsanie;
          Ja z rodziną w Polsce mieszkam,
          i kapaśne mam mieszkanie

Kiedy Yidel stary umrze
          za lat ( mam nadzieję) wiele
          Synowie przejmą rodały; by
          Yadem wodzić po prawa ciele

Jesli na starości lata
          Eretz Yisroel mnie zawoła
          wtedy ( rodzicielski) czyn spełniwszy
          wrócę - ale tylko z żoną!

Yidele
        • fredzio54 Re: Antysemityzm na forum/ Yidele 02.03.02, 19:24
          Ladna Schone, chcesz tez wyjechac do Izraela ?
          Pana Yi Piekna Polska Zona nie znosi Slonce Izraelskie, ja mam tez Klopoty sie
          przyzwyczajic, ale daie sobie rade !
      • freemason Do Yidele 01.03.02, 21:08
        Gratuluję świetnego poczucia humoru, Yidele:-)))))
      • Gość: pak Re: Antysemityzm na forum IP: 192.168.5.* 02.03.02, 19:34
        Super! Ten wiersz.

Mam nadzieje, ze masz racje, ze antysemityzm zaczyna wymierac. Oczywiscie
        predzej czy pozniej tak sie powinno stac, ale najpierw powinno sie tu duzo
        pozmieniac. Ludzie musza dojrzec, musza sie uczyc, musza zmadrzec. Mysle, ze za
        jakies 40-50 lat powinno sie tu zmianic i wtedy nie bedzie "problemu" z Zydami.
        Niestety Polacy (przynajmniej w dzisiejszym wydaniu) to (w wiekszosci) umysly
        wykute w sredniowieczu - ziemia jest plaska, tak jak plaskie sa ich umysly.
        Ktos kto sluchal na lekcjach polskiego w szkole sredniej wie co sie dziala
        wtedy, kiedy kosciol mial decydujacy glos - ciemnota, zboczenstwo i czarownice.
        I tacy sa Polacy. Ale, jak juz powiedzialem, trzeba miec nadzieje. Ja mam
        nadzieje i stad wyjezdzam.
        • freemason Re: Antysemityzm na forum 04.03.02, 12:49
          Gość portalu: pak napisał(a):

> Super! Ten wiersz.
          >
          > Mam nadzieje, ze masz racje, ze antysemityzm zaczyna wymierac. Oczywiscie
          > predzej czy pozniej tak sie powinno stac, ale najpierw powinno sie tu duzo
          > pozmieniac. Ludzie musza dojrzec, musza sie uczyc, musza zmadrzec. Mysle, ze za
          >
          > jakies 40-50 lat powinno sie tu zmianic i wtedy nie bedzie "problemu" z Zydami.
          >
          > Niestety Polacy (przynajmniej w dzisiejszym wydaniu) to (w wiekszosci) umysly
          > wykute w sredniowieczu - ziemia jest plaska, tak jak plaskie sa ich umysly.
          > Ktos kto sluchal na lekcjach polskiego w szkole sredniej wie co sie dziala
          > wtedy, kiedy kosciol mial decydujacy glos - ciemnota, zboczenstwo i czarownice.
          >
          > I tacy sa Polacy. Ale, jak juz powiedzialem, trzeba miec nadzieje. Ja mam
          > nadzieje i stad wyjezdzam.

Wiesz, nie do końca się z Tobą zgadzam, pak. Chwała ci za to, iż krytykujesz
          nietolerancję i rasizm, która jest złem sama z sobie i należy ją zwalczać - nie
          możesz popadać jednakże w drugą skrajność. Uważam, że w gruncie rzeczy zajadły
          antyklerykalizm jest dokładną kalką antysemityzmu. Dla babci z RM wrogiem jest
          żyd, mason, homoseksualista i liberał, dla czytelników tygodnika NIE z kolei -
          bliżej nieokreślony "czarny". Rzeczą niedobrą jest ocenianie ludzi pod kątem
          narodowości, wyznania czy przynależności do jakiejś grupy (politycznej,
          światopoglądowej itp).
          Co do uwag historycznych to też niestety nie mogę się z Tobą zgodzić. Warto
          pamiętać, iż Mikołaj Kopernik prześladowany za niezłomne głoszenie prawd nauki
          był księdzem katolickim, podobnie jak wielu przedstawicieli polskiego oświecenia
          stanisławowskiego (np. Ignacy Krasicki, autor "Monachomachii" wyśmieszającej
          zakony polskie). Czy oni też byli "ciemni"? Czekam na odpowiedź i pozdrawiam.
    • Gość: PULS Do Pana Conti. IP: *.tnt29.chi15.da.uu.net 01.03.02, 21:55
      Pan pisze-cytuje:
      • Hihi. This is easy
      pan_conti@poczta.gazeta.pl 01-03-2002 20:45
      odpowiedz na list odpowiedz cytując

I tu bardzo się cieszę że poruszył pan sprawę
      narodową. Proszę zauważyć że użyłem
      narodową klasyfikację w określeni moich, nie Pana w
      Polsce wyborów. Proszę sobie
      to wyobrazić: Ja jestem Polakiem, moja żona urodziła
      się w Stanach ale jej matka
      jest Włoszką a Ojciec Węgrem. Mój sąsiad po prawej
      stronie jest Niemcem a jego
      żona jest Francuzką. Mój sąsiad po lewej stronie
      jest Szwedem z angielską żoną.
      Taki jest przekrój demograficzny naszego
      społeczeństwa. Czy Pan sobie wyobraża
      głosownie wUSA. Pan chyba by zwariował. Musiał by
      pan zatrudnic armie naukowców
      w celu ustalenia kto jest kto i jak jest każda grupa
      reprezentowana w naszym
      rządzie. I co Pan o tym myśli? Mi się jednak nie
      wydaję że Pan nie zadawał by
      się takimi absurdami. Mam takie uczucie że jadyna
      klasyfikacja która Pana
      interesuje jest klasyfikacja "żydowska". Ale
      dlaczego? Oni też tak jak Pan są
      Polakami a Pan próbuje ich odzielić od reszty
      narodu. Nie mówi Pan o zachowaniu
      rządowych proporcji ślązaków do Mazurów, czy
      Warszawiaków do ludzi z Wrocławia,
      brunetów do blondynów, ludzi chudych do grubych,
      mądrych i niemądrych. Pan ma
      tylko jedną klasyfikację: Zydzi i reszta Polaków.:((
      Jeśli się mylę to bardzo
      Pana przepraszam.

Czy pan jest obywatelem tego kraju?-glosuje pan?.Nie wazne w sumie jaka
      odpowiedz mi tu pan da powiem panu ze ja glosuje.
      Czy wie pan czym sie rozni ordynacja wyborcza w Polsce od konstytucyjnego prawa
      amerykanow do glosowania?.Czy wie pan jaka jest roznica miedzy tym
      konstytucyjnym panstwem a Polska parlamentarna?.Czy wie pan co to jest RACJA
      STANU?
      Nie oczekuje odpowiedzi.
      • pan_conti Re: Do Pana Conti. 01.03.02, 21:58

> Pan pisze-cytuje:
        > • Hihi. This is easy
        > pan_conti@poczta.gazeta.pl 01-03-2002 20:45
        > odpowiedz na list odpowiedz cytując
        >
        > I tu bardzo się cieszę że poruszył pan sprawę
        > narodową. Proszę zauważyć że użyłem
        > narodową klasyfikację w określeni moich, nie Pana w
        > Polsce wyborów. Proszę sobie
        > to wyobrazić: Ja jestem Polakiem, moja żona urodziła
        >
        > się w Stanach ale jej matka
        > jest Włoszką a Ojciec Węgrem. Mój sąsiad po prawej
        > stronie jest Niemcem a jego
        > żona jest Francuzką. Mój sąsiad po lewej stronie
        > jest Szwedem z angielską żoną.
        > Taki jest przekrój demograficzny naszego
        > społeczeństwa. Czy Pan sobie wyobraża
        > głosownie wUSA. Pan chyba by zwariował. Musiał by
        > pan zatrudnic armie naukowców
        > w celu ustalenia kto jest kto i jak jest każda grupa
        >
        > reprezentowana w naszym
        > rządzie. I co Pan o tym myśli? Mi się jednak nie
        > wydaję że Pan nie zadawał by
        > się takimi absurdami. Mam takie uczucie że jadyna
        > klasyfikacja która Pana
        > interesuje jest klasyfikacja "żydowska". Ale
        > dlaczego? Oni też tak jak Pan są
        > Polakami a Pan próbuje ich odzielić od reszty
        > narodu. Nie mówi Pan o zachowaniu
        > rządowych proporcji ślązaków do Mazurów, czy
        > Warszawiaków do ludzi z Wrocławia,
        > brunetów do blondynów, ludzi chudych do grubych,
        > mądrych i niemądrych. Pan ma
        > tylko jedną klasyfikację: Zydzi i reszta Polaków.:((
        >
        > Jeśli się mylę to bardzo
        > Pana przepraszam.
        >
        > Czy pan jest obywatelem tego kraju?-glosuje pan?.Nie wazne w sumie jaka
        > odpowiedz mi tu pan da powiem panu ze ja glosuje.
        > Czy wie pan czym sie rozni ordynacja wyborcza w Polsce od konstytucyjnego prawa
        >
        > amerykanow do glosowania?.Czy wie pan jaka jest roznica miedzy tym
        > konstytucyjnym panstwem a Polska parlamentarna?.Czy wie pan co to jest RACJA
        > STANU?
        > Nie oczekuje odpowiedzi.

To po co się pytasz?

• _helga Re: Do Pana Conti. 02.03.02, 15:46
          pan_conti napisał(a):

> Gość portalu: PULS napisał(a):
          >
          > > Pan pisze-cytuje:
          > > • Hihi. This is easy
          > > pan_conti@poczta.gazeta.pl 01-03-2002 20:45
          > > odpowiedz na list odpowiedz cytując
          > >
          > > I tu bardzo się cieszę że poruszył pan sprawę
          > > narodową. Proszę zauważyć że użyłem
          > > narodową klasyfikację w określeni moich, nie Pa
          > na w
          > > Polsce wyborów. Proszę sobie
          > > to wyobrazić: Ja jestem Polakiem, moja żona uro
          > dziła
          > >
          > > się w Stanach ale jej matka
          > > jest Włoszką a Ojciec Węgrem. Mój sąsiad po pra
          > wej
          > > stronie jest Niemcem a jego
          > > żona jest Francuzką. Mój sąsiad po lewej stroni
          > e
          > > jest Szwedem z angielską żoną.
          > > Taki jest przekrój demograficzny naszego
          > > społeczeństwa. Czy Pan sobie wyobraża
          > > głosownie wUSA. Pan chyba by zwariował. Musiał
          > by
          > > pan zatrudnic armie naukowców
          > > w celu ustalenia kto jest kto i jak jest każda
          > grupa
          > >
          > > reprezentowana w naszym
          > > rządzie. I co Pan o tym myśli? Mi się jednak ni
          > e
          > > wydaję że Pan nie zadawał by
          > > się takimi absurdami. Mam takie uczucie że jady
          > na
          > > klasyfikacja która Pana
          > > interesuje jest klasyfikacja "żydowska". Ale
          > > dlaczego? Oni też tak jak Pan są
          > > Polakami a Pan próbuje ich odzielić od reszty
          > > narodu. Nie mówi Pan o zachowaniu
          > > rządowych proporcji ślązaków do Mazurów, czy
          > > Warszawiaków do ludzi z Wrocławia,
          > > brunetów do blondynów, ludzi chudych do grubych
          > ,
          > > mądrych i niemądrych. Pan ma
          > > tylko jedną klasyfikację: Zydzi i reszta Polakó
          > w.:((
          > >
          > > Jeśli się mylę to bardzo
          > > Pana przepraszam.
          > >
          > > Czy pan jest obywatelem tego kraju?-glosuje pan?.Nie wazne w sumie jaka
          > > odpowiedz mi tu pan da powiem panu ze ja glosuje.
          > > Czy wie pan czym sie rozni ordynacja wyborcza w Polsce od konstytucyjnego
          > prawa
          > >
          > > amerykanow do glosowania?.Czy wie pan jaka jest roznica miedzy tym
          > > konstytucyjnym panstwem a Polska parlamentarna?.Czy wie pan co to jest RAC
          > JA
          > > STANU?
          > > Nie oczekuje odpowiedzi.
          >
          > To po co się pytasz?
          >

Wlasnie?

• miriam_73 Re: Antysemityzm na forum 02.03.02, 15:43
      Freemason, nie denerwuj się. Niestety jest na forum paru czubków ale tego nie
      zmienisz. Jedyne rozwiązanie to olewać tych głupków. Pozdrawiam - Miriam
      • _helga Re: Antysemityzm na forum 02.03.02, 15:47
        miriam_73 napisał(a):

> Freemason, nie denerwuj się. Niestety jest na forum paru czubków ale tego nie
        > zmienisz. Jedyne rozwiązanie to olewać tych głupków. Pozdrawiam - Miriam

Pozdrowienia dla Miriam i ciebie, Freemason. Poczucie humoru to jedyny ratunek.

• fredzio54 Re: Antysemityzm na forum 02.03.02, 19:19
          Racze zlozyc Liste i tych Psychofatow ignorowac !
          Puls
          Jacek71
          Kat
          Dwamiecz
          VIST
          Kto jescze ? czy te typy maja inne nicky
          • miriam_73 Re: Antysemityzm na forum 03.03.02, 13:12
            Jeszcze Litwin i Skin.
            • Gość: Andy Re: Antysemityzm na forum IP: *.pl 03.03.02, 19:16
              Jako nowicjusz moge powiedziec ze jest tak:
              Kupuje komp.i szukam.Na portalu G.W.trafiam na ta cala mase ktora tu
              jest.Przerazenie, proba dyskusji, lykniecie sliny po odczytaniu wyzwisk tych
              ktorym moje poglady nie pasuja....Po nastepnej probie wytlumaczenia kolejne
              wyzwiska i postanawiam pozegnac takie forum na zawsze!
              Recze ze tak jest bo nieraz pozegnalne posty ludzi czytalem.Po tym wszystkim
              trzeba znalezc cos pozytywnego co przywraca wiare...Byl na krajowym
              forum "konkurs na kawal zydowski" prowadzony przez pana "Julesa".....Mozna
              troche podobnych opinii odczytac jeszcze.
              Czy tacy sa Polacy jak komentarze na tym forum? - napewno TAK!
              Czy taka jest cala Polska?- napewno NIE!
              Gratuluje wiec niektorym odpornosci!
              Podziwiam wielu za odwage pisania o swoich pogladach!
              Wspolczuje innym za nietolerancje i jadowite odzywki pod adresem myslacych
              inaczej.
              Pozdrawiam wytrwalych.
              • _helga Re: Antysemityzm na forum 03.03.02, 20:46
                Gość portalu: Andy napisał(a):

> Jako nowicjusz moge powiedziec ze jest tak:
                > Kupuje komp.i szukam.Na portalu G.W.trafiam na ta cala mase ktora tu
                > jest.Przerazenie, proba dyskusji, lykniecie sliny po odczytaniu wyzwisk tych
                > ktorym moje poglady nie pasuja....Po nastepnej probie wytlumaczenia kolejne
                > wyzwiska i postanawiam pozegnac takie forum na zawsze!
                > Recze ze tak jest bo nieraz pozegnalne posty ludzi czytalem.Po tym wszystkim
                > trzeba znalezc cos pozytywnego co przywraca wiare...Byl na krajowym
                > forum "konkurs na kawal zydowski" prowadzony przez pana "Julesa".....Mozna
                > troche podobnych opinii odczytac jeszcze.
                > Czy tacy sa Polacy jak komentarze na tym forum? - napewno TAK!
                > Czy taka jest cala Polska?- napewno NIE!
                > Gratuluje wiec niektorym odpornosci!
                > Podziwiam wielu za odwage pisania o swoich pogladach!
                > Wspolczuje innym za nietolerancje i jadowite odzywki pod adresem myslacych
                > inaczej.
                > Pozdrawiam wytrwalych.

Andy, to nie chodzi o wytrwalosc, w zadnym wypadku:) Ani zreszta odwage. Po
                pierwsze, na pewno znajdziesz tu duzo osob z ktorymi sie zaporzyjaznisz i
                bedziesz chcial wrocic zeby sobie z nimi powymieniac uprzejme uwagi o swiecie. A
                po drugie, jesli chodzi o "tolerancyjnych inaczej" to trzeba do nich podchodzic z
                poczuciem humoru. Wszedzie ich znajdziesz, a im mniesze maja szanse na
                zrozumienie w swiecie realnym, tym chetniej wlaza do internetu. Nie zwracaj uwagi
                na ich zaczepki, i tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka