Dodaj do ulubionych

Na Kahanowca

IP: *.acn.pl 18.05.04, 06:58
Pewien Boruch, zwolennik Kahane,
We łbie całkiem miał porąbane,
Piszczał Chaj!, kiedy szczał,
Stękał Chaj!, kiedy srał,
Z pierdów tworzył plany obłąkane.

Obserwuj wątek
    • Gość: borygo Re: Na Kahanowca - do gory IP: *.com / 212.211.136.* 19.05.04, 04:19
      Gość portalu: White Rower napisał(a):

> Pewien Boruch, zwolennik Kahane,
      > We łbie całkiem miał porąbane,
      > Piszczał Chaj!, kiedy szczał,
      > Stękał Chaj!, kiedy srał,
      > Z pierdów tworzył plany obłąkane.

• l_murcielago Re: Na Kahanowca 19.05.04, 08:33
      On z tych co sie chowaja
      pod spodnica zony
      Zawsze zle rozumiany
      Ciagle pokrzywdzony
      Facet z charakterem
      Z tych najgorszych, dziwy
      Fredzio chui kahana
      Polski zyd prawdziwy.
      • Gość: dana33 Re: Na Kahanowca IP: *.broadband.actcom.net.il 19.05.04, 08:47
        cus mi to przypomina poczatek nagonki na jerzego ze szwecji.....
        cus mi to wyglada na wasza bezsilna wscieklosc.....
        cus mi sie zdaje, ze jak sie kogos az tak nie lubi, to sie go ignoruje...
        • l_murcielago Re: Na Kahanowca 19.05.04, 09:04
          Gość portalu: dana33 napisał(a):

> cus mi to przypomina poczatek nagonki na jerzego ze szwecji.....

Nagonka na wieprze ?
          Niech ci wyklaruje
          Wieprzy sie goni
          Wieprze sie szlachtuje
          A przeciez sa wieprzami
          te kahana chuie.
          • l_murcielago Re: Na Kahanowca 19.05.04, 09:07
            l_murcielago napisał:

> Gość portalu: dana33 napisał(a):
            >
            > > cus mi to przypomina poczatek nagonki na jerzego ze szwecji.....
            >
            > Nagonka na wieprze ?
            > Niech ci wyklaruje
            > Wieprzy sie nie goni
            > Wieprze sie szlachtuje
            > A przeciez sa wieprzami
            > te kahana chuie.
            • Gość: dana33 Re: Na Kahanowca IP: *.broadband.actcom.net.il 19.05.04, 09:37
              taaak, podziwiam wasz poziom.....
              • Gość: White Rower Re: Na Kahanowca IP: *.acn.pl 19.05.04, 10:21
                A co? Nie spodobało Ci się?

Stworzyłem nienaganny pod względem formalnym limeryk. Należyta wersyfikacja, parę brzydkich słów i refleksja nad dziwacznością postępowania ludzi.

Aż tak lubisz kahanowców, ze musisz się za jednym wstawiać?
                • Gość: dana33 Re: Na Kahanowca IP: *.broadband.actcom.net.il 19.05.04, 10:47
                  nie lubie tej partii w dzisiejszym jej wydaniu. natomiast to co glosil kahane,
                  jak jeszcze byl w usa, to byla insza inszosc. czego nie lubie, to nagonek na
                  ludzi. ani nie na kahanowcow, ani nie na pacyfistow, ani nie na nikogo. nie
                  lubie kogos, nie podoba mi sie jego sposob mowienia, myslenia i zachowania, to
                  moge powiedziec, ze go nie lubie i bede ignorowac. nagonek, nawet na papierze,
                  ktore ciagna sie miesiacami jak to bylo w przypadku jerzego nie znosze. uwazam
                  ze to nie na poziomie czlowieka kulturalnego, nie na wysokim poziomie moralnym
                  i wprawdzie ja nie chrzescijanka, ale "nie rob blizniemu co tobie nie mile".
                  plus jaki widze u "kahanowca", ze sie nie przejmuje. ty bys sie juz dawno
                  obrazil.
                  • Gość: White Rower Re: Na Kahanowca IP: *.acn.pl 19.05.04, 10:56
                    To dzisiaj jest taka partia? Odnosiłem wrażenie, że Wasz rząd zdelegalizxował to ugrupowanie jako terrorystyczne.

A co takiego miłego głosił w USA? Zdaje się, że na pożywce z tych miłych rzeczy wyrósł morderca Waszego Premiera.
                  • l_murcielago Re: Na Kahanowca 19.05.04, 12:43

nie lubie, to nagonek na
                    > ludzi. ani nie na kahanowcow, ani nie na pacyfistow, ani nie na nikogo

Tego wytlumaczy
                    Tamtego wybieli
                    Serce ma otwarte
                    Glownie dla sk**wieli
                  • Gość: Gucio He,he... IP: *.ipt.aol.com 19.05.04, 13:41

> nie lubie tej partii w dzisiejszym jej wydaniu. natomiast to co glosil
                    kahane,
                    > jak jeszcze byl w usa, to byla insza inszosc. czego nie lubie, to nagonek na
                    > ludzi. ani nie na kahanowcow, ani nie na pacyfistow, ani nie na nikogo. nie
                    > lubie kogos, nie podoba mi sie jego sposob mowienia, myslenia i zachowania,
                    to
                    > moge powiedziec, ze go nie lubie i bede ignorowac. nagonek, nawet na
                    papierze,
                    > ktore ciagna sie miesiacami jak to bylo w przypadku jerzego nie znosze.
                    uwazam
                    > ze to nie na poziomie czlowieka kulturalnego, nie na wysokim poziomie
                    moralnym
                    > i wprawdzie ja nie chrzescijanka, ale "nie rob blizniemu co tobie nie mile".
                    > plus jaki widze u "kahanowca", ze sie nie przejmuje. ty bys sie juz dawno
                    > obrazil.

> Zydowski pan Mesjasz, imc Adolf Hitler poczul sie zrehabilitowany!!!
                  • Gość: PP Re: Na Kahanowca IP: *.154.249.79.Dial1.Boston1.Level3.net 19.05.04, 19:53
                    Nu,a jak z tymi nagonkami na Palestynczykow? Albo nagonkami w sojuzie?
        • Gość: White Rower Re: Na Kahanowca IP: *.acn.pl 19.05.04, 10:30

> cus mi sie zdaje, ze jak sie kogos az tak nie lubi, to sie go ignoruje...

Albo definiuje.
          • Gość: PP Re: Na Kahanowca IP: *.156.21.39.Dial1.Boston1.Level3.net 19.05.04, 10:38
            Czcigodny baruchu,o smierdzace lajno
            tchnace,jak znojna najmity pazucha
            ciagniesz za soba smrod smierci i marnosc
            i dlatygu my goim nie lubim barucha.
          • Gość: ANka Zeby definiowac trzeba miec za soba jakas wiedze IP: *.ifn-magdeburg.de 19.05.04, 13:19
            np na poparcie tez. Opinie autorytetow. Potwierdzone prawa itd...

A tu macie glownie swoja niechec, a sami zescie nie lepsi.
            Towarzystwo ktore was popiera w tym wzgledzie? - Prosze bardzo - same
            autorytety- Goldbaumik- ktory w drugim zdaniu do kobiety uzywa slowa kretynka,
            Mirmilek, ktory bardzo go popiera bo twierdzi ze w tym drugim zdaniu juz owa
            kobiete ´poznal´, krzewi rowniez milosc dla terroryzmu, Saddama nazywal
            Mikolajem, nie odroznia szacunku dla zycia i smierci bliskich od kultu trupow
            wroga, i niejakiego xlx- prawdopodobnie Bnadema- lub innego ´jezykoznawcy, ktory
            nie wie, ze czasownik ´artykulowac´ pochodzi z francuskiego, ze w jezyku polskim
            sa dla niego piekne synonimy ´wyrazac´ i ´wypowiadac´ i calkowicie wystarczaja-
            w dodatku posiadaja jak najbardziej formy zwrotne- ten zas konkretny czasownik
            dotyczy wypowiedzi ustnych zwiazanych z praca aparatu mowy- warg, jezyka i nie
            ma nic wspolnego z wypowiedzia pisana a uzycie go w odniesieniu do wypowiedzi
            pisemnej jest wrecz smieszne i zdecydowanie niepoprawne.
            Niestety ow lingwista od 7iu bolesci uwaza sie prawdopodobnie za profesora
            Miodka, choc zapewne profesor go nie zna.
            Odpowiedz Goldbauma` nie martw sie Anuszka- jak na Bulgarke i tak dobrze znasz
            polski´.
            Moja odpowiedz dla samozwanczych ´Miodkow´ - nie martwcie sie ´szanowni´- tacy z
            was Polacy jakimi sie malujecie w inecie :)
            • Gość: ANka Intelygent ´Gucio´ tez po ´waszej´ stronie :) IP: *.ifn-magdeburg.de 19.05.04, 13:21
              tylko czyja to strona? Bo nie polska :)
              • Gość: Gucio Tragedia z tymi gornikami! IP: *.ipt.aol.com 19.05.04, 13:49
                > ANka, sama przyznasz ze sie staralem dopomoc tobie poszukujac gornika dla
                ciebie.

> Specjaliste od wyrabanych przodkow, prawda?!

> Najwidoczniej jednak gornicy nie byliby bezpieczni z takim wyrabanym
                przodkiem jednak.

> Zapewnie poprzez te zlogi piasku pozostawione tam przez tych najrozniejszych
                i licznych Arabow....

> Na alimentach ktorych, jakos sie posrod szkopow trzymasz!

> Coz, taki to juz ten kurewski zywot....
                • Gość: ANka psychologia ´meskich´ IP: *.ifn-magdeburg.de 19.05.04, 13:51
                  nie pasjonuje mnie zbytnio. Nie musisz sie spowiadac.
                  Juz i tak robisz to codziennie. Zapewne masz w jelitach to co i inni, ale w
                  glowie nie koniecznie.
                  • Gość: Gucio He,he... IP: *.ipt.aol.com 19.05.04, 14:01
                    Gość portalu: ANka napisał(a):

Zapewne masz w jelitach to co i inni,

> Ano mam! Dokladnie to, co ty masz w glowie!!!

> Nie ma jak trafna diagnoza...

• Gość: ANka Zresz abstrakty i problemy? IP: *.ifn-magdeburg.de 19.05.04, 14:03
                      Nic dziwnego ze masz problemy z trawieniem.
                      Pa zalosny ....
                      Szkoda na ciebie czasu.
                      • Gość: Gucio He,he... IP: *.ipt.aol.com 19.05.04, 14:48
                        > ANka, ty jestes tylko taki ...hexenschuss.

> Nieco cierpliwosci i rozwiejesz sie jak smrod po gaciach...
            • l_murcielago Re: Zeby definiowac trzeba miec za soba jakas wie 19.05.04, 13:24

> np na poparcie tez. Opinie autorytetow. Potwierdzone prawa itd...
              >

W konopiach buszuje
              od samego ranka
              Jak wyskoczy to nie wiesz,
              Filip to czy ANka ?
              • Gość: ANka Konopie IP: *.ifn-magdeburg.de 19.05.04, 13:32
                moj misiu to nie ANki dzialka, nie wiesz? popytaj murcielagochanka...
                • l_murcielago Re: Konopie 19.05.04, 13:42

> moj misiu

Ania, ANka. ANuszka
                  albo tez biedronka
                  sympatyczna ci ona
                  jak ziemniaczana stonka.

• Gość: ANka Dysonans :) IP: *.ifn-magdeburg.de 19.05.04, 13:48
                    Nie przeliczyles sylab. I stad nie wyszlo.
                    A sympatia nie jest obowiazkiem..
                    O niemieckim mowia: kling unsympatisch- sami Niemcy:) - martwia sie o to
                    ministrowie :). A co Polacy ktorzy poznali arabski? :) No wiec- szczerze mowiac-
                    brzmi jakby ktos polknal cos i probowal zwrocic ta sama droga. Zwlaszcza te
                    zbitki glosek k, dzwiecznego h, r i t. Od razu slychac, ze to jezyk tych co
                    nabijaja na pal i obcinaja glowy :).
                    Ale,
                    sympatia to bardzo powierzchowne uczucie. I przemijajace.
                    Dlatego nie zalezy mi na nim. Zwlaszcza ze strony rasistow- nie probujacych
                    nawet ukrywac swoich przekonan.
            • goldbaum Anuszka cierpiaca 19.05.04, 15:35
              Czy to prawda Anuszko, ze nazwalem cie w "drugim zdaniu" kretynka?
              Najmocniej w takim razie przepraszam. Jesli w pierwszym nie nazwalem cie
              szajbuska to chcialbym to niniejszym skorygowac.

I co, nadal uswiadamiasz swoje biedne niedorozwiniete dzieci, ze moga co
              najwyzej probowac "artykulowac" ale "sie artykulowac" nie moga bo "sie
              artykulowac" moga tylko przynajmniej srednio inteligentni Polacy, do ktorych
              dzieki genom i kindersztubie swojej mamusi nigdy zaliczac sie nie beda?
              • Gość: ANka ´Sie artykuluja´ tylko Goldbaumy IP: *.ifn-magdeburg.de 19.05.04, 16:17
                udajace erudytow :). U nich nawet jest mozliwy fakt artykulowania (sie) na
                pismie :).
                Cytowac tego tekstu nie bede. Swiadczy o twoim stanie psychicznym, emocjonalnym,
                swiatopogladzie lepiej, niz ktorykolwiek dotad. Brawo.
                • goldbaum Ludzie inteligentni arykuluja sie 19.05.04, 17:04
                  Anuszki bulgarskie udaja erudytow twierdzac, ze zwrotu "artykulowac sie" nie ma
                  w jezyku polskim.
                  Cytowac tego tekstu nie bede, choc w przeciwienstwie do ciebie moglbym.
                  • Gość: ANka Po ´twojemu´ czyli ´dresiarsku ´ by dotarlo IP: *.ifn-magdeburg.de 19.05.04, 17:07
                    Jak sie czepiasz- to przynajmniej miej mocne argumenty. A ty sie rozkladasz gdy
                    cie troszke pognebic przy pierwszym sprawdzeniu twojego ´argumentu´.
                    I nic dziwnego. To wyjasnia twoje chamskie odnoszenie sie do innych w dyskusji.
                    Po prostu argumentow nie masz. Ale za to ja mam prace.
                    • goldbaum mity i rzeczywistosc 19.05.04, 17:13
                      Anuszka ma argumenty.... Zwrot "artykulowac sie" nie jest po polsku.

Ale mnie "rozlozylas" Anuszko! Ale mnie poglebilas :)))))))

Ja mam argumeny Anuszko: zwrot "artykulowac sie" jest jak najbardziej po polsku
                      i wie to kazdy Polak w miare poprawnie poslugujacy sie polszczyzna, co
                      udowodnione zostalo ponad wszelka watpliwosc.

Ty nie masz argumentow. Ty masz zludzenia i.... pozadnego swira.
                      • biedronka24 stac cie na cokolwiek? 19.05.04, 17:22
                        goldbaum napisał:

Ale mnie poglebilas :)))))))
                        .....co
                        > udowodnione zostalo ponad wszelka watpliwosc.
                        >
                        > Ty nie masz argumentow. Ty masz zludzenia i.... pozadnego swira.

A to oznacza w tlumaczeniu :
                        <<Aniu nie umiem nic zrobic jak tylko uczepic sie jak pchla i bronic bledu ktory
                        popelnilem czepiajac sie twojej wypowiedzi i probujac udowodnic, ze jest
                        niepoprawna.
                        Wiem ze jestem nudziarzem, tchorzem i kretaczem. Nie mam nic na swoja obrone bo
                        rbie to z premedytacja. Wszyscy, ktorzy umieja czytac moga przeczytac co
                        napisalas ale ja na wszelki wypadek zinterpretuje to bo moze znajdzie sie
                        naiwny, ktorego da sie wprowadzic w blad. A jak sie nie znajdzie to przynajmniej
                        sobie tupne. O! Nie bedzie baba madrzejsza ode mnie :)>>

• Gość: ANka Poglebic raczej nie zamierzam. IP: *.ifn-magdeburg.de 19.05.04, 17:25
                          Ty juz wystarczajaco sie ´poglebiles´:)
                          Dno juz widzielismy.
                        • goldbaum Re: stac cie na cokolwiek? 19.05.04, 17:49
                          biedronka24 napisała:

> <<Aniu nie umiem nic zrobic jak tylko uczepic sie jak pchla i bronic bled
                          > u ktory
                          > popelnilem czepiajac sie twojej wypowiedzi i probujac udowodnic, ze jest
                          > niepoprawna.
                          > Wiem ze jestem nudziarzem, tchorzem i kretaczem. Nie mam nic na swoja obrone
                          bo
                          > rbie to z premedytacja. Wszyscy, ktorzy umieja czytac moga przeczytac co
                          > napisalas ale ja na wszelki wypadek zinterpretuje to bo moze znajdzie sie
                          > naiwny, ktorego da sie wprowadzic w blad. A jak sie nie znajdzie to
                          przynajmnie
                          > j
                          > sobie tupne. O! Nie bedzie baba madrzejsza ode mnie :)>>

Ty masz jednak gigantycznego swira :)
                          Przeczytaj to powyzej, to moze zobaczysz jak gigantycznego.
                  • Gość: ANka Polacy sie wyrazaja, wypowiadaja, IP: *.ifn-magdeburg.de 19.05.04, 17:14
                    a artykuluja slowa, wyrazy, gloski. Ewntualnie jak chca bardzo ´elegancko´ i
                    ´tajemniczo´ brzmiec moga artykulowac poglady choc w zupelnosci wystarczy
                    normalnym Polakom ich wypowiadanie badz wyrazanie.
                    A teraz nieuku podciagnij sie z wiedzy ogolnej zanim zaczniesz sie bawic w
                    polityke.
                    Nie wiem co to sa ´anuszki bulgarskie´ ani ´niedorozwiniete dzieci´.
                    Prawdopodbnie tak okreslasz normalnych ludzi. Nie sil sie jednak na komplementy
                    Mustafo cos tam( chyba tak mowia do ciebie ci co to najlepiej cie poznali :)
                    Przygotuj sie lepiej nastepnym razem. Ja niestety mialam tylko tyle czasu na
                    maly oddech. A teraz nie moge ci juz towarzyszyc w tej pasjonujacej dyskusji.
                    • goldbaum a coz ty wiesz o Polakach Anuszko? 19.05.04, 18:04
                      Nalezacy do polskiej i swiatowej czolowki rezyser Jan jakub Kolski szuka nowych
                      srodkow "ARTYKULOWANIA SIE" a nasza Anuszka Iwanowna uwaza, ze "artykulowac" i
                      to nie "sie" moga tylko slowa, wyrazy i zgloski.

Jan Jakub Kolski nie jest wedlug Anuszki Iwanownej "normalnym" Polakiem,
                      poniewaz uzywa zupelnie dla niej niezrozumialego terminu "artykulowac sie".

Pisalem juz, ze masz swira?
                      • Gość: ANka A co Polacy wiedza o tobie :)? IP: *.ifn-magdeburg.de 19.05.04, 18:08
                        No Goldbaum? Bo to ostatni polski dowcip. Goracy.
                        A teraz przekonaj wszystkich, ze jestes artysta
                        • goldbaum ze w przeciwienstwie do ciebie 19.05.04, 18:33
                          ....nie mam swira :)

I wiem, ze "artykulowac sie" to jak najbardziej poprawny zwrot w polszczyznie,
                          nie znany tylko postpeerelowskim kolchoznikom z Bulgarii.

:)
                          • Gość: ANka Wladca much :) IP: *.ifn-magdeburg.de 19.05.04, 18:38
                            w Bulgarii nie bylo PRL- u. Tak- niezly z ciebie artysta.
                            Nudziarz i nieuk. A swoja droga powinienes skierowac to zdanie do kogos - np
                            amabasadora Bulgarii w Polsce. No- odwagi chlopcze- bo wiesz ja- jakby ci to
                            powiedziec- nawet nie urodzilam sie w Bulgarii :)
                            • Gość: ANka A teraz do dziela- jestem Polka, urodzilam sie IP: *.ifn-magdeburg.de 19.05.04, 18:48
                              w Polsce, mam obywatelstwo polskie, chodzilam do szkoly i liceum polskiego,
                              zdawalam mature z polskiego i matematyki i zdalam ja b. dobrze.
                              Twierdze, na podstawie tych postow, ktore przeczytalam iz brak ci kultury- nie
                              tylko wypowiedzi ale kultury wogole, znajomosci wlasnego jezyka i co gorsza
                              wyczucia jezykowego w tym zakresie, ale co naprawde najgorsze brak uczciwosci i
                              honoru.
                              Dlatego twierdze ze jesli ktokolwiek przeczytal te posty i uwaza sie za Polaka
                              moze sie co najwyzej czuc ponizony i urazony, ze moglby miec cokolwiek wspolnego
                              z takim chamskim zachowaniem i zwrotami. Nie zamierzam nawet komentowac twoich
                              rasistowskich twierdzen - rasistowskich w odniesieniu do plci, narodowosci,
                              pochodzenia. Nie wiem czemu to robisz ale przynosisz wstyd wszytkim, ktorzy sie
                              uwazaja za Polakow.
                              Prawde mowiac wciaz mam watpliwosci czy nie jestes podstawionym animatorem bo az
                              sie nie chce wierzyc, ze takie postawy moga istniec w realnym swiecie.
                              Cokolwiek chcesz udowodnic dzialasz z cala pewnoscia na swoja wlasna szkode bo
                              sie osmieszasz ale co gorsza osmieszac tez moj kraj przyznajac sie do niego.
                              Zalosny niewychowany smarkacz.
                              • goldbaum Ty nie jestes Polka. Ty jestes "bardzo Polka" :) 19.05.04, 18:53
                                Jak to kiedys uroczo napisalas....

A propos bulga... och przepraszam, wulgaryzmow. Chcialbym przypomniec, ze to
                                twoje watki byly usuwane przez admina i to masowo Anuszko.

Taka to wlasnie byla ta twoja.... polszczyzna rodem z Wulgarii.
                                • Gość: ANka Tak ´masowo´ w peczkach i podskokach :) IP: *.ifn-magdeburg.de 19.05.04, 18:55
                                  ale nie te do ciebie. Pomimo czesto niedozwolonych tekstow w obcych jezykach:)
    • goldbaum Re: Na Kahanowca 19.05.04, 11:14
      A co to w ogole jest to "kachane"?

Moglbys wziac wzglad i na tych, ktorzy nie znaja sie na potrawach zydowskich i
      objasnic.
      • Gość: Gucio Re: Na Kahanowca IP: *.ipt.aol.com 19.05.04, 13:37
        goldbaum napisał:

> A co to w ogole jest to "kachane"?
        >
        > Moglbys wziac wzglad i na tych, ktorzy nie znaja sie na potrawach zydowskich
        i objasnic.

> To emetyk!
    • boruch_goldstein dzieki za reklame 19.05.04, 14:30
      szlag cie jeszcze nie trafil?
      z rowera nie spadles?
      wodka w domu jest?

To dobrze,

Polaczki nudne i ponure,
      Kretyni, neokatoliki,
      Podskakiwacze pod kulturę,
      Czciciele forum, antylogiki,
      Rymujące antysemity,
      Papugujący bzdurów kupę,
      Powtarzający stare mity,
      Całujcie mnie wszyscy w dupę.

Kahane Chai!

www.kahanetzadak.com/
      www.kahane.org/main.shtml

www.crimelibrary.com/terrorists_spies/terrorists/elsayid_nosair/

• Gość: ANka Boruchy z rymem przyciezkawym, IP: *.ifn-magdeburg.de 19.05.04, 14:41
        niedowidzace, przyslepawe,
        uparte w swojej niewiernosci,
        niezbyt uczciwe, lecz wytrwale.
        Boruchy wrazliwoscia grzesza.
        Boruchy przepraszaja- choc na chwile,
        Boruchy jednak sie przejmuja?!
        W kupe pakuja, tyl caluja,
        wiedza i ciesza,
        nie zartuja! Religia gardza, humor licza,
        I niech mi powie ktos uczciwy - gdzie jest ten Boruch- ten prawdziwy? :)
        • boruch_goldstein Re: Boruchy z rymem przyciezkawym, 19.05.04, 15:14
          ten prawdziwy Boruch jest pogrzebany na "Zachodnim Brzegu"
          www.geocities.com/dr_b_goldstein/kever.htm
          kahane Chai!
          • boruch_goldstein Re: Boruchy z rymem przyciezkawym, 19.05.04, 15:15
            P.S. Niech Pani uwaza, bo jeszcze Pani polubi Tuwima :-)

Kahane Chai!
          • Gość: ANka Dziekuje IP: *.ifn-magdeburg.de 19.05.04, 16:05
            nie musi mi Pan wyjasniac buntu i sprzeciwu wobec mordow.
            Oczywiscie, ze kazdy normalny czlowiek widzi roznice miedzy ´straszliwymi´
            torturami polegajacym na rozbieraniu jencow (niewykluczone iz takich ktorzy
            pastwili sie z upodobaniem zadajac prawdziwy bol i cierpienie kolegom albo
            rozszarpujac ich zwloki) i odcinaniem glowy czlowieka- cywila albo strzelaniem
            do kobiet ciezarnych na oczach ich malenkich dzieci, i potem do tych dzieci.
            Kazdy normalny czlowiek. Ilu dzis mamy tych normalnych?
      • l_murcielago Na borucha dupe 19.05.04, 15:59
        boruch_goldstein napisał:
        > Całujcie mnie wszyscy w dupę.

Z milym polskim zydem
        radosci masz kupe
        Nawet probujac czolo
        calujesz tez dupe.

• Gość: ANka Z hiszpanskim prawie Polakiem IP: *.ifn-magdeburg.de 19.05.04, 16:14
          klopotu jest tyle, ze sam nie wie kim jest,
          buzki nie umyje,
          odwaga cywilna nie grzeszy, a grzeszkow ma sporo-
          Arabow wszystkich zna - a zna ich juz czworo :)
          Hiszpanska odwaga znana wszem i w swiecie,
          takiej drugiej nawet ze swieca nie znajdziecie.
          Pod spodnice sie nie schowa,
          Kobiet w tancu nie uniesie, szarpac sie jeno potrafi,
          z kobieta, bo na mezczyzne, niby przypadkiem ´nie trafi´....
          • gw_bush Re: Z hiszpanskim prawie Polakiem 19.05.04, 16:18

> Pod spodnice sie nie schowa,
            > Kobiet w tancu nie uniesie, szarpac sie jeno potrafi,
            > z kobieta, bo na mezczyzne, niby przypadkiem ´nie trafi´....

Ooooo Boze ! Dumpfbacke !!!
            • Gość: ANka Witamy Weichei :) IP: *.ifn-magdeburg.de 19.05.04, 16:26
              und deine schreckliche, harte, unsympatiche Sprache :)

Schlechte Lehrer immer sagen, dass der Fehler liegt in Sprachen:)
              Widzisz Tuwim powinien urodzic sie Niemcem !!!!!
              • gw_bush Re: Witamy Weichei :) 19.05.04, 16:33

> und deine schreckliche, harte, unsympatiche Sprache :)
                >
                > Schlechte Lehrer immer sagen, dass der Fehler liegt in Sprachen:)
                > Widzisz Tuwim powinien urodzic sie Niemcem !!!!!

"unsympatHiche" Dumpfbacke

• Gość: ANka Endlich IP: *.ifn-magdeburg.de 19.05.04, 16:35
                  hast Du shon dein Fehler verstanden?
                  • gw_bush Re: Endlich 19.05.04, 16:38

> hast Du shon dein Fehler verstanden?

und deine schreckliche, harte, unsympatHiSche Sprache :)

Schlechte Lehrer immer<-> sagen, dass der Fehler liegt in DER Sprache [n:)]

• Gość: ANka Der (sprachen) ?! IP: *.ifn-magdeburg.de 19.05.04, 16:45
                      Was für ein guter Lehrer :)
                      • Gość: ANka Guten? no chyba tak IP: *.ifn-magdeburg.de 19.05.04, 17:04
                        ale ´uczacy´ sie zmyl :)
                • Gość: ANka Aber IP: *.ifn-magdeburg.de 19.05.04, 16:39
                  in Jede Sprache (jede) gibt es etwas shon. Zum Beispiel: ´Sehr Geehrte Dame.
                  D A M E.
                  Verstehst du das Wort? Was bedoitet es?
                  Welche Unterschied gibt es zwischen ein Mann und ein ´Chlopaczek´?
                  • gw_bush Sama napisalas z "n" 19.05.04, 23:00

> in Jede Sprache (jede) gibt es etwas shon. Zum Beispiel: ´Sehr Geehrte Dame.
                    > D A M E.
                    > Verstehst du das Wort? Was bedoitet es?
                    > Welche Unterschied gibt es zwischen ein Mann und ein ´Chlopaczek´?

Oj golebico !!!!!!!!!!!

1. in Jede Sprache ???????????
                    2. shon ??????????
                    3. bedoitet ?????????????????????
                    4. Welche Unterschied ????????
                    5. zwischen ein Mann und.. ?????????

Boj sie Boga !!

• Gość: ANka A dojrzaly byl bardziej niz 5 letnie dziecie IP: *.ifn-magdeburg.de 19.05.04, 16:23
            mur- jak mowia Francuzi, cielago- jak (wiecie :))
            Niosl mur razy kilka, poniesli i go no ...wilka ?!
            O nie nie, to zastraszony mlody byczek- ciele,
            ucieknier z hiszpanskiej corridy,
            Corridy zakazano, lecz on nie wiedzial wiele,
            wiec przybiegl beczac glosno i krzyczac:
            `brutale´ pohanbili haniebnie,
            przewazyli szale,
            zabili, zgwalcili,
            zarzneli DZIECIE,
            (bo zapomnial ze on nie tylko mur - z nazwy ale ciele byl przecie)
        • boruch_goldstein re l_murcielago 19.05.04, 16:28
          l_murcielago napisał:

>
          > Nawet probujac czolo
          > calujesz tez dupe.
          >

Posadzili l_murcielago
          na kamini kupe
          obchodzili w kolo
          calowali w ...

moze w czolo, moze w dupe. W danym przypadku roznica jest niewielka.

Kahane Chai!
    • Gość: borygo Re: Na Kahanowca IP: *.com / 212.211.136.* 19.05.04, 17:52
      Napis na grobie Kahanowca:

Chaj!

Tu lezy baran,
      Od niego
      Glupsza byla
      Jedynie owca
      • Gość: ANka Borygo = Hirnederl ? IP: *.ifn-magdeburg.de 19.05.04, 18:01
        tez ladnie :)
        Ge- hirn- to pewnie dla niego czas przeszly :)
        • Gość: ANka Bo- ryl go i ryl- a Goldbaum sie poglebil sam :) IP: *.ifn-magdeburg.de 19.05.04, 18:03
          i wcale, ale to wcale nikt nie musial mu w tym pomagac :)
      • Gość: White Rower Re: Na Kahanowca IP: *.acn.pl 19.05.04, 18:18
        Z Kahanowcem
        Kahanówka
        Wymieniają czułe
        Słówka.
        On jej mówi:
        Chaj! kochana,
        Ona na to
        Go poprawia:
        Ch*j Kahana! -
        Tak się mawia
        • Gość: ANka Za Goldbaumem Guciow chmara IP: *.ifn-magdeburg.de 19.05.04, 18:27
          zipie, lypie, jezyk kala,
          w kupie - tam gdzie miejsce much,
          tych co jadem pasa brzuch,
          kupa- bo tak bywa razniej,
          tym co niezbyt sa odwazni;

Wyznaczaja, wymierzaja,
          na polskosci sie wyznaja,
          czas mitreza, choc studenci :)
          wszystkich innych chca ´pokrecic´,

W grobie Reya wichry wieja a Polacy dzis
          g e s i e j a

• Gość: White Rower Re: Za Goldbaumem Guciow chmara IP: *.acn.pl 19.05.04, 18:45

>
            > W grobie Reya wichry wieja a Polacy dzis
            > g e s i e j a

Ładny rym, fakt, tylko z tymi wichrami coś jakby nie tego

A co do słynnego powiedzenia -
            • Gość: ANka Z wichrami bardzo ´tego´ IP: *.ifn-magdeburg.de 19.05.04, 18:54
              bo jesli sie depcze po grobach to czesto sie je ´odkrywa´ prawda?
              Najwazniejsze ze jeszcze nie wszyscy sie ´wyartykulowali´ i nie wszyscy sa
              pozorantami (zwlaszcza tymi w czeskiej wersji tego slowa).

Drogi WR :)
              przypomnij wasc jednakowoz iz to Polakow germanizowano- a nikt sie nie trudzil
              by wchodzic w detale i precyzowac iz chodzilo o ich jezyk :)
              • Gość: ANka ´kolega´ Rej- prosze jak ochoczo sobie IP: *.ifn-magdeburg.de 19.05.04, 18:57
                poczynamy- WR- to ile to juz latek stary?!
                • Gość: White Rower Re: ´kolega´ Rej- prosze jak ochoczo sobie IP: *.acn.pl 19.05.04, 19:01

> poczynamy- WR- to ile to juz latek stary?!

Wybaczam ewidentny germanizm.

Ale wiekowy. Na tyle, żeby nawet Galla Anonima, już nie wspominając o Wicku Kadłubku, traktować poufale.
              • Gość: White Rower Re: Z wichrami bardzo ´tego´ IP: *.acn.pl 19.05.04, 18:58
                No - niech Ci będzie, że te wiatry po tych grobach. Mnie tam ganz egal.

> Drogi WR :)
                > przypomnij wasc jednakowoz iz to Polakow germanizowano- a nikt sie nie trudzil
                > by wchodzic w detale i precyzowac iz chodzilo o ich jezyk :)

A co ma wspólnego wiersz Reja z germanizacją? Nie pojmuję.
                • Gość: ANka Bywales bystrzejszy IP: *.ifn-magdeburg.de 19.05.04, 19:01
                  a moze mi sie wydawalo. Waz slowa- tylko tyle.
                  Przepraszam, ale nie mam juz dzis czasu na zabawy lingwistyczne:)
                  • Gość: White Rower Re: Bywales bystrzejszy IP: *.acn.pl 19.05.04, 19:23

> a moze mi sie wydawalo. Waz slowa- tylko tyle.

A czemu to winienem ważyć słowa? Znalazłaś gdzieś w moich postach coś niestosownego? W czymś Ciebie osobiście uraziłem?
    • Gość: borygo Re: Na Kahanowca IP: *.com / 212.211.136.* 20.05.04, 05:10
      Kahanowiec
      Mentalnej sraczki
      Stachanowiec
      • Gość: dana33 Re: Na Kahanowca IP: *.bb.netvision.net.il 20.05.04, 07:27
        nad tym myslales cala noc?
        • Gość: borygo Re: Na Kahanowca IP: *.com / 212.211.136.* 20.05.04, 10:17

> nad tym myslales cala noc?

No

Bo chcialem, zeby bylo zwiezle

Teraz mysle o slowaxh na -arz, zeby sie rymowalo ze slowem gowniarz
          Ewentualnie na -ajn. Moze polacze oba.

Fajnie, ze ci sie spodobalo.
          • boruch_goldstein Re: Na Kahanowca 20.05.04, 14:35
            Stachanow byl sztucznym stworzeniem ZSRR. Czlowiek nic soba nie przedstawial.
            Panstwo zrobilo z niego symbol.
            Kahane (mozna sie z nim zgadzac lub nie) wszystko co mowil i co soba
            przedstawial bylo tylko jego wlasne. Panstwo (Izrael) do tej probuje zniszczyc
            symbol ktorym on ise stal.
            Maja ze soba wspolnego dokladnie zero.

Nie wszystko co sie rymuje to wiersz. Tym bardziej, nie wszystko co sie rymuje
            ma w sobie sens. Bezmylnosc - glowna cecha antyKahanowcow.

Now I gotta friend who spends his life
            Stabbing my picture with a bowie-knife
            Dreams of strangling me with a scarf
            When my name comes up he pretends to barf
            ....
            I'm a poet
            I know it
            Hope I don't blow it...

Kahane Chai!
            • Gość: White Rower Re: Na Kahanowca IP: *.acn.pl 20.05.04, 17:43

> Kahane (mozna sie z nim zgadzac lub nie) wszystko co mowil i co soba
              > przedstawial bylo tylko jego wlasne. Panstwo (Izrael) do tej probuje zniszczyc
              >
              > symbol ktorym on ise stal.
              > Maja ze soba wspolnego dokladnie zero.

Tak właśnie sądziłem -
              • boruch_goldstein Kahanowiec dziekuje 20.05.04, 18:12

>
                > Tak właśnie sądziłem -
                • Gość: borygo Re: Kahanowiec dziekuje IP: *.com / 212.211.136.* 20.05.04, 18:39
                  Nie probuj robic
                  Z tata wariata,
                  Goldsztajn to zbrodniarz
                  A Kahane szmata.
                  • boruch_goldstein Re: Kahanowiec dziekuje 20.05.04, 19:12
                    Gość portalu: borygo napisał(a):

> Nie probuj robic
                    > Z tata wariata,

a z borygo, z jasnych przyczyn, nawet nie trzeba wariata robic.

Kahane Chai!
                    • Gość: borygo Re: Kahanowiec dziekuje IP: *.com / 212.211.136.* 20.05.04, 20:05
                      Smalisz jak zwykle
                      Tepe bzdury
                      Twoj Goldsztajn to morderca
                      Kahane ch*j ponury
          • Gość: dana33 Re: Na Kahanowca IP: 192.117.116.* 21.05.04, 17:01
            co znaczy spodobalo.... nauczylam sie na pamiec....
            odkrywam nowa ceche u polakow.... zawzietosc..... szalenie to kulturalne i na
            poziomie....
    • l_murcielago Re: Na Kahanowca 21.05.04, 08:48
      Mozgowa masa Borucha
      rowna masie jaj eunucha

a Kahane ch*j
      • Gość: borygo Re: Na Kahanowca IP: *.com / 212.211.136.* 21.05.04, 09:23
        Goldsztajn "Ch*j!" Boruch -
        Faszystowski kocmoluch

• Gość: White Rower Re: Na Kahanowca IP: *.acn.pl 21.05.04, 15:46
      Boruch Goldsztajn, faszysta z ILa,
      Powtarzał Kach! Kach! z miną debila
      Czy może pawiana -
      Lub raczej Kahane'a,
      Podobnego skądinąd do mandryla.

• Gość: z daleka Re: Na Kahanowca IP: *.inter.net.il 21.05.04, 15:50
        Stary, jestes duzo gorszym poeta niz rowerem. Daj sobie spokoj, to jest
        zenujace.
        • Gość: White Rower Re: Na Kahanowca IP: *.acn.pl 21.05.04, 16:15
          Żołędny, nie wtrącaj się.

A co do meritum, gdybyś nie wiedział, o co chodzi: bohater tego wątku wychwala nieustannie organizację, zdelegalizowaną w Izraelu (1994) jako terrorystyczną. Z kręgów wielbicieli jej założyciela wywodził się morderca Premiera Izraela (1995). Także masowy morderca Baruch Goldstein (1994).

Jeśli Ci nie przeszkadza, że wtrąca się tutaj chwalca morderców -
          • Gość: dana33 Re: Na Kahanowca IP: 192.117.116.* 21.05.04, 17:03
            skad ty to masz, ze igal amir z kregu kahanowcow? bo religijny?
            • Gość: White Rower Re: Na Kahanowca IP: *.acn.pl 21.05.04, 18:28

> skad ty to masz, ze igal amir z kregu kahanowcow? bo religijny?

Yigal Amir - członek ugrupowania Eyal - odgałęzienia rasistowskiego ruchu Kach, założonego przez Kahane'a.

Za taką religijność dziękuję. Akurat podobną prezentował zabójca Gandhiego, i miał podobnego mistrza.
              • boruch_goldstein Re: Na Kahanowca 21.05.04, 18:35
                Nie wszystko co pijaku wyczytales o Amirze jest prawda.
                Malo tego co uslyszale o Kahanie jest prawda.
                Nic z tego co wiesz o Goldsteinie nie jest prawda.

Kahane Chai!

P.S. Keep up the good work - keep them limerics coming!
                • Gość: White Rower Re: Na Kahanowca IP: *.acn.pl 21.05.04, 18:53
                  Odezwał się amator faszystowskich brudów.

• Gość: z daleka Re: Na Kahanowca IP: 5.5R* / *.inter.net.il 21.05.04, 17:06
            no coz, zycze powodzenia, chociaz w nie nie wierze.
            Ps.Z Twoich wierszykow trodno sie domyslic, ze prowadzisz powazna dyskusje na
            powazny temat.
    • l_murcielago Re: Na Kahanowca 22.05.04, 17:37
      Nazistowska swinia kuta
      czosnek z pyska, sloma z buta.

a kahane hooj
      • Gość: dana33 Re: Na Kahanowca IP: *.broadband.actcom.net.il 22.05.04, 18:31
        widze cepie, ze albo ty jestes i borygo i murcielago, albo ladnie namowiles
        tych panow na wspolprace w ciagnieciu nagonki.... to samo zrobiles wtedy z
        nagonka na jerzego, z tymi samymi asystentami.... musze powiedziec, ze wstydze
        sie za ciebie. to takie nie kulturalne, to takie nieprzyjemne i to takie
        niskie.....
        • boruch_goldstein Dana, rozsmieszylas mnie! 23.05.04, 06:38

> widze cepie, .... musze powiedziec, ze wstydze
          > sie za ciebie. to takie nie kulturalne, to takie nieprzyjemne i to takie
          > niskie.....

Jezeli nie wiesz z kim mialas do czynienia to teraz wiesz.

Kahane Chai!
    • l_murcielago Re: Na Kahanowca 23.05.04, 12:56
      Swiatu pomoze lesniczy Marucha
      kiedy odstrzeli wscieklego borucha

a kahane hooj
      • Gość: dana33 Re: Na Kahanowca IP: *.bb.netvision.net.il 23.05.04, 13:41
        nu, swietnie panowie. widac, ze nauke pobieraliscie u zazartych komunistow. ta
        metoda wlasnie mi przypomina nagonki na ludzi za czasow stalinowsko-bierutowsko-
        prl'owsko.... rezultaty oczywiscie macie dokladnie takie same: nikt tu juz nie
        wchodzi oprocz mnie, zaczynaja was olewac, i ja to tez robie od tej chwili.
        zostajecie w milych, wlasnym towarzystwie.
        • boruch_goldstein Re: Na Kahanowca 23.05.04, 15:25
          Dana,
          Odczep sie od nich wreszcie! Niech sie popisuja!
          Wszystkim forumowiczom na pokaz - jacy oni kulturalni i inteligentni.

Tylko czy dla tych dwudziestu kilku uczestnikom tego forum to zrobi roznice? -
          Watpie.

Kahane Chai!
        • Gość: White Rower Re: Na Kahanowca IP: *.acn.pl 24.05.04, 09:40

> nu, swietnie panowie. widac, ze nauke pobieraliscie u zazartych komunistow. ta
          > metoda wlasnie mi przypomina nagonki na ludzi za czasow stalinowsko-bierutowsko
          > -
          > prl'owsko.... rezultaty oczywiscie macie dokladnie takie same: nikt tu juz nie
          > wchodzi oprocz mnie, zaczynaja was olewac, i ja to tez robie od tej chwili.
          > zostajecie w milych, wlasnym towarzystwie.

Nagonki, droga Dano, robiono w czasach, o których wspominasz, na przyzwoitych, lub w miarę przyzwoitych ludzi.

Co to ma wspólnego z uwagami wyrażanymi na temat typa demonstracyjnie okazującego swoje przywiązanie do ideałów ugrupowania uznanego przez Twój rząd za terrorystyczne i zdelegalizowanego?

Wybacz, ale Twoich wysoce umoralniających uwag nie przyjmuję. Jeśli jesteś wobec zwolenników terroryzmu twarda, bądź konsekwentna.

Pytanie: dlaczego nie jesteś konsekwentna?

Z tonu Twoich wypowiedzi wynika, że potrafisz wyjaśnić, dlaczego środowisko, z którego ostatecznie wyszedł morderca premiera Rabina, zasługuje na jakiekolwiek względy.

Jeśli tak -
          • boruch_goldstein Re: Na Kahanowca 24.05.04, 14:08

Ok, pijakuz panstwa slynacym z pijactwa. Czy mozna napisac cos glupszego niz:

> Nagonki, droga Dano, robiono w czasach, o których wspominasz,
            > na przyzwoitych,
            > lub w miarę przyzwoitych ludzi.

Uzywajac jezyk jaki na tym watku - wstawiles sie do grupy ludzi nie
            przyzwoitych. Co bys teraz nie napisal, nigdy wiecej nie mozna cie nazwac
            przyzwoitym. Witaj do grona nieprzyzwoitych. nagonka na ciebie wiec tez moze
            byc otwarta. Tylko jestes na to zbyt zalosny.

> Co to ma wspólnego z uwagami wyrażanymi na temat typa
            > demonstracyjnie okazujące
            > go swoje przywiązanie do ideałów ugrupowania uznanego przez
            > Twój rząd za terrorystyczne i zdelegalizowanego?

Co ma rzad Izraela do tego. Rzad izraela to 120 kurw gotowych sprzedac swoje
            babcie za wladze. Mowia jedno a robia drugie, jak zreszta kazdy rzad na calym
            swiecie. To nie w sferze zadnego rzadu decydowac czy czyjes opinie sa
            terrorystyczne czy nie jezeli dana osoba nie zagraza niczemu i nikomu.
            Zeszmacialy rzad Rabina (czy innego glupka) chcial sie pozbawic jednego
            prawdziwego glosu konkurencji - wiec zadeklarowal ze Kach jest nielegalne.
            Obecnie wiekszosc izraela nawoluje dokladnie do tego samego do czego nawolywal
            Kahane - calkowitego odlaczenia Arabow od Zydow.

>
            > Wybacz, ale Twoich wysoce umoralniających uwag nie przyjmuję.
            Bo co ty wogole oprocz wodki przyjmujesz?

> Jeśli jesteś wobec zwolenników terroryzmu twarda, bądź konsekwentna.
            Terroryzm, pijaku to zabijanie z zimna krwia dwuletnia dziewczynke.
            Przesiedlenie terrorystow lub potencjalnych terrorystow zeby zmniejszyc terror -
            do czego nawolywal kahane - i co ja clakowicie popieram - to zdrowy rozsadek.
            Ci ktorzy nawoluja do pokojowego wspolzycia Arabow i Zydow napewno sa
            podchmieleni czym s mocniejszym nawet niz wodka wyborowa.

> Pytanie: dlaczego nie jesteś konsekwentna?
            Bo ma zdrowy rozsadek!

> Z tonu Twoich wypowiedzi wynika, że potrafisz wyjaśnić,
            >dlaczego środowisko, z
            > którego ostatecznie wyszedł morderca premiera
            > Rabina, zasługuje na jakiekolwiek
            > względy.
            Morderca Rabina nie mial nic wspolnego z ani z Rabinem Kahane ani Kach. A tak
            do twojej wiadomosci - to teraz wiemy ze parszywiec Rabin sam wydal rozkaz zeby
            rozprzestrzeniac jego portrety w stroju hitlerowca - w celach dyskredytowania
            Likudu. Wot i dogralsia! Byl wsza - a jego zona jeszcze gorsza! Znalazles
            sobie bohaterow - glupich jak sam i zlosliwych podobnie. Wytrzezwij!!!

> Jeśli tak -
            • goldene_harley Re: Na Kahanowca 24.05.04, 14:22
              Boruch, host du cures ze takie gowno sie tu rzuca jak na lopacie? Ono tylko
              coraz bardziej cuchnie.
              Chaj dla Ciebie i na Kahane i na wszystkich naszych!
              Wir hobn dir lieb.
              G_H
              • boruch_goldstein Re: Na Kahanowca 24.05.04, 14:33
                czasami jak ktos sprawia ze zaczyna zbierac sie na rzyganie - to najlepiej
                zawalic go gownem. Wtedy mozna odetchnac. Swiezy nawoz lepiej pachnie niz
                pijak z rzygami i piana na ustach.

Kahane Chai!
                Am Isroel Chai!
                • goldene_harley Re: Na Kahanowca 24.05.04, 14:40
                  A ja Ci mowie, to jest kupa dreck, kto chce z takim sie zadawac, kto?
                  Ja wiem i Ty wiesz i my wiemy, ze on juz ladnie pachniec nie bedzie.
                  Sciskam dlon i gesund sollst du leben.
                  G_H
                  • boruch_goldstein yes, ma'am! 24.05.04, 15:15
                    Kahane Chai!
                    • Gość: White Rower Re: yes, ma'am! IP: *.acn.pl 24.05.04, 17:03
            • schlagbaum Re: Na Kahanowca 24.05.04, 15:22
              >
              > Uzywajac jezyk jaki na tym watku - wstawiles sie do grupy ludzi nie
              > przyzwoitych. Co bys teraz nie napisal, nigdy wiecej nie mozna cie nazwac
              > przyzwoitym. Witaj do grona nieprzyzwoitych.

Uzywajac jezyka, jakiego uzywasz, dajesz swiadectwo analfabetyzmu.
              Sprobuj moze w jakims jezyku, ktory znasz.

nagonka na ciebie wiec tez moze
              > byc otwarta. Tylko jestes na to zbyt zalosny.
              >
              > > Co to ma wspólnego z uwagami wyrażanymi na temat typa
              > > demonstracyjnie okazujące
              > > go swoje przywiązanie do ideałów ugrupowania uznanego przez
              > > Twój rząd za terrorystyczne i zdelegalizowanego?
              >
              > Co ma rzad Izraela do tego. Rzad izraela to 120 kurw gotowych sprzedac swoje
              > babcie za wladze. Mowia jedno a robia drugie, jak zreszta kazdy rzad na
              calym
              >
              > swiecie. To nie w sferze zadnego rzadu decydowac czy czyjes opinie sa
              > terrorystyczne czy nie jezeli dana osoba nie zagraza niczemu i nikomu.
              > Zeszmacialy rzad Rabina (czy innego glupka) chcial sie pozbawic jednego
              > prawdziwego glosu konkurencji - wiec zadeklarowal ze Kach jest nielegalne.
              > Obecnie wiekszosc izraela nawoluje dokladnie do tego samego do czego
              nawolywal

Widzisz, glupi zasrancu, to co o tym mysli rzad Israela moze mi byc obojetne,
              bo moze masz racje, ze to same kurwy ( wybieraja z tego co maja )ale pamietaj,
              ze mamy wojne.
              Mamy wojne z terroryzmem. Niektorzy uwazaja, ze ci uznani za terrorystow moga
              byc, bez zbednych formalnosci, poprostu likwidowani i faktycznie ich likwiduja.
              Kahanowcy sa uznani za terrorystow a w walce z terroryzmem nalezy byc
              konsekwentnym.
              Jestes wolny do odstrzalu, ty kupo gowna.

Zycze szybkiego konca.

"Kach i Kahane Chai zostały uznane przez Unię Europejską i Stany Zjednoczone za
              organizacje terrorystyczne".

www.abw.gov.pl/Terroryzm/organizacje/Kach.htm

• goldene_harley goje 24.05.04, 15:39
                Uj purec, zeby ty byl jak rzodkiewka, nic dodac nic ujac. Nie chcesz puryc byc
                rzodkiwka? To muzesz byc kandelabra! Bedzie git i to.
                Sze jenzyk nie podobi? A broch! Nu ja kaleczyc 6 jenzyki, ale ja nie polski
                katolyk. Ja zydlak parch i agent mosada - to jak mi nie kaleczycz.
                Uj puryc, wez sze konarka z tego drzywka i sze powiesz, co?
                Kahane blogoslawiony czlowiek! Umejn!
              • boruch_goldstein Re: Na Kahanowca 24.05.04, 16:05
                schlagbaum napisał:

> Uzywajac jezyka, jakiego uzywasz, dajesz swiadectwo analfabetyzmu.
                > Sprobuj moze w jakims jezyku, ktory znasz.
                >
                nastepny madry sie znalazl. Jest roznica pomiedzy analfabetyzmem a
                nieznajomoscia jezyka polskiego. Dla towjej wiadomosci - polski nie jest moim
                jezykiem ojczystym. Rzeczywiscie bardzo slabo nim wladam. Ale na tym forum
                posty w innych jezykach oficjalnie sa cenzurowane. Wiec pozostaje mi ten jeden
                zafajdany jezyk zeby poddenerwowac liczne zastepy pijakow.

> Widzisz, glupi zasrancu, to co o tym mysli rzad Israela moze mi byc obojetne,
                > bo moze masz racje, ze to same kurwy ( wybieraja z tego co maja )
                > ale pamietaj, ze mamy wojne.
                Wybieraja - trzecia osoba liczba mnoga. mamy - pierwsza osoba liczba mnoga.
                Kto wybiera i kot ma? Do ktorych sie zaliczasz? Rzeczywistosc na calym
                swiecie jest taka z eporzadni ludzie nie pchaja sie do rzadu. "seek not undue
                intimacy with the government" (pirkey awot 1.10)

> Mamy wojne z terroryzmem. Niektorzy uwazaja, ze ci uznani za terrorystow moga
                > byc, bez zbednych formalnosci, poprostu likwidowani i faktycznie
                > ich likwiduja.
                > Kahanowcy sa uznani za terrorystow
                Przez jakie zajoby? Ze wzgledow czysto politycznych. Bo kahanowcy nie atakuja
                cywili i nie rozrywaja sie w przepelnionych autobusach. Ze sa wsrod Kahanowcow
                wariaci - to fakt. Ze sa wsrod Szinuowcow wariaci -( cf. Tommy Lapid) to tez
                fakt. Ze sa wsrod Lewicowcow wariaci (wylacznie!) to nastepny fakt. Co z
                tego. Kahane nigdy nie nawolywal do terroru ani do morderstwa.

> a w walce z terroryzmem nalezy byc
                > konsekwentnym.
                > Jestes wolny do odstrzalu, ty kupo gowna.
                >
                > Zycze szybkiego konca.
                >
                >
                > "Kach i Kahane Chai zostały uznane przez
                > Unię Europejską i Stany Zjednoczone za
                > organizacje terrorystyczne".
                W jedny wypadku - ze strachu przed arabami - w drugim ze wzgledow politycznych.
                Co swiat mysli o Zydach wogole a Kahanowcach w szczegole - mam w dupie. Swiat
                baka nie puscil jak Zydow masowo mordowano. Swiat okiem nie mrugnie jezeli,
                nie daj Boze Arabowie wymorduja powiedzmy Zydow w Metuli albo Qiryat Shmone.
                Wiec opinie swiatowe sa dla nas kahanowcow bez znaczenia.

Kahane Chai!

P.S. Na Pogrzebie Meira Kahane tlum byl wiekszy niz na pogrzebie Rabina. To
                powinno o czyms swiadczyc. Domysl sie o czym.
    • Gość: White Rower Re: Na Kahanowca IP: *.acn.pl 24.05.04, 12:06
      Młody Goldsztajn robotę partaczy -
      Kiedy ludziom natrętnie tłumaczy
      Majacząc z patosem,
      Że Yigal był herosem,
      Budzi odruch rzygania u słuchaczy.
      • Gość: natan Re: Na Kahanowca IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.05.04, 16:03
        o tyle jestesmy zydami o ile nieobrzezani sa nasi wrogowie.
        • boruch_goldstein Re: Na Kahanowca 24.05.04, 16:15
          Gość portalu: natan napisał(a):

> o tyle jestesmy zydami o ile nieobrzezani sa nasi wrogowie.

He?

Jestesmy Zydami niezaleznie od nieobrzezanych i niezaleznie od naszych wrogow.
          Jestesmy Zydami od urodzenia albo z przekonania. Nasi wrogowie nic z tym nie
          maja wspolnego. A ci co nie sa Zydami - nie potrzebuja robic obrzezania.
          Nikogo po napletku nie sadzimy.

Kahane Chai!
          • Gość: ANka Ale, poprosze, niech Pan uzywa arg. IP: *.ifn-magdeburg.de 24.05.04, 17:40
            na poglady konkretnych osob a nie przypisuje je Polakom z zasady.
            To tak samo glupie jak to co CCCP z Hiszpankiem robia wobec Pana.
      • boruch_goldstein Re: Na Kahanowca 24.05.04, 16:12
        In your drunken dreams, kacapie.
        Yigal byl i jest oblakany.
        Nigdy go za herosa (co to wogole znaczy) ani bohatera nie uwazalem.
        Rabin, natomiast byl wstretnym i nachalnym dorobkiewiczem.
        Ze taki bydlak (po skazaniu w Izraelu jego zony za nielegalne czynnosci) mogl
        byc wybrany nie tylko do rzadu ale na premiera, swiadczy o tym ze porzadni
        ludzie nie pchaja sie do polityki. Swiadczy tez o tym ze w izraelskiej "Labor
        party" porzadnych ludzi nie ma!!

Kahane Chai!
        • Gość: ANka Co nie znaczy, ze mozna mordowac IP: *.ifn-magdeburg.de 24.05.04, 17:41
          przeciwnikow politycznych z zasady. To raczej na modle arabska :)))
          • boruch_goldstein Bezspornie! 24.05.04, 18:58
            Wbrew temu co mi przypisuje pewien kacapski rowerek, morderstwa nigdy nie
            popieralem i nie popieram. Ani zabijania Arabow! Znacznie mniej by ich
            ginelo, gdyby nie byli tak blisko Izraela. Wtedy wszystkie akcje typu Dzenin
            lub Rafia bylyby zbedne. Kahane czesto powtarzal, przyznam ze troche
            ironicznie, ze on najbardziej kocha Arabow ze wszystkich poslow w Knesecie. Bo
            on nie chce sie z nimi bic ani do nich strzelac. Chce ich przesiedlic do domow
            opuszczonych przez Zydow wyrzuconych przez kraje arabskie.

Kahane Chai!
      • Gość: ANka Ale ma racje. IP: *.ifn-magdeburg.de 24.05.04, 17:38
        Jesli dzis wolno ludziom jak temu panu szanownemu z okolic Poznania (a wolno
        bylo i to dlugo) usprawiedliwiac mordy ludzi, dlatego ze sie jest a)
        Arabem(slowa obroncy p. profesora i ´mysli jak Arab´ (ciekawa teoria - moze
        dostalby Nobla w mojej dziedzinie :))
        b) jest sie politologiem
        To nie ma innego wyjscia jak od takich ludzi sie oddzielac. Skoro nie mozna o
        nich jawie powiedziec- terrorysta- nauczajacy i popierajacy terroryzm to lepiej
        wykorzystac wszelkie szanse aby taki czlowiek nie byl w bezposrednim ´proximity´.
        A moze zechcesz i ta forme obrony w koncu pasywna- i bynajmniej nie przez atak
        potepic CCCP?
        Proponuje wyjedzc do uwielbianych przez Ciebie krajow - i powiedz otwarcie na
        spotkaniu zwyklych ludzi (nie chrzescijan bynajmniej) ze jestes Zydem albo
        chrzescijaninem.
        Zreszta sam dzielny, ale zakapturzony odcinacz glow postaral sie o wmieszanie w
        to chrzescijanstwa - a chyba nie watpisz ze Arab? Albo inaczej ´sympatyk tej
        grupy etnicznej´.
        Wiec zanim ow sympatyk postara sie aby wprowadzic swoja obyczajowosc na teren
        naszej kultury to pozwol ze tacy jak my - matki dzieciom sie przed tym
        zabezpiecza - chocby pozwalajac mu szczesliwie wrocic do jego ukochanego kraju-
        tam gdzie jego miejsce.
        Niech prowadzi swoja dzialalnosc polityczna z ramienia swojego kraju i swojej
        grupy a nie naszego. I dlatego drogi CCCP
        W TEJ KWESTI CALKOWICIE POPIERAM FREDZIA:
        A on ma jeszcze dodatkowy mocny argument przeciw wam. Wtedy, gdy atakowal mnie
        nie byliscie tak ´zwarci i jednomyslni´ choc atakowal obrzydliwie i choc ja
        tylko - skromnie rzecz ujmujac Polka i kobieta -jak jestescie teraz w
        potepianiu, orzekaniu i wydawaniu decyzji, kto terrorysta a kto nie.
        Coz to mowi samo za siebie.
        • Gość: White Rower Re: Ale ma racje.- w czym? IP: *.acn.pl 24.05.04, 17:48

> W TEJ KWESTI CALKOWICIE POPIERAM FREDZIA:

Szanowna ANko, jestem zdezorientowany. W swoim poście poruszyłaś wiele kwestii. Żaden z nich nie dotyka jednak głównego tematu tego wątku -
          • biedronka24 w kwestii c- glownej dla watku 24.05.04, 17:55
            tworzenia murow i wydalania tam - gdzie nie mozna zadzialac w ramach prawa by
            chronic sie przed ´wysublimowanym, mafijnym terroryzmem´.
          • boruch_goldstein chej, kacapska fajtalapo! 24.05.04, 19:02
            Kto Ci powiedzial ze ja naleze do jakichs terrorystycznych (lub jakichkolwiek
            innych) organizacji? Tylko ograniczony mozg kacapski nie moze zrozumiec ze
            mozna popierac poglady danego czlowieka bez wstapienia do organizacji ktora ten
            zalozyl.

Kahane Chai!
            • Gość: White Rower Różnica IP: *.acn.pl 24.05.04, 19:23
              Różnica między członkiem a poputczykiem?
              Dokładnie taka,
              Jak między trupem a nieboszczykiem.
              • Gość: borygo Re: Różnica - poprawka IP: *.com / 212.211.136.* 24.05.04, 19:40

> Różnica między członkiem a poputczykiem?
                > Dokładnie taka,
                > Jak między trupem a nieboszczykiem.

Roznica miedzy czlonkiem a poputczykiem?
                Dokladnie taka,
                Jak miedzy ch*jem a nieboszczykiem.
    • Gość: White Rower Oto moja diagnoza tego, co masz we łbie, IP: *.acn.pl 24.05.04, 16:36
      pajacu:

Ta diagnoza jest ostateczna. Odwołanie nie przysługuje.
      • boruch_goldstein Re: Oto moja diagnoza tego, co masz we łbie, 24.05.04, 16:42
        Diagnoza?
        Nie przysylaj mi rachunku!

A do reszty forumowiczow:
        Polecam psychijatre - CCCP! (to ze nie ma odpowiedniego wyksztalcenia jest
        nieistotne. Na polskie warunki lepszego nie ma i nie trzeba!)

Kahane Chai!
      • Gość: wszystkojednokto Re: Oto moja diagnoza tego, co masz we łbie, IP: *.chello.pl 24.05.04, 17:14
        Po co strzępić se pysk na Kahanie
        Świnia świnią i tak pozostanie
        Spójrz jakie tu wieprze
        Okazje są lepsze
        Aby zwalczyć frustracje mój panie
        • Gość: White Rower Re: Oto moja diagnoza tego, co masz we łbie, IP: *.acn.pl 24.05.04, 17:18
          Gość portalu: wszystkojednokto napisał(a):

> Po co strzępić se pysk na Kahanie
          > Świnia świnią i tak pozostanie
          > Spójrz jakie tu wieprze
          > Okazje są lepsze
          > Aby zwalczyć frustracje mój panie

Na Kahane
          Lubię strzępić pysk
          Z tego najwyższy
          Moralny mam zysk
          • biedronka24 Pyk i prysla banka mydlana :) 24.05.04, 17:44

> Na Kahane
            > Lubię strzępić pysk
            > Z tego najwyższy
            > Moralny mam zysk

Moralne zyski i cele- White Rowera - (Pana) .....:)
            • Gość: wszystkojednokto Re: Pyk i prysla banka mydlana :) IP: *.chello.pl 24.05.04, 17:52
              biedroneczko leć do nieba
              jak nie rozumiesz do jakiej bańki celowałem
              • biedronka24 A ja pamietam dokladnie, ze niejaki 24.05.04, 17:57
                werw - nawolywal do ignorowania tam gdzie jest ´ponizej poziomu´.
                Czyzby teraz bylo wyzej?
                A moze ´Panowie´ go zanizyli?????
                • Gość: White Rower Re: A ja pamietam dokladnie, ze niejaki IP: *.acn.pl 24.05.04, 18:02
                  biedronka24 napisała:

> werw - nawolywal do ignorowania tam gdzie jest ´ponizej poziomu´.
                  > Czyzby teraz bylo wyzej?
                  > A moze ´Panowie´ go zanizyli????

Jaki bohater wątku - taki poziom. Jak na członka terrorystycznego ugrupowania Kahane Ch*i i tak wysoki.
                  • biedronka24 Doprawdy? 24.05.04, 18:08
                    Mysle ze poziom tylko tego kto utworzyl ten watek. Taki sposob rozmowy
                    praktykowany jest wsrod dzieci w wieku przedszkolnym dokladnie na poczatku
                    okresu, gdy wchodza w faze pierwsza uspolecznienia i dostrzegaja iz istnieja tez
                    inne osoby na swiecie oprocz ´JA´.

Zalosne- tak mysle.
                    Niestety rowniez dlatego ze nie ma fazy drugiej- faktycznego solidaryzowania sie
                    z uderzona lopatka ofiara. Jest ´kupa na´ bo to wygodne i gwarantuje
                    (potencjalnie i wyobrazeniu malolata) niejaki sukces.
                    Przewaga jednakowoz nie ma wymiaru moralnego, wrecz przeciwnie- obniza go.
                    • Gość: White Rower Re: Doprawdy? IP: *.acn.pl 24.05.04, 18:21
                      biedronka24 napisała:

> Mysle ze poziom tylko tego kto utworzyl ten watek. Taki sposob rozmowy
                      > praktykowany jest wsrod dzieci w wieku przedszkolnym dokladnie na poczatku
                      > okresu, gdy wchodza w faze pierwsza uspolecznienia i dostrzegaja iz istnieja te
                      > z
                      > inne osoby na swiecie oprocz ´JA´.
                      >
                      > Zalosne- tak mysle.
                      > Niestety rowniez dlatego ze nie ma fazy drugiej- faktycznego solidaryzowania si
                      > e
                      > z uderzona lopatka ofiara. Jest ´kupa na´ bo to wygodne i gwarantuje
                      > (potencjalnie i wyobrazeniu malolata) niejaki sukces.
                      > Przewaga jednakowoz nie ma wymiaru moralnego, wrecz przeciwnie- obniza go.

Brawo, brawo. To ładne, co napisałaś. I mądre. Uważasz, że to "kupą na"? I ogarnia Cię litość?

Ja jednak zakładając ten wątek świadomie obrałem inną formułę. Jak się wydaje - dość skuteczną. Będę bardziej zadowolony, kiedy do moderatorów Forum GW dojdzie wreszcie, że mają do czynienia z propagowaniem celów organizacji terrorystycznej.

www.abw.gov.pl/Terroryzm/organizacje/Kach.htm

Gdybyś nie wiedziała, co to jest ABW, to Ci podpowiem: Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego.

C.
                      • biedronka24 Nie traktuje czyichs definicji 24.05.04, 18:25
                        popelnionych ´na kolanie´ jak przykazan.
                        Oceniam realia.
                        Udowodnij te teze.
                        Wtedy pogadamy ´Kach i Kahane Vive występują zarówno przeciwko rządowi Izraela
                        jak i Palestyńczykom`

Biorac pod uwage ze chronia ciala Palestynczykow przed wysadzaniem sie w
                        Izraelu- to niekoniecznie :)
                        • biedronka24 Poniewaz z gruntu nie znamy 24.05.04, 18:29
                          podstawowych potrzeb zyciowych niektorych ´tak odrebnych przeciez´ kultur, to
                          kto wie czy jutro nie beda sie wysadzac o kluczowe dla nich i najglebsze
                          moralnie prawo do bicia zon. A moze zareczysz CCCP ze nie beda?
                          Oczywiscie wszyskim - jednomyslnie i jednoglosnie wystarczy twoje poreczenie,
                          gdy bedzie chodzic o zdrowie i zycie ich dzieci.
                          • Gość: White Rower Re: Poniewaz z gruntu nie znamy IP: *.acn.pl 24.05.04, 18:33
                            Przepraszam, ale w tym momencie muszę się pożegnać. Obowiązki.

Ale miło było.

C.

• biedronka24 No prosze ja tez:) 24.05.04, 18:34
                              Wlasnie ide na niemiecki :)
            • gw_bush Re: Pyk i prysla banka mydlana :) 24.05.04, 18:31
              biedronka24 napisała:

>> Moralne zyski i cele- White Rowera - (Pana) .....:)

Zobacz idiotko, czy nie ma cie gdzies indziej.
              Im dalej, tym lepiej.
              • biedronka24 Jakie subtelne 24.05.04, 18:34
                A Pan niech poszuka lokalnie swoich Marien- Kafer- najlepiej tych w strojach
                cesarstwa austryjackiego. Jak tam w delegacji?

• gw_bush Re: Jakie subtelne 24.05.04, 18:37
                  biedronka24 napisała:

> cesarstwa austryjackiego ?????????????????

Boze Swiety !!!!!!!!!
                  • biedronka24 Nie popisuj sie 24.05.04, 18:41
                    gw_bush napisał:

>
                    > Boze Swiety !!!!!!!!!
                    Wiary i niewiary sie nie deklaruje. Ona i tak predzej czy pozniej z kazdego
                    wylazi. Deklarowac sobie mozesz przynaleznosci narodowe, sympatie itd. Kogo to w
                    koncu obchodzi.
                    W naszej kulturze i naszym prawie oberwiesz i tak za to co robisz a nie za to co
                    deklarujesz- prawda?
          • Gość: wszystkojednokto Re: Oto moja diagnoza tego, co masz we łbie, IP: *.chello.pl 24.05.04, 17:47
            Szkoda pereł rozsypać tu worek
            Olej głupka i zapnij rozporek
            Gówno zasyp w kuwecie
            I nie słuchaj co plecie
            Jakiś typek co uciekł ze Tworek
            • Gość: White Rower Re: Oto moja diagnoza tego, co masz we łbie, IP: *.acn.pl 24.05.04, 17:52
              Gość portalu: wszystkojednokto napisał(a):

> Szkoda pereł rozsypać tu worek
              > Olej głupka i zapnij rozporek
              > Gówno zasyp w kuwecie
              > I nie słuchaj co plecie
              > Jakiś typek co uciekł ze Tworek

Przyznaję z zazdrością, -
              • biedronka24 Nie umiecie zdefiniowac podstaw, 24.05.04, 18:01
                ktorych czlowiek nie moze przekraczac, obojetne, czy bedac Arabem, czy Zydem czy
                Polakiem a chcecie sie brac za okreslanie kto jest terrorysta, kto nie?
                Zacznijcie od tych podstaw- zdefiniujcie jasno je same. Zobaczycie do czego
                dojdziecie. Znajdziecie rasizm tam gdzie on jest naprawde.
                • Gość: White Rower Re: Nie umiecie zdefiniowac podstaw, IP: *.acn.pl 24.05.04, 18:06
                  biedronka24 napisała:

> ktorych czlowiek nie moze przekraczac, obojetne, czy bedac Arabem, czy Zydem cz
                  > y
                  > Polakiem a chcecie sie brac za okreslanie kto jest terrorysta, kto nie?
                  > Zacznijcie od tych podstaw- zdefiniujcie jasno je same. Zobaczycie do czego
                  > dojdziecie. Znajdziecie rasizm tam gdzie on jest naprawde.

Jako człowiek z natury skromny nie odważam się przekazywać nikomu treści moich rozważań na temat owych podstaw. Polegam w tej mierze na ekspertyzie rządu Państwa Izrael. Z pełnym zaufaniem. Chyba domyślasz się - dlaczego?
                  • biedronka24 Raczej nie 24.05.04, 18:10
                    bo tu sie podwaza wiele ´ekspertyz´ i to calkiem uzasadnionych.
                    Czy w kwestii wydalenia immama tez polegasz na swojej decyzji - krotkotrwalej i
                    wynikajacej z domyslow czy tez na orzeczeniu ABW?
                    Tak tylko pytam.. A moze nie masz zdania?
                    • biedronka24 Zapomnialabym 24.05.04, 18:14
                      Czy hiszpanski ´wielki obserwator´ nadal tak uczynny ze zaglada ludziom w
                      bielizne , gdy cos mowia?
                      I od ktorego momentu brak bielizny jest gorszacy? Czy od tego gdy jej nie ma bo
                      naturalnie jej nie ma po prostu, czy w momencie, gdy przyjmuje sie ze sa
                      ciekawscy, ktorzy TAM zagladaja?!
                    • Gość: White Rower Re: Raczej nie IP: *.acn.pl 24.05.04, 18:31
                      biedronka24 napisała:

> bo tu sie podwaza wiele ´ekspertyz´ i to calkiem uzasadnionych.
                      > Czy w kwestii wydalenia immama tez polegasz na swojej decyzji - krotkotrwalej i
                      > wynikajacej z domyslow

Też? Już napisałem, że zdaję się całkowicie na rząd Izraela w kwestii Kahane. Oni nie używają domysłów. Wiedzą.

> czy tez na orzeczeniu ABW?

Podobnie wie ABW, jeśli organizację Kahane umieścił na swojej liście.

> Tak tylko pytam..

Widzę, że tylko tak. Twoje pytanie nie ma bezpośredniego związku z tematem wątku.

> A moze nie masz zdania?

Nie mam zdania, bo nie znam człowieka. Nie mogę mieć zdania o wszystkich aspektach rzeczywistości. Fizycznie niemożliwe. Ale widocznie ABW wie, co się dzieje i podejmuje taką a nie inną decyzję. W moim w końcu imieniu, przecież płacę na nich podatki.

A imam ma otwartą drogę odwoławczą. Udokumentuje swoje - OK. Nie udokumentuje - trudna rada i bye bye Hela.
                      • Gość: dana33 do cepa IP: *.broadband.actcom.net.il 24.05.04, 19:55
                        odpowiem ci, ale nie wiem, czy ci sie moja odpowiedz spodoba.
                        jestem twarda w stosunku do zwolennikow terroru, tylko w przeciwienstwie do
                        ciebie, jak mi jakis zyd, a jak nam wiadomo borych goldstein jest zydem, ktory
                        mieszka nie wiem gdzie, pisze na forum gw kahane chai, to on jeszcze nie nie
                        zupelnie zwolennik terroru. bral udzial w akcjach tej grupy, ktore i tak nie
                        byly bardzo liczne? wiecej krzyczeli niz cos robili. i to co robili, to nie
                        mozna nawet porownac do tego co robil i robi arafat, ale ty arabskich grup
                        terrorystycznych nie potepiasz, nie widzialam slowa protestu z twojej strony po
                        zamordowaniu tali hatuel i jej corek, a odwrotnie, jak ja pisalam cos o o
                        zamachach, to jedyne, co dostwalam od ciebie, to "ja ich nie pochwalam, ale
                        moge zrozumiec, moze tak wy cos im zaplacicie, wyrownacie krzywde, zachowacie
                        sie po ludzku?" wiec jesli podpisujac sie kachane chai baruch jest godny
                        potepienia i nagonki, to moj drogi cepie, ty jako rozumiejacy dzialania
                        terrorystow arabskich i zadania od ofiar tego terroru kompensacji dla hamasu,
                        jihadu i generalissimo, moze tez zaslugujesz na nagonke? ale dokladnie tak
                        samo, jak nie przestaje rozmawiac z toba i nie potepilam cie, tak samo nie
                        potepie barucha. dobrze pamietam, jak niejaki omar farid pisal tu na forum, i
                        kiedy napisalam, ze trzeba go bojkotowac, bo nalezy do owp, do czego zreszta
                        sie przyznal sam, to nie pamietam, zeby wtedy niejaki kapral protestowal
                        przeciwko dzialanosci owego omara.....

igal amir nie wyszedl z kahane. ale moge ci wyjasnic, co ja mysle o zabojstwie
                        rabina. tez ci sie nie bedzie podobac. nie zgadzam sie z boruchem, ze rabin byl
                        byl wsza. ja wogole nie zgadzam sie z takimi wyrazeniami, jakie wy uzywacie na
                        forum, z tej strony wsza, z twojej strony gnojek... mozna dyskutowac tez
                        uzywajac jakiegos bardziej normalnego jezyka, czy tez wszyscy tu jestesmy na
                        poziomie wqrwielskiego i hanesa? bo przynajmniej ja nie. rabin ma swoje zaslugi
                        na narodu israelskiego, byl tez dobrym strategiem i wojskowym. jego zona to juz
                        cos innego, ale jak mnie uczyl moj ojciec, o zmarlych albo dobrze albo nic.
                        wiec nic o lei rabin z mojej strony.
                        natomiast w swojej ostatniej kadencji jako premier, rabin popelnil kilka
                        kardynalnych bledow. po pierwsze zrobil oslo bez porozumienia sie z rzadem
                        (jesli dobrze pamietam, rzad dowiedzial sie dopiero piec minut przed 12, jak to
                        sie mowi, kiedy wlasciwie wszystko bylo gotowe i trzeba bylo tylko podpisac.
                        bez zgody narodu, ktory dowiedzial sie praktycznie biorac, jak rabin siedzial w
                        samolocie do oslo (ciut przesadzam, ale to zeby wyraznie pokazac, ze nikt
                        wlasciwie nie mial pojecia co sie dzieje, oprocz pary wybranych osob). w
                        momencie, jak narod dowiedzial sie o co chodzi, zaczely sie demonstracje
                        protestujace. proszono go zeby tego nie robil, potem proszono, zeby nie dawal
                        broni arabom palestynskim, bo beda z tej broni nas zabijac (dzisiaj widzimy, ze
                        juz wtedy wiedzielismy dlaczego protestowalismy), byly demonstracje, duzo i
                        ogromne. po kazdej z nich zadawano rabinowi pytanie "co ty na to", i za kazdym
                        razem mial odpowiedz "lo maziz li" nie obchodzi mnie. to mozesz powiedziec ty,
                        ja, srulik. nie premier panstwa, w ktorym dokladnie polowa narodu jest
                        przeciwko tym ukladom. jak nam wiadomo, z ustroju demokratycznym masz
                        demokratyczne metody pokazania, ze nie zgadzasz sie z decyzjami rzadu:
                        demonstracja i wybory. demonstracje nie pomogaly, bo rabina to nie nie
                        obchodzilo. do wyborow bylo za daleko, do tego czasu oslo byloby juz daleko,
                        daleko posuniete. i tu masz mlodego czlowieka. pamietasz jeszcze, jak ty miales
                        20 lat? wprawdzie nie z kach, ale skrajnie prawicowy. wg niego, nie bylo innego
                        wyjscia. czy go pochwalam? nie, napewno nie. nikt nie ma prawa do politycznego
                        mordu. wogole nie ma prawa do mordowania. nie mozna pozwolic, zeby kazdy bral
                        prawo w swoje rece, bo wtedy mamy anarchie. nie pochwalam, ale moge zrozumiec.
                        rabin sam sie prosil o to. nie wolno premierowi panstwa bimbac na polowe
                        narodu. a ze byla conajmniej polowa, to juz widzielismy pare miescy pozniej,
                        jak doszlo do wyborow i partia rabina z peresem przegrala i to jak przegrala.
                        ty nigdy nie przyjmujesz umoralniajacych uwag. bo wg ciebie samego twoja
                        moralnosc jest na wysokim poziomie. mozliwe, nie znam cie na tyle, zeby miec
                        jakies ostateczne zdanie. ale mam swoje watpliwosci co do twojej moralnosci. bo
                        widzisz, israel uznal kahane chai za organizacje terrorystyczna i ty, uwazajac
                        ze baruch nalezy do niej lub popiera ja, uwazasz za moralnie correct robic na
                        niego nagonke. natomiast hamas, ktory zostal uznany przez swiat za organizacje
                        terrorystyczna, nie przez arafata oczywiscie, przez niego nigdy, to ty z twoja
                        wysoka moralnoscia jakos nie protestujesz, nie robisz nagonki na tych na forum,
                        ktorzy popieraja zamachy samobojcze hamasu. tu ty siedzisz cicho, jak pytam
                        dlaczego, to gdzies tam wyjakasz ze "nie pochwalam ich ALE co wy robicie w tym
                        kierunku, zeby tych zamachow nie bylo"... tu cep, widac twoja moralnosc, twoj
                        objektywizm, twoja postawe w stosunku do sprawiedliwosci.... ale to ja juz
                        dawno zrozumialam. dlatego ci napisalam, ze na temat israela i konfliktu
                        arabsko-israelskiego nie chce wiecej z toba dyskutowac. nie jestes uczciwy w
                        tej dyskusji.
                        • Gość: White Rower Re: do cepa - no to ja też odpowiem IP: *.acn.pl 24.05.04, 20:54

> odpowiem ci, ale nie wiem, czy ci sie moja odpowiedz spodoba.
                          > jestem twarda w stosunku do zwolennikow terroru, tylko w przeciwienstwie do
                          > ciebie, jak mi jakis zyd, a jak nam wiadomo borych goldstein jest zydem, ktory
                          > mieszka nie wiem gdzie, pisze na forum gw kahane chai, to on jeszcze nie nie
                          > zupelnie zwolennik terroru.

Niezupełnie? A skąd wiesz?

> bral udzial w akcjach tej grupy, ktore i tak nie byly bardzo liczne?

Jak nieliczne to usprawiedliwia?

> wiecej krzyczeli niz cos robili. i to co robili, to nie
                          > mozna nawet porownac do tego co robil i robi arafat, ale ty arabskich grup
                          > terrorystycznych nie potepiasz, nie widzialam slowa protestu z twojej strony po > zamordowaniu tali hatuel i jej corek, a odwrotnie, jak ja pisalam cos o o
                          > zamachach, to jedyne, co dostwalam od ciebie, to "ja ich nie pochwalam, ale
                          > moge zrozumiec, moze tak wy cos im zaplacicie, wyrownacie krzywde, zachowacie
                          > sie po ludzku?"

O terrorystach jest wiele komentarzy. O mozliwościach zmniejszenia szans na rozrost bazy terroryzmu - mniej. I dlatego pisałem o nich własnie.

> wiec jesli podpisujac sie kachane chai baruch jest godny
                          > potepienia i nagonki, to moj drogi cepie, ty jako rozumiejacy dzialania
                          > terrorystow arabskich i zadania od ofiar tego terroru kompensacji dla hamasu,
                          > jihadu i generalissimo,

No więc tak. Kiedy napisałem, że żądam kompensacji dla <<hamasu, jihadu i generalissimo>>? Gdzie? Nie musisz odpowiadać. Bo nie napisałem. Nigdy i nigdzie. Posuwasz się chyba za daleko. Nawet nie chyba. Za daleko.

> moze tez zaslugujesz na nagonke? ale dokladnie tak
                          > samo, jak nie przestaje rozmawiac z toba i nie potepilam cie,

Za co miałabyś mnie potępiać? Za rzeczy, których nigdy się niedopuściłem?

> tak samo nie
                          > potepie barucha. dobrze pamietam, jak niejaki omar farid pisal tu na forum, i
                          > kiedy napisalam, ze trzeba go bojkotowac, bo nalezy do owp, do czego zreszta
                          > sie przyznal sam, to nie pamietam, zeby wtedy niejaki kapral protestowal
                          > przeciwko dzialanosci owego omara.....

Omar F. jest obywatelem polskim. Jeśli jego działalność nosi znamiona przestępstwa, od wyciągania z tego konsekwencji są odpowiednie polskie urzędowe organa. Jak na razie nie wyciągają.

>
                          > igal amir nie wyszedl z kahane.

Przeciwnie. Ugrupowanie, z którego wyszedł jest odłamem (splinter group) Kahane.

> ale moge ci wyjasnic, co ja mysle o zabojstwie rabina. tez ci sie nie bedzie podobac. nie zgadzam sie z boruchem, ze rabin byl wsza. ja wogole nie zgadzam sie z takimi wyrazeniami, jakie wy uzywacie na forum, z tej strony wsza, z twojej strony gnojek...

Dobre sobie. Ja mówię o głupawym zwolenniku terroryzmu <<gnojek>>, on o Premierze Rabinie <<wesz>>. Nie widzisz różnicy? Kpisz, czy o drogę pytasz?

> rabin ma swoje zaslugi na narodu israelskiego, byl tez dobrym strategiem i wojskowym. jego zona to juz > cos innego, ale jak mnie uczyl moj ojciec, o zmarlych albo dobrze albo nic.

Ciebie Ojciec uczył, ale tej kreatury, tej Twojej żałosnej sympatii - nie. To on ośmiela się nazywać Premiera Rabina <<parszywcem>>, <<wszą>>, <<bydlakiem>>.

> wiec nic o lei rabin z mojej strony.

Dobrze, że nic. Ten wątek nie ma z nią nic wspólnego. Ale rozumiem, że jej postać może być potrzebna.

> demonstracje nie pomogaly, bo rabina to nie nie
                          > obchodzilo. do wyborow bylo za daleko, do tego czasu oslo byloby juz daleko,
                          > daleko posuniete. i tu masz mlodego czlowieka. pamietasz jeszcze, jak ty
                          > miales 20 lat?

Pamiętam. I co to ma do rzeczy? Co chcesz tym usprawiedliwić?

> wprawdzie nie z kach, ale skrajnie prawicowy. wg niego, nie bylo innego
                          > wyjscia. czy go pochwalam? nie, napewno nie. nikt nie ma prawa do
                          > politycznego mordu. wogole nie ma prawa do mordowania. nie mozna pozwolic,
                          > zeby kazdy bral prawo w swoje rece, bo wtedy mamy anarchie. nie pochwalam,
                          > ale moge zrozumiec.

Ach tak. Ale kiedy (niezgodnie z prawdą) imputujesz mi podobne twierdzenia odnośnie Arabów -
                          • Gość: dana33 Re: do cepa - no to ja też odpowiem IP: *.broadband.actcom.net.il 24.05.04, 21:22
                            dziekuje za odpowiedz.
                            • Gość: White Rower Re: do cepa - no to ja też odpowiem IP: *.acn.pl 24.05.04, 21:25

> dziekuje za odpowiedz.

Zaimponowałaś mi. Tym przykładem prawdziwej dyplomacji. Serio.
                        • werw Re: do cepa 24.05.04, 21:16
                          Tak z ciekawości: czy tobie nie przeszkadza, że twój kolega rozmawiając z inną
                          forumowiczką przekręca jej nick logując się jako królowa_jebana, inne z kolei
                          bluzgając na inne sposoby?
                          Przewaznie kobiety są wyczulone na takie zachowania skierowane takze wobec
                          innych kobiet. W związku z tym, czy fakt że b_g jest Zydem przeważył u ciebie i
                          tę kwestię?

Tak na marginesie zauważam, ze w ogóle jego agresja skierowana jest
                          zdecydowanie w stronę kobiet. Facetów czepia się rzadko i nawet w drobnej
                          części nie jest tak napastliwy. Ale to na marginesie.
                          • werw Re: do cepa 24.05.04, 21:43
                            werw napisał:

> Tak z ciekawości: czy tobie nie przeszkadza, że twój kolega rozmawiając z
                            inną
                            > forumowiczką przekręca jej nick logując się jako królowa_jebana, inne z kolei
                            > bluzgając na inne sposoby?
                            > Przewaznie kobiety są wyczulone na takie zachowania skierowane takze wobec
                            > innych kobiet. W związku z tym, czy fakt że b_g jest Zydem przeważył u ciebie
                            i
                            >
                            > tę kwestię?
                            >
                            > Tak na marginesie zauważam, ze w ogóle jego agresja skierowana jest
                            > zdecydowanie w stronę kobiet. Facetów czepia się rzadko i nawet w drobnej
                            > części nie jest tak napastliwy. Ale to na marginesie.

Czy ty mnie programowo ignorujesz? To juz drugi mój post na który - jak się
                            wydaje - nie masz zamiaru zareagować. Powiedz jak jest, a ja nie będę się do
                            ciebie odzywał i po kłopocie.
                            • Gość: dana33 do werwa IP: *.broadband.actcom.net.il 24.05.04, 21:52
                              ja nic nie robia programowo. rowniez nie ignoruje. jak kogos ignoruje, to go
                              zawiadamiam o tym. ale nie siedze tu bez przerwy, mam i cos innego do roboty, i
                              rodzine i inne watki. wiec czasem trwa, zanim wroce i odpowiem.
                          • Gość: dana33 do werwa IP: *.broadband.actcom.net.il 24.05.04, 21:50
                            "Dlaczego kiedy dana33 pisze o kims, ze jest smierdziel, to jest to tolerowane
                            a jezeli ja napisze - wlasciwie w jej obronie, aby jej amok wyjasnic - ze jej
                            drzwi jaja przyciely, jest to przestepstwo? Moze powinienem zamiast tego jej
                            smrod zlokalizowac i napisac, ze to z jej krocza tak wania, bo jej sie ogorek
                            zlamal? Czy wtedy bedzie OK.? "

"Co do szacunku dla piessny, to mialbym wiekszy, gdyby nie wycinala moich
                            postow, zachwujac jednoczesnie niemieckie bluzgi tej faszystowskiej kurwy dany."

"Jak ty mozesz po tych waszych wyczynach pokazywac sie tu jeszcze? Nazywanie
                            ciebie kurwa, to jest obraza dla tych ciezko pracujacych kobiet. Jestes jakims
                            pierdolonym mutantem, bez odrobiny czlowieczenstwa. Ja po prostu na ciebie
                            szczam"

jeszcze jakies pytania, werw?
                            • Gość: White Rower Re: do werwa IP: *.acn.pl 24.05.04, 21:54
                              Przepraszam, że się wcinam.

Pierwsze widzę. Skutek niezaglądania na posty sygnowane przez określone osoby.
                            • werw Re: do werwa 24.05.04, 21:57
                              Ale co to ma wspólnego z ANką albo z ABE, no i co to ma wspólnego z nim przede
                              wszystkim?
                              • Gość: dana33 Re: do werwa IP: *.broadband.actcom.net.il 24.05.04, 22:08
                                widzisz werw, nikt, ale to absolutnie nikt nie reaguje na tym forum, jak pisze
                                sie do mnie to, co ci zacytowalam wyzej. nie, zebym sie specjalnie przejmowala.
                                a jak on zmienia nik na jebana krolowa, to jak myslisz, co jest gorsze? jebana
                                krolowa, czy faszystowska kurwa na ktora mozna szczac? jak zaczniesz reagowac
                                ty, to moze zaczne reagowac i ja tez. a jak dlugo ty uwazasz, ze to ok, to
                                jebana krolowa dla mnie ok +, farsztejst? taki przyjety jezyk jest na tym
                                forum, taki wy akceptujecie. wiec ja tez.
                                • schlagbaum Roznica 24.05.04, 22:26

> widzisz werw, nikt, ale to absolutnie nikt nie reaguje na tym forum, jak
                                  pisze
                                  > sie do mnie to, co ci zacytowalam wyzej. nie, zebym sie specjalnie
                                  przejmowala.
                                  >
                                  > a jak on zmienia nik na jebana krolowa, to jak myslisz, co jest gorsze?
                                  jebana
                                  > krolowa, czy faszystowska kurwa na ktora mozna szczac? jak zaczniesz reagowac
                                  > ty, to moze zaczne reagowac i ja tez. a jak dlugo ty uwazasz, ze to ok, to
                                  > jebana krolowa dla mnie ok +, farsztejst? taki przyjety jezyk jest na tym
                                  > forum, taki wy akceptujecie. wiec ja tez.

Nie rozumiesz pewnej podstawowej roznicy.
                                  Brak reakcji na pewne chamskie zachowania wynika zwykle z faktu, ze
                                  pewnych "autorow" wogole sie nie czyta.
                                  Nikt normalny nie udzielal ludziom w ten sposob piszacych wsparcia.
                                  Inaczej z toba.
                                  Ty udzielasz takiego wsparcia, z wlasnej, nie przymuszonej woli i
                                  bronisz "odpadow" jak gdyby chodzilo o twoje wlasne dzieci.
                                  Jestes w stanie pojac te roznice ?
                                  Pojmujesz roznice miedzy brakiem krytyki i wsparciem ?
                                  Watpie.
                                  • Gość: dana33 Re: Roznica IP: *.broadband.actcom.net.il 24.05.04, 22:29
                                    nu, watpisz, fajno. to po co tlumaczysz idiotce, ktora i tak nic nie rozumie?
                                    • schlagbaum Re: Roznica 24.05.04, 22:33

> nu, watpisz, fajno. to po co tlumaczysz idiotce, ktora i tak nic nie rozumie?

Bo wcale nie uwazam, ze jestes idiotka.
                                      Uwazam raczej, ze robisz z siebie idiotke wtedy gdy jest to dla ciebie wygodne.

To jak z ta roznica ?
                                      • boruch_goldstein Re: Roznica 24.05.04, 22:41
                                        he szlagbaum!

Trafiles w prawde nie zdajac sobie z tego sprawy :-)

"Ty udzielasz takiego wsparcia, z wlasnej, nie przymuszonej woli i
                                        bronisz "odpadow" jak gdyby chodzilo o twoje wlasne dzieci."

Dana to moja mama!

Kahane Chai!
                                        • schlagbaum Re: Roznica 24.05.04, 22:45

> he szlagbaum!

Spadaj heniu !

z toba nie mam nic do omowienia.
                                        • Gość: dana33 Re: Roznica IP: *.broadband.actcom.net.il 24.05.04, 22:51
                                          goldstein, badz raz powazny, ja to moge byc najwyzej twoja babka...
                                          • boruch_goldstein babka czy babcia? 24.05.04, 23:17
                                            Kahane Chai!
                                      • Gość: dana33 Re: Roznica IP: *.broadband.actcom.net.il 24.05.04, 22:50
                                        sluchaj schlagbaum, ja doskonale zdaje sobie sprawe, na czym polega roznica.
                                        mozliwe, ze nie czyta sie wszystkich autorow. czyta sie na tym forum natomiast
                                        wszystko, co sie pisze do mnie i o mnie. ale, gotowa jestem uwierzyc, ze
                                        zadnego z tych postow, przepraszam, z dziesiatek postow w tym stylu nikt nie
                                        przeczytal oprocz mnie. ja nie pisalam o wsparciu dla autorow tych perelek. ja
                                        pisalam o protestach. jak widac slowo "roznica" ma dla ciebie i dla mnie inne
                                        znaczenie. ja nie udzielam boruchowi zadnego wsparcia. ja nie protestuje.
                                        dlaczego? a dlaczego mam protestowac? to jego zdanie i ma do niego prawo
                                        dokladnie tak, jak reszta forumowiczow. a jego jezyk? nu, gorszy od jezyka tych
                                        innych? widzisz schlagbaum, na tym forum taki wlasnie jezyk nalezy
                                        do "kulturalnego" wyrazania sie, na tym forum im wiecej bluzgasz, tym ty
                                        wiekszy gieroj, na tym forum na porzadku dziennym tolerowane sa manipulacje,
                                        kretactwa, klamstwa, prowokacje, idiotyczne oskarzania calego narodu (nie tylko
                                        zydowskiego, nie nie, chociaz zydowskiego najczesciej i o wszystko). to jest
                                        bardzo specjalne forum. szczegolnie, jak widze tu polakow obsmarowujacych
                                        polske. i wszystko jest akceptowane. tak ze powtarzam moja stara spiewke:
                                        najpierw posprzataj u siebie, zanim zaczniesz sprzatac u mnie, albo jak
                                        powiedzial jezus ze swoimi chrzescijanskimi wartosciami, o ktorych tyle mowa na
                                        tym forum: ten rzuci pierwszy kamien, ktory jest bez winy....

• werw Re: Roznica 24.05.04, 22:58
                                          Dana, wierz czy nie - ja ciebie lubię jako kobitę i jako człowieka
                                          Uwazam tez że jesteś OK, w tym sensie, ze widząc że ktoś np. kopnął na ulicy
                                          kota będziesz pałać oburzeniem. Jednocześnie jednak jestem przekonany, że
                                          dowiedziawszy sie, że kopiący był żydem - wynajdziesz dla niego tuzin
                                          usprawiedliwień albo przynajmniej spojrzysz na całę zajście w innym świetle.
                                        • schlagbaum Re: Roznica 24.05.04, 23:01

> sluchaj schlagbaum, ja doskonale zdaje sobie sprawe, na czym polega roznica.

Szkoda, ze z tej wiedzy nie robisz zadnego pozytku.

Dobranoc
                                          • werw Re: Roznica 24.05.04, 23:04
                                            schlagbaum napisał:

> Gość portalu: dana33 napisał(a):
                                            >
                                            > > sluchaj schlagbaum, ja doskonale zdaje sobie sprawe, na czym polega roznic
                                            > a.
                                            >
                                            > Szkoda, ze z tej wiedzy nie robisz zadnego pozytku.
                                            >
                                            > Dobranoc

Dobre (bo krótkie).
                                          • Gość: dana33 Re: Roznica IP: *.broadband.actcom.net.il 24.05.04, 23:09
                                            a moze tak na odwrot?
                                            dobranoc.
                                • werw Re: do werwa 24.05.04, 22:45
                                  Aż nie wiem od czego zacząć - tu nic się kupy nie trzyma. Moze od tego :
                                  hipokryzja jest hołdem składanym cnocie.

> widzisz werw, nikt, ale to absolutnie nikt nie reaguje na tym forum
                                  > a jak dlugo ty uwazasz, ze to ok, to jebana krolowa dla mnie ok +, farsztejst?

To jest wyjątkowo nie fair. Nie wiem ile czasu niepotrzebnie tu spędziłem
                                  gardłując za waszymi sprawami i wyrażając potępienie i pogardę dla tych, którzy
                                  do "was" się w taki sposób zwracali. I nie tylko ja - było takich wielu.
                                  Przestałem - i nie mam zamiaru do poprzedniego zachowania wracać - od kiedy
                                  stało się jasne, ze macie głeboko gdzieś i nas i to, ze niektórzy z was
                                  zachowują się w podobny do potępianego u innych sposób.

Zatem:
                                  Tu nie ma symetrii - my: potepialiśmy, wy - nigdy. I taka tez była kolejność. I
                                  nie kwestionuj tego proszę, bo sama wiesz najlepiej, ze mijasz się z prawdą.

(Na marginesie: ten brak symetrii na dłuższą metę jest nie do zaakceptowania.
                                  Chcecie być grupą interesu - to proszę, ale niestety ze wszystkimi
                                  konsekwencjami. Jedną z tych konsekwencji będzie obojetność/brak przyjaciół
                                  spoza waszej grupy i wrogość reszty. Proponuję uwaznie się nad tym zastanowić.)

taki przyjety jezyk jest na tym
                                  > forum, taki wy akceptujecie. wiec ja tez.

Generalnie rzecz biorąc nikt z nas tego nie akceptuje - o czym było juz
                                  powyżej. Trudno mi jednak wykrzesać z siebie cokolwiek, kiedy wiem, ze to bydlę
                                  jest dla was rónoprawnym i cenionym partnerem - i to niezaleznie od tego jak
                                  zachowuje sie wobec innych osób, takze tych, jakie deklarowały wobec was
                                  zyczliwość. Poza tym nie ma równości poza brakiem reakcji (nie sposób przeciez
                                  reagowąć na wsysko i po co byłoby to robić?) a akceptacją wyjątkowo chamskiego
                                  zachowania i przyzwoleniem na nie. Po raz drugi więc nie ma tu symetrii.

• Gość: dana33 Re: do werwa IP: *.broadband.actcom.net.il 24.05.04, 22:59
                                    nu, werw, widzimy ten sam problem z dwoch roznych punktow.
                                    • werw Re: do werwa 24.05.04, 23:01
                                      No nie da się ukryć.
                                    • Gość: dana33 Re: do werwa ps IP: *.broadband.actcom.net.il 24.05.04, 23:04
                                      jeszcze jedno werw. prawdziwych przyjaciol nie traci sie z powodu roznicy zdan
                                      i asymetrii. ja mialam przyjaciolke, prawie 20 lat. ona byla lewicowa, ja
                                      prawicowa. prawie 20 lat wymiewalysmy jedna druga, bez przedciagania wzajemnego
                                      na druga strone mapy politycznej israela. po zabojstwie rabina powiedziala mi,
                                      ze "wyscie zabili rabina", niby ja tez, farsztejst. ja bylam jej przyjaciolka.
                                      jak widac, ona moja nie byla.
                                      • Gość: White Rower Re: do werwa ps IP: *.acn.pl 24.05.04, 23:08

> jeszcze jedno werw. prawdziwych przyjaciol nie traci sie z powodu roznicy zdan
                                        > i asymetrii.

Asymetria nie toleruje przyjaźni.
                                        • Gość: dana33 Re: do werwa ps IP: *.broadband.actcom.net.il 24.05.04, 23:13
                                          mozliwe. ale przyjazn asymetrie. natomiast przyjazn nie toleruje braku szacunku
                                          i braku zaufania.
                                          • Gość: White Rower Re: do werwa ps IP: *.acn.pl 24.05.04, 23:18
                                            Asymetria w stosunkach między ludźmi spełnia zupełnie inne zadania niż przyjaźń. Są niekompatybilne.

Zgadzam się, że przyjaźń nie toleruje braku szacunku i braku zaufania. Tak - bowiem i brak szacunku i brak zaufania to nic innego jak aspekty asymetrii.
                                            • Gość: dana33 Re: do werwa ps IP: *.broadband.actcom.net.il 24.05.04, 23:21
                                              nie jestem przekonana, ze masz racje.
                                              ide spac. mialam dzisiaj dlugi dzien i duzo za kierownica. dobranoc.
                                              • werw Re: do werwa ps 24.05.04, 23:28
                                                Na 100% ma rację.
                                      • werw Re: do werwa ps 24.05.04, 23:12

> jeszcze jedno werw. prawdziwych przyjaciol nie traci sie z powodu roznicy
                                        zdan
                                        > i asymetrii. ja mialam przyjaciolke, prawie 20 lat. ona byla lewicowa, ja
                                        > prawicowa. prawie 20 lat wymiewalysmy jedna druga, bez przedciagania
                                        wzajemnego
                                        >
                                        > na druga strone mapy politycznej israela. po zabojstwie rabina powiedziala
                                        mi,
                                        > ze "wyscie zabili rabina", niby ja tez, farsztejst. ja bylam jej
                                        przyjaciolka.
                                        >
                                        > jak widac, ona moja nie byla.

Ciężko w ogóle porównywac kontakty realne i wirtualne - ale jeśli już, to nie
                                        jest to zwykłą rówżnica zdań czy jakaś tam asymetria. Jeśli szukasz przyczyn
                                        antysemityzmu, to zastanów się nad tym uwaznie.

po zabojstwie rabina powiedziala mi,
                                        > ze "wyscie zabili rabina", niby ja tez, farsztejst. ja bylam jej
                                        przyjaciolka. jak widac, ona moja nie byla.

To przeciez ty cały czas mówisz jak twoja przyjaciółka, zauważ:)
                                        Istnienie Gucia twoim przecież zdaniem sprawia, my wszyscy zabiliśmy Rabina:)

Dobranoc.

• Gość: dana33 Re: do werwa ps IP: *.broadband.actcom.net.il 24.05.04, 23:19
                                          gdzie ja cos takiego twierdzilam werw? bo jak sobie przypominam, to ciagle
                                          mowie, jakie to szczescie, ze polska to nie split, wqrwiony i goldbaum. ty
                                          mozesz zacytowac jakis moj post, w ktorym plulam na polske i WSZYSTKICH
                                          polakow? to to samo, jak ja pisze o terrorystach arabskich, a ta zgraja
                                          forumowa natychmias zaczyna wyc, jak to ja i caly israel nienawidzimy
                                          wszystkich arabow. a ja mowie tylko o terrorystach.
                                          mozliwe, ze ja robilam blad, traktujac wszystkich forumowiczow jako normalnych
                                          ludzi, normalnych w moim pojeciu. ale tych normalnych ledwo tu mozna
                                          zauwazyc... pewnie dlatego sa normalni.... :(
    • l_murcielago Fatalne dla butow ale 25.05.04, 12:59
      Ludowa madrosc,
      taka prawde glosi
      Wdepnac w Borucha
      Szczescie przynosi.
    • l_murcielago Re: Na Kahanowca 26.05.04, 12:32

Choc Boruch pieprzy
      to jednak nie rucha
      Na taki problem
      Jedynie siwucha
      a jak nie siwucha