Dodaj do ulubionych

pietruszka to narkotyk

29.07.11, 18:43
Chcieli ogrzewać Arktykę, zawracać rzeki i budować nuklearne lokomotywy mknące przez Himalaje. A gdyby przyroda stawiła opór, załatwiliby ją bombami atomowymi.

Kiedy miesiąc temu naczelny lekarz Rosji wpisał pietruszkę na listę roślin zawierających substancje narkotyczne, wiele zjawisk z przeszłości stało się bardziej zrozumiałych.

www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/swiat/szalenstwa-radzieckich-naukowcow-nie-znaly-granic,79323,1
Obserwuj wątek
    • mlody747 Re: pietruszka to narkotyk 29.07.11, 18:54
      To jest artykuł dla ukrycia, ze w EU już niewolno kupić bez recepty, znaczącej ilości: minerałów, ziół, vota-min itd. Wymienione stały się kontrolowanymi lekarstwami, które tylko lekarz(mądry zatwierdzony przez szkole medyczna) może zapisać, a ze go nigdy nie uczono o tych środkach, to upiera się na medycynie syntetycznej.
    • borrka Artykul dobry... 29.07.11, 19:26
      Troche niepelny.

W Rosji, nie tylko w CCCP, humbug zawsze mieszal sie z geniuszem.

Juz Piotr I specjalizowal sie w kanalach z nikad do nikad, a jednak wypromowal zadupie Euroazji na mocarstwo.
      Nauka przenikala sie z walka dworskich kamaryli, a chocby taki Lomonosow byl bardziej dworakiem, niz uczonym.
      Uczonym oczywiscie tez:)

Dima Mendelejew, skandalista-bigamista i lepszy swir, byl jednym z najgenialniejszych ludzi - znormalizowal gorzałę !
      Ale serio, geniusz.

Lysenko, ewidentny hochsztapler, Miczurin szarlatan ... odnoszacy faktyczne sukcesy .

Korolow, wizjoner z szaraszki, bardziej manager, niz naukowiec, ale z sila przebicia mlota pneumatycznego.

PS. Mialem "narzeczona" z podmoskiewskiego Korolewa:)
      • wojciech.2345 Re: Artykul dobry... 29.07.11, 19:57
        A tak przy okazji.
        Wiesz coś o tym zawodniku?

www.kurginyan.ru/publ.shtml?cmd=add&cat=4&id=80
        • igor_uk Re: Artykul dobry... 29.07.11, 20:11
          Teraz borcia napewno juz bedzie wiedziec.
          a jak serio,chociaz i pytasz borcie ,a nie mnie-to moge pare slow na jego temat napisac.
          • wojciech.2345 Re: Artykul dobry... 29.07.11, 20:23
            W Polsce był taki podobny.
            Gadzina a niego była bardzo jadowita.

Jeśli możesz to skrobnij słów kilka.
            • igor_uk Kurginajan. 29.07.11, 21:11
              To jest jego motto.
              • wojciech.2345 Re: Kurginajan. 29.07.11, 21:13
                igor_uk napisał:
                > To jest jego motto.
                -------------------------------------
                Cenię zwięzłość myśli.

Powinien sobie kupić trumnę i w niej się się położyć.
                Po co się człek męczy?
          • walter622 Witaj Igor 29.07.11, 20:48
            igor_uk napisał:
            > moge pare slow na jego temat napisac.

Zanim przystąpisz do pisania rzuć na to okiem, to zrozumiesz. Forumowy Szarikow nawet
            nie we kim jest Bułhakow, a się pyta o Kurginjana. LOL

"Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
            Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz)
            • wojciech.2345 Re: Witaj Igor 29.07.11, 20:55
              walter622 napisał:
              > Zanim przystąpisz do pisania rzuć na to okiem, to zrozumiesz. Forumowy Szarikow
              > nawet nie we kim jest Bułhakow, a się pyta o Kurginjana. LOL
              ----------------------------
              Już pytałem Cię kto zacz ten Szaszłykow.

Ty milczysz jak zaklęty.
              • walter622 Re: Witaj Igor 29.07.11, 21:00
                Szarikow, ty przecież robisz za eksperta od ruskich i na dodatek chyba dostajesz jakieś
                grosze od Renowców za swoje wpisy.

"Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
              • malkontent6 Re: Witaj Igor 29.07.11, 21:05
                Czy już się dowiedziałeś kim są ci "Renowce" o których ten wariat ciągle pisze?
                • igor_uk wojtus. 29.07.11, 21:07
                  Ty naprawda nie wiesz kim byl Szarikow?
                  • wojciech.2345 Re: wojtus. 29.07.11, 21:11
                    igor_uk napisał:
                    > Ty naprawda nie wiesz kim byl Szarikow?
                    ----------------------------------
                    Nie pamiętam.
                    • igor_uk Re: wojtus. 29.07.11, 21:28
                      wojtus.sa takie rzeczy,ktorych nie mozno zapomniec.Szarikow,jak by ty cos o nim wiedzial,wlasnie czyms takim jest.
                      • wojciech.2345 Re: wojtus. 29.07.11, 21:38
                        igor_uk napisał:
                        > wojtus.sa takie rzeczy,ktorych nie mozno zapomniec.Szarikow,jak by ty cos o nim
                        > wiedzial,wlasnie czyms takim jest.
                        ---------------------
                        Sorry, pamiętam postacie z Dostojewskiego.
                        Przeczytałem jego chyba wszystkie książki prócz "Braci Karamazow".
                        Pamiętam Biezuchowa z "Wojny i pokoju".

Bułhakowa oglądałem w tv i nie pamiętam nic.
                        Eto wsio.
                        • igor_uk Re: wojtus. 29.07.11, 21:42
                          Nu to tak i trzeba bylo napisac,ze nie wiem kim jest Szarikow.A nie pisac,ze nie pamjetasz.
                          • wojciech.2345 Re: wojtus. 29.07.11, 21:49
                            igor_uk napisał:
                            > Nu to tak i trzeba bylo napisac,ze nie wiem kim jest Sza
                            > rikow
                            .A nie pisac,ze nie pamjetasz.
                            -----------------------------
                            Pepesza622 twierdził, że Szaszłykow to postać z Bułhakowa.

Dlatemu napisałem, że nie pamiętam.
                            • igor_uk Re: wojtus. 29.07.11, 21:53
                              wojtus,Szarikow i jest postacia z Bulhakowa.

p.s.Czemu piszesz Szaszlykow,jak Walter wspomina o Szarikowie.
                              • wojciech.2345 Re: wojtus. 29.07.11, 22:02
                                igor_uk napisał:
                                > wojtus,Szarikow i jest postacia z Bulhakowa.
                                >
                                > p.s.Czemu piszesz Szaszlykow,jak Walter wspomina o Szarikowie.
                                Bo Pepesza622 denerwuje się.
                                On chyba w realu nie używa wulgaryzmów.

Patrzę jak próbuje to robić.
                                Bawię się.
                              • walter622 Re: wojtus. 29.07.11, 22:33
                                igor_uk napisał:
                                > Czemu piszesz Szaszlykow

Bo tym samym potwierdza, że jest .... Szarikowym. )))))

**************************************************************
                                • borrka Dyzma Nikodem po polsku. 29.07.11, 22:43

• igor_uk Re: Witaj Igor 29.07.11, 21:08
                  malkontent,a kogo pytasz? I o jakim wariacie wspominasz?
                  • malkontent6 Re: Witaj Igor 29.07.11, 21:17
                    igor_uk napisał:

> I o jakim wariacie wspominasz?

Pisuje tu pewien obłąkany człowiek:

forum.gazeta.pl/forum/w,50,127469390,127473192,Re_Witaj_Igor.html
                    • igor_uk Re: Witaj Igor 29.07.11, 21:33
                      malkontent,ale Walter nic wariackiego nie pisze .
                      Ty,naprawda nic o "Operacji Ren" nie slyszales?
                      A wiesz kto finansowal powstanie "Ligi Polskich Rodzin"? A to tylko mala czastka tej operacji.
                      • malkontent6 Re: Witaj Igor 29.07.11, 21:38
                        igor_uk napisał:

> Ty,naprawda nic o "Operacji Ren" nie slyszales?

Nie.

> A wiesz kto finansowal powstanie "Ligi Polskich Rodzin"?

Nie.
                        • igor_uk malkontent. 29.07.11, 21:44
                          Zapomnialem,ze ty mieszkasz w USA.To skad by wiedziales o takich rzeczach.Na pierwszych stronach gazet o tym nie pisza,a i RT nic o tym nie wspominala.
                          • malkontent6 Re: malkontent. 29.07.11, 22:00
                            igor_uk napisał:

> Zapomnialem,ze ty mieszkasz w USA.To skad by wiedziales o takich rzeczach.Na pi
                            > erwszych stronach gazet o tym nie pisza,a i RT nic o tym nie wspominala.

Dlatego jestem na tym forum. Może się czegoś dowiem. :)
                            • eva15 Rosjanin uświadamia Polaka odnośnie Polski 29.07.11, 22:59
                              Niezłe kino - Rosjanin z GB musi uświadamiać Polaka z Hameryki odnośnie wydarzeń w Polsce.
                              Koeljny dowód na to, jak Hameryka wpływa niszcząco na umysły.
                              • wojciech.2345 Re: Rosjanin uświadamia Polaka odnośnie Polski 29.07.11, 23:02
                                Rzecz w tym, że Igorek zmyśla.
                                Wymyślił z Pepeszą622 akcję Ren.

Ponoć dzieci w piaskownicach o tym wiedzą.
                                Ja pierwsze słyszę.
                                • eva15 Re: Rosjanin uświadamia Polaka odnośnie Polski 29.07.11, 23:07
                                  Ha, ha, jeszcze lepiej. O Szarikowie też nie słyszałeś, to znaczy, że i jego nie ma?
                                  • wojciech.2345 Re: Rosjanin uświadamia Polaka odnośnie Polski 29.07.11, 23:08
                                    eva15 napisała:
                                    > Ha, ha, jeszcze lepiej. O Szarikowie też nie słyszałeś, to znaczy, że i jego nie ma?
                                    -----------------------
                                    Szaszłykow to inna para kaloszy.
                                    • eva15 Re: Rosjanin uświadamia Polaka odnośnie Polski 29.07.11, 23:10
                                      A skąd wiesz, skoro nie wiesz, kto to jest?
                                      • wojciech.2345 Re: Rosjanin uświadamia Polaka odnośnie Polski 29.07.11, 23:11
                                        eva15 napisała:
                                        > A skąd wiesz, skoro nie wiesz, kto to jest?
                                        ----------------------------
                                        Sprawa Szaszłykowa był już wyjaśniana.
                                        • eva15 Re: Rosjanin uświadamia Polaka odnośnie Polski 29.07.11, 23:13
                                          Ktoś się nad tobą zlitował? Podziękuj mu.
                                          • wojciech.2345 Re: Rosjanin uświadamia Polaka odnośnie Polski 29.07.11, 23:15
                                            eva15 napisała:
                                            > Ktoś się nad tobą zlitował? Podziękuj mu.
                                            ---------------------------------------------
                                            W czym zlitował? Ileś tam książek rosyjskich pisarzy
                                            przeczytałem. Pamiętam z tego mało.

Nie chce mi się teraz wchodzić w jakieś ROZUMIENIE czy to Rosji,
                                            czy literatury tego kraju.

To nie moja profesja.
                                            • eva15 Re: Rosjanin uświadamia Polaka odnośnie Polski 29.07.11, 23:20
                                              No to jak się ograniczasz do swojej profesji, to po co włączasz się na fora, gdzie nic nie wiesz i jeszcze jesteś z tego zadowolony?
                                              • wojciech.2345 Re: Rosjanin uświadamia Polaka odnośnie Polski 29.07.11, 23:27
                                                A gdzie jest napisane "ograniczasz".

Przestawiasz akcenty w wypowiedzi adwersarza złośliwie.
                                                • eva15 Re: Rosjanin uświadamia Polaka odnośnie Polski 29.07.11, 23:29
                                                  Nudzisz, , po co włączasz się do dyskusji o których nie masz pojęcia? Robisz to cząsto i za każdym razem jest śmiesznie. Na tym kończę, bo zaczynasz bić pianę.
                                                  • wojciech.2345 Re: Rosjanin uświadamia Polaka odnośnie Polski 29.07.11, 23:31
                                                    eva15 napisała:
                                                    > Nudzisz, , po co włączasz się do dyskusji o których nie masz pojęcia? Robisz to
                                                    > cząsto i za każdym razem jest śmiesznie. Na tym kończę, bo zaczynasz bić pianę.
                                                    ---------------------
                                                    Jetem w swoim wątku.
                                              • walter622 Witaj Evo15 30.07.11, 00:26
                                                eva15 napisała:

> po co włączasz się na fora, gdzie nic nie wiesz i jeszcze jesteś
                                                > z tego zadowolony?

Jest Szarikowem - taka szarikowska natura. W całej tej historyjce najśmieszniejsze jest to, że z braku wiedzy on nie ma nawet świadomości śmieszności sytuacji w jakiej się znalazł.
                                                Biedaczyna dał się wpuścić w maliny z tym Bułgakowem jak swego czasu z "czeczeńskimi księżniczkami". Jak na razie ustaliliśmy, że Bułgakowa i Tołstoja nie czytał. Może jego jutro przetestujemy z Dostojewskiego ? Szykuje się niezła zabawa - na zakończenie "ekspert" oznajmi, że coś z Dostojewskiego zobaczył w TV. LOL

• malkontent6 Re: Rosjanin uświadamia Polaka odnośnie Polski 29.07.11, 23:26
                                eva15 napisała:

> Niezłe kino - Rosjanin z GB musi uświadamiać Polaka z Hameryki odnośnie wydarz
                                > eń w Polsce.

Dziwne, że jakoś niewielu Polaków słyszało o tych wydarzeniać, które Rosjanie doskonale znają.

Ale z Rosjanami tak już jest. Dzisiaj jeden z nich powiedział mi na tym forum, że w czasie II Wojny większość Polaków walczyła po stronie Niemców.
                                • eva15 Re: Rosjanin uświadamia Polaka odnośnie Polski 29.07.11, 23:33
                                  A jak tą większość Polaków, co nie słyszała zmierzyłeś?
                                  • wojciech.2345 Re: Rosjanin uświadamia Polaka odnośnie Polski 29.07.11, 23:35
                                    eva15 napisała:
                                    > A jak tą większość Polaków, co nie słyszała zmierzyłeś?
                                    --------------------------
                                    Wy Rosjanie na tym forum macie chyba inaczej skonstruowane mózgi.

Ręce opadają.
                                  • malkontent6 Re: Rosjanin uświadamia Polaka odnośnie Polski 29.07.11, 23:38
                                    eva15 napisała:

> A jak tą większość Polaków, co nie słyszała zmierzyłeś?

Wojtek ma rację. Ręce opadają.
                      • wojciech.2345 Re: Witaj Igor 29.07.11, 21:39
                        igor_uk napisał:
                        > malkontent,ale Walter nic wariackiego nie pisze .
                        > Ty,naprawda nic o "Operacji Ren" nie slyszales?
                        > A wiesz kto finansowal powstanie "Ligi Polskich Rodzin"?
                        ----------------------
                        Myślę, że zmyślasz.

Sorry.
                        • igor_uk Re: Witaj Igor 29.07.11, 21:45
                          wojtus,nie zartuj z powznej sprawy. Nie uwierze,ze ty,zwolennik PiS,nic o tym nie wiesz.
                          • wojciech.2345 Re: Witaj Igor 29.07.11, 21:50
                            igor_uk napisał:
                            > wojtus,nie zartuj z powznej sprawy. Nie uwierze,ze ty,zwolennik PiS,nic o tym nie wiesz.
                            -------------------------
                            Od Pepeszy622 dowiedziałem się o tym.

Nadal nie wiem czy to prawda.
                            Bo on kłamczuch.
                            • igor_uk Re: Witaj Igor 29.07.11, 21:55
                              wojtus,nu to masz problem.Walteru nie wierzysz,mnie ,co zawsze podkreslasz,rowniez nie wierzysz.W taki sposob i zejdziesz z tego Swiatu w niewiedze.
                              • wojciech.2345 Re: Witaj Igor 29.07.11, 22:05
                                igor_uk napisał:
                                > wojtus,nu to masz problem.Walteru nie wierzysz,mnie ,co zawsze podkreslasz,rowniez nie wierzysz.W taki sposob i zejdziesz z tego Swiatu w niewiedze.
                                -------------------------------------
                                Nie bój żaby.

Poradzę sobie.
                                • igor_uk Re: Witaj Igor 29.07.11, 22:17
                                  Jak widac,nie radzisz,wlasnie dla tego nie wiesz nic o tej operacji.
                                  A moze tylko udajesz?
                                  • wojciech.2345 Re: Witaj Igor 29.07.11, 22:19
                                    igor_uk napisał:
                                    > Jak widac,nie radzisz,wlasnie dla tego nie wiesz nic o tej operacji.
                                    > A moze tylko udajesz?
                                    ------------------------------
                                    Może taka akcja jest.

Ja nic nie wiem.
                                  • walter622 Re: Witaj Igor 29.07.11, 22:39
                                    igor_uk napisał:
                                    > A moze tylko udajesz?

"Karman szire - łapszu wieszajet". Już oni się do tego przyznają.

• wojciech.2345 Re: Witaj Igor 29.07.11, 21:10
                  malkontent6 napisał:
                  > Czy już się dowiedziałeś kim są ci "Renowce" o których ten wariat ciągle pisze?
                  ------------------------------
                  Walter twierdzi, że jest akcja PiS-u Ren.
                  Piszącym na forum płacą 1 zł za post.
                  Nie wiem czy to prawda.

Ja też nie wiedziałem o co mu chodzi, bo wyszperałem, że akcja Ren to
                  dzieło komunistów z PRL-u. A to już zupełnie inna parafia.
        • borrka Politolog skandalista... 29.07.11, 22:48
          Geolog i kulturysta.
          Ostatnio sugeruje, ze Matuszka juz stracila Kaukaz i ze bedzie dalszy rozpad Federacji.
          • igor_uk Re: Politolog skandalista... 29.07.11, 22:54
            borcia napisal o Kurginianie :
            "Politolog skandalista".
            Borcia,o tm ty rowniez masz blade pojecie.Cos gdzies usluszales i juz uwazasz sie za eksperta.
            O Kurginianie mozno napisac wiele,ale tylko nie skandalista.To typowy ormiansko-radziecki czlowiek.Jak ktos cos wie o Ormianach,wie dobrze co to znaczy.Ale ty,borcia,o tym nie wiesz nic.
            • borrka Pieprzysz, Igorek. 29.07.11, 22:56
              Nie zrozumiales zartu.
              • igor_uk Re: Pieprzysz, Igorek. 29.07.11, 23:04
                borcia, teraz to powiesz ,ze to byl zart.Tylko w takim razie,wskaz w ktorym miejscu mialo byc smiesznie.

p.s.borcia,nikuja nie wiesz,a glos zabierasz,jak cie na to wskażesz,albo "uciekasz" nad jezioro,albo stwierdzasz,ze to zart.
                borcia,czy ty masz jaja?
          • wojciech.2345 Re: Politolog skandalista... 29.07.11, 22:57
            borrka napisał:
            > Geolog i kulturysta.
            > Ostatnio sugeruje, ze Matuszka juz stracila Kaukaz i ze bedzie dalszy rozpad Federacji.
            On mówi jak jakiś historiozof.
            Wygląda to nieciekawie.

Skacze w argumentacjach od starożytnej Grecji do współczesnej Rosji.
            Dziwnie to wygląda,

To tak najdelikatniej mówiąc.
            Mogę się jednak mylić.
            • borrka Politolog skandalista... 29.07.11, 23:05
              Czlowiek - orkiestra, o wielostronnych zainteresowaniach.
              Skrzyzowanie Urbana, Maciarewicza i Wernyhory .

Komunistyczny karierowicz (niedoszly), ktory zostal opozycjonista w Rosji wspolczesnej.

Glownie politolog, ale politolog cyrkowiec.
              Z wyksztalcenia miedzy innymi geolog.
            • igor_uk Re: Politolog skandalista... 29.07.11, 23:06
              wojtus,wiele nie mylisz sie.To taki ormianski borcia,tylko mial wiecej szczescia.O nim mowia,a borcia musi zakladac watki,zeby o nim cos pisali.
    • lubat Re: pietruszka to narkotyk 29.07.11, 22:27
      Wojtusiu, milaćku, słyszałeś kiedyś powiedzenie, że największym idiotą jest ten, kto sie powołuje na opinie idiotów? Szczególnie tych z polskiej z dziada pradziada gazety.

Wśród wszystkich ludzi o ilorazie powyżej 80-90 panuje powszechna zasada, że o przeciwniku, który regularnie spuszcza nam manto nie mówi się źle. Wprost przeciwnie - podkreśla się jego przewagi, bo w ten sposób podkreśla się swoją własną rangę. Jeśli już ulegamy, to nie byle komu. Ta zasada nie ma wzięcia w Polsce. Tu akurat modne jest ciągłe podkreślanie głupoty swego przeciwnika/wroga. A to akurat jeszcze bardziej deprecjonuje i obniża rangę nas, jako tej ofiary losu i własnej głupoty.

Zamiast powtarzać dyrdymały njusłyka, czy wacka, podaj źródło oryginalne, urzędowe, gdzie jest to stwierdzenie o szkodliwości pietruszki. Obawiam się, że będziesz miał problemy, bo to zarządzenie istnieje tylko w polskich główkach.

Jak już bardzo chcesz się pośmiać z głupoty (tym razem nie swojej) to podam ci powód. W początku lat 90-tych amerykańska aktorka Meryl Streep powiedziała w jednym z wywiadów, że nie je jabłek, ponieważ wyczytała, że zawierają jakąś truciznę (już nie pamiętam jej nazwy). Słowa Streep są/były większą wyrocznią dla milionów Amerykanów, niż werdykt Waszyngtona, Einsteina i Nobla razem wziętych i sadownicy amerykańscy zaczęli liczyć straty w dziesiątkach, setkach milionów. I nic nie pomagały stwierdzenia największych autorytetów ds. żywienia, że w zasadzie Streep ma rację, pod warunkiem, że człowiek by zjadł w ciągu dnia ok. 2 ton jabłek, a właściwie to tylko sam "szkodliwy" związek chemiczny wyabstrahowany z tych dwóch ton jabłek.

• wojciech.2345 Re: pietruszka to narkotyk 29.07.11, 22:36
        Śmiejemy się z ludzi śmiesznych.

Z Rosjan śmialiśmy się zawsze.
        Nawet można był PRL-u za to pójść do więzienia.
        (Był na tym forum o tym wątek).

Pamiętam w jakiejś polskiej gazecie rubrykę osiągnięcia
        nauki radzieckiej. Było z czego się śmiać.

A tutaj masz mój niedawny wpis o lwie, którego słynni radzieccy uczeni
        nauczyli jeść trawę.

forum.gazeta.pl/forum/w,50,127130410,127134795,Re_czerwony_sztandar.html
        • igor_uk Re: pietruszka to narkotyk 29.07.11, 22:48
          wojtus,to wy nie z ruskich smiali sie,a z siebie.
          A wiesz czemu?
          • wojciech.2345 Re: pietruszka to narkotyk 29.07.11, 22:53
            igor_uk napisał:
            > wojtus,to wy nie z ruskich smiali sie,a z siebie.
            > A wiesz czemu?
            ----------------------
            I za to w PRL-u wsadzali do więzienia?
            LOL.

Co Ty dzisiaj jadłeś?
            • johnny-kalesony Re: pietruszka to narkotyk 29.07.11, 23:04
              2 tony jabłek?

Pozdrawiam
              Keep Rockin'
          • borrka Bredzisz, Igorek. 29.07.11, 22:53
            Polak, jak wyjezdzal do CCCP, mogl poznac qurwe, tajniaka i zlodzieja.
            Inni sie nie kontaktowali.
            Dawalo, to falszywy obraz spoleczenstwa, czy smieszny, to bym dyskutowal.
            Dla mnie straszny.
            • igor_uk Re: Bredzisz, Igorek. 29.07.11, 22:56
              To w czym ja bredze?
              To raczej ,tak wynika z twoich slow,bredzi wojtus.
              borcia,juz nachlal sie?
              • borrka Cos slaby z Toba kontakt, Igorek. 29.07.11, 22:59
                Ja, dzieki Rodzicom, znalem normalnych, wartosciowych Ruskich.
                Polacy znali postacie karykaturalne, to sie wysmiewali.
                Tez bys sie wysmiewal.
                • igor_uk borcia,ty w ogule nie kontaktujesz. 29.07.11, 23:24
                  borcia,mieszkalem wystarczajaco dlugo w Polsce,zeby miec wlasne zdanie w tym temacie.
                  Smiejac sie z Rosjan,Polace smiali sie,tak naprawda, z siebie.Ale to te,durniejsze,madrzejsze nie smiali sie,a tylko podziwiali.
                  A co ty robiles?
                  • borrka Konfabulujesz, Igorek. 29.07.11, 23:28
                    Mieszkales na jakiejs bialostockiej wiosce ?
                    W upadlym PGR ?
                    • igor_uk borcia kabareciarz. 30.07.11, 00:01
                      Nie,borcia,mieszkalem w centralnej Polsce. Zreszta mam tam nadal piekne mieszkanie na wlasnosc.
                  • wojciech.2345 Re: borcia,ty w ogule nie kontaktujesz. 29.07.11, 23:32
                    igor_uk napisał:

> borcia,mieszkalem wystarczajaco dlugo w Polsce,zeby miec wlasne zdanie w tym te
                    > macie.
                    > Smiejac sie z Rosjan,Polace smiali sie,tak naprawda, z siebie.Ale to te,durnie
                    > jsze,madrzejsze nie smiali sie,a tylko podziwiali.
                    > A co ty robiles?
                    -------------------------
                    LOL.
                    LOL.

LOL.
              • wojciech.2345 Re: Bredzisz, Igorek. 29.07.11, 22:59
                igor_uk napisał:
                > To w czym ja bredze?
                > To raczej ,tak wynika z twoich slow,bredzi wojtus.
                > borcia,juz nachlal sie?
                Dowcipów, żartów o Rosjanach było w Polsce duuuuuuużo,
                a może jeszcze więcej.

Kpiliśmy z Was.
              • wojciech.2345 Re: Bredzisz, Igorek. 29.07.11, 23:30
                igor_uk napisał:

> To w czym ja bredze?
                > To raczej ,tak wynika z twoich slow,bredzi wojtus.
                > borcia,juz nachlal sie?
                ---------------------
                Igorku
                gadasz od rzeczy i nie przyjmujesz do wiadomości, że na początku
                PRL-u szło się do więzienia, bo nie mieliście poczucia humoru.

Za moich czasów za publiczne opowiadanie dowcipów o CCCP można
                było być wyrzuconym ze studiów.

Tak Igorku było.
                I ja to pamiętam.
            • jk2007 Re: Bredzisz, Igorek. 29.07.11, 23:12
              borrka napisał:
              > Polak, jak wyjezdzal do CCCP, mogl poznac qurwe, tajniaka i zlodzieja.

coz za bolesne doswiadczenia masz! ale sadze, ze w CCCP udawales Ukrainca
              • borrka Udawanie, to wasza specjalnosc, 29.07.11, 23:15
                A w CCCP zawsze brali mnie za Balta.
            • eva15 Straszne czasy to były, borrcia 29.07.11, 23:17
              borrka napisał:

> Inni sie nie kontaktowali.
              > Dawalo, to falszywy obraz spoleczenstwa, czy smieszny, to bym dyskutowal.
              > Dla mnie straszny.

Nooo, nawet specjalnie na przyjazd Polaków zapełniano ulice q.wą, tajniakami i złodziejami. Strach było chodzić! To były trudne czasy dla Polaków.
              • borrka Bzdurki gadasz, Efcia. 29.07.11, 23:21
                Nawet nie sa smieszne,
                Jakbys widziala, jak tajniacy wyprowadzaja sowieckiego oficera z restauracji za rozmowe z polskimi studentami, byloby Ci mniej smiesznie.
                • igor_uk Re: Bzdurki gadasz,borcia. 29.07.11, 23:35
                  borcia,kiedys slyszalem taka opowiastke,jednego z tych,co byl w ZSRR.
                  On opowiadal,jak to caly czas jego przesladowali radzieckie tajniaki,nie dawali kroku zrobic,bez opieki.
                  Jakos zaczal opowiadac,jak weczorem wybral sie,z kolega Polakiem,na pzechadzke i zabladzili sie.A poniewaz bylo juz bardzo pozno,to nie bylo kogo zapytac o droge do Hotela.
                  Ja go zapytalem:
                  A czemu nie zapytaliscie o droge u swojego "opiekuna"?Na co on powiedzial-Daj spokoj,zadnego tajnaika to ja tam nigdy nie widzialem.I dalej powiedzial cos,co mnie utkwilo mocno w pamieci:
                  " Jak przyjechalem z wycieczki do ZSRR,to na poczatku probowalem opowiadac,jak tam bylo naprawda,to mnie odrazu nawyzywali od komucha i stwierdzili,ze mnie ruskie przekabacili i od tej pory zaczalem opowiadac to,co ode mnie oczekuja".
                  Borcia,taka jest wasza prawda o Rosji .
                  • borrka Jak klamiesz, klam sensownie. 29.07.11, 23:40
                    Ja tego liejtenanta widzialem na wlasne oczy.
                    Kagebowcy hotelowi wyprowadzili go z restauracji za rozmowe z Polakami.
                    Nie wiedzialem, o co chodzi.
                    Dzieciak bylem.
                    • eva15 Re: Jak klamiesz, klam sensownie. 29.07.11, 23:58
                      borrka napisał:

> Ja tego liejtenanta widzialem na wlasne oczy.
                      > Kagebowcy hotelowi wyprowadzili go z restauracji za rozmowe z Polakami.

Co w tym dziwnego? Była Zimna Wojna, wyobrażasz sobie oficera USA/NATO plotkującego na luzie z jakimś Rosjaninem??

> Nie wiedzialem, o co chodzi.
                      > Dzieciak bylem.

Dzieciakiem zostałeś.
                      • borrka Rosjanin rozmawiajacy z oficerem NATO... 30.07.11, 00:02
                        To byl na 100% Stierlitz !
                        • eva15 Re: Rosjanin rozmawiajacy z oficerem NATO... 30.07.11, 00:27
                          borrka napisał:

> To byl na 100% Stierlitz !

No i tylko wygłupy ci pozostają. Ja natom,iast mieszkam w miejscu gdzie stacjonowały jednostki USA i wiem, co mówię.
                    • igor_uk borcia. Jak klamiesz, klam sensownie. 30.07.11, 00:07
                      borcia,przestan glindzic.Dzieciakiem byles,dzieciakem i pozostales sie.
                      Wlasnie takie jak ty,te bajki i opowiadali o tajniakach.
                      Najwyzej was mogli pilnowac najmarniejsze milicjanci,ktory walczyli ze spekulantami.
                      borcia,przeciez dobrze wiesz,ze Polace na wycieczki zawsze jezdzili z towarem.
                      • borrka Igorek, o towar pytali sie sami hotelowi czekisci. 30.07.11, 00:09
                        Taka byla konwencja.
                        Do lejtnanta wezwali innych.
                        Chyba jasne, ze nie wiem skad.

To byl straszny kraj.
                        • igor_uk Re: Igorek, o towar pytali sie sami hotelowi czek 30.07.11, 00:14
                          borcia,naprawda nudzisz juz z tymi czekistami.
                          Da po kuj Polakami by czekisci interesowali sie? Wlasnie o to chodzi,ze klamiecie,jak najeci.Jak was w Rosji pogonil jakijs posterunkowy z bazaru,gdzie wy cos tam sprzedawali,to po powrocie opowiadaliscie bzdury,ze wam KGB swobodnie oddychac nie pozwolalo.
                          borcia,te bajki opowiadaj wojtusiu,ale nie mnie.
                          • borrka Fo shizzle my nizzle :) 30.07.11, 01:38

• wojciech.2345 Re: Bzdurki gadasz,borcia. 29.07.11, 23:44
                    Igorku
                    w latach 80-tych było takie w Polsce powiedzenie.
                    "Lepszy pershing w ogrodzie, niż sąsiad na wschodzie".

Wy Rosjanie nie przyjmujecie do wiadomości, że tak Was
                    właśnie widzieliśmy.

Czas otrzeźwieć od tej sowieckiej propagandy, że Was cały świat kocha.
                    Każdy irracjonalizm ma jakieś granice.
                    Ileż Wam trzeba tłumaczyć proste fakty?
                    • igor_uk Re: Bzdurki gadasz,borcia. 30.07.11, 00:08
                      wojtus,w kazdym narodzie sa madre i sa glupi ludzi.
                      Przykro mnie.
                  • eva15 W ZSRR ścigano wszelkie q.restwom, nawet pozorne 29.07.11, 23:50
                    Za późnego Gierka w mojej szkole, która miała rozszerzony program rosyjskiego była wymiana z ZSRR, całkiem taka, jak jest od lat wszechobecna na Zachodzie, już wtedy mieliśmy jako nauczycieli nativ speaker i wyjazdy do ZSRR na wymianą szkolną w starszych klasach - nasi do ZSRR (Moskwy) Rosjanie do nas do domów. Ja się na wyjazd nie załapałam, bo pojechało starsze rodzeństwo i starsi koledzy/koleżanki. Ich jedyne negatywne wrażenia po powrocie dotyczyły nie rosyjskiego q.restwa lecz odwrotnie! Polskie smarkue łaziły po Moskwie w super mini, ledwo przykrywającymi tyłek, a za nimi gnały radzieckie babuszki wyzywając je od q.rew. Atentyczne!
                    • borrka To byly znajome babuszki z Miedwiedkowa! 29.07.11, 23:57
                      Efciu, Rosja przejela jeden obyczaj z CCCP.
                      W wiekszosci hoteli, 5 minut po wejsciu do pokoju dzwoni telefon z "oferta".
                      Ostatnio troche tego mniej, ale bylo meczace.

W Kraju Rad byly to konfidentki KGB, czasem pozwalano im poslubic klienta z Zachodu i stawaly sie "Interdiewoczkami".

Nie rozumiesz systemu ani w zab.
                      • eva15 Re: To byly znajome babuszki z Miedwiedkowa! 30.07.11, 00:23
                        borrka napisał:

> Efciu, Rosja przejela jeden obyczaj z CCCP.
                        > W wiekszosci hoteli, 5 minut po wejsciu do pokoju dzwoni telefon z "oferta".

Jak by to powiedział Pimpuś walnij się deklem od klozetu w głowę, ja tak nie powiem, ale on często ma rację.
                        Już jako szpion niemiecki byłam w świeżo postradzieckiej Rosji wiem NA PEWNO, że nikt do mnie co 5 min. nie dzwonił. Jedyne co mnie spotkało złego to to, co moje koleżanki z liceum. Będąc z oficjalną delegacją niemiecką wyszłam sama na miasto i gdy wracałam do naszego eleganckiego hotelu nie chciano mnie tam wpuścić. Błędem okazała się moja (wtedy jeszcze dość dobra, ale z obcym akcentem ) znajomość rosyjskiego. Ochrona przyporządkowała mnie jako wędrowną q.rwę z PL, Ukrainy albo z Pribałtyki , zrobilo się gorąco, bo papiery zostawiłam w pokoju a oni mi nie wierzyli . Dopiero Niemcy wracający z miasta wyratowali mnie z opresji. Później, patrząc na urodę miejscowych i napływowych q.rew w tym drogim hotelu, uznałam zachowanie ochrony za komplement mimo, że nie mam kompleksów patrząc w lustro, one jednak były jeszcze ładniejsze.

Wiem, borrcia, wiem, ja nawet Niemiec nie rozumiem, a co dopiero Rosji. Gdyby nie ty błądziłabym we mgle.

• eva15 Re: To byly znajome babuszki z Miedwiedkowa! 30.07.11, 00:46
                          Sorry załapał po czasie, że chodziło ci TYLKO o q.rewskie oferty a nie o zwiadowcze. Zmyliłeś mnie pisząc o tajniakach na każdym rogu. Tych nie widziałam, nikt nie próbował mnie obserwować/werbować, podobnie jak nie widziałam wspomnianych przez ciebie złodziei . Q.restwo i owszem było powszechne tyle, że jak piszę, w znacznym stoponiu pozarosyjskie. Dlatego uznano mnie za jedną z tej dorabiającej pozarosyjskiej grupy - obcy akcent, młodość, uroda wystarczyły. Miały chłopaki w hotelu doświadczenie.
                          • walter622 Re: To byly znajome babuszki z Miedwiedkowa! 30.07.11, 00:54
                            eva15 napisała:
                            > Q.restwo i owszem było powszechne tyle, że jak piszę, w znacznym stoponiu
                            > pozarosyjskie.

Nie wiem jak w tym roku (wiadomo - Tahir i nadal bardzo niespokojnie) lecz w ostatnich latach panienki podróżowały głównie do Egiptu.

• zlotamajka Re: To byly znajome babuszki z Miedwiedkowa! 30.07.11, 01:00
                              I Korei Pld. Widocznie bardziej sie oplacalo.
                              • walter622 Re: To byly znajome babuszki z Miedwiedkowa! 30.07.11, 01:04
                                zlotamajka napisała:

> I Korei Pld. Widocznie bardziej sie oplacalo.

O Korei nie wiem - nie byłem. Natomiast w Egipcie było zatrzęsienie młodych Polek
                                w czasach gdy prezio obiecywał wszystkim Polakom podróże do Egiptu (jak widać część
                                skorzystała z jego oferty).

• zlotamajka Re: To byly znajome babuszki z Miedwiedkowa! 30.07.11, 01:08
                                  Ja pisze o Rosjankach w Korei Pld.
                            • eva15 Re: To byly znajome babuszki z Miedwiedkowa! 30.07.11, 01:11
                              No właśnie i dla borrci wszystkie te wędrowne z b. Ostblocku to Rosjanki.
                        • zlotamajka Re: To byly znajome babuszki z Miedwiedkowa! 30.07.11, 00:54
                          Za to w Korei Pld Rosjanki zrobily sobie reputacje. Beda biala dziewczyna wszedzie pytano czy Rosjanka. W restauracji, taksuwkarze itd itd. A raz probowalo mnie zaczepic po rosyjsku dwoch facetow a co naprawde dziwnie bo wygladali na Hindusow. W koncu jak ignorowanie nie pomoglo to powiedzialam im f off i szybko poszlam do domu.
                          • eva15 Jak pokonać Rosję 30.07.11, 01:28
                            W Niemczech każda prostytutka, czy to z Ukrainy, Litwy, Łotwy albo innej byłej ZSRR-republiki podaje się za Rosjankę. Widać jakoś to bardziej rajcuje klientów zachodnich, a Niemców zwłaszcza.
                            • zlotamajka Re: Jak pokonać Rosję 30.07.11, 01:32
                              Mozliwe ze byly z Litwy czy innej Republiki. NIe wiem zadej nie widzialam. To wszystko z opowiadan. Choc mam przeczucie ze w przypadku Korei to wiele bylo ze wschodnich czesci Rosji. Powtarzam, tylko przypuszczenia czysto na bazie geograficznej.
                            • borrka Coz za gleboka znajomosc tematu! 30.07.11, 01:34
                              KAZDA !:):)
                              • eva15 Re: Coz za gleboka znajomosc tematu! 30.07.11, 02:01
                                Może i nie każda, borrcia, o to spierać się nie chcę, znasz Niemcy wszak lepiej niż ja. Ale posunąć Rosjankę dla Niemca , czy innego zachodniego alianta, to jednak co innego niż mieć w płatnej łożnicy np,. Moładawiankę - nikt nawet nie wie o co chodzi, co to za ustrojstwo.
                • eva15 Re: Bzdurki gadasz, Efcia. 29.07.11, 23:40
                  borrka napisał:

> Nawet nie sa smieszne,
                  > Jakbys widziala, jak tajniacy wyprowadzaja sowieckiego oficera z restauracji za
                  > rozmowe z polskimi studentami, byloby Ci mniej smiesznie.

Borrcia, przestać p.przyć, wojsko to nieco co innego, nie rozszerzaj tego na całe społeczeństwo. Chodziłam do liceum z rozszerzonym rosyjskim i mieliśmy wymianę z Moskwą. Ja się na wyjazd nie załapałam, bo pojechało starsze rodzeństwo, ale wiem od niego i od kolegów, jak było, nie pleć od rzeczy. Poza tym miałam w ramach wymiany Ruskich w swojej chałupie. Daj se siana. Opowiedz lepiej jak to jest z obcokrajowcami na niemieckiej poczcie.
                  • borrka Z tej szkoly masz kwit... 29.07.11, 23:44
                    Ze znasz niemiecki, Efcia ?
                    • eva15 Re: Z tej szkoly masz kwit... 29.07.11, 23:53
                      Nie, potem szybko przerzucili mnie na inny odcinek, bo byłam zdolna i dobrze się zapowiadałam.
              • eva15 Re: Straszne czasy to były, borrcia 29.07.11, 23:24
                Niby czasy dla Polaków były trudne, ale niektórzy zasmakowali w tym q.restwie, złodziejstwie i tajniactwie, np. Osiecka, Wajda, Rodowicz, Czerwone Gitary itd. itd.
                Osieckiej to nawet jeden złodziej/tajniak/albo męska q. (niepotrzebne skreślić) poświęcił piękną całkiem piosenkę.
                • borrka Zlituj sie, Efcia ! 29.07.11, 23:29
                  Nawet nie komentuje.
                  • eva15 Re: Zlituj sie, Efcia ! 29.07.11, 23:55
                    Nobo i jak miałbyś?
                • wojciech.2345 Re: Straszne czasy to były, borrcia 29.07.11, 23:33
                  A Ty myślisz, że kochaliśmy Rosjan?

Kpisz.
                  • eva15 Re: Straszne czasy to były, borrcia 29.07.11, 23:54
                    Wy a "my", to kto?
                    • wojciech.2345 Re: Straszne czasy to były, borrcia 30.07.11, 00:04
                      eva15 napisała:
                      > Wy a "my", to kto?
                      ----------------------
                      Ty chyba jesteś Rosjanką.

Zdziwiłbym się gdyby się okazało, że Polska to Twoja ojczyzna..
                      • eva15 Re: Straszne czasy to były, borrcia 30.07.11, 00:50
                        Naturalnie, skoro nie idiota, to nie Polak..
                        • walter622 Re: Straszne czasy to były, borrcia 30.07.11, 01:24
                          eva15 napisała:

> Naturalnie, skoro nie idiota, to nie Polak..

Widzisz, "prawdziwy Polak" ( taki na przykład nasz "szlachetnie" urodzony klown) nie czytał
                          Pana Tadeusza, a tym bardziej jakiegoś Bułgakowa czy Tołstoja. Dzięki temu ma świadomość swojej wyższości kulturalnej - nie to co jakieś "ruskie ścierwa". Wiec jak znasz twórczość Bułgakowa to wojtuś do nieskończoności jest pewien, że Polką to nie jesteś (tą "prawdziwą
                          Polką" z obowiązkowym pisuarowskim znakiem jakości).

Chcesz się pośmiać to zobacz - głębia wiedzy (coś w stylu klowna i wojtusia)

www.youtube.com/watch?v=5WUdOm7LHCg&playnext=1&list=PLF1E82249DFAEF6C8

• borrka Fo shizzle my nizzle :) 30.07.11, 01:32
                            :)
                          • eva15 Re: Straszne czasy to były, borrcia 30.07.11, 02:12
                            Fajne , dzięk, dobry obraz rzeczywistości odnośnie młodych wykszałconych z wielkich (i mniej wielkich) miast.

Byłabym nieźle przerażona, gdyby wojtusie, p_cie i inni amigos uznali mnie za swego intelektualnego kumpla. Pokornie godzę się z tym, że ci myśliciele nie uznają mnie jako Polki. Są kluby do których nie chcę należeć.
                        • wojciech.2345 korepetycje dla Evci 30.07.11, 08:42
                          eva15 napisała:
                          > Naturalnie, skoro nie idiota, to nie Polak..
                          To jest implikacja z dwoma negacjami.
                          Można więc zgodnie z prawem transpozycji napisać to bez tych
                          negacji.

I co wtedy wychodzi?
                          Ano to jak chcesz adwersarza oszukać.

Oszukiwać trzeba umieć Gołąbeczko.
                          Tylko po co oszukiwać?
            • romrus Re: Bredzisz, Igorek. 29.07.11, 23:22
              borrka napisał:

Kto kogo szukal, ten tego i spotykal.

• eva15 Zrobiłeś mi krzywdę, Lubacie, 29.07.11, 23:05
        lubat napisał:
        > Jak już bardzo chcesz się pośmiać z głupoty (tym razem nie swojej) to podam ci
        > powód. W początku lat 90-tych amerykańska aktorka Meryl Streep powiedziała w je
        > dnym z wywiadów, że nie je jabłek, ponieważ wyczytała, że zawierają jakąś truci
        > znę (już nie pamiętam jej nazwy).

Zrobiłeś mi krzywdę, Lubacie, bo rozwiałeś złudzenia. Oceniałam M. Streep jako raczej inteligentną na tle holyłudzkiej menażerii.
      • malkontent6 Moskiewscy eksperci. 29.07.11, 23:35
        lubat napisał:

> Słowa Streep są/były większą wyrocznią dla mi
        > lionów Amerykanów, niż werdykt Waszyngtona, Einsteina i Nobla razem wziętych i
        > sadownicy amerykańscy zaczęli liczyć straty w dziesiątkach, setkach milionów.

Jeszcze jeden moskiewski ekspert od spraw amerykańskich.

Podaj jakiś link do tego, bo w tamtych czasach mieszkałem już w USA ale jakoś tej sprawy nie pamiętam. No ale z Moskwy wszystko lepiej widać, naewt to co się nie wydarzyło.

P.S. Wczoraj w sklepie spożywczym widziałem facete kupującego jabłka. A może to był rosyjski imigrant?
    • romrus Naduzywanie pietruszki... 29.07.11, 22:52
      ..... szkodzi twojemu zdrowiu, Wojtus.

Uwazaj na sobie.

www.livejournal.ru/static/files/travel/themes/quote/2841_2.jpg
      • wojciech.2345 Re: Naduzywanie pietruszki... 29.07.11, 22:54
        romrus napisał:
        > ..... szkodzi twojemu zdrowiu, Wojtus.
        >
        > Uwazaj na sobie.
        ------------------------
        Nie lubię pietruszki.
        • romrus Re: Naduzywanie pietruszki... 29.07.11, 23:17
          wojciech.2345 napisał:
          > Nie lubię pietruszki.

To dobrze.

Myslalem ze ty ja palisz.
          • walter622 Re: Naduzywanie pietruszki... 30.07.11, 00:34
            romrus napisał:
            > Myslalem ze ty ja palisz.

Pali siennik - stąd ten efekt.

• polski_francuz Interesujacy przeglad 29.07.11, 23:03
      Moj pierwszy kontakt z akademikiem radzieckim byl w 1975. Byl to dyrektor instytutu Baikova w Moskwie.

Mowil interesujaco ale wyniki byly slabo przedstawione: niska jakosc fotografii mikroskopowych, bardzo slaby angielski...i w mojej dziedzinie, bliskiej nauce i technice (robotyka jest dosc analogiczna) przez lata mojej pracy, sukcesow rosyjskich nie bylo.

Z jednym wyjatkiem. Na poczatku lat 90 przyniesiono technologie rozwinieta przy okazji badan militarnych w Nowosybirsku na Zachod. Rosjanie opatentowali ale Niemcy zalozyli firme i robia na tej technologii pieniadze.

Nauka rosyjskia cierpiala na autarkie w latach powojennych. A dzisiaj juz bardzo podupadla.

PF
      • igor_uk Re: Interesujacy przeglad 30.07.11, 00:20
        pefcia,a czym ta tematyka,ktora zajmowal sie Instytut Bajkowa,byl bliski temu,o czym ty piszesz:
        ", bliskiej nauce i technice (robotyka jest dosc analogiczna)".
        Czy ty wiesz,czym ten instytut zajmuje sie od zawsze?
    • jk2007 pietruszka nie pomoże 29.07.11, 23:45
      www.youtube.com/watch?v=59bQB55Y6m0&feature=related
      • walter622 Pomoże tylko Shnur 30.07.11, 01:55

JK2007 - wklejasz jakieś kotki. Wal Shnurem.

www.youtube.com/watch?v=gEKWjFoiS80&feature=related
        www.youtube.com/watch?v=303DsyPm95E&feature=related

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka