dawaj_czasy 03.08.11, 05:42 wyborcza.pl/1,86116,10052805,O_bledach_Rosjan_jak_MAK_iem_zasial.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przyjacielameryki Re: w rosjii nie istnieja niezalezne instytucje 03.08.11, 12:09 dawaj_czasy napisał: > wyborcza.pl/1,86116,10052805,O_bledach_Rosjan_jak_MAK_iem_zasial.html "Dla dzisiejszej Rosji to typowe. Międzypaństwowy Komitet Lotniczy od początku pracy nad katastrofą tupolewa zachowuje się nie jak niezależna instytucja, lecz wydział ministerstwa spraw zagranicznych. Przypomina to choćby postępowanie rosyjskiego sanepidu, który też działa jak sanitarny departament MSZ i nie dostrzega setek szpitali bez ciepłej wody czy szkół, gdzie zimą chodzi się do toalety na podwórkach, ale dostrzeże mikroba w winie z Gruzji, bo ona obraziła Rosję." Otóż to! Wystarczy również przypomnieć sobie jak Rosja dochodziła do prawdy do Katyniu czy prawdy o wybuchu i początku II w.ś. Jedna gigantyczna kompromitacja. I chociaż raport MAK-u z punktu widzenia prawa(jednak prawa wadliwego) jest jedynym ważnym dokumentem n/t katastrofy smoleńskiej to świat po raz kolejny dowiedział się, że Rosja znowu mataczy. Co Rosja tymi nawet drobnymi matactwami chce osiągnąć, chce pokazać słabe państwo???? Przecież to jasne, że tylko traci w świecie i tak już bardzo marną wiarygodność. Ale co nas może obchodzić upadająca Rosja. Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: w rosjii nie istnieja niezalezne instytucje 03.08.11, 12:35 przyjacielameryki napisał: >Jedna gigantyczna kompromitacja jest ze prezydenta kraju UE i NATO przewozi zaloga, nie majaca prawa nawet wejsc do kokpitu, oraz pijany NATO-wski general plecami pilota. Z 4 czlonkow zalogi upowaznienie mial tylko 1 i to byl technik pokladowy. Reszta to puste p@dolienie. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: w rosjii nie istnieja niezalezne instytucje 03.08.11, 13:16 romrus napisał: > przyjacielameryki napisał: > > >Jedna gigantyczna kompromitacja > > jest ze prezydenta kraju UE i NATO przewozi zaloga, nie majaca prawa nawet wejs > c do kokpitu, oraz pijany NATO-wski general plecami pilota. > > Z 4 czlonkow zalogi upowaznienie mial tylko 1 i to byl technik pokladowy > ]. > > Reszta to puste p@dolienie. jesteś tak samo ograniczony jak cała Rosja. Gen. Błasik nie był pijany tylko mniej więcej po dwóch kieliszkach wina(powtarzasz propagandę kremlowską) a to zasadnicza różnica. Oczywiście nie powinien był przebywać w kokpicie ale nie był pijany. Natomiast twierdzenie, że lotnisko było świetnie przygotowane a kontrolerzy pracowali bez zarzuty jest po prostu kłamstwem co udowodnił raport Millera, nie było świateł, zniknęła taśma z nagrania u kontrolerów a w czasie tzw. oblotu lotniska nie pozwolono Polakom śledzić(nawet w wieży) przygotowania lotniska. Poza tym strona polska "udowodniła" że piloci jednak chcieli odejść(Rosjanie zaprzeczają) ale popełnili błędy. Rosjanie niczego nie udowadniają tylko stwierdzają i jednocześnie utrudniają badania Polkom!!! Jak to nazwiesz???? Brawo!!!! Taaaaaaaaaaaaak, MAK to niezależna instytucja a Rosja to niezwykle praworządny, wiarygodny i solidny kraj. Cha!, cha!, cha!, cha! Romrus, mnie ta historia już nie obchodzi ale chce mi się śmiać. Nie wiesz co Rosja tymi matactwami chce osiągnąć???? A pamiętasz niedawne embargo na polskie mięso a póżniej na warzywa??? Cha!, cha! Ja nie rozumiem po jaką cholerę zawracamy sobie głowę Rosją, po co tam jeszcze ktoś chce latać, również do tego cholernego Katynia????? Taaaaaaaaaak, z Rosją robić tylko interesy!!!! Ostatnio ma problemy Bułgaria(niby przyjaciel Rosji) z rafinerią w Burgas sprzedaną bezmyślnie Rosjanom przez poprzednią ekipę. Ty nie widzisz, że Rosja oddala się od Europy, na własne życzenie????? Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: w rosjii nie istnieja niezalezne instytucje 03.08.11, 13:37 przyjacielameryki napisał: > jesteś tak samo ograniczony jak cała Rosja. Gen. Błasik nie był pijany tylko mn > iej więcej po dwóch kieliszkach wina(powtarzasz propagandę kremlowską) a to zasadnicza różnica. Oczywiście nie powinien był przebywać w kokpicie ale nie był pijany. Walnac setke o 8 rano dla NATO-wskiego generala to normalka, zwykle sniadanko. Jasne ze byl w porzadku. > Natomiast twierdzenie, że lotnisko było świetnie przygotowane a kontrolerzy pracowali bez zarzuty jest po prostu kłamstwem co udowodnił raport Millera, nie było świateł Wiec doswiadczony pilot, nie zauwazyw swiatel na 100 m, od razu by odlecial. W kraju NATO musa wiedziec ze "pull up" sie tlumaczy na jezyk polski jako "sp@dalac natychmiast". Swiatla, kontrolerzy, tasmy etc - sprawa drugorzedna. > Romrus, mnie ta historia już nie obchodzi ale chce mi się śmiać. Mnie az do tej pory smiac sie nie chce. Bylem w szoku. Przez dwie godziny zlozylem kwiaty przed konsulatem Polski. Skoncz my ten temat, przyjacieliu. To moze byc bez konca. > A pamiętasz niedawne embargo na polskie mięso a póżniej na warzywa??? Pamitam. To bylo kiedy Polska zrobila w konia Rosje oraz UE razem i podala liste z 17 laborotarium, s ktorych upowaznienie mial 1. > Ty nie widzisz, że Rosja oddala się od Europy, na własne życzenie????? Ona nigdy nie byla zbyt blizko i dalej idzie wlasna droga. Na wlasne zyczenie, w tym sie zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: w rosjii nie istnieja niezalezne instytucje 03.08.11, 14:44 romrus napisał: > > Skoncz my ten temat, przyjacieliu. > To moze byc bez konca. Zgoda, niemniej jednak jako prawnik wiesz chyba, że oceny i stwierdzenia należy poprzeć dowodami. MAK nie udowodnił, że lotnisko było technicznie sprawne do przyjęcia samolotu chociaż Rosja zapewniała że tak. Raport Millera udowodnił, że było niesprawne. I tylko tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Klasyczny przyklad ruskich klamstw. 03.08.11, 17:46 Mnie guzik obchodza wyniki dociekan komisji. Ale, gdy czytam, ze general byl pijany - mial 0.6 promila - ogarniaja mnie watpliwosci, czy z nimi warto dyskutowac. Czy to ma jakis sens. Zgoda, niezbyt inteligentny forumowicz, zeby nie powiedziec wiecej... Z taka iloscia alkoholu w wielu krajach wolno prowadzic samochod. Obywatelom tego kraju najwybitniejszego, nie zdarza sie raczej mniej, od malego do trumny. Ale nie ... PIJANY general. Nie wiem, po co z taka "elita" intelektualna tracimy czas. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Klasyczny przyklad ruskich klamstw. 03.08.11, 18:18 borcia,Blasik byl tam,gdzie nie powinien byl byc,to raz. A dwa,to 0.6 promila alkoholu we krwi. Oczewiscie taka ilosc alkoholu nie robi czlowieka nawalonym,ale tego wystarcze,,zeby czlowiek poczul sie bardziej "madrym" (ty nie raz piszesz po kiliszku,to widac) i odwaznym . Czy naprawda mowienie prawdy,ze General walnal z dwa kiliszka koniaczku i stwierdzil sam sobie (jak widzisz o zadnym nacisku nie pisze),ze MUSI dopillnowac,zeby wszystkoe przebiegalo zgodnie z planem,jest czyms tak ochydnym? A teraz postaw siebie na miejscu zalogi.Warunki pogodowe do dupy,General za plecami i na 100% awantura,jak odleca nie probujac wyladowac. Zaloge zapedzili w kozi rog i raport Millera okazal sie na tyle nie uczciwy,ze wlasnie z tych dosc mlodych ludzi zrobil zabojcow-amatorow,ktore nawet nie wiedzieli jakim samolotem pilotuja. Raport MAK byl o niebo uczciwszy w stosunku do zalogi,poniewaz uwzglednil ta sytuacje,w ktorej zaloga okazala sie. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka A ja jestem zydowskim banderowcem z Kolomyi. 03.08.11, 22:03 Igorku, nasze podejrzenia, a fakty, to dwie rozne sprawy. Nie nalezy ich mylic. W Twojej wypowiedzi fakty sa dwa: Blasik tam nie powinien byc i mial 0.6%% alkoholu we krwi, co czyni stwierdzenie "pijany general" zupelna bzdura. Wszystko pozostale, to Twoja interpretacja . Ja oczywiscie mam rowniez swoje zdanie, ale juz nawet nie czytam artykulow na ten temat. Nie cierpialem Kaczynskich i z nie wydaje sie nieprawdopodobne, ze to Lech kazal ladowac. Jednak brak dowodow. Snucie domyslow jest w tej sytuacji malo konstruktywne. PS. Rozczaruje Cie - od paru lat nie pije alkoholu. Ze wzgledu na rygorystyczne przepisy ruchu drogowego w Polsce, a z czasem pojawil sie brak potrzeby picia. Dyrdymaly na forum wypisuje, bo mnie to rozpreza, a mam bardzo stresujaca prace przy telefonie, komputerze i w samochodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: A ja jestem zydowskim banderowcem z Kolomyi. 03.08.11, 22:31 borcia,w sumie napisales tylko to,co i ja.Jedyne co rozni nasze wypowiedzi,to tylko to,ze moim zdaniem pisaniem na trzezwo niektorych twoich dziel nie jest mozliwe,ty ze twierdzisz,ze robisz to dla rozrywki.Poza tym jest pewna zgoda. Tylko zawod psychologa,twoim zdaniem,jest zbedny. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Klasyczny przyklad ruskich klamstw. 03.08.11, 18:32 borrka napisał: > Mnie guzik obchodza wyniki dociekan komisji. > Ale, gdy czytam, ze general byl pijany - mial 0.6 promila - ogarniaja mnie watp > liwosci, czy z nimi warto dyskutowac. > Czy to ma jakis sens. > > Zgoda, niezbyt inteligentny forumowicz, zeby nie powiedziec wiecej... > Z taka iloscia alkoholu w wielu krajach wolno prowadzic samochod. > Obywatelom tego kraju najwybitniejszego, nie zdarza sie raczej mniej, od malego > do trumny. > > Ale nie ... PIJANY general. > Nie wiem, po co z taka "elita" intelektualna tracimy czas. Ja jakieś 4 lata temu wierzyłem w dobre stosunki z Rosją. Dzisiaj nie mam żadnych złudzeń, tak gigantyczna ilość kłamstw, przeinaczeń, matactw praktycznie w każdej dziedzinie i sprawie ze strony Rosji przekreśla tę poprawność. Widzą to już wszyscy w Europie i nie da się zwalić na polską rusofobię. A mam sporo znajomych w Niemczech i w Holandii(etniczni Niemcy i Holendrzy) i ich opinie są jeszcze ostrzejsze od moich. Czy im zupełnie nie zależy na dobrych stosunkach z Polską i Europą czy też są tak ograniczeni i mentalnie jeszcze w ZSRR???? Nie wiem i nie wiele mnie to już obchodzi. Niech sobie robią co chcą byle z dala od Polski!!!! Ps. Mam nadzieję, że zostaną mocno ograniczone czy wręcz wykluczone wszelkie loty do Katynia i na inne rosyjskie lotniska "sprawne technicznie". Odpowiedz Link Zgłoś
borrka A teraz wyobraz sobie... 03.08.11, 22:13 Jak Ruscy reaguja na te wszystkie bzdury o zamachach w Smolensku, magneZach, laserach do oslepiania pilotow itd.itp. Idiotyzm nie jest przywilejem jednej narodowosci, Jankow, czy Waniek. Ja Ci powiem, co mysli taki przecietny Ruski: tym Polakom zupelnie juz odbilo. Rozbil sie samolot ze wzgledu na pogode. Nie powinni leciec, a teraz szukaja winnych u nas! Ten przecietny Ruski Wania wie, ze na lotnisku panowal pewnie bur.el, ale na katastrofe wplynelo to w niewielkim stopniu. Wyobraz sobie NASZA reakcje w analogicznej (odwrotnej) sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Wania wiedział, Janki głupie 03.08.11, 23:59 borrka napisał: > Ten przecietny Ruski Wania wie, ze na lotnisku panowal pewnie bur.el, No popatrz, to dobre. Przeciętny ruski, jak zawsze kochany przez ciebie "Wania" wie, a polskie, doskonałe służby przygotowujące lot prezydenta tego nie wiedziały. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Polskie sluzby... 04.08.11, 08:46 Sadzily, ze lotnisko w Smolensku wyglada, jak JFK w NYC. Chlopaki czytali ruskie posty na forum. I Twoje, Efciu ! Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Polskie sluzby... 04.08.11, 11:44 A ja myślałam, że ich lekturą są raporty CIA. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Polskie sluzby... 04.08.11, 11:45 Tak swoją drogą - 2 dni wcześniej lądował tam Tusk.Wszyscy mieli opaski na oczach? Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Efciu... 04.08.11, 12:45 Jak wiadomo, jestem patriotycznym, zydowskim banderowcem, ale na mily Bog ! Nie ma bardzie polskiej cechy, niz "Jakos to bedzie". Ruskiej zreszta, tez. To, bylo nie bylo, Nasi Slowianscy BzWZ. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Borrcia jako Macierewicz 04.08.11, 13:26 No popatrz, a znów napadłeś na Rosjan, że lotnisko mieli bajzlowate. Nie słyszałeś zapewne, że polscy kontrolerzy tak przez lotem Tuska jak i Kaczora nie zgłaszali zastrzeżeń. Jak Walter słusznie przypomniał zastrzeżenia zgłaszali Rosjanie via PL-ambasada. Ale polscy huzarzy mieli to w głębokim poważaniu, zamachali skrzydłami i poelcieli. Wszak Komorowski mówił - polski pilot poleci nawet na drzwiach od stodoły, co mu tam więc jakieś lotnisko. Po fakcie, borrci znów krteci i próbuje zwalać winę na ukochane "Wańki", mimo że Smoleńsk go nie interesuje. Piszesz borrcia jak Macierewicz i nawet tego nie widzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Debaściaki 04.08.11, 13:48 eva15 napisała: > Ale polscy huzarzy mieli to w głębokim poważaniu, zamachali skrzydłami i poelcieli. Zwykle takie rejsy obsługą piloci najlepsi z najlepszych. Być może istniało w śród tych wybrańców ( szczerze mówiąc nie mam pojęcia na podstawie jakiego kryterium ich dobrano - wszak nie mieli nawet uprawnień do sterowania takim samolotem - rozumiem, to pestka, bowiem liczą się dobre chęci) że są "debeściakami". To przeświadczenie górowało nad instynktem samozachowawczym. Najwyraźniej, podobnie zachowała się ekipa, która organizowała na miejscu wizytę Premiera i Prezydenta - siedzieli tam ponad 3 tygodnie i nie mieli żadnych zastrzeżeń co do stanu lotniska i na dodatek zignorowali sugestie Ambasadora J Bahr'a co do konieczności/możliwości zwrócenia się do Rosjan odnośnie osprzętowienia lotniska. Tak więc pozostaje obecnie zabawa ze "sztuczną" mgłą, "magnesem", jakimiś falami radiowymi, skroplonym helem, "zielonymi" laserami, dwoma tajemniczymi "wstrząsami" i latającym kapciem. Rzecz jasna wszystkie te nieszczęścia to sprawka "krwiożerczego" Putina, który uwziął się na Polaków. ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Debaściaki 04.08.11, 13:56 No włąaśnie. I co ciekawe, nasz borrcia wspiera w tym dzielnie oszołomów spod znaku Macierewicza. Widać jeśli chodzi o Rosję interesy są wspólne, to jednoczy nawet najbardziej skłóconych. Borrcię od Macierewicza różni tu tylko to, że ten ostatni przynajmniej nie udaje, że kocha "Wańki". Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Wraca koncepcja "zydowskiego banderowca" ? 04.08.11, 14:32 Wasza spraw, Efciu, jesli lubicie zajmowac sie gaworzeniem . Ja sie calkowicie zgadzam - jestem prawa reka Maciarewicza Antoniego, a Rosja znana jest z iscie pruskiego porzadku na kazdym szczeblu ! Jeszcze jakies zyczenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Czyli zabawa ? 04.08.11, 16:53 eva15 napisała: > Borrcię od Macierewicza różni tu tylko to, że ten ostatni przynajmniej nie udaje, > że kocha "Wańki". Innymi słowy nowa wersja starej zabawy - jeden udaje/nie udaje "złego Macierewicza", a borratowi przypadła w udziale rola tego "dobrego Macierewicza". ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: A teraz wyobraz sobie... 04.08.11, 08:44 borrka napisał: > Jak Ruscy reaguja na te wszystkie bzdury o zamachach w Smolensku, magneZach, la > serach do oslepiania pilotow itd.itp. > Idiotyzm nie jest przywilejem jednej narodowosci, Jankow, czy Waniek. Tyle tylko, że te bzdury o zamachach i magnesach nie były wypowiadane przez oficjalne władze a informację o "pijanym" generale w kokpicie, sprawnym lotnisku i profesjonalnej pracy kontrolerów w Smoleńsku podał oficjalny MAK, całkowicie zależny z kolei od Kremla! Nikt nie podważa polskiej odpowiedzialności za katastrofę ale razi kolejna rosyjska próba nawet drobnych matactw. W tak poważnym wypadku należy zbadać wszystkie okoliczności i przedstawić dowody a Rosjanie często ograniczali się do stwierdzeń chociaż prawdopodobnych to jednak wziętych z sufitu. Razi ta niekompetencja i fuszerka rosyjska(chyba celowa) w tak poważnej sprawie. Ale mnie ten temat tak jak cała Rosja już nie wiele obchodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Sprawa o tyle istotna... 04.08.11, 08:58 Ze od roku sluzy do tumanienia ludzi w Polsce. Co do reszty ... nie przypominam sobie, by wladze Rosji przyznaly sie do jakiegos bledu. To kraj doskonaly. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Dowcipas 04.08.11, 13:05 przyjacielameryki napisał: > Tyle tylko, że te bzdury o zamachach i magnesach nie były wypowiadane przez > oficjalne władze Jak widzę Sejmu nie zaliczasz do "oficjalnych władz". Akurat w Sejmie zagnieździł się Macierewicz, który formalnie obecnie jest Przewodniczącym Komisji Parlamentarnej d/s katastrofy smoleńskiej (abstrahując od dość wątpliwego statusu prawnego tej "Komisji"). Poza Polską uznaje się wyższość śledczych komisji parlamentarnych nad ministerialnymi komisjami śledczymi, w związku z tym "rewelacje" Macierewicza zaćmiewają ustalenia Komisji Millera. Z ostatnich dowcipów - facio odpuścił sobie skroplony hel i propaguje teraz "dwa tajemnicze wstrząsy", które odkrył jakiś polski "naukowiec" z Marylandu. >o "pijanym" generale w kokpicie, Zajmujesz się ewidentną manipulacją: 1. Bajki o "pijanym" generale to wymysł wacków. MAK nie twierdził, że generał był "pijany" - podał jedynie, zawartość alkoholu we krwi generała. 2. W przypadku tego typu katastrof pierwszą rutynową czynnością śledczą jest ustalenie zawartości alkoholu/środków psychotropowych osób znajdujących się w kokpicie. Podobnie jest z wypadkami drogowymi - kierowca jest w tym zakresie natychmiast badany. W przypadku wypadków lotniczych badaniu podlegają wszystkie osoby znajdujące się w kokpicie. Jeżeli by generała nie było w kokpicie to takim badaniom by nie podlegał, a że się w czasie podchodzenia do Smoleńska plątał po kokpicie ( właściwie co on tam robił ?) to takiemu badaniu podlegał. > sprawnym lotnisku O stanie lotniska informował na kilka tygodni przed katastrofą ówczesny Ambasador RP w Moskwie - J. Bahr, informując równocześnie o możliwości osprzętowienia przez Rosjan lotniska w oparciu o konkretny polski wniosek - pismo pozostało bez odpowiedzi. W kolejnych dwóch pismach Ambasador informował także o wymogu posiadania na pokładzie rosyjskiego nawigatora - również i te pisma były olane. Ponad trzy tygodnie przed katastrofą do Smoleńska przyjechała z Polski ekipa przygotowująca przybycie do tego miasta Premiera i następnie Prezydenta - ekipa ta nie zgłaszała żadnych zastrzeżeń co do stanu lotniska. > profesjonalnej pracy kontrolerów Domyślam się, że powinni byli strzelać z kałaszy do tego samolotu - może by w ten sposób przekonali pilotów, że we mgle, nie widząc płyty lotniska generalnie się nie ląduje. No chyba, że za sterami siedzą piloci nie posiadający nawet uprawnień do sterowania takim samolotem (byś zrozumiał - to jak kierowca taksówki bez praw jazdy, co najwyżej z kartą rowerową). ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Dowcipas 04.08.11, 15:26 walter622 napisał: > przyjacielameryki napisał: > > Tyle tylko, że te bzdury o zamachach i magnesach nie były wypowiadane prz > ez > > oficjalne władze > > Jak widzę Sejmu nie zaliczasz do "oficjalnych władz". Akurat w Sejmie zagnieźdz > ił się Macierewicz, który formalnie obecnie jest Przewodniczącym Komisji Parlam > entarnej d/s katastrofy smoleńskiej (abstrahując od dość wątpliwego statusu pra > wnego tej "Komisji"). O czym Ty . . . . ??? Mówimy o oficjalnej władzy ale wykonawczej, tej która rządzi, podejmuje decyzje i publikuje oświadczenia. Sejm to ustawodawstwo i miejsce do nieskrępowanej dyskusji z czego niejaki Macierewicz również ma prawo korzystać choćby nie wiadomo jakie bzdury gadał. Tak to jest w tej "ohydnej" demokracji. Ale rozumiem, że różnej maści Wańki nie pojmują tej cechy demokracji tak jak i całej demokracji. Ale co mnie Wańki mogą obchodzić! Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Dowcipas mataczy 04.08.11, 16:44 Pisałeś o "oficjalnej władzy", a nie "władzy wykonawczej". Tak więc pytanie nadal aktualne - czy Sejm nie jest twoim zdaniem "oficjalna władzą" ? Macierewicz wypowiada się w sprawie katastrofy smoleńskiej jako Przewodniczący Komisji Parlamentarnej - to zasadniczo zmienia ocenę i wagę tego co głosi - to nie są brednie jakiegoś czubka tylko oficjalne stanowisko jednego z organów polskiego Parlamentu. Jesteś albo zbyt tępy, albo rżniesz głupa - śledcze komisje parlamentarne hierarchicznie są z reguły wyżej niż komisje śledcze resortowe - taka jest reguła. Tak więc to co gada Macierewicz ( choć ewidentnie facio ma "żółte papiery") poza granicami Polski jest bardziej istotne niż wypowiedzi Millera. ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Dowcipas mataczy 04.08.11, 17:35 walter622 napisał: > Pisałeś o "oficjalnej władzy", a nie "władzy wykonawczej". Tak więc pytanie nad > al aktualne - czy Sejm nie jest twoim zdaniem "oficjalna władzą" ? > Macierewicz wypowiada się w sprawie katastrofy smoleńskiej jako Przewodniczą > cy Komisji Parlamentarnej - to zasadniczo zmienia ocenę i wagę tego co głos > i - to nie są brednie jakiegoś czubka tylko oficjalne stanowisko jednego z orga > nów polskiego Parlamentu. Oj Wańka, chyba coś przeoczyłeś???? Ta komisja Macierewicza nie jest(czy raczej nie była) żadną "Komisją Parlamentarną" bo nie było na to zgody Parlamentu. Powstała natomiast jakaś Quasikomisja Zespołu Parlamentarnego PIS a nie Komisja Parlamentarna, ale bez żadnych uprawnień. Chcieli bardzo i cos tam powołali ale właśnie ci rządzący - PO+PSL oraz opozycja w postaci SLD nie wyrazili zgody na powołanie Komisji Parlamentarnej d/s wyjaśnienia katastrofy smoleńskiej i taka Komisja Parlamentarna nie powstała. Poniał??? Krętactwa i mataczenie nie zawsze jest takie proste Wańka. Musisz trochę lepiej przygotowywać się, ktoś w ekipie chyba coś poprzekręcał co!! Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Czy ty rozumiesz...... 04.08.11, 17:41 przyjacielameryki napisał: >Ta komisja Macierewicza nie jest(czy raczej nie była) żadną "Komisją Parlamentarną" bo nie było na to zgody Parlamentu. Po wstała natomiast jakaś Quasikomisja Zespołu Parlamentarnego PIS a nie Komisja Parlamentarna, ale bez żadnych uprawnień. ....ze po za Polska tego nikt nie wie? To dlaczego nikt z pierwszych osob panstwa nie powolal konferencji prasowej i nie powiedzial tego wprost na caly swiat? Dla reszty swiata "komisja parlamenterna" obcego panstwa - to czesc wladzy tego panstwa, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka To jest akurat prawda. 04.08.11, 18:32 Ale wroce do Zirika - jesli dokonuje w niemieckiej ZDF piatego rozbioru Polski, Kreml tez nie wystepuje z oficjalnym dementi. A przecie Zyrynowski jest wice-przewodniczacym Dumy. Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: To jest akurat prawda. 04.08.11, 19:24 borrka napisał: > Ale wroce do Zirika - jesli dokonuje w niemieckiej ZDF piatego rozbioru Polski, > Kreml tez nie wystepuje z oficjalnym dementi. > A przecie Zyrynowski jest wice-przewodniczacym Dumy. Primo - nigdy nie mowilem, ze nasz rzad jest przykladem postepowania. Segundo - jednak Zyrik p@dalnal cos takiego w priwatnym wywiadie dla ZDF i chyba tylko raz, a Macior opowiada o magnesach i helu trzy razy dziennie przez poltora roku, w tym z tribuny Sejmu. Z czekawosci poszukalem tej wypowiedzi Zyrika i nie znalazlem, co nie swiadczy ze jej nie bylo. Ale zeby bylo smieszniej znalazlem cos innego: "Жиринoвcкий cчитaет Рoccию oтветcтвеннoй зa крyшение Тy-154 пoд Смoленcкoм Сегoдня, 14 aпреля, лидер рoccийcкoй пaртии ЛДПР Влaдимир Жиринoвcкий выcтyпил нa пленaрнoм зacедaнии Гocдyмы РФ и зaявил, чтo oтветcтвеннocть зa крyшение Тy-154 пoд Смoленcкoм неcет Рoccия.Пo cлoвaм депyтaтa, вcтречaющaя cтoрoнa дoлжнa былa cделaть вcе, чтoбы кaтacтрoфы не прoизoшлo. "Еcли мы пoзвoляем caдитьcя в тyмaн чyжoмy caмoлетy c пoлитичеcкoй элитoй целoй cтрaны – этo нaшa c вaми oтветcтвеннocть", - зaявил Жиринoвcкий. Он oтметил, чтo в тех ycлoвиях пoльcкий экипaж не мoг принять aдеквaтнoе решение. "Он (кoмaндир экипaжa) чтo, знaет этoт aэрoдрoм, этy пoгoдy, этy cтрaнy? Этo тoлькo рyccкий летчик: 100 рaз caдилcя, oн тaм нoрмaльнo пocaдит caмoлет. Этo вoенный aэрoдрoм. Тaм же нет здaния aэрoпoртa. Леc и взлетнo-пocaдoчнaя пoлoca. Пoэтoмy пycть нaш кoмитет пo трaнcпoртy этим зaйметcя", - предлoжил лидер ЛДПР." telegraf.by/2010/04/zhirinovskij_schitaet_rossiju_otvetstvennoj_za_krushenie_tu-154_pod_smolenskom Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Mnie wypowiedzi Maciarewicza irytuja. 04.08.11, 19:58 Jest jeszcze paru takich "ekspertow". Ale prywatnie nie znam nikogo, kto podzielalby jego zdanie. To bardzo niedobrze, gdy polityka ociera sie o wariactwo. Zyrik pieprzy w podobnym stylu, bo moge sobie wyobrazic, co by sie dzialo, gdyby Kaczynskiemu nie pozwolono ladowac. Chyba bysmy na Moskwe poszli :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Dowcipas mataczy i rżnie głupa 04.08.11, 17:57 "Przyjacielu" czyżbyś cierpiał na zaawansowaną sklerozę. Tak więc zmuszony jestem przypomnieć : (abstrahując od dość wątpliwego statusu prawnego tej "Komisji"). forum.gazeta.pl/forum/w,50,127593759,127635732,Dowcipas.html Przypuszczam, że o istotnych wątpliwościach co do formalno-prawnego statusu tej "Komisji" prawdopodobnie dowiedziałeś się z mojego postu, lecz nawet nawet w tej sprawie zacząłeś dość żałośnie mataczyć, sugerując, że to ja rzekomo nie wiem o prawnych wątpliwościach. Jak by nie patrzyć, Macierewicz tytułuje się "Przewodniczącym" Komisji, tak też jest tytułowany i bynajmniej nigdy nie było w tej sprawie jakiegokolwiek sprostowania ze strony Sejmu. Tak więc poza granicami Polski (co też zaznaczyłem) kuglarstwo Macierewicza jest traktowane całkowicie poważnie, bowiem nikt nie wchodzi w te specyficzne niuanse i szczegóły polskiego "życia" politycznego. ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Dowcipas mataczy 04.08.11, 18:17 walter622 napisał: > Pisałeś o "oficjalnej władzy", a nie "władzy wykonawczej". Tak więc pytanie nad > al aktualne - czy Sejm nie jest twoim zdaniem "oficjalna władzą" ? > Macierewicz wypowiada się w sprawie katastrofy smoleńskiej jako Przewodniczą > cy Komisji Parlamentarnej - Wania, już ci wyjaśniłem, że Macierewicz nie reprezentuje Komisji Parlamentarnej bo takową powołuje cały Parlament a nie jedna partia i takowej Parlament czyli Sejm nie powołał. Widzę że nie kumasz, albo to skutek obcięcia funduszy dla webbrygady. Kończę tę żałosną "dyskusję". Idę do ogrodu do gości! Następnym razem jak chcesz ze mną rozmawiać podszkol się lepiej! Nie za bardzo mam czas dla niekumatych! Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Borrcia znów kreci 03.08.11, 23:52 borrka napisał: > Mnie guzik obchodza wyniki dociekan komisji. > Ale, gdy czytam, ze general byl pijany - mial 0.6 promila - ogarniaja mnie watpliwosci, czy z nimi warto dyskutowac.(...) > Z taka iloscia alkoholu w wielu krajach wolno prowadzic samochod. Dla rzetelności raportu MAK to zupełnie bez znaczenia, w jakim kraju można jeździć autem przy 0,6 prom. we krwi, to nie jest policyjny raport wypadków drogowych "pod wpływem". W raportach lotniczych trzeba podać, czy osoby znajdujące się w cocpicie, czyli decydenci lotu, miały alkohol we krwi, inni ludzie-pasażerowie samolotu raportu nie obchodzą, więc MAK na ten temat NIC nie podawał, choć pewnie osób z lekka "pod wpływem" mogło być więcej. Ważny był tylko cockpit, więc zgodnie z przepisami podano zawartość alkoholu we krwi Błasika, bez żadnych interperetacji, że był on "nawalony". Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Chyle czola Efciu... 04.08.11, 08:41 Kiedys juz dowiodlas swej iscie eksperckiej znajomosci lotnictwa - dziwilem sie, ze nie zaproszono Cie do komisji Millera, cz ... MAK-u. Ty juz udowodnilas , ze Blasik siedzial za sterami. Efciu, ja nie wdaje sie w polemike z komisjami. Mam swiadomosc, ze sie nie znam. Smieszy mnie jedynie, twierdzenie "pijany general" w ustach osobnika z kraju znanego z trzezwosci, uzyte w odniesieniu do faceta majacego jakies slady we krwi. To ewidentne klamstwo, wiec o czym dyskutowac ? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Chyle czola Efciu... 04.08.11, 11:43 Robisz sobie głupie jaja czepiając się słówek, dobrze wiesz, że chodzi o kabinę pilotów (jak to zwał w języku fachowym to t zupełnie bez znaczenia). Temu, że Błasik tam był (a być nie powinien) nie przeczy nawet komisja Millera, więc nie bądź bardziej papieski niż papież. Wskaż proszę w którym miejscu komisja MAK pisze, że Błasik był nawalony. Raport jest dostępny w polskim tłumaczneniu. Napisano tylko, ile miał promilli a i to ze wzgl. na wdowi krzyk rozpaczy usunięto. Mimo to borrcia kochający "Wańki" dalej swoje, w ramach dobrych stosunków z Roosją, które leżą mu na sercu. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Biorytm dzis slaby, Efciu ? 04.08.11, 12:50 Ja nie pisze o zadnych raportach, bo zadne mnie nie interesuja. Mam odruchy wymiotne, slyszac "Smolensk". Mieszkam, w koncu, w Bolandzie. Odnosze sie do postu niejakiego Romrusa, bredzacego o pijanym generale. Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Nie marudz 04.08.11, 13:37 borrka napisał: > Odnosze sie do postu niejakiego Romrusa, bredzacego o pijanym generale. Sprecyzuje. "Po zwyklym sniadanku o 8 rano, general armii kraju NATO z twarza 100%-towego abstinenta, majac 0,6 prm alkoholu we krwi, wbrew regulam lotnictwa, stal za plecami zalogi i oddychal na mlodych oficerow parami spiritusa". Tak cie pasuje? A tu, osobnik z kraju trzezwosci, mozesz sobie popatrzec na swoich politykow. W prace. www.youtube.com/watch?v=KnGCPCTJDto www.youtube.com/watch?v=dExwqGqzCPA www.youtube.com/watch?v=6vk4j2kFzPU www.youtube.com/watch?v=lwIDsdy7qT0 Kiedy bedzesz dalej pitolic postaw lusterko przed soba. Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Postep za postep 04.08.11, 13:46 borrka napisał: > To postep - zaskoczyles mnie . Tez bylem zaskoczony postem "A teraz wyobraz sobie...")))) Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Aco ? Sadziles ze .... 04.08.11, 16:54 Wierze w lasery do oslepiania pilotow, magnesy do sciaganie samolotu i Putina naciskajacego guzik wysadzajace samolot "15 metrow nad ziemia" ? Traktujecie margines oszolomionych idiotow, jako mainstream polskiej opinii publicznej. Mniej wiecej, jakbysmy polityke Rosji oceniali na podstawie wypowiedzi Zirinowskiego, czy Limonowa... Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Aco ? Sadziles ze .... 04.08.11, 17:08 borcia,a wiesz jaki odsetek Polakow jest gotow glosowac na Jarka? Czyli tyle wierzy w te magnesy. Zyrinowski,jak by glupi nie byl,az takiego dna nigdy nie siegnal. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Na me wlasne, blekitne oczęta ... 04.08.11, 18:12 Widzialem, jak Zirinowski dzielil na mapie Polske na czesc rosyjska i czesc dla Niemcow. Przerazenie w oczach niemieckiego dziennikarza, ze mozna byc tak glupim. A glosowalo na niego chyba okolo 20% wyborcow swego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Na me wlasne, blekitne oczęta ... 04.08.11, 18:38 borcia,Zyrik wystawial swoja kandydature trzykrotnie : w 1996 roku zdobyl 5.78% ,w 2000 roku zdobyl 2,70% ,w 2008 zdobyl 9.3% . I jak nawet wyniki wszystkich trzech wyborow zsumowac,to 20 % nie bedzie. borcia,jak zwykle wykazales sie doglebna wiedza w temacie. Dalej dyskusja jest bez sensu,zreszta ty i tak zaraz poleciesz nad jezioro. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Cienko, Igorek! 04.08.11, 18:54 Ja mam dobra pamiec. I kocham Wanki. W 1993 partia Wladimira Wolfowicza zdobyla ponad 21% glosow w wyborach do Dumy. A teraz faktycznie, ide do jeziora. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Cienko, Igorek! 04.08.11, 19:31 borcia,ty maly kretaczu,w 1993 roku malo kto wiedzial co o jest LDPR i Zyrinowski. Dzis mamy rok 2011 i mowimy o PiS,ktory glosi o magnesach i innym helu ,a ty wyjezdzasz z rokiem 1993. Na poczatku transformacji to i w Polsce jakijs gosc z teczka ledwie nie stal Prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Oba macie racje.... 04.08.11, 19:35 borrka napisał: > W 1993 partia Wladimira Wolfowicza zdobyla ponad 21% glosow w wyborach do Dumy. > A teraz faktycznie, ide do jeziora. ..tyle ze kazdy o swoim. Zyrinowski: 1991- 7,81% 1996 - 5,7% 2000 - 2,7% 2008 - 9,35%." LDPR: 1993 гoдa ЛДПР зaнялa первoе меcтo, пoлyчив 22,92 % гoлocoв избирaтелей 1995 — 11,18 % 1999 — 5,98 % 2003 — 11,45 % 2007 — 8,14 % Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: Aco ? Sadziles ze .... 04.08.11, 17:15 borrka napisał: > Wierze w lasery do oslepiania pilotow, magnesy do sciaganie samolotu i Putina n > aciskajacego guzik wysadzajace samolot "15 metrow nad ziemia" ? A skad mam wiedziec do jakiej z tych grup nalezysz? m.onet.pl/_m/d40962b6d1bbc581913d0bf07478c067,14,1.jpg Pewnym byl tylko ze nie do 6%. > Traktujecie margines oszolomionych idiotow, jako mainstream polskiej opinii publicznej. > Mniej wiecej, jakbysmy polityke Rosji oceniali na podstawie wypowiedzi Zirinowskiego, czy Limonowa... A nie jest tak? Wszystko co wygaduja Zirik z reszta oszolomow przez polskie media sie wklada do ust nienawistnego Wlodka, ktory za caly czas nie zrobil Polske nic zlego, nigdy sie nie wypowidal zle o Polsce, przepraszal za Katyn, chociaz, szczeze mowiac, nie zbyt zawraca sie d@pe sprawami Polski. Po za tym partija, ktora stabilnie ma ponad 30% glosow, nie bardzo pasuje na okreslenie "margines". Przypomni ile ten "margines" przegral na wyborach przezydenckich, 3,4 czy 5%. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Blednie zakladasz... 04.08.11, 18:24 Ze kryterium glosowania na PiS, jest stosunek do Rosji. Ze elektorat Jarka, to Wasi zagorzali przeciwnicy. Podzial jest zupelnie inny. Być jak Steiner ... Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: Aco ? Sadziles ze .... 04.08.11, 17:18 borrka napisał: > Mniej wiecej, jakbysmy polityke Rosji oceniali na podstawie wypowiedzi > Zirinowskiego, czy Limonowa... Z Żyrynowskim sprawa jasna, lecz czego się czepiasz Limonova ? Przecież wiadomo od głupiego wacka, że Limonov to "demokratyczny opozycjonista" popierany przez Zachód i z tą osobą Zachód wiąże swoje nadzieje. Tak więc co masz na myśli wspominając Limonova ? ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Walka borcci z kokpitem 04.08.11, 11:59 borrka napisał: > Kiedys juz dowiodlas swej iscie eksperckiej znajomosci lotnictwa - dziwilem sie > , ze nie zaproszono Cie do komisji Millera, cz ... MAK-u. > Ty juz udowodnilas , ze Blasik siedzial za sterami. Ba, nie tylko ja amigo, romrus czy Igor też piszą o kokpicie, w którym znajdował się Błasik. Zdaje się, że i raport używa tego słowa. Bieda, z tobą, ale to widać echo lobotomii. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Znajdowal sie, a nie powinien. 04.08.11, 12:52 NIKT temu nie przeczy. Masz zwidy Efciu ? Glosy tez slyszysz, jak Joanna d'Arc ? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Znajdowal sie, a nie powinien. 04.08.11, 13:20 borrka napisał: > Masz zwidy Efciu ? > Glosy tez slyszysz, jak Joanna d'Arc ? zwidy odnszą się do ciebie: >Ty juz udowodnilas , ze Blasik siedzial za sterami. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Jak to - nie istnieją ... 03.08.11, 14:55 A kremlowski ośrodek władzy to co? Przecież jest całkowicie niezależny - przede wszystkim od społeczeństwa ... Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: Jak to - nie istnieją ... 03.08.11, 15:13 johnny-kalesony napisał: > A kremlowski ośrodek władzy to co? Przecież jest całkowicie niezależny - przede wszystkim od społeczeństwa ... ......zachodniego. W/g wszystkich badan sociologicznych, w tym zachodnich, zdecydowana wiekszosc spoleczenstwa rosijskiego ten osrodek popiera. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Jak to - nie istnieją ... 03.08.11, 15:53 romrus napisał: > johnny-kalesony napisał: > > > A kremlowski ośrodek władzy to co? Przecież jest całkowicie niezależny - > przede wszystkim od społeczeństwa ... > > ......zachodniego. -------------------------- Nie ma czegoś takiego jak marsjański punkt widzenia. Zobacz co tańczy na dyskotekach młodzież. Przecież nie "kazaczoka", czy "Wala twist". Czas to przyjąć do wiadomości. ------------------------ > W/g wszystkich badan sociologicznych, w tym zachodnich, zdecydowana wiekszosc spoleczenstwa rosijskiego ten osrodek popiera. ------------------------ Daruj sobie te spekulacje. Game is over. Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: Jak to - nie istnieją ... 03.08.11, 17:45 wojciech.2345 napisał: > Daruj sobie te spekulacje. Darowac moge tylko twoja glupote. Lewada-centrum, akkredytowany patner Freedom House www.levada.ru/press/2011021806.html Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Jak to - nie istnieją ... 03.08.11, 19:23 Czytam teksty albo po polsku albo po angielsku. Sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
tojabogdan czy ktoś zna instytucję niezależną? 03.08.11, 20:27 chodzi o cały świat; albo jakąś niezależną osobę? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: czy ktoś zna instytucję niezależną? 03.08.11, 21:20 Bogdan,ja znam taka osobe,tylko jedna,ale zawsze cos. Odpowiedz Link Zgłoś
tojabogdan Re: czy ktoś zna instytucję niezależną? 03.08.11, 21:44 jeśli masz mnie na myśli, to się mylisz, jestem zależny od osób i sytuacji, od układów, itp igor_uk napisał: > Bogdan,ja znam taka osobe,tylko jedna,ale zawsze cos. > > Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: czy ktoś zna instytucję niezależną? 03.08.11, 21:48 Bogdan,nu co Ty?Nigdy w zyciu by tak zle o tobie nie pomyslalem. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Jak to - nie istnieją ... 03.08.11, 21:23 wojciech.2345 napisał: > Czytam teksty albo po polsku albo po angielsku.< Wojtus,przeciez ty angielskiego nie znasz,pare razy cie na tym zlapalem. Jedyny jezyk obcy,ktory ty znasz,to wlasnie i jest jezyk rosyjski.Nie wiem na ile dobrze,ale jakos tam sobie z nim radzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
freejasmin Re: w rosjii nie istnieja niezalezne instytucje 03.08.11, 21:05 Bo w rosji ciągle rządy tyrana. Wszyscy się putina boją, nawet go ze stanowiska boją się usunąć. Odpowiedz Link Zgłoś
dawaj_czasy Dla dzisiejszej roSSji to typowe 04.08.11, 05:18 Dla dzisiejszej Rosji to typowe. Międzypaństwowy Komitet Lotniczy od początku pracy nad katastrofą tupolewa zachowuje się nie jak niezależna instytucja, lecz wydział ministerstwa spraw zagranicznych. Przypomina to choćby postępowanie rosyjskiego sanepidu, który też działa jak sanitarny departament MSZ i nie dostrzega setek szpitali bez ciepłej wody czy szkół, gdzie zimą chodzi się do toalety na podwórkach, ale dostrzeże mikroba w winie z Gruzji, bo ona obraziła Rosję. Żołnierze sowieccy " wyzwalający Polskę" w 1944 i 1945 roku dali się poznać jako amatorzy cudzych zegarków (po rosyjsku czasy). Zawołanie "dawaj czasy" stało się przedmiotem licznych żartów. Stefan Korboński zanotował w swym dzienniku pod datą 23 marca 1946 roku: Największym powodzeniem cieszył się swego czasu w Warszawie dodatek filmowy przedstawiający konferencję w Jałcie, ale tylko dlatego, że w momencie gdy Stalin wyciągał rękę do Roosevelta, cała sala wrzeszczała: Dawaj czasy, a później śmiech, gwizdy, no i czasami legitymowanie przez bezpiekę Odpowiedz Link Zgłoś
gosc88 typowe nie oznacza nieistniejace, nieprawdaz ? 04.08.11, 05:36 Na cos sie kolego zdecyduj. Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Koniec kacapskich łgarstw o "pijanym" Błasiku 12.04.14, 17:58 Biegli z krakowskiego Instytutu Ekspertyz Sądowych wykluczyli obecność alkoholu we krwi gen. Andrzej Błasika, który zginął w katastrofie smoleńskiej Badanie zleciła Wojskowa Prokuratura Okręgowa w Warszawie prowadząca śledztwo smoleńskie. – Tym samym upada rosyjska wersja o pijanym generale Błasiku, która była ze strony Rosjan zagraniem czysto PR-owskim, chodziło tylko i wyłącznie o upokorzenie Polaków – ocenił wyniki prac biegłych mecenas Bartosz Kownacki, pełnomocnik rodziny dowódcy Sił Powietrznych. W "Uwagach Rzeczypospolitej Polskiej do projektu Raportu końcowego MAK z badania wypadku samolotu Tu-154M nr boczny 101” stwierdzono, że o wynikach badań stężenia alkoholu etylowego we krwi dowódcy Sił Powietrznych przeprowadzonych przez stronę rosyjską nie można się wypowiedzieć ze względu na brak dokumentacji źródłowej: nie ma autoryzowanych wyników badań toksykologicznych oraz informacji, kiedy i jak zabezpieczono materiał do badania. www.wprost.pl/ar/440711/Biegli-wykluczyli-Gen-Blasik-nie-byl-pijany/ Odpowiedz Link Zgłoś