malkontent6 07.09.11, 16:51 "Czytniki książek elektronicznych od kilku sezonów należą do najczęściej kupowanych prezentów." kultura.gazeta.pl/kultura/1,114628,10244388,Rosnie_sprzedaz_ksiazek_elektronicznych_w_Stanach_.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polski_francuz Problem 07.09.11, 16:55 jest, jak mozna zrobic biblioteke z jednym czytnikiem zamisat tysiecy volumenow? Shocking! PF Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Czy Amerykanom brakuje kultury? 07.09.11, 16:59 :) Tobie nie brakuje. Czasem i poczucie humoru widac. Odpowiedz Link Zgłoś
br0fl0vski Re: Czy Amerykanom brakuje kultury? 07.09.11, 17:09 www.newswithviews.com/Hannes/doreen115.htm current.com/1urta4c r-calfusa.com/news_releases/2011/110901-epa.htm Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Czy Amerykanom brakuje kultury? 07.09.11, 17:15 A gdzie link to jakiegoś filmu na YouTube? Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Czy Amerykanom brakuje kultury? 07.09.11, 17:16 Za krowy sie wzieli? -pozdr z Moskwy! Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 przecież wszyscy wiedzą, że amerykanie to debile 07.09.11, 17:49 nie mają kultury, są spasieni i nie wiedzą gdzie polska na mapie. skad maja wiedzieć gdzie skoro nie wiedzą co? tylko europejczycy maja wysoką kulturę i mądrość. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: przecież wszyscy wiedzą, że amerykanie to deb 07.09.11, 17:54 felus,nu czemu ty zawsze tak pienisz sie ? A tak serio,czy ciebie cos laczy z Polska,bo z twoich wypowiedzi wynika,ze USA dla ciebie jest wszystkim? Odpowiedz Link Zgłoś
de_oakville Do kultury to trzeba miec europejska glowe... 07.09.11, 18:59 ... i wychowywac sie od dziecka w okolicach opery, filharmonii, galerii sztuki, albo w okolicach Palacu Kultury. Nam tu "na preriach" tego typu "wzmacniacze kultury" ("culture boosters") nie sa potrzebne. Nie musimy aplikowac sobie zastrzyku "wielkiego K" (jak kultura) aby rownowazyc wysluchiwanie na kazdym kroku slownictwa na "male k" z ust tych, ktorzy mieszkaja daleko od "opery". Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 a kto to sa ci "wszyscy"? 07.09.11, 18:56 PS Osobiscie mam problemy z amerykanska kultura jedzenia i picia piwa. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: a kto to sa ci "wszyscy"? 07.09.11, 19:06 Nie pijesz piwa prosto z butelki? Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: a kto to sa ci "wszyscy"? 07.09.11, 19:15 rzadko pije piwo. Ale jesli juz to musi byc ze szklanki, oczywiscie przezroczystej, aby mozna bylo sprawdzic kolor i pianke. Znasz pojecie Stammtisch? Mniej wiecej raz na kwartal jedziemy wieksza grupa do Kolonii lub Düsseldorfu do lokalu, ktory sam wazy piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: a kto to sa ci "wszyscy"? 07.09.11, 19:25 Mieszkałem ponad rok w Deutschland, wiem o czym mówisz. :) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Ja tam sie ciesze. 07.09.11, 19:24 Mialem za kolege(moge sobie ,chyba,pozwolic tak nazwac) ameykanskiego pilota wojskowego.Dwa lata bylismy sasiedziami .Wspanialy facet, otwarty,potrafiacy rozmowiac o wszystkim,umial i lubil sluchac. Tylko nie mozno bylo z nim porozmowiac o literaturze swiiatowej.Owszem,slyszal on cos o Balzackie, o Molierze ,wiecej o Tolstoj,Dostojewski ,ale nic z tego nie czytal,zreszta,jak mowil ,czytal i czyta tylko literature fachowa . Moze teraz,dzieki latwieszemu dostepu do dziel wielkich ,nadrobi te braki . Powiem ,ze bardzo mu spodobalo sie opowiadanie o Meresjewie (Opowiadanie o prawdziwym czlowieku),ktore ja jemu z pamieci opowiedziel. Jak wracal do USA ,to mowil,ze sprobuje znalezc ta ksiazke.Moze uda sie mu to dzieki elektronice. p.s. W spadku po nim mam wspanialego kotka. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 a tak na serio malkontencie 07.09.11, 19:42 chcesz pogadac o dostepie do kultury przez duze K, czy o kulturze ludzi? Znam swietnego malarza, czlowieka, ktory czyta nalogowo i ma bzika na punkcie kina. Jako czlowiek jest zwyczajnym chamem. Mialam dziadka, ktoremu koleje losu nie pozwolily nauke po ukonczeniu ilus tam klas. Ksiazek przeczytal niewiele, chetnie sluchal muzyki w radio i moze pare razy byl w teatrze i muzeum. Ale byl czlowiekiem nieslychanie madrym, taktownym i zwiazanym z natura. W przeciwienstwie do zanjomego malarza cieszyl sie powszechnym szacunkiem ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: a tak na serio malkontencie 07.09.11, 19:49 Ja też znam takich ludzi, co nie zmienia faktu, że wykształcenie pomaga w nabieraniu kultury. Jeśli w kraju jednym z najpopularniejszych prezentów jest elektroniczny czytnik książek, to ja się cieszę. Lepsze to niż krawaty i wody kolońskie. Odpowiedz Link Zgłoś
romrus a tak na serio, to ma znaczenie.... 10.09.11, 19:44 malkontent6 napisał: > Jeśli w kraju jednym z najpopularniejszych prezentów jest elektroniczny czytnik książek, to ja się cieszę. Lepsze to niż krawaty i wody kolońskie. ...co w ty czytniki jest zaladowano. Jak komiksy, to moze krawaty sa lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
rusek111111 Re: Czy Amerykanom brakuje kultury? 10.09.11, 18:28 macie gdzie rosnac, rosjanie nie maja takiego luksusu gdyz w rosji tylko 5% nie czyta ksiazek w ogole (8% chlopi i 3% kobity). taka usa to nieporozumienie powstale z marginalnych resztek etnicznych z calego globu, kultura i huliwod nijak sie nie rimuja,hehe Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Mylisz sie 10.09.11, 19:14 sa pragmatyczni, preferuja rozwiazania ktore sie sprawdzaja od pieknoslowia Oblomow-like. Sa tez pracowici bo wierza w sens tego co robia. Masz rosyjskie poglady. Jakbym moja doktorantka z Leningradu slyszal - zupelnie nietrafne. PF Odpowiedz Link Zgłoś
rusek111111 Re: Mylisz sie 10.09.11, 19:33 ty mnie nie obrazaj, ja mam rusek11'go poglady i to mi w zupelnosci wystarczy i tobie zycze miec nie polskie czy francuzkie a polski_francuz'skie. a usa maja pierdyknac, i nawet moja do nich narodu sympatja nie jest w stanie nic zmienic. :) p.s. bedzisz tego dohtorantka z pitera gnebil to sie pogniewamy breslauwiacy my na ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Sympatie 10.09.11, 19:41 trzeba miec bo to idealisci. Zboczyli troche z dobrej trajektorii tieper. A szkoda. PF Odpowiedz Link Zgłoś
rusek111111 Re: Sympatie 10.09.11, 19:47 zadne idealisci. zresza sie zgoda jest. na paskudne czasy mamy paskudnych wodzow, ze tak filozoficznie obrazujac rzeknem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Czy Amerykanom brakuje kultury? 11.09.11, 00:17 rusek111111 napisał: > w rosji tylko 5% nie czyta ksiazek w ogole (8% chlopi i 3% kobity). A jakie książki wy tam w Rosji czytacie? Życiorys Putina? > taka usa to nieporozumienie powstale z marginalnych resztek etnicznych z calego > globu, kultura i huliwod nijak sie nie rimuja,hehe I co z tego? Mimo wszystko Amerykanie są mądrzejsi od Rosjan. Odpowiedz Link Zgłoś
misterpee Re: Jak Malkontent twierdzi ze nie ma K 11.09.11, 01:25 ultury USA, a wszyscy wiemy ze Polaczki sa na dnie, Francuzi - moj borze, Niemcy jak czytaja to tylko Nazi z tego sa produktem, o murzynach lepiej nie mowic, Chinczycy ogole nie sa zdolni czytac dlatego maja hieroglify. Zatem kto czyta i to z pozytkiem ? Starsi i Madrzejsi !!!!! Dlaczego Malkontent tego ie powie wprost !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Jak Malkontent twierdzi ze nie ma K 12.09.11, 13:54 misterpee napisała: > Francuzi - moj borze, Mam nadzieję, że pewnego dnia napiszesz coś, co ma sens. Odpowiedz Link Zgłoś
thannatos Re: Jak Malkontent twierdzi ze nie ma K 14.09.11, 13:40 malkontent6 napisał: > misterpee napisała: > > > Francuzi - moj borze, > > Mam nadzieję, że pewnego dnia napiszesz coś, co ma sens. Skąd ten przytyk? Misterpee użył całkowicie poprawnie wołacza slowa... bór. :) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Czy Amerykanom brakuje kultury? 11.09.11, 01:27 malkontent,jakie Amerykanie madrzejsi? Delawarowie,Mohawkowie,Mohikanie,a moze te,co sa pochodzenia rosyjskiego lub polskiego,jak rowniez zydowskiego ? Kogo ty uwazasz za Amerykanow? Odpowiedz Link Zgłoś
misterpee Re: ta teza o braku K staje sie praca doktorska 11.09.11, 02:03 Malkontenta. Ten odkrywczy watek jest tak glosny ze Malkontent poinien byc wyslany z odczytami do Ivy League Universities. Na pomocnika powinien zabrac Ricka Perry, ktory studia skonczyl z samymi C i D i jednym F. Ron Paul, zapytany co mu Rick powiedzial w czasie debaty, wyjasnil ze tego snie mozna powtorzyc kulturalnym jezykiem. dailybail.com/home/rick-perrys-official-college-transcript-mostly-cs-and-ds-bar.html Acha zapomnialem dodac ze Ruski tez sa glupe, co stale powtarzaja rodacy Berezowskiego z Brighton Beach. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_on-line Re: Czy Amerykanom brakuje kultury? 11.09.11, 02:28 malkontent6 napisał: > I co z tego? Mimo wszystko Amerykanie są mądrzejsi od Rosjan. tak??? i pewnie przeczytałeś o tym dzięki owemu sławetnemu czytnikowi, który dostałeś w prezencie ;))) to nie bądź sobek - podaj namiary na owe badania, albo chociaż powiedz kto i kiedy je robił, jaką zastosował definicję "mądrości", a co za tym idzie, co dokładniej było porównywane, ile liczyła próba, jak określono kryterium narodowościowe (wiesz np. czy Rosjanie mieszkający w USA to Rosjanie czy może Amerykanie?) itd. itp. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Komsomolscy urażenie? 11.09.11, 15:40 Amerykanie, czyli jak to okreslił rusek111 marginalne resztki etniczne z całego globu, stworzyli IBM, Intel, Apple, Microsoft, Sun Microsystem, Ciscco itp. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Komsomolscy urażenie? 11.09.11, 15:45 Zapamietowales wspomnic jeszcze Hiroshimu i Nagasaki. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Komsomolscy urażenie? 11.09.11, 15:52 No coz. Naturalnie, uczoni calego swiata wola pracowac tam, gdzie im wiecej placa. Lecz co do tego ma (oprocz pieniedzi) teren zameszkaly przez chorych na otyłość brzucha i mozgow konsumentow cheeseburgerow? Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Komsomolscy urażenie? 11.09.11, 15:54 Nie bedzie kasy - nie bedzie amerykanskiego cuda. Uczoni - to takie nie patryotycznie kosmopolity. Az zgrozo! Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Komsomolscy urażenie? 11.09.11, 16:01 System edukacji w USA nie przygotowuje wlasnych uczonych. Bo po co tracic kasu na ich edukacje (i niewiadowo co z tego studenta bedzie), jesli taniej kupic gotowego prawdziwego uczonego z jakiegokolwiek kraju? Amerykanski studenty ucza sie grac w pilke. Rzecz naturalnie pozyteczna, uwazajac ze dwie trzeci ludnosci USA sa chore na otulosc. Jednak i tak zdechna od narkotykow. A pozostalych od otulosci ocali glod. Juz wkrotce. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Komsomolscy urażenie? 11.09.11, 20:52 Mongolszuudan jak zawsze pelen dobrych zyczen i optymizmu, he,he:)) Ale tak to wyglada. Co tam mongol w systemie edukacji u nas? Chyba tez na psy schodzi. Nie wiem, jak w instytutach, szkoly badziewne sie robia. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Komsomolscy urażenie? 11.09.11, 21:10 swiblowo napisała: > Co tam mongol w systemie edukacji u nas? Chyba tez na psy schodzi. Nie wiem, ja > k w instytutach, szkoly badziewne sie robia. Poziom nauczania w rosyjskich szkołach się obniża? Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Komsomolscy urażenie? 11.09.11, 23:25 malkontent6 zapytal: > Poziom nauczania w rosyjskich szkołach się obniża? - Pewnie zalezy jak dla kogo. Mnie sie wydaje, ze tak. Odpowiedz Link Zgłoś
rusek111111 Re: Komsomolscy urażenie? 12.09.11, 11:53 odpieprz sie od komsomolu, i sie nie pien. masz sie przyzwyczajac bo bedzie co raz wiecej podobnych do moich opinie o usa i gorszej jakosci tyz. napewno usa stworzyli rzeczy dobre jakies, nic mi sie nie kojarzy, ale niznam waszych osiagniec,zaloz watek o usa sukcecach i porazkach to chetnie sie dowiem co forumowicze wyjawia, aha internet to jest dobry pomysl, z tym ze niewiem czy wasz a jesli wasz to zamierzony byl dla ludzi. co rosjanie czytaja pytales to naprzyklad takie dane: fantastyka/fantazy - 32% (41% meny 24 womeny), klasyka - 32%, historyczne klimaty 29%, detektywistyke 26%, klasyka zagraniczna 26%. to nie sa amerykancy ktorzy preferuja na swym ebuku zanry mp4 i wifi przewaznie. :) malkontent6 napisał: > Amerykanie, czyli jak to okreslił rusek111 marginalne resztki etniczne z całego > globu, stworzyli IBM, Intel, Apple, Microsoft, Sun Microsystem, Ciscco itp. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Komsomolscy urażenie? 12.09.11, 13:49 rusek111111 napisał: > amerykancy ktorzy preferuja na swym ebuku zanry mp4 i wifi przewaznie Wi-fi nie da się czytać. :) Odpowiedz Link Zgłoś
rusek111111 Re: Komsomolscy urażenie? 12.09.11, 13:55 :D manius, pisz wiecej na aqua, bo dolujesz intelektualnie tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Komsomolscy urażenie? 12.09.11, 14:03 rusek111111 napisał: > manius, pisz wiecej na aqua, Co to jest manius? Co to jest aqua? Odpowiedz Link Zgłoś
rusek111111 Re: Komsomolscy urażenie? 12.09.11, 14:21 malkontent6 napisał: > Co to jest manius? Co to jest aqua? ops, czyzbym sie pomylil, ale taki jestes klonowano podobny do manny_jestem vel manny_ramirez byly moderrator portalowy urodzony w slonsku i wywieziony do murzynopedalyi we wciesnym wieku. sorki malkontencie5 jesli sie pomylilem, ale jestescie podobni ze hej, moze wasza wspolna mama jest wspolna (jak serialach huliwodzkich)? aquanet jest forumem najstarszym na tym portalu, tyle ze okupuja go pierdoly stare i innych nie dopuszczaja do glosu a maruder im w tym nedznym procederze pomaga, twe jankieskie zachwyty beda spotkane ze zrozumieniem gdyz wiekszosc proamerykanska jest tam, ale sie masz bardziej zintelegowac bo dohtorki i profesorki nioe popuszcza. :) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Komsomolscy urażenie? 12.09.11, 14:37 rusek111,a warto na aquanet zajrzec?Czy tam wiecej ludzi pisze niz tu? Odpowiedz Link Zgłoś
rusek111111 Re: Komsomolscy urażenie? 12.09.11, 14:42 nie, nie warto. tu bylo nudno, potem wesolo, zeby sie stalo po tym nudno i nastal dzisiejszy fajny klimacik. :) Odpowiedz Link Zgłoś
rusek111111 Re: Komsomolscy urażenie? 12.09.11, 14:45 zubrowke. a ty samogonem sie speedujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: Czy Amerykanom brakuje kultury? 11.09.11, 23:33 prawdopodobnie waszkolone spoleczenstwo ale niedoceniane dlatego w testach Pisa daleko w tyle za Polska.. Odpowiedz Link Zgłoś
de_oakville "Cukierkolizek" 14.09.11, 13:08 Jak sie tu ktos zadeklaruje, ze lubi amerykanska kulture i Ameryke w ogole, to na niektorych dziala to tak, jakby wpuscil kota pomiedzy stado rozwscieczonych psow. Nie wolno nawet lubic panoramy Wielkiego Kanionu Colorado lub swiatel Las Vegas, bo to wielka obraza i "policzek" dla "poprawnych". W Ameryce wszystko musi byc totalnie zle i godne potepienia. Jak za Stalina, kiedy to nie tylko Truman byl beee, ale w zwiazku z tym rowniez i jazz byl bee i coca-cola byla beee i stroj bikini byl bee. Totalnie wszystko bylo zle! No, ale jesli ktos ma takie podejscie do otaczajacego go swiata, to niech sie potem nie dziwi, ze sam bedzie postrzegany przez wielu innych w podobny sposob. "Jak Kuba Bogu, tak Bog Kubie". Przyjaciel Kuby, Korei i Palestyny - czyli innymi slowy "cukierkolizek", "frykasolizek" itp. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: "Cukierkolizek" 14.09.11, 14:11 de_oakville napisał: > Jak sie tu ktos zadeklaruje, ze lubi amerykanska kulture i Ameryke w ogole, to > na niektorych dziala to tak, jakby wpuscil kota pomiedzy stado rozwscieczonych > psow. Nie wolno nawet lubic panoramy Wielkiego Kanionu Colorado lub swiatel La > s Vegas, bo to wielka obraza i "policzek" dla "poprawnych". W Ameryce wszystko > musi byc totalnie zle i godne potepienia. Jak za Stalina, kiedy to nie tylko T > ruman byl beee, ale w zwiazku z tym rowniez i jazz byl bee i coca-cola byla bee > e i stroj bikini byl bee. Totalnie wszystko bylo zle! No, ale jesli ktos ma tak > ie podejscie do otaczajacego go swiata, to niech sie potem nie dziwi, ze sam be > dzie postrzegany przez wielu innych w podobny sposob. "Jak Kuba Bogu, tak Bog K > ubie". Przyjaciel Kuby, Korei i Palestyny - czyli innymi slowy "cukierkolizek", > "frykasolizek" itp. Rosjanie maja gigantyczne kompleksy na punkcie USA i ich przepaści cywilizacyjnej i technologicznej nad Rosją. Problemem Rosjan jest to, że oni cały czas wierzą że również są mocarstwem. Faktycznie są III Światem z atomami, krajem zacofanym bez dróg ale wysyłającym rakiety w kosmos, są krajem nie wiele liczącym się w świecie, nie mającym nic do zaproponowania światu. Nie ma sensu z nimi polemizować. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 pewnie, że brakuje 14.09.11, 17:44 dostanie taki palant ten czytnik idzie z nim do starbaksu i czytajac siorbie kawę tak, że wszyscy słyszą i gryzie ciastko i mlaska jak swinia. dobrze, że w starbaksie nie ma widelców i noży bo dopiero byłaby heca. no i oczywiście jest otyły bo przed starbaksem zjada hamburgery w mcdonaldzie, potem wsiada do swojego samochodu, ktory spala dużo benzynu i zanieczyszcza srodowisko i jedzie drogą obstawioną tysiacami drzewiannych słupów po kawę. mógłby kupić kawę na stacji benzynowej albo w dunkin donuts ale nie... jedzie do starbaksa żeby pokazać się, że jest kulturalny.... Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: pewnie, że brakuje 14.09.11, 18:15 W Starbucksie są noże i widelce. Wprawdzie plastikowe ale jednak są. Faktem jest, że w Starbucksie zawsze było pełno ludzi z laptopami, a teraz doszli do tego tłupu czytelnicy tych czytników. Siedzą godzinami i czytają. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: pewnie, że brakuje 14.09.11, 18:23 no i zapomniełeś dodać, że w starbaksie nie biją murzynów i dlatego uważa się za kulturalne miejsce. nie to co white castle gdzie biją. Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: pewnie, że brakuje 14.09.11, 20:02 malkontent6 napisał: > teraz doszli do tego tłupu czytelnicy tych czytników. Siedzą godzinami i czytają. Malkonent, a co czytaja? Przeciez nie mozna czytac "czytnik elektroniczny", lecz tekst do niego zaladowany. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: pewnie, że brakuje 14.09.11, 20:30 romrus napisał: > Malkonent, a co czytaja? Nie wiem, nie pytałem, bo nie lubie przeszkadzać. Może coś z listy Best Sellers in Kindle Store: www.amazon.com/Best-Sellers-Kindle-Store/zgbs/digital-text Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: pewnie, że brakuje 14.09.11, 20:58 malkontent6 napisał: > Może coś z listy Best Sellers in Kindle Store: Nie ma tam komiksow:-) To dobrze. Malkontent, czy mog by wyjasnic fenomen "Walmart people", na Youtube wbrud tych filmikow. Pytam bez jaj, bo nic podobnego w zadnym z krajow Europy nie da sie zobaczyc w zaden sposob. Walmart to jakies "special place for freaks"? To naprawde zadziwiajace. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: pewnie, że brakuje 14.09.11, 21:26 romrus napisał: > Malkontent, czy mog by wyjasnic fenomen "Walmart people" Oni są chyba tylko na YouTube. :) Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: pewnie, że brakuje 14.09.11, 22:02 malkontent6 napisał: > romrus napisał: > > Malkontent, czy mog by wyjasnic fenomen "Walmart people" > Oni są chyba tylko na YouTube. :) No teraz bede wiedzial ze to Photoshop:-) Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: pewnie, że brakuje 14.09.11, 22:09 romrus napisał: > No teraz bede wiedzial ze to Photoshop:-) Nie wiem czy Photoshop. W każdym kraju są dziwni ludzie, w USA też ale takich jak na YouTube ja akurat nie widuję. A do Walmartu nie chodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: pewnie, że brakuje 14.09.11, 22:20 troche czasu w USA spedzilam i bywam nadal tam regularnie. Na tym filmiku widzisz autentyczne zdjecia klientow, tylko nie zrobione jednego dnia i nie w jednym hipermarkiecie. Orginalow w USA nie brakuje, tlusciochow, ktorzy w upal pokazuja , co musi znosic ich kregoslup tez nie. Ale przecietny Amerykanin nie reaguje zdziwieniem, widzac takich ludzi. www.youtube.com/watch?v=7wa1O0sAPco Odpowiedz Link Zgłoś