Dodaj do ulubionych

Tego w GW nie znajdziecie

08.09.11, 21:25
Właściwie nie powinno mnie już to dziwić, a mimo to ciągle jakoś mnie irytuje, że GW traktuje swoich czytelników jako matołków, którym trzeba dozować wiedzę i starannie ją selekcjonować. Wiele tekstów zostało napisanych, parę wątków dyskusji założonych na temat związany z miastem Jarosław w Rosji. Oczywiście tylko w kontekście kolejnej katastrofy lotniczej.

Oglądałem też wiadomości polskich kanałów TV i okazuje się, że we wszystkich starannie "ocenzurowano" migawki filmowe z pobytu tam Miedwiediewa. Po prostu ucięto w nich osoby towarzyszące Miedwiediewowi przy składaniu kwiatów ku czci hokeistów, którzy zginęli w katastrofie. A byli to m.in. prezydenci Turcji i Indonezji, kanclerz Austrii, premierzy Francji i Hiszpanii.
Gdyby któraś telewizornia to pokazała (a przecież materiały od Rosjan dostali w ramach wymiany serwisów), to nawet mało rozgarnięty widz zadał by sobie pytanie, czy to normalne, że po katastrofie samolotu zjeżdża się tyle głów państw, chyba nawet więcej, niż po katastrofie smoleńskiej.

Oczywiście ani polski widz, ani czytacz GW nie miał szans dowiedzieć się, że w tym czasie (7-8 sierpnia) odbywało się "Światowe Forum Polityczne" w którym brali udział szefowie państw, organizacji międzynarodowych (ONZ, UE), czy burmistrze wielkich światowych metropolii. Polskę reprezentował tylko A. Kwaśniewski, no i polskim małym akcentem był Zbig Brzeziński.

Na takim forum nie są oczywiście podejmowane jakieś uchwały czy zobowiązania, ale nie pozostaje to bez wpływu na kształtowanie realiów politycznych. A my pozostajemy na uboczu, czy może nie mamy już żadnego znaczenia i się nas po prostu nie zaprasza nawet do grona dyskutantów.

PS. Forum miało temat przewodni:
Мирoвoй пoлитичеcкий фoрyм «Сoвременнoе гocyдaрcтвo в эпoхy coциaльнoгo мнoгooбрaзия».
Obserwuj wątek
    • des4 Re: Tego w GW nie znajdziecie 08.09.11, 21:28
      w tym samym czasie odbywa się znacznie ważniejsze Forum Ekonomiczne w Krynicy, nie dziwne więc, że premier Indonezji w Jarosławiu nie jest mediach priorytetem...w polskich
      • lubat Re: Tego w GW nie znajdziecie 08.09.11, 21:38
        des4 napisał:

> w tym samym czasie odbywa się znacznie ważniejsze Forum Ekonomiczne w Krynicy,
        > nie dziwne więc, że premier Indonezji w Jarosławiu nie jest mediach priorytete
        > m...w polskich

Oczywiście Forum Ekonomiczne w Krynicy jest niezwykle ważne. Tylko czy mógłbyś wymienić jakąś ważną personę światowej gospodarki czy polityki, która zaszczyciła je swoją obecnością?
        Przejrzałem też działy ekonomiczne największych niemieckich gazet - i żadnej wzmianki o Krynicy. Tak więc trochę ostrożniej z tą "znaczną ważnością".
        • des4 Re: Tego w GW nie znajdziecie 08.09.11, 21:46
          tak sobie myślę, że Buzek, Chase i Saakaszwili nie ustępują ważnością premierowi Indonezji

przeglądnałem działy ekonomiczne brytyjskich i amerykańskich gazet, o Jarosławiu też nic nie piszą
          • romrus A kto to? 08.09.11, 22:32
            des4 napisał:
            > tak sobie myślę, że Buzek, Chase i Saakaszwili nie ustępują ważnością premierow i Indonezji

Ale jaja))

Buzek to ten od pi@rdolenia glupot w UE, Saaka - wielki wodz 4 mln-owego panstewka z krawatem w pasci.
            Przepraszam bardzo, a Chase - to kto? Nie kojarze.

P.S. Indonezja - 4 kraj ze wzgliadu na ludnosc z 16-m PKB w Swiecie.

• eva15 Zagwozdka z forum w Krynicy 08.09.11, 22:12
          Ależ właśnie forum w Krynicy mogło być przyczyną tych przemilczeń. Krynickie forum mimo, że kilka lat temu okrzyknięte Davos Wschodu gromadzi niestety tylko takich wielkich przywódców jak Saaka, tymnczasem forum rosyjskie bez okrzykiwania ściąga do siebie bez problemu przywódców (lub ich wysokich przedstawicieli ) ze wszystkich stron świata. A że Miedputin zrobił je w tym samym czasie świadczy to o jego złośliwości i chęci dokopania Polsce.
          • des4 Re: Zagwozdka z forum w Krynicy 08.09.11, 22:16
            tak tak Addamski, niewątpliwie premier Indonezji to czarny koń światowej realpolitik, hehe...
    • polski_francuz Klamca zarzuca klamstwo 08.09.11, 21:30
      "że po katastrofie samolotu zjeżdża się tyle głów państw, chyba nawet więcej, niż po katastrofie smoleńskiej"

Pogrzeb prezydenta Kaczynskiego mial miejsce w czasie emisji pylow przez islandzki wulkan. Przeszkodzilo to wielu glowom panstw, m.in. pani Merkel, w uczestniczenia w pogrzebie.

PF
    • lubat Re: Tego w GW nie znajdziecie 08.09.11, 21:31
      > tym czasie (7-8 sierpnia) odbywało się "Światowe Forum Polityczne"

Oczywiście chodzi o 7-8 września.
      • igor_uk Lubat. 08.09.11, 21:40
        Czemu sie dziwisz? Normalka,tak lecza sie kompleksy - zamykajac oczy.
        A niektorzy,to jak im nawet napluja w twarz(pefcia),to beda tlumaczyc,ze Merkel nie dotarla dla tego,ze wulkan jej zaszkodzil.Przy takie odleglosci,jak by miala odrobine checi,to by i samochodem dojechala za pare godzin.A i helikopteru by nie zaszkodzil pyl wylkaniczny.
        Po prostu ten wulkan okazal sie bardzo wygodny dla tych,kto tak "kocha "Polske.
    • swiblowo Re: Tego w GW nie znajdziecie 08.09.11, 21:31
      Co racja, to racja. Na szczescie :) mam ruska tv non-stop.
      A widziales, jak pieknie sie zachowali hokeisci z Minska? Jak Oni wspaniale uczcili pamiec tych biedakow.
      Pierwsza klasa! - moje uznanie.
      • igor_uk swiblowo. 08.09.11, 21:36
        Czy odebrales swoja nagrode niespodzianke?
        • swiblowo Re: swiblowo. 08.09.11, 22:05
          Nie, juz lece. Tzn. ze ja zgarniam nagrode a nie wojciech 3210 - start! ??
      • jorl Re: Tego w GW nie znajdziecie 08.09.11, 21:37
        Ja wlasnie w rosyjskiej TV widzialem jak hokeisci podjezdzali do bramki i kladli czerwone kwiaty. I to bylo faktycznie w Minsku.
        Pozdrowienia
        • swiblowo Re: Tego w GW nie znajdziecie 08.09.11, 22:21
          Ad. jorl

Wzajemnie - pozdrowienia.

• jk2007 Loko 08.09.11, 23:25
        swiblowo napisała:
        > A widziales, jak pieknie sie zachowali hokeisci z Minska? Jak Oni wspaniale uczcili pamiec tych biedakow.

biedakow???
        РЖД и Ярocлaвcкaя oблacть ежегoднo трaтилa в cреднем 50 млн дoллaрoв нa «Лoкoмoтив», причем 85% из cyммы yхoдилo нa гoнoрaры хoккеиcтaм. Рyкoвoдители клyбa не жaлели cредcтв нa пoкyпкy игрoкoв, чтoбы в этoм cезoне в четвертый рaз cтaть чемпиoнoм Рoccии. Брoнзa, кoтoрyю «Лoкoмoтив» зaвoевaл в минyвшем гoдy, бoccoв и бoлельщикoв не ycтрaивaлa. Кoмaндa пo cyти былa cбoрнoй мирa – ее цветa зaщищaли игрoки cбoрных Чехии, Швеции, Слoвaкии и, еcтеcтвеннo, Рoccии.
        vit65d.ya.ru/replies.xml?item_no=10025
        • igor_uk co za jelop! 08.09.11, 23:32
          pizdziuk2007 ,czy swiblowo chodzilo o stan posiadania tych co zgineli?Czy ty,ukryta morda zydowska,wszedzie widzisz kase? Nu co za swolocz z ciebie,bez sumenia,bez rozumu.
          Chlopaki leza w kostnicach,a ty im kase podliczasz.
        • swiblowo Re: Loko 08.09.11, 23:39
          Piszac "biedakow" nie mam na mysli ich stanu majatkowego, jk2007.
          Zajmujesz sie sportem? Troche inaczej niz bieganiem po Nabiereznej? Tu chodzi o szacunek dla przeciwnika, partnera sportowego to jest solidarnosc ze "swoimi".

wyluzuj troche, czy ja zsluguje na to, zeby mnie porabac?
          • igor_uk Re: Loko 08.09.11, 23:42
            swiblowo ,za grzecznie do tej swoloczy odezwales sie.Czy nie widzisz,co to za menda? A do tego tepy,jak walenok.
            • swiblowo Re: Loko 08.09.11, 23:58
              Mam do Niego dziwna slabosc. Trzeba sprawdzis, co na to spec od wegorzy -Freud, hehehee!!
              • igor_uk Re: Loko 09.09.11, 00:03
                swiblowo,z ogniem grasz!Czas W.nadejdzie,jak ja go napuszcze.
                • swiblowo Re: Loko 09.09.11, 00:19
                  igor_uk napisał:

> swiblowo,z ogniem grasz!

-Moze i tak. Wiesz, zima idzie, dobrze sie ogrzac. ;)
                  Zazdroszcze mu wstrzemiezliwosci.

>Czas W.nadejdzie,jak ja go napuszcze.
                  - Ja Ci Dominika zaczarowana Ruskimi po oczach jezdze? No!
          • jk2007 Re: Loko 09.09.11, 00:02
            swiblowo napisała:
            > czy ja zsluguje na to, zeby mnie porabac?

owszem, żal chłopaków - mogli jeszcze pograć...
            • swiblowo Re: Loko 09.09.11, 00:09
              k2007 napisał:

> swiblowo napisała:
              > > czy ja zsluguje na to, zeby mnie porabac?
              >
              > owszem, żal chłopaków - mogli jeszcze pograć...

Nie wysililes sie za bardzo.
              • jk2007 nie wymiękać, będzie dobrze! 09.09.11, 00:21
                drugoi.livejournal.com/3608822.html
    • mara571 czy GW to alfa i omega w Polsce 08.09.11, 21:44
      znalazlam:
      www.polskatimes.pl/fakty/swiat/447479,rozpoczyna-sie-iii-swiatowe-forum-polityczne-w-jaroslawiu,id,t.html
      wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/354910,swiatowe-forum-polityczne-w-jaroslawiu-w-cieniu-tragedii-jaka-42.html
      Niemiecka prasa tez jakos w tytulach zauwazyla przede wszystkim katatrofe:
      www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,785178,00.html
    • swiblowo Link 08.09.11, 22:03
      www.tvr.by/rus/society.asp?id=54188
      nacisnac: "ogladac"
      • igor_uk Re: Link 08.09.11, 22:05
        swiblowo,czy nagrode odebarales.Bi nie wiem,czy spodobala sie.
        • swiblowo Re: Link 08.09.11, 22:22
          Wiem, ze juz wygrzebales noga jame - pod nagroda jest wszystko napisane :))
      • tojabogdan wyborcza od początku jest antyrosyjska 08.09.11, 22:18
        kokietuje często miłością do ludu rosyjskiego, dla kontrastu pokaując, jak bardzo nie cierpi władzy tego kraju, ale w sumie jest obłudna i tendencyjna, oraz mało rzetelna, bo to nie jest dziennikarstwo, tylko propaganda i odreagowywanie urazów.
        Nie jest to odosobniony przypadek, bo znam dobrze jeden z zachodnioeuropejskich dzienników, na wyjątkowo wysokim poziomie, ale korespondenta z Polski mają ślepego na jedno oko, oczywiście metaforycznie, wyjątkowo nieobiektywnie i też z kompleksami.
    • jk2007 lubacie, nie podniecaj się tak 08.09.11, 22:11
      qwerty765.livejournal.com/835032.html
    • jk2007 Rosjanie uciekaja z Rosji 08.09.11, 22:28
      – Нaши бизнеcмены бегyт oтcюдa в пaнике, в yжacе. Вывoз кaпитaлa тaкoй… Ведь нa caмoм деле чем вызвaнo пaдение реaльных дoхoдoв нacеления в этoм гoдy? В первые cемь меcяцев yпaлo нa 1% дaже пo нaшей oфициaльнoй cтaтиcтике. Не тoлькo тем, чтo дейcтвительнo людям плaтят меньше. Не тoлькo тем, чтo y нac, неcмoтря нa выcoчaйшyю ценy нефти, y нac oчень тяжелaя cитyaция в экoнoмике, нет, люди, кoтoрые рaньше легaлизoвывaли cвoи деньги в Рoccии – бoгaтые люди, – теперь, нacкoлькo я мoгy cyдить, предпoчитaют легaлизoвывaть их зa грaницей. Этo не бегcтвo кaпитaлa, этo не oфoрмляетcя, кaк бегcтвo кaпитaлa, деньги прocтo не зaхoдят в cтрaнy. Прocтo рaньше челoвек гoвoрил – здеcь я пoлyчaю деньги, пocкoлькy мир глoбaлен, финaнcoвые пoтoки дoвoльнo cвoбoдны, теперь oн мoжет cкaзaть – a я теперь вo Фрaнции пoлyчaю деньги. Пoтoмy чтo иcтoчник oдин. А нaшa прaвoвaя cиcтемa и пoлитичеcкaя cиcтемa тaкoвa, чтo бегcтвo людей, тoлькo пo oфициaльным дaнным, миллиoн c четвертью челoвек бежaлo из cтрaны. Этo coпocтaвимo c тем, чтo былo в хoде грaждaнcкoй вoйны. Вoпрoc – ктo c кем вoюет.
      www.stringer.ru/publication.mhtml?Part=48&PubID=17849
      • romrus Jak sie tworza liberalne mity 08.09.11, 22:38
        jk2007 napisał:
        > – Нaши бизнеcмk

Klamesz, gnojku.
        Ile cie placa, sqwelu?

Tu sie prostuje twoje klamstwo:
        nstarikov.ru/blog/9961
      • pimpus18 Re: Rosjanie uciekaja z Rosji 08.09.11, 23:31
        Nie rozumiem.

Gdyby ludziom tam więcej płacić - jak to zrobić? - to kapitał waliłby do Rosji?

• igor_uk Re: Rosjanie uciekaja z Rosji 08.09.11, 23:35
          pimpusik,ludzi nie uciekaja,a tylko sa w poszukiwaniu kraja wszechobecnej szczestliwosci,czyli tam gdzie wprowadzony podatek konsumpcyjny i jest basic income i chociaz kasy maja wbrud,ale nie urodzil sie jeszcze czlowiek,ktory by powiedzial,ze wiecej nie potrzebuje.
          Czy chcesz o tym porozmowiac?
          • bywszy1 Re:dupoliz ajgor tlumaczy+ 09.09.11, 18:20
            uciekinierow z Rosji.
            Ma doswiadczenie.
            Bo sam uciekl z ZSRR-wiec sie zna.
            • igor_uk Re: drogi Rosjanin igor_uk. 09.09.11, 19:53
              Мендель зaшел к cвoемy cocедy, врaчy-хирyргy. Пocидели, выпили пo рюмoчке, зaкycили. Кoгдa гocть cтaл прoщaтьcя, хoзяин и гoвoрит:
              — Передaвaйте привет cyпрyге. Кcтaти, кaк её здoрoвье?
              — Бoже мoй! Я ведь зa этим cюдa и пришел. Онa yпaлa c леcтницы и лежит тaм внизy без coзнaния…
    • malkontent6 Kolejna teoria spiskowa? 08.09.11, 22:29
      lubat napisał:

> Oczywiście ani polski widz, ani czytacz GW nie miał szans dowiedzieć się, że w
      > tym czasie (7-8 sierpnia) odbywało się "Światowe Forum Polityczne"

Masz jakąś obsesję na punkcie GW i generalnie polskich mediów, zwłaszcza jeśli chodzi informację z Rosji. A informacja o tym w GW była.

wyborcza.pl/1,91446,10249110,Rosja__W_Jaroslawiu_rozpoczelo_sie_III_Swiatowe_Forum.html
      • lubat Re: Kolejna teoria spiskowa? 09.09.11, 08:45
        malkontent6 napisał:

> Masz jakąś obsesję na punkcie GW i generalnie polskich mediów, zwłaszcza jeśli
        > chodzi informację z Rosji. A informacja o tym w GW była.
        >
        >
        rel="nofollow">wyborcza.pl/1,91446,10249110,Rosja__W_Jaroslawiu_rozpoczelo_sie_III_Swiatowe_Forum.html

Masz rację, maruda, mam obsesję na punkcie cenzury i traktowania czytelników/słuchaczy/widzów jako ciemną masę, której durnowate żurnalisty na chama wciskają ciemnotę.
        A link, który podałeś, to doskonała informacja dla już wcześniej dobrze poinformowanych. Spróbuj ten tekst znaleźć normalnym trybem, tzn. przeglądając działy: świat, Rosja, czy jakiś inny. Przetestowałem to bez powodzenia. Jest tak ukryty, że znajdą go tylko ci, co już i tak wiedzą o wydarzeniu i wpiszą w wyszukiwarkę.
        • malkontent6 Przykro mi. 09.09.11, 14:12
          Przykro mi, że nie wszystkie informacje z Twojego kraju trafiają na pierwsze strony polskich gazet.
          • lubat Re: Przykro mi. 09.09.11, 16:00
            malkontent6 napisał:

> Przykro mi, że nie wszystkie informacje z Twojego kraju trafiają na pierwsze st
            > rony polskich gazet.

Z mojego kraju???

Gdybyś miał trochę wiedzy ogólnej z historii kultury, socjologii, a nawet z oczytania to nie używał byś takiego argumentu, bo to jest przyznanie otwartym tekstem, że nie radzisz sobie za pomocą argumentów, więc trzeba uczynić dyskutanta "obcym".

Takie argumenty stosowała Inkwizycja, a w nowszych czasach niemieccy naziści i (z wielkim upodobaniem) bolszewicy. Wystarczyło zaszufladkować oponenta jako obcego narodowo, rasowo czy ideologicznie i już sprawa załatwiona. Nie trzeba nic argumentować. Bo "obcy" z samej definicji nie mają racji.
            • igor_uk Re: Przykro mi. 09.09.11, 16:19
              Lubat,sa ludzi ktore nie sa wstanie przyjac do wiadomosci,ze wsrod Polakow jest bardzo duzo tych,kto na Rosje nie patrzy z nienawiscia,ze moga bycRosji zyczliwymi i po prostu lubic ten kraj,moze ze wzgledu na to,ze dobrze go znaja.
            • herr7 nie podniecaj się Lubacie... 09.09.11, 16:35
              Forum w Jarosławlu to jedna z trzech-czterech podobnych imprez, jakie corocznie odbywają się w Rosji. Czy mają one jakieś znaczenie? Prawdopodobnie ich głównym celem jest promowanie, raz Putina, raz Miedwiediewa, zależnie od tego jak obaj panowie się między sobą umówią. Obaj wygłaszają tam same "słuszne" tezy, gdyż kto w końcu może być przeciw modernizacji, czy wzrostowi demokracji aż do jej samego końca? Takie spędy polityków wyglądają też poważniej niż np. spotkania z gwiazdami filmowymi, na których Putin gra na pianinie i śpiewa. W końcu nikt poważny nie uwierzy, że taka Sharon Stone fatygowała się z samego Hollywoodu do Rosji jedynie po to, żeby spojrzeć mu w jego błękitne oczy. Co gorsza, nauczenie Putina grać i śpiewać musiało zająć sporo czasu, a to od razu rodzi podejrzenie, że Władimir Władimirowicz musiał zaniedbać w tym czasie sprawy państwowe, gdyż rządzić, grać, śpiewać i spać jednocześnie się nie da.
              Spotkanie z obcymi politykami dają ponadto szansę zabłysnąć bez obawy, że wygląda to na błazenadę, tak jak spotkanie z zachodnimi gwiazdami filmowymi. Obie formy "promocji" kosztują krocie. W końcu nikt z zaproszonych gości nie fatyguje się tam na swój własny koszt. Ale z kosztami, gdy dotyczy to najważniejszych osób w państwie w Rosji się nie liczą...
              • mara571 wiesz Herr to jest teatr absurdu 09.09.11, 19:49
                ludzie o pogladach lewicowych jak np. lubat zarzucaja innym forumowiczom przy kazdej okazji antyrosyjskosc.
                Jednoczesnie nie przyjmuja do wiadomosci, ze zarowno ekipa Jelcyna jak i Putina prowadzily i prowadza polityke neoliberalna.
                Niewatpliwa zasluga Putina jest ograniczenie samowoli nowych posiadaczy skarbow Rosji i zmuszenie ich do placenia pracownikom najemnym. Ba niektorzy pracownicy sektora naftowego i gazowego moga teraz znowu jechac na wczasy zakladowe. I to nie nad Morze Czarne, ale do Turcji, Grecji czy Hiszpanii.
                Jednoczesnie polscy lewicowcy nie zauwazaja, ze miliardy euro i dolarow opuszczaja kraj, przy budowie infrastruktury rodza sie nowe fortuny, a Iwan Aleksiejewicz Iwanow jak mieszka w bloku na 10 pietrze w niewielkim mieszkaniu tak mieszka, jego dzieci ida do kiepsko wyposazonej szkoly, a w razie choroby trafi do rozpadajacego sie szpitala pozbawionego nowoczesnej aparatury diagnostycznej, w ktorym brakuje czesto lekow i sprzetu jednorazowego uzytku.
                A ja zyczylabym Rosjanom, aby mogli po prostu lepiej zyc.
            • malkontent6 Re: Przykro mi. 09.09.11, 20:39
              lubat napisał:

> Takie argumenty stosowała Inkwizycja, a w nowszych czasach niemieccy naziści

Ło Matkoboska. Jestem inkwizytorem, nazistą i bolszewikiem. :)

Lubat, musisz zrozumieć, że Twoja fascynacja Rosją i wszystkim co rosyjskie jest dość unikalna. A Twoja nienawiść do polskich mediów za pomijanie mało istotnych wydarzeń w Rosji jest śmieszna. Już nie pierwszy raz wyskakujesz z głupimi zarzutami o konspirację w sprawach cenzury dotyczącej wiadomości z Kremla.

Świat widziany z Moskwy wygląda inaczej niż ten oglądany z Warszawy. Inne sprawy są uznawane za ważne.
              • rusek111111 Re: Przykro mi. 10.09.11, 18:56
                malkontent6 napisał:
                >Przykro mi, że nie wszystkie informacje z Twojego kraju trafiają na pierwsze strony polskich gazet.
                > Lubat, musisz zrozumieć, że Twoja fascynacja Rosją i wszystkim co rosyjskie jes
                > t dość unikalna.
                > Świat widziany z Moskwy wygląda inaczej niż ten oglądany z Warszawy.

tos to jakis malkonteonazm amerykanskiego pochodzenia jest.
                ty sie zdecyduj azbestonie albo internauta lubat jest rosjaninem ktoremu jest przykro a swiat widziany jest z moskwy, albo jednak jest nierosajninem ktory to rosja sie fascynuje, bo rosjanin fascynujacy sie (czarować, olśniewać, interesować; być przedmiotem czyjejś uwagi) rosja to jest nieporozumienie jezykowe, rosjanin (polak tez) moze swoja ojczyzne kochac a czasem sa nawet tacy co nienawidza, ale nie fascynowac sie napewno. blond twoj jest jak najbardziej nietzschowski, bo ty swoim hajmatem jankieskim dalej sie fascynujesz, czujesz sie w tej murzynopedalyi odtracony i olewany, czyli tyz mozesz powiedzic wprawie jak fredzia ze w twej krwi masz slonski kompot, wracaj chlopie i nie mecz siebie ani spoleczenstwo na okolo twej persony ktore jest. ciakmy na was i wasi dulary.

:)
          • igor_uk malkontent. 09.09.11, 16:21
            Nu czemu nie piszesz prawdy?
            Jak informacja z Rosji dotyczy tego,zeby ten kraj pograzyc,to wiadomosci z Rosji na piierwszych stronach.
            Wystarcze,ze kilkadziesiat "opozycjonistow" zorganizuja wiec ,jak to jest juz na pierwszych stronach.Jak Chodorkowski pierdnie w ciagu dnia wiecej,niz zwykle,to rowniez staje sie tematem na pierwsza strone.
            Tak co,malkontent,nie jest tak jak piszesz.
            • malkontent6 Re: malkontent. 09.09.11, 20:46
              igor_uk napisał:

> Jak informacja z Rosji dotyczy tego,zeby ten kraj pograzyc,to wiadomosci z Ros
              > ji na piierwszych stronach.

Igor, masz rację ale to jest niestety cecha mediów na całym świecie. Chętnie piszą o problemach innych krajów. Popatrz na dzisiejsze wydanie RT.com. W codziennej części dotyczącej USA są 4 artykuły:

"Cenk Uygur: "Washington is infested"
              "Obama's solar panel plant gets raided by FBI."
              "Bloomberg defends secret surveillance of NYC Muslims."
              "Debate crowd celebrates Rick Perry's executions."

Cztery krytyczne artykuły na temat USA. Ale nie ma nic na temat wczorajszego, bardzo ważnego przemówienia Obamy. A czy ja narzekam na cenzurę w RT?

Pisałem kiedyś Ewci, że nie lubię i nie szanuję polityków i dziennikarzy.
              • igor_uk Re: malkontent. 09.09.11, 20:54
                malkontent,tylko ze wzgledu na to,ze ciebie lubie(tylko nie pytaj za co,bo sam nie wiem).

Tonight President Obama addressed the US.
                • malkontent6 Re: malkontent. 09.09.11, 21:03
                  igor_uk napisał:

> malkontent,tylko ze wzgledu na to,ze ciebie lubie(tylko nie pytaj za co,bo sam nie wiem).

Oh, Igor... :)

Artykuł o tej konferencji w Jarosławiu też był w GW ale lubat narzekał, że nie na pierwszej stronie.

Artykułu o przemówieniu Obamy (z wczorajszą datą) dziś na pierwszej stronie RT też nie widziałem. :)
                  • igor_uk Re: malkontent. 09.09.11, 21:11
                    malkontent,ale RT nie ma czegos takiego,jak pierwsza strona.A "GW" i owszem.
                    Ale nie bedziemy spierac sie o szczegoly .
                    Przeciez zgadzamy sie co do tego,ze dziennikarze,to prostytutki .
                    • malkontent6 Re: malkontent. 09.09.11, 21:14
                      igor_uk napisał:

> malkontent,ale RT nie ma czegos takiego,jak pierwsza strona.A "GW" i owszem.

RT.com ma swoją główną stronę, tak jak gazeta.pl.

> Przeciez zgadzamy sie co do tego,ze dziennikarze,to prostytutki .

Tak, tak... :)
                      • bywszy1 Re:ale jako takie+ 09.09.11, 21:19
                        nie maja porownanie z prostytutka ajgorem.trzy ojczyzny za paszport sprzedal.
                        • igor_uk Re: drogi Rosjanin igor_uk. 09.09.11, 21:26
                          bywszy,wyczysc paszcze,bo cuchnie .
                          A tu masz cos na zachete :
                          Прихoдит к Абрaмy Иcaaк:
                          — Абрaм, дaй немнoгo чaю…
                          — Ты знaешь, чaя y меня нет!
                          — Тoгдa, мoжет, кoфе еcть? Тaк дaй немнoгo кoфе…
                          — Иcaaк, вcпoмнил, y меня чaй еcть!
                      • igor_uk Re: malkontent. 09.09.11, 21:24
                        malkontent,"glowna" strona RT zmienia sie caly czas ,nowe wiadomosci wypieraja starsze.
                        Zreszta GW ma podobnie.Na tym mozno temat zamknac.
                        • malkontent6 Re: malkontent. 09.09.11, 21:43
                          Masz rację. Dlatego śmieszy mnie tytuł tego wątku: Tego nie przeczytacie w GW.
                          • igor_uk Re: malkontent. 09.09.11, 21:51
                            Myslalem,ze wszystko wyjasnilismy,ale nie.
                            Tytul watka brzmi:
                            "Tego w GW nie znajdziecie".
                            A ty napisales:
                            "Dlatego śmieszy mnie tytuł tego wątku: Tego nie przeczytacie w GW"

malkontent,trzeba byc precyzyjnym.
                          • romrus Re: malkontent. 09.09.11, 22:45
                            malkontent6 napisał:
                            > Tego nie przeczytacie w GW.

Malkontent, dzis caly dzien na pierwszej stronie GW wisi rewelacyjny nius:
                            "Putin dostal Zlotego kleszcza".
                            Przypuszczam ze jutro tez bedzie jeszcze wisec.

Chodzi o to ze bzdety sa wydawany za rewelacje, a powazna informacja - za bzdety.

Ale ja tez nie lubie a ni dziennikazy, a ni politikow.
                            W tym pelna zgoda.

• przyjacielameryki Re: Tego w GW nie znajdziecie 09.09.11, 09:16
      Ale się komsomolcy rozgadali. To Forum Polityczne w Rosji ma bardzo niską rangę, nie rozwiązuje żadnego problemu. To się nazywa "światowe" ale tak naprawdę to tylko chęć poinformowania przez Rosję o sytuacji w Rosji i planach modernizacyjnych. Czyli zupełnie nic bo tych planach Rosja mówi już od 18 lat i nic z tego nie wychodzi.
      "W czwartek głównym wydarzeniem będzie wystąpienie Miedwiediewa, w którym - jak się oczekuje - przedstawi ocenę sytuacji społecznej w Rosji i swoją wizję modernizacji kraju. Rosyjski prezydent spotka się też z zagranicznymi ekspertami i publicystami."

Więcej... wyborcza.pl/1,91446,10249110,Rosja__W_Jaroslawiu_rozpoczelo_sie_III_Swiatowe_Forum.html#ixzz1XR8mjxbM

To tylko taka kolejna rosyjska propaganda - Rosja modernizuje się!
      Dla nas ważniejsze są faktyczne problemy w UE, nasze przewodnictwo w UE i organizowanie kolejnych posiedzeń unijnych - np. w/s kultury we Wrocławiu a wcześniej w Sopocie. Oczywiście Forum Ekonomiczne w Krynicy ma dla nas duże znaczenie i rodzą się tam powoli różne projekty.
      Zupełnie nie rozumiem oburzenia komsomołu.
    • bywszy1 Re:czy na tym forum jest jakies+ 09.09.11, 17:37
      tajemnicze zrzeszenie,ktorego rzecznikiem jest dupoliz ajgor?

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
      "igor_uk: 08.09.11, 23:32 Odpowiedz

pizdziuk2007 ,
      czy swiblowo chodzilo o stan posiadania tych co zgineli?Czy ty,ukryta morda zydowska,wszedzie widzisz kase? Nu co za swolocz z ciebie,bez sumenia,bez rozumu.
      Chlopaki leza w kostnicach,a ty im kase podliczasz.

Re: Loko
      igor_uk 08.09.11, 23:42 Odpowiedz
      swiblowo ,za grzecznie do tej swoloczy odezwales sie.Czy nie widzisz,co to za menda? A do tego tepy,jak walenok.
      <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
      czy ta durny babsztyl,co sie drze jak stare przescieradlo jest waszym adwokatem?
      To ta prostytutka,co ojczyzne trzy razy sprzedala,ma byc waszym etalonem moralnym?
      • igor_uk Re:czy na tym forum jest jakies+ 09.09.11, 19:54
        — Абрaм, вы знaете, я нaшел нoвый cпocoб рaзбoгaтеть!
        — Очень хoрoшo! Нo y меня вы yже зaнимaли!
        • bywszy1 Re:a ja mam dla ciebie lepszy sposob+ 09.09.11, 20:30
          wzbogacenia sie.
          Rozszerz podarz swych uslug toaletowych.
          • igor_uk Re:a ja mam dla ciebie lepszy sposob+ 09.09.11, 20:37
            Dzielisz sie wlasnym doswiadczeniem? Nie ,nie skorzystam,mam ciekawsze i lepiej platne zajecie.
            Ale dziekuje,masz w nagrode za troske:

Шел Рaбинoвич пo yлице. Нaшел деньги. Пocчитaл. НЕ ХВАТАЕТ!
            • bywszy1 Re:sp......glupcze+ 09.09.11, 21:17
              nudny kacap jestes.
              • igor_uk Re: drogi Rosjanin igor_uk. 09.09.11, 21:28
                Dziekuje za propozycje,ale mnie nigdzie nie spieszy sie.
                A to dla ciebie ,tak od dobrego mojego serca:
                — Ребе, y меня прoблемa! Я нaпoлoвинy еврей, a нaпoлoвинy yкрaинец…
                — Пoнимaю, пoнимaю… Обрезaть — жaлкo, нaдкycить — бoльнo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka