Gość: krysia IP: *.udn.pl 13.02.05, 08:29 witam, wybieram sie do Istambułu. Czy mogę prosic o podpowiedz, co powinnam spróbować z kuchni tureckiej? Co wam bardzo smakowało? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dobrawa Re: kuchnia turecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 13:22 Przyłączam się do prośby. Odpowiedz Link Zgłoś
kiranna Re: kuchnia turecka 13.02.05, 15:05 a moze skorzystacie z wyszukiwarki? niedawno bylo calkiem sporo informacji na ten temat... Odpowiedz Link Zgłoś
jp_78 Re: kuchnia turecka 14.02.05, 08:57 Witam ! Dla mnie kuchnia turecka jest ze tlusta ale nie powiem ze nie dobra! Smakuje mi wiele potraw ale wszystko zalane jest oliwa!! Wiec : - dorum - jest to mieso z grila z warzywami zawijane w takim ciescie przypominajacym nalesnik - kofte - grilowane mieso - iskandar kebeb - cienkie platy miesa na takim chlebie z pomidorem i papryka chili i jogurtem - baklazany duszone - ayran do picia - ze slodyczy - lokum, kastany na slodko .. Wiesz co - tego jest zbyt wiele zeby opisac wszystko !!! Znajdz przewodnik po Turcji - tam jest wszystko. Najlepiej isc do takiej lokanty gdzie widzisz wszystko i wiesz co dostaniesz! Duzo jest baraniny ktorej ja nie lubie... Na necie znajdziesz duuzo opisow Smacznego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobrawa Re: kuchnia turecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 19:51 Dzięki, aż slinka cieknie!!!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rasta Re: kuchnia turecka IP: *.net / *.crowley.pl 14.02.05, 01:11 najbardziej smakowaly mi rzeczy ktorych nazw nie pamietam :))))) Odpowiedz Link Zgłoś