mara571 17.10.11, 19:38 Co to jest? www.express.de/image/view/2011/9/17/11019456,7589791,highRes,maxh,480,maxw,480,376s2ijc.bmp.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosc88 Wyglada to na jakas czape 17.10.11, 19:43 z przypieta odznaka. Duzo sie myle ?? Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: Zagadka 17.10.11, 19:46 Jak zagadka to "zgaduję" - czyby nakrycie głowy policjanta z Nadrenii Północnej-Westfalii ? ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Skojarzenia 17.10.11, 20:01 mara571 napisała: > masz jeszcze jakies skojarzenia? Z czapką - żadne. Z policją owszem. W Palermo zrobiłem fotkę policjantek, ochraniających budynek ich komendantury ( czy jak to się to u nich nazywa). Generalnie coś takiego nie jest pożądane i nie wskazane (kategoryczny zakaz fotografowania). Dziewczyny były prześliczne . Podeszły, sądziłem, że zacznie się solidna awantura. A one zaproponowały bym się z nimi sfotografował. Tak więc mam na pamiątkę fotkę dwóch prześlicznych włoskich policjantek. No, a między nimi taki sobie "shrek". ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: Skojarzenia 17.10.11, 20:15 No to faktycznie można zrozumieć ich obiekcje. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: bravo Walterze! 17.10.11, 22:47 mara571 napisała: > masz jeszcze jakies skojarzenia? Chyba dupa. Czyzby ona sama? Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: Czapka 17.10.11, 19:55 pudlo, ale pewnie zrozumiesz, kiedy przeczytasz to: www.derwesten.de/nachrichten/Polizisten-in-NRW-wehren-sich-gegen-Fellmuetzen-id5163860.html Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Je vois 17.10.11, 20:00 amerykanskie czapki basebalowe nie pasuja do Europy Srodkowo-Wschodniej. Kiedys pojechalem w marcu/kwietniu do Tampere u nas byla wiosna u nich tez. Tyle, ze wiosna w Finalndii srodkowej to okolo -20°C. I tez se podobna czpke kupilem...bez odznak :) PF Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Zagadka 17.10.11, 19:49 mara,to proste, te czapki dostarczy Rosja,w ramach pomocy ,bratniemu niemieckiemu narodu,zeby policjanci w NRW nie odmrozili sobie uszy (he,he). Lepiej zgadni,co to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: Zagadka 17.10.11, 19:59 nie, nie dostarczy. Twoje zdjecie to albo zbiorka czolgow przed defilada na Placu Czerwonym, albo zdjecie jest jeszcze starsze i przedstawia oddzialy czolgow prze bitwa pod Kurskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Zagadka 17.10.11, 20:07 Och,mara,mara .Przeciez odpowiedz dalem dobra,ale ty,jak zwykle,poczuciem humora nie popisala sie. Co dotyczy mojej zagadki-to twoja odpowiedz pudlo.Ale moze ktos inny odpowie prawidlowo. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: Zagadka 17.10.11, 20:13 igor_uk napisał: >Ale moze ktos inny odpowie prawidlowo. www.youtube.com/watch?v=biL2khUkBps&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: Zagadka 17.10.11, 20:44 Igor, to Niemcy udzielaja pomocy. Wszystkim i wszedzie. Tego sie tutaj nauczylam. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Zagadka 17.10.11, 20:51 mara,mara ,nu potrafisz byc na luzie?Chociaz by w temacie czapek. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 No to stateczne rozwiazanie zagadki 17.10.11, 20:33 na zdjeciu widac czapke zimowa policjanta z Nadrenii-Westfalii. Inspiracja dla projektanow byly ponoc czapki rosyjskie. Mnie natomiast przypomnialy sie czapki polskich milicjantow. Dzialacz zwiazkowy mowi, ze wladze robia z nich malpy. I ze nie sa w Moskwie. Rzecznki ministestwa mowi, ze wyprobowano inny model: amerykanska czapke baseballowa z uszami. Nie sprawdzila sie w trakcie testow. Tylko 1000 policjantow zamowilo ja jako nakrycie glowy na zime. 14 tys " nie chce byc malpami" Jak widac trudno dogodzic policjantom w NRW. Ani opcja rosyjska , ani amerykanska nie wchodza w rachube. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: No to stateczne rozwiazanie zagadki 17.10.11, 20:42 Mara,wystarcze bylo wkleic link . www.express.de/politik-wirtschaft/-wir-machen-uns-zum-affen--polizei-zoff-in-nrw--beamte-wollen-keine-russen-muetzen-tragen,2184,11019472.html Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: No to stateczne rozwiazanie zagadki 17.10.11, 20:49 przeciez wkleilam w odpowiedzi PF, bo on zna niemiecki. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: No to stateczne rozwiazanie zagadki 17.10.11, 20:55 mara,sprawdz ten link,co Ty wkleilas pefcie. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk To ja rowniez podam rozwiazanie swojej zagadki. 17.10.11, 20:50 Na zdjeciu widac armie pancerna ZSRR,jedna z osmiu na zachodnim kierunku. Jak by te armii ruszyli,to o stylu czapek w NRW nie dyskutowali by (he,he). Odznaka napewno byla by inna. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: To ja rowniez podam rozwiazanie swojej zagadk 18.10.11, 08:58 igor_uk napisał: > Na zdjeciu widac armie pancerna ZSRR,jedna z osmiu na zachodnim kierunku. Ja > k by te armii ruszyli,to o stylu czapek w NRW nie dyskutowali by (he,he). Odzna > ka napewno byla by inna. Macie szczęście, że nie próbowaliście użyć tej armii na "kierunku zachodnim" bo zostałoby z niej mniej więcej to co zostało z podobnych armii w Iraku. A najgorsze jest to, że ta kupa złomu została by pewnie na terenie Polski. Sam widzisz jakim przekleństwem dla nas był ZSRR. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk [...] 18.10.11, 18:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nowgorod Re: To ja rowniez podam rozwiazanie swojej zagadk+ 19.10.11, 09:38 Czy to szrot jakis? Odpowiedz Link Zgłoś