17.10.11, 19:38

Co to jest?
www.express.de/image/view/2011/9/17/11019456,7589791,highRes,maxh,480,maxw,480,376s2ijc.bmp.jpg
Obserwuj wątek
    • gosc88 Wyglada to na jakas czape 17.10.11, 19:43
      z przypieta odznaka.

Duzo sie myle ??
    • walter622 Re: Zagadka 17.10.11, 19:46
      Jak zagadka to "zgaduję" - czyby nakrycie głowy policjanta z Nadrenii Północnej-Westfalii ?

"Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
      Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz)
      • mara571 bravo Walterze! 17.10.11, 19:48
        masz jeszcze jakies skojarzenia?
        • walter622 Skojarzenia 17.10.11, 20:01
          mara571 napisała:

> masz jeszcze jakies skojarzenia?

Z czapką - żadne. Z policją owszem. W Palermo zrobiłem fotkę policjantek, ochraniających
          budynek ich komendantury ( czy jak to się to u nich nazywa). Generalnie coś takiego nie jest pożądane i nie wskazane (kategoryczny zakaz fotografowania). Dziewczyny były prześliczne . Podeszły, sądziłem, że zacznie się solidna awantura. A one zaproponowały bym się z nimi sfotografował.
          Tak więc mam na pamiątkę fotkę dwóch prześlicznych włoskich policjantek. No, a między
          nimi taki sobie "shrek".

"Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
          Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz)
          • mara571 Re: Skojarzenia 17.10.11, 20:12
            img.archiwumallegro.pl/?913890438
            • walter622 Re: Skojarzenia 17.10.11, 20:15
              No to faktycznie można zrozumieć ich obiekcje.
        • mongolszuudan Re: bravo Walterze! 17.10.11, 22:47
          mara571 napisała:

> masz jeszcze jakies skojarzenia?

Chyba dupa. Czyzby ona sama?
    • polski_francuz Czapka 17.10.11, 19:48
      szefa?

PF
      • mara571 Re: Czapka 17.10.11, 19:55
        pudlo, ale pewnie zrozumiesz, kiedy przeczytasz to:
        www.derwesten.de/nachrichten/Polizisten-in-NRW-wehren-sich-gegen-Fellmuetzen-id5163860.html
        • polski_francuz Je vois 17.10.11, 20:00
          amerykanskie czapki basebalowe nie pasuja do Europy Srodkowo-Wschodniej.

Kiedys pojechalem w marcu/kwietniu do Tampere u nas byla wiosna u nich tez. Tyle, ze wiosna w Finalndii srodkowej to okolo -20°C. I tez se podobna czpke kupilem...bez odznak :)

PF
    • igor_uk Re: Zagadka 17.10.11, 19:49
      mara,to proste, te czapki dostarczy Rosja,w ramach pomocy ,bratniemu niemieckiemu narodu,zeby policjanci w NRW nie odmrozili sobie uszy (he,he).
      Lepiej zgadni,co to jest?
      • mara571 Re: Zagadka 17.10.11, 19:59
        nie, nie dostarczy.
        Twoje zdjecie to albo zbiorka czolgow przed defilada na Placu Czerwonym, albo zdjecie jest jeszcze starsze i przedstawia oddzialy czolgow prze bitwa pod Kurskiem.
        • igor_uk Re: Zagadka 17.10.11, 20:07
          Och,mara,mara .Przeciez odpowiedz dalem dobra,ale ty,jak zwykle,poczuciem humora nie popisala sie.
          Co dotyczy mojej zagadki-to twoja odpowiedz pudlo.Ale moze ktos inny odpowie prawidlowo.
          • walter622 Re: Zagadka 17.10.11, 20:13
            igor_uk napisał:

>Ale moze ktos inny odpowie prawidlowo.

www.youtube.com/watch?v=biL2khUkBps&feature=related
          • mara571 Re: Zagadka 17.10.11, 20:44
            Igor, to Niemcy udzielaja pomocy. Wszystkim i wszedzie.
            Tego sie tutaj nauczylam.
            • igor_uk Re: Zagadka 17.10.11, 20:51
              mara,mara ,nu potrafisz byc na luzie?Chociaz by w temacie czapek.
    • mara571 No to stateczne rozwiazanie zagadki 17.10.11, 20:33
      na zdjeciu widac czapke zimowa policjanta z Nadrenii-Westfalii.

Inspiracja dla projektanow byly ponoc czapki rosyjskie. Mnie natomiast przypomnialy sie czapki polskich milicjantow.
      Dzialacz zwiazkowy mowi, ze wladze robia z nich malpy. I ze nie sa w Moskwie.
      Rzecznki ministestwa mowi, ze wyprobowano inny model: amerykanska czapke baseballowa z uszami. Nie sprawdzila sie w trakcie testow.
      Tylko 1000 policjantow zamowilo ja jako nakrycie glowy na zime. 14 tys " nie chce byc malpami"
      Jak widac trudno dogodzic policjantom w NRW. Ani opcja rosyjska , ani amerykanska nie wchodza w rachube.
      • igor_uk Re: No to stateczne rozwiazanie zagadki 17.10.11, 20:42
        Mara,wystarcze bylo wkleic link .
        www.express.de/politik-wirtschaft/-wir-machen-uns-zum-affen--polizei-zoff-in-nrw--beamte-wollen-keine-russen-muetzen-tragen,2184,11019472.html
        • mara571 Re: No to stateczne rozwiazanie zagadki 17.10.11, 20:49
          przeciez wkleilam w odpowiedzi PF, bo on zna niemiecki.
          • igor_uk Re: No to stateczne rozwiazanie zagadki 17.10.11, 20:55
            mara,sprawdz ten link,co Ty wkleilas pefcie.
        • igor_uk To ja rowniez podam rozwiazanie swojej zagadki. 17.10.11, 20:50
          Na zdjeciu widac armie pancerna ZSRR,jedna z osmiu na zachodnim kierunku. Jak by te armii ruszyli,to o stylu czapek w NRW nie dyskutowali by (he,he). Odznaka napewno byla by inna.
          • przyjacielameryki Re: To ja rowniez podam rozwiazanie swojej zagadk 18.10.11, 08:58
            igor_uk napisał:

> Na zdjeciu widac armie pancerna ZSRR,jedna z osmiu na zachodnim kierunku. Ja
            > k by te armii ruszyli,to o stylu czapek w NRW nie dyskutowali by (he,he). Odzna
            > ka napewno byla by inna.

Macie szczęście, że nie próbowaliście użyć tej armii na "kierunku zachodnim" bo zostałoby z niej mniej więcej to co zostało z podobnych armii w Iraku. A najgorsze jest to, że ta kupa złomu została by pewnie na terenie Polski.
            Sam widzisz jakim przekleństwem dla nas był ZSRR.
            • igor_uk [...] 18.10.11, 18:56
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • nowgorod Re: To ja rowniez podam rozwiazanie swojej zagadk+ 19.10.11, 09:38
                Czy to szrot jakis?
    • mla-den Re: Zagadka 19.10.11, 08:22
      Mi to wygląda na czapkę-uszatkę :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka