Dodaj do ulubionych

polski_francuz,prosze o pomoc.

26.10.11, 20:13
Przegladajac YouTube ,natrafilem na bardzo ciekawy material filmowy,w ktorym naoczny swiadek francuski publicysta Thierry Meyssan, opowiada o tym co widzial w walczacej Liwii.
Moj francuski jest daleki od doskonalosci,a arabski jeszcze gorszy,ale z tego co zrozumialem,chodzi w tym co powiedzial ten francuski dziennikarz,ze prawda o wojnie,ktora my znamy,jest daleka od prawdziwej prawdy.
On tam mowi,ze decyzja o wojnie byla podjeta juz dawno i ze Kaddafi o tym wiedzial,dla tego szedl na rozne ustepstwa wobec Zachodu.
Rowniez mowi o tym ogromnym poparciu,ktorym Kaddafi cieszyl sie.
Jak rowniez o tym,ze Waszyngton tym razem postanowil zaatakowac Libie rekami Francuzow i Brytyjczykow ,poniewaz sam nie mogl znalezc wiarygodnych tlumaczen dla amerykanskiego Narodu,ktory jest juz zmenczony dermokratyzowaniem Swiata.
Wiele mowi o tym,co robili "powstancy" z narodem libijskim,to co on opowiadda,to poprostu scenariusz do horrora.
Zeszta,nie wiele zrozumialem i wlasnie dla tego prosze ciebie o pomoc.Czy nie moglbys w duzym skrocie przetlumaczyc ten wywiad.

Czesc I

czesc II

czescIII

czescIV

czesc V

czesc IV i ostatnia.
polski_francuz,z gory dziekuje w swoim imieniu i w imieniu wszystkich,kogo ten temat zainteresuje.

p.s. Wiem,ze jestes teraz w Chinach ,ale napewno nie masz weczorami nic do roboty i chetnie pomozesz.Jeszcze raz z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • igor_uk Re: polski_francuz,prosze o pomoc. 26.10.11, 21:32
      Nu jak pefcia dzis nie odezwie sie,jutro sam bede meczyc sie i cos sprobuje przetlumaczyc .
      • mara571 Re: polski_francuz,prosze o pomoc. 26.10.11, 21:37
        PF zameldowal sie dzisiaj krotko z Chin. Pisal, ze jedzie na krotko.
        Napisz do kaszebe12, jesli ci sie spieszy.
    • walter622 267 26.10.11, 21:48
      igor_uk53 napisał:

>prawda o wojnie, ktora my znamy,jest daleka od prawdziwej prawdy.

W Syrcie odkryto już 267 zwłok rozstrzelanych przez "powstańców" jeńców.
      • jk2007 Re: 267 26.10.11, 21:53
        picasaweb.google.com/104633838532010321333/SIRTEDESPUESDELAAGRESION#
        • swiblowo Re: 267 26.10.11, 22:06
          jk2007:

- Nie trzeba slow. Obrazy wystarcza.
    • zlotamajka ja sie postaram pomoc 26.10.11, 22:15
      Podaje Ci strone Thierry Meyson. Tam jest wlasnie film, nie wiem czy ten sam ale te same info, z angielskimi subtitles. Zauwazylam ze strona jest niedostepna w tej chwili jakies maintance czy cos. Ale zajrzyj pozniej.
      www.voltairenet.org/en
      • igor_uk Re: ja sie postaram pomoc 26.10.11, 22:26
        Majka,jestes genialna.
        Tu jest tekst Thierry Meyssana po angielsku.I chyba pisze to samo,co mowi w tym wywiadzie .
        • zlotamajka Re: ja sie postaram pomoc 26.10.11, 22:44
          Dopiero teraz zauwazyles;). Zartuje. Nie ma sprawy. Po prostu czesto zagladam tam i widzialam ten tekst i jest tam tez raportaz.
          • igor_uk Re: ja sie postaram pomoc 26.10.11, 22:48
            majka,to trafil sie cie na oko taki material i nie przyszlas z nim do nas?
            Bonus za ten miesiac zrobil cie-pa,pa. Za nastepne przewinienie tego rodzaju -Siekierka miedzy oczy.
            • zlotamajka Re: ja sie postaram pomoc 27.10.11, 00:46
              No to wpadlam. Mam nadzieje ze nie zakablujes do szefostwa;). Moze przegapia. Tyle rzeczy sie dzieje. Ale naprawde liczenie na pomoc franzowatego to juz desperacja Igor. Cos Ty myslal.
    • eva15 Chapeau bas, Igor! 26.10.11, 22:34
      Wyrafinowany złośliwiec z Ciebie, Igor. Zwrócić się z czymś takim do f_cia, który aż siusiał z radości na tą demokratyzację.
      Chapeau bas!
      • j-k "te", a nie "ta"... 26.10.11, 22:39
        eva15 napisała:
        > Chapeau bas!

wiesz , ze
        chapeau bas nie-nawidze

pamietaj:
        "te" partie
        a nie "ta" partie.
      • igor_uk Re: Chapeau bas, Igor! 26.10.11, 22:46
        Ewa,nu czemu odrazu zlosliwiec?
        A nosisz kapelusze?
        • eva15 Re: Chapeau bas, Igor! 26.10.11, 23:20
          Mam ze 3 kapelusze w domu. Chyba jeden założę, na Twoją cześć, lubie inteligentnych złośliwców.
          • igor_uk Re: Chapeau bas, Igor! 26.10.11, 23:36
            Kobieta w kapelusze zawsze Dama.A ja swoja zone tak i nie namowil ,zeby zalozyla kapelusz.
            • darekvtb Owoce bombowej demokratyzacji 27.10.11, 08:43
              Kwintesencja humanitarnej akcji w Libii: trupy pod sciana, ze spetanymi rekoma i dziura w potylicy..
              • kaszebe12 Re: Owoce bombowej demokratyzacji 29.10.11, 22:02
                Daj spokoj , Darek , bo pef sie obrazi .-Chcesz poddawac w watpliwosc jego "republikanskie" przekonania (przekonania -patrz- rezultat wyprania mozgu) ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka