igor-53uk 20.11.11, 17:22 Starcia na najsłynniejszym placu Egiptu. Wojsko na ulicach I po kuj byla ta wiosna ,jak przyszla taka jesien. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zlotamajka Re: Deja vu. 20.11.11, 17:24 Alez Igor, teraz wojsko leje protestujacych demokratycznie. Nie wiedziales o tym?! Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Deja vu. 20.11.11, 17:28 majka,o tym nie pomyslalem.A nu to wtedy wszystko jest w porzadku,mieszkancam Kairu teraz mozno tylko pozazdroscic. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotamajka Re: Deja vu. 20.11.11, 17:35 No wlasnie. Teraz maja prawdziwa demokracje. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: Deja vu. 20.11.11, 17:56 eva15 napisała: > O to walczyli! Chyba walczyli - "przyjaciel" z francuskim_histerykiem. Cała obecna zadyma ma na celu niedopuszczenie do wyborów parlamentarnych pod koniec listopada. W tych wyborach w cuglach by wygrała "Partia Wolności i Sprawiedliwości", a to wzbudza u niektórych "przyjaciół" uzasadniony paniczny strach. Tak więc pojawił się ten "konstytucyjny" pomysł o szczególnym statusie armii. Czego nie dostrzegłem w polskich mediach - są też bardzo poważne starcia z Koptami. No i chyba jednak jest zaniżana liczba ofiar tych starć na Placu Wolności ( z niektórych doniesień wynika, że w dniu dzisiejszym zginęli również policjanci - ich demonstranci zlinczowali). ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: Deja vu. 20.11.11, 18:05 Wobec tych niewiernych psow , Koptow ,stosuje sie bardziej perswazyjne metody -amunicje ostra. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotamajka Re: Deja vu. 20.11.11, 18:10 Co do Koptow to wyraznie jest proba, naturalnie poderzewam wywiady zachodnie, aby rozpalic konflikt religijny. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: Deja vu. 20.11.11, 18:19 Z gory wiadomo , czym to sie skonczy dla Koptow. -Od kiedy "zdemokratyzowano" Irak , tysiace irackich Chrzescijan, z obawy o zycie, wyemigrowaly na zachod . Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: Deja vu. 20.11.11, 18:43 kaszebe12 napisał: > Od kiedy "zdemokratyzowano" Irak , tysiace irackich Chrzescijan, > z obawy o zycie, wyemigrowaly na zachod . Na zachód to może faktycznie "tysiące". Natomiast ca. 2 mln irackich Chrześcijan wyemigrowało do Syrii i Jordanii. Jak "zdemokratyzują" Syrię to do tego będzie można dorzucić - 3 mln syryjskich Alawitów i z 1 mln Chrześcijan. Plus z 8 mln egipskich Akbatów. Francuski_histeryk z pewnością zapewni im odpowiednią gościnę. ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
zlotamajka Re: Deja vu. 20.11.11, 18:49 > Francuski_histeryk z pewnością zapewni im odpowiednią gościnę. Z pelnymi swiadczeniami spolecznymi, na pewno. Syria tak dala irackim chrzescijanom. A teraz Irak glosowal w ligi przeciw Syri. Na jego usprawiedliwienie wciaz jest okupowany. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: Deja vu. 20.11.11, 18:59 zlotamajka napisała: > A teraz Irak glosowal w ligi przeciw Syri. Na jego usprawiedliwienie > wciaz jest okupowany. Nie tylko z tego powodu. W Syrii rządzą alawici i alawici stanowią trzon armii i policji. Islamiści i również sunnici uznają alawitów za niewiernych, którzy nie mają prawa sprawowania jakichkolwiek funkcji publicznych w państwach islamskich. Ponieważ interesy "demokratyzatorów" i islamistów są obecnie zbieżne cała syryjska układanka jest całkowicie zrozumiała. ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
zlotamajka Re: Deja vu. 20.11.11, 19:29 A nie uwazasz ze czescia tej destabilizacji jest wlasnie zaczecie konfliktu religijnego? Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: Deja vu. 20.11.11, 19:53 zlotamajka napisała: > A nie uwazasz ze czescia tej destabilizacji jest wlasnie zaczecie konfliktu > religijnego? Jeżeli masz na myśli wywołanie konfliktu z Akbatami to też mam odczucie, że jest to "zewnętrzna" robota mająca na celu dyskretyzację PWiS. Na placu Tahrir jest milicja BM, starająca się zapewnić porządek , tj. uniknięcia tego typu ataków i skoncentrowania uwago na gmachu MSW. PWiS ma świadomość dużych szans wygrania parlamentarnych wyborów i konieczności "samoograniczeń" ( swojego kandydata, który też by bez większego trudu wygrał wybory prezydenckie, nie zgłosili ). Bardziej ten "konflikt" przypomina medialną zadymę - do "dzielnicy śmieci" każda ekipa TV dojedzie w ciągu kilkunastu minut, natomiast do rejonu Luksor - Asuan, gdzie te wzajemne animozje zawsze istniał i były szczególnie "wybuchowe", ma niewielkie szanse dotarcia. ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
j-k doprawdy ? 20.11.11, 18:22 zlotamajka napisała: Co do Koptow to wyraznie jest proba, naturalnie poderzewam wywiady zachodnie, a > by rozpalic konflikt religijny. Doprawdy ? A przy twoim nosie politycznym, nie gorszym od Evci, wytlumacz mi, Drogie Dziewcze , jaki interes mialyby wywiady zachodnie w rozpaleniu konfliktu religijnego, ktory niechybnie skonczylby sie rzezia Koptow ? Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: Deja vu. 20.11.11, 18:34 zlotamajka napisała: >naturalnie poderzewam wywiady zachodnie, a by rozpalic konflikt religijny. W sumie brak jest wystarczającej ilości informacji by to wyjaśnić. Dziwne, że do starć nie dochodzi w środkowej części i na południu, gdzie napięcia były zawsze najsilniejsze. Owszem, jakaś analogia z irackimi, rzekomo szyickimi "terrorystami-przebierańcami" jakoś sama sobą przychodzi do głowy. Ewidentna próba uderzenia w PWiS. Tak czy inaczej, 8 mln. Akbatów powinna się chyba już zacząć pakować. ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
zlotamajka Re: Deja vu. 20.11.11, 18:39 Dowodow nie ma. Ale te ataki na koptow sa wyraznie podejrzane. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k pytam powaznie: 20.11.11, 18:19 i bez ironii wolisz rzady autorytarne wojska, czy ew. rzady totalitarne bractwa islamskiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: pytam powaznie: 20.11.11, 18:39 igor_uk napisał: kogo pytasz? autora watku. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: pytam powaznie: 20.11.11, 18:46 Jasiu,to po kuj autora watku pytasz,jak sam ten watek jest odpowiedzia na twoje pytanie? "I po kuj byla ta wiosna ,jak przyszla taka jesien." Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: pytam powaznie: 20.11.11, 18:50 nie jest. gdyz autor watku nie potrafi sie zdeklarowac, czy woli dzume, czy cholere, czyli czy woli autorytarne rzady armii, czy totalitarne rzady bractwa islamskiego. bo ze ja z tych dwoch wole Wodke Smirnoff - to przynajmniej nie ukrywam. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: pytam powaznie: 20.11.11, 19:01 Jasiu,nic na to nie poradze,ze jestes tak niekumaty. Ale postaram sie tobie to wytlmaczyc prosciej. Uwazam,ze nie bylo potrzeby robic "wiosny" ludow,zeby teraz trzeba bylo walczyc z "jesienia" islamistow. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k hloopcze: 20.11.11, 19:14 igor_uk napisał: > Uwazam,ze nie bylo potrzeby robic "wiosny" ludow,zeby teraz trzeba bylo walczy > c z "jesienia" islamistow. hloopcze, stosujac Twoj nieco dziecinny tok rozumowania, chetnie cie sparodiuje i dodam, ze Gorbaczow i Jelcyn nie mieli potrzeby rozwalania ZSRR, by Putin musial go potem w pocie czola zbietac do kupy. Tylko, ze z takiego bezsilnego belkotania nic nie wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Jasiu. 20.11.11, 19:32 Jak zaczynasz zwracac sie do swojego rozmowce slowem "hloopcze",to juz wiadomo,ze ciebie ponioslo i dalsza rozmowa nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k goria: 20.11.11, 19:35 igor_uk napisał: Jak zaczynasz zwracac sie do swojego rozmowce slowem "hloopcze",to juz wiadomo, > ze ciebie ponioslo i dalsza rozmowa nie ma sensu. goria: - nic mnie nie ponioslo bo niby co ? - twoje obrazanie sie na rzeczywistosc ? - nigdy nie rozmawialismy i nie rozmawiamy. udzielam ci tylko informacji w celu przyjecia ich do twojej akceptujacej swiadomosci. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: jasiu: 20.11.11, 21:00 Twoi slowa najczescie wyzywaja u mnie litosc(w stosunku do ciebie),nieraz smiech.Te ostatnie twoi slowa,litosciwy usmiech. Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: Jasiu. 20.11.11, 21:37 igor_uk napisał: > Jak zaczynasz zwracac sie do swojego rozmowce slowem "hloopcze",to juz wiadomo, > ze ciebie ponioslo i dalsza rozmowa nie ma sensu. Igor, ja się dziwię, że reagujesz na zaczepki palanta, który swoją hloopotę przypisuje innym. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Jasiu. 20.11.11, 21:53 lubat,masz racje,ale jestem dobrze wychowanym i goscia,jak nawet jest takim jasiem, ktory wszedl na zalozony przez mnie watek,nie moge ignorowac. Odpowiedz Link Zgłoś