antysalon24 11.12.11, 10:42 Wiadomo,że Putin jest przez POPIS znienawidzony. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niegracz Re: Czy Polska stoi za zadymami w Rosji ? 11.12.11, 10:52 tak, Polska zamierza wykorzystać niewielkie grupki opozycjonistów Moskwie podburzyc lud stolicy Rosji i wysłać go na barykady perfidnie go wykorzystując do niecnych celów jakimi sa: zajecie Kremla usadowieni tam wlasnych Namiestników ( metoda na Lenina - rozróba w stolicy - przejecie gmachu Rządu a w Rosji zwykle lud slucha sie tego kto jest na górze) i w konsekwencji podporzadkowanie Rosji Odpowiedz Link Zgłoś
antysalon24 Re: Czy Polska stoi za zadymami w Rosji ? 11.12.11, 12:36 a co robią na BIAŁORUSI ? Odpowiedz Link Zgłoś
yidele Re: Czy Polska stoi za zadymami w Rosji ? 12.12.11, 12:18 Skad wracaja Litwini? Odpowiedz Link Zgłoś
sumest raczej stoja za tym globmafie 11.12.11, 18:25 ktore chca zrobic skok na rosyjska rope, tak jak na Libie.. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Doprawdy? 12.12.11, 12:41 Czyżby podarowanie Gazpromowi 1,2 miliarda złotych długu przez Platformę, było symptomem tej wrogości? Czyżby oznaką tej wrogości wobec Rosji było wstrzymanie budowy portu odbioru skroplonego gazu LNG w Świnoujściu w roku 2008, w celu otrzymania unijnej dotacji w wysokości 75 mln. euro (jakżeż ta nasza Polska biedna - nie stać nas na 75 mln. euro na strategiczną inwestycję ...). Wniosek o dotację oznaczał wstrzymanie prac na dwa lata. Pierwotnie port LNG miał być gotowy w 2010, po to, żeby w momencie negocjacji nowego kontraktu gazowego z Rosją mieć w ręku atut. Pawlak pojechał na negocjacje bez tego asa w rękawie. I dlatego w ostatnim miesiącu mamy gaz po 550 dol. za 1000 m3. Ależ ta nasza administracja jest pełna wrogości wobec Rosji ... Od jakiej sumy za 1000 m3 gazu zaczyna się więc co najmniej neutralność? 800-1000 dolarów? Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Wackizm 12.12.11, 13:24 Najwidoczniej nie oglądałeś "bezpośrednich relacji" z Moskwy, nadawanych w sobotę w TVP, z których można było się dowiedzieć o zaciętych starciach demonstrantów z Bałotnej z omonowcami i masowych aresztowaniach (popołudniowa Panorama). Jakiś usłużny nadgorliwiec z TVP prawdopodobnie wyprzedził wydarzenia. ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Polska potega jest i basta :) 12.12.11, 13:37 Skoro POPiS potrafi zatrzesc Rosja, a Rzyd Michnik z polskiego azylu karty rozdaje :) Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Panowie,.. 12.12.11, 13:52 antysalon24 napisała: > Wiadomo,że Putin jest przez POPIS znienawidzony. ...Putin jest znenawidzony przez wszystkich waszych politkow, ale Polska za zadymami nie stoi. Maca przewaznie Jankiesy, troche mniej Angole i ostatnio troche Szwiedzi. Polska na cale szczescie nie bierze udzialu, wiec Rosjanie nie beda mieli pretenzji. Chyba ktos w Polske pamieta Susanina:-) Odpowiedz Link Zgłoś
misterpee Re: Panowie,.. 12.12.11, 13:55 Zwycięstwo bolszewizmu spowodowało okres żydowskiej dominacji Związku Radzieckiego i niewyobrażalne okrucieństwa wobec narodu rosyjskiego. Ten okres dominacji żydowskiej i jej katastrofalne skutki dla narodu rosyjskiego są niewątpliwie w pamięci przywódców obecnej Rosji. Możemy się spodziewać, podobnie długiej i uporczywej żydowskiej kampanii przeciwko Rosji, prowadzonej z całą intensywnością kampanii w latach 1881-1917. W dobie broni nuklearnej stawki są bardzo wysokie dla całej planety.. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Romrus, 12.12.11, 14:02 napisz, proszę, jakie są pierwsze reakcje, komentarze mediów na temat wczorajszych demonstracji, jakie wnioski są z tego wyciągane oraz co myśli o tym wszystkim tak zwana ulica, czyli zwykli ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Romrus, 12.12.11, 14:42 Kreml musial jakos odreagowac: Dima powiedzial ze sie nie zgadza z haslami demonstrantow (jeszcze by! :-))). Ja te hasla slyszalem - zadna gazeta ich nie opublikuje.. Pieskow przyznal ze przekrety byle, ale to nie wiecej niz 0,5% JR stwierdzila ze jesli Czurow dopuscil przekrety, to powienien podac sie do dymisji. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Witaj Darek 12.12.11, 15:18 "Tworca" wspolczesnego dziennikarstwa - 12.03.33. Wypowiedz jemu przypisywana. ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Witaj Darek 12.12.11, 16:30 Czyli - kto to był, nazwisko proszę! (ha, ha) Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Witaj Walter! 12.12.11, 16:15 W nagrode - kilka zdjec z soboty: Элитные прocтитyтки.. Я вaм и президентa выберy! Где грех.. Нaши - в гoрoде :-)) To co moze zjednoczyc narod Piraci? Od soboty JR to partia ж и в Lubie Ruskich za ich poczucie humoru :-)) Dla kumatych.. Dzisiaj JR zegnala studentow na manifestacje prokremlowska. Jakies 2-3 tys. a trabia ze 25 000. - taki wstyd ze krapuja sie publikowac zdjacia panoramy bo kon by sie usmial.. Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Witaj Walter! 12.12.11, 16:23 Jesli to jest 25 000, to w sobote widzialem 70 000 :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Witaj Darek! 12.12.11, 16:32 Przywróćcie śnieg zimą - jest rzeczywiście bardzo fajne, ale to hasło dla kumatych już mniej wesołe. Darek, pytałam w poprzednim poście o pogłębioną analizę skutków tych demonstracji. Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 analiza 12.12.11, 16:35 versia.ru/articles/2011/dec/12/vyborakovka eva15 napisała: > Darek, pytałam w poprzednim poście o pogłębioną analizę skutków tych demonstracji. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Witaj Walter! 12.12.11, 16:37 >To co moze zjednoczyc narod Ham ha, dobre, ale chyba już nie zjednoczy... >Od soboty JR to partia ж и в To się już od nich nie odczepi, mają przerąbane. Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Special for Eva.. 12.12.11, 17:16 Mam cos dla kumatych! Wiem ze romrus opier.oli mnie za brak tlumaczenia, ale "я читaтель a не пиcaтель" :-( Kiepsko mi idzie tlumaczenie, wiec moze on mi znow pomoze? Гoлдмaны и Пyтин Tekst jest swietny, dlatego warto bylo by to przetlumaczyc dla niekumatych. Niech wiedza ze i Ruscy domyslaja sie, co jest grane. Bardzo to koreluje z tym, co Ty przytaczasz z niemieckiej prasy. P.S. Na pocieche - "Putina w otstawku" skandowalo na prawde bardzo malo osob. Idealnym rozwiazaniem byloby dla niego ogloszenie bardziej socjalnej i narodowej polityki i oparcie na lewo-narodowe organizacje i partie. JR teraz bedzie go tylko kompromitowac.. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Special for Eva.. 12.12.11, 17:41 Darek, od tygodni już piszę, że Włochy i Grecja przeszły pod zarząd GS: forum.gazeta.pl/forum/w,50,130631682,130654701,Najwazniejsze_pozycje_obstawiane_przez_FED_i_GS.html forum.gazeta.pl/forum/w,50,130631682,130650223,Papademos_grecki_premier_z_FED.html W USA to już od lat norma, teraz kolej na EU/euroland. Niedawno prasa podała, że wyborów w przyszłym roku w Grecji i we Włoszech nie będzie, zostały przesunięte na 2013 r., a w 2013 r. przesuną je pewnie na na 2014 r. Po co komu wybory, dyrektorzy z GS i FED rządzą lepiej. I takie oto demokracje bez wyborów pochylają się z troską nad wyborami w Rosji i określają je jako niedemokratyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Special for Eva.. 12.12.11, 17:50 P.S. Z jednym autor się myli - Niemcy będą płakać i dalej płacić. Nie widzę szans na wyrwanie się z tej matni, na to Niemcy są zbyt zakompleksieni, zbyt mało suwerenni no i mają taką klasę polityczną, jaką mają.... Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Special for Eva.. 12.12.11, 20:21 W tym tekscie pisza ze chociaz Pu to nie aniol, ale to jednoczesnie ostatni rubiez oporu przed GS. Pewnie dlatego Kudrina zdjeli - bo GS wyznaczyl go na top-managera Rosji? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Special for Eva.. 12.12.11, 20:30 darekvtb napisał: > W tym tekscie pisza ze chociaz Pu to nie aniol, ale to jednoczesnie ostatni rubiez oporu przed GS. Pewnie dlatego Kudrina zdjeli - bo GS wyznaczyl go na top-managera Rosji? Na to wygląda, ale chodzą pogłoski, że Kudrin może wrócić. Zobaczymy, co będzie po wyborach prezydenckich. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Dzięki Darek!!!! 12.12.11, 19:58 Dzięki Darek - fotki super. Czurov z św. Anną (chyba za "obalenie" krzywej Gaussa). Нaши - в гoрoде :-)) - wspaniała fotka. Kogo tam tylko nie ma - sądząc po flagach: RKSM, RKRP, WKPB, RF, LF ( "przyjaciel" zaraz nam wyjaśni ich różnice programowe) A gdzie się podziali z NB ? To co moze zjednoczyc narod - fantastyczna. Tak na marginesie w ramach rewanżu - na twoim filmiku ci ludzie z "imperiałkami" to byli Kryłowcy z ROD. ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Panowie,.. 12.12.11, 14:09 romrus napisał: > Maca przewaznie Jankiesy, Tak, tak, wy wszędzie widzicie imperializm amerykański. Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Malkontent i Johnny.... 12.12.11, 17:52 malkontent6 napisał: > Tak, tak, wy wszędzie widzicie imperializm amerykański. ...prosze tu nie pitolic, a odpowiedziec wprost: -daja USA kase rosijskim opozicjonistam, czy nie daja. Bez zadnej demagogii i sloganow, po prostu "tak" czy "nie". To samo pytanie zadawalem Felusiaku i Przyjacelu USA, zatkalo obu. Wasza kolej, czekam na odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Jak USA finansują rosyjską opozycję 12.12.11, 18:00 romrus napisał: > ...prosze tu nie pitolic, a odpowiedziec wprost: > -daja USA kase rosijskim opozicjonistam, czy nie daja. > Bez zadnej demagogii i sloganow, po prostu "tak" czy "nie". > To samo pytanie zadawalem Felusiaku i Przyjacelu USA, zatkalo obu. > Wasza kolej, czekam na odpowiedz. Aby im pomóc w odpowiedzi podrzucam artykuł , który świetnie pokazuje, JAK i KOGO USA i GB i wspierają w Rosji. Kalesoniarz nie kuma w żadnym języku, oprócz polskiego (jako tako), ale może malkontencik coś tam przeduka. www.prisonplanet.com/wall-street-propagandists-scramble-to-cover-us-ties-to-russian-protesters.html Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Jak USA finansują rosyjską opozycję 12.12.11, 18:37 Ciekawy artykuł. Posiedziałem pół dnia ze słownikiem i przeczytałem. Najciekawszy jest fragment jednego z komentarzy pod artykułem: "A respectful question – it appears to me Prison Planet has crossed the line and has directly become an organ of the Russian agitation propaganda machine. Pravda Planet. Is Russian money flowing to PP for this to happen? Why else shill for obviously unsavory types such as Vlad Putin and Iran’s boy-loving Mullahs?" Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Jak USA finansują rosyjską opozycję 12.12.11, 19:46 Tak jest i dlatego PP pdaje linki do US-agencji np. do The World Movement for Democracy, bo ich też finansują Rosjanie. Jest gdzieś granica głupoty i hipokryzji, ale ona ciebie nie dotyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Jak USA finansują rosyjską opozycję 12.12.11, 20:32 eva15 napisała: > The World Movement for Democracy, bo ich też finansują Rosjanie. Jacy Rosjanie? Putin? Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Malkontent i Johnny.... 12.12.11, 18:26 romrus napisał: > -daja USA kase rosijskim opozicjonistam, czy nie daja. Ja im nic nie daję. Za innych nie mogę sie wypowiadać. A teraz moje pytanie: czy w Rosji miało miejsce jakieś złe wydarzenie za które nie mieliście pretensji do Zachodu, głównie USA? Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: Malkontent i Johnny.... 12.12.11, 18:35 malkontent6 napisał: > Ja im nic nie daję. Za innych nie mogę sie wypowiadać. Obludna odpowiedz, ktorej sie spodziewalem. Rzad USA daje czy nie daje, hipokryci? Poszukaj w Google. > A teraz moje pytanie: czy w Rosji miało miejsce jakieś złe wydarzenie za które nie mieliście pretensji do Zachodu, głównie USA? Tak i to bardzo duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 romrus,ty tez pitolisz... :-)))) 12.12.11, 19:59 Rozmawialismy juz o dawaniu kasy na opozycje w Rosji, ale przeciez to nie USA dawalo na lapowki za niezauwazenie plikow glosow w zaplombowanych urnach,jeszcze przed rozpoczeciem glosowania,info od darka... Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Jureczku, aby nie Ty:-) 12.12.11, 20:09 yurek11111 napisał: > Rozmawialismy juz o dawaniu kasy na opozycje w Rosji, ale przeciez to nie USA d > awalo na lapowki za niezauwazenie plikow glosow w zaplombowanych urnach,jeszcze > przed rozpoczeciem glosowania,info od darka... Juz Cie pytalem, Darek obecny przy tym byl. czy mu na ulice powiedziano? Dzis na ulice slyszalem ze w Toronto syf, kila i mogila. Mam uwierzyc? Poczytaj sobie, chyba nie znikla jeszcze nadzieja ze moze zrozumiesz: forum.gazeta.pl/forum/w,50,131431657,131455223,Tak_wyglada_prawdiwe_falszerstwo_na_wyborach_.html Jesli "darkowy" gostek byl az tak uparty - czemu tak nie postapil? Пиздеть - не ящики вoрoчaть, chiba kumasz rosijski. P.S. Nawet jesli sie wyobrazic ze to prawda - to kasa krajowa, chociaz i nielegalna. Kasa od obcego panstwa jest nie do zaakceptowania. Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 Re: Jureczku, aby nie Ty:-) 12.12.11, 20:27 Wlasnie to jest twoj tok myslenia,a raczej wytyczne prowadzacego cie,nie masz nic lepszego do roboty ,tylko propagowanie nieomylnych rzadow Pu i spolki na polskim forum,kiedys mialem podobnie niezly ubaw z amerykanskim propagandzista slawiacym zalety amerykanskiego prezydenta(evcia mi dzielnie sekundowala i wielu pochwal udzielala, nie to co teraz),no ale amerykanski prezydent,jakim by nie byl,to mial honor,odszedl od zlobu po dwoch kadencjach, i nie probowal zadnych trickow zeby po ustawowym terminie wrocic do zlobu,no ale co amerykanskie,to zawsze ma lepsza marke niz to co ruskie.... :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: Jureczku, aby nie Ty:-) 12.12.11, 20:36 yurek11111 napisał: > Wlasnie to jest twoj tok myslenia,a raczej wytyczne prowadzacego cie,nie masz n > ic lepszego do roboty ,tylko propagowanie nieomylnych rzadow Pu i spolki na pol > skim forum,kiedys mialem podobnie niezly ubaw z amerykanskim propagandzista sla > wiacym zalety amerykanskiego prezydenta(evcia mi dzielnie sekundowala i wielu p > ochwal udzielala, nie to co teraz),no ale amerykanski prezydent,jakim by nie by > l,to mial honor,odszedl od zlobu po dwoch kadencjach, i nie probowal zadnych tr > ickow zeby po ustawowym terminie wrocic do zlobu,no ale co amerykanskie,to zaws > ze ma lepsza marke niz to co ruskie.... :-)))) Bardzo rzeczowo. Na temat - nic, o mnie - prosze. Moze cos falszerstwach jednak? Na fo studiuje jezyk, goowno mi obchodzi co kto mysle o mnie i moim kraju. Jesli by Bush mial chonor, to by nie kandidowal w ogole, bo debilam nie wypada rzadzic wielkim krajem. Jesli by Amerikanie miali honor, to by go nie wybrali, bo wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Jureczku, aby nie Ty:-) 12.12.11, 20:48 Ja nie bylem w komisji wyborczej, choc teraz b. zaluje.. Info o przekretach mam od 2-ch dobrze mi znanych osob: 1. Kobieta potwierdzila ze rano w urnie byly juz pliki z glosami za JR 2. Czlowiek z komisji potwierdzil ze inni czlonkowie za milczenie dostali 10 000. On sie upieral, w koncu zaproponowali 40 000. Nie wiem czy sie zgodzil.. 3. Sa matematyczne analizy wynikow ktore dowodza ze wyniki sa sprzeczne ze statystyka. Dlatego w czasie demonstracji ludzie skandowali: "Мы верим Гaycy a не Чyрoвy!" Ja uwazam ze to byl blad Pu - postawil na zdechla kobyle. Spoleczenstwo stalo sie bardziej lewicowe i umacnia sie nostalgia po ZSRR. Jesli chce miec twarde poparcie to musi to uwzglednic. Ludzie sa swiadomi niebezpieczenstw pomaranczowych rewolucji - ktos krzyknal "rewolucja", pierwszy raz jeszcze poskandowali leniwie, a drugi - wcale nie podtrzymali. Przeciw Pu wykrzykneli pare razy. Ale tez niepewnie. Zdecydowana wiekszosc demonstrantow nie wystepowala przeciw Pu (rozumieja czym to grozi), oni zadali uwzglednienia ich wyboru w czasie glosowania! Nie trzeba dramatyzowac - ja mysle ze Pu wyciagnie wlasciwe wnioski.. Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Darku, 12.12.11, 20:53 darekvtb napisał: > Ja nie bylem w komisji wyborczej, choc teraz b. zaluje.. przeciez Ty nie jestes walnety, skomentuj to: forum.gazeta.pl/forum/w,50,131431657,131455223,Tak_wyglada_prawdiwe_falszerstwo_na_wyborach_.html/ To tez pisza w sieci i na ulicach:-) "Двa чaca нaзaд меня yбили ОМОНoвцы. Я призывaю вcё демoкрaтичеcкyю oбщеcтвеннocть - oтoмcтите зa мoй пoрyгaнный трyп" - Илья Яшечкин, демoкрaт и блoггер. "Мycoрa зaбрaли y нac вcё - вoдкy, пoтрвейн и пивo. Теперь нaм нечегo терять, крoме нaших цепей. Нaш бoевoй дyх cлaбеет. Вcе, ктo читaет этo cooбщение, oткликнитеcь. Нaм нyжнa вaшa пoмoщь", - cинее ТВ, левoе интернет-телевидение "Зaдержaнных избивaют, нacилyют и кaлечaт перед тем, кaк кинyт в хoлoдный aвтoбyc, oбoрyдoвaнный ржaвыми нaрyчникaми, c бетoннoгo пoтoлкa кoтoрoгo cтекaют кaпли вoды. Меня личнo oмoнoвцы изнacилoвaли 8 рaз, a пoтoм cлoмaли пaльцы нa рyкaх и били гoлoвoй oб cтенy, пoкa веcь мoй гoлoвнoй мoзг не вытек через глaзa" - пишет yчacтницa coбытий Ленa в cвoём блoге в твиттере. "АХТУНГ! Пyтинцы применяют ОМОНoвцев-трaнcвеcтитoв для пoдaвления coпрoтивления зaдержaнных aктивиcтoв. Инфa 100%", - кoмментaрий нa рaдиo Ухo Мocквы. "Я пытaлcя coпрoтивлятьcя им, кaк мoг, нo oни были cильнее. Они зacтaвили меня cтoять нa кoленях перед пoртретoм Пyтинa и пить крoвь жyрнaлиcтoв, кoтoрых oни нa мoих глaзaх рyбили нa кycки тoпoрoм" - пишет oчевидец coбытий нa Триyмфaльнoй плoщaди Никитa. "Тoлькo чтo вырвaлcя из СИЗО. Тaм менты рacпяли нa креcте Нaвaльнoгo и теперь прямo в кaмере пытaютcя cжечь егo нa кocтре. Этo выше мoи Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Darku, 12.12.11, 21:13 Ok! Powiedzmy ze Gauss sie myli, moi znajomi celowo nazmyslali o wyborach, ale ja od 22 lat mieszkam w Rosji! Ja w pracy znam kilkaset osob. Ja znam stosunek Rosjan do JR. Dzisiaj spytalem - tylko jeden programista z naszego pokoju na nich glosowal (a tu 8 osob). Poparcie realne dla JR w Moskwie to 20-25%. P.S. Wiem ze jestes bialy nacjonalista.. Bardzo mi przykro :-( Ja jestem raczej socjalno-czerwony imperialista.. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Witaj Darek!!! 12.12.11, 21:21 darekvtb napisał: > Ja jestem raczej socjalno-czerwony imperialista.. :-)) A to co takiego (na poważnie) ? Rzuć jakimś linkiem. Tyle tego się ostatnio narobiło, że się kompletnie pogubiłem - trafiłem nawet na "rosyjskich nacjonalistów -zaratusztrańców" - to chyba jest super, choć nadal nie mogę pokapować się co jest grane. ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Witaj Darek!!! 12.12.11, 21:30 socjalno-czerwony imperialista: socjalno - bo tylko panstwo socjalne moze zapewnic podstawowe potrzeby ogolu spoleczenstwa czerwony - bo ten system udowodnil jak sprawnie moze mobilizowac energie spoleczna imperialista - bo w stanie obecnym tylko imperium moze prowadzic niezalezna polityke (i gwarantowac swoje interesy) Ale wiecej nie moge - w Moskwie juz 00:30 ! Jutro do pracy. Спoки-нoки :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: Darku, 12.12.11, 21:30 darekvtb napisał: > Ok! > Powiedzmy ze Gauss sie myli, moi znajomi celowo nazmyslali o wyborach, ale ja od 22 lat mieszkam w Rosji! Ja w pracy znam kilkaset osob. Ja znam stosunek Rosjan do JR. Dzisiaj spytalem - tylko jeden programista z naszego pokoju na nich glosowal (a tu 8 osob). > Poparcie realne dla JR w Moskwie to 20-25%. O tym ze poparcie dla JR gwaltownie spadnie pisalem tu na fo kilka miesiacy temu. Glosuja nie tylko programisci, Darku, to blad oceniac % w/g swojego otoczenia, jesli by oceniac w/g mojego otoczenia to Jawlinski juz dawno by byl prezydentem. Inetelektualisztczne- zydowska adwokatura glosuje na niego caly czas. Jako prawnik nie moge zrozumiec, ludzie majac dowody przestepstwa w rekach z jakijs racji nie zglaszaja to? Bzdura jakas. Komitet sledczy dostal tylko okolo 40 zgloszen, dzis Bastrykin sie wypowiadal. Gdzie reszta faktow? > P.S. Wiem ze jestes bialy nacjonalista.. Bardzo mi przykro :-( Dareczku, prosze nie przesadzac. Pisalem ze jestem "bialym patriota", imperialista, ale nacjonalista nigdy nie bylem. "Bialym" - chodzi o Biala gwardzie, a nie o rase. Od nacjonalistycznych sloganow o Kaukazie rzygac mi sie chce. > Ja jestem raczej socjalno-czerwony imperialista.. :-)) No i z powodu imperializmu zawsze sie dogadamy. Ten gosc z gieldy dobrze napisal - "kazdy ma swoja prawde". Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 romrus,a kto mial zglaszac przekrety??? 12.12.11, 23:26 Ci co podkladali glosy ,czy ci co brali lapowki??? re:Jako prawnik nie moge zrozumiec, ludzie majac dowody przestepstwa w rekach z ja > kijs racji nie zglaszaja to? Bzdura jakas. Komitet sledczy dostal tylko okolo 4 > 0 zgloszen, dzis Bastrykin sie wypowiadal. Gdzie reszta faktow? Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: romrus,a kto mial zglaszac przekrety??? 12.12.11, 23:38 yurek11111 napisał: > Ci co podkladali glosy ,czy ci co brali lapowki??? Ci kto niby byli uparci, czyli akredytowany przy komisjach przedstawicele innych partji politycznych. Kazdy z nich postawil swoj podpis pod protokolem i dostal na reke jego kopie, jesli sie zgadza z opublikowanym wynikiem, prosze upszejmie zglosic ten fakt do prokuratury. Kiedy prokuratura bezpodstawnie odmowi postepowania, bo w/g was wylacznie tak moze byc w Rosji, prosze decyzje prokuratury opublikowac i zlozyc pozew w Sadzie Strasburga, obejmujacym swoja jurisdzikcja Rosje rowniez. Nie grozili wyslaniem na Sybir, lecz oferowali ~300$, jesli partii polityczny maja przedstawicele, ktorych mozna przekupic - znaczy tyle warta jest ta parcia i nie ma na co narzekac. Bic piane i drzec morde o wiele proszczej, nie trza nic udowodniac. Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 Re: romrus,a kto mial zglaszac przekrety??? 13.12.11, 00:33 Wlasnie dales przyklad bicia piany,nie odpowiedziales na proste pytanie,kto ma zglosic jak wszyscy czlonkowie komisji umoczeni??? Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: romrus,a kto mial zglaszac przekrety??? 13.12.11, 00:44 yurek11111 napisał: > Wlasnie dales przyklad bicia piany,nie odpowiedziales na proste pytanie,kto ma > zglosic jak wszyscy czlonkowie komisji umoczeni??? Nie bedzie twierdzil ze to nie mozliwe, bo nie uwierzysz. Jesli wszyscy przedstawicele opozicujnych partii sa rowniez umoczeni, nie trza nic zglaszac. Ty partii nie maja prawa moralnego twierdzic cos o falszerstwach, jaki partii - taki wyniki. Nie jestem przyzwyczajony bic piane, 25 lat w swoej prace opieram sie wylacznie na fakty i ich dowody. Nie ma faktow i dowodow, wiec nic nie bylo. Nie ma trupa - nie ma sprawy o morderstwie. Ale sa ludzie ktorzy z gazetek zawsze znaja wszytkio lepiej i wierza w kazda teori spiskowa. I nie ma nich rady:-) Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 Re: romrus,a kto mial zglaszac przekrety??? 13.12.11, 01:19 Tu masz wpis Darka,moskiewska ulica wie co mowi,nie wiesz co znaczy punkt 3. Sa matematyczne analizy wynikow ktore dowodza ze wyniki sa sprzeczne ze statystyka.? Autor: darekvtb ☺ 12.12.11, 20:48 Ja nie bylem w komisji wyborczej, choc teraz b. zaluje.. Info o przekretach mam od 2-ch dobrze mi znanych osob: 1. Kobieta potwierdzila ze rano w urnie byly juz pliki z glosami za JR 2. Czlowiek z komisji potwierdzil ze inni czlonkowie za milczenie dostali 10 000. On sie upieral, w koncu zaproponowali 40 000. Nie wiem czy sie zgodzil.. 3. Sa matematyczne analizy wynikow ktore dowodza ze wyniki sa sprzeczne ze statystyka. Dlatego w czasie demonstracji ludzie skandowali: "Мы верим Гaycy a не Чyрoвy!" Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Nie ma sensu 13.12.11, 01:32 yurek11111 napisał: > Tu masz wpis Darka,moskiewska ulica wie co mowi diskutowac z kims, kto wierzy zdaniu ulicy. Rosijska ulica mowi ze Polace zarli bolszewikow zywcem w 1920. Koniec diskusji. Stracilesz korone "naiprzytomniejszego z rusobow", bo nie potrafisz wyjsc po za stereotypy. Zaden "-fob" z zasady nie moze byc rozsadnym i myslec racjonalnie . Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 Re: Nie ma sensu 13.12.11, 01:45 A rosyjska ulica nie mowi po co bolszewicy przyszli pod Warszawe? Warszawa to chyba w Polsce,w CCCP Polacy bolszewikow zywcem nie pozerali... :-))) Bo warszawska ulica mowi ze bolszewicy przyszli zeby ich zywcem pozrec.... :-)))) re:Rosijska ulica mowi ze Polace zarli bolszewikow zywcem w 1920. Nie potrzebuje korony rusofoba bo nim nie jestem,wskaz mi choc jedna opinie ,gdzie pisze o Rosji zle nie podpierajac tego FAKTAMI,a za to ze ci uzmyslawiam orom putinowskich oszustw ,to powinienes mi podziekowac,a co z punktem 3 z wpisu Darka? re: Stracilesz korone "naiprzytomniejszego z rusobow", Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Dowcipas !!! 13.12.11, 10:23 yurek11111 napisał: > 3. Sa matematyczne analizy wynikow ktore dowodza ze wyniki sa sprzeczne > ze statystyka.? Akurat analizę matematyczną Kobaka dwukrotnie zamieszczałem na tym forum. Lecz jakoś na nikim nie zrobiła jakiegokolwiek wrażenia. Kto z forumowiczy zadał sobie trudu by ja przeczytać ? Rozumiem Jureczku, że ją czytałeś. Osobiście nie mam złudzeń - po jaką cholerę zawracać sobie głowę takimi bzdetami jeżeli w całości możną się poświęcić bardziej szlachetnemu zajęciu - ustalaniu kto jest na tym forum "prawdziwym Polakiem", a kogo w trybie przyśpieszonym pozbawiać polskiego obywatelstwa ? W sytuacji całkowitego braku podstawowej wiedzy oraz zwykłego umysłowego lenistwa dyskusja o czyjejś narodowości niewątpliwe jest bardziej bezpieczna, "patyotyczna" i na dodatek wyjątkowo owocna. Natomiast powracając do sedna sprawy - analiza Kobaka, pomimo iż jest ona solidnie wykonana, sama w sobie nie posiada charakteru materiału dowodowego w postępowaniu sądowym. Takowy stanowią zgłoszenia, udokumentowane chociażby kopiami wyników z poszczególnych IU, sporządzonymi przez obserwatorów/przedstawicieli partii uczestniczących w tych wyborach. A jak na razie takich zgłoszeń jest bardzo niewiele ( o ile pamiętam na dzień wczorajszy ca. 50) . ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Jureczku, aby nie Ty:-) 12.12.11, 20:54 darekvtb napisał: > nie wystepowala przeciw Pu (rozumieja czym to grozi), Czym to grozi? Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Jureczku, aby nie Ty:-) 12.12.11, 20:58 Chce byc dobrze zrozumiany: "Zdecydowana wiekszosc demonstrantow nie wystepowala przeciw Pu (rozumieja czym to grozi)," Rosjanie wiedza ze obalenie Pu grozi smuta a nawet rozpadem kraju. Dlatego instynkt samozachwawczy podpowiada im, ze nieidealny Pu to i tak o niebo lepiej niz pomaranczowi agenci Waszyngtonu. Rosjan pobili w "zimnej wojne", a jak sami powiadaja: "Зa oднoгo битoгo - двyх небитых дaют!" :-)) Нayкa не пoшлa дaрoм! Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Nieidealny Putin? 12.12.11, 21:09 darekvtb napisał: > nieidealny Pu to i tak o niebo lepiej niz Takiego sformułowania nie zauważyłem do tej pory w wypowiedziach kogoś z waszej grupy. Czy mógłbyś wyjaśnić który aspekt polityki Putina odbiega od ideału? Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Nieidealny Putin? 12.12.11, 21:23 Co Rosjanie maja Pu za zle: 1. Szalejaca biurokracja. Za jego czasow wyrosla ogromnie. 2. Lapowkarstwo stalo sie norma. (choc niektorzy twierdza ze bez teg gospodarka nie mogla by dzialac :-) 3. Poglebiajace sie rozwarstwienie spoleczenstwa. Dochody oligarchow wyrosly znacznie bardziej niz biednej czesci spoleczenstwa. 4. Dopuscil do glosu liberalow (szczegolnie za czasow przezydentury Dimy) Ale zdecydowana wiekszosc gotowa jest to scierpiec za gwarancje niepodzielnosci panstwa i stabilnego niewielkiego wzrostu. Po prostu po wyborach nerwy puscily. Kreml musi to uwzglednic.. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Nieidealny Putin? 12.12.11, 21:38 Ciekawe jest to co piszesz. Mając w pamięci Czechowa lub Gogola mozna powiedzieć, że nic się w Rosji nie zmeniło. Biurokracja, korupcja, pijaństwo. :) Mój kolega rusycysta, spędził w ZSRR sporo czasu w czasach Breżniewa i to, co mu tam wtedy najbargdziej dokuczało, to właśnie wszechobecna korupcja. A czy te rosnące rozwarstwienia społecznie nie doprowadzą to protestów w stylu amerykańskich 99% vs. 1%? Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: Nieidealny Putin? 12.12.11, 21:48 malkontent6 napisał: > Ciekawe jest to co piszesz. Mając w pamięci Czechowa lub Gogola mozna powiedzieć, że nic się w Rosji nie zmeniło. Biurokracja, korupcja, pijaństwo. :) Rosja jest krajem tradicji:-) > Mój kolega rusycysta, spędził w ZSRR sporo czasu w czasach Breżniewa i to, co mu tam wtedy najbargdziej dokuczało, to właśnie wszechobecna korupcja. Ciekaw jestem do tej korupcji, ktora w ZSSR mogla dokuczac obcokrajowcu za Brezniewa. Moze jakis szczegoly? Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Nieidealny Putin? 12.12.11, 22:00 romrus napisał: > Ciekaw jestem do tej korupcji, ktora w ZSSR mogla dokuczac obcokrajowcu za Brezniewa. On tam mieszkał co rok przez kilka miesięcy. Po rosyjsku mówił właściwie jak Rosjanin więc na ogół nie był traktowany jako inostraniec i dzięki temu widział to co przeciętny obywatel ZSRR. Drażniło go to, że wszędzie trzeba było dać łapówkę: w sklepie ze sprzętem fotograficzny, w restauracji, żeby złapac taksówkę itp. Podawał też inne, poważniejsze przykłady ale szczegółów już nie pamiętam. Twierdził, że w ZSRR korupcja była dużo gorsza niż w PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: Nieidealny Putin? 12.12.11, 22:28 malkontent6 napisał: > On tam mieszkał co rok przez kilka miesięcy. Po rosyjsku mówił właściwie jak Rosjanin więc na ogół nie był traktowany jako inostraniec i dzięki temu widział to co przeciętny obywatel ZSRR. Bylem tym przecietnym obywacelem ZSSR i widzial wlasnie to samo co on, dlatego spytalem. >Drażniło go to, że wszędzie trzeba było dać łapówkę: w sklepie ze sprzętem fotograficzny, W kraju gdzie panowal deficyt wsytko sie kupowalo drozej od ceny panstwowej. > w restauracji, Lapowka w restoracji sie nazywa napiwek, nie wiedzialesz o tym? >żeby złapac taksówkę Aaaa! Matrioszki, balajki i niedwiedzi na unicyklach:-) Lapowka na ulice zeby zlapac taksowke - to nie do wiary, komu sie dawalo ciekaw jestem. Przeskoczylesz siebie i reszte Amerikanow:-) > itp. Podawał też inne, poważniejsze przykłady ale szczegółów już nie pamiętam. Szkoda ze nie pamientasz, posmiali by sie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Nieidealny Putin? 12.12.11, 22:33 romrus napisał: > Lapowka w restoracji sie nazywa napiwek, nie wiedzialesz o tym? Napiwek daje się po skończeniu jedzenia. On dawał łapówkę żeby wejść do środka. > Lapowka na ulice zeby zlapac taksowke Stał na ulicy i machał ręką na taksówkę. Żadna się nie zatrzymuje. Wkłada w rękę banknot i znowu macha - taksówka zatrzymuje się. > Szkoda ze nie pamientasz, posmiali by sie:-) Ja tez żałuje. A twoim zdaniem korupcji w ZSRR nie było? Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: Nieidealny Putin? 12.12.11, 22:47 malkontent6 napisał: > A twoim zdaniem korupcji w ZSRR nie było? W kraju gdzie nic nie mozna kupic za zarobiony pieniadzy - korupcji nie byc nie moze. Jasne ze byla. Przyklady po prostu, powiedzmy, smieszny. Zreszta jak wszystko co piszesz o Rosji i ZSSR. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Nieidealny Putin? 12.12.11, 22:50 romrus napisał: > Przyklady po prostu, powiedzmy, smieszny. Podaj lepsze przykłady. Z Rosjanami trudno jest rozmawiać o Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: Nieidealny Putin? 12.12.11, 23:13 malkontent6 napisał: > Podaj lepsze przykłady. > Z Rosjanami trudno jest rozmawiać o Rosji. Prawie wszystko co kupowalem za komune, kupowalem za czarna cene. Jedynymi lapowkami, ktory dawalem za komune byli rubel czy trzy glinam z drogowki. Nikt mnie do tego nie zmuszal, moglem dostawac swoi punkty karny i chodzic na powtorny ekzaminy. To co sie dzieje teraz - absolutnie inna sprawa. W 90-ch ludzi stracili wstyd i sumienia, jedyny Bog - to zloty telec. Nie boja sie opinii o siebie jako lapowkarzach, boja sie wylacznie p@dla. Z powodu zawodu o korupcji znam o wiele wiecej niz inni, teraz to styl zycia. Co dotyczy mnie osobiscie, w ciagu ostatnich 15 lat lapowe dal jeden raz - za to zeby syn przy poborze do wojska trafil nie do bialych niedwiedzi, lecz do okregu Petersburga, moglem dac nie wiele wiecej zeby nie poszed w ogole, ale chcialem zeby posluzyl. Drogowka sie nie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Jaki z tego morał płynie? 12.12.11, 14:32 Nie otwieraj lodówki. Tam też może siedzieć jakiś Amerykanin z nożem w zębach. Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 Świąteczna akcja 12.12.11, 16:04 Предcтaвители рoccийcкoй oппoзиции пoдaли в мэрию Мocквы зaявкy o прoведении 24 декaбря aкции прoтеcтa. Оппoзиция прocит рaзрешения прoведения митингa нa неcкoльких крyпных плoщaдях cтoлицы в кoличеcтве 50 тыc. челoвек. www.regnum.ru/news/polit/1478376.html#ixzz1gKhw3Pt4 Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Finlandia i Islandia stoją za zadymami 12.12.11, 17:50 USA, W. Brytania i Szwecja dalko z tyłu. No i nikt nie wspomniał o Norwegii i Kanadzie a te dwa też mieszają. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Finlandia i Islandia stoją za zadymami 12.12.11, 17:52 Ty sądzisz, że jak obrócisz fakty w głupkowatą kpinę, to fakty automatycznie znikną. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Finlandia i Islandia stoją za zadymami 12.12.11, 18:33 ewuniu, królowo nonsensu, daj mi link do twoich faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Felusiak,.. 12.12.11, 18:40 felusiak1 napisał: > ewuniu, królowo nonsensu, daj mi link do twoich faktów. ...rznec glupa oprocz Ciebie umie wielu ludzi. Daja USA kase opozicji w Rosji, czy nie daja? Tak czy nie? Dosyc hipokryzii. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Felusiak,.. 12.12.11, 18:46 daj mi link kto komu co daje i ile. ty mi tu nie powtarzaj putinowskiej propagandy. wy się dajecie na takie bzdety nabierać, a my nie. i na dodatek to ty rżniesz głupa. daj fakty. dopóki nie dasz faktów moja odpowiedź brzmi: nikt nikomu nic nie daje. Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: Felusiak,.. 12.12.11, 19:16 felusiak1 napisał: > daj mi link kto komu co daje i ile. > ty mi tu nie powtarzaj putinowskiej propagandy. > wy się dajecie na takie bzdety nabierać, a my nie. > i na dodatek to ty rżniesz głupa. daj fakty. dopóki nie dasz faktów moja odpowiedź brzmi: nikt nikomu nic nie daje. Tego nie moze byc, bo byc nie moze, kto uwaza inaczej - putinowski propagadista. Bardzo po amerikansku:-) Jesli by nie posiadalem wiarygodnej informacji, to by sie nie wypowiadla na ten temat. Nie mam waszego zwyczaju nap@rdalac pusty slogany. Yuri Levada Analytical Center $61,460 -ha-ha, slynny niezalezny osrodek badan sociologicznych:-) Regional Civic Organization in Defense of Democratic Rights and Liberties “GOLOS” $65,000 Aaaaa! Niezalezy obserwatorzy wyborow z plakatami i ulotkami niemcowskiej partii "Parnas":-) Moscow Group of Assistance in the Implementation of the Helsinki Accords $50,000 Za nedzny 50 kolo grinow slynna babcza sie buje z OMONEM co weekend:-) kp.md/f/4/image/54/21/372154.jpg St. Petersburg Public Organization “Environmental Human Rights Center ‘Bellona’” $49,720 Gostek z Bellony byl zlapany przy przekazaniu info o okretach podwodnych wywiadu GB, poszed siedziec, zostal wymieniony przez Jankiesow na rosijskich agentow. No i dalej tylko z JEDNEGO ze zrodel: www.ned.org/where-we-work/eurasia/russia All-Russian Public Organization for the Victims of Terrorism “Voice of Beslan” $20,000 Center for Social and Labor Rights $60,000 Memorial Center for the History of Political Repression Perm-36 $50,000 Institute of Globalization and Social Movements $22,125 Agency for Social Information (ASI) $65,000 Mashr $55,000 Centre de la Protection Internationale $50,000 Ural Human Rights Group $57,000 Civil Rights Defenders $115,000 Dagestan Regional Social Organization “Informational – Analytical Center ‘Rakurs’” $54,998 Etudes Sans Frontières $15,832 Foundation “Independent Press Center” $60,000 Foundation for the Support of Information Freedom Initiatives $80,000 Human Rights Resource Center (HHRC) $39,000 The Andrei Sakharov Foundation $75,000 Interregional Association of Human Rights Organizations “AGORA” $100,000 Center for Information and Protection of Human Rights $40,000 Center for the Development of Social Partnership $50,000 Committee Against Torture (CAT) $79,540 Council of Non-Governmental Organizations $45,000 Center of Social and Educational Initiatives (CSEI) $28,600 Kabardino-Balkar Republic Public Human Rights Center $50,000 National Democratic Institute for International Affairs $134,200 Non-Profit Partnership “Lawyers for a Civil Society” $50,000 Media Lawyers Collegium $27,008 Nonviolence International $50,000 Ozersk City Socio-Ecological Public Organization “Planet of Hopes” $45,852 Perm City Public Organization “Center for Civic Education and Human Rights” $55,000 Pskov Regional Public Organization “Council of Soldiers’ Mothers” $21,692 Regional Civic Institute Research and Information Center Memorial $55,000 Regional Human Rights Public Organization “Niiso” $23,623 International Protection Center $50,000 Chechen Committee for National Salvation $75,000 Independent Council of Legal Expertise $50,000 Information Research Center ‘PANORAMA $65,000 Moscow Group of Assistance in the Implementation of the Helsinki Accords $55,000 Regional Civic Initiative – The Right to Life and Human Dignity $47,000 Regional Public Organization for Assistance in Observance of Human Rights “Hot Line” $65,810 Center for Public Information (CPI) $60,000 Information and Analysis Center ‘SOVA’ $70,000 Rostov City Nonprofit Organization “Eko-logika” $25,000 Rostov Regional Public Organization “League for Civil Rights Protection” $40,000 Russian-Chechen Friendship Society $49,980 St. Petersburg Human Rights Public Organization “League of Women Voters” $45,000 Soldiers’ Mothers of St. Petersburg $85,000 Sverdlovsk Oblast Public Organization “Parity” $30,984 Vladimir Oblast Intellectual Public Movement “Lebed” $45,570 Yaroslavl Regional Public Organization in support of Civic Initiatives “Dialog” $24,000 Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Felusiak,.. 12.12.11, 19:53 To jest na stronie NED. Te wszystkie pieniądze są legalne, legalnymi kanałami z aprobatą rządu Rosji. Jest to normalna praktyka. Widzę, że i tobie putin robi wodę z mózgu i do tego bez wysiłku. www.ned.org/where-we-work/eurasia/russia Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Bardziej jankiesscy, niz wlasciwy Jankiesy 12.12.11, 20:31 felusiak1 napisał: > To jest na stronie NED. Te wszystkie pieniądze są legalne, legalnymi kanałami z aprobatą rządu Rosji. Przeciez Ty pisalesz ze USA nic daje, a teraz to legalnie? Oczewiscie ze czesc sie przekazuje legalnie, zeby organizacja nie prawo istnec, czesc sie przekazuje nielegalnie, dokladnie tak samo jak Polska placila facetowi z Bialorusi a pozdniej sama go zdradzila Bat'ke. Tez to bylo legalnie? A moze tego w ogole nie bylo? Choroba emigrantska. "Kazdy nowy katolik chce byc bardzej swiety niz Papierz" Mam do czynienia z Rosjanami, mieszkajacymi w Stanach, dokladnie to samo. Oni sie nie moga wyobrazic ze ktos moze miec inna opinie od nich o dzialaniach USA. Musa na codzien udowodniac jacy dobry Amerikanie sa:-) Polska Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Feluż z betonową głową 12.12.11, 19:57 felusiak1 napisał: > ewuniu, królowo nonsensu, daj mi link do twoich faktów. Feluś, cyniczny hipokryto, linki dostałeś i to kilka, ale one ci są niepotrzebne. Nic nie wstrząśnie twoim neoliberalnym trockizmem, takich żołnierzy systemu jak ciebie niczym się nie da przekonać. To widać po twoich pseudo-ekonomicznych wywodach i to samo jest z twoimi wywodami politycznymi. Ty jesteś tu dla agitki, więc jako agitator masz odpowiednio twardy kręgosłup moralny i beton w głowie . Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: Finlandia i Islandia stoją za zadymami 12.12.11, 17:55 felusiak1 napisał: > USA, W. Brytania i Szwecja dalko z tyłu. No i nikt nie wspomniał o Norwegii i K > anadzie a te dwa też mieszają. Trzeci raz to samo pytanie do Ciebie. Daja USA kase opozicji w Rosji czy nie daja? Tak czy nie? O udzialu Luxemburgu i Lichtensteinu wiem bez Ciebie. O pobitych murzynach nie wspomnie. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Finlandia i Islandia stoją za zadymami 12.12.11, 18:19 romrus napisał: > felusiak1 napisał: > > USA, W. Brytania i Szwecja dalko z tyłu. No i nikt nie wspomniał o Norweg > ii i K > > anadzie a te dwa też mieszają. > > Trzeci raz to samo pytanie do Ciebie. > > Daja USA kase opozicji w Rosji czy nie daja? > Tak czy nie? > > O udzialu Luxemburgu i Lichtensteinu wiem bez Ciebie. > O pobitych murzynach nie wspomnie. Odpowiem ci. Owszem, min. USA dają pieniądze dla różnych organizacji pozarządowych w Rosji bo inaczej te organizacje ni mogłyby funkcjonować ponieważ nie mają żadnych możliwości pozyskania jakichkolwiek funduszy z oficjalnych zródeł rosyjskich. W Rosji niby mogą swobodnie działać organizacje pozarządowe ale są odcięte od środków finansowych w szczególności te które nie są zbyt przychylne dla Kremla. W normalnym demokratycznym państwie swobodne działanie takich organizacji wraz z możliwością pozyskiwania na swoją działalność statutową różnych funduszy jest podstawą funkcjonowania społeczeństwa obywatelskiego, w Rosji tylko wybrane organizacje, te całkowicie lojalne wobec Kremla mogą tak działać. Więc nie dziw się, że organizacje chcące zachować swoją niezależność i swobodną krytykę poczynań Kremla, nie mając innych możliwości korzystają ze środków zagranicznych. Polska Solidarność też była tępiona i żeby działać również musiała korzystać ze środków zagranicznych i bardzo dobrze że tak robiła. Romrus, po raz kolejny kłania się demokracja, państwo prawa i funkcjonowanie społeczeństwa obywatelskiego. Tego chyba USA Wam nie zabrania?????? Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: Finlandia i Islandia stoją za zadymami 12.12.11, 18:38 przyjacielameryki napisał: > Odpowiem ci. Owszem, min. USA dają pieniądze dla różnych organizacji pozarządowych w Rosji Prosilem odpowiadac bez zadnych zwyklych propagandowych jaj i demagogii. Dziekuje, odpowiedz odbieram jako "tak, USA karmi opozicje w Rosji". Odpowiedz prawidlowa. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Finlandia i Islandia stoją za zadymami 12.12.11, 19:38 romrus napisał: > przyjacielameryki napisał: > > Odpowiem ci. Owszem, min. USA dają pieniądze dla różnych organizacji poza > rządowych w Rosji > > Prosilem odpowiadac bez zadnych zwyklych propagandowych jaj i demagogii. > > Dziekuje, odpowiedz odbieram jako "tak, USA karmi opozicje w Rosji". > Odpowiedz prawidlowa. Człowieku, Ty masz mózg??? Jeżeli chociaż odrobinę to ustosunkuj się do tego co napisałem. Co zatkało cię??? Propaganda??? Co jest propagandą, to że stwierdzam, ze niezależne rosyjskie organizacje pozarządowe są odcięte w Rosji od finansów?? Potwierdzasz, że masz ciasną łepetynę naszpikowaną kremlowską propagandą a innym wmawiasz tę propagandę. To Ty wymyśliłeś te te teksty w słuchawkach telefonów - "Putin jest dobry", "Putin cię kocha". Cha!, cha!, cha! Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: Finlandia i Islandia stoją za zadymami 12.12.11, 20:01 przyjacielameryki napisał: > Co jest propagandą, to że stwierdzam, ze niezależne rosyjskie organizacje pozarządowe są odcięte w Rosji od finansów?? Jaki, qwa, niezalezny jesli dostaja kase od rzadu USA? Kto daje kase, ten zamawia muzyke, zasada stara. W Rosji nie brakuje pieniadzy i nie brakuje biznesmenow w zaden sposob nie zwianzanych z wladza, zaden z nich nie da tym gostkam zlamanego grosza, bo biedac Rosjaninem dokladnie wie czego oni sa warty. > Potwierdzasz, że masz ciasną łepetynę naszpikowaną kremlowską propagandą a innym wmawiasz tę propagandę. Na swoja lepetine uwazaj, jakos ostatnio Cie nie idze z propaganda unijna, musis wymuslec cos nowego na temat, stary twoi slogany olala GB. > To Ty wymyśliłeś te te teksty w słuchawkach telefonów - "Putin jest dobry", "Putin cię kocha" Na mnie moze byc nie Putin, moze byc i ktos inny, ale gnojki z amerikanska kasa moga spadac od razu. Rogozina wybierzeme:-) Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Finlandia i Islandia stoją za zadymami 13.12.11, 09:13 romrus napisał: > W Rosji nie brakuje pieniadzy i nie brakuje biznesmenow w zaden sposob nie zwia > nzanych z wladza, zaden z nich nie da tym gostkam zlamanego grosza, bo biedac R > osjaninem dokladnie wie czego oni sa warty. > Ale Twoja ciasna łepetyna nie widzi, że nie ma oligarchów i innych bogatych w Rosji niezwiązanych z władzą a ci tylko wykonują rozkazy płk. Putina. "Bliski Kremlowi oligarcha Aliszer Usmanow wyrzuca z redakcji swojego tygodnika "Włast" redaktora naczelnego Maksima Kowalskiego oraz Andrieja Galijewa - szefa wydawnictwa "Kommiersant Holding", w skład którego wchodzi pismo. Wszystko to za krytykę putinowskiej partii Jedna Rosja" Więcej... wyborcza.pl/1,75248,10807260,Czystka_w_moskiewskiej_redakcji_za_krytyke_partii.html#ixzz1gOreXqTf To również imperialiści amerykańscy za tym stoją? Cha!, cha! W Rosji potrzebna jest desowietyzacja mózgów!!! Bolszewizm trzyma się mocno!!! Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: Finlandia i Islandia stoją za zadymami 13.12.11, 10:11 przyjacielameryki napisał: > Ale Twoja ciasna łepetyna nie widzi, że nie ma oligarchów i innych bogatych w Rosji niezwiązanych z władzą a ci tylko wykonują rozkazy płk. Putina. No wlasnie ze nie ma, bo tak sie pisze w polskich gazetkach. > "Bliski Kremlowi oligarcha Aliszer Usmanow wyrzuca z redakcji swojego tygodnika > "Włast" redaktora naczelnego Maksima Kowalskiego oraz Andrieja Galijewa - szef > a wydawnictwa "Kommiersant Holding", w skład którego wchodzi pismo. Wszystko to > za krytykę putinowskiej partii Jedna Rosja" Nie za krytyke, matolu, lecz za publikacje zdziecia z podpisem "Putin idz na ch..", czyli za zwykle chamstwo i brak etiki dziennikarskiej. Kommersant caly czas Py krytykowal i nikt nikogo nie wyrzucal. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Witaj Romrus ! 13.12.11, 10:27 romrus napisał: > No wlasnie ze nie ma, bo tak sie pisze w polskich gazetkach. Daremny trud - bowiem dyskutujesz z wozem asenizacyjnym, rozlewającym na tym forum kolejną porcję gnojówki. Równie dobrze mógłbyś dyskutować z automatem do sprzedaży biletów autobusowych - efekt byłby ten sam. ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 Wrzuciles wszystko do jednego wora i mieszasz... 12.12.11, 20:06 romrus,splyciles calkowicie temat,i zastanawiam sie czy ty rozumiesz pojecie " finansowania opozycji"? Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: Wrzuciles wszystko do jednego wora i mieszasz 12.12.11, 20:14 yurek11111 napisał: > romrus,splyciles calkowicie temat,i zastanawiam sie czy ty rozumiesz pojecie " > finansowania opozycji"? Rozumiem o wiele lepiej, niz wyobrazasz. A Ty niby mozesz skomentowac czym ty organizacji sie zajmuja i ktory z nich maja na czole gostkow z opozicji? Nic nie przekadza za pieniadzy przekazany do kola "Wolnosc bialym niedwiedziam" drukowac ulotki Kasparowa z Niemcowym. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Kto naprawda stoi za zadymami. 12.12.11, 18:43 no ale na zdjęciu nie widać kasy. to mówisz igor, że jeśli mam zdjęcie z papieżem to papież daje mi kasę? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Kto naprawda stoi za zadymami. 12.12.11, 19:03 A czy ty jestes opozycjonista,a Papierz glowa Panstwa,ktore rosci sobie prawo narzucac innym swoj punkt widzenia sila ? felus,przestan pieprzyc glupoty.Bo to juz przestaje bawic. "We have, I know, spent more than USD 9 million to support free and transparent processes for Russia's upcoming elections," Toner said Czy Marku Toneru wierzysz? Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Kto naprawda stoi za zadymami. 12.12.11, 19:48 to są legalne pieniądze, legalnymi kanałami w legalnym celu. Toner jest zastepcą rzecznika prasowego departamentu stanu. tu masz cały transkrypt codziennej konferencji prasowej: www.state.gov/r/pa/prs/dpb/2011/12/178290.htm#RUSSIA a potem przy samym końcu jest cytowany przez ciebie tekst. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Kto naprawda stoi za zadymami. 12.12.11, 20:23 felus,ja widze,ze ty calkowicie nie rozumiesz jednej rzeczy.Jakim prawem twoj Rzad wpieprza sie w sprawy innych Panstw,placac roznym organizacja,finansujac opozycje ,a w koncu wysylajac tam bombowce? Jedz do Rosji i zapytaj zwyklych Rosjan,czy oni zycza sobie,zeby USA robilli to w Rosji? Nu powiedz,jaki cel przesladuja USA,wspierajac,chociaz by,ta organizacje:"All-Russian Public Organization for the Victims of Terrorism “Voice of Beslan” ? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Czy pamjetacie opalnego milicjanta-bohatera? 12.12.11, 18:52 Aleksiej Dymowski, bohater wszystkich demokratycznych mediow zabral glos 9 grudnia. Rosja,wbrew dlugiej historii,to jednak nowe Panstwo,a przez to mlode i powiedzmy dosc slabe.Ekonomika Rosji ,po zmianach ustrojowych,dopiero robi pierwsze kroki w tym brutalnym Swiecie.Dla tego nie trzeba zadac wszystko i od razu. Wlasnie to slysze w slowach Dymowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 sowietskij czeławiek bolnoj na umie 12.12.11, 19:04 masz tu igor sprawozdanie ile kasy NED dał w Rosji. www.ned.org/where-we-work/eurasia/russia ps. wyrażajacych własnye opinie niepoparte faktami nazywamy useful idiots. you too. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: sowietskij czeławiek bolnoj na umie 12.12.11, 19:12 felus ,czy ty jestes idiotem,czy innych uwazasz za idiotow? To jest zalosne,co ty wyprawiasz. Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Amerikanski czeławiek, bolnoj na umie, - nie klam 12.12.11, 19:29 Skonczcie klamac, Jankiesy! Drugie zrodlo: www.macfound.org/site/c.lkLXJ8MQKrH/b.980647/k.4578/International_Grantmaking__Focus_Countries__Russia__Recent_Grants.htm All Russian Public Movement for Human Rights (Moscow, Russia) $150,000 Association of Groups for Public Investigations (Kazan, Russia) $375,000 Center for the Support of Democratic Youth Initiatives (Perm, Russia) $100,000 Central-Blacksoil Center for Protection of Media Rights (Voronezh, Russia) $300,000 Committee for Civil Rights (Moscow, Russia) $300,000 Consortium of Women's Non-governmental Associations (Moscow, Russia) $300,000 Consortium of Women's Non-governmental Associations (Moscow, Russia) $250,000 Dos'e na Tsenzuru (Moscow, Russia) $90,000 European University at St. Petersburg (St. Petersburg, Russia) $400,000 Glasnost Defense Foundation (Moscow, Russia) Human Rights Resource Center (St Petersburg, Russia) $375,000 Human Rights Resource Centre (St Petersburg, Russia) $200,000 Independent Council of Legal Expertise (Moscow, Russia) $600,000 Interregional Foundation "Association of Ombudsmen" (Dmitrov, Russia) $100,000 Interregional Human Rights Group (Voronezh, Russia) $150,000 Kazan Human Rights Center (Kazan, Russia) $250, Moscow Center for Gender Studies (Moscow, Russia) $225,000 Moscow Helsinki Group (Moscow, Russia) $400,000 Nizhny Novgorod Regional Non-Governmental Organization Committee Against Torture (Nizhniy Novgorod, Russia) $375,000 Perm Civic Chamber (Perm, Russia) $375,000 Public Verdict Fund (Moscow, Russia) $300,000 Southern Regional Resource Center (Krasnodar, Russia) $200,000 Sutiazhnik Public Association (Ekaterinburg, Russia) $300,000 Women of the Don Region (Novocherkask, Russia) $300,000 Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Amerikanski czeławiek, bolnoj na umie, - nie 12.12.11, 19:46 Oto co znaczy tepa, bezczelna i bezmyslna robota. Jednak niechaj sprobuja Amerykanie z Europiejczykami znalezc chociazby jakies dane ile Rosja placi swoim agentom wplywu i szpiedzom w Ameryce i Europie. A jednak placi. I napewno nie mniej. Tylko u Rosjan praca profesyjna. Nie zlapasz za reke. A rezultaty moze byc mniej widocznie, lecz bardziej skutecznie w dlugiej perspektywie. Uczycie sie byzantyjskiej polityce, zachodnie barbarzynce. Szczescie dla Amerykanow zlapac 10 rosyjskich szpiegow, a dla Europiejczykow i jednego. Jednak jezeli ich lapaja dziesiatkami, to znaczy ze ich tysiace i oni wszedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Oszołomy, cynicy i głupcy 12.12.11, 19:53 Oszołomy, cynicy i głupcy będą dalej twierdzić swoje, niezależnie od ilości przedstawionych dowodów, oni ze swej strony żadnych linków ani dowodów podawać nie muszą. Jedni - jak feluś idą w zaparte z cynizmu i hipokryzji, drudzy, jak mara w poście poniżej, z głupoty i naiwności - skoro prasa zachodnia o tym nie pisze, to tego nie ma. Mara ustaliła, że Rosjanie wmawiają sobie, że wpływ na zamieszki miały siły obce. Nie miały, lud był niezadowolony uznała mara. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Rosyjscy Imperialisci, ktorzy sie chca go pozbyc.. 12.12.11, 19:59 To dla ciebie agenci wplywu Zachodu - prawda ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Oszołomy, cynicy i głupcy 12.12.11, 20:01 nie ma zadnych dowodów. putin wiedział o wszystkich przekazach pienieznych zamieszczonych w tzw. dowodach. to są legalne przekazy, legalnymi kanałami. masz efka bolszewicką naturę. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Oszołomy, cynicy i głupcy 12.12.11, 20:10 Nie wiem po co oni chca byc wiekszymi Amerykanami niz sami Amerykanie. To jakis patologiczny kompleks nizszesci dziczi wschodnej wobec rzekomie cywilizowanych narodow. Sami Amerykanie jak wielki narod naturalnie calkiem nie wstydzia sie zadnych swoich dzialan. Przeciwnie jak narod mlody w historii ze skorospela i przypadkowa potega robia wszystko calkiem odwarto i nawet bezczelnie, po barbarzynsku, jak slon w sklepu szkla. Zadnej ciekiej dyplomacji, chociazby przyzwoitoisci. Byc moze czemus naucza sie kiedys, jezeli beda miec czas i przyszlosc w ogole. Nie ma zadnych podstaw zeby wstydzic sie ze twoj kraj szkodzi jak tylko moze swojemu komurentowi, rywalu albo nawet wrogu. To jest absolutnie normalna gra polityczna, to jest wlasnie polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Syberia nalezy do Rosjan raptem od ca. 350 lat :) 12.12.11, 20:19 Gdy zatem slysze o mlodym narodzie amerykanskim , a starym rosyjskim - to mnie smiech ogarnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Syberia nalezy do Rosjan raptem od ca. 350 la 12.12.11, 20:38 Smiech bez przyczyny - przyznak duraczyny. Amerykanie - narod, ktory jeszcze naprawde nie powstal. Duzo bydla z calego swiatu to nie narod. Zeby tlumu ochlosa zostac narodem trzeba duzo przezyc razem, nie jedna inwazja na twoj kraj. A stado co zjednoczylo sie dla grabieza innych panstw to jeszcze nie narod. Taki etap w historii wszelkiego kraju europiejskiego nazywa sie wlasnie barbarzynska demokracja. Ruski narod istnieje mniej wieciej od 840 roku - pierwiej slozyl sie ta samo dla grabieza - Konstantynopola, jednak bardzo bystro - w ciadu pary wiekow ewolucionowal w prawdziwy narod - Chrzescian (chrzescianin, krest'janin - nazwa chlopow w Rosji, synonim slowa Rusin, Rusak, Russkij, co toze oznaczalo chrzescianin) dla obrony swojego kraju od ord Peczenegow, Polowcow, Mongolow, Tatarow, Niemcow, Litwy, Polakow i pozniej innych Europiejczykow. Cala historia Rusi-Rosji to historia obrony Ojczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k si, Syberia nalezy do Rosjan raptem od ca. 350 lat 12.12.11, 20:42 Chyba nie chcesz, bym byl bezczelny ? Syberia nalezy od Rosji od ca. 350 lat... robiliscie to tam, co robili w Ameryce Amerykanie... chyba , ze chcesz bronic Historycznej Rosji od Smolenska do Kazania ? - to prosze bardzo. nie zglaszam sprzeciwu. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: si, Syberia nalezy do Rosjan raptem od ca. 35 12.12.11, 21:28 No i durien. Glupy twoj przyklad. Syberia - to kolonia Rosji historycznej. I nie inny kontynent poza oceanem. I od poczatku nie obcy dla Rosjan kraj. Niema zadnej granicy naturalnej miedzy Rosja i Syberia. Ural nie liczy sie. Ruskie kolonisty dosiegli Uralu i po archeologicznym materialam przekroczyli jego na Polnocy i zamieszkali jednicznie osiedla na Niznem Obu w 12-13 wiekach, kiedy jeszcze nie zakonczylo sie formowanie ruskiego narodu. I w nastepnie wieka wszystko dalej przenikali Ruskie w glab Syberii, na krotki termin 3 razy podbiwszy cale Niznie Ob-Irtyszie w period od konca 14 w. do sr. 16. Pochod Jermaka byl 4 proba, a kolonizacja panstwowa - 5-ej proba podboju. Faktycznie oprocz primitywnegop Chanstwa Syberyjskiego co potrafilo zebrac pare tysiacy wojow, dalej nigdzie w Syberii i Polnocnej Ameryce - az do Chin, Japonii i hiszpanskich kolonii w Kalifornii Rosjanie nie spotkali zadnego panstwa, co moglo by wstrzymac rosyjska kolonizacje albo miec jakies pretenzji na ziemi Syberii. Jakis tam opor robili tylko koczowe narody na samym poludniu i na samej Polnocy Syberii. Infiltracja Rosjan w Syberii to byl bardzo trwaly process, co trwal mniejwiecej blisko 700 lat. Rosjanie calkiem nie obcy narod w Syberii, lecz sa takie sami tubylcy jak inne narody, ktore tez tam mieszkaja nie od poczatku zycia na Ziemi. Faktycznie wszyscy narody Syberii to w duzej mierze Kreolowie Rusko-Sybieryjskie. Jezyk znaczenia nie ma. Pierwszie fale kolonistow w ciagu wiekow czesciowo zostali prawdziwymi tubylcami i dla nich ojczysty jezyk - jakis tubylczy syberyjski. jednak Syberia nigdy nie byla krajem separatystow i tam nie zlozylo sie zadnego Syberyjskiego ruskiego narodu. Wszystko nowe fale migrantow z Rosji dopelniali tych Rosjan co juz aklymatyzowali sie w kraju i zostali faktycznie jego tubylcami. Jednosc naroda tym samym stale podtrzymywala sie. Nowe migranty uczyli sie zyc w Syberii od swoich rodakow dawno tam mieszkajacych, a rdzenni Ruskie Syberiacy dzieki zmieszeniu z nowymi migrantami nie tracili swojej ruskiej identycznosci i kontaktow z metropolia. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Dziecie, alez tak samo bylo o z Ameryka. 12.12.11, 22:16 walkuje ci to , a Ty mi powtarzasz imperialistyczno-rosyjska propagande. Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Dziecie, alez tak samo bylo o z Ameryka. 12.12.11, 23:46 Gdzie ty zobaczyles w moim historycznem i etnograficznem szkicu Syberii dla calkiem niekumatych w tej kwestii Eurokretynow jakus tam propagande? Jestem faktycznie specjalistem po historii Syberii. Gdy pracowalem archeologem-ekspertem zloz naftowych i gazowych na terenu Zachodnej Syberii w ciagu 15 lat przeczytalem i analizirowalem faktycznie wszystkie zrodla i badania archeologicznie, historycznie, etnograficznie, lingwistyczne, folklorne na caly teren od Uralu do Alaski od 12 wieku do dzisiejszego dnia. Trzeba to bylo zeby pisac w tysiacach dokumentach zemleustrojstwa (organization of the use of land) i zemleotwoda (land notification) uzasadnienie wartosci historycznej (archeologicznej, historycznej, etnograficznej perspektywnosci) kazdego konkretnego kawalka terenu, o ktorym zabiegali dla rozbudowy przemysla nafciarze, gazowicy, drwale i oprocz nich wszelkie zleceniodawce prac drogowyh, budowniczych, fundatorze roznych nacjonalnych, przyrodowych, etnograficznych parkow. W kazdym wypadku - nie rzad. Zadna propaganda i agitacja nikogo z oligarchow co sami rzadza na tych terenach, gdzie wladza rosyjska istnieje tylko na papierzu, absolutnie nie interesuje. Oni ludzie bardzo powaznie, zartow nie lubia. Nikt pod taki gnoj i lamanego grosza ciebie nie da. A wszelkimi agitacionymi ulotkami poradza ciebie wytrzec dupe. Bedziesz pisac bzdety, twoi konkurenty historycy, archeolodzi, etnografy, co we snie widza jak oderwac ciebie od naftowego koryta i zajec twoje miejsce zrobia tak ze zamiast finansowania twoich archiwnych badan, polowych poszukiwan, rozkopek i innych ekspedicii, dostanesz fige z maslem i zakaz wszelkich prac na terenu nafto-gazowego kompleksa Syberii. Wiec swoja imperialistyczna propagande mozesz wlozyc siebie w jedno miejscie. Sam znasz dokad. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k hloopcze,, alez tak samo bylo z Ameryka. 13.12.11, 13:33 To ze Syberia nie ma granicy naturalnej z Rosja spowdowalo wlasnie, ze przylaczono ja do Rosji. Gdyby Anglia nie miala granicy naturalnej z Ameryka, toby stopniowo zajmowala tereny Ameryki, to i nie byloby rewolucji amerykanskiej, a tylko Zjednoczone Krolewstwo. I nie walkuj miu twoich bajek, bo zmierzalem tylko do tego, ze zajmowanie nowych Ziem przez Anglikow i Rosjan to byl ten sam proces historyczny i prowadzony w tym samym czasie. Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Oszołomy, cynicy i głupcy 12.12.11, 20:47 eva15 napisała: > lud był niezadowolony uznała mara. Lud rosyjski jeszcze nigdy nie był niezadowolony. :) Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Amerikanski czeławiek, bolnoj na umie, - nie 12.12.11, 19:57 zapomniałeś o tej wywrotowej jaczejce, która dostała pieniadze: Center for Anthropological Research (Krasnodar, Russia) $75,000 to research the impact of globalization on ethnic villages in rural Russia (over two years). (2009) przyznam, że nie dziwi mnie sowiecki bolszewizm i zbrodnie stalinizmu. wy wierzycie we wszystko co władza wam wciska. Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 Wybaczcie im,to ich komsomolska natura, 12.12.11, 20:15 nie pozwala im zrozumiec ze w wolnym swiecie mozna dawac ZA DARMO pieniadze w cszczytnym celu,u nich zawsze dawanie wiaze sie z przekupstwem,a od tego nie ma lepszych macherow niz KGB i jej nastepca FSB,CALY NAROD ROSYJSKI ZADOWOLONY Z RZADOW PUTINA.... :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Wybaczcie im,to ich komsomolska natura, 12.12.11, 20:23 Za darmo bywa tylko ser w pulapce na myszy. I jeszcze za darmo daja dupy pedali w wiezieniu. A opozycja w Rosji za swoja amerykanska zaplate pracuje. Tylko mozliwosci u jej w Rosji znikome. To rzetelna opozycja. A nierzetelna po prostu kradzie pieniadze. Efekt jednak jednakowy. Kasa ze wyrzucona na smietnisko. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Wybaczcie im,to ich komsomolska natura, 12.12.11, 20:26 yureczek,juz wiele krajow przekonalo sie,ze darmowy ser od Amerykanow, ostatecznie zrzuca sie z bombowcow. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Wybaczcie im,to ich komsomolska natura, 12.12.11, 20:48 - Tatusiu, ile kosztuje amerykanska bomba jadrowa? - Nie wiem, synku. Moze milion baksow. - Tatusiu, patrz jakie bogactwo w nasz ogrod leci! Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 igorczik,nie powinno cie dziwic ze Polacy 12.12.11, 23:39 na ruchy Rosji patrza sceptyczniej niz na to co robi USA... Historycznie rzecz biorac, to z USA-owskim serem nie mielismy do czynienia, natomiast po rosyjski, przyszlo Polakom badz w Katyniu,badz na Syberii w kolejce sie ustawiac.... igor_uk napisał: > yureczek,juz wiele krajow przekonalo sie,ze darmowy ser od Amerykanow, ostatecz > nie zrzuca sie z bombowcow. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Finlandia i Islandia stoją za zadymami 12.12.11, 18:41 nie wie kto komu daje kasę. a ty wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 widze, ze trafilam na burzliwe zebranie podstawowe 12.12.11, 19:42 komorki partyjnej czlonkow PWWWP. Poszukiwani sa winni "porazki" WWP w wyborach i organizatorzy demonstracji w ostatnia sobote. Czlonkowie komorki opuszcza forum w nocy, kiedy uda sie iloscia wpisow przekonac postronnych czytelnikow forum, ze to jak zwykle w przypadku Rosji sily obce. I do tego potezne. Nikomu nie przyjdzie do glowy, ze w Rosji majacej jeden z najwyzszych w swiecie wspolczynnikow Gini i niewielka, niewyobrazalnie bogata i w dodatku arogancka elite, skorumpowany aparat administracyjny, ktos moze byc niezadowolony. Sam Wowa zachowal sie bardzo rozsadnie: oddzialy OMONu zabezpieczyly spokojny przebieg demonstracji i nie wkroczyly do akcji. Niestety nadgorliwcy sie znalezli: jedni wymyslili klasowki w czasi popoludniowych lekcji w szkolach, inni skazali blogera Nawalnego na 15 dni aresztu. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: widze, ze trafilam na burzliwe zebranie podst 12.12.11, 20:16 no i trafiłaś. ale nic sie nie przejmuj. bolszewicy są jak dewotki. wierzą we wszystko co politbiuro im powie. ba, przedstawiają "dowody". rzecz jasna te "dowody" moga przetrwać tylko w bolszewickiej świadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: widze, ze trafilam na burzliwe zebranie podst 12.12.11, 20:40 a czym ja sie mam przejmowac? Dewotki wierza, ze po smierci Pan Bog im da zycie wieczne, ale czego oczekuja od Putina czlonkowie PWWWP trudno ustalic. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Podliczylem kase. 12.12.11, 20:59 Podliczylem wszystkie datki,ktory USA LEGALNIE (jak twierdzi felus) przekazali rosyjskim organizacjam pozarzadowym. I wyszla mnie taka suma - 2 783 994 $. A Mark Toner wspominal o 9 000 000 $. Czyli reszta byla przekazana sposob niejawny? Felus,co Ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Podliczylem kase. 12.12.11, 21:42 To co podałem to pieniądze przekazane przez NED. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Podliczylem kase. 12.12.11, 21:59 felus,tylko tyle masz do powiedzenia? To niecale 3 mln ,co z reszta 6 mln? Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Podliczylem kase. 12.12.11, 21:53 Jest inne tlumaczenie - ze pozostale miliony baksow przylepli do rek tych uczciwych Amerykanow, co musialy byli ich dac rosyjskiej opozycji. Chaliawne peniadze lubia wszyscy. Moze wlasnie po tej przyczynie opozycja w Rosji nie ma zadnych szansow. Bezplatnie pracowac na Zachod moze chyba tylko Nowodworskaja. Dla pozostalych nie-kretynow od urodzienia ryzyk byc lynchowanym przez dobrych obywatelow musi jakos oplaconym. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Podliczylem kase. 12.12.11, 21:58 tobie nigdy nic się nie zgodzi a co ja na to? licz jeszcze raz. i jeszcze raz i jeszcze raz a potem przeczytaj tu i tam i juz nie licz i nie rób z siebie błazna i to w dodatku bolszewickiego, bljad'.. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: Podliczylem kase. 12.12.11, 22:07 igor_uk napisał: > I wyszla mnie taka suma - 2 783 994 $. A Mark Toner wspominal o 9 000 000 $. Wiesz, gdy podali wiadomość o wypowiedzi Tonera o tych 9 mln. USD to w większości komentarzy wszyscy się zastanawiali ile z tego szmalu faktycznie trafi do Rosji, a ile się "rozejdzie po kościach". Ostatecznie Niemcov ma w tym zakresie spore doświadczenie - wspomnij jak "rozpruł" pewien nowojorski bank. Lecz bym nie zgłaszał się w tej sprawie do Felusia - czy przypuszczasz, że odda do lombardu swój złoty ząb by wynagrodzić straty i wspomóc Niemcova ? ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk felus,nie pajacuj. 12.12.11, 21:21 Od tego jest tu borcia z jasiem. felusiak1 napisał: ba, przedstawiają "dowody". rzecz jasna te "dowody" moga przetrwać tylko w bolszewickiej świadomości. felus,twoj dowod nie wytrzymal konfrontacji z kalkulatorem. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: felus,nie pajacuj. 12.12.11, 21:44 twoja gfłowa nie wytrzymuje konfrontacji z rzeczywistością. Ja podałem dane NED a Toner mówi o pieniądzach z Departamentu Stanu. Czy to dla ciebie zbyt trudne do zrozumienia? TAK. bolszewickie głowy rozumuja podług sztampy. Zapad mieszajet, bljad'. Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: felus,nie pajacuj. 12.12.11, 21:50 felusiak1 napisał: > twoja gfłowa nie wytrzymuje konfrontacji z rzeczywistością. Felus, juz wsystko wyjasnilesz. Adwokaci w Stanach sa zbedny, USA nie daja kase opozicjonistam. Teraz wszyscy komsomolcy to wiedza, nie ma sensu sie powtarzac. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: felus,nie pajacuj. 12.12.11, 22:02 Nu wlasnie,felus.Ale to ty podales dane z NED w kontekscie wypowiedzi Tonera,czyli jakby pobujac gdzies te 9 mln upchnac. felus,cos z toba jest nie tak.blad' ty jedna. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: felus,nie pajacuj. 12.12.11, 22:08 towariszcz igor wam nad k wraczu pajti. bljad'. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Złapać króliczka 12.12.11, 20:20 mara571 napisała: > Nikomu nie przyjdzie do glowy, ze w Rosji majacej jeden z najwyzszych w swiecie > wspolczynnikow Gini i niewielka, niewyobrazalnie bogata i w dodatku arogancka > elite, skorumpowany aparat administracyjny, ktos moze byc niezadowolony. Owszem, bardzo wielu to przyszło do głowy, w związku z tym bardzo sprytnie z pomocą Niemcova załatwiono Udalcovych i z inicjatywy zorganizowania tej demonstracji wykopano LF. W efekcie żadna z lewicowych partii oficjalnie w niej nie uczestniczyła. Owszem przyszli ludzie z RKSM, RKRP, WKPB, KPRF, RF, LF i Mironovcy lecz ich partie dość dziwnie w całej tej sytuacji się zachowują (czemu w sumie się nie dziwię). Zabawa nie polega na "złapaniu królika", z czym związane jest przejęcie w Rosji władzy przez lewicę, lecz o "spuszczenie pary" no i danie po nosie Putinowi, lecz na tyle delikatnie by przypadkiem następcą Miedviedia nie okazał się Zuganov. A tak na marginesie - w przededniu wyborów sekretarz prasowy pani Clinton stwierdził, że ich instytucja przekazała na imprezy towarzyszące tym wyborom 9 mln USD. Tak więc rosyjskie media przez kilka dni nadawały tę informację. Przekazali - OK, lecz po co o tym publicznie się wypowiadali ? ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: Złapać króliczka 12.12.11, 20:32 walter622 napisał: > Zabawa nie polega na "złapaniu królika", z czym związane jest przejęcie w Rosji > władzy > przez lewicę, lecz o "spuszczenie pary" no i danie po nosie Putinowi, lecz na t > yle delikatnie > że ich instytucja przekazała na imprezy towarzyszące tym wyborom 9 mln USD. Tak > więc rosyjskie media przez kilka dni nadawały tę informację. Przekazali - OK, > lecz po co o tym publicznie się wypowiadali ? No i wychodz na to, ze Amerykanie to idioci, bo szczerze powiedzieli, ze dali i ile dali. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: Złapać króliczka 12.12.11, 20:41 mara571 napisała: > No i wychodz na to, ze Amerykanie to idioci, bo szczerze powiedzieli, ze dali i > ile dali. ... i najważniejsze - komu. Nie, nic z tych rzeczy - lewicowe partie nie dostały ani centa. ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: Złapać króliczka 13.12.11, 10:55 mara571 napisała: > No i wychodz na to, ze Amerykanie to idioci, bo szczerze powiedzieli, ze dali i > ile dali. No widzisz, a biednemu Felusiakowi w tej sytuacji nic innego nie pozostało jak udowadniać, że M.Toner jest ruskim agentem -:)))))) ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk mara. 12.12.11, 20:29 A przeciez nie o to chodzi.Rosjanie maja prawo i byc nie zadowolonymi i protestowac i wybierac kogo chca.Ale to jest wewnetrzna sprawa Rosji i nic tobie,jak i felusiu do tego,a tym bardziej rzadu amerykanskiemu,ktory finansowo wspiera antyrzadowe nastroje,pod pieknymi haslami wprowadzenia demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k a to ciekawe, goria... 12.12.11, 20:34 bo kazdy przejaw niezadowolenia w USA, jest natychmiast w Rosji komentowany. a sytuacja jest ciekawa :) ostatnio czarni bija bialych (zwyczajnie)... ale czarnych bije biala policja :) a US Army (bialo-czarna) sie temu bezsilnie przyglada :) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk jasiu. 12.12.11, 20:48 Wyobraz sytuacje,ze Rosja wspiera organizacje pozarzadowe w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: jasiu. 12.12.11, 20:52 igor_uk napisał: > Wyobraz sytuacje,ze Rosja wspiera organizacje pozarzadowe w Polsce. Organizacje opozycyjne do rządu Tuska? To chyba PiS. Powodzenia. :) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: jasiu. 12.12.11, 20:55 malkontent,obserwujac to co wyprawia PiS,rowniez sadze,ze ktos z zewnatrz ta partie finansuje.Ale napewno to nie Rosja,bo az tak zle Polakam Rosjanie nie zycza. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: jasiu. 12.12.11, 20:57 igor_uk napisał: > Wyobraz sytuacje,ze Rosja wspiera organizacje pozarzadowe w Polsce. No tak, sekretarz prasowy Lavrova zwołuje konferencję prasową w przededniu wyborów do Sejmu i informuje zdumionych dziennikarzy, że rosyjski MSZ dał 9 mln. USD na wspieranie w Polsce demokracji, przekazując ten szmal J. Kaczyńskiemu. Po wyborach, gdy jeszcze nawet nie podliczono wyniki wyborów, Kaczyński pyszczy, twierdząc, że nie tak liczono w związku z tym on znów przegrał, a Lavrov będąc w Ułan-Bator wyraża swoje zaniepokojenie z powodu fałszerstw wyborczych w Polsce. ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk walter. 12.12.11, 21:36 Miej litosc! Przeciez tego,co ty narysowales,zaden prawdziwy Polak nie wytrzyma ,od razu popewni samobojstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: walter. 12.12.11, 21:44 Nie przesadzaj, Igor. Wydaje mi się, że Jaruś Kaczyński jest tak zdesperowany, że w pewnej chwili przyjmie dyskretną pomoc z Rosji. W czasie kampanii wyborczej chwalił Gierka więc to byłby krok w tę samą stronę. Skonczyłoby się dla niego tragicznie ale on się przyzwyczaił do przegrywania wyborów. :) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: walter. 12.12.11, 23:44 malkontent,moze Jarus i przymie pomoc,ale co z ludem polskim,jak Lawrow oglosi o tym na caly swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: walter. 13.12.11, 16:56 Lud polski wykopie Jarusie na śmietnik polityczny. Tym razem na wsiegda. :) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: walter. 13.12.11, 17:15 malkontent,to czemu dziwisz sie temu,ze Rosjanie robia to samo z tymi,kogo wspiera Ameryka. Przypomne,ze Partii wspierane przez USA w Rosji maja sladowe poparcie,ale sa najbardziej halasliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: walter. 13.12.11, 18:31 igor_uk napisał: > malkontent,to czemu dziwisz sie temu,ze Rosjanie robia to samo z tymi,kogo wspiera Ameryka. ??? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: walter. 13.12.11, 18:38 malkontent,to nie dziwisz sie temu? Coz,moj blad,uwazalem ze ty z felusiem ,jak dwa brata jednojajowe.Bo jego dziwi to,ze ktos w Rosji moze miec jakies "ale" o to,ze rzad amerykanski wspiera opozycje w Rosji i to finansowo. Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 igorczik,to jest polskie forum... 12.12.11, 20:37 i nic tobie do tego o czym sie Polacy wypowiadaja,ponial? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: igorczik,to jest polskie forum... 12.12.11, 20:52 yureczek,to ze masz plyciutki rozum,to wiadomo nie od dzis.Nie musiales na to poraz kolejny zwracac uwage. Dyskusja na forum,to jedna spraw,a finansowanie opozycji w innym Panstwie,to calkiem inna. Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 igorczik,przegapiles okazje zeby siedziec cicho 12.12.11, 22:58 Jestes na forum TOLEROWANY w ramach TPPR :-),wiesz co to za stwor? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: igorczik,przegapiles okazje zeby siedziec ci 13.12.11, 00:01 yureczek, ja wszedzie u siebie.I mnie malo obchodzi,co rozne szowinisci mysla o tym. Wlasnie dzis zjebalem Anglika,jak uslyszalem co mowil do dosc mlodego Polaka: Ze was wszystkich Polakow trzeba wsadzic na statek i wyslac do domu,a kto nie zgodzi sie,to zastrzelic. Tak dupka nastraszylem,ze z 15 minut chodzil za mna ,jak cien,mowiac,ze o co innego jemu chodzilo. Ciekawo,w jaki sposob by ty tlumaczyl sie,przy bezposrednim spotkaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 Re: igorczik,przegapiles okazje zeby siedziec ci 13.12.11, 00:43 A to co zes powiedzial marze, to nie ruski szowinizm? igor:"A przeciez nie o to chodzi.Rosjanie maja prawo i byc nie zadowolonymi i protestowac i wybierac kogo chca.Ale to jest wewnetrzna sprawa Rosji i nic tobie,jak i felusiu do tego," Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Igor, ty mi lepiej powiedz 12.12.11, 20:48 ktory nadgorliwiec zapodal Nawalnego do prokuratury? Mial nadzieje na blyskawiczna kariere w Jedynej Rosji? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Mara. 12.12.11, 20:50 tematem watku jest wspieranie antyrzadowej opozycji w Rosji przez zewnetrzne sily.I tylko na to moge cie odpowiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Mara. 12.12.11, 21:51 antyrządowa opozycja to oxymoron. opozycja jest zawsze antyrządowa. wspieranie opozycji to normalna rzecz. dla ciebie antyrządowe albo antypartyjne oznacza antyrosyjskie. no cóż, tak pracuje bolszewicka swiadomość. bljad'. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Mara. 12.12.11, 21:57 felus,kazda opozycja,wspierana przez twoj rzad,jest antyrosyjska. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Mara. 12.12.11, 22:11 Вcтaвaй, прoклятьем зaклеймённый, Веcь мир гoлoдных и рaбoв! Кипит нaш рaзyм вoзмyщённый И в cмертный бoй веcти гoтoв. Веcь мир нacилья мы рaзрyшим Дo ocнoвaнья, a зaтем Мы нaш, мы нoвый мир пocтрoим, — Ктo был ничем, тoт cтaнет вcем. Припев: |: Этo еcть нaш пocледний И решительный бoй. С Интернaциoнaлoм Вocпрянет рoд людcкoй! :| Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Mara. 12.12.11, 22:29 Co to bylo? Na polskim forum felus pisze ruskie brzydkie slowa, zatem - jakimis tam zabronionymi totalitarnymi barbarzynskimi bogomazami absolutnie zabroniony w Polsce hymn komunistyczny!!!! Przeciez to propaganda totalitarnej ideologii! Co tu tworzy sie? Co zrobili z czlowiekem. On zas calkem zwiarowal. Teraz jego zabania na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Mara. 13.12.11, 08:57 igor_uk napisał: > tematem watku jest wspieranie antyrzadowej opozycji w Rosji przez zewnetrzne si > ly.I tylko na to moge cie odpowiedziec. > > Igorek, masz w 100% mentalność i świadomość sowiecko-bolszewicką!! A mówią, że Rosja jest już inna. Ile jest tej innej nowej Rosji a ile takiej sowiecko-bolszewickiej? Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Polska dąży do restytucji caratu 12.12.11, 21:53 Oczywiście na swoich warunkach. Dymitr Kolejny już antyszambruje w Kancelarii Rady Ministrów. Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Pozwole sobie odpowiedziec w koncu watku.. 13.12.11, 07:38 to romrus: dlaczego obserwatorzy od innych partii nie zglaszaja naruszen? Bo partie "opozycyjne" sa rowniez przegnile! Wezmy na przyklad moja ukochana КПРФ :-))) "Бaтькa Зю" dostaje kase z Kremla i milczaco pozwala na uszczypniecie swoich glosow. I wilk (Kreml) syty, i owca (prawie) cala. Obserwatorzy delegowani na wybory od КПРФ dostali za swoja "prace" 4 000 rub. Za "przymkniecie oczu" jeszcze 10 000. Zadnej ideologii - czysty biznes. Wszyscy zadowoleni: JR ma wysoki %, Зю ma kase na dzialalnosc, КПРФ dostaje swoje 20-25%, i oserwatorzy dostaja swoj kawalek pieroga. Szafa gra! Tylko jeden szczegol - narodu nikt sie nie spytal o zdanie! Narod chcial zademonstrowac swoje "FU" biurokratycznej partii, ale jego glos zostal sprzedany. Narod czuje sie oszukany przez wladze, zdradzony przez "opozycje systemowa", i czuje obrzydzenie do Judaszy - Nawalnych, Niemcowych i Kasparowych. Nie ma zadnej sily politycznej ktora by reprezentowala szerokie kregi spoleczne. to Felusiak: Wczoraj rozwiazywalismy z corka zadania z fizyki, bo dzisiaj ma sprawdzian. Uczy sie w liceum (w Polsce). Powiedziala ze teraz u nich hitem wsrod telefonicznych ringtonow jest.. melodia hymnu ZSRR! (i obecnie Rosji). Co drugi uczen odbiera telefon na dzwiek "Сoюз нерyшимый..". Teraz ZSRR wsrod mlodziezy jest cool! i trendy! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Pozwole sobie odpowiedziec w koncu watku.. 13.12.11, 07:52 Na dowod zgnilizny JR. Wczoraj zegnali zbieranine na plac Manieznyj zeby zademonstrowac "poparcie narodu dla JR": Oto jakimi metodami zebrano tlum Dla niekumatych: "Prosze zapewnic przybycie 10 osob od kazdej organizacji na manifestacje 12 grudnia..". Jak mawiali.. "Propozycja nie do odrzucenia"? :-))) Ci ludzie przybyli aby zademonstrowac swoje poparcie JR :-))) Dla niewtajemniczonych - najtanszy sposob dla stworzenia masowki w Moskwie to zegnac tlum Tadzykow :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: Pozwole sobie odpowiedziec w koncu watku.. 13.12.11, 10:20 darekvtb napisał: > to romrus: > dlaczego obserwatorzy od innych partii nie zglaszaja naruszen? > Bo partie "opozycyjne" sa rowniez przegnile! Wezmy na przyklad moja ukochana > 1050;ПРФ :-))) > "Бaтькa Зю" dostaje kase z Kremla i milczac o pozwala na uszczypniecie swoich glosow. I wilk (Kreml) syty, i owca (prawie) cala. Obserwatorzy delegowani na wybory od КПРФ dostali za swoja "prace" 4 000 rub. Za "przymkniecie oczu" jeszcze 10 000. Zadnej ideologii - czysty biznes. Wszyscy zadowoleni: JR ma wysoki %, Зю ma kase na dzialalnosc, КПРФ dostaje swoje 20-25%, i oserwatorzy dostaja swoj kawalek pieroga. Szafa gra! To ze dzisejszy komunisci to zwykly biznesmeni wiezialem od dawna, rowniez to oczewiszcie dotyczy Zyrika, ale nie wierze ze mozna kupic wszystkich obserwatorow od KPRF. Dobra, wszyscy obserwatorzy Jabloka i Sprawedliwej Rosji tez sie sprzedaly? To juz przypomina teorie spiskowa. > Tylko jeden szczegol - narodu nikt sie nie spytal o zdanie! Narod chcial zademonstrowac swoje "FU" biurokratycznej partii, ale jego glos zostal sprzedany. Narod czuje sie oszukany przez wladze, zdradzony przez "opozycje systemowa", i czuje obrzydzenie do Judaszy - Nawalnych, Niemcowych i Kasparowych. Nie ma zadnej sily politycznej ktora by reprezentowala szerokie kregi spoleczne. Z tym sie zgadzam absolutnie, wlasnie taki nastroje widze wokol siebie rowniez. Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Pozwole sobie odpowiedziec w koncu watku.. 13.12.11, 12:53 "Dobra, wszyscy obserwatorzy Jabloka i Sprawedliwej Rosji tez sie sprzedaly? To juz przypomina teorie spiskowa. " Oczywiscie ze nie wszyscy. 1. Nie we wszystkich okregach Яблoкo mialo swych ludzi 2. Nie wszyscy byli uczciwi 3. Stosowano i inne sposoby falsyfikacji P.S. Zeby sie dowiedziec gdzie wybory byly uczciwe, wystarczy porownac % na JR po okregach. Roznice sa w razy! To jest fizycznie nie mozliwe. (Chyba ze przywieziono pare autobusow z "oткрепительными тaлoнaми" wlasnie na jakis punkt wyborczy). Przy uczciwych wyborach JR zebralaby jakies 40% (uwzgledniajac 90% poparcie w Czeczni i innych..). Ale przy takim skladzie dumy musieliby sie dogadywac, zbierac koalicje, starac sie o konsensus. Poszli na latwizne i.. zaplacili za to! Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: Pozwole sobie odpowiedziec w koncu watku.. 13.12.11, 15:01 darekvtb napisał: > Zeby sie dowiedziec gdzie wybory byly uczciwe, wystarczy porownac % na JR po ok > regach. Roznice sa w razy! To jest fizycznie nie mozliwe. (Chyba ze przywiezion > o pare autobusow z "oткрепитеьными тaлoнaми Darek, nie mozna w ten sposob porownywac okregi wyborczy w Kalingradzie i Petersburgu z okregami w Tuwie i Jakucii. Nawet w samym Petersburgu beda bardzo rozny wyniki n/p pomiedzy okregem z ul. Krasnego Kursanta (Akademia wojsk kosmicznych) i z ul. Korablestroitelej (akademik Uniwersitetu), i takich przykladow sa dziesiatki. > Przy uczciwych wyborach JR zebralaby jakies 40% (uwzgledniajac 90% poparcie w Czeczni i innych..). Ale przy takim skladzie dumy musieliby sie dogadywac, zbierac koalicje, starac sie o konsensus. Poszli na latwizne i.. zaplacili za to! No i powstala by koalicja JR-LDPR, a wszystkich co w kraju, co zagranica, szlag by trafil. Nie wiadomo czy nie zaplacili by wiecej za taki sojusz. Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Pozwole sobie odpowiedziec w koncu watku.. 13.12.11, 16:30 "nie mozna w ten sposob porownywac okregi wyborczy w Kalingradzie i Pete > rsburgu z okregami w Tuwie i Jakucii." Oczywiscie! Dlatego proponuje porownac Moskwe Впечaтляет? :-)) "No i powstala by koalicja JR-LDPR, a wszystkich co w kraju, co zagranica, szlag by trafil." Doprawdy? A moze JR-SR? A jesli Pu oparlby sie na sojusz KPRF-SR + lewoskretne Яблoкo? Fontastyka? Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: Pozwole sobie odpowiedziec w koncu watku.. 13.12.11, 16:53 darekvtb napisał: > Oczywiscie! > Dlatego proponuje porow > nac Moskwe > Впечaтляет? :-)) To slynny przypadek. Mam wrazenie ze mataczyli obie strony:-) Jesli w jedym z tych okregow nie ma jednostki wojskowiej - oczewiscie ze sfalszowane. > Doprawdy? A moze JR-SR? Mironow przed wyborami za ostro sie wypowiadal i za duzo gadal, poszed w zaparte. Skreslili go z listy, chociaz moze nie slusznie. >A jesli Pu oparlby sie na sojusz KPRF-SR + lewoskretne Яблoкo? > Fantastyka? 1. Absolutna fantastika. 2. Jablko sie nie liczy - nie poszlo by na zadny uklady z komuna. 3.Pu na czole komunistow i socialistow - koszmarny sen Zachodu. Swiat by szlag trafil, a Rosje - izolacja. Nikt na to pojdzie w zadnym przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 Re: Pozwole sobie odpowiedziec w koncu watku.. 13.12.11, 10:23 darekvtb napisał: > Obserwatorzy delegowani na wybory od КПРФ dostali za swoja "prace" 4 000 rub. Za "przymkniecie oczu" jeszcze 10 000. Zadnej ideologii - czysty biznes. masz racje Darek. Jako obserwator od SR nie narzekam. A "przymkniecie oczu"? Po prostu drzemnolem sie chwile. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Witaj Darek!!! 13.12.11, 11:05 Darek, spoko - rzuć na to okiem. infox.ru/authority/mans/2011/12/12/__Spravyedlivaya_Ros.phtml ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Witaj Darek!!! 13.12.11, 12:09 18.12.11 bedzie demonstracja lewych "Зa чеcные выбoры". Jesli demonstranci przypra Зю do muru to bedzie musial poprzec SR. Postaram sie byc na miejscu - nakrecic co sie da i zfotografowac :-)) P.S. Jak tak dalej pojdzie, to Pana Wacka zostawie bez pracy ! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Witaj Darek!!! 13.12.11, 13:37 Jak tak dalej pójdzie, to może powstać niezły chaos. Zachód zapłacze się ze szczęścia na taki prezent pod choinkę. Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Witaj Darek!!! 13.12.11, 13:53 Krotkoterminowo zachod moze i bedzie mial radoche, ale to parlament na 5 lat! Lepiej jak tam bedzie uczciwie 40% JR niz by potem 5 lat powtarzali ze to zule i zlodzieje. I dla Pu lepiej bedzie pracowac z legitywnym pluralistycznym parlamentem niz kieszonkowym - ktoremu nikt nie bedzie ufac. Lepiej pozbyc sie gangreny operacyjnie niz ja ukrywac i czekac za sie samo zagoi.. Postawa wyczekiwania moze sie kiepsko skonczyc. A w obliczu tego co dzieje sie na swiecie, Pu potrzebuje konsolidacji narodu i prawdziwego spolecznego poparcia. Jesli w wyniku nowych wyborow JR straci cwierc swoich miejsc na rzecz opozycji, to Pu tylko zyska na popularnosci. W przyszlych wyborach prezydenta jego uczciwe zwyciestwo z 60% bedzie cenniejsze niz kupione z 80%! Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Jak rozhuśtać kraj 13.12.11, 13:58 Jest dużo prawdy w tym, co piszesz, ale tylko pod warunkiem, że nie utonie to w chaosie i ciągłych awanturach. Co do Pu - możesz być pewien, że w redakcjach wielu gazet już leżą w szufladach gotowe teksty, że wybory perezydenckie zostały sfałszowane i należy je powtórzyć. To, co dzieje się teraz z wyborami parlamentarnymi jest pilnie obserwowane i analizowane.... Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Jak rozhuśtać kraj 13.12.11, 16:43 "już leżą w szufladach gotowe teksty, że wybory perezydenckie zostały sfałszowane i należy je powtórzyć. " Dlatego Pu musi wyciagnac wnioski z tych wyborow i do marcowych przygotowac sie znacznie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: Jak rozhuśtać kraj 13.12.11, 16:55 darekvtb napisał: > Dlatego Pu musi wyciagnac wnioski z tych wyborow i do marcowych przygotowac sie znacznie lepiej. Zgoda. Wiele sie wyjasni 15.12 w jego rocznym on-line. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Jak rozhuśtać kraj 13.12.11, 17:20 Pu ma w tym dniu coroczne spotkanie z ludnością via tv? Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: Jak rozhuśtać kraj 13.12.11, 17:26 eva15 napisała: > Pu ma w tym dniu coroczne spotkanie z ludnością via tv? Tak, 15 dek. o 12.00 po rosijsku, czyli o 09.00 w Europie. www.moskva-putinu.ru/ Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: Witaj Darek!!! 13.12.11, 14:07 darekvtb napisał: > to bedzie musial poprzec SR. Niestety krytycznie oceniam Zu (już mu jedne wybory ukradli, a on nawet słowem nie pisnął). To nie Mironov. Na dodatek perspektywa rządu koalicyjnego komunistów z eserami to dla Zachodu straszny sen. > Jak tak dalej pojdzie, to Pana Wacka zostawie bez pracy ! :-) Nie mów, ze wypijesz wszystkie zapasy ruskiej wódki. Zresztą wacek nie robi fotek - chyba się jemu ręce trzęsą. ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Witaj Ewo 13.12.11, 14:37 eva15 napisała: > Albo przepił aparat fotograficzny. Z tego powodu nie przypuszczam by firemka powierzyła jemu tak cenny sprzęt. A własnego to chyba nie ma. Lecz do rzeczy. W rozważaniach Darka chyba jest jeden istotny błąd. Przy powtórnych wyborach JR nie mają szansy przekroczyć bariery 35% . W pierwszych mieli próg gdzieś w rejonie ca. 45 % (co ostatecznie było przyczyną "anomalii Gaussa" - groził im brak zwykłej większości). Natomiast w powtórnych będą płacili koszty "poprawiania" Gaussa. Z pierwszych wyborów widać, że w tych rejonach gdzie mieli istotną przewagę była też duża frekwencja, a same w sobie rejony nie są liczne pod względem ilości wyborców. W rejonach gdzie nie mieli przekonywującej przewagi - odwrotnie - mniejsza frekwencja i spora ilość wyborców/mieszkańców. tak więc: 1. potencjał wyborców mają bardzo ograniczony, tj. nie są w stanie zrekompensować sobie nieuniknionych strat; 2. przy wzroście ilości wyborców ( tj. w rezultacie zwiększenia frekwencji w rejonach gdzie ona była niska) ich straty w stosunku do lewych będą się tylko powiększały. Natomiast ich potencjalny "koalicjant" - LDPR nie zwiększy w tych powtórnych wyborach swojego stanu posiadania. W efekcie JR nie będą w stanie utworzyć rządu koalicyjnego - bowiem sojusz z komunistami lub eserami mało prawdopodobny. Tak więc szykuje się koalicja rządowa komunistów z eserami - jeżeli Zu poprze Mironova to prawdopodobnie taki scenariusz będzie przez nich zakładany. A to oznacza prawdziwe "trzęsienie ziemi" nie tylko w Rosji. No i pojawia się zasadnicze pytanie - czy Zu podoła takiej odpowiedzialności ? Niestety, osobiście w to wątpię . Dla niego sytuacja "wiecznego oponenta", za nic nie odpowiadającego, jest naprawdę wyjątkowo komfortową. Tak więc zacznie kombinować z kremlem i próbować coś ugrać. No, zobaczymy - do Świąt cała sprawa się chyba wyjaśni (o ile wiem 24.12. szykują się kolejne masowe demonstracje). ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Witaj Ewo 13.12.11, 14:43 Jeśli dalej tak pójdzie, to sytuacja zrobi się niebezpieczna i kto będzie chciał i umiał to wykorzystać, to to napewno zrobi. A w tle są wybory prezydenckie - i to o nie w gruncie rzeczy chodzi tym, którzy z wielkim zainteresownaiem sytuację obserwują i analizują. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: Witaj Ewo 13.12.11, 14:49 eva15 napisała: > A w tle są wybory prezydenckie -i to o nie w gruncie rzeczy chodzi Obawiam się, że jesteś w błędzie. Przypuszczam, że taka strategia była przyjęta przez JR i mamy teraz taką sytuację jaka jest. Cała gra toczy się o Parlament. Jeżeli lewica przejmie Parlament to spowoduje, że szybko dojdą do porozumienia w sprawie wspólnego kandydata w prezydenckich wyborach - no, a tam zobaczymy - może zadziałać "prawo serii". Spadam - robota wzywa( do późnego wieczora). ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Witaj Ewo 13.12.11, 15:26 Nie zrozumieliśmy się, mam na myśli, że Zachodowi chodzi o wybory prezydenckie i dlatego tak pilnie studiuje to, co teraz się dzieje. Tu faktycznie można zwietrzyć szansę, o jakiej się jeszcze kilka miesięcy temu nikomu nie śniło. Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Witaj Ewo 13.12.11, 16:50 Rosja to republika prezydencka. Prez jest wazniejszy. I dlatego marzec jest wazniejszy niz grudzien. -- Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Witaj Ewo 13.12.11, 16:54 Naturalnie, że tak. Więc pewnie wielu głów już pracuje nad tym, jak tu do marca dobrze rozhuśtać sytuację, która się wytworzyła po wyborach parlamentarnych. Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 nareszcie! 13.12.11, 17:13 Зaявление Президиyмa ЦК КПРФ. Прoшедшие выбoры в Гocyдaрcтвеннyю Дyмy были нечеcтными и неcвoбoдными. Мы cчитaем их нелегитимными, кaк c мoрaльнoй, тaк и c пoлитичеcкoй тoчек зрения. kprf.ru/party_live/100229.html Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Co nareszcie? 13.12.11, 17:21 jk2007 napisał: > Зaявление Президиyмa ЦК КПРj. Прoшедшие выoры в Гocyдaрcтвенyю Дyмy были не чеcтными и неc4;oбoдными. On to mowi piaty raz. Przegapilem ze zlozyli mandaty? Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Nareszcie szakale w gotowosci:-) 13.12.11, 20:22 "Borys Berezowski powiedzial w wywiadzie dla "Rosyjskiej News Service" ze zamierza wrocic do Rosji wiosna. "Juz mowilem, ze powroce do Moskwy, jak tylko prokurator generalny przestanie mi tam zapraszac. Sadze ze wiosna prokurator generalny juz nie bedzie mi zapraszal". Tak wiec, Bieriezowski moze wrocic do Rosji po wyborach prezydenckich, zaplanowanych na 4 marca Bieriezowski twierdzi, ze powrocic do domu planuja i inny zeslancy polityczny. - "Nie tylko ja, caly Londyn, ty wszystcy, ktorzy musieli wyjechac, pakoja walizki i wiosna - z powrotem do Rosji" - powiedzial Berezowski." www.echo.msk.ru/news/839012-echo.html Szakale szykuja walizeczki. Rosjanie szykuja chleb i sol. Na lopatie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: Nareszcie szakale w gotowosci:-) 13.12.11, 21:46 romrus napisał: > "Borys Berezowski powiedzial w wywiadzie dla "Rosyjskiej News Service" ze zami > erza wrocic do Rosji wiosna. > > "Juz mowilem, ze powroce do Moskwy, jak tylko prokurator generalny przestanie m > i tam zapraszac. Sadze ze wiosna prokurator generalny juz nie bedzie mi zapras > zal". to znaczy, ze to prawda ze mu sie pieniadze koncza. Cos wiadamo na temat tego jak je stracil? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Nareszcie szakale w gotowosci:-) 13.12.11, 21:49 mara,nie zrozumialas calkowicie o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: Nareszcie szakale w gotowosci:-) 13.12.11, 22:51 ja swietnie rozumiem romrusa. I bardzo cenie za konkretne odpowiedzi. A tak przy okazji londynski proces juz sie zakonczyl? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Nareszcie szakale w gotowosci:-) 13.12.11, 23:01 Z Twojego tekstu wynika,ze nie zrozumialas. Proces dopiero rozkreca sie.To na dlugie lata. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Znalazł się kolejny Lenin i Trocki 13.12.11, 23:05 romrus napisał: > Bieriezowski twierdzi, ze powrocic do domu planuja i inny zeslancy polityczny. > - "Nie tylko ja, caly Londyn, ty wszystcy, ktorzy musieli wyjechac, pakoja wal > izki i wiosna - z powrotem do Rosji" - powiedzial Berezowski." > Szakale szykuja walizeczki. > Rosjanie szykuja chleb i sol. > Na lopatie:-) Ha, ha, znalazł się kolejny Lenin i Trocki w jednej osobie, wróci sobie z emigracji i zrobi w Rosji porządek. Bieriezowski chyba już całkiem stracił kontakt z rzeczywistością. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: Znalazł się kolejny Lenin i Trocki 13.12.11, 23:10 cos knuja: niezalezna.pl/20356-po-kaddafim-pora-na-putina Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Trocki i Glucksmann 14.12.11, 10:18 mara571 napisała: > cos knuja: niezalezna.pl/20356-po-kaddafim-pora-na-putina Owszem, knują. Swego czasu był inny wybitny "intelektualista" - Lew Bronstein (Trocki), który przejawiał podobne do Glucksmann'a zainteresowanie losem Rosji. Do niedawna faworytem Glucksmann'a był Basajev. Bieriezowski już się szykuje do powrotu, Niemcov (bynajmniej nie Rosjanin) wzywa naród na barykady, a Glucksmann wyjaśnia pefcio-podobnemu zachodniemu bydełku logikę wydarzeń. Forumowi miłośnicy Rosji pod wodza borrata już założyli na temat wypowiedzi Glucksmann'a 3 wątki na tym forum. Lecz jest przy tym niewielki problem - rosyjskie społeczeństwo popiera partie lewicowe - komunistów i eserów, w których wpływy żydowskie są obecnie wyjątkowo małe, bowiem w obecnych wyścigach postawili na inne partie (nawet na skrajnych nacjonalistów). ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 No właśnie 13.12.11, 20:52 romrus napisał: > Przegapilem ze zlozyli mandaty? Romrus, jak oceniasz obecną sytuację, w kontekście tych rozmów o "propozycji Jawlińskiego". Przekopałem dziś materiały eserów i KPRF lecz nie dostrzegłem żadnej oficjalnej wypowiedzi odnośnie złożenia mandatów - co najwyżej jakieś na ten temat spekulacje, które robią wrażenie puszczania próbnych balonów. MIronov zakwestionował Astrachań i Piter , zażądał ponownego przeliczenia głosów i postawienia falsyfikatorów przed Sądem - dalej jego żądania nie wychodziły, tj. nie powiedział ani słowa odnośnie złożenia mandatów. No i do tego jeszcze dzisiejsze spotkanie z Miedviediem. ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: No właśnie 13.12.11, 21:09 walter622 napisał: > Romrus, jak oceniasz obecną sytuację, w kontekście tych rozmów o "propozycji Jawlińskiego". 3,5% i 1 mandat Jawlinskiego. Latwo oddawac to, czego nie masz:-) Uwazam ze nikt mandatow nie zlozy. > Mironov zakwestionował Astrachań i Piter , zażądał ponownego przeliczenia głosów i postawienia falsyfikatorów przed Sądem - dalej jego żądania nie wychodziły, tj. nie powiedział ani słowa odnośnie złożenia mandatów. Wydaje sie ze nawet w Petersburgu nie zloza, chociaz tu eserzy mogli by walczyc o kontrol nad miastem na serio. > No i do tego jeszcze dzisiejsze spotkanie z Miedviediem. No wlasnie, to chyba byl koniec kzykow. Dostana polowe komitetow w Dumie i po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 nowy cyrk 14.12.11, 11:52 рyccкие нaциoнaльные oргaнизaции (РОД, РГС, ЭПО «Рyccкие») пoдaли неcкoлькo зaявoк нa митинги 24 декaбря – нa вcе центрaльные плoщaди. www.stringer.ru/publication.mhtml?Part=48&PubID=19095 Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 nowy cyrk, lecz małpy stare 14.12.11, 12:07 jk2007 napisał: > рyccкие ... Jk, zamiast pisać o Kryłovcach i im podobnych klaunach ( na dodatek finansowanych przez rożnych Glucksmannów) napisałbyś co słychać u eserów. Czytam wypowiedzi Mironova i jakoś nie dostrzegam jego chęci do złożenia mandatów, wręcz przeciwnie - bardzo ochoczo przystąpili do podziału powyborczego tortu. Również podaj co słychać u Zuganovców (z wiadomych przyczyn miejscowe wacki o nich milczą), bowiem przyznam się, że kompletnie się pogubiłem w ich wypowiedziach (są "za, a nawet przeciw"). ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 Re: nowy cyrk, lecz małpy stare 14.12.11, 21:21 walter622 napisał: >co słychać u eserów? rozważają przyszłość O.Dmitriewoj "Бюрoкрaткa , бyхгaлтершa, кoтoрaя «прыгaлa» из пaртии в пaртию : былa в Единении, в Яблoкo , теперь в Спрaведливoй Рoccии. Пoддержкa нa ТВ oбеcпеченa мyжем Ивaнoм Грaчевым вечным депyтaтoм и егo cвязями c Чyбaйcoм, Кoхoм и пр, и пр. Вcпoмните выбoры Мaтвиенкo. Дмитриевy дернyлиcь былo выдвинyть, нo кaк тoлькo ей был дaн cигнaл из Кремля o тoм, чтo oнa мoжет пoтерять вcе, oнa и cдyлacь. Чинoвницa и в депyтaтcтве, и вo влacти , кoтoрaя вcегдa былa в милocти cиcтемы и вcегдa пoдчинялacь прикaзy cверхy. Прocтo зa Мирoнoвым – Пyтин, a зa Дмитриевoй Медведев c Чyбaйcoм, И oни вытoргoвывaют для неё дoлжнocть Кyдринa, пoтoмy чтo для них финaнcы вaжнее..." Odpowiedz Link Zgłoś