igor-53uk 24.12.11, 22:21 Tylko Polace potrafia byc tak rodzinny w to Swieto.Szkoda,ze po swietach o tym zapominaja. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yurek11111 Re: Nie ma ,jak polskie Bozenarodzenie. 24.12.11, 22:26 igorczik,nie knuj w swieta... Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Nie ma ,jak polskie Bozenarodzenie. 24.12.11, 23:27 yureczek,ja moge,bo jestem prawoslawnym.A co ty robisz na forum,zamiast tego,zeby siedziec wraz z bliskimi? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k to pravda 24.12.11, 22:27 maja zena na to mavia: Przyganial KOCIOL GARNKOWI :) Odpowiedz Link Zgłoś
sim_00 Re: Nie ma ,jak polskie Bozenarodzenie. 24.12.11, 22:32 A ja się wczoraj z dziewczyną rozstałem, może to jest ta tzw. :magia świąt" ... Odpowiedz Link Zgłoś
melord Nie ma ,jak 24.12.11, 23:43 Boze narodzenie w Australli pierwszy dzien swiat tradycyjnie na plazy dochodzi 10 rano .temp juz ok 30 st.czyste niebo,piwo schlodzone i odpowiednio zapakowne wiec BBQ powinno byc udane Pzdr. i Wesolych Swiat Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Nie ma ,jak 24.12.11, 23:51 sadysta.Zapisuje ciebie,melord,do nieprzyjacieli. Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: Nie ma ,jak 25.12.11, 10:57 igor_uk napisał: > sadysta.Zapisuje ciebie,melord,do nieprzyjacieli. hehe....mam wiec jednego ktory sie oficjalnie przyznaje byc moim wrogiem/nieprzyjacielem pozdrawiam nieprzyjacielu i zycze przyjemnego spedzenia swiat...po polsku Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Nie ma ,jak 25.12.11, 11:00 Pozdrawiam,cie melord. Uwielbiam cieplo,najlepiej sie czuje,jak temperatura powietrza przekracza +30 stopni . Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: Nie ma ,jak 25.12.11, 11:48 igor_uk napisał: > Uwielbiam cieplo,najlepiej sie czuje,jak temperatura powietrza przekracza +30 s > topni . skoro temp powietrza nie dopisuje sugeruje oklad z mlodych piersi...kazda zapewnia minimum 36.6 C Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Nie ma ,jak polskie Bozenarodzenie. 25.12.11, 00:18 Oooo, dali Ci jesc, tak chwalisz Swieta. :) A ze zapominaja? Dobre nie moze trawac caly rok. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Nie ma ,jak polskie Bozenarodzenie. 25.12.11, 00:28 A nu fakt,nazarlem sie,to teraz moge sobie pochwalic. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Nie ma ,jak polskie Bozenarodzenie. 25.12.11, 00:51 Pies juz gadal ludzkim glosem? - sprawdzam, czy piles? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Nie ma ,jak polskie Bozenarodzenie. 25.12.11, 01:10 Przeciez wiesz,moj pies jest ,jak czlowiek.Moim zaniem gada zawsze po ludzku,napewno bardziej,niz niektore forumowiczy. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Nie ma ,jak polskie Bozenarodzenie. 25.12.11, 01:40 igor_uk napisał: > Przeciez wiesz,moj pies jest ,jak czlowiek. No to przekaz mu zyczenia Wesolych Swiat. Jeszcze tylko tak, dla upewnienia - chodzi oczywiscie na dwoch nogach? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Nie ma ,jak polskie Bozenarodzenie. 25.12.11, 02:07 pozdrowienia przekazalem. Niestety,chodzi na czterech lapach. Odpowiedz Link Zgłoś
cus27 Re: Nie ma ,jak polskie Bozenarodzenie. 25.12.11, 08:22 Igor.,u nas Swieta obchodzimy w rodzinnym gronie ,w DOMOWYM zaciszu ,ale u Was W Rosji szykuja sie Swieta ...PRAWDZIWIE SPOLECZNE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: Nie ma ,jak polskie Bozenarodzenie. 25.12.11, 08:41 Eh , Igor ...po co ten akcent zlosliwosci ? - Swieta rodzinne przy bardziej rytmicznych i usmiechnietych koledach kaszubskich (Korthal i Szroeder) i goralskich (Golcowie). -Wczoraj wszystko bylo morskofrancuskie , rybenki we wszystkich sosach i pelno jakiegos opancerzowanego jestestwa. -Pelna Rodzina zbierze sie dopiero dzisiaj , przy gulaszu , bigosie , kutii i nawoltowanych napojach.... Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Ech,kaszebe. 25.12.11, 09:33 A skad Ty wyczules zlosliwosc? To tylko zal po tej atmosferze,ktora zanika dosc szybko,przeciez nie chodzi mnie tylko o waski krag rodzinny.Myslalem szerzej,o calej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Witaj Kaszebe 25.12.11, 12:22 kaszebe12 napisał: > -Pelna Rodzina zbierze sie dopiero dzisiaj , przy gulaszu , bigosie , kutii i nawoltowanych napojach.... Bardzo zaintrygowałeś mnie tą kutią. Sądziłem, że kutia na Wigilię to tradycja wyłącznie kresowa (przyznam, że za kutią nie przepadam). Pozdrawiam z okazji Świąt. ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
tojabogdan to fakt, że od święta jesteśmy kochający 25.12.11, 11:51 to fakt, że od święta jesteśmy kochający, kochani, wzruszeni do łez, potrafimy zaprosić nieznajomego (nieznajomą?) do stołu wigilijnego, to też tradycje, jedno nakrycie dla niespodziewanego gością, jesteśmy zintegrowani, że moglibyśmy z posad ruszyć bryłę świata, że się posłużę cytatem, itd... Po świętach jest różnie, wcale nie musi być źle. Swiętuję na obczyźnie, ale wyjątkowo tradycyjnie, jak ongiś u mamy. I tak z pokolenia na pokolenia. Jest świątecznie-bożonarodzeniowo. Odpowiedz Link Zgłoś