wtopek 10.02.12, 20:31 www.tvn24.pl/-1,1734234,0,1,rosjanie-przyznali-ich-najnowszy-okret-to-porazka,wiadomosc.html było kupić od Chińczyków :))))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marko125 Re: tryumf technologii ;) 10.02.12, 20:47 Opowiedz nam jaki to ostatnio triumf technologi zapanował w III RP ? Jakiś nowy okret podwdony z nowym napędem ? Podzielisz się nami tą informacją ? Odpowiedz Link Zgłoś
wtopek Re: tryumf technologii ;) 10.02.12, 20:55 ależ przecież wszyscy wiemy, że Polska to bantustan, nie to co światowe mocarstwo innowacyjno-technologiczne :) my nie mamy takich aspiracji... wymyśl coś inteligentniejszego niż "a u was murzynów biją"...:) Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: tryumf technologii ;) 10.02.12, 21:15 A po co mam coś wymyślać ? I tak nie zrozumiesz trolu. Ciekawe tylko jest, że naśmiewasz się z technologii innego kraju gdy Twój nie potrafi zaprojektowac i wdrożyć do produkcji nowoczesnego okretu podwodnego o atomowych nie ma co wspominać... Odpowiedz Link Zgłoś
kamandir_vzvoda bo to agneci soidarnosci/cia 10.02.12, 21:18 zywiace sie trolami jak wdupek zniszczyły caly polski przemysł. ;/ ja ch...om tego nie wybaczę a godzina rozliczeń kiedys nadzjedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
wtopek Re: tryumf technologii ;) 10.02.12, 21:21 ależ ja się nie naśmiewam, głęboko boleję nad faktem, że cud technologii nie chce wam działać, przecież to towar najpierwszej potrzeby odpowiadający najgłębszym potrzebom i aspiracjom społeczeństwa :) btw jesteś z Rosji europejskiej czy za Uralu? Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: tryumf technologii ;) 10.02.12, 21:22 > ce wam działać, przecież to towar najpierwszej potrzeby odpowiadający najgłębsz > ym potrzebom i aspiracjom społeczeństwa :) A może się zajmiesz potrzebami polskiego społeczeństwa? Jest tyle problemów itp Odpowiedz Link Zgłoś
wtopek Re: tryumf technologii ;) 10.02.12, 21:24 potrzebami polskiego społeczeństwa zajmę się na forum Kraj :))) zza Urala? Odpowiedz Link Zgłoś
kamandir_vzvoda Re: tryumf technologii ;) 10.02.12, 21:38 wtopek napisał: > potrzebami polskiego społeczeństwa zajmę się na forum Kraj :))) tam tez klamiesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
romrus A kiedys, Marko... 10.02.12, 21:11 marko125 napisał: > Opowiedz nam jaki to ostatnio triumf technologi zapanował w III RP ? Jakiś nowy okret podwdony z nowym napędem ? Podzielisz się nami tą informacją ? ...projektowalo sie i produkowalo sie w Polske niezly okrety: img-fotki.yandex.ru/get/5907/nadto4y-mix.2/0_50e96_bee86369_XL Ciekawe ze w Wiki-rosyjskojezycznej o tym pamietaja i jest wyraznie napisano: "Прoектирoвaние ocyщеcтвлялocь в Пoльше. Глaвным кoнcтрyктoрoм был пoльcкий инженер-кoрaблеcтрoитель О. Выcoцкий" ru.wikipedia.org/wiki/%C1%EE%EB%FC%F8%E8%E5_%E4%E5%F1%E0%ED%F2%ED%FB%E5_%EA%EE%F0%E0%E1%EB%E8_%EF%F0%EE%E5%EA%F2%E0_775 W polskojezycznej Wiki -a ni slowa. pl.wikipedia.org/wiki/Okręty_desantowe_projektu_775 Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Wtopa. Kolejna. 10.02.12, 20:57 wtopek napisał: > było kupić od Chińczyków :))))) Od Chynczykow to ty sie mozesz gaci kupic :-) Z okretu tego typu zrezygnowano, bo testy zasadniczo nowego napedu skonczyli sie predzej, niz oczekiwano. Nie warto wiec budowac starych lodzi. Tak sie zdaza, ze nowina juz jest moralnie przestarzala, jeszcze nie bedac zrealizowana. Martwisz sie ze okretow Rosji brakuje? Nie martw sie, spi spokojnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wtopek Re: Wtopa. Kolejna. 10.02.12, 21:08 wiem, budują SeaQuest DSV z napędem warp :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: tryumf technologii ;) 10.02.12, 21:02 Rosyjski flot dazy do kosmosu: www.vz.ru/society/2012/2/9/560046.html Molska marynarka idzie na zlom: flot.com/nowadays/concept/opposite/polish.htm www.rosbalt.ru/main/2008/06/02/490126.html Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: tryumf technologii ;) 10.02.12, 21:03 Polska marynarka idzie na zlom: Odpowiedz Link Zgłoś
wtopek Re: tryumf technologii ;) 10.02.12, 21:09 trzeba zorganizować study visit do Murmańska, aby podpatrzeć jak zagospodarować złom :))) przynajmniej my nie będziemy świecić :) Odpowiedz Link Zgłoś
kamandir_vzvoda wdupek nieuk i klamca adm Wysocki mowil: 10.02.12, 21:16 co latwo udowodnic: Admiral Wysocki mowil: " Кaк пoяcнил aдмирaл флoтa, "Лaдa" - неплoхoй прoект, "прocтo тyдa нaдo пocтaвить тo, чтo тaм дoлжнo быть". " www.lenta.ru/news/2012/02/09/lada/ przetłumaczyć głąbie? tu nie było nic o porażce tylko, ze wymaganie sie zmieniły ostimi laty a jeszcze Lada nie ma tego wszystkiego co powinna (glownie chodzi o AIP). AIP będzie dostępne w Rosji z półtora roku w 2014. I co wdupku TERA jasna? Od siebie dodam bos nieuk i zle ci z oczu patrzy, ze Rosjanie nie chca AIP jak Niemcy bo to bomba, dosłownie, ani co Szwedzi bo to GŁOŚNE. Z grzeczności o poziom polskiej marynarki sie nie zapytam. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk komandir. 10.02.12, 21:19 Nie badz tak surowy do wdupka.To malokumaty gosc,znajacy jedynie jezyk polski,a z racji tego jest skazany na kaszanke informacyjna z GW ,czy TVN Odpowiedz Link Zgłoś
wtopek Re: komandir. 10.02.12, 21:24 Igorze, schodzicie na psy, ostatnio stać was jedynie na przekręcanie nicków i okołoodbytnicze nawiązania :))) kiepsko, postarajcie się bardziej, bo wam polska żona kieszonkowe obetnie... swoją drogą, dlaczego nie możecie odwiedzić Rosji? jesteście na jakiejś czarnej liście? Odpowiedz Link Zgłoś
kamandir_vzvoda wdupek - do twarzy ci w tym nicku 10.02.12, 21:26 masz jakby 2 twarze Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk wtopek. 10.02.12, 21:32 Widzisz li,nie wiem ,jak inni,ale ja poprostu nie moge traktowac powaznie wpisow,takich jak Twoj.W sumie Tobie nie mozno niczego zarzucic,przeciez Ty skorzystales tylko z informacji znalezionej na polskim portale informacyjnym.Mogl bys oczewiscie sprawdzic,co naprawda powiedziel Dowodca Rosyjskiej Floty,ale musiales by znac jezyk rosyjski ,nu i oczewiscie miec chec. Nie przyjmuj wszystkiego blisko sercu.My tylko bawimy sie. Odpowiedz Link Zgłoś
kamandir_vzvoda Re: komandir. 10.02.12, 21:24 igor_uk napisał: > Nie badz tak surowy do wdupka.To malokumaty gosc,znajacy jedynie jezyk polski,a > z racji tego jest skazany na kaszanke informacyjna z GW ,czy TVN no cos ty TVN to cala prawda cala dobe? :D Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re:pudlo to nie jest zly projekt+ 10.02.12, 21:26 tylko wsadzic tam co potrzeba:. dobry silnik z rozrusznikiem dobra skrzynie biegow naped na cztery kola rozprowadzic Fotele z krowiej skory skladane-rozkladane System muzyczny z dobrymi wzmacniaczami kupe glosnikow karoserie tu i tam poprawic no i jeszcze troche rzeczy No,i za kilka lat z Lady bedzie dobry samochod. Ladnie kom ze sflaczalym wzwodem, wam,nieukom,wytlumaczyl? Odpowiedz Link Zgłoś
kamandir_vzvoda a zydy maja kradzione okrety z RFN 10.02.12, 21:30 tez dobre no i jakie tanie ! Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: a zydy maja kradzione okrety z RFN+ 10.02.12, 21:33 zydy co maja ,to maja. A,kutas,komwzwodu ma matke boska zydowska. No i co z tego? Jak sflaczaly do lady jeszcze zwieracz nowy dokupi,to bedzie calkiem OK! Odpowiedz Link Zgłoś
kamandir_vzvoda Re: a zydy maja kradzione okrety z RFN+ 10.02.12, 21:38 bywszy1 napisał: > zydy co maja ,to maja. owszem i wszytko kradzione,. paszporty, ziemie, okrety podwodne ajwaj cymes Odpowiedz Link Zgłoś
wtopek Re: a zydy maja kradzione okrety z RFN+ 10.02.12, 21:42 zostawiam codziennych dyżurantów, mam ciekawsze zajęcie na piątkowe wieczory :))) bawcie się dobrze jak co dzień na forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
kamandir_vzvoda Re: a zydy maja kradzione okrety z RFN+ 10.02.12, 21:43 wtopek napisał: > zostawiam codziennych dyżurantów, mam ciekawsze zajęcie na piątkowe wieczory :) > )) szabas w usa wiemy wiemy Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: a zydy maja kradzione okrety z RFN+ 10.02.12, 21:47 a pan sflaczaly nawet chu.....ja porzadnego nie ma. A co dziadunio panski szmalcownik nakradl,to jeszce na panu wisi. A zydzi,ajwaj duzo maja.I jeszcze wiecej miec beda. A pan bez zwieracza przedniego oraz tylnego moze sie tylko przygladac. A paszport swoj ja pnu z daleka pokazac moge. I ziemi troche kradzinej panu odstapie. Gdzie gnojka zakopac mozna bedzie. Oczywiscie po tym jak ten przyglup zdechnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re:o,PAcia sie zjawil+ 10.02.12, 22:00 polski anglik sie zjawil. Tam gdzie komandir flaczejeje,PAcia sie zjawi by mu potrzymac. Owszem jestem panskim adoratorem. Czasem przedstawiam,jak moj adorowany gowno angielskie zbiera. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re:o,PAcia sie zjawil,ha,ha. 10.02.12, 22:04 Widze,ze nie jest tak zle. Do konfesjonału wchodzi staruszek i ksiądz słyszy szokujące wyznanie: - Wczoraj wieczorem u mnie w domu w czasie nieobecności mojej zony kochałem sie namiętnie z 18 latka... I to wiele razy! - Oj to straszny grzech... - Jaki znowu grzech? Było mi bardzo przyjemnie! - Jak śmiesz tak mówić o cudzołóstwie? To słowa niegodne chrześcijanina! - Ale ja jestem Żydem. - To po co tutaj przyszedłeś i mi o tym opowiadasz? - Mam 71 lat. Wszystkim o tym opowiadam.Ale nikt mnie nie wierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
kamandir_vzvoda nazwisko tez zmeiniles? 10.02.12, 22:17 czy masz swoje zydowskie? Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: mam swoje zydowskie+ 10.02.12, 22:28 A pan,kutasie,nawet swego prawdziwego nie znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
kamandir_vzvoda Re: komandir. 10.02.12, 22:16 igor_uk napisał: > Przez ciebie trace adoratora. wdupka czy bywszego-beznapletkowego? Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: to chyba mego+ 10.02.12, 22:31 beznapletkowego. Po pan mi w trakcie lizania napletka mnie wylizal. Odpowiedz Link Zgłoś