malkontent6 24.02.12, 15:07 Czy ktoś zna więcej szczegółów na ten temat? pl.wikipedia.org/wiki/Struma_%28statek%29 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przyjacielameryki Re: O tym nie słyszałem. 24.02.12, 15:15 malkontent6 napisał: > Czy ktoś zna więcej szczegółów na ten temat? > > pl.wikipedia.org/wiki/Struma_%28statek%29 Nic nie wiedziałem, ale to ohydna zbrodnia. ZSRR to takie drugie Niemcy hitlerowskie. Bandytyzm radziecki wcale nie był mniejszy od hitlerowskiego. A niektórzy na FŚ są dumni z ZSRR i obrażają się za najmniejszą krytykę tego bandyty.. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk podonek proamerykanski. 24.02.12, 15:16 Ty jestes najwieksza gnida tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: O tym nie słyszałem. 24.02.12, 15:16 A co tu wiedziec.Statek plynal pod bandera bulgarska,sousznika w tam tym czasie Niemiec. Rzecza normalna bylo,ze lodz podwodna radziecka zaatakowala ten statek. Zaraz oczewiscie przypomnia rozne oszolomy przypomnia cos o "Wilhelm Gustloff" ,oczewiscie jako dowod na nieludzkosc radzieckich zolnierze.Za chwile wyskoczy podonek proamerykanski z tym,ze radzieckie zolnierze w ogole nie walczyli,a tylko chlali,a smierc ponosili tylko na skutek utopienia sie w beczkach z wodka. I wszystko tylko dla tego,zeby poraz kolejny opluc tych,kto ginal ratujac Swiat przed hitleryzmem. Oczewiscie wspomnienie o tym,ze Amerykanie spalili zazywo dziesiatki tysiecy cywile w Drezno bedzie ,ze a was murzynow bija,a zrzucenie dwoch bomb atomowych za akt najwyzszego miloserdzija. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: O tym nie słyszałem. 24.02.12, 15:25 igor_uk napisał: > A co tu wiedziec.Statek plynal pod bandera bulgarska,sousznika w tam tym czasie > Niemiec. Rzecza normalna bylo,ze lodz podwodna radziecka zaatakowala ten s > tatek. Zaraz oczewiscie przypomnia rozne oszolomy przypomnia cos o "Wilhelm G > ustloff" ,oczewiscie jako dowod na nieludzkosc radzieckich zolnierze.Za chwile > wyskoczy podonek proamerykanski z tym,ze radzieckie zolnierze w ogole nie walc > zyli,a tylko chlali,a smierc ponosili tylko na skutek utopienia sie w beczkach > z wodka. I wszystko tylko dla tego,zeby poraz kolejny opluc tych,kto ginal ratu > jac Swiat przed hitleryzmem. > > Oczewiscie wspomnienie o tym,ze Amerykanie spalili zazywo dziesiatki tysiecy c > ywile w Drezno bedzie ,ze a was murzynow bija,a zrzucenie dwoch bomb atomowych > za akt najwyzszego miloserdzija. Bredzisz tym razem Igorek. ZSRR jako państwo prowadziło zbrodniczą politykę wobec własnego narodu i wobec wszystkich swoich sąsiadów. Mordy niewinnych ludzi, mordy oficerów osadzonych w obozach, zsyłki milionów niewinnych ludzi w Sybir tylko dlatego że byli Polakami, Łotyszami czy Estończykami, ścisła współpraca Stalina z Hitlerem w pierwszej fazie wojny min. w eksterminacji narodu polskiego. Nie znasz historii swojego bandyckiego kraju(ZSRR) ale to Twój problem. USA faktycznie wyzwalała Europę: Belgię, Francję, Holandię . . . , ale nie było tam żadnej okupacji amerykańskiej. A skąd się wzięła okupacja rosyjska w Polsce po 1945 r.?? Przecież jako pierwsi walczyliśmy z hitlerowcami!!! Jesteś otumaniony przez radziecką propagandę, do dzisiaj Ty i wielu Twoich rodaków nie potrafi uporać się z prawdą. Maja rację ci którzy twierdzą, że Rosja to kraj chory!! Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Malkontent. 24.02.12, 15:35 Teraz juz wiesz, czemu mialo sluzyc twoje pytanie? Nie myslalem,ze jestes tym samym,co i przyjaciel amerykanski. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Malkontent. 24.02.12, 16:00 Uwazam,ze celowo podjales ten temat,zeby pozwolic innym wylac troche jadu na tych,kto ginal w walce z hitlerizmem. Bo nie mogles nie wiedziec,jakie komentarze beda. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Malkontent. 24.02.12, 16:06 Przykro mi, że mnie o coś takiego podejrzewasz. Ktoś w tym wątku zapytał mnie czy słyszałem o sprawie MS St. Luis. Słyszałem. O tym statku zatopionym przez Rosjan nie słyszałem, dlatego poprosiłem o szczegóły. Była to bez wątpienia tragedia, pomijana przez historyków i media PRL. Jak się okazuje na wojnie wszystkim zdarzaja się rzeczy straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Malkontent. 24.02.12, 16:18 malkontent,niech cie bedzie,ale nie zauwazylem,zeby w jakijs sposob skomentowales post przyjacielaamerykanskiego.Jak by chociaz raz mu ktos napisal,ze jego zwierzeca rusofobia nie pasuje do dzisiejszego swiata,to by moze on zostanowil sie by nad tym wszystkim. p.s. W przypaku tego statka nie bylo zadnego zlego zamiaru,jak wspominalem -statek plynal pod bulgarska bandera,sojusznika Hitlera . W trakcie wojny to jest normalnie,ze wrogie statki sa atakowane . Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Malkontent. 24.02.12, 17:52 Igor, każdy pisze w swoim imieniu: ja, ty, pa, c_k etc. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 walka z hitleryzmem 24.02.12, 16:35 no ale zanim zaczęliście walczyć z hitleryzmem byliście w sojuszu napadając na polskę, finlandię, litwę, łotwę i estonię a także na rumunię. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: walka z hitleryzmem 24.02.12, 16:49 felus, ZSRR nie zrobil nic,co by nie robili inni przed nim. Pierwsi,kto usciskali sie z Hitlerem,byli nie wyslannicy Stalina. O tym trzeba rowniez pamjetac.Wszysci pchali Hitlera na Wschod .Dzialania Stalina byli jak najbardziej logiczna odpowidzia na taka polityke.Napewno w tym nie bylo nic moralnego,a czy poltyka miedzynarodowa tym charakterizuje sie? Czy Polska,ktora by nie byla pewna tego,ze jej sojusznice postapia tak,jak postapili,zachowala sie by tak bohatersko ? Jak by wiedziala,ze pozostanie sie sam na sam z Hitlerem,a pozniej i Stalin dolaczy sie? Jestem na 100% pewien tego,ze Wojsko Polskie zaatakowala by ZSRR wraz z Niemcami,jak w swoim czasie zrobila to wraz z Napoleonem.Czy bylo by w tym cos niemoralnego? Oczewiscie,ze nie.Interes wlasny jest ponad wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Agencik 24.02.12, 18:46 Powoli prawdziwa natura nicka piszacego na tym forum of dluzszego czasu pod nickiem Igor cos tym wylazi. Detal "pod bandera bulgarska" jest tym objawieniem. Nie sadze, ze przecietny Polak czy Rosjanin takie detale wie. Widze w tym raczke KGB. Co juz od dluzszego czasu podejrzewalem. PF Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Agencik 24.02.12, 19:01 "The Struma, a Bulgarian ship sailing under the Panamian flag," en.wikipedia.org/wiki/SS_Struma Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Agencik 24.02.12, 23:05 pisal o bulgarskiej fladze. Moze rosyjskie U-booty patrzyly na flage ale na pewno nie patrzyly na rejestr Lloyda przed wyslaniem torpedy. A dlaczego mieliby panamski statek torpedowac? Panama, o ile pamietam nie nalezala do Osi. PF Odpowiedz Link Zgłoś
misterpee Re: Panamski Francuz 24.02.12, 23:18 moze bys napisal jak pigmeje przesladowali zydow za czasow Iwana Strasznego na Antarktydzie, a ruski nic nie widzieli ani nie slyszeli z pobliskiego Madagaskaru. Przeczytaj bajki Grimma o szczegoly. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk ha,ha.malkontent. 24.02.12, 19:12 Nu i powiedz,jak mozno na to forum dyskutowac na powaznie? Pefcia nigdy nie pozwoli zachowac powage,wykazujac sie ciagle glupota. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: ha,ha.malkontent. 24.02.12, 19:17 Пoбедa oкрылилa мoлoдoгo кoмaндирa, и oн решил прoдoлжить aктивный пoиcк непocредcтвеннo y выхoдa из прoливa. В 10.45 cледyющих cyтoк oн выпycтил c 7 кбт oдинoчнyю тoрпедy пo "крyпнoмy трaнcпoртy пoд бoлгaрcким флaгoм", пocле чегo нaблюдaл взрыв и пoгрyжение цели. wiecej tu: flot.sevastopol.info/ship/podlodki/shya213.htm Chyba mnie zabija teraz,za zdrade. Odpowiedz Link Zgłoś
marek-zakrzewski Z Gustloffem było podobnie. Niemieccy oficerowie 24.02.12, 15:30 którzy odnieśli rany na froncie i wracali tym statkiem do Niemiec, na wiadomość z ataku na Gustloffa, przykuci do łóżek w prowizorycznym szpitalu pokładowym, masowo zaczynali strzelać sobie w łeb. Świadkowie tamtej tragedii wspominają, że uciekając między pokładami, pomiędzy krzykami wystraszonych pasażerów co chwilę słyszeli tylko przytłumione strzały i hałas upadającej broni. Pamiętajmy tylko, że co sami oficerowie kilka dni wcześniej strzelali do Polaków i nie mieli z tym problemu. Wojna jest wojna. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Z Gustloffem było podobnie. Niemieccy oficero 24.02.12, 15:37 Szkoda tylko,ze wielu Polakow, nie maja Niemcam za zle to,ze ich zabijali,ale maja za zle Rosjanam to ,ze oni zabijali Niemcow. Odpowiedz Link Zgłoś
marek-zakrzewski Igor_uk- ile godzin spędzasz dziennie w internecie 24.02.12, 18:43 ??? A może jesteś przykutym do łóżka kaleką traktującym komputer jako jedyne źródło kontaktu ze światem? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Igor_uk- ile godzin spędzasz dziennie w inter 24.02.12, 19:09 Ha,ha. mniej wiecej 15 -16 godzin dzien w dzien. Jestem zdrowy (zreszta czlowiek chory nie wytrzymal by takiej pracy),posiadam rece,nogi ,mam bardzo dobre wyksztalcenie,ktore pozwola mnie bardzo dobrze zarobiac,nie wykonujac zadnej ciezkiej fizycznie pracy.Jestem zonaty,mam dzieci.Posiadam dwie nieruchomsci,oprocz tego dwa pojazda mechanicznych.Wzrost-180 cm,waga - 92 kg.Nigdy nie bylem postawiony w stan oskarzenia .Urodzilem sie jako obywatel ZSRR,w tej chwile posiadam obywatelstwo polskie.Lubie ogladac komedie (za najlepsze uwazam-radzieckie,polskie,francuskie). Bardzo lubie muzyku klasyczna .Za najbardziej rosyjska muzyke klasyczna uwazam utwory Balakiriewa .Ze wspolczesnej muzyki lubie sluchac DDT. Wybacz ,ze nie pisze o sobie wszystkiego,nu bo sam rozumiesz,jednak troche anonimowosci trzeba zachowacc. p.s. jak masz wiecej pytan dotyczacych mnie osobiscie,to mozesz zwrocic sie za posredstwem poczty forumowej,wystarcze kliknac na moj nick i otworzy sie moj profil,na ktorym mozesz wyslac wiadomosc do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
marek-zakrzewski Nie krępuj się Igor. To żaden wstyd być maniakiem 24.02.12, 19:20 Nie musisz się tak rozpisywać o sobie. Przecież wiesz, że mnie to i tak "g" obchodzi kim jesteś :D Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Marek. 24.02.12, 19:38 Jestes kolejnym,kto ma zamiar cos sobie udowodnic,wstajac do pyskowki ze mna? p.s. Mam od jednego posta 2 rubli,to sam rozumiesz,mieszkajac w UK musze napracowac sie,zeby kupic buchenek czarnego chleba i skladniki dla zaciera (cukier i drozdze) ,a oprocz tego miejsce pod mostem tez kosztuje,ruska mafia i na to swoja brudna lape polozyla. Odpowiedz Link Zgłoś
amg10 A slyszales o tym (MS St. Louis) ?? 24.02.12, 15:48 en.wikipedia.org/wiki/MS_St._Louis Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: A slyszales o tym (MS St. Louis) ?? 24.02.12, 16:03 Tak, o tym słyszałem. To jest dość znana i dla Amerykanów wstydliwa sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
tojabogdan z tą "strumą" to nie do końca wiadomo, jak było 24.02.12, 16:43 według niemieckiego historyka holocaustu, nagradzanego wielokrotnie przez żydowskie organizacje, niejakiego Götz Haydar Aly, statek ten zatopił 25.02.42 niemiecki ścigacz. Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 W/g jedynego ocalonego,Stoliara,wynika ze ruscy .. 25.02.12, 00:27 go storpedowali:"At daybreak on February 24 the ship was torpedoed by a Soviet submarine, which thought it was an enemy ship." www.haaretz.com/weekend/magazine/everyone-died-except-for-me-1.414588 ,nigdzie nie znalazlem zeby statek plynal pod flaga bulgarska,za to "bulgarski slad" pojawia sie w zwiazku z kapitanem i czescia zalogi, ktorzy mieli byc Bulgarami... A tu twierdza ze to ten "soviet WWII submarine SC 213" zatopil Strume... www.youtube.com/watch?v=nwO1xlw3daQ A tu troche o kulisach calego zdarzenia,moze dlatego Zydzi wysadzili hotel Dawida,zabijajac Anglikow... www.youtube.com/watch?v=ibrtlfTb3rU&feature=related tojabogdan napisał: > według niemieckiego historyka holocaustu, nagradzanego wielokrotnie przez żydow > skie organizacje, niejakiego Götz Haydar Aly, statek ten zatopił 25.02.42 niemi > ecki ścigacz. Odpowiedz Link Zgłoś
br0fl0vski A o tym nie słyszałes? 24.02.12, 16:53 www.thenewsturmer.com/gamle%C3%A5rganger/TNS%202003/jewish_refugee_ships_sunk_by_jew.htm ww2today.com/25th-november-1940-ss-patria-sunk-in-haifa-harbour Odpowiedz Link Zgłoś
misterpee Re: kto rzadzil sowietami ? 24.02.12, 19:03 Nawet jesli bedziemy zaprzeczac temu, to nie zdolamy uciec od zydowskosci "naszych oprawcow," ktorzy sluzyli Czerwonemu Terrorowi z wiernoscia i oddaniem. W koncu inni zawsze beda przypominac nam o ich pochodzeniu. Nie zrzucaj winy na rosjan, typowe dla was ! www.knigi.pl/?d=produkt&id=2510 Odpowiedz Link Zgłoś
misterpee Re: A o Katyniu nie słyszałes? 24.02.12, 19:09 www.polskapartianarodowa.org/index.php?option=com_content&task=view&id=993&Itemid=46 Izraelska gazeta „Maariv” z 21 lipca 1971 r. wyjawia końcowy sekret katyńskiej masakry. Wydra powiedział izraelskiej gazecie „Maariv” jak trzech sowiecko-żydowskich oficerów, którzy też byli świadkami zabójstw, powiedziało mu o mordowaniu. Zaznaczył, że dochowa tajemnicy przez cały czas, ale teraz chce ją wyjawić, nim umrze. Nazwał swojego informatora sowieckim majorem Joshua Sorokin, który przyznał się, że brał udział w masowych egzekucjach na początku wojny. Gazeta przytoczyła wypowiedź Vidry: „Żydowski major w tajnej sowieckiej służbie i inni oficerowie przyznali mi się, że okrutnie zamordowali 12 tys. polskich oficerów w lesie katyńskim po wybuchu II wojny światowej”. Odpowiedz Link Zgłoś