Dodaj do ulubionych

Nawalny i Kasparow ogłosili wybory-nielegalnymi

05.03.12, 12:07
Według nich w Rosji nie ma prezydenta,nie ma legalnego parlamentu i rządu.Nawalny wezwał swoich zwolenników na Plac Puszkina w Moskwie,wezwał do obywatelskiego nieposłuszeństwa.Ciekawe ilu zwolenników zbiorą dzisiaj Nawalny, Kasparow,Niemcow i bolszewik Udalcow et consortes.
Нaвaльный и Кacпaрoв: выбoры нелегитимны("Lidovky", Чехия)
Петрa Прoхaзкoвa (Petra Procházková)
© РИА Нoвocти, Андрей Стенин

Мocквa. – Извеcтный рoccийcкий блoгер Алекcей Нaвaльный и шaхмaтный грoccмейcтер Гaрри Кacпaрoв пocле чaca нoчи пo мocкoвcкoмy времени выcтyпили c cерьезным зaявлением. Тa чacть oппoзиции, кoтoрyю предcтaвляют oбa лидерa, не принимaет резyльтaты вocкреcных президентcких выбoрoв.

«У Рoccии нет президентa, нет ни легитимнoгo пaрлaментa, ни прaвительcтвa», - cкaзaл cнaчaлa Нaвaльный, a пoзже эти cлoвa в тoчнocти пoвтoрил Кacпaрoв. Кacпaрoв привел неcкoлькo примерoв фaльcификaции резyльтaтoв выбoрoв, при coвершении кoтoрых oн личнo приcyтcтвoвaл.

Нa вoпрoc гaзеты Lidové Noviny oн пoдтвердил, чтo видел, кaк грyппa людей гoлocyет, хoтя их не былo в cпиcке избирaтелей и y них не былo oткрепительных yдocтoверений, пoзвoляющих гoлocoвaть вне меcтa cвoей прoпиcки. «Нoвaя ocoбеннocть – избирaтели, кoтoрые гoлocyют прocтo нa ocнoвaнии кaких-тo в принципе неoфициaльных cпиcкoв тaм, где им зaхoчетcя и cтoлькo рaз, cкoлькo им зaхoчетcя», - зaявил Кacпaрoв.

Нaвaльный призвaл cвoих cтoрoнникoв вырaзить неcoглacие c резyльтaтaми выбoрoв в пoнедельник нa митинге нa Пyшкинcкoй плoщaди в Мocкве, где в cемь вечерa пo мocкoвcкoмy времени дoлжны coбрaтьcя деcятки тыcяч челoвек. Кacпaрoв критик
Obserwuj wątek
    • zec Re: Nawalny i Kasparow ogłosili wybory-nielegalny 05.03.12, 12:18
      Oj joj joj i co teraz będzie?
      Ilość zwolenników zależeć będzie od wysokości diet. W Polsce w stanie wojennym płacono demonstrantom po 5$ dniówkę, ale kiedy to było..
    • wolf34 Na Plau Puszkona zażądają przedterminowych wyborów 05.03.12, 12:48
      Zgromadzeni dziś zażądaja ogłoszenia przedterminowych wyborów prezydenckich oraz przedterminowych wyborów parlamentarnych -do Dumy. Ostatnie wybory prezydenckie ogłoszą nielegalnymi i bezprawnymi.
      Inne grupy opozycji chcą iść marszem na Łubiankę tzn. chcą sprowokować starcia z siłami porządkowymi.
      • wolf34 Na placu Puszkina zaczynają o 19 05.03.12, 12:50
        Ciekawe ile tysięcy ludzi zbiorą Nawalny z Kasparowem.
      • j-k bez sensu. 05.03.12, 12:52
        wolf34 napisał:
        > Inne grupy opozycji chcą iść marszem na Łubiankę tzn. chcą sprowokować starcia
        > z siłami porządkowymi.

Gdyby Putin wygral 55 % przy frekwencji 50 % - to moglby czuc sie slaby.
        Dostal ca. 65 % glosow, przy frekwencji ponad 60 % - wiec ma legitymizacje wladzy.

Niech opozycja - miast marzyc o obaleniu Putina TERAZ - zajmie sie ogranizacja struktur
        do nastepnych wyborow parlamentarnych za 4 lata.
      • walter622 To już było 05.03.12, 13:02
        wolf34 napisał:
        > Inne grupy opozycji chcą iść marszem na Łubiankę tzn. chcą sprowokować starcia
        > z siłami porządkowymi.

Bojówki ultrasów Kryłova i trockistów - w sumie ciekawy alians. Na czele pochodu "polska hrabianka" (nie aryjskiej urody) niejaka Rylska (jak zwykle zjawi się na swoim mercu, a jej
        kochanek postara się by w czasie zamieszek przypadkiem nie oberwała) będzie nawoływała by "bić legawych".
        W sumie jesienią to już było - "marsz na łubiankę" skończył się przepychanką z policją i sporą ilością "drastycznych fotek" - w sam raz dla wacków.

"Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
        Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz)
        • walter622 Re: To już było -cd. 05.03.12, 13:15
          Natomiast na pl. Teatralnym i Maneżowym dziś zbierają się zwolennicy Putina.

"Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
        • wolf34 Będą fotki dla "wolnych mediów" 05.03.12, 13:58
          walter622 napisał:

> wolf34 napisał:
          > > Inne grupy opozycji chcą iść marszem na Łubiankę tzn. chcą sprowokować st
          > arcia
          > > z siłami porządkowymi.
          >
          > Bojówki ultrasów Kryłova i trockistów - w sumie ciekawy alians. Na czele pochod
          > u "polska hrabianka" (nie aryjskiej urody) niejaka Rylska (jak zwykle zjawi się
          > na swoim mercu, a jej
          > kochanek postara się by w czasie zamieszek przypadkiem nie oberwała) będzie naw
          > oływała by "bić legawych".
          > W sumie jesienią to już było - "marsz na łubiankę" skończył się przepychanką z
          > policją i sporą ilością "drastycznych fotek" - w sam raz dla wacków.
          >
          W sam raz dla zachodnich/i naszych mediów ukazujących udręki ciemiężonej demokratycznej opozycji w Rosji.Kto to własciwie jest ta "polska hrabianka" Rylska?Inteligencja rosyjska/ma ona jakiś zawód wyuczony?
          • walter622 Re: Będą fotki dla "wolnych mediów" 05.03.12, 15:36
            wolf34 napisał:
            > Kto to własciwie jest ta "polska hrabianka" Rylska?
            > Inteligencja rosyjska/ma ona jakiś zawód wyuczony?

Z "rosyjską inteligencją" ta osóbka nie ma niczego wspólnego. Jest to "osoba do towarzystwa", bywająca na wszystkich modnych spędach i na swoim blogu określająca,
            co w danym sezonie jest "modne" . Ostatnio, jej zdaniem modne jest "chodzenie na łubiankę"
            (najlepiej na miejsce podjeżdżać Bentley'em lub Mercedesem - inne marki nie są "glamurne").
            Swego czasu Niemcov zaproponował by powołać klub facetów, którzy "zaliczyli" Bożenkę.
            Tak więc może to jej zawód ?

• malkontent6 Re: To już było 05.03.12, 14:00
          walter622 napisał:

> Na czele pochodu "polska hrabianka" (nie aryjskiej urody)

Nie aryjskiej urody? Wołodia, pobierałeś nauki u dr Goebbelsa?
          • wolf34 Czarna sotnia z Anatewki 05.03.12, 14:21
            Malkontent-część przywódców najskrajniejszej rosyjskiej pozasystemowej opozycji-jest pochodzenia niearyjskiego. Neofaszyści z ziemi obiecanej...
            Bo lewactwo potrafię jeszcze jakoś zrozumieć ale neofaszyzm,skrajną rosyjską prawicę w wykonaniu żydowskim..
            I w Polsce przed wojną to się czasem trafiało ale nie na taką skalę a zanim zostało się płomiennym polskim narodowcem przykładowo endekiem czy ONR-owcem- antysemitą(jak prezes okupacyjnego Stronnictwa Narodowego Stefan Sacha polski endek i antysemita czy np przyszły komendant policji żydowskiej w gettcie warszawskim wysoki rangą oficer polskiej policji państwowej J.Szeryński)to lata wcześniej rodzina musiała się ochrzcić.
            • walter622 Re: Czarna sotnia z Anatewki 05.03.12, 15:14
              wolf34 napisał:

> Bo lewactwo potrafię jeszcze jakoś zrozumieć ale neofaszyzm,skrajną rosyjską
              > prawicę w wykonaniu żydowskim..

Również tego nie pojmuję i przyznam się, że stosunek do tego zagadnienia może przerażać:
              1. Ultranacjonalizm i neofaszyzm, który przewiduje między innymi fizyczną eliminację Żydów, rozpowszechniany przez osoby, które jakby nie było są żydowskiego pochodzenia - czyżby kompletny zanik pamięci ?
              2. Reklamowanie przez nasze rodzime wacki wszystkich tych politycznych dziwactw jako "demokratycznej opozycji", która bynajmniej nie są życzliwie nastawieni do Polski i Polaków.
              Wystarczy sobie poczytać ich "tezy programowe", w których Polacy są określani jako wróg
              nr 1.
              3. Zupełne przemilczanie przez wacki ekscesów, jakich odpuszczają się ci "demokraci".
              Kretyńska paplanina to jedno, inna sprawa, że oni te swoje pomysły realizują. Można chociażby przypomnieć "listę 400" (osób wskazanych do eliminacji) - sporo osób, widniejących na tej liście już nie żyje ( np. Politkowska była pod szóstym numerem).

• eva15 Re: Czarna sotnia z Anatewki 05.03.12, 15:23
                Cóż, żeby kontrolować dany ruch trzeba wejść w jego szeregii, a jeszcze lepiej - stanąć na czele.
        • lubat Re: To już było 05.03.12, 14:33
          walter622 napisał:

> Bojówki ultrasów Kryłova i trockistów - w sumie ciekawy alians. Na czele pochod
          > u "polska hrabianka" (nie aryjskiej urody) niejaka Rylska (jak zwykle zjawi się
          > na swoim mercu, a jej
          > kochanek postara się by w czasie zamieszek przypadkiem nie oberwała) będzie naw
          > oływała by "bić legawych".

Nie wiem, czy nie pomyliłeś nazwiska, bo ja spotkałem na forach rosyjskich trochę wpisów na temat niejakiej Bożeny Rynskiej, gdzie odgrywa rolę naszej Joli Rutowicz.
          Trochę więcej o tej damie, niestety tylko dla gramotnych:

lurkmore.to/%D0%91%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B0_%D0%A0%D1%8B%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0
          • wolf34 W III rzeszy miałaby problemy 05.03.12, 14:42
            Fakt-z taką facjatą za Hitlera miałaby problemy no chyba że udowodniłaby że jest 100% nazistką z częściowo nie-niemieckim pochodzeniem a Aolf.H . urzędowo uznałby że góruje w niej krew niemiecka.Tak jak uznał w przypadku szeregu niemieckich m.in generałów i oficerów.

Jako przykład najżarliwszego polskiego narodowca-antysemity spod znaku ONR pochodzenia niearyjskiego możnaby jeszcze wymienić np prawą rękę Boleslawa Piaseckiego w ONR i Konfederacji Narodu(ponoć rozstrzeliwującego Żydów w okresie partyzantki)"Wołkowyskiego" -Wojciecha Kętrzyńskiego.
          • walter622 Masz rację 05.03.12, 14:53
            > walter622 napisał:

> Nie wiem, czy nie pomyliłeś nazwiska, bo ja spotkałem na forach rosyjskich trochę wpisów
            > na temat niejakiej Bożeny Rynskiej,

Masz całkowitą rację - pomyliłem nazwisko tej "polskiej hrabianki" (nie jestem "izwraszczencem") . Ale niewtajemniczeni, dzięki Tobie, mogą podziwiać jej wdzięki.

• eva15 Na zachodzei nadzieja na rozruchy 05.03.12, 14:39
      Zachodnai prasa czeka z pełnym nadziei napięciem na to, co się dziś wieczorem wydarzy. Wszyscy bardzo liczą na wielki bunt. Pewnie konespondenci sami będą, jak zawsze zresztą, robić za wzburzonych Moskwian.
      • malkontent6 Re: Na zachodzei nadzieja na rozruchy 05.03.12, 14:57
        eva15 napisała:

> Zachodnai prasa czeka z pełnym nadziei napięciem na to, co się dziś wieczorem wydarzy.

Ewciu, nie chce cię martwić, ale w USA rosyjskie wybory to już yesterday's news.
        • eva15 Re: Na zachodzei nadzieja na rozruchy 05.03.12, 15:00
          Aaa, rozumiem, USA=Zachód.
      • lubat Re: Na zachodzei nadzieja na rozruchy 05.03.12, 15:03
        eva15 napisała:

> Zachodnai prasa czeka z pełnym nadziei napięciem na to, co się dziś wieczorem w
        > ydarzy. Wszyscy bardzo liczą na wielki bunt. Pewnie konespondenci sami będą, ja
        > k zawsze zresztą, robić za wzburzonych Moskwian.

No nie, sami nie będą - z wielu powodów. Już tu gdzieś była mowa, że "stypendyści" muszą odrabiać zaciągnięty dług. Jest też stosunkowo liczna grupka pełnych ambicji wodzyków, których być albo nie być, to zorganizowanie rozpierduchy na ulicach Moskwy. Inaczej nikt o nich by nie usłyszał.
        • eva15 Na Zachodzie nadzieja na rozruchy 05.03.12, 15:12
          No pewno, że tak. Sama zachodnia żurnalia to byłoby za mało, ale ona też tam będzie. A centralach żurnalii wszyscy trzymają kciuki za "stypendystów", nacjonalistów, faszystów - za każdego, kto pójdzie na demo przeciw Putinowi. Bidny Spiegel aż się zapluwa w krytyce Putina., niestety sądząc po wpisach czytelników z baaardzo marnym skutkiem. W FAZ jeszcze weselej - wielu czytelników gratuluje Putinowi i cieszy się z jego zwycięstwa, ba, co bezczelniejsi krytykują brak demokracji ... nie , nie w Rosji lecz na Zachodzie.

www.faz.net/aktuell/politik/ausland/russland-hat-gewaehlt-wahlkommission-erklaert-putin-zum-sieger-11672409.html
          • walter622 Re: Na Zachodzie nadzieja na rozruchy 05.03.12, 15:24
            eva15 napisała:

> No pewno, że tak. Sama zachodnia żurnalia to byłoby za mało, ale ona też tam będzie.

Ostatecznie można liczyć na pomoc Bond'a. Bynajmniej nie sławnego Agenta 007 tylko banalnego vice Konsula R.K. Bond'a.

"31 oктября нa oчереднoм митинге «неcoглacных» дoблеcтными coтрyдникaми рoccийcкoй милиции был зaдержaн coтрyдник aмерикaнcкoгo пocoльcтвa пo фaмилии Бoнд. Втoрoй cекретaрь и вице-кoнcyл пocoльcтвa США Р. К. Бoнд якoбы coвершеннo cлyчaйнo oкaзaлcя в oднoм рядy c Людмилoй Алекcеевoй, Эдyaрдoм Лимoнoвым и их тремя cтoрoнникaми, вышедшими прoтеcтoвaть прoтив неизвеcтнo чегo нa Триyмфaльнyю плoщaдь."
            nl.livejournal.com/864680.html
            • eva15 Re: Na Zachodzie nadzieja na rozruchy 05.03.12, 15:32
              Ha, ha, wiem, pamiętam, to niezapomniana historia.Może teraz Amis będą ostrożniejsi.
              • walter622 Re: Na Zachodzie nadzieja na rozruchy 05.03.12, 15:41
                eva15 napisała:

>Może teraz Amis będą ostrożniejsi.

Założą pampersy? Gdy tego cudaka dorwano to ze strachu narobił w spodnie.

• eva15 Re: Na Zachodzie nadzieja na rozruchy 05.03.12, 15:51
                  założą wrotki żeby szybciej uciekać.
    • eva15 Przytomna uwaga niemieckiego forumowicza 05.03.12, 15:30
      Spiegel powtarza bzdury o tym, że grupy tych samych wyborców wożono autobusami od jednego lokalu wyborczego do drugiego,czyli , że głosowali oni wielokrotnie.

Na to bardzo przytomnie jeden z czytelników:

Allgemein frage ich mich, da es 90000 Webcams gab und man behauptet, dass ganze Busladungen Menschen vom Wahllokal zum Wahllokal transportiert wurden um mehrmals zu wählen, müsste man da nicht Menschen wiedererkennen oder haben die sich immer verkleidet.

forum.spiegel.de/f22/nach-putins-wahlsieg-resignation-oder-protestpakt-55804.html#post9765640

Tłumacząc na skróty:

Skoro było 90 tys. videokamer to chyba można rozpoznać wciąż tych samych dowożonych ludzi w różnych lokalach wyborczych, czy też może przebierali się oni za każdym razem?

Ha, ha, dobre, przytomne spojrzenie na te idiotyzmy.

• walter622 Re: Przytomna uwaga niemieckiego forumowicza 05.03.12, 15:39
        eva15 napisała:
        > Skoro było 90 tys. videokamer to chyba można rozpoznać wciąż tych samych do
        > wożonych ludzi w różnych lokalach wyborczych, czy też może przebierali się oni
        > za każdym razem?

Rzucali się w oczy, stąd cały ten raban
        www.youtube.com/watch?v=nHFCAQ7xO1Y
        • eva15 Re: Przytomna uwaga niemieckiego forumowicza 05.03.12, 15:47
          Ha, ha, fajny filmik, miał facet pomysł, no i jeszcze 2 tys. wygranych rubli na dokładkę.
      • mongolszuudan Re: Przytomna uwaga niemieckiego forumowicza 05.03.12, 15:42
        Jesli autobusami wozili jakichs tam reprezantow turanskiej cywilizacji, to ich chyba matka potrafi wzajemnie rozroznic. I to nie zawsze i nie wszystkich ze swojej wielkiej rodziny w 2-3 dziesiatka osob. Zadna kamera tu nie pomoze.
        • mongolszuudan Re: Przytomna uwaga niemieckiego forumowicza 05.03.12, 15:44
          Nauka jeszcze nie zna sposobu do rozpoznania turanskich twarzy.
          • eva15 Re: Przytomna uwaga niemieckiego forumowicza 05.03.12, 15:49
            Jaja robisz, szutniku.
            • mongolszuudan Re: Przytomna uwaga niemieckiego forumowicza 05.03.12, 16:33
              To smutna prawda. Sprobuj sama zachowac w pamieci kilka na przyklad uzbeckich wiejskich twarzy, jesli ich odziec jednakowie i nikt z nich nie ma pary jakichs niestandartnych ciech w figurze, jakichs blizn albo zbyt jawnych znakow degeneracji na twarzy. Twarze absolutnie jednakowie bez jakiegokolwiek probleska mysli, jakiejs indywidualnosci. Ludzie tlumu, mrowiska, ulu.
              • eva15 Re: Przytomna uwaga niemieckiego forumowicza 05.03.12, 16:43
                To samo można powiedzieć o Chińczykach, Mongołach etc. Dla nas te wszystkie twarze są trudno odróżnialne, dla nich nie.
                • mongolszuudan Re: Przytomna uwaga niemieckiego forumowicza 05.03.12, 17:44
                  Pszczoly tak samo wzajemnie rozrozniaja. Mowa nie o nich, ale o stronnem obserwancie.
    • pimpus18 Obcięte napletki powinny mieć swoje wybory! 05.03.12, 16:26
      Wpełni koszerne, ale dlaczego w Rosji?

Na wybory ze swoim napletkiem w słoiku!
    • eva15 Czy są już wyniki z podziałem na regiony i miasta? 05.03.12, 16:42
      Czy są już dostępne wyniki z podziałem na regiony i miasta, z podziałem na wiek, wykształcenie etc? Pewno jeszcze trochę za wcześnie?
      • uk-igor-53 Re: Czy są już wyniki z podziałem na regiony i mi 05.03.12, 17:02
        Ewa,takich wynikow jeszcze nie ma.Masz tu link do Centralnej Komisji Wyborczej ,jak sama przekonasz sie ,linki do wynkow sa nieaktywne.

Итoги гoлocoвaния
        Резyльтaты выбoрoв
        Сведения oб избрaннoм Президенте Рoccийcкoй Федерaции

Sprawdzaj co jakijs czas,zaczynajac od jutra.
        • eva15 Re: Czy są już wyniki z podziałem na regiony i mi 05.03.12, 17:04
          Spasibo, Igoruś.
    • walter622 No i się zebrali 05.03.12, 17:01
      wolf34 napisał:

> Ciekawe ilu zwolenników zbiorą dzisiaj Nawalny, Kasparow,Niemcow i bolszewik Udalcow et consortes.

Są już podane dane - na pl. Puszkina przybyło 5 500 zwolenników Nawalnego.
      Dla porównania - wczoraj na pl. Maneżowy przybyło 110 000 zwolenników Putina.

• eva15 Re: No i się zebrali 05.03.12, 17:05
        Tak mało nawalonych? Aż trudno uwierzyć, może jeszcze jacyś dojdą?
        • uk-igor-53 Malo,nie malo. 05.03.12, 17:12
          Ale w TVN 24 juz podali,ze w Moskwie zebralo sie tysiece Rosjan,ktore protestuja przeciwko sfalszowanym wyboram.
          Z relacji TVN24 ,jak by samo przez sie rozumie sie,ze wybory w Rosji zostali sfalszowane.A jak ze inaczej Putin mogl by byc wybrany na Przezydenta?
          • walter622 Re: Malo,nie malo. 05.03.12, 17:48
            Przy tym pokazują manifestację ma pl. Maneżowym.

• walter622 Bond nie pomógł 05.03.12, 17:18
          eva15 napisała:

> Tak mało nawalonych? Aż trudno uwierzyć, może jeszcze jacyś dojdą?

Zaczęło się godzinę temu, tak więc kto chciał przyjść to przyszedł. Na bramkach są liczniki
          więc wiadomo ile osób przyszło.
          "Пo зaявке oргaнизaтoрoв, в мерoприятии примyт yчacтие дo 30 тыc челoвек."
          news.mail.ru/inregions/moscow/90/politics/8275927/
          Na pl. Maneżowym 15 000 zwolenników Putina kolejny dzień manifestuje.
          news.mail.ru/inregions/moscow/90/politics/8276076/
          A pod CIK-em rozpędzili limonovców.
          news.mail.ru/inregions/moscow/90/politics/8276214/
          • eva15 Re: Bond nie pomógł 05.03.12, 17:24
            Zachodnie agencje prasowe pomnożą nawalonych przez 3, ale to i tak cienko. Na próżno czekano na Zachodzie od rana na wielką demonstrację, Nawalony za dużo obiecał, za mało dotrzymał. Coś tam nawet plótł o miasteczku namiotowym i 2. Majdanie, ciekawe czy stanie choć jeden namiot?
            • walter622 Re: Bond nie pomógł 05.03.12, 17:52
              eva15 napisała:

> Nawalony za dużo obiecał, za mało dotrzymał.

Et, tam. Teraz "opozycjoniści" między sobą wyjaśniają gdzie się podział szmal. Ponad połowa, z tego co im wyasygnowano (oficjalnie), do Rosji nie dotarła. Tak więc nie do namiotów.

• eva15 Re: Bond nie pomógł 05.03.12, 17:59
                Kasa wyparowała po drodze? Pewno Putin ją zgarnął, ha, ha. Noa bez kasy nie ma rewolucji...
                • walter622 Re: Bond nie pomógł 05.03.12, 18:10
                  eva15 napisała:

> Kasa wyparowała po drodze?

Jest takie małe nieporozumienie w księgowości. Altruiści twierdzą, że na "demokrację"
                  dali 9 mln sałaty, a "stypendyści" pyszczą, że dostali tylko 4 mln. Przy tym "stypendyści"
                  coś bezczelnie sugerują, że to nie ich robota tylko samych altruistów. Przecież w tych warunkach nie da się manifestować.

**************************************************************
                  • eva15 Re: Bond nie pomógł 05.03.12, 18:19
                    Rossija24 podaje, że różnych nawalonych jest na placu ok. 14-15 tys.
                    • walter622 Re: Bond nie pomógł 05.03.12, 18:31
                      To samo podaje MWD. Do 30 tyś im i tak sporo brakuje.

news.mail.ru/inregions/moscow/90/politics/8276223/?frommail=1--

**************************************************************
                    • wolf34 Kilkanaście tysięcy w kilkunastomilionowej Moskwie 05.03.12, 18:41
                      eva15 napisała:

> Rossija24 podaje, że różnych nawalonych jest na placu ok. 14-15 tys.

Nie będzie nie tylko powtórki z Gruzji -Tbilisi 2003 gdzie obalono władze i opanowano gmachy publiczne,nie tylko powtórki z Majdanu 2004 -ale prawdopodobnie nie będzie nawet powtórki z "dżinsowej rewolucji" w Mińsku w 2006. A sałatę organizatorzy wzięli...
                      I jak tu można wierzyć ludziom w dzisiejszych czasach...
            • walter622 Bingo ! 05.03.12, 18:19
              eva15 napisała:

> Zachodnie agencje prasowe pomnożą nawalonych przez 3, ale to i tak cienko.

Nasze rodzime wacki pomnożyły przez 4 i dorzucili fotki z "marszu na łubiankę"
              limonowców (w sumie jakieś 100 osób). Ciekawe sformułowanie : "Mówi się o "wyjątkowo brutalnej" interwencji policji". Sądząc po fotce to "dwójka" (oni na akcje wychodzą nawet bez pałek ). Inna sprawa OMON, lecz z fotek z Moskwy nie widać by ich wprowadzono do miasta.

wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Policja-brutalnie-rozpedza-protest-w-Moskwie,wid,14306904,wiadomosc.html?ticaid=1e09b
      • uk-igor-53 Re: No i się zebrali 05.03.12, 17:06
        jak wczoraj pokazali z gory te 110 000 zwolennikow Putina.To tak pomyslalem soboe,ze jak by tyle bylo by zwolennikow opozycji,to by Nawalny oglosil,ze na jego wezwanie przyszlo, przynajmniej ,1 milion.
      • br0fl0vski Re: No i się zebrali 05.03.12, 17:26
        mnie najbardziej podobaja sie tytuly w mediach demokratury

wybory w Rosji byly "wygiete"
      • wolf34 Niewielu Nawalny nabrał 05.03.12, 18:34
        "Są już podane dane - na pl. Puszkina przybyło 5 500 zwolenników Nawalnego"

W Moskwie żyje kilkanaście milionów ludzi...
    • ukos A były jakieś wybory? 05.03.12, 17:10
      Zdaje się, że było tylko głosowanie na Putina albo - dla żartu - na wyznaczonych przez niego "przeciwników".
      • br0fl0vski Re: A były jakieś wybory? 05.03.12, 17:21
        nie ma na co narzekac wystarczy przjzec sie prezydenckiemu reality show w usa czy francji.
        wrzucanie papieru do skrzynek nic nie zmienia. zawsze przychodzi to co ma byc . w takiej australii julia gillard przed wyborami obiecywala ze nie bedzie carbon tax no i bedac juz przy korycie carbon tax wprowadzila. nic nie zmienilo sie od tysiaacleci. gdy likwidowano niewolnictwo w anglii zmieniono definicje niewolnika nazwano czeladnikiem. prawo do glosowania dla mezczyzn wprowadzono gdzies w okolicy 1918 . no coz trzeba czyms bylo motywowac mieso armatnie . baby zaczely glosowac pozniej. w takiej kanadzie indianie zaczeli glosowac w latach 60. tak ze cala nadzieja w lekach psychotropowych.
        • ukos Jesteś pewien? 05.03.12, 17:56
          br0fl0vski napisał:

> nie ma na co narzekac wystarczy przjzec sie prezydenckiemu reality show
          > w usa czy francji.

Co do Francji, to tamtejsza procedura ma ułomność w postaci konieczności poparcia określonej liczby merów jako warunku rejestracji kandydatury. W USA takich ograniczeń nie ma, jeśli więc ktoś nie ma poparcia którejś z głównych partii, to zawsze może wystartować jako kandydat niezależny. Natomiast w Rosji o rejestracji praktycznie decyduje zgoda Putina.
          • mongolszuudan Re: Jesteś pewien? 05.03.12, 18:08
            Skad to wiesz? Moze Putin pytaje twoich rad?
          • br0fl0vski Re: Jesteś pewien? 05.03.12, 18:13
            przypomnij mi kiedy to wygral w USA niezalezny kandydat. Ron Paul jest okreslony jak kandydat bez szans. widzis zmoj drogi selekcja kandydatow odbywa sie przed wyborami. "wybory" potrzebne sa do uprawomocnienia selekcji. w takiej kanadzie od 1988 psychicznie chorzy moga glosowac. istnieja tez sady dla psychicznych. jak nie pasujesz w "normy spoleczne" to mozesz uniknac zamkniecia poprzez poddanie sie leczeniu psychicvznemu. to nawet stalinowi nie przyszloby do glowy.

skad ta pewnosc ze Putin o wszystkim decyduje?
            • pimpus18 Re: Jesteś pewien? 05.03.12, 18:17
              W Rosji brakuje prawa głosu dla psychicznie chorych!?

A może jeszcze bierne prawo wyborcze dla pedofili?

OBWE i eurokołchzowi to i tak nie pomoże.
              • br0fl0vski Re: Jesteś pewien? 05.03.12, 18:37
                pedofilia wkrotce bedzie sie nazywac seks miedzygeneracyjny

nastepnym krokiem bedzie akceptacja zoofilii

www.youtube.com/watch?v=veBr6bB-ISk

wyglada na to ze postep nie zna granic, wszystko po to aby z chama zrobic zwierze i jak zwierze traktowac
            • mongolszuudan Re: Jesteś pewien? 05.03.12, 18:24
              Tacy jak on obostwiaja Putina. Nic w Rosji i nawet w swiecie nie robi sie i dziala bez niego. Lecz co ja mowie. Powszechnie wiadome, ze to wlasnie Putin stworzyl ten swiat i caly Wszechswiat. W przeszlym zyciu Putin nazywal sie Elohim-Jahwe.
    • jk2007 Łzy w oczach Putina 05.03.12, 18:38
      Пеcкoв oпрoверг cooбщение o тoм, чтo Пyтин плaкaл. Он не плaкaл, oн мирoтoчил.
      • mongolszuudan Re: Łzy w oczach Putina 05.03.12, 18:47
        Myrotoczat ikony. Bozestwienny Putin posylal ludzkosci boski deszcz.
        • mongolszuudan Re: Łzy w oczach Putina 05.03.12, 18:48
          W tym roce suszy nie bedzie. Oczekiwamy wielki urodzaj.
    • czerwony.poll74 Rusofoby się zesrały 05.03.12, 19:02
      Nie wiem już czy antyrosyjska propaganda prowadzona w polskojęzycznych mediach bardziej wkurza, czy śmieszy. Putin wygrał gładko, wybory były uczciwe, żeby przekonać zachód Rosjanie poinstalowali kamery w lokalach wyborczych i zaprosili rekordową liczbę obserwatorów. Nic z tego, o tym które wybory są demokratyczne decydują nie fakty, tylko amerykańska finansjera i jej medialne sługusy w Polsce, UE i USA. Wybory były uczciwe, ale nie były równe jeśli chodzi np. o dostęp do mediów czy trudności z rejestrowaniem kandydatów, czy wcześniej w wyborach do Dumy list wyborczych. Wypisz wymaluj ostatnie wybory w Polsce, nawała propagandowa PO w prywatnych mediach, odmowa rejestracji KNP Korwina Mikke, ordynarne kombinacje i oszustwa partii rządzącej w stylu otwierania nowych dróg na kilka dni przed wyborami by je za chwilę zamknąć, czy naciskach na koncerny paliwowe, by poczekały z podwyżkami na zakończenie głosowania.

W TOK FM zawodowi kłamcy biadolą i kombinują co tu z tą Rosją i Białorusią zrobić. Najlepszy był lubiany przeze mnie Wiesław Dębski, poradził by zapraszać na stypendia młodych Białorusinów do Polski by zobaczyli inny świat. Myślę, że jak zobaczą ten inny świat, ten cudowny kapitalizm z polską twarzą, wrócą i będą głosować na Łukszenkę. Natomiast na pytanie dlaczego duet Putin - Miedwiediew rządzi już tyle lat i co zawodowym kłamcom z trudem przechodziło przez gardło cieszy się popularnością w społeczeństwie rosyjskim odpowiedzieli najlepiej na pewno nie prorosyjscy propagandyści z programu EKG na antenie TOK FM. Otóż bilans rządów Putina od momentu gdy został premierem do dnia dzisiejszego, to sześciokrotny wzrost PKB Rosji, 10 krotny wzrost średniej pensji, terminowe wypłacanie rent, emerytur, pensji dla budżetówki, wzrost rezerw walutowych z kilkunastu do 433 mld. USD, powstrzymanie złodziejstwa, prywatyzacji majątku narodowego, przywrócenie szacunku dla kraju. Do tego rozwój socjału, jednocyfrowe bezrobocie, udany demontaż kołochozów (na Białorusi kołchozy wciąż istnieją, a na Ukrainie zostały rozpieprzone jak u nas PGR-y) a w konsekwencji po raz pierwszy od czasów carskich uzyskanie przez Rosję nadwyżki zbożowej.

Polski bilans z tego samego okresu to rozkradziony majątek narodowy, zdewastowana i rozkradziona infrastruktura (autostrady), liczone w setkach miliardów USD zadłużenie kraju, likwidacja całych gałęzi przemysłu, 60% poniżej minimum socjalnego, z czego 12% w nędzy, ponad 2 mln. na emigracji, bezrobocie na poziomie 20% po krótkim spadku w efekcie emigracji znowu idzie w górę i przekroczyło 14%, rozwarstwienie majątkowe społeczeństwa na poziomie latynoskim, powszechna korupcja na poziomie stanowienia prawa, sądów, orzecznictwa konstytucyjnego. Gdy skończą sie unijne pieniądze polski system pie...ie z hukiem, Rosja żadnych dotacji nie potrzebuje, dlatego nie musi słuchać doradców w stylu Balcerowicza, którzy pracują dla przemysłu lichwiarskiego w USA i UE.

A protesty przeciwko Putinowi, kupa śmiechu, przy polskich protestach przeciwko ACTA to pikuś. A finansowanie tzw. demokratycznej opozycji w Rosji przez zachód jest faktem.
      • eva15 Re: Rusofoby się zesrały 05.03.12, 20:14
        Zapomniałeś o jednej ważej sprawie - Putin oddał przed czasem długi i i dzięki temu mógł wywalić IFM z kraju.
      • mongolszuudan Re: Rusofoby się zesrały 05.03.12, 20:31
        czerwony.poll74 napisał:
        > ić. Najlepszy był lubiany przeze mnie Wiesław Dębski, poradził by zapraszać na
        > stypendia młodych Białorusinów do Polski by zobaczyli inny świat.

Napewnio niewiele mozna odszukac w Bialorusi tych, co zechca zobaczyc inny swiat. Po rosyjsku inny swiat albo ten swiat - to kraina martwych. Zapraszanie zobaczyc inny swiat - to jest propozycja umrzec.
    • sun.brzeg kogo obchodzą kłamstwa tych agentów 05.03.12, 19:26
      globmafii?
      • wolf34 Ważna deklaracja Siergieja Udalcowa 05.03.12, 19:44
        Deklaracja jednego z organizatorów demonstracji na placu:
        "Natomiast przywódca Frontu Lewicy Siergiej Udalcow zapowiedział, że nie zejdzie z placu dopóty, dopóki z Kremla nie odejdzie Putin. - Rosja bez Putina! - zawołał. - Rosja bez Putina! - odpowiedzieli zgromadzeni"

No,no-zamieszka na placu na lata ?
        • sun.brzeg Re: Ważna deklaracja Siergieja Udalcowa 05.03.12, 19:52
          wiec Putin powinien go wysłać do osrodka wczasowego, gdzie przebywa Chodorkowski.
    • wolf34 Zatrzymano 200-300 stypendystów 05.03.12, 20:13
      Po tym jak na placu zaczeto tworzyć miasteczko namiotowe i odmówiono spełnienia polecenia sił p;orządkowych opuszczenia go OMON zatrzymał 200-300 stypendystów w tym Nawalnego,Udalcowa i Jaszyna.
      Czy Zachodowi(Anglosasom,Francji) wystarczy to do nieuznania wyborów?
      Draka jest dużo mniejsza niż była w Mińsku w 2006 bo i ludzi przyszło mniej.
      Niemniej-stypendia odpracowali.
      • sun.brzeg Re: Zatrzymano 200-300 stypendystów 05.03.12, 20:53
        no musieli sie wykazać aktywnościa za te stypendia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka