Dodaj do ulubionych

Breivik ,jako symbol upadku Zachodu.

16.04.12, 20:15
Ogladajac dzis relacje z pierwszego posiedzenia norweskiego sadu i obserwujac zachowanie Brevika,mialem nieodparte wrazenie,ze zbilza sie koniec pewnej epoki w historii zachodniej cywilizacji .
Czy sa chetni porazmawiac o tym?
Obserwuj wątek
    • kaszebe12 Re: Breivik ,jako symbol upadku Zachodu. 16.04.12, 20:34
      Hej , Igor..-Chyba zauwazyles , jak bardzo jestesmy skoncentrowani na oswiadczeniu europejskiego trybunalu, dotyczacego Katynia.- Chetnie przeczytalbym kilka slow od Ciebie...
      • pimpus18 Re: Breivik ,jako symbol upadku Zachodu. 16.04.12, 20:46
        Pomroczna musi na gwałt podtrzymywać ciśnienie w katyńskim baniaku.

Nie ma ani jednego Ruskiego w środkach masowego rażenia propagandą w Pomrocznej.

Zbrodnie ukraińskie i inne nie mają w Pomrocznej żadnego znaczenia.
      • elka-sulzer Re: Breivik ,jako symbol upadku Zachodu. 16.04.12, 20:54
        Wow, LA Times opatrzyl swoj artykul bardzo wymownym zdjeciem.
        latimesblogs.latimes.com/world_now/2012/04/breivik-norway-trial.html
        Dziwnym jest ze "wolne media" nie moga sie jakos zdobyc na uzycie terminu TERRORYSTA wobec tego goscia choc rzucaja nim czesto i chetnie wobec nie-bialych i nie koniecznie ekstremistow.

• igor_uk kaszebe. 16.04.12, 20:57
        O tym co stalo sie w Katyniu dowiedzialem sie w srodku lat 90-ch ubieglego wieku,mniej wiecej to byl rok 1986,o tym w ZSRR wtedy wiedzialo nie wiele ludzi.Na poczatku dla mnie to byla tylko ciekawostka,nie robiaca na mnie zadnego wrazenie,nu bo coz to za sensacja,kilkanascie tysiece ludzi zginelo, a po wole odkrywalo sie,ze represje stalinowsie dotkneli miliony,a do tego wkrotce przyszla wojna,ktora pochlonela dziesiatki milionow istnien ludzkich.
        Wkrotce Polska stala sie dla mnie nie tylko kropka na mapie swiata,i Katyn zaczal nabierac dla mnie wiekszego znaczenia .Zrozimialem,ze dla Polakow to cos,co ich boli,mnie ten bol na poczatku wydawal sie szczery i podzielalem go.Ale z czasem,slyszac na okraglo -Katyn,Katyn,zadanie przeprosin,wyjawienie prawdy o Katyniu (chociaz na Boga ,jaka jeszcze prawda moze byc,o ile Rosja uznala,ze ta zbrodnie dokonal ZSRR?).
        Nadszedl czas,kiedy Jelcyn przeprosil Polske za ta zbrodnie,uznalem to za wlasciwy krok.Ale w Polsce nadal zadali prawdy i....przeprosin.Nadszedla epoka Putina,ktory rowniez pochylil sie nad ta tragedia i uznal,ze wiecej cos takiego nie ma prawa powtorzyc sie.Ale slyszalem w Polsce nadal zadanie "prawdy" i przeprosin .I slysze to po dzien dzisiejszy.
        Kaszebe,ja juz nie wierze w to,ze Polakam chodzi o prawde i o tych nieszczesnikach,ktory zgineli w tych nieludzkich czasach.
        podejrzewam,ze Swiat juz rowniez ma dosc tego biadolenia.
        Zydzi wszystkich zameczyli Holokaustem,a Polace Katyniem.
        jest taki techniczny termin-zmeczenie materiala.U mnie wlasnie to nastapilo.
        na poczatku obojetnosc,pozniej wspolczucie i gniew do sprawcow,a skonczylo sie to tym,ze nie chce nawet o tym rozmowiac.
        kaszebe,napewno tobie to co napisalem nie spodoba sie,ale na wprost postawione pytanie,uwazalem,ze trzeba dac szczera odpowiedz.

p.s. Cos mi sie wydaje,ze ten watek bedzie poswiecony mnie, a nie Breviku.
        • kaszebe12 Re: kaszebe. 16.04.12, 21:01
          No i w porzadku , Igor...-teraz dobieramy sie do "Breivika".
        • pimpus18 Re: kaszebe. 16.04.12, 21:05
          Przeprosiny Jelcyna ktoś przezornie nie nagrał na taśmę w Pomrocznej.

I tak można dalej rządać przeprosin.

• eva15 Igor, 17.04.12, 00:32
          > Nadszedl czas,kiedy Jelcyn przeprosil Polske za ta zbrodnie,uznalem to za wl
          > asciwy krok.Ale w Polsce nadal zadali prawdy i....przeprosin.Nadszedla epoka Pu
          > tina,ktory rowniez pochylil sie nad ta tragedia i uznal,ze wiecej cos takiego
          > nie ma prawa powtorzyc sie.Ale slyszalem w Polsce nadal zadanie "prawdy" i prz
          > eprosin .I slysze to po dzien dzisiejszy.
          > Kaszebe,ja juz nie wierze w to,ze Polakam chodzi o prawde i o tych nieszczesni
          > kach,ktory zgineli w tych nieludzkich czasach.

Uważam, że rozsądnie potraktowałeś temat .
        • yurek11111 Re: kaszebe. 17.04.12, 01:19
          igorczik,mialbys racje,gdyby pretensje w sprawie Katynia wychodzily od polskiego rzadu,ale tu musimy rozgraniczycstanowisko polskiego rzadu i stanowisko przedstawicieli krewnych i rodzin katynskich,polski rzad przyjal i zaakceptowal przyznanie sie strony rosyjskiej(Jelcyna i Putina),ze zbrodni katynskiej dokonali siepacze Stalina, i za zbrodnie odpowiada CCCP, niemniej stanowisko Rosji w relacjach z krewnymi i przedstawicielami rodzin katynskich,to kpiny w zywe oczy,i dlatego tak chamskie stanowisko Rosji,musialo byc rozpatrywane przez Trybunal w Strasburgu,ktory dzisiaj ogloszonym wyrokim ,przyznal racje przedstawicielom polskich rodzin katynskich...
    • pimpus18 Re: Breivik ,jako symbol upadku Zachodu. 16.04.12, 20:50
      Co zrobić, żeby baranojebcy i baranorezy pozostali tam, gdzie się urodzili?

Po co im się pchać do niewiernej i zepsutej Europy?

Breivik się wku..ł.

Nieoceniona Eva myśli dość podobnie - jak duża część middle class - choć nie aż tak radykalnie.

Dużo ukojenia dostarcza lektura zaangażowanych książek.
      • kaszebe12 Re: Breivik ,jako symbol upadku Zachodu. 16.04.12, 21:07
        Primo , pimpus - ich religia jest religia podboju.
        Secundo - pchaja sie do tej niewiernej i zepsutej Europy , bo jest ona taka fajna , a wypada ja "naprawic i odpsuc"
        Terzio - "Ktos" im drzwi owej Europy otworzyl , "Ktos" dal im prawa i przywileje...
        • pimpus18 Re: Breivik ,jako symbol upadku Zachodu. 16.04.12, 21:12
          Baranie syny, żadnej demokracji nie uznają.

Wiedzy i nauki nie potrzebują.

Niech się sami u siebie naprawiają, podbijają i gardła podrzynają.

Norwegia nie ma z islamem nic wspólnego.
          • kaszebe12 Re: Breivik ,jako symbol upadku Zachodu. 16.04.12, 21:19
            Nie wkurzaj sie ,pimpus , spokojnie...-zastanow sie nad tym , co napisalem.-W ciagu tylu wiekow Europa walczyla z islamska ekspansja , a tu masz ! - Bez wojny 50 lat im starcza , by zajac Europe.-Az dziw bierze , z jakim skutkiem.
            • pimpus18 Re: Breivik ,jako symbol upadku Zachodu. 16.04.12, 21:27
              Ty się tyle nie pytaj, bo i tak żadnej odpowiedzi nie dostaniesz. Lepiej samemu pomyśl.

O podatku konsumpcyjnym słyszał?

A jak nie, to pewnie też nie bez przyczyny.
            • krzysiozboj Re: Breivik ,jako symbol upadku Zachodu. 16.04.12, 21:35
              kiedyś nie było socjalu i poprawności politycznej
              • pimpus18 Re: Breivik ,jako symbol upadku Zachodu. 16.04.12, 21:38
                Balcerowicz zawsze to mówi.

Tylko nigdy nie słyszałem od niego nic o Arabach i poprawności politycznej.

?!
            • spokojnaglowa33 Miszczu, najpierw myśleć, potem pisać. 17.04.12, 15:41
              kaszebe12 napisał:
              > W ciagu tylu wiekow Europa walczyla z islamska ekspansja , a tu masz !

Było dokładnie odwrotnie. Od krzyżowców po Lawrence'a z Arabii, a nawet po OAS. Zaczęli przodkowie twoich obecnych współobywateli - dla Arabów krzyżowiec=Frank.

• yurek11111 Pomroczny pimpie,napisze ci wszystko na "P" 17.04.12, 01:10
        Przymknij,pomroczny,partchaty pysk....
    • bywszy1 Re: chetnie porazmawiam+ 16.04.12, 20:53
      znam takie bydle,ktore udowadnialo,ze ja jako Zyd osobiscie odpwiadalem za czyny Breiwika.
      Wiec chce temu bydlakowi
      odpowiedziec w ten sposob:
      • pimpus18 Re: chetnie porazmawiam+ 16.04.12, 21:09
        Jesteś przewrażliwionym żydkiem.

Może bez napletka rośnie ciśnienie w czajniku.

K..., mam już dość przewrażliwionych żydków.

Od tego można zostać antysemitą!
        • kaszebe12 Re: chetnie porazmawiam+ 16.04.12, 21:14
          Ha , ha ,ha...-Wczoraj ogladalem na "Arte" niemieckiego Zyda , ktory powiedzial podobnie..."...mam juz dosc tego cyrku z holocaustem!"
          • pimpus18 Re: chetnie porazmawiam+ 16.04.12, 21:25
            Właśnie.

Gdzie nie popatrzeć, jakiś nadwrażliwy albo obrażony żydek.

A w telewizji ciągle o antysemityźmie.

Czy kogoś obchodzi, gdzei się jakieś inne xuje urodzili, kim była Rebeca albo skąd pochodzą?
          • bywszy1 Re: chetnie porazmawiam+ 16.04.12, 22:13
            wczoraj rozmawialem z innym potomkiem,ktory mial ojca z wermachtu.
            Ale my sie z niego nasmiali.
      • misterpee Re: Brewik wie ze mu 16.04.12, 21:14
        wlos z glowy nie spadnie wiec mowi co zostalo juz zaprogramowane. Wyglada z tego ze poniewaz nie lubi arabow,, powinien zabic dzieci nordyckie.
        • kaszebe12 Re: Brewik wie ze mu 16.04.12, 21:22
          ...wypada jedynie dodac , ze wybijal nordyckie dzieci tak mocno kochajace arabska "kulture".
          • igor_uk Brevika broni... 16.04.12, 21:29

maszyna "sprawiedliwosci",politycznie poprawnej .Mozecie byc pewni tego,ze jak by zamiast Brevika to wszystko zrobiil Arab,to rowniez by zachowywal sie tak samo,plujac swoim zachowaniem poltycznie porawnemu Zachodu w twarz.
            Cywilizacja,ktora nie nie jest wstanie obronic swoi dzieci,a nawet nie porafi sprawiedliwie ukarac ich zabojce,skazana jest na zaglade.
            Brevik ,swoim czynem, to pokazal.A w sadzie dzis - podtwierdzil.
            • pimpus18 Re: Brevika broni... 16.04.12, 21:34
              Baranie syny dzieci, a na Zachodzie - pieniądze.

W Afryce z pieniędzmi jest trudno, a w Norwegii można mieć i to, i to.
          • pimpus18 Re: Brewik wie ze mu 16.04.12, 21:31
            Efekt tunelowy.

Działał przecież w afekcie.
        • kylax1 Jakie dzieci? 16.04.12, 21:26
          Najmłodsza ofiara miała 14 lat, najstarsza coś koło 30-stki.
          • igor_uk Re: Jakie dzieci? 16.04.12, 21:31
            kylax,moje najmlodsze dziecko (corka) w tym roku skonczy 19 lat,a najstarszy (syn) ma 29 lat .i wiesz,dla mnie oni dzieci.
            • pimpus18 Re: Jakie dzieci? 16.04.12, 21:36
              Pewnie już są mądrzejsze od ciebie.
              • igor_uk Re: Jakie dzieci? 16.04.12, 21:41
                Od ciebie,na bank(he,he).
                • pimpus18 Re: Jakie dzieci? 16.04.12, 21:45
                  Głupi tata, to jednak sudba.
                  • igor_uk Re: Jakie dzieci? 16.04.12, 21:48
                    pimpus,nie zaczynaj pyskowke.przeciez wiesz czym to skonczy sie.
                    • pimpus18 Re: Jakie dzieci? 16.04.12, 21:55
                      Nie wiem.

Pojęcia nie mam.

Ciemniaki są nieobliczalne. Za mało mózgu.
                      • igor_uk Re: Jakie dzieci? 16.04.12, 22:09
                        pimpus, przeciez wiesz,ze ja ciebie rowniez lubie.
            • bywszy1 Re: panie ajgor+ 16.04.12, 21:48
              czy pan wie,to bydle gnusne,o ktorym mowa byla wyzej-to byl pan?
            • kylax1 To te z Norwegii, to też Twoje? 17.04.12, 00:18
              Toś jurny buchaj... :)
        • pimpus18 Re: Brewik wie ze mu 16.04.12, 21:29
          A nie mogą Araby robić dzieci arabskich nad Gangesem, czy co to tam przez Saharę płynie?

• kylax1 Breivik popełnił jeden, podstawowy błąd. 16.04.12, 21:25
      Zaczął zabijać jako człowiek zachodu. A wystarczyłoby żeby przeszedł na islam, trochę podziałał w tym bandyckim środowisku i wtedy przeprowadził zamach. Cała wina (i prawidłowo) zostałaby zrzucona na islamstwo.
      • pimpus18 Re: Breivik popełnił jeden, podstawowy błąd. 16.04.12, 21:35
        Chcesz przejść na islam?
    • bywszy1 Re: panie pimpus+ 16.04.12, 21:36
      jest pan przewrazliwionym polaczkiem.
      Czy jest pan tym oslowianym potomkiem kozo.bcow i oslicy?
      • bywszy1 Re: panie pimpusP.S+ 16.04.12, 21:37
        to jest odpowiedz na
      • pimpus18 Re: panie pimpus+ 16.04.12, 21:43
        Ale się pan wysilił.

Najbardziej imponuje mi logika i inteligencja, a nie narodowość.

żydkom udało się to harmonijnie pogodzić.

Jednak rzuca się w oczy, jak ich się przyciśnie, to wychodzą z nich jednak nadmiernie te inne cechy.
        • bywszy1 Re: panie pimpus+ 16.04.12, 21:50
          pan jest zwykly balwan-polaczek.
          I panu,jako polaczkowi, sie udalo w sposob jaskrawy polaczyc kretynizm z idiotyzmem.
          Ja tez w panskim przypadku o narodowosci nie mowie.Tylko o polaczku.
          • pimpus18 Re: panie pimpus+ 16.04.12, 21:56
            Ma pan prawo do swojego zdania.
            • bywszy1 Re:i pan + 16.04.12, 22:07
              i pan tez.
              Ladna ma pan
              ladna jest ta pani panska przodek.
          • elka-sulzer Re: Breivik symbolem zachodu 16.04.12, 22:12
            zachodniej zglinizny, ktora nie ma nic wspolnego z karmiona doustnie propaganda o zachodzie wspanialomyslnym, raju dla wszystkich ludzi.
            Usprawiedliwianiu terroryzmu Breivika nie ma konca bo wiado, mogl sie wqoorwic. Arabstwa mu sie tyle najechalo i jeszcze maja roszczenia ....

Arab nie ma prawa sie wqoorwic gdy go zachod co rusz najezdza, bombarduje, okupuje, terroryzuje, zaprowadza demokracje.
            Arab powinien cicho U SIEBIE siedziec i dziekowac bogu za wspanialomyslnosc zachodu.

Ciekawe czy Breivik by sie gdzies przesiedlil gdyby jego kraj co rusz byl demokratyzowany?

Jak widac mam jakies takie mysli nieuczesane...

• eva15 Elka, mylisz się z tym fenomenem Breivika 17.04.12, 00:52
              elka-sulzer napisała:

> zachodniej zglinizny, ktora nie ma nic wspolnego z karmiona doustnie propaganda
              > o zachodzie wspanialomyslnym, raju dla wszystkich ludzi.
              > Usprawiedliwianiu terroryzmu Breivika nie ma konca bo wiado, mogl sie wqoorwic.
              > Arabstwa mu sie tyle najechalo i jeszcze maja roszczenia ....

Nic z tych rzeczy. Atakowanie arabskich przybyszów nie jest w politycznym i medialnym maistreamnie przewidziane. Przybysze z innej (muzułmańskiej) kultury to oficjalnie cenny nabytek, wystarczy włączyć tv, radio, lub poczytać gazety, by to usłyszeć. Im więcrj ich przybywa, tym jest lepiej. Jak wiemy, społeczeństwa zachodnie się starzeją, nie mają dzieci i ktoś musi im zapewnić utrzymanie produkcji high- tech no i renty. A nikt tego nie zrobi lepiej niż przybysze żyjący z pomocy socjalnej. Breivik wg egzegezy mainstreamu służy za dobry powód, by wepchnąć wszelkie prawicowo- nacjonalne partie europejskie w narożnik. Każdy, kto wątpi w sens masowego napływu roszczeniowych analfabetów jest podejrzany o sympatie wręcz narodowo-socjalistyczne i koniec końców jest potencjalnym mordercą jak Breivik. Facet przydał się jak znalazł....

> Arab nie ma prawa sie wqoorwic gdy go zachod co rusz najezdza, bombarduje, okup
              > uje, terroryzuje, zaprowadza demokracje.
              > Arab powinien cicho U SIEBIE siedziec i dziekowac bogu za wspanialomyslnosc zac
              > hodu.
              > Ciekawe czy Breivik by sie gdzies przesiedlil gdyby jego kraj co rusz byl demokratyzowany?
              > Jak widac mam jakies takie mysli nieuczesane...

Twoje myśli są nieuczesane, ale słuszne. Najpierw napada się na te kraje, odbiera im się demokratyzowaniem prawo do życia, wpędza w nędzę i chaos, a później rzecz jasna powoduje się emigrację nabuzowanch religią analfabetów z innej epoki do Europy, w której nijak nie mogą sią odnaleźć i żyją z socjalu. Jednocześnie tłumaczy się tubylcom europejskim, że to dla nich dobrze, to ich rozwija.

Ktoś sobie jaja robi i z jednych i z drugich i jeszcze świetnie na tym zarabia.
              • kaczki.koniec sama jestes przybleda w Niemczech 17.04.12, 03:40
                polnische schweine niegdys, teraz polsnische schweine prywatnie. krytykujesz kogos, ty polski smieciu? szmata! i ku... polska
    • swiblowo To jest upadek zachodu. 16.04.12, 22:01
      www.youtube.com/watch?v=dcmNrwNCeUU
      i jak taki ma byc, niech go islam zaleje!
      • swiblowo Re:link 16.04.12, 22:02
        www.pch24.pl/dzieci-na-marszu-pederastow--deprawacja-mlodego-pokolenia-trwa,1698,i.html
        • bywszy1 Re:syjonistom jak syjonistom+ 16.04.12, 22:09
          ale badaczom kut.sow zydowskich powinno byc definitywnie.
        • igor_uk swiblowo. 16.04.12, 22:11
          przeciez ta parodia na "sprawieliwosc" i marsze zboczencow,to ta sama poprawnosc polityczna.
          • bywszy1 Re: czyz+ 16.04.12, 22:16
            to jest dziwne,ze pan ajgor jest wzorcem-etalonem
            zboczenca?
          • swiblowo Re: swiblowo. 16.04.12, 22:23
            Co parodia? Te dwadziescia lat, ktore mu grozi?
            Marsze zboczencow to poprawnosc polityczna? No Ty delikatny jestes...
            • igor_uk Re: swiblowo. 16.04.12, 22:44
              Nie tylko delikatny,a i wrazliwy.
              • swiblowo Re: swiblowo. 16.04.12, 22:48
                Raz tak, powstrzymam sie od potoku...z rynsztoku :))
    • bywszy1 Re: panie+ 16.04.12, 22:15
      a kto panu pomogl te
      dzieci
      zrobic?
      • swiblowo Spadaj bywszy 16.04.12, 22:25

• igor_uk Re: Spadaj bywszy 16.04.12, 22:51
          swiblowo,potraktuj go po chrzescijansku ,jako uposledzonego.
          • swiblowo Re: Spadaj bywszy 16.04.12, 22:54
            Wlasnie tak go traktuje. Ortodoksyjne podejscie.
          • bywszy1 Re: ajgor:Spadaj bywszy+ 16.04.12, 23:00
            a swiblowo tez nie wierzacy.
            wiec co to pochrzesciansku nie wie.
            A wie pan,panie ajgor,ze pan jest k.rwa histeryczna?
            Pamieta pan,jak pan wlosy w histerii z cudzej glowy wyrywal,udowadniajac,ze ja Zyd,mlodzierz socjaldemokratyczna powystrzelalem?
            widze panski obraz przed mymi oczyma jasnymi.
            A teraz niech pan donosi.
            Ale dla mnie i tak byl pan k....a,jest pan nia,i nia pan pozostanie.
        • bywszy1 Re: swiblowo:Spadaj bywszy+ 16.04.12, 22:54
          swiblowo,jak pan bada clonki rozrodcze zydowskie?
          Tylko w bibliotece,czy w praktyce tez?
          Na dotyk,na lizanie,na wachanie?
    • gosc_ze_smolenska Re: Breivik ,jako symbol upadku Zachodu. 16.04.12, 22:25
      to nie jest koniec swiata i nawet nie koniec zachodniej cywilizacji, tylko dowod niedoskonalosci kazdego panstwa i szczegolnie "specjalnych" organow majacych za zadanie zapobieganie zbrodni. Niestety podobne rzeczy doswiadczylismy kilkakrotnie na wlasnej skorze. Facio dostanie swoich 21 lat wiezienia, i swiat o nim zapomni, jak codziennie zapomina albo niezauwaza setki innych smierci w swiecie. Szkoda, ze rozprawy nie sa zamkniete tylko otwarte, co robi zbyteczna reklame temu psychopatowi. Bron Boze, to zrobi wrazenie na kolejnym idiocie, ktory by chcial pojsc w slady Brevika. Bo tak naprawde jakie rewelacje chca uslyszec widzowie?
      • swiblowo Re: Breivik ,jako symbol upadku Zachodu. 16.04.12, 22:32
        Racja z ta reklama. Прoтивнo bylo na to patrzec w tv.
      • igor_uk Re: Breivik ,jako symbol upadku Zachodu. 16.04.12, 22:59
        Nie jest tak wszystko prosto,jak to ty starasz sie pokazac.Brevik zabijal ludzi,poniewaz widzial w nich winnych.Dla niego to nie byli niewinne ofiary .On nie zabijal dla przyjemnosci,nie zabijal z zemsty.I jemu nie odbilo.On po prostu stwierdzil,ze to co go otacza,jest zgnile.I wiesz co w tym jest straszne? Ze on ma racje.I za nim moze pojsc rzesza niezadowolonych,ktore nie beda robic pogromy Zydow czy Arabow,a tylko zabijac swoje sasiedzi,widzac w nich winnych obecnej sytuacji.
        A wladzy temu tylko przygladaja sie i zostanowiaja sie,czy Brevik jest normalny.I nic nie zrobia,dopoki to wszystko nie wybuchnie.
        • bywszy1 Re: panie ajgor+ 16.04.12, 23:05
          to juz to nie ja,Zyd, zabijal tych dzieci?
          Cos nowego.

".I za nim moze pojsc rzesza niezadowolonych,ktore nie beda robic pogrom
          > y Zydow czy Arabow,a tylko zabijac swoje sasiedzi,widzac w nich winnych obecne
          > j sytuacji."-slusznie pan mysli.
          I takim jak pan beda jaja na paske malowac.
          A potem beda panskie zeby blyszczace(zlote?) wyrywac.
        • gosc_ze_smolenska Re: Breivik ,jako symbol upadku Zachodu. 17.04.12, 06:46
          >Brevik zabijal ludzi, poniewaz widzial w nich winnych.Dla niego to nie byli niewinne ofiary .On nie zabijal dla przyjemnosci,nie zabijal z zemsty.I jemu nie odbilo...
          Wlasnie stalo sie to, co wymieniles na koncu. Brevik jest psychopata i maniakiem, ktory na swoj sposob uklada swiat, usprawiedliwiajac swoje psychopatyczne i maniakalne zachowanie sie nacjonalistycznymi ideami, a ludzie chca uslyszec jakies rewelacje tego idioty i jego "zrozumiec". Najlepej to zaprosic na rozprawy sadowe z paru lokatorow z domu wariatow, oni bardzo dobrze wszystko wytlumacza i sie nawzajem uzupelnia. Co najmniej widzowie lepeij zrozumieja o co chodzi, a panstwo zaoszczedzi na adwokatach.
          A wladzy temu tylko przygladaja sie i zostanowiaja sie,czy Brevik jest normalny...
          To jest niestety jeden z mankamentow demokracji. Nawet psychopatow i debili zamyka sie dopiero na mocy prawomocnej decyzji sadowej. Nie rozumiem tylko, dlaczego w trybie publicznym. Co on musi powiedziec albo zrobic, zeby usatysfakcjonowac glodnych sensacji postronnych widzow?
          > I nic nie zrobia (wladzy - uwaga moja),dopoki to wszystko nie wybuchnie...
          Co Ty proponujesz zrobic? Wszystkich muslimow do getta? Czarny dla czarnych, bialy dla balych, albo dla bialych wszystko - dla czarnych getto? Zamknac wszystkie granice?
          • igor_uk Re: Breivik ,jako symbol upadku Zachodu. 17.04.12, 16:51
            Nic nie zrozumiales z tego,co napisalem.
            Moze to,co dzis okazalo sie w TVN-24,troche rozjasni tobie sytuacje. Bo,sadzac po temu co ty piszesz,to nie sledziles tego,co dzialalo sie na sale sadowej.Moze nie miales mozliwosci.
            Breivik: Ofiary nie były niewinnymi dziećmi

Zauwaz,ja pisalem swoj tekst wczoraj,a ten w TVN-24 okazal sie dopiero dzis. Moze czytaja nasz forum?
            • gosc_ze_smolenska Re: Breivik ,jako symbol upadku Zachodu. 17.04.12, 17:29
              Igor, wedlug mojego osobistego zdania Brevik jest maniakiem i psychopata, to wcale nie oznacza, ze on musi byc glupi. Absolutnie nie. Jak kazdy maniak on moze byc przebiegly, chytry oraz podchodzic do realizowania swoich pomyslow z fantazja i oryginalnoscia. On nawet moze usprawiedliwac swoje poglady pewnym podlozem ideologicznym. My probujemy zrozumiec i wytlumaczyc pomysly opetanca na podstawie zasad ogolnie przyjetych przez ludzkie spoleczenstwo naszej cywilizacji . Ale to jest pozabawione kazdego sensu, bo on nie jest czlowiekiem tego spoleczenstwa i tej cywilizacji: on jest chory. W rzeczywistosci moze go zrozumiec tylko taki samy opetaniec jak on. Ale czy my naprawde potrzebujemy tego zrozumienia. Mam na mysli ogol ludzi, nie specjalistow od medycyny. Dlatego kwestionuje sensownosc publicznego charakteru rozprawy sadowej. To w zadnym wypadku nie dotyczy specjalistow i ewentualnie poszkodowanych (jak ci ostatni beda chcieli).
              • igor_uk Re: Breivik ,jako symbol upadku Zachodu. 17.04.12, 17:47
                Napisalem w poscie,otwierajacym ten watek,te slowa:
                "Ogladajac dzis relacje z pierwszego posiedzenia norweskiego sadu i obserwujac zachowanie Brevika,mialem nieodparte wrazenie,ze zbilza sie koniec pewnej epoki w historii zachodniej cywilizacji . "
                Ty,w sumie,doszedles do tego samego (Dlatego kwestionuje sensownosc publicznego charakteru rozprawy sadowej..)
                Pokazywanie czegos takiego calemu Swiatu,to tylko propagowanie jego "nauki".Do tego te lzy,pokazywane na okraglo.
                • gosc_ze_smolenska Re: Breivik ,jako symbol upadku Zachodu. 17.04.12, 18:12
                  Igor, pewnego razu zapytalem kontrolera lotow na lotnisku w niemieckim Hahnie, czy nasz samolot, ktory mielismy odprawic, jest na podlocie do lotniska, na co on mi odpowiedzial: panie, samolot jest na podlocie do lotniska docelowego nawet juz w momencie wylotu z lotniska odlatowego.... mial racje. Mniej wiecej to samo z "koncem pewnej epoki ", czyli ona napewno kiedys sie skonczy, a jej koniec rozpoczyna sie w momencie jej "poczatku" :-). Jak chcemy, to zawsze znajdziemy "koniec jakiejs epoki". Ale to, ze taki "koniec epoki" zaznacza psychopata Brevik, jest moim zdaniem pewna(wielka) przesada, raczej z tym sie nie zgodze.
                  • igor_uk Re: Breivik ,jako symbol upadku Zachodu. 17.04.12, 18:26
                    Zalozylem nowy watek "Upadek Zachodu,poczatki",to moze bardziej zrozumiesz,o co mnie chodzi.
                    Brevik,to symbol i tego bede bronic.
                • elka-sulzer Re: Breivik ,jako symbol upadku Zachodu. 17.04.12, 18:16
                  Moim zdaniem Igor ta jego "nauka" nie wziela sie z niczego. Nie wiem jak w Norwegii ale w USA
                  Breiviki czerpia swoje natchnienie z mainstreamu, wystarczy tylko otworzyc mainstreamowe pisma z wynurzeniami roznych Podhoretzow, Kristoli ... czy wlaczyc tivi.
                  • igor_uk Elka,masz 100% racji. 17.04.12, 18:27
                    I o tym troche napisaleem ww nowym watku.
              • elka-sulzer Re: Breivik ,jako symbol upadku Zachodu. 17.04.12, 18:10
                gosciu, poruszasz aspekt calej tej "rozprawy", ktory tez mi nie daje spkoju
                • gosc_ze_smolenska Re: Breivik ,jako symbol upadku Zachodu. 17.04.12, 18:38
                  elka, bardzo rzadko ogladam amerykanska TV, w zwiazku z tym nie chcialbym sie wypowiadac o tym, co znam raczej powierzchownie. Ale generalnie nazywac prawicowy czy lewicowy nacjonalizm mainstreamem to jest raczej duza przesada. Gdyby to bylo maistreamem, to bysmy (swiat) chyba zyli nie w warunkach zlego pokoju tylko dobrej (a moze i zlej, bo globalnej) wojny, a czyny niejakiego Brevika uchodzilyby nie za cos koszmarnego i potwornego tylko za bohaterski czyn godny odznaczenia Gwiazda Zbawiciela Swiatowego
    • zwyczajny Gdyby B. był muzułmaninem i zabił niewiernych... 16.04.12, 23:13
      Miałby juz zapewnione 60 hurys i status bohatera i obrońcy wiary?
      • igor_uk Re: Gdyby B. był muzułmaninem i zabił niewiernych 16.04.12, 23:20
        Кoридoр бoльницы. Выхoдит ycтaвший дoктoр пocле мнoгoчacoвoй oперaции, cнимaет перчaтки и зaкyривaет. К немy пoдхoдит зaплaкaннaя женa прooперирoвaннoгo и c нетерпением cпрaшивaет:
        - Дoктoр! Кaк тaм мoй мyж!?
        - Оперaция прoшлa в целoм ycпешнo, нo еще денек дрyгoй oн пoлежит в oперaциoннoй, трoгaть егo не рекoмендyетcя, cocтoяние oчень неcтaбильнoе. Еcли вcе пoйдет хoрoшo, мы егo переведем в реaнимaцию и через две недели в пaлaтy для тяжелых бoльных. Нo вы caми пoнимaете в кaкoм пoлoжении cейчac нaхoдитcя нaшa клиникa - не хвaтaет перcoнaлa. Тaк чтo, милoчкa, вaм caмoй придетcя зa ним пoyхaживaть oкoлo меcяцa, yткy yнеcти-принеcти, пoкoрмить егo и вcе тaкoе.
        Женa нaчинaет впaдaть в иcтерикy, a дoктoр прoдoлжaет:
        - Нy a пoтoм мы вac oпределим в хoрoший caнaтoрий, нo я дoлжен чеcтнo зaявить, вcе этo вaм выльетcя в кoпеечкy. Сaнaтoрнoе лечение cейчac oчень дoрoгo cтoит. Нy a пoтoм зaберете егo дoмoй, нo хoдить oн yже не cмoжет, дa и вooбще двигaтьcя. Дoведя женщинy дo предoбмoрoчнoгo cocтoяния, дoктoр c yлыбкoй вocклицaет, пoхлoпывaя ее пo плечy:
        - Дa шyчy я. Умер oн, yмер!
    • marek-zakrzewski Brevik to potwór polityką karmiony. Stał się 16.04.12, 23:28
      ofiarą ideologii podziału. To przyniosło tylko cierpienie - ludziom których zabił, ich rodzinom oraz jemu samemu.
    • asmall4 Re: Breivik ,jako symbol upadku Zachodu. 16.04.12, 23:37
      W Rosji takich Brevików półoficjalnie wspiera państwo.
      • elka-sulzer Re: Breivik ,jako symbol upadku Zachodu. 17.04.12, 00:00
        asmall4 napisał:

> W Rosji takich Brevików półoficjalnie wspiera państwo.

Sluchaj asmall, nikogo nie dziwi ze w "Rosji takich Brevikow poloficjalnie wspiera panstwo", wszak wszystkim wiadomo, ze Rosja to imperium zla, w przeciwienstwie oczywiscie, do imperium dobra gdzie wsperanie takich Breivikow uchodzi, czy jest wrecz wskazane.
        Dotarlo? Czy jeszcze bardziej lopatologicznie ci trzeba.
        To teraz badz grzecznym chlopczykiem, zrob siusiu, paciorek i spac.
    • yurek11111 igorczik,Brevik nie jest zadnym symbolem... 17.04.12, 01:33

tym bardziej Zachodu,ot taki jeden ,ktoremu sie poprzestawialo pod sufitem,i powinien byc dawno zlikwidowany np. przy probie ucieczki,zeby igorczikopodobni nie mogli glupich watkow zakladac....
      • kylax1 Typowy islamofil. 17.04.12, 02:06
        Prawa przestrzegać, bo kor(w)an w Niemczech można rozdawać, ale Breivik niech zginie podczas "próby ucieczki" i tu już jakoś prawo chcesz łamać.
        • yurek11111 Re: Typowy islamofil. 17.04.12, 02:13
          Ksiazka czy to jak piszesz korwan,czy to jak ja po tobie okreslam torwan, to tylko ksiazka,i decyzje co z tym zrobic,kazdy podejmie indywidualnie po jej ewentualnym przeczytaniu , a Brevik to bandzior ,ktory ma krew niewinnych na lapskach , i tak jak on lamal prawo,tak prawo powinno byc stosowane do niego....
          PS,sorki kylax ze zapomnialem ciebie umiescic na liscie hasbarowcow.... :-))))))))))))
          • kylax1 Tym Norwegia różni się od Polski. 17.04.12, 02:20
            Tam prawa przestrzega się nawet w stosunku do mordercy. W Polsce jest kasta nietykalnych katabasów i ich znajomych.
            • yurek11111 Tym Norwegia różni się od Polski,ze Brevik... 17.04.12, 02:24
              takiej masakry w Polsce nie dokonal i gdyby w Polsce siedzial to by juz wisial, co wszystko swiadczy na korzysc Polski....
              • kylax1 Fakt, świadkowie w Polsce regularnie popełniają 17.04.12, 02:34
                "samobójstwa". Typowe dla kraju o stepowej mentalności.
            • przyjacielameryki Re: Tym Norwegia różni się od Polski. 17.04.12, 08:38
              kylax1 napisał:

> Tam prawa przestrzega się nawet w stosunku do mordercy. W Polsce jest kasta nie
              > tykalnych katabasów i ich znajomych.

Tam też w imię prawa odbiera się dzieci innym rodzinom bez żadnego zasadniczego powodu a hitlerowcy zgodnie z "prawem" chcieli wymordować wszystkich Żydów(takie faktycznie było prawo w Niemczech hitlerowskich), więc w przyszłości trochę dłużej zastanawiaj się w formułowaniu swoich przemyśleń. Warto tez zwrócić uwagę, że w tej "prawej" Norwegii wcześniejsza grupa psychiatrów i psychologów orzekła niepoczytalność Brevika co mogło spowodować, że w ogóle nie byłby sądzony.
              Owszem, prawo, demokracja, wolność to esencja ustrojów zachodnich ale to otwarcie i ten humanizm zaczynają przegrywać z bezwzględnością i często barbarzyństwem świata zewnętrznego - tego niezachodniego!!! I pojawia się pytanie jak z tym światem walczyć???? Ile szumu zrobili różni prawi i demokratyczni parlamentarzyści wobec rzekomych polskich tajnych więzień CIA gdzie rzekomo torturowano Talibów. A gdyby nawet to co??? Jak inaczej mozna walczyć z tym badziewiem???
              Powiesz, że prawem i humanizmem???
      • igor_uk jureczek. 17.04.12, 16:52
        jestes tak bezdenne glupi,ze dziwie sie,ze potrafisz pisac,chociaz i bez sensu.
        • yurek11111 igorczik,to jest nudne powtarzanie sie....:-)))))) 17.04.12, 18:19
          igorczik,twoja subiektywna opinie klauna na moj temat znam,pisz na temat albo wcale,no chyba ze chodzi ci o nabijanie ilosci wpisow w watku,bez wzgledu na ich wartosc merytoryczna,co jest charakterystyczne dla klaunow...:-)))))))))))))
          • igor_uk yureczek. 17.04.12, 18:29
            Wybacz,ale to nie moja wina,ze jestes takim,jakim jestes.
            Nu nie dal cie pan Bog rozumu,musisz z tym jakas zyc.
            Pa.
            • yurek11111 igorczik,bozia mi proponowala.... 17.04.12, 21:15

...taki rozumek jak twoj,podziekowalem,wyjasniajac ze juz wole byc "glupim"....

PS.:Wybaczam ci wszystko... :-)))))))))))))))))))))))))))))))

igor_uk napisał:

> Wybacz,ale to nie moja wina,ze jestes takim,jakim jestes.
              > Nu nie dal cie pan Bog rozumu,musisz z tym jakas zyc.
              > Pa.
    • tytus_staropolski @ uk-igor-53 17.04.12, 02:20
      Czy moglbys zdradzic w jakiej czesci UK mieszkasz? Spytalbym sie rowniez o miasto, ale chyba bys nie odpowiedzial.
      • misterpee Re: Nocna zmiana dziala w komplecie 17.04.12, 04:49
        watek jest wazny latego pyskuja na calego, zawziecie, bez umiaru, nawet kropka nie widzi, nie slyszy , taka jet potrzeba. Brewik gdzoies dostal rozkazy, w Polsce i Bialorusi mial zaopatrzenie wiadomo od kogo, juego memorialy tez byly pisane pd czyjes dyktando. Trzeba wiec powiedziec - Putin i Rosja staly za Brevikem , przeciez nie mozna oczywistym wnioskom dac moznosc publikacji.
      • przyjacielameryki Re: @ uk-igor-53 17.04.12, 08:26
        tytus_staropolski napisał:

> Czy moglbys zdradzic w jakiej czesci UK mieszkasz? Spytalbym sie rowniez o mia
        > sto, ale chyba bys nie odpowiedzial.

Wcale nie jest takie pewne, ze mieszka w Anglii i ma żonę Polkę. Tak tylko twierdzi.
        • bywszy1 Re: @ uk-igor-53+ 17.04.12, 08:45
          a diabli go wiedza.
          Ten pan(i tez nie pewne) jesst od przyrody mitomanem(mitomanka)
        • asmall4 Re: @ uk-igor-53 17.04.12, 13:44
          > Wcale nie jest takie pewne, ze mieszka w Anglii i ma żonę Polkę. Tak tylko twie
          > rdzi.

Dokładnie jak piszesz. Każdy web_brygadzista ma swoja legendę.
          "“Foreigners” in the Brigade" polecam
          lrtranslations.blogspot.com/2007/02/commissars-of-internet.html
        • blueelvic A to ciekawe spostrzezenia:)) 17.04.12, 15:40
          jw.
      • igor_uk Re: @ uk-igor-53 17.04.12, 16:53
        Norwich,Hrabstwo Norfolk.
    • bywszy1 Re: znowu pan ajgor w cudze piersi sie bije+ 17.04.12, 08:35
      Kiedys ten ......... ajgor,jak baba histeryczna,z cudzej glowy wlosy wyrywajac,udowadnial,ze ja Zyd,osobiscie wyprawilem Pana Breiwika do mordowania dzieci socjaldemokratycznych.
      Teraz ten ......... bije sie w cudze piersi,jzeli chodzi o Katyn:
      Kaszebe,ja juz nie wierze w to,ze Polakam chodzi o prawde i o tych nieszczesnikach,ktory zgineli w tych nieludzkich czasach.
      podejrzewam,ze Swiat juz rowniez ma dosc tego biadolenia.
      Zydzi wszystkich zameczyli Holokaustem,a Polace Katyniem".

Tylko,ze znajac jego znakomita znajamosc jezyka polskiego,nie jest zrozumiale czy:
      to Zydzi wszystkich zameczyli Holokaustem,a Polakow szczegolnie-Katyniem.
      Czy za meczenie Holokaustem oskarzaZydow,a Polakow Katyniem?
      Nawt Sopromatem(wytrzymaloscia materialow) sie pochwalil.
      Tylko gebe o zydowskie tylki wyciera niestrudzenie.
      Ale to nic.Syn ojca z wermachtu(Kaszebe) mu wybaczyl.

Ale,z innej beczki.
      Ajgor:
      I wiesz co w tym jest straszne? Ze on ma racje.I za nim moze pojsc rzesza niezadowolonych,ktore nie beda robic pogromy Zydow czy Arabow,a tylko zabijac swoje sasiedzi,widzac w nich winnych obecnej sytuacji.
      Juz czekam na ta radosna chwili,gdy te osobniki z nozami w zebach po ulicach latac beda.
      Kacapow lapac.I na paske jajca im beda malowac.
      Ot to bedzie radosc i wesele!
    • gosc88 Breivik dokonal samosadu. A to powinno byc 17.04.12, 18:15
      - i mam nadzieje jest - niedopuszczalne i sprzeczne z jakimkolwiek prawem w kazdym kraju na swiecie.

Samosad to element anarchii i bezprawia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka