Dodaj do ulubionych

Maladcy - nie przykro wam ?

10.05.12, 19:14
oddaliscie
Pribaltiku, Bielarus, Ukrainu
ze o Polsze - nie wspomne.

oddacie Finom - Finski Vyborg.
oddacie Kaliningrad
oddacie rumunska Moldawie
i gruzinska Ostetie pld.

a potem porozmawiamy.
Obserwuj wątek
    • igor_uk jasiu. 10.05.12, 19:18
      A wlasna glowa jest tobie potrzebna tylko dla tego,zeby miala otwor gebowy,do ktorego wlewasz koszerne swinstwo?

p.s. Nic nie oddamy,malo tego,zrobimy wsyystko,zeby Warszawa ponownie stala stolica gubernii,w skladzie Imperium Rosyjski.
      • j-k Goria... 10.05.12, 19:25
        Czecznia i Dagestan nas Jewropiejcow - nie zanimajet.

Zrozumiesz to wreszcie ?
        • igor_uk Jasiu. 10.05.12, 19:28
          Odstaw koszerna.Posluchaj rade mlodszego,ale madrzejszego i bardziej doswiadczonego kolege z foruma "Swiat".
    • asmall4 Re: Maladcy - nie przykro wam ? 10.05.12, 19:20
      I Kuryle Japonii.
      • j-k tak, ale tylko polowe 10.05.12, 19:26
        asmall4 napisał:
        > I Kuryle Japonii.

- tu ode na Kompromis.
    • romrus Re: Maladcy - nie przykro wam ? 10.05.12, 19:29
      j-k napisał:
      > oddacie Finom - Finski Vyborg

Finnowie nie prosza

> oddacie Kaliningrad

Niemcy nie prosza

> oddacie rumunska Moldawie

Moldawanie nie chca

> i gruzinska Ostetie pld.

Naewt nie mysl o tym.

> a potem porozmawiamy.

Wiesz dlaczego Polacy tak czesto dostawali w d@pe?
      Bo maja przyzwyczajenie wpiepszac sie nie w swoi sprawy.

Jak bedziecie za duzo gadac o Kalinigradzie, oddacie Danzig, Breslau, Stettin i Gruneberg.

A potem porozmawiamy.
      • j-k cabbareee :) 10.05.12, 19:37
        romrus napisał:

> Finnowie nie prosza

- prosza, prosza :)
        >
        > > oddacie Kaliningrad

> > Niemcy nie prosza

Giermancy nie .ale my prosimy :)
        >
        >
        > > oddacie rumunska Moldawie
        >
        > Moldawanie nie chca.

nie. chca tylko wasza wynoche stad i oddanie Transistrii Ukrainie - jak do 1940 :)
        >
        > Naewt nie mysl o tym.
        >
        > > a potem porozmawiamy.
        >
        > Wiesz dlaczego Polacy tak czesto dostawali w d@pe?
        > Bo maja przyzwyczajenie wpiepszac sie nie w swoi sprawy.
        >

- swietnie to oddaje wasza obecnosc w osetii pld :)))

> Jak bedziecie za duzo gadac o Kalinigradzie, oddacie Danzig, Breslau, Stettin i
        > Gruneberg.

licz te rakiety - co wam spadaja
        wyjazd zydowskich naukowcow z CCCP po 1990
        spowoduje, ze niedlugo zegarka nie bedziecie potrafili zlozyc.

czego wam nie zycze.

>
        >
        > A potem porozmawiamy.
        • romrus Nie cabbareee, tylko cyrk 10.05.12, 19:57
          j-k napisał:
          > Giermancy nie .ale my prosimy :)

Z jakiej niby racji zebrasz o Kalingrad?

Naiwpierw oddac Danzig, Breslau, Stettin i Gruneberg Niemcam, potem pieprzyc swoi bzdury.
          • j-k Rassijanie tam mieszkajacy sami o to prosza 10.05.12, 20:20
            ciekawe - co ?
            • walter622 Jasiu, znów "agurcy" ??? 10.05.12, 20:28
              j-k napisał:
              > Rassijanie tam mieszkajacy sami o to prosza

Jasiu, obowiązkowo napisz, że proszą popijając "wadkoj", zagryzając "agurcami" i wpatrując się w "tichij akean" -:)))))))
              Jak zwykle bajdurzysz - to chyba z powodu reklamowania na tym forum koszera ???

"Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
              Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz)
              • j-k Polsza-kaliningrad 10.05.12, 20:32
                www.tvpparlament.pl/aktualnosci/polskakaliningrad-od-czerwca-bez-wiz/5885914
                dobraj noczi
                • walter622 Re: Polsza-kaliningrad 10.05.12, 20:42

Chcesz powiedzieć, że mieszkańcy województwa warmińsko-pomorskiego nareszcie będą mieli jakieś zajęcie (szmuglowanie przez granicę wódki i papierosów, a dla bardziej ambitnych - robota na budowach w Kaliningradzie) ?
                  Polecam ostatnia mapkę:
                  www.wiking.edu.pl/article.php?id=269
                  **************************************************************
                  "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
                  • borrka Chcesz Wania powiedziec... 10.05.12, 22:59
                    Ze wreszcie skoncza dom sowietow w Kaliningradzie i bedzie robota na budowie ?
                    Nie wierze.
                    Od wizyty Szredera, gdy wstawiono w ruine atrapy okien, nic sie dzieje.
                    W Kaliningradzie beda jedynie prace rozbiorkowe.
                    Polowa miasteczek i wsi z przedwojennych map, juz praktycznie nie istnieje.
                    To obraz apokalipsy.
                    • walter622 Nie musisz 11.05.12, 07:53
                      borrka napisał:
                      > Nie wierze.

Nie musisz. Co najwyżej możesz się spytać swoich rodaków, których tam jest sporo i są
                      najtańszą siłą roboczą. Tuzin banderowców można mieć w cenie jednego Tadżyka czy jakiegoś innego Murzyna. O Chińczykach nawet nie wspominam - ich przeciętna pensja to równowartość zarobków z trzech, może czterech tuzinów borratów/banderowców -:)))))))

• wojciech.2345 Re: Nie musisz 11.05.12, 09:59
                        walter622 napisał:
                        > Nie musisz. Co najwyżej możesz się spytać swoich rodaków, których tam jest sporo i są
                        > najtańszą siłą roboczą.
                        ------------------------------------
                        Uprawiają tam ugory?

Interesujące.
                  • wojciech.2345 Re: Polsza-kaliningrad 10.05.12, 23:55
                    walter622 napisał:
                    > Chcesz powiedzieć, że mieszkańcy województwa warmińsko-pomorskiego nareszcie bę
                    > dą mieli jakieś zajęcie ....
                    --------------------------------------------
                    W Kaliningradzie są potężne plantacje łopianu i pokrzyw.
                    Myślę, że jest sporo roboty w tych agrogospodarstwach.

Ciekawe ile płacą za godzinę?
                    • misterpee Re: przyklad oddawania powinien 11.05.12, 00:11
                      wyjsc od przykladowej demokracji:
                      1. palestyna dla palestynczykow, a chazarzy do chazari
                      2. wolne Porto Rico
                      3. Texas, Kalifornia, Arizona, Nowy Meksyk, Colorado, Newada itd do Meksyku
                      4. Manhattan i cos wiecej dla Indian
                      5. Slask i Opole dla.... Czech
                      6. Czechy Niemcom
                      7.Niemcy Francuzom
                      8. Francja Anglikom,
                      9. Anglia - Vikingom
                      10. Vikingowie - Indo-Europejczykom z Afganistanu
                      11. Afganczycy - Adamamowi i Ewie , a potem Panu Bogu,

Jezeli Januszek nie widzi tej logiki to musi miec doktorat z glupoty.
                      • wojciech.2345 bezkresne ugory 11.05.12, 09:39
                        MP,
                        znalezione w Internecie.

"Z Kaliningradu jechałem na wschód, na Litwę i wtedy zobaczyłem to, co jest poza tym miastem - bezkresne ugory (to było lato), żadnych gospodarstw, domów, pól uprawnych, nieliczne miejscowości przerażająco biedne i zaniedbane, niczym na krańcach Ameryki Południowej. Czysta rozpacz. "
                        • darekvtb Obwod kaliningradzki 11.05.12, 10:12
                          Kaliningrad
                          • wojciech.2345 Re: Obwod kaliningradzki 11.05.12, 10:18
                            wystarczy?
                            • asmall4 Re: Obwod kaliningradzki 11.05.12, 11:29
                              OMG
                            • darekvtb Re: Obwod kaliningradzki 11.05.12, 12:16
                              Zdjecia to przedruk z rosyjskich stron. Dokladnie te same zdjecia widzialem jakis rok temu z tekstem na temat przekazywania zabytkowych budynkow przedsiebiorcom do remontu i wykorzystania. Nawet moja znajoma zastanawia sie nad takim wariantem (ma dom i kilka hektarow w Obwodzie). Klimat jest tam lagodniejszy niz w Moskwie i morze..
                              • darekvtb P.S. 11.05.12, 12:19
                                Kilka lat spedzilem w Gizycku. Zapewniam ze takich zdjec mozna nazbierac i po polskiej stronie granicy..
                                • borrka Zwyczjnie klamiesz. 11.05.12, 16:22
                                  Mazurskie, biedne, popegeerowskie tereny przygraniczne, wygladaja w porownaniu z Obwodem Kaliningradzkim, niczym Beverly Hills na Gwiazdke.
                                  Powoli i tam zaczyna docierac turystyka z bogatej Warszawy.

Obwod, jesli idzie o stopien zaniedbania, mozna porownac z niektorymi rejonami Uralu.
                                  Cywilizacja cofnela sie do Jacwingow :)
                                • j-k Kaliningrad ante portas :) 11.05.12, 16:58
                                  darekvtb napisał:
                                  > Kilka lat spedzilem w Gizycku. Zapewniam ze takich zdjec mozna nazbierac i po p
                                  > olskiej stronie granicy..

A ja kilka lat spedzilem w Kaliningradzie (1991-98) naturalnie, nie na okraglo, ale regularnie bywalem (bo musialem) tam 2 razy do roku.

Sytuacja tego obwodu pogarszala sie z roku na rok.
                                  Domy (nieremontowane) popadaly w ruine.
                                  Gdy relatywnie biedne (jak na Polske) Warmia i Mazury pieknialy z roku na rok.

• wojciech.2345 Re: Obwod kaliningradzki 11.05.12, 12:19
                                Kłamiesz Ty i Albin622.
                                Tam ziemia leży odłogiem.

Ten region ulega degradacji.
                                • j-k niezupelnie - Woytek 11.05.12, 14:48
                                  wojciech.2345 napisał:

> Kłamiesz Ty i Albin622.
                                  > Tam ziemia leży odłogiem.
                                  >
                                  > Ten region ulega degradacji.

- Niezupelnie , Woytek.
                                  Juz ulegl do 1990.
                                  potem do 2010 - byla stagnacja.
                                  a teraz przemysliwuja - co dalej :)
                                • romrus Frustraci na posterunku 11.05.12, 15:48
                                  wojciech.2345 napisał:
                                  > Kłamiesz Ty i Albin622.
                                  > Tam ziemia leży odłogiem.
                                  > Ten region ulega degradacji.

A co was obchodzi obwod Kaliningradzski?

Macie pretenzji do Stalina ze nie oddal wam razem z Danzigem?

Za pozdno plakac, waszym nie bedzie nigdy.

Zajmicie sie swoimi sprawami i w domu posprzatajcie, lepiej wyjdziecie, niz o Kalingrad tu zebrac.
                                  • wojciech.2345 Re: Frustraci na posterunku 11.05.12, 15:56
                                    Bawisz się w ocenę forumowiczów.
                                    No więc ja tez to zrobię.

Dawno nie widziałem takich kłamców na forum jak czekiści.
                                    • romrus Re: Frustraci na posterunku 11.05.12, 16:04
                                      wojciech.2345 napisał:
                                      > Bawisz się w ocenę forumowiczów.
                                      > No więc ja tez to zrobię.
                                      > Dawno nie widziałem takich kłamców na forum jak czekiści.

O mnie chodzi?

W czym sklamalem? Danzig wam nie Stalin oddal?
                                      • wojciech.2345 Re: Frustraci na posterunku 11.05.12, 16:08
                                        To jest ocena Waszych występów na forum.
                                        I do tego brak jakiegokolwiek wstydu.
                                        • romrus Re: Frustraci na posterunku 11.05.12, 16:23
                                          wojciech.2345 napisał:
                                          > To jest ocena Waszych występów na forum.
                                          > I do tego brak jakiegokolwiek wstydu.

Wstydu?

Oddajcie Niemcom Danzig, Stettin i Breslau, potem piszcie o Kalingradzie.
                                          • wojciech.2345 Re: Frustraci na posterunku 11.05.12, 16:31
                                            Romrus,
                                            Stalin poprzesuwał granice by być potem ich gwarantem.
                                            Chciał skłócić narody.
                                            Rosja żyje z kłótni i niezgody.

Sorry, ale z tego nic dobrego nie będzie.
                                            Zawsze będziecie biedni.
                                            • romrus Re: Frustraci na posterunku 11.05.12, 16:36
                                              wojciech.2345 napisał:
                                              > Zawsze będziecie biedni.

Nie jestem.
                                              • wojciech.2345 Re: Frustraci na posterunku 11.05.12, 16:42
                                                romrus napisał:

> wojciech.2345 napisał:
                                                > > Zawsze będziecie biedni.
                                                >
                                                > Nie jestem.
                                                --------------------
                                                Gdybyś musiał oddać mi równowartość kilku carskich 500 rublowych
                                                banknotów, to chyba byłbyś biedny.

Jak myślisz?
                                                • romrus Re: Frustraci na posterunku 11.05.12, 16:47
                                                  wojciech.2345 napisał:
                                                  > Gdybyś musiał oddać mi równowartość kilku carskich 500 rublowych banknotów, to chyba byłbyś biedny.
                                                  > Jak myślisz?

Moge oddac.
                                                  PRL-owskimi zlotowkami po kursu rubla transferowego:-)
                                                  • wojciech.2345 Re: Frustraci na posterunku 11.05.12, 16:50
                                                    Mówisz jak Rosjanin.
                                                    Nie oddasz, ale tym co ja mam powinienem się z Tobą podzielić.

Wy nie jesteście mężczyznami,
                                                    Wy jesteście takie duże dzieci.
                                                  • romrus Re: Frustraci na posterunku 11.05.12, 17:10
                                                    wojciech.2345 napisał:
                                                    > Mówisz jak Rosjanin.
                                                    > Nie oddasz, ale tym co ja mam powinienem się z Tobą podzielić.

Chory jestes.
                                                    Z jakiej niby racji mam placic za carski banknoty?
                                                    Gdzie pisalem ze Ty musis ze mna czyms podzielic?
                                                    Czym Ty w ogole mozesz ze mna podzielic?

> Wy nie jesteście mężczyznami,
                                                    > Wy jesteście takie duże dzieci.

Ale jaja!

Caly watek jest poswiecony temu jak Polacy placza o zlym stanie obcych, odbitych przez Rosjanli u Niemcow, terenow, bo bardzo chceli by ty tereny miec, ale maja za krotki lapki.

Jeszcze raz, zajmicie sie SWOIMI sprawami, do Kalingradu macie tyle, ile do Jamajki.
                                                  • wojciech.2345 Re: Frustraci na posterunku 11.05.12, 17:12
                                                    romrus napisał:
                                                    > Ale jaja!
                                                    -------------------------
                                                    Zgadza się "jaja".
                                                  • j-k Komsomol tez na posterunku i to od 1525. 11.05.12, 17:23
                                                    romrus napisał:

>
                                                    > Caly watek jest poswiecony temu jak Polacy placza o zlym stanie obcych, odbityc
                                                    > h przez Rosjanli u Niemcow, terenow, bo bardzo chceli by ty tereny miec, ale ma
                                                    > ja za krotki lapki.

- caly czas przyznaje , ze do Dagestanu (patrze zdjecie) - to ja nic nie mam.
                                                    caucasus.wikispaces.com/Dagestan+Outlook
                                                    >
                                                    > Jeszcze raz, zajmicie sie SWOIMI sprawami,

wlasnie to robimy:
                                                    "Wydarzenia związane z hołdem pruskim 1525 zlikwidowały państwo krzyżackie, czyniąc jego spadkobiercę, świeckie państwo pruskie, krajem zależnym od Polski"
                                                    pl.wikipedia.org/wiki/Ho%C5%82d_pruski
                                                  • romrus A dlaczego koniecznie 1525? Proponuje 1795. 11.05.12, 17:52
                                                    j-k napisał:
                                                    > wlasnie to robimy:
                                                    > "Wydarzenia związane z hołdem pruskim 1525 zlikwidowały państwo krzyżackie, czyniąc jego spadkobiercę, świeckie państwo pruskie, krajem zależnym od Polski"

Zaleznym?
                                                    A Warszawa byla stolica rosijskiej gubernii. Moze ten stan rzeczy powrocic?
                                                    Wy sie pare razy dorobiliscie, ze Polska zniknela z mapy.
                                                    Nic was nie uczy.
                                                  • borrka Dorobilismy sie raz... 11.05.12, 19:00
                                                    No, niech bedzie poltora raza - liczac 1939, ale istotnie na dlugo.

I to nas jak najbardziej nauczylo, co jest zrodlem zla w Europie:
                                                    Nieudolnie rzadzone panstwo Rosjan.

Dosc dlugo rzadzili Wami Niemcy (carowie) i efekt byl tez mierny.
                                                    Ale na dobre zaczelo sie w 1917 roku.
                                                    Urzadziliscie swiatu taka impreze, ze powinno sie Was razem z Lajka na ksiezyc wystrzelic.
                                                    Ale Wy o tym wiecie i instynkt samozachowawczy kaze sie zbroic po zeby.
                                                    Jednak ostatni rozpad byl optymistyczny.
                                                    Kiedy powtorka z rozrywki ?
                                                  • romrus Re: Dorobilismy sie raz... 11.05.12, 19:09
                                                    borrka napisał:
                                                    > No, niech bedzie poltora raza - liczac 1939, ale istotnie na dlugo.

W sensie historycznym moze i nie dlugo:-)
                                                    "Периoд oтcyтcтвия гocyдaрcтвеннocти (1795—1918)
                                                    Бoлее cтoлетия Пoльшa не имелa coбcтвеннoй гocyдaрcтвеннocти, пoльcкие земли нaхoдилиcь в cocтaве дрyгих гocyдaрcтв".

> Urzadziliscie swiatu taka impreze, ze powinno sie Was razem z Lajka na ksiezyc wystrzelic.

Za krotki lapki.

> Jednak ostatni rozpad byl optymistyczny.
                                                    > Kiedy powtorka z rozrywki ?

Rozpad Ukrainy?
                                                    Wkotce.
                                                  • wojciech.2345 Re: Dorobilismy sie raz... 11.05.12, 19:16
                                                    romrus napisał:
                                                    > Rozpad Ukrainy?
                                                    > Wkotce.
                                                    -------------------------
                                                    Oj naiwny Ty naiwny.
                                                    Ukraina nie dla Was.
                                                  • romrus Re: Dorobilismy sie raz... 11.05.12, 20:22
                                                    wojciech.2345 napisał:
                                                    > Oj naiwny Ty naiwny.
                                                    > Ukraina nie dla Was.

To Ty naiwny, bo nikt oprocz Polski, a ni Rosja, a ni UE, Ukrainy nie chce.
                                                    Polska chce, ale chce zeby za to zaplacili Niemcy, a tego nie bedzie.

Rozpad nastapi naturalnie, bo pogodzic oszolomow-banderowcow z Zachodu z gornikami ze Wschodem w jednym panstwie sie nie da.

Krym zabierzeme i po sprawie.
                                                    Galicje mozecie sie zabrac.
                                                  • j-k zapewne. 11.05.12, 21:36
                                                    romrus napisał:

> > Krym zabierzeme i po sprawie.
                                                    > Galicje mozecie sie zabrac.

dziekujemy.
                                                    byle to powiedziec w latach 1938/39
                                                    teraz juz odrobine ta pozno.
                                                    w przetargu - pozostaje wam tylko Kaliningrad / Krolewiec
                                                  • romrus Re: zapewne. 11.05.12, 21:47
                                                    j-k napisał:
                                                    > w przetargu - pozostaje wam tylko Kaliningrad / Krolewiec

W przetargu z kim i o czym?
                                                    Z Toba? Brac nastepna Koszerna czy nie?
                                                    Daj sie spokoj.
                                                    Zadnych przetargow.
                                                  • wojciech.2345 Re: Dorobilismy sie raz... 11.05.12, 21:36
                                                    romrus napisał:
                                                    > Krym zabierzeme i po sprawie.
                                                    -----------------
                                                    LOL.
                                                    ------------------
                                                    > Galicje mozecie sie zabrac.
                                                    ----------------
                                                    Nie chcemy.

Rozumiesz?
                                                    Wątpię.
                                                  • romrus Re: Dorobilismy sie raz... 11.05.12, 21:46
                                                    wojciech.2345 napisał:
                                                    > Nie chcemy.
                                                    > Rozumiesz?
                                                    > Wątpię.

Watpie ze nie chcecie.
                                                    www.youtube.com/watch?v=v1C0sWtyje8
                                                    www.youtube.com/watch?v=QwIXA5nCySc
                                                  • wojciech.2345 Re: Dorobilismy sie raz... 11.05.12, 21:49
                                                    romrus napisał:

> wojciech.2345 napisał:
                                                    > > Nie chcemy.
                                                    > > Rozumiesz?
                                                    > > Wątpię.
                                                    >
                                                    > Watpie ze nie chcecie.
                                                    > www.youtube.com/watch?v=v1C0sWtyje8
                                                    > www.youtube.com/watch?v=QwIXA5nCySc
                                                    ----------------------------
                                                    Kompletnie nie rozumiesz ani Polski, ani Europy.
                                                    Myślałem, że jedynie Aleksander z Syberii tego nie potrafi.

Ty także.
                                                  • romrus Re: Dorobilismy sie raz... 11.05.12, 22:12
                                                    wojciech.2345 napisał:
                                                    > Kompletnie nie rozumiesz ani Polski, ani Europy.
                                                    > Myślałem, że jedynie Aleksander z Syberii tego nie potrafi.
                                                    > Ty także.

Juz pisalesz ty swoi mundrosci, jakos mi twoje zdanie nie martwi.
                                                    Wszystcy waszy intencji widac za kilometr.
                                                  • wojciech.2345 Re: Dorobilismy sie raz... 11.05.12, 22:15
                                                    romrus napisał:
                                                    > Juz pisalesz ty swoi mundrosci, jakos mi twoje zdanie nie martwi.
                                                    > Wszystcy waszy intencji widac za kilometr.
                                                    ---------------------
                                                    Polanie uprawiają rolę.
                                                    Nie dokuczają innym.

Ucz się od Polaków.
                                                  • romrus Re: Dorobilismy sie raz... 11.05.12, 22:20
                                                    wojciech.2345 napisał:
                                                    > Polanie uprawiają rolę.
                                                    > Nie dokuczają innym.
                                                    > Ucz się od Polaków.

Przy okazji, Wojtku.

Polanskiego czy sarmatskiego pochodzenia jestesz?
                                                  • wojciech.2345 Re: Dorobilismy sie raz... 11.05.12, 22:24
                                                    romrus napisał:
                                                    > Przy okazji, Wojtku.
                                                    >
                                                    > Polanskiego czy sarmatskiego pochodzenia jestesz?
                                                    -----------------
                                                    W 7/8 jestem Polakiem i w 1/8 Litwinem.
                                                  • romrus Re: Dorobilismy sie raz... 11.05.12, 22:54
                                                    wojciech.2345 napisał:
                                                    > W 7/8 jestem Polakiem i w 1/8 Litwinem.

Ile w tych 7/8 Sarmatow?
                                                  • bywszy1 Re:panie romrus,a tak z ciekawosci?+ 12.05.12, 14:48
                                                    romrus napisał:

Przy okazji, Wojtku.
                                                    >
                                                    > Polanskiego czy sarmatskiego pochodzenia jestesz?
                                                    <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                                                    czy pan jest pewny pochodzenia swego?
                                                    A zreszta jakiego?
                                      • j-k Danzigu Stalin nam nie oddal. 11.05.12, 17:05
                                        romrus napisał:
                                        > W czym sklamalem? Danzig wam nie Stalin oddal?

Sklamales.
                                        Danzig od 1918 juz nie byl niemiecki i nalezal do polskiego obszaru celnego.
                                        Stalin nie musial go nam zatem oddawac.
                                        Danzig/Gdansk sami sobie wzielismy.

PS. Nawet nazwa Danzig nie jest pochodzenia niemieckiego.
                                        Jest pochodzenia dunskiego: - Dansk.
                                  • j-k radzilbym sie martwic o Czecznie i Tuwe... 11.05.12, 17:01
                                    romrus napisał:

> Macie pretenzji do Stalina ze nie oddal wam razem z Danzigem?
                                    > Za pozdno plakac, waszym nie bedzie nigdy.

Kaliningrad jest wam jak psu na bude :)
                                    A radzilbym sie martwiec o Czecznie i Tuwe.
                                    (ze o Dagestanie nie wspomne)

moze byc ciezko :)))

• j-k belkot bez dostatecznej wiedzy... 11.05.12, 14:44
                                darekvtb napisał:
                                ..rosyjskie kurevki sa lepsze
                                (c) j-k (expert nie tylko od ekonomiki.. :-)

nie korzystam zwyczajowo z uslug prostytutek.
                                platna milosc - to nie jest to.
                                jezeli "kurevkami" nazywasz kobiety dajace z sympatii i za darmo - to juz twoja frazeologia,
                                a nie MOJA.
                                nigdy tego slowa nie uzylem.
                                natomiast - istotnie - rosyjskie kobiety sa lepsze (od polskich)
                                jeszcze nie zdazyly sie "wycfanic" .
                                • darekvtb ..rosyjskie kurevki sa lepsze (c) 12.05.12, 09:14
                                  "nigdy tego slowa nie uzylem. "

Klamstwo!
                                  Jak ten Pana wpis przeczytalem, to az ochu..m!
                                  I od razu skopiowalem i dodalem do swoich sygnaturek (z takimi perlami Panskiego piora trzeba zapoznawac wszystkich forumowiczow! :-)))
                                  • romrus Darek, 12.05.12, 09:27
                                    darekvtb napisał:
                                    > "nigdy tego slowa nie uzylem. "
                                    > Klamstwo!
                                    > Jak ten Pana wpis przeczytalem, to az ochu..m!
                                    > I od razu skopiowalem i dodalem do swoich sygnaturek (z takimi perlami Panskiego piora trzeba zapoznawac wszystkich forumowiczow! :-)))

...przeciez on caly czas pisze nachlany w 3D, wiec ch..a pamieta.
                                  • wojciech.2345 Re: ..rosyjskie kurevki sa lepsze (c) 12.05.12, 09:45
                                    Darek,
                                    jak Ciebie czytam, to mam wrażenie, że nie skończyłeś
                                    jeszcze 18 lat. Nie jest istotne, że ktoś spontanicznie
                                    coś napisał. Nie ma powodu przyklejać mu z tego powodu
                                    etykietki.

Ty i szczególnie Albin622 to robicie.
                                    Dlaczego?
                                  • walter622 Re: ..rosyjskie kurevki sa lepsze (c) 12.05.12, 10:29
                                    darekvtb napisał:
                                    > Klamstwo!
                                    > Jak ten Pana wpis przeczytalem, to az ochu..m!

Też tą "genialną" wypowiedź dostrzegłem. No cóż, w wieku osiołka stepowego, gdy
                                    wymiana pampersa bądź trafienie do kaczki jest niewątpliwym wielkim sukcesem,
                                    jego seksualne fantazje są całkowicie zrozumiałe. Tym bardziej, że jak widać z jego
                                    obecnej wypowiedzi nawet o nich nie pamięta.

• j-k pravda, pravda :) 12.05.12, 14:56
                                    darekvtb napisał:
                                    > "nigdy tego slowa nie uzylem. "

rosyjskie kobiety jeszcze nie zdazyly sie "wycfanic"
                                    - naturalnie nie dotyczy to Maskwy i Pietiersburga

- ale te miasta omijam szerokim lukiem.
                        • przyjacielameryki Re: bezkresne ugory 11.05.12, 12:19
                          wojciech.2345 napisał:

> MP,
                          > znalezione w Internecie.
                          >
                          >
                          > "Z Kaliningradu jechałem na wschód, na Litwę i wtedy zobaczyłem to, co jest poz
                          > a tym miastem - bezkresne ugory (to było lato), żadnych gospodarstw, domów, pól
                          > uprawnych, nieliczne miejscowości przerażająco biedne i zaniedbane, niczym na
                          > krańcach Ameryki Południowej. Czysta rozpacz. "

Wojtek, to już wszyscy wiedzą i w Europie i na świecie - tam gdzie pojawiają się tzw. rosyjskie wpływy, rosyjskie okupacje itp. zawsze pojawia się degradacja przyrody, zniszczenie, zaniedbanie, zacofanie, gigantyczna korupcja, pijaństwo, wysyp wszelkich chorób w tym HIV i bida. Czy wiesz, ze w ZSRR wybuchami jądrowymi małej mocy poszukiwano bogactw naturalnych? Do dzisiaj skażone jest 1/4 mieszkalnych terenów Rosji. Tam min. produkują żywność i jednocześnie nakładają embarga na naszą.
                          Wystarczy popatrzeć na wszystkie kraje w tym na Polskę, które po 1989 r. wyrwały się z okupacji rosyjskiej. Różnice na naszą korzyść są porażające, dlatego np. nie można Ukraińców zostawić na los podobny do Obwodu Kaliningradzkiego. Szkoda ludzi, Ukrainie trzeba pomóc tak jak i nam pomagano!!!
                  • j-k Oblomov ci sie, wania, klania :) 11.05.12, 15:11
                    wania622 napisał:

>
                    > Chcesz powiedzieć, że mieszkańcy województwa warmińsko-pomorskiego nareszcie bę
                    > dą mieli jakieś zajęcie (szmuglowanie przez granicę wódki i papierosów,

- to robia akurat wlasnie Rassijanie :)

a dla bardziej ambitnych - robota na budowach w Kaliningradzie) ?

a to tak.
                    nigdzie w Reichu nie widze Rassijan na budowach.
                    za 6 Euro na godzine - robic im sie nie chce.
                    a Paliakam i owszem :)

en.wikipedia.org/wiki/Oblomov
                    • przyjacielameryki Re: Oblomov ci sie, wania, klania :) 11.05.12, 15:27
                      j-k napisał:

> wania622 napisał:
                      >
                      > >
                      > > Chcesz powiedzieć, że mieszkańcy województwa warmińsko-pomorskiego naresz
                      > cie bę
                      > > dą mieli jakieś zajęcie (szmuglowanie przez granicę wódki i papierosów,
                      >
                      > - to robia akurat wlasnie Rassijanie :)
                      >
                      > a dla bardziej ambitnych - robota na budowach w Kaliningradzie) ?
                      >
                      > a to tak.
                      > nigdzie w Reichu nie widze Rassijan na budowach.
                      > za 6 Euro na godzine - robic im sie nie chce.
                      > a Paliakam i owszem :)

No cóż, Polacy zawsze byli i są pracowici i przedsiębiorczy. Rosjanie to lenie! Nie ta cywilizacja, nie ta mentalność.

• walter622 Jasiu, spać 11.05.12, 21:32
                      j-k napisał:
                      > nigdzie w Reichu nie widze Rassijan na budowach.

Mają wystarczająco dużo roboty u siebie. Byś z wojtusiem i borratem nie bzdurzył - masz poniżej wykaz obecnie realizowanych inwestycji (budynków mieszkalnych) w Kaliningradzie.

rynokzhilia.ru/map/
                      Jak się naoglądasz to jak zwykle - idź na nocniczek, paciorek i do łóżeczka.

• wojciech.2345 Re: Jasiu, spać 11.05.12, 21:39
                        Ile płacą za godzinę pracy na tych plantacjach
                        pokrzyw i łopianu?

Możesz podać sumę?
                        Więcej niż 6 euro?
                        • walter622 Wojtuś, posadź kartofle 11.05.12, 21:56
                          wojciech.2345 napisał:
                          > Ile płacą za godzinę pracy

Zgłoś się jak posadzisz na swym poletku kartofle.

• wojciech.2345 Re: Wojtuś, posadź kartofle 11.05.12, 22:04
                            Oj Albinie,
                            kiepska riposta.

Napisz coś z jajem.
                            • igor_uk wojtus. 11.05.12, 22:11
                              czas na lewatywe i spac.
                              • wojciech.2345 Igorku - przegrywasz 11.05.12, 22:13
                                Taki Twój wpis jest kasowany, a mój zostaje.
                                Ty dostajesz bana, ja piszę dalej.

Dlaczemu tak mało umiesz?
                                • igor_uk wojtus. 11.05.12, 22:25
                                  lewatywe i spac.
    • bywszy1 Re: antyzydowstwo,Lojalny obywatel oraz rasista+ 11.05.12, 11:01
      1.
      igor_uk 10.05.12, 19:18 Odpowiedz
      A wlasna glowa jest tobie potrzebna tylko dla tego,zeby miala otwor gebowy,do ktorego wlewasz koszerne swinstwo?
      <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
      To jest sprawa smaku.
      Niektorzy lubia denaturat i tanie perfumy.
      Oczywiscie niekoszerne.

2.
      igor_uk 10.05.12, 19:18 Odpowiedz
      p.s. Nic nie oddamy,malo tego,zrobimy wsyystko,zeby Warszawa ponownie stala stolica gubernii,w skladzie Imperium Rosyjski.
      <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
      Tutaj sie pogubilem.
      My-tzn.kto?
      Pomijajac to,kto my,czy szanownemu panstwu sie nie wydaje,ze to jest ewidentna sprawa zdrady panstwa.
      Ale wydaje sie,ze i panstwo tego sa warci-nikt sie nie oburza.
      Co za czasy.
      Kiedys w czasach rycerskich panowie Wolodyjowski oraz Kmicic za mniejsze przewinienie Tatrzyna na galez posadzili.
      Panie i panowie-duch rycerski w nacji umarl-czy narod sie plebejskim zrobil?
      3.
      I na koncu-rasista.
      Re: przyklad oddawania powinien
      misterpee 11.05.12, 00:11 Odpowiedz wyjsc od przykladowej demokracji:
      1. palestyna dla palestynczykow, a chazarzy do chazari
      2. wolne Porto Rico
      3. Texas, Kalifornia, Arizona, Nowy Meksyk, Colorado, Newada itd do Meksyku
      4. Manhattan i cos wiecej dla Indian
      5. Slask i Opole dla.... Czech
      6. Czechy Niemcom
      7.Niemcy Francuzom
      8. Francja Anglikom,
      9. Anglia - Vikingom
      10. Vikingowie - Indo-Europejczykom z Afganistanu
      11. Afganczycy - Adamamowi i Ewie , a potem Panu Bogu,

Jezeli Januszek nie widzi tej logiki to musi miec doktorat z glupoty.
      <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
      Wszystkie narody przednie wymienil,ale Polakow i polaczkow pominal.
      To Polakom i polaczkom nic sie nie nalezy?
      Wszystkich oprocz Polakow i polaczkow obdarowal.
      Czyli siebie,polaczka,pominal.
      Za to tobie,inzynierze pi, sie nalezy doktora habilitowanego z madrosci.
      • misterpee Re: bywszy z kumplami handluja czym sie da 11.05.12, 22:21
        wiec teraz znajduja ze wilno, Lwow, a byc moze i Moskwa powinny byc polskie, Breslau, Opeln, Konigsberg i Danzig nalezy wrocic do macierzy, a przy okazji wylroja wszystko od Kijowa po Lodz dla siebie. I nazywaja sie patriotamio, czyimi? pisza o okropnie wygladajacych prusach rosyjskich, a moze byscie odbudowali kontrolowane przez was terytorium Palestyny i gazy, zamist ije bombardowac. Jezeli robicie to tam , jestescie gotowi zbombardowac kogo sie da, tak jak Kosowo i Irak.
        • bywszy1 Re: ing. pi+ 11.05.12, 22:52
          pier(d)olicie od rzeczy.
          Juz czalkiem och..liscie.
          Wode w glowie macie.
          Belkoczesz durniu bez pojecia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka