Dodaj do ulubionych

Czym się kończy nadmiar propagandy

12.06.12, 12:49
Zachód tak przegina z propagandą, że komuna przy nim to było przedszkole. Gazety grzmią dzisiaj o wielkiej, masowej antyputinowskiej demo w Moskwie i o tym, jak ostro, jak brutalnie Putin traktuje dzielnych opozycjonistów.
Niestety im większy propagandowy bełkot, tym marniejsze jego rezultat i to nawet wśród Niemców, którzy jeszcze nie tak dawno temu ufali relatywnie swym mediom (wtedy były to zresztą nieco inne media).
Niestrudzony na niwie propagandy dla wykształconych z dużych miast Spiegel wysmażył dziś produkcyjniaka o okrucieństwie Putina w stosunku do bohaterskich, demokratycznych opozycjonistów i oberwał za to ostro po łbie od czytelników.

Jedni pytają, czy prasa niemiecka pracuje już jako oddział propagandy Pentagonu, inni przypominają jak "demkoratycznie" Zachód obchodzi się ze swymi protestującymi od USA
począwszy poprzez Hiszpanię, Grecję, Włochy na Niemczech skończywszy, przypominają o "demokraytcznym" pałowaniu i zamykaniu demonstrantów. Jeszcze inni pytają retorycznie, czy na Zachodzie byłyby w ogóle możliwe demonstracje w celu OBALENIA władz wybranych w wyborach, a do tego sprowadzają się wszak demonstarcje w Moskwie. Jeden z czytelników pisze, że znów zaczyna się bashing Rosji, a tymczasem Obama całkiem inaczej traktuje swych przeciwników, wysyła drony i zabija przy okazji dziesiątki niewinnych ludzi.

Wpis jednego z czytelników wart jest przytoczenia dosłownie:

Wegen dieser Demonstrationen ist übrigens Putins Beliebtheit in Russland von 63 auf über 70 % gestiegen. Angehörige der amerikanischen Botschaft haben während der Demonstrationen bei Befragung durch Jounalisten auf Deutsch geantwortet: "Ich verstehe nicht". Warum dieses Versteckspiel?

Czyli:

Zresztą to z powodu tych demonstracji popularność Putina w Rosji skoczyła z 63% na 70%. Pracownicy US-ambasady odpowiadali podczas demonstracji na pytania dziennikarzy po niemiecku "ja nie rozumiem". Po co te gry w chowanego?

www.spiegel.de/politik/ausland/moskau-putin-schickt-12-000-polizisten-gegen-demonstranten-a-838310.html

Biedny Spiegel i jego nowocześni, szkoleni w USA dzeinnikarze. Tak się napracowali, a efekt odwrotny.
Ech , Augstein się pewnie w grobie przewraca przez żurnalię, która przejęła jego świetne niegdyś pismo i sprowadza je coraz bardziej do poziomu brukowca.
Obserwuj wątek
    • misterpee Re: Czym się kończy nadmiar propagandy 12.06.12, 13:05
      oglupianie jest powszechne, szczegolnie w telewizji, vo tam nie ma blogow i komentarzy. Jak to jest efektywne. Podobno rosnie popularnosc internetu, a popularnosc mediow spada. Niemniej rozmawiajac z przecietnymi Polakami, Niemcmi i Amerykanami, odnioslem wrazenie ze pranie mozgow jest dosyc skuteczne. Dopiero kleska ekonomiczna i militarna otworzy ludziom oczy.
      • eva15 Re: Czym się kończy nadmiar propagandy 12.06.12, 13:09
        Tak, pranie mózgw jest całkiem skuteczne. Ale jak słusznie zauważasz w wydaniach internetowych trudniejsze, bo ci z niewypranymi mózgami reagują i dają przez to innym do myślenia.
        Podejrzrewam, że jeszcze trochę a prasa przestanie dopuszczać wpisy pod swymi artykułami w internecie. Prawda musi być JEDNA.
        • misterpee Re: Czym się skonczy nadmiar zlodziejstwa 12.06.12, 13:16
          www.oddonion.com/2012/06/11/family-net-worth-plummets-nearly-40/
          NEW YORK (CNNMoney) — The average American family’s net worth dropped almost 40% between 2007 and 2010, according to a triennial study released Monday by the Federal Reserve.

The stunning drop in median net worth — from $126,400 in 2007 to $77,300 in 2010 — indicates that the recession wiped away 18 years of savings and investment by families.

The Fed study, called the Survey of Consumer Finances, offers details on savings, income, debt, as well as assets and investments owned by American families.

The results, though more than a year old, highlight the marked deterioration in household finances brought on by the financial crisis and ensuing recession.

Much of the drop off in net worth — to levels not seen since 1992 — was attributable to a sharp decline in housing values, the Fed said.

In 2007, the median homeowner had a net worth of $246,000. Three years later that number had fallen to $174,500, a loss of more than $70,000 on average.
          • eva15 Re: Czym się skonczy nadmiar zlodziejstwa 12.06.12, 13:32
            To typowe dla całego Zachodu, społeczeństwa biednieją, klasa średnia kurczy się...
            • silverbaum Kiedy wiara przestanie walic z Chin do USA ? 12.06.12, 13:48
              eva15 napisała:
              To typowe dla całego Zachodu, społeczeństwa biednieją, klasa średnia kurczy się

Kiedy wiara wreszcie przestanie walic z Chin do USA ? i z Afryki do Jewropy ?
              walic drzwiami i oknami.

Powiedz wreszcie kiedy to nastapi, bo obiecujesz, obiecujesz, a tu nadal nic.
              a nie chcialbym tego momentu przespac.
              www.polskatimes.pl/artykul/352683,grecja-buduje-mur-na-granicy-z-turcja-czy-powstrzyma-on,id,t.html
              • br0fl0vski Re: Kiedy wiara przestanie walic z Chin do USA ? 12.06.12, 14:19
                investmenttools.com/futures/bdi_baltic_dry_index.htm
                powyzsze BDI pokazuje kontrolowana implozje swiatowej ekonomii . jak to kiedys felusiak okreslil jazda w dol bez hamulcow i kierownicy. od lat masy byly przygotowywane na 2012. a wiec moze po wyborach w usa moze troche pozniej. pprzygotowywuje sie na to od lat poprzez kontrolowany naplyw obcych kulturowo ludow, zmiany prawne i militaryzacjie policji i kontrolowana zapasc ekonomiczna . oczywiscie swiat sie nie zapadnie tylko reguly gry sie zmienia. zacznie sie globalna komunitarna plantacja . i na tym skoncze
                • silverbaum Re: Kiedy wiara przestanie walic z Chin do USA ? 12.06.12, 14:23
                  br0fl0vski napisał:
                  i na tym skoncze

no to odetchnalem.
                  • br0fl0vski Re: Kiedy wiara przestanie walic z Chin do USA ? 12.06.12, 14:53
                    to mnie nie dziwi bo niewiedza daje komfort psychiczny
                    • silverbaum Re: Kiedy wiara przestanie walic z Chin do USA ? 12.06.12, 14:59
                      br0fl0vski napisał:
                      > to mnie nie dziwi bo niewiedza daje komfort psychiczny

Nie tylko. I brak (Twoich) wyrzutow sumienia tez.

No to juz prawie osiagnalem stan N I R W A N Y.
                      • br0fl0vski Re: Kiedy wiara przestanie walic z Chin do USA ? 12.06.12, 15:08
                        mnie to janusz wisi, ja mam sie dobrze tylko przygladam sie chamom wokol idziele sie moimi obserwacjami. nigdy sie koorwa chamy nie obudza z tego letargu.

co do twojego stanu nirwany to od dawna w nim zyjesz bo nie kumasz co sie wokol ciebie dzieje.
                        • maly.jasio Re: Kiedy wiara przestanie walic z Chin do USA ? 12.06.12, 15:18
                          br0fl0vski napisał:

> mnie to janusz wisi, ja mam sie dobrze tylko przygladam sie chamom wokol idziel
                          > e sie moimi obserwacjami. nigdy sie koorwa chamy nie obudza z tego letargu.

- nie wiem, po co bys chcial - by sie obudzili ?
                          >
                          > co do twojego stanu nirwany to od dawna w nim zyjesz bo nie kumasz co sie wokol
                          > ciebie dzieje.

- alez kumam - tylko mi z tym dobrze.
                          to w koncu Ty masz problem dyskomfortu psychicznego.
                          • br0fl0vski Re: Kiedy wiara przestanie walic z Chin do USA ? 12.06.12, 15:35
                            juz ci pisalem ze mam sie dobrze dlaczego mialbym odczuwac dyskomfort psychiczny? pisze jak widze powodow do radosci nie mam bo nie jestem psychopata
                            • malkontent6 Re: Kiedy wiara przestanie walic z Chin do USA ? 12.06.12, 19:12
                              br0fl0vski napisał:

> nie jestem psychopata

A nie wydaje ci się czasami, że nazywasz się Napoleon Bonaparte?
      • silverbaum Od Roku 1900 Zachod gnije.... 12.06.12, 13:21
        misterpee napisało:
        oglupianie jest powszechne, szczegolnie w telewizji, vo tam nie ma blogow i komentarzy.

Nie ma obowiazku ogladania telewizji, ani nawwet czytania prasy.
        Podobno Ci co demonstruja przeciw Putinowi tez umawiaja sie przez Internet
        - wiec bez Internetu zle, a z Internetem tez niedobrze.

natomiast juz w roku 1900 pewien francuski polityk byl powiedzial:

- "Zachod gnije, ale jaki przyjemny wydaje przy tym zapach" ...

No to mam nadzieje, ze jeszcze troche pognije :)))

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
    • romrus Czerwono-brunatna nadzieja Zachodu:-) 12.06.12, 13:20
      eva15 napisała:
      > Zachód tak przegina z propagandą, że komuna przy nim to było przedszkole.

Dzis kolejny marsz milionow w Moskwie, ile ludzi jeszcze nie wiadomo, w/g mnie 10, gora 15 tys., 80% to lewacy i nacionalisci.

On line:
      www.minaevlive.ru/
      • eva15 Re: Czerwono-brunatna nadzieja Zachodu:-) 12.06.12, 13:26
        No właśnie o tym marszu spłodził dzisiaj swego produkcjyniaka Spiegel i oberwał za tą propagandę od czytelników.
        • eva15 Re: Czerwono-brunatna nadzieja Zachodu:-) 12.06.12, 13:29
          O tym, że maszeruje radykalna lewica i prawica, nic się nie pisze, lub tylko niewiele. Oficjalna wersja jest, że to szczerzy demokracji.
        • romrus Re: Czerwono-brunatna nadzieja Zachodu:-) 12.06.12, 13:30
          eva15 napisała:
          > No właśnie o tym marszu spłodził dzisiaj swego produkcjyniaka Spiegel i oberwał za tą propagandę od czytelników.

Organizatorzy podaja ze jest 100 tys., na tv-translacji widac ze o 100 nie ma mowy, gora 15.

Jutro wszystki zachodni media az do jednego napisza, ze bylo 100 tys. wojownikow o demokracje, a wcale nie 15 tys. nacionalistyczno-lewackiego oszolomstwa.
          • eva15 Re: Czerwono-brunatna nadzieja Zachodu:-) 12.06.12, 13:34
            romrus napisał:

> Jutro wszystki zachodni media az do jednego napisza, ze bylo 100 tys. wojowniko
            > w o demokracje, a wcale nie 15 tys. nacionalistyczno-lewackiego oszolomstwa.

Dokładnie tak będzie. Spiegel ma już pewno gotowe teksty w komputerach (przysłane z Petagonu, ha, ha).
            Dzięki za linka.
            • romrus Nie bedzie, a juz:-) 12.06.12, 14:02
              eva15 napisała:
              > Dokładnie tak będzie.

"Policja jak zwykle ocenia liczbę ludzi jako niską, około 10 tys. osób, ale z tego co wiem, to w rozmowach między sobą policja mówi o 50 tys. ludzi. Jestem na Prospekcie Sacharowa i jest on zapełniony. Oto odpowiedź na wczorajsze rewizje i przeszukania - nic nie dały - mówił Radiu TOK FM Wacław Radziwinowicz" .

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,11914265,Marsz_milionow_w_Moskwie__Przeszukania_w_mieszkaniach.html

Wacek szacuje na 50 tys. i to przy tym ze mozna wlaczyc online i zobaczyc ile tam jest tych oszolomow naprawde:-)
    • romrus Spadaj, klamco 12.06.12, 13:55
      jk2007 napisał:
      > В хoде митингa 73;yдет принят «052;aнифеcт cвoбoднol> 1; Рoccии».

I co z tego ze 15-tysiacny tlum nacionalistyczne-lewicowego oszolomstwa przyjme jakis tam manifest?

To zmieni sklad uczeszcznikow akcji? Zmieni iloszc?

Spadaj, komuch.
      Wasz czas sie skonczyl.
    • przyjacielameryki Re: Czym się kończy nadmiar propagandy 12.06.12, 14:13
      Cha!, cha! To i w Niemczech są "Wacki"?? Żeby tak szkalować miłującego prawo i sprawiedliwość płk. Putina???? Och ci wredni imperialiści!!!!

A gdzie się podział sojusz strategiczny Niemcy - Rosja?? Hi!, hi!
    • yurek11111 ewcia,masz rozdwojenie jazni???:-)))) 12.06.12, 14:14
      Przykladasz dwie rozne oceny ,do tego samego zjawiska....jak na Zachodzie czy w USA,demonstracje sa rozpraszane sila,grzmisz i sie oburzasz,jak w Moskwie antyputinowskie demonstracje sa bite i kopane to sie cieszysz ,musisz sie zdecydowac,albo za,albo przeciw,ty jak polglowek za i przeciw....:-)))))))))))
      • felusiak1 siłownictwo 12.06.12, 16:20
        na zachodzie demonstracje nie są rozpraszane siłą. dopiero kiedy demonstranci zaczynają zadymę wkracza ZOMO. Na zachodzie mozna być opozycjonistą i władza nie wkracza do domów i nie przeprowadza rewizji i nie wsadza do aresztu prewencyjnie.
        Putinowi puszczają nerwy. Chce byc wodzem a tu mu ciagle w Moskwie demonstrują. a to lewacy a to prawacy a to komuchy a to pedały. Porządek musi być i pułkownik go zaprowadza.
        Czy zaprowadzi to zupełnie inna rzecz. Muszę powiedzieć, że rzeczy nie mają sie najlepiej kidy prawali i lewaki zjednoczone demonstrują przeciwko carowi.

najbardziej podoba mi sie sposób w jaki propagandystka efka wyraża nastroje niemców przy pomocy jednego komentarza w szpiglu.
        • romrus siłownictwo? 12.06.12, 16:56
          felusiak1 napisał:
          > Na zachodzie mozna być opozycjonistą i władza nie wkracza do domów i nie przeprowadza rewizji i nie wsadza do aresztu prewencyjnie.

A kogo i kiedy wsadzono do aresztu prewencyjnie?
          Bede bardzo wdzieczny za ta informacji i natychmiast po jej udzieleniu ruszamna ulice protestowac przeciwko takiemu bezprawiu.

Do domow owszem wczoraj wkroczyli z nakazami sadowymi o przeszukaniach w ramach sprawy karnej o organizacji zamieszek 06.06, kiedy okolo 30 policjantow wyladowalo w szpitalach.

Wygrzebli u lidera opozycji okolo 2 mln. euro w gotowce, razlozonych po kopertam.
          Czekawe skad az tyle?
          • felusiak1 Re: siłownictwo? 12.06.12, 18:17
            a na euro były wydrukowane numery telefonów do CIA i amerykańskiej ambasady.
            dajmy sobie spokój z bzdurami.
            • romrus Re: siłownictwo? 12.06.12, 18:40
              felusiak1 napisał:
              > a na euro były wydrukowane numery telefonów do CIA i amerykańskiej ambasady.

Nie, nie bylo.
              Jednak to ze 2 mln. w euro w gotowce bylo to nie bzdura.

> dajmy sobie spokój z bzdurami.

To moze sprostujesz swoi bzdury o prewencyjnych aresztach?

Czy moze jednak podasz kogo aresztowano?
              Juz walionki i uszanke zalozylem zeby ruszac na protest, ale nie wiem kogo mam brknic.
          • malkontent6 Re: siłownictwo? 12.06.12, 18:28
            romrus napisał:

> Wygrzebli u lidera opozycji okolo 2 mln. euro w gotowce, razlozonych po kopertam.
            > Czekawe skad az tyle?

W Rosji jest nadal tak jak w Polsce w czasach komuny. Jak bezpieka chciała komuś dokuczyć, to mu zarzucała posiadanie obcej waluty. :)
            • romrus Re: siłownictwo? 12.06.12, 18:43
              malkontent6 napisał:
              > W Rosji jest nadal tak jak w Polsce w czasach komuny.

To w twojej glowie jest nadal jak w czasach komuny.
              Tragicznie to.

>Jak bezpieka chciała komuś dokuczyć, to mu zarzucała posiadanie obcej waluty.:)

No i podrzucala z wlasnej kiszeni, tym razem az 2 mln. ojro:-)
    • malkontent6 Re: Czym się kończy nadmiar propagandy 12.06.12, 14:15
      eva15 napisała:

> Niestety im większy propagandowy bełkot, tym marniejsze jego rezultat

Nie zapomnij o tym, Ewciu.

> Zresztą to z powodu tych demonstracji popularność Putina w Rosji skoczyła z
      > 63% na 70%.

Jest nadzieja, że jeśli tak dalej pójdzie, to osiągnie popularność Breżniewa.
      • yurek11111 Putin ,a poziom i popularnosc Brezniewa....:-)))) 12.06.12, 14:32
        Poziom Lonki ,Putin juz osiagnal, na popularnosc ,jeszcze musi popracowac..... :-)))))))))
        re:"Jest nadzieja, że jeśli tak dalej pójdzie, to osiągnie popularność Breżniewa."
    • ela.321 Dobry wątek. 12.06.12, 14:36
      Pozdrowienia z Norymbergii.
    • jk2007 protesty w Moskwie, fotka 12.06.12, 14:51
      svpressa.ru/video/article/56085/
    • felusiak1 a to ci dopiero heca 12.06.12, 15:46
      czołowa propagandystka komisariatu propagandy krytykuje propagandę.
      ale w jednym ma rację. putin nie wysyła dronów przeciwko demonstrantom jak to czyni obama i nie zabija ich.
      a tymczasem Obama całkiem inaczej traktuje swych przeciwników, wysyła drony i zabija przy okazji dziesiątki niewinnych ludzi. Putin dba o postronnych i zaprasza do restauracji na izotopa.

Wszystkie konie śmieją się do bólu
      • br0fl0vski Re: a to ci dopiero heca 12.06.12, 16:49
        original.antiwar.com/andrew-p-napolitano/2012/05/30/the-secret-kill-list/
        www.youtube.com/watch?v=JEQHuTQWAi4
        nie pierwszy to juz raz pokazujesz zes pilny lecz niezdolny, nieomal w kazdym przedmiocie niedostateczny
        • felusiak1 Re: a to ci dopiero heca 12.06.12, 18:16
          są tylko dwie możliwości. albo jesteś kompletnym idiotą albo wypisujesz banialuki aby sprowokować.
          mówimy o politycznej opozycji w kraju. polityczna opozycja działa w ramach prawa i dąży do obalenia władzy metodami politycznymi, poprzez demonstracje, udział w wyborach itd.
          jeśli pomiedzy polityczną opozycją a terrorystami za granicą stawiasz znak równości to coś jest z tobą nie tak.
          • br0fl0vski Re: a to ci dopiero heca 12.06.12, 18:34
            tak jak sie spodziewalem . nic do pustej glowy nie dotarlo. o prawie nie masz zielonego pojecia. tacy jak ty powninni hitlera przepraszac
            • malkontent6 Re: a to ci dopiero heca 12.06.12, 18:42
              Ależ bro, nie obrażaj się. Przecież wiesz, że my my obydwaj - felusiak i ja - piszemy na tym forum z amerykańskiego więzienia, w którym siedzimy za nieprawomyślność.
              • br0fl0vski Re: a to ci dopiero heca 12.06.12, 18:47
                w takim bez klamek z gumowymi scianami. tacy sami psychopaci mordowali dobrowolnie zgodnie z prawem nie tylko za czasow adolfa ale przez cala historie ludzkosci.

na koniec cos w twoim stylu
                pewnie doczekac sie nie mozesz niedzieli palmowej
                • malkontent6 Re: a to ci dopiero heca 12.06.12, 18:57
                  A teraz zrób kupkę i zjedz bułkę z salcesonem.
      • pijatyka Re: czołowa propagandystka krytykuje propagandę 05.08.14, 12:07
        Klasyka ;->
        • szwampuch58 Re: Klasyka..w rzeczy samej 05.08.14, 12:16
          debil z Jackowa znowu grzebie w "bagnie"
    • marko125 Romurus, Ewa 12.06.12, 18:07
      Czy to prawda, że mimo wszystko Putin traci trochę poparcia wśród klasy średniej, głównie w większych miastach.

Na blogu Pana Szczęśniaka jest ciekawy komentarz niejakiego Denisa.

szczesniak.pl/2175
      • eva15 Re: Romurus, Ewa 12.06.12, 18:59
        Denis pisze przede wszystkim ciekawie o dobrze rozwijającym się przemyśle, który wg bystrzaków forumowych wziął i zdechł.

To, że Purtin w dużych miastach (Moskwa, Piter) miał mniejsze poparcie w kalsie średniej - to przecież wiadomo. Tak to już jest, że ci którzy najwięcej korzystają, często najszybciej grymaszą. Chcą jeszcze więcej i szybciej, no i chcą więcej władzy dla siebie samych.
        • romrus Re: Romurus, Ewa 14.06.12, 00:15
          > 1) Ciekawi mnie, jak duża jest różnica w sile nabywczej rubla między dużymi metropoliami a prowincją (głubinka, małe miasta, zwłaszcza pozaeuropejskie). 1000 rubli w Moskwie to zupełnie co innego niż 1000 rubli np. w środkowej Syberii. Jak duże są te rozpiętościw cenach, czyli sile nabywczej rubla? Pytam orientacyjnie, a nie dokładnie co do przecinka.

> 2) Uderzyła mnie wysoka średnia dochodów na Dalekim Wschodzie (prawie 24 tys. r
          > ubli) .
          > Wiem, to efekt bogactw mineralnych (złóż ropy, gazu etc.) Magadańskaja Obłast
          > sięga wręcz dochodami samej Moskwy Stąd moje pytanie - czy ceny są tam równie w
          > ysokie jak w w Moskiewskiej Obłasti i w samej Moskwie. Jeśli nie, to znaczyłoby
          > , że w w takiej Magadańskiej Obłasti żyje się lepiej niż w Moskwie, a na całym
          > Dalekim Wschodzie lepiej niż w Moskiewskiej Obłasti.....
          >
          > 3) Autonomiczny Chanty-Mansijskij Okręg bije Moskwę na głowę, no wiadomo czemu
          > . Ale jak tam z cenami, czy równe są moskiewskim?
          >

W knajpie w Moskwie:
          -po co sa podany numery telefonow okolo nazw dan?
          -to nie sa numery telefonow, to sa ceny:-)

Nie dam rady odpowiedziec, wiec podaje liste 100 miast w/g rankingu jakosc zycia/cena.
          Nie wiem czy sa uwzgladniony zarobki.
          delovoysaratov.ru/press-center/ratings/city-rating/
          Na stronie mozna kliknac
          "Детaлизaция меcт пo пoкaзaтелям (Тop-100) (XLSX, 22.3 КБ)"
          tam sa szcegoly rankingu.

> 4) Skąd tak wysokie dochody (rekord w całej Rosji) w Okręgu Jamalsko-Nienieckim? Czy chodzi o niskie zaludnienie? I jak tam z cenami?

Jak to skad? To Kuwejt:-)
          Poltory Francji samej ropy i gazu z zaludnieniem 0,7/km.

ru.wikipedia.org/wiki/%DF%EC%E0%EB%EE-%CD%E5%ED%E5%F6%EA%E8%E9_%E0%E2%F2%EE%ED%EE%EC%ED%FB%E9_%EE%EA%F0%F3%E3
          • eva15 Re: Romurus, Ewa 14.06.12, 00:26
            romrus:
            > Jak to skad? To Kuwejt:-)
            > Poltory Francji samej ropy i gazu z zaludnieniem 0,7/km.

Tak, że złoża są to wiem albo się się domyślam, bo skądby taka kasa.... Ale jak sama podejrzewałam, dopiero przy niskiej liczbie ludności można osiągnąć tak szaloną średnią.

Dzięki za linki, przejrzę je, by sobie jakoś wyrobić "cenowy" obraz sytuacji.
      • misterpee Re: niech Felus zzapyta ojca Litwinienki 12.06.12, 19:09
        kto zaqbil jego syna, niech pokaze dowody. Ale Felus tego nie zrobi bo Felus potrafi tylko klamac i podzegac przeciwko |Putinowi. A moze Felus cos napisze o Michigan, moze zdementuje te wiadomosci.
        www.bbc.co.uk/news/world-europe-16859830
        June 11, 2012
        380 American Rebels Reported Killed In Michigan Battle
        The report notes that the death toll they projected in this report is, indeed, an estimate, but further state that based on the number of body-bags requested by Obama regime forces in the aftermath of this battle it could even go higher.
        • misterpee Re: niech Felus odpowie dlaczego nie lubi Obamy 12.06.12, 19:11
          bo Obama daje mu za duzo pieniedzy, a Felus chce wiecej na wojne na BW.
      • romrus Re: Romurus, Ewa 12.06.12, 19:44
        marko125 napisał:
        > Czy to prawda, że mimo wszystko Putin traci trochę poparcia wśród klasy średniej, głównie w większych miastach.
        > Na blogu Pana Szczęśniaka jest ciekawy komentarz niejakiego Denisa.

Prawda.

Wytlumacze Cie dlaczego na przykladzie.

Mam starego kumpla, naukowiec, doktor medicyny, autor urzadzen diagnostycznych, intelektualista, poglady demokratyczno-antikomunistyczny.

Za komune jemu szlo nie zle, jezdil do Antarktydy, zarabial porzadnie, mial samochod.
        Potem wszystko padlo. Demokraty przy wladze, ale d@pa zimna.
        Wynajela go firmeczka za nedzny groszy zeby produkowal dla nich ta swoja aparature, i tak on cicho siedzial.
        Akurat wrocilem z Polski i sie dowiedzialem o tej situacji. Chlopak siedzi za marny groszy i robi wszystko sam, firma mu nic absolutnie nie daje, w niczym on od niej nie zalerzy.
        Dal mu kopa w d.., pomoglem zalorzyc wlasna firme, odbilem go od gansterki, ktora naslala stara firma po jego odejsciu, gostek zaczal pracowac samodzielnie, ja w tym zadnego interesu nie mialem, poglem po kolezansku.
        Zarabiac stal 10 razy wiecej, ale jeszcze kilka lat nie bylo latwo, bo klienci (spitali i kliniki) mieli bardzo malo pieniedzy.
        Po wyborach Pu w 2000 budzet sie zwiekszyl, medicyna dostala szmalu, sprzedaz jego urzadzen ruszyla, w tej chwile sie znajduje w gornej czesci sredniej klasy, dom, buduje dom dla corki, cala rodzina na dobrych samochodach, 2-3 razy na rok na ryby do Norwegii, etc.

I co? Teraz drze morde ze Putin mu nie podoba.

Facet zapomnial, ze przy Kasianowie i Niemcowie, tych niby demokratach, nie mial zarcia, zapomnial ze wlasnie Pu ma byc wdzienczny za wszystko co ma, o siebie delikatnie nie wspominam.
        Klienci wyplacalny, podatki dla Europy smieszny, gansterki wiecej nie ma, wyjazd za granice wolny, a jemu i jego rodzinie wszystko za malo i nie chodzi o pieniedzy.

Pytam a czego chcesz, a no tego...., czego tego, no tegooooo...
        I do jasnej cholery nie moze wyartikulowac czego jemu, qwa, brakuje.
        Glosowali chyba tez Prochorowa.

Ja to nazywam przezarcie, Marko.
        Zbyt dobrze zyja, zapomniali ze moze byc zle, nie cenia tego, co maja.
    • marek-zakrzewski NIGDY w historii Rosji po 90 roku nie było 13.06.12, 10:27
      takich demonstracji przeciwko władzy jak obecnie. Rosjanie nie są idiotami.
      • romrus Bardzo dobry wniosek 13.06.12, 14:57
        marek-zakrzewski napisał:
        > takich demonstracji przeciwko władzy jak obecnie. Rosjanie nie są idiotami.

Niewatpliwe taki wniosek mozna wyciagnac wylacznie z udzialu w antirzadowych manifestacjach.
        Niestety w nich bierze udzial ostatnio nie wecej niz 20000, wiec reszta z tych 140 mln. pozostaje idiotami.

• marek-zakrzewski Re: Bardzo dobry wniosek 14.06.12, 13:53
          To nie tak. Nigdy cały naród nie wyjdzie na ulice. W Polsce na początku lat 80 i później na początku 90-tych, system polityczny zmieniło de facto kilka zakładów pracy. Oczywiście dużych kombinatów zatrudniających po kilkanaście tysięcy ludzi + inni Polacy biorący mniej lub bardziej czynny udział w zmianach systemowych. Ale w sumie było to kilkaset tysięcy ludzi w ciągu kilku lat. Przypominam również, że Jaruzelski wprowadzając czołgi na ulicę, miał wówczas poparcie (i to rzeczywiste) połowy narodu.

To co się teraz dzieje w Rosji, jest epickie. Ludzie którzy mają na plecach ogromne obciążenie komunistycznego zamordyzmu połączone z pompowaniem w nich ideologi marksistowskiej, potrafią się zjednoczyć w imię... wspólnej sprawy i szacunku wobec samych siebie- czyli wszystkiego tego, co próbowano z nich wyplenić przez tyle lat w rzeczywistości w której człowiek, jego godność i życie znaczyło g%$#o.

Jak nastąpi przełamanie w Rosji, to Putin nie zapanuje na tym. To już nie te czasy kiedy forsa krążyła z jednych resortów do drugich aby natychmiast gasić społeczne niezadowolenia. Rosjanie zwyczajnie się cywilizują, jeżdżą po świecie i widzą jak jest. Widzą, że to nie jest tak, że wszędzie poza Rosją jest gorzej. Widzą, że inni też mogą funkcjonować w rzeczywistości bez wszechogarniającej korupcji i upokarzającej podskórnej wszechkontroli. No i do tego nie da się ludzi bez końca ogłupiać utożsamianiem Rosji z Moskwą, Petersburgiem i kilkoma miastami na wschodzie gdzie jest przemysł wydobywczy. Poza tymi ośrodkami Rosja to XIX wiek. Ludzie to widzą i nie zaprzeczą temu środki masowego przekazu w Rosji.
          • romrus Panie Marku, 14.06.12, 14:36

> To co się teraz dzieje w Rosji, jest epickie.

No jest epickie, zgadzam sie.
            Epickie w sojej absurdalnej glupocie.

Ten filmik z marszu protestujacych chyba komentarza nie potrzebuje.

www.russia.ru/video/rep_13274/
            >Ludzie którzy mają na plecach ogromne obciążenie komunistycznego zamordyzmu połączone z pompowaniem w nich ideologi marksistowskiej, potrafią się zjednoczyć w imię... wspólnej sprawy i szacunku wobec samych siebie- czyli wszystkiego tego, co próbowano z nich wyplenić przez tyle lat

Bardzo podniecajaco i robi wrazenie, tyle w zaden sposob nie odpowiada rzeczywistosci.
            Autorzy filmiku akurat pokazuja, ze zadnej jednosci nie ma, a jest natomiast absurdalna mieszanka nazistow, anarchanistow, lewakow, pedalow i biurowego planktonu.
            Nie ma zadnej wspolnej idei, nich tych ludzi nie laczy, oprocz frustracji, ale kazdy ja ma z wlasnych, zupelnie roznych powodow.

> Jak nastąpi przełamanie w Rosji, to Putin nie zapanuje na tym.

Nie trza nad niczym panowac, bo zadne przelamanie nie nastapi.
            Nich Pan mniej ufa tej propagandowej kampanii w mediach.
            Oni swoi marzenia podaja jako rzeczywistosc.

>Rosjanie zwyczajnie się cywilizują, jeżdżą po świecie i widzą jak jest. Widzą, że to nie jest tak, że wszędzie poza Rosją jest gorzej.

Dokladnie tak.
            Rowniez widza ze w Rosji jest nie naigorzej, jak ty sami propagandisci pisza.

Wlasnie z tych powodow nie maja zadnego zamiaru zmienic mozliwosc porzadnie zarabiac i podrozowac po swiecie na kolejna rewolucje, ktorzy nigdy Rosji nie przyniesli nic, oprocz krwi, gloda, nedzy, cierpenia.

> Poza tymi ośrodkami Rosja to XIX wiek. Ludzie to widzą i nie zaprzeczą temu środki masowego przekazu w Rosji.

Nich Pan naiwpierw zwiedzi Rosje, pojedzie w centrum glubinki na Wolge - do Kazaniu, Saransku, Jaroslawlu i jeszcze wielu mniejszych miast, potem Pan napisze co widzial na wlasny oczy.
            Na wsi mozna spotkac zacofanie, w miastach od 100 tys juz nie za bardzo, a takich miast w Rosji jest wiele, 13 ponad milion, 25 ponad 500 tys., 37 ponad 250, 91 ponad 100.

Co roczny konkurs "Nailepiej zadbane miasto" wygrywali nie Moskwa i Petersburg, lecz Habarowsk, Angarsk, Krasnojarsk, Tiumen, Wielki Nowgorod, Ufa, Nowrosijsk i jescze kilku.

Pisze Pan o srodkach masowego przekazu, a sam Pan jest ich ofiara, tyle ze nie naszych, lecz waszych.

Nich Pan nie liczy na rewolucje w Rosji.
            Rosjanie ja juz olali, na protesty wychodzi na maksa 15-20 tys., to marny procent.
            • marek-zakrzewski Filmik? Z internetu? Fakt jest taki, że Rosjanie 16.06.12, 15:26
              wychodzą na ulicę po wyborach. To się nigdy w Rosji wcześniej nie działo.

Na razie te demonstracje to "pikuś" ale kiedy na ulicę ruszy "prosty lud" w postaci emerytów i robotników, to się zacznie zabawa, bo Putina ma kto zastąpić bardziej, niż jeszcze kilka lat wcześniej. Mogą to zrobić ludzie z otoczenia Miediewiewa lub nawet on sam i Rosjanie by tę zmianę zaakceptowali.

Gdybym miał prognozować Rosję na najbliższe 3 lata, to z pewnym prawdopodobieństwem można przyjąć, że będzie to kraj bez Putina u władzy i z poważnymi przetasowaniami na "wierchuszce" która zrobi wszystko, żeby uspokoić ludzi. Kreml to monolit a jego siła polega na samoregulacji. W pewnym sensie nic tam się nie zmienia bo zbyt dużo ludzi by straciło- dlatego poświęcą Putina na ołtarzu stabilności. On już się narządził.
              • romrus Fakt jest taki, ze Pan faktow nie zna 16.06.12, 15:49
                > wychodzą na ulicę po wyborach. To się nigdy w Rosji wcześniej nie działo.

Rosjanie wyszli na ulice w 1991 i wywali komune, jesli Pan tego nie pamieta.

> Na razie te demonstracje to "pikuś" ale kiedy na ulicę ruszy "prosty lud" w postaci emerytów i robotników,

Z jakiej niby racji ma wyjsc?
                Powalczyc o zachodni wartosci?

Wyplaty i emerytury rosna co roku, zadnych podstaw wychodzic "prosty lud" nie ma.

>to się zacznie zabawa, bo Putina ma kto zastąpić bardziej, niż jeszcze kilka lat wcześniej. Mogą to zrobić ludzie z otoczenia Miediewiewa lub nawet on sam i Rosjanie by tę zmianę zaakceptowali.

Miedwiedziew i jego otoczenie nie maja zadnych szans.
                Nikt, kto ma odrobine patriotyzmu na niego nie zaglosuje.

Konkurentem Putina moga byc wylacznie komunisci pod warunkiem zei sie dogadaja z nacionalistami i wystapia wspolnie. To raczej sie nie uda.

> Gdybym miał prognozować Rosję na najbliższe 3 lata, to z pewnym prawdopodobieństwem można przyjąć, że będzie to kraj bez Putina u władzy

Ah, te piekny marzenia:-)
    • komitet.oglupiania.robotnikow Re: Czym się kończy nadmiar propagandy 13.06.12, 14:50
      eva15 napisała: ... Jedni pytają, czy prasa niemiecka pracuje już jako oddział propagandy Pentag onu, inni przypominają jak "demkoratycznie" Zachód obchodzi się ze swymi protestującymi od USA ...
      --
      Podatni na propagandę otrzymają należną im zapłatę w swoim czasie jak to przyznała ta Pani:
      revolutionarypolitics.tv/video/videoList.php?pg=newvideo 13 <-
    • bleman Powaznie uwazasz 13.06.12, 22:56

ze zakres swobod obywatelskich w USA i Rosji jest taki sam ? I ze w USA stosuje sie takie metody "walki" z opozycja jak w rosji ?

Bez urazy Evo, ale mam wrazenie ze strasznie idealizujesz Rosje i Putina, a wszystko co złe to wg. ciebie z tego zgnilego zachodu...
      • elka-sulzer Re: Powaznie uwazasz 14.06.12, 00:43
        bleman, ze wytykanie hipokryzji "wspanialomyslnego zachodu" przez Ewke jest rownoznaczne idealizowaniu przez nia Rosji i Putina?
        Ciekawy koncept, hehehe.
        • eva15 Myślenie człowieka prostego 14.06.12, 01:05
          Prości, prymitywni ludzie myślą tylko w kategoriach: białe-czarne, jak nie jesteś za nami, to jesteś przeciw.
          Z takich ludzi rekrutują się kibole napadający w szale na inne narody.
          • elka-sulzer Re: Myślenie człowieka prostego 14.06.12, 01:16
            eva15 napisała:

> Prości, prymitywni ludzie myślą tylko w kategoriach: białe-czarne, jak nie jest
            > eś za nami, to jesteś przeciw.
            > Z takich ludzi rekrutują się kibole napadający w szale na inne narody.

I pomyslec, ze tacy "prosci, prymitywni ludzie", Ewka, ida przez zycie nawet nie zdajac sobie sprawy ze ich sie yebie!
            Malo tego, oni przyzwalaja yebaniu, nawet CIEBIE, i sie obruszaja gdy ty mowisz temu - BASTA!
            • eva15 Re: Myślenie człowieka prostego 14.06.12, 01:22
              Dokładnie na tym polega obecnie sytuacja w Niemczech ( a pewno i w USA) . Yebanii są podatnicy, ale nie potrafią poprzeć tych, którzy (również w ich imieniu) chcą powiedzieć- basta!. Niesposób stworzyć szeroko popieraną partię polityczną, która zerwałaby z obecną orgią dofinansowywania banków (w eurolandzie via via upadające kraje).
              • elka-sulzer Re: Myślenie człowieka prostego 14.06.12, 01:33
                va15 napisała:

> Dokładnie na tym polega obecnie sytuacja w Niemczech ( a pewno i w USA) . Yeban
                > ii są podatnicy, ale nie potrafią poprzeć tych, którzy (również w ich imieniu)
                > chcą powiedzieć- basta!. Niesposób stworzyć szeroko popieraną partię polityczną
                > , która zerwałaby z obecną orgią dofinansowywania banków (w eurolandzie via via
                > upadające kraje).

Lata oglupiajacej propagandy (nielegalnej, przynajmniej w USA, ale tylko w pismie) robia niestety swoje:/
                Yebanie maluczkich stalo sie jak najbardziej dozwolone, pod wrunkiem ze robi to "wlasciwa strona", ta Chicagowska znaczy sie, humanitarna pod kazdyem wzgledem, hehehe.
          • misterpee Re: ja chce byc prezydentem Rosji 14.06.12, 01:21
            nie bede skorupowany, premierem mianuje Felusia, J-K zostanie ministrem spraw zagranicznych, mara zajmie sportem, bywszy bedzie od handlu, przemysl sprywatyzuje tak zeby byl kontrolowany przez Wall Street. Wow , wszyscy dzisiejsi krytycy beda szczesliwi, a ja i tak bede musial uwazac zeby mnie felus nie powiesil tak Bush Saddama Husseina, bylego agenta CIA.
            • elka-sulzer Re: ja chce byc prezydentem Rosji 14.06.12, 01:36
              Eeeee tam, Mr. P.
              Rosja NIGDY felusiom, jotkom, , marom, badziwiom z plusami ... nie zaimponuje. Darwemnym wiec Twoje poswiecenie, hehehe.
              • silverbaum Belkot... 14.06.12, 01:59
                elka-sulzer napisała:
                > Rosja NIGDY felusiom, jotkom, , marom, badziwiom z plusami ... nie zaimponuje.

Rassija nie. ale Rassijanki i owszem.
                Najpiekniejsze i najmadrzejsze kobiety na Swiecie jakie znalem.
                Tylko trafily na glupich mezczyzn.

J.K.
        • bleman To Evka jest czarno biala 14.06.12, 16:52
          > bleman, ze wytykanie hipokryzji "wspanialomyslnego zachodu" przez Ewke jest row
          > noznaczne idealizowaniu przez nia Rosji i Putina?
          > Ciekawy koncept, hehehe.

Nie wiem czy zwróciłas uwagę ale znaczna większośc jej wypowiedzi jest pro rosyjskich lub anty zachodnich.
          Dla porównania moje wypowiedzi maja bardziej równomierny rozkład, więc o podejście czarno-białe nie mozna mnie posądzić.

Zauważyłem, że bycie bezkrytycznie antyzachodnim zrobiło sie ostatnio modne... Czy ty też należysz do tego obozu ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka