Dodaj do ulubionych

cuda sie dzieja na tym swiecie+

11.07.12, 09:11
O wpol do szostej rano podjalem temat legalnosci dzialania pani Kreski(czy to rzeczywiscie jest pani,a nie pan).
Na stronie Forum Swiat wyraznie stoi
"Tym forum opiekują sią kropka i yaa."
O kresce,ktorej brat zna jakiegos Adasia,ktorego brata ja znam posrednio,nie ma ani mowy.
Kto to jest ta pani Kreska,ktora niby falszywa niby Marina Mniszek rzadzi tym Forum?
Czy nastapil jakis zamach na tym forum?
Chce z powrotem pania Kropke!
Mam nadzieje,ze jest w pelnym "zdrawiju"

P.S
Watek o nielegalnosci znikl.
Ale tak znikl,ze nawet na Oslej Lawce(co za nazwa!?!) sladu po nim nie ma.
Obserwuj wątek
    • kreska54 Re: cuda sie dzieja na tym swiecie+ 11.07.12, 11:01
      Kropka ma urlop, a ja mam pełne uprawnienia, więc działam legalnie.
      Prosiłam już pana, żeby nie zakładal pan takich wątków tylko pytał w moim - Netykieta...
      Dlatego znikł pana wcześniejszy watek.
      O jego wysłaniu na Ośla zdecyduje Kropka po powrocie.
      • bywszy1 Re: cuda sie dzieja na tym swiecie+ 11.07.12, 11:47
        I znowu przyslali mnie ankiete,w ktorej mialem potwierdzic,ze pan Kopernik jest kobieta.
        Co i uczynilem.
        Pozatym jestem skolowacony.
        Upomniala mnie pani,abym nie zkladal podobnych watkow,tylko sie pytal Pania w Jej Nietykiecie.
        Zrobilem to wczesniej,ale wtedy zostalem zbesztany(leciutko) za zanieczyszczanie Pani watku.
        Jestem wytracony z rownowagi.
        Co do mego wywalonego niewiadomo dokad(bo na Oslej go niema) watku,o ktorym ma decydowac Pani Kropka.
        Rozumiem,ze cenzorzy tez ludzie i swoje pomysly maja - jak chirurdzy,jeden tnie z lewa na prawo,a inny z prawa na lewo.
        Moj watek nie byl jakims szediewrom(majstersztykiem) w zakresie glebokiej mysli.
        Wiec prosze go zostawic w spokoju.
        Bylem tylko ciekaw,gdzie on sie podzial?
        Nie przypuszczalem,ze jest gdzies pieczolowicie przechowywany.
        Co do Pani legalnosci.
        Odwala pani duza cenzoeska robote,wic uwazam,ze pani dumne Kreska 54 powinno znalezc sie w jednym szeregu z Kropka i Yaa.
        Chociaz i tymczasowo.
        Dolaczam wyrazy szacunku oraz uszanowania za wykonanie trudnej i poczesnej pracy na polu walki z takimi jak ja.
        Zycze wszystkiego najlepszego.
        Bywszy1,2,Kombrig,Ja oraz dawny,dawny "."(czyli pierwotna kropka forumowa-stad moja slabosc do pani Kropki).

P.S
        Tyle pseudonimow!Czuje sie jak prawdiwy bolszewik,walczacy z cenzura.
        • iwona334 Krecha, ale posiedzisz tu jeszcze jakis czas ? 11.07.12, 12:06
          Chcialbym, by zazalenie (w formie pisemnej, a nie jakiegos tam e-maila) jakie pisze
          n/t Twojej tu dzialalnosci dotarlo do GW - zanim opuscisz te (su)pozycje :)

Dr. J.K.
          • kreska54 Ułatwie Ci sprawe 11.07.12, 12:34
            Napisz tu:
            forum.gazeta.pl/forum/f,654,O_moderacji.html
            będzie szybciej.
            • zeitgeist2010 Dla równowagi krytycznych ocen 11.07.12, 12:49
              pod adresem aktualnej administracji forum, wyraze i ja swoją skromna ale obiektywną opinie. Obiektywną, bo ja jestem tu rzadko i nie mam zadnej potrzeby zaspakajanie mojego ego czy pustki bytu. Odwiedzam jednak sporadycznie fora w r´znych jezykach i silłą rzeczy nasuwaja sie porównania.

Niestety na niekorzysc FS GW.

Ale uwaga. Pod nowym administratorem FS stalo sie duzo lepsze. Naleza sie tej administracji slowa uznania.

Nie ma juz tych samych watków tych samych nicków od rana do nocy, 24/7.

Zniknelo nagminne balwochwalstwo wobec pewnego polityka ze sklonnoscia do rozbierania sie do pasa.

Dito uciazliwe seryjne watki przeciwko to jednym to drugim grupom etnicznym.

Seryjne antypolskie watki.

Dzieki bogu nastąpila redukcja wulgaryzmu i osobistego zniewazania na poziomie wyrostków.

Redukcja ilosciowej dominacji tego forum przez nicki, ktore siedza tutaj 60 minut na godzine, 24 godziny na dobe, 7 dni w tygodni. Teraz zuszeni sa dzielic sie na inne fora. Postęp !

To tylko tak krótko i spontanicznie, bo uwazam ze wiele zmienilo sie na lepsze

--------------------------------------
              „W ciągu całego Euro uderzyłes pilke głową tylko raz. Dlaczego tak malo glówkujesz?” - „głowy uzywam przede wszystkim do myslenia”. /Andres Iniesta playmaker FC Barcelony i reprezentacji Hiszpanii
              • kreska54 Re: Dla równowagi krytycznych ocen 11.07.12, 13:16
                Dziękuję
                @^_^@
            • iwona334 Thanks :) 11.07.12, 14:27
              tu przesle kopie (jak zamierzalem, coby nie bylo, ze robie Ci kolo...)
              ale oryginal pojdzie klasycznie.
              Poleconym.

Dr. J.K.
              • iwona334 PS. zapomnialem dodac... 11.07.12, 15:01
                drobnego prezentu.
                takie nosze do sandalow (ale tylko w czasie wolnym, bo do pracy - to czarne)
                goraco polecam:
                J.K.
                www.skatedeluxe.de/product_info.php/info/p22571_Hurley-Foundation-Socken-orange.html
        • kreska54 Re: cuda sie dzieja na tym swiecie+ 11.07.12, 12:39
          Zaśmiecanie było nie na temat,
          więc moja prośba jest aktualna.
          (~_~)
    • felusiak1 opieka 11.07.12, 14:11
      to jest taka opieka jak opieka klawiszów nad wieźniami.
      kreska nie potrafi utrzymać dystansu. faktem jest, że ma uprawnienia co z dumą podkreśla ale nie potrafi z tych uprawnień korzystać i nagminnie przekracza. taka nadgorliwa milicjantka.
      stoi na środku skrzyżowania i reguluje ruch pojazdów z tym, że z każdym dniem coraz mniej pojazdów. jak tak dalej pójdzie to będzie tak:
      • bluejays Swoista i slepa wybiorczosc. 11.07.12, 14:56
        jw.
        • polski_francuz Warto sie oprzec 11.07.12, 15:07
          na jakiejs grupie forumowiczow. Tak byloby nieglupio.

Ale moze jest jeszcze tzw wielka polityka. I w jej ramach powiedziano moderatorom, zeby pogonili tych co trzeba ale w taki sposob, zeby to nie wygladalo na ich pogonienie. Bo zrobia jakas demonstracje podobnego typu co niedawno w Warszawie.

I pokazowo, dostaje sie kazdemu, bez wzgledu na przynaleznosc klanowa:)

PF
          • bluejays Byc moze ... 11.07.12, 15:48
            Czasami nalezy zachowac pozory ... One sa niczym cukiereczki.
      • zeitgeist2010 Re: opieka 11.07.12, 16:11
        felusiak1 napisał:

(...) nadgorliwa milicjantka.
        > stoi na środku skrzyżowania i reguluje ruch pojazdów z tym, że z każdym dniem c
        > oraz mniej pojazdów (...)

A co, lepiej byloby tak? :

„W ciągu całego Euro uderzyłes pilke głową tylko raz. Dlaczego tak malo glówkujesz?” - „głowy uzywam przede wszystkim do myslenia”. /Andres Iniesta playmaker FC Barcelony i reprezentacji Hiszpanii
      • zeitgeist2010 Obstaje przy swoim i uzupełniam 11.07.12, 16:22
        Porównywalne fora niemieckie, angielskie, portugalskie, szwedzkie, chinskie mają etykietę prewencyjną. Wpisy sprawdzane są ZANIM zostaną opublikowane.
        I nie ma to nic wspólnego z jakąs bolszewicką cenzurą. Chodzi tu o unikanie prywatnych pogawędek, wulgarnosci, propagandy, rasizmu, bajdurzenia nie na temat itp.

Zadziwilibyscie sie, jak ostra krytyka przechodzi na mikroblogach chinskich!

No ale oczywiscie, nie wziąłbym akurat Chin jako wzoru do nasladowania :) po aferze Bo-xilaia kilkadziesiat blogów zostalo wyjętych z ruchu.

Nie widze jednak potrzeby wyczytywac dzien w dzien propagandy prorosyjskiej albo zrytualizowanej wymiany ordynarnych wyzwisk miedzy facetem/kobita A i B. Niech to robia ale na blogu prywatnym.

Kluczem do funkcjonujacej moderacji jest oczywiscie umiar (wkraczac tylko wtedy, gdy jest to niezbedne), sprawiedliwosc, konsekwencja i równe traktowanie wszystkich. Jezeli ktos pluje na Putina czy Rosje, to tez ma zniknąc. Jezeli ktos publikuje cos o Buddyzmie, Islamie albo innych tradycjach bliskiego wschodu albo innego regionu, to powinno to byc dozwolone.

• polski_francuz Fora i "profesjonalisci" 11.07.12, 17:50
          fora francuskie i niemieckie ktore znam maja faktycznie cenzure prewencyjna. I zapewne po to, aby uniknac problemow chamstwa, prywaty i pisania nie na temat. Problemow chronicznych na tym i na innych forach GW.

Co do tego pelna zgoda. Ale, fora GW maja dluga tradycje. Ja pisze od 2005 roku, inni jeszcze wczesniej zaczeli. I poczatki, a zatem tradycja, byla taka ze sie nie moderuje z gory ale lekko i po wpisach. Dlatego tez fora tej gazety staly sie popularne. A wsrod nich forum swiat wiodlo prym ogladalnosci.

Problem, ze ta tolerancja musiala wpasc w oko "sluzbom" i pojawila sie jakis czas temu grupa forumowiczow dzialajacych kupa i koherentnie. Co bylo zjawiskiem wyjatkowym i latwo wpadlo w oczy. I na co bywalcy forow ani moderatorzy nie byli przygotowani.

Jest forum Aquanet, ktore nie jest moderowane. I ono bylo zasmiecane przez kilka nickow, ktore jakos, powoli zanikly. Tutaj mamy sprawe z profesjonalistami. I wywalenie kilku nickow nie pomoze.

I pewnie dlatego moderatorzy kombinuja dosc niecodzienne akcje. Jak np powrot do netykiety. Wydaje sie to oczywiste ale dla bywalcow, ktorych widzisz na tym watku jest dosc szokujace.

PF
          • zeitgeist2010 El Páis nie ma kółek marokanskich 12.07.12, 12:13
            polski_francuz napisał:

(...) Ale, fora GW maja dluga tradycje. Ja pisze od 2005 roku, inni jeszcze wczesniej zaczeli. I poczatki, a zatem tradycja, byla taka ze sie nie moderuje z gory ale lekko i po wpisach. Dlatego tez fora tej gazety staly sie popularne. A wsrod nich forum swiat wiodlo prym gladalnosci.

Problem, ze ta tolerancja musiala wpasc w oko "sluzbom" i pojawila sie jakis czas temu grupa forumowiczow dzialajacych kupa i koherentnie. Co bylo zjawiskiem wyjatkowym i latwo wpadlo w oczy. I na co bywalcy forow ani moderatorzy nie byl i przygotowani(...)

Jezeli administracja jest swiadoma tego zjawiska i znalazla jakąs metode dzialania, to trzeba jej w tym wykazac solidarnosc, nawet jezeli oznacza to dramatyczny spadek ilosci wpisów.

Największą slaboscią tego forum jest mala ilosc i rozmaitosc uzyktowników. Taka jest smutna rzeczywistosc.
            Ale lepsze to niz dziwolągi typu wulgaryzmów juz w TYTULACH wątków albo kółka balwochwalców Putina i zjawisk czysto domowych rosyjskich.

GW jest czołowym dziennikiem 38-milionowego narodu w srodku Europy.

W sztandartowych forach Washington Post nie ma kółek meksykanskich, w El Páis kółek marokanskich, w Die Welt kółek zainteresowan Turcja albo w Dagens Nyheter Kurdystanem i Arabią
            • polski_francuz Solidarnosc 12.07.12, 14:51
              "Jezeli administracja jest swiadoma tego zjawiska i znalazla jakąs metode dzialania, to trzeba jej w tym wykazac solidarnosc, nawet jezeli oznacza to dramatyczny spadek ilosci wpisów."

to piekne slowo, ktore sie nieco zuzylo i w Polsce i we Francji. Moze dlatego ze te dwie, bliskie mi nacje, solidarni nie sa a raczej sa indywidualistami.

Mysle, ze wszyscy chcieliby sie pozbyc milosnikow muskularnego torsu, nurkujacego po greckie wazy ale nie wszyscy sa gotowi miec wycinane wpisy.

Zyjesz chyba w kraju protestanckim, w ktorym do solidarnosci ani do dyscypliny nie trzeba nawolywac.

PF
              • iwona334 Re: Solidarnosc 12.07.12, 15:01
                administracja chyba od niedawna jest swiadoma wystepu na tym forum profesjonalistow.
                ktorzy doskonale wiedza, jak omijac regulamin - tak, by forsowac tu swoje wartosci propagandowe.

w konsekwencji oni pozostawali nienaruszeni (co najwyzej ja im troche uprzykszalem zycie)
                natomiast wycinano krytyke mlodych forumowiczow, gdy zdarzalo im sie emocjonalnie chlapnac jakims niecenzuralnym slowem.

W tej sprawie wysylam wkrotce obszerny list do kierownictwa GW.

J.K.
                • zeitgeist2010 Solidarnosc 12.07.12, 16:59
                  Oczywiscie uzylem tego slowa - kodu calego pokolenia - z cala swiadomoscia.

Zawsze trzeba przewidywac ruch przeciwnika i nie wystawiac sie samemu na ciosy

• iwona334 Re: Solidarnosc 12.07.12, 17:04
                    zeitgeist2010 napisał:
                    > Zawsze trzeba przewidywac ruch przeciwnika i nie wystawiac sie samemu na ciosy

Mozesz tego oczekiwac od "starych wyjadaczy", ale nie od 20-to latkow, ktorych czesto ich emocjonalne posty cenzura wycina, pozostawiajac starannie przemyslana propagande, bo ta wie, jak nie podpasc regulaminowi.
                    I w tym sensie cenzura swiadomie lub nie - jest tendencyjna
                    A co zabawne - dziala wbrew linii politycznej samej GW.
                    • zeitgeist2010 Re: Solidarnosc 12.07.12, 18:22
                      iwona334 napisała:

> zeitgeist2010 napisał:
                      > > Zawsze trzeba przewidywac ruch przeciwnika i nie wystawiac sie samemu na
                      > ciosy

Mozesz tego oczekiwac od "starych wyjadaczy", ale nie od 20-to latkow, ktorych czesto ich emocjonalne posty cenzura wycina, pozostawiajac starannie przemyslan a propagande, bo ta wie, jak nie podpasc regulaminowi. I w tym sensie cenzura swiadomie lub nie - jest tendencyjna. A co zabawne - dziala wbrew linii politycznej samej GW.

W polskiej gazecie anno domini 2012 nie ma cenzury. To wymysl przeciwnika.
                      i jest nie na miejscu dac sie zlapac. Nie wysylal "20-latów" przeciwko profesjonalistom

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka