Dodaj do ulubionych

Głód a USA.

22.08.12, 22:35
Agencja TASS donosi, że Amerykanów czeka jeszcze większa bieda, bo z powodu tegorocznej suszy w przyszłym roku wzrosną ceny zywności. Już teraz, zdaniem TASS, co szósty Amerykanin czasami nic nie je przez kilka dni (czy elka-sulzer jest jendą z tych osób?).

Jednoczesnie w tym samym artykule i na Onet.pl czytamy, że Amerykanie wyrzucają 40% żywnosci. No to jest ten głód czy go nie ma?

rt.com/usa/news/drought-americans-food-percent-327/
wiadomosci.onet.pl/swiat/badania-pokazuja-ze-amerykanie-wyrzucaja-co-najmni,1,5224734,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • igor_uk malkontent. 22.08.12, 22:44
      to nie agencja TASS,a tylko RT.To jest calkiem co innego.
      Co do tresci zalinkowanego przez ciebie materiaalu.Jest bardzo rzetelny .Nie tylko podal dane o tym,ze czesc Amerykanow zwyczajowo nie maja co zrec,a i wspomina o tym,ze wiekszosc Amerykanow nie szanuja jedzenia,wyrzucajac go,czyli de facto nie wiedza ,jak na razie,czym jest glod. W czym widzisz problem?

p.s. jak zarcie w USA jest tak samo "dobre",co i w UK,to nie dziwie sie temu,ze wyrzucaja.
      • malkontent6 Re: malkontent. 22.08.12, 22:49
        igor_uk napisał:

> to nie agencja TASS,a tylko RT.To jest calkiem co innego.

Czyżby? :)

> Co do tresci zalinkowanego przez ciebie materiaalu.Jest bardzo rzetelny .

Głodnych tu nie widać. Jesli są to znaczy, że mają poważniejsze problemy.

> p.s. jak zarcie w USA jest tak samo "dobre",co i w UK,to nie dziwie sie temu,z
        > e wyrzucaja.

Ten kraj ma korzenie anglosaskie. :)
        • igor_uk Re: malkontent. 22.08.12, 23:03
          Tak,malkontent.RT i TASS to dwie rozne rzeczy .Zacznimy od tego,ze TASS juz nie ma,jest ITAR-TASS.
          malkontent,a moze nie zauwazasz tych glodnych? Wiesz,jak to sie mowi -z glodu puchna ,a w USA puszystych jest bardzo duzo (he,he).
          Co do zarcia,sidzimy w jednej lodki,ale ja mam szczescie,ze moja zona wspaniale umie przyrzadzac rozne dania,dla tego u mnie w domu jedzenia wyrzuca sie malo.Mam nadzieje,ze ty rowniez nie glodujesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka