Dodaj do ulubionych

Willie Nelson

27.08.12, 06:49
w sobote byłem na koncercie willie nelsona i jestem bardzo zadowolony. koncert był znakomity. willie nie może już spiewać tak jak kiedyś ale show był przedniej jakości. prawie dwie godziny non-stop. i publika spiewajaca wraz z nim. niezapomniane wrażenie i pełny podziw.
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Dalbys 27.08.12, 08:38
      jakiegos linka do najlepszej piosenki to poslucham. Wstyd przyznac ale nie znalem goscia...

PF
      • zeitgeist2010 Nelson w filmie 27.08.12, 12:30
        polski_francuz napisał:

> jakiegos linka do najlepszej piosenki to poslucham. Wstyd przyznac ale nie znal
        > em goscia...

W Europie bardziej znani sa Johnny Cash i Kris Kristofferson. Nelsona pamietam z genialnej satyry politycznej o USA ”wag the dog” , polecam na weekend przy szklaneczce dobrego trunku.

• polski_francuz Casha i Kristoffersona 27.08.12, 13:53
          znam of course. Widze, ze to bardziej country and western? Da sie sluchac.

PF
          • zeitgeist2010 Re: Casha i Kristoffersona 29.08.12, 15:39
            polski_francuz napisał:

> znam of course. Widze, ze to bardziej country and western? Da sie sluchac.

Nelson wydaje sie sympatycznym gosciem. Wieczny hippis, rzecznik wolnej marihuany i bioddynamicznego rolnictwa.
    • malkontent6 Re: Willie Nelson 27.08.12, 15:16
      Byłem na jego koncercie 10 lat temu, był rzeczywiście dobry.

Jeśli będziesz miał okazję idź na występ Kenny Rogersa.
    • przyjacielameryki Re: Willie Nelson 27.08.12, 22:57
      felusiak1 napisał:

> w sobote byłem na koncercie willie nelsona i jestem bardzo zadowolony. koncert
      > był znakomity. willie nie może już spiewać tak jak kiedyś ale show był przednie
      > j jakości. prawie dwie godziny non-stop. i publika spiewajaca wraz z nim. nieza
      > pomniane wrażenie i pełny podziw.

Chyba wiem o kim piszesz! Czy on nie był jednym z wykonawców wspaniałej piosenki "We Are The World" w ramach projektu - "USA for Africa"? Tam wystąpiło wielu świetnych wykonawców, min. Bruce Springsteen.
      Na koncercie Bruca Springsteena byłem w Wa-wie w Sali Kongresowej w latach 90-tych.
      Ale Willie Nelson był również świetny, chyba znałem go, miał bardzo charakterystyczny silny, wibrujący głos, jednak nazw utworów nie pamiętam!!!
      • elka-sulzer Re: Willie Nelson 27.08.12, 23:17
        Z Bobem Dylanem byl czy sam?

Ja bylam na koncercie w zeszlym roku gdzie gdzie ci obaj "niepoprawni" artysci wystepowali.
        Tak jak mowi felus, publika spiewala razem z nimi do poznej nocy.
        • misterpee Re: Willie Nelson Pete Seager 27.08.12, 23:29
          to dwaj ulubieni spiewacy z USA. Cale szczescie ze jest jeszcze ktos w USA kogo kozna sluchac i podziwiac.
          www.youtube.com/watch?v=1TD_pSeNelU
    • melord Re: Willie Nelson 28.08.12, 01:27
      ogladalem w TV ten wystep dawno temu
      to chyba jedyny wystep Nelsona....pod krawatem
      www.youtube.com/watch?v=evlxwkZWE3U&feature=related
      byli swietni

ps.znalazlem dzieki misterowi
    • felusiak1 Re: Willie Nelson 28.08.12, 08:30
      to lubię najbardziej www.youtube.com/watch?v=DozJKVvX1p0

polecam również nowy utwór Roll me up and smoke me when I die
      www.youtube.com/watch?v=nRH0jhuc1r4
      Nelson ma 79 lat.
      • zeitgeist2010 awesome Nelson 29.08.12, 16:02
        a czytalem ze obcial wlosy ...

niektorzy sie nie starzeja
    • roc-kin Re: Willie Nelson 31.08.12, 22:00
      nie nudziarz, tylko duzy talent i oryginal w amerykanskiej kategorii country music.
      • billy.the.kid Re: Willie Nelson 02.09.12, 07:53
        gdzieś tam po jutubie pałęta sie nawet jego granie i śpiewanie z ZZ TOP.
        najmilej grało mu sie zHIGHWAYMAN.
        a grały tam tuzy-
        cash,kristoffersson, jennings i właśnie przesympatyczny nelson.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka