Dodaj do ulubionych

Czy antybushowski film Michaela Moore'a wpłynie...

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.04, 18:25
Moore jedynie zdokumentalizowal paranoje Busha Jr i jego administracji...W
tej "oazie wolnosci pt USA " zwolennicy Busha nie przebierali w srodkach :
brat Busha , gub. Florydy zagrozil cofnieciem dotacji dla Disneylandow na
Florydzie o ile Disney nie wycofa sie z dystrybucji / i Disney sie wycofal/,
cenzura wprowadzila ograniczenia wiekowe dla widzow / powyzej 17 lat/,
konserwatywna organizajca Move America Forward sporzadila czarne listy kin,
kore chcialy film wyswietlac/ czesc z nich sie przestraszyla i wycofala z
dystrybucji/. wiecej o prawdziwym obliczu Ameryki w www.panstwozla.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: claymore Raczej przeciwnie IP: *.netten.pl 04.07.04, 18:27
      Widziałem kiedyś program o tym Moorze i jest to tak mało smakowity facet, że
      każdy w miarę sensowny człowiek zagłosuje przeciw niemu. Na szczęście wpływ
      kopniętych lewaków na historię jest dość niewielki - niezależnie czy to będzie
      Jane Fonda, Barbra Straisand, czy ten Moore. Użyteczni idioci są denerwujący,
      ale na szczęście niewiele więcej.
      • Gość: Wqrwiony2 Jesteś słabo zorientowany - Barbara Straisand IP: 195.150.115.* 04.07.04, 18:35
        nie tylko nie jest lewaczką, ale nawet organizuje zbiórki pieniędzy na rzecz
        Izraela.
        • Gość: claymore Nigdy nie twierdziłem, że nie jest Żydówką IP: *.netten.pl 04.07.04, 18:43
          Poza tym jednak (jednak?) jest wojującą lewaczką. W każdym razie wrzaskliwie
          popiera Demokratów (włącznie z rozporkowym Billem C.) w ich najbardziej
          lewackich zagraniach (których tam wbrew pozorom nie brakuje, szczególnie w
          zamierzeniach).
          • Gość: Wqrwiony2 czemu więc kwestuje nawet teraz na rzecz Izraela? IP: 195.150.115.* 04.07.04, 18:49
            To nie jest lewackie podejście...
            • Gość: claymore Jeśli jest np. lewackie w 95%, a te 5%... IP: *.netten.pl 04.07.04, 19:02
              ... dotyczy akurat tylko Izraela - kraju jej przodków jakby nie było itd... To
              czy to aż takie dziwne? A czy np. Adam Michnik jest taki okrutnie
              antyizraelski? Nie zapominajmy, że Izrael w swych początkach był swego rodzaju
              utopią, i to raczej lewicową niż starotestamentową. Dopiero wojny z Arabami i
              terroryzm zrobiły z niego takie "centrum nacjonalizmu", za jakie się go dzisiaj
              uważa. Nie jestem specem od Izraela, ani Żydem, ale mało znam akurat żydowskich
              lewaków popierających Arafata, mają pole do popisu w innych miejscach. A KAŻDY
              prezydent USA będzie proizraelski, więc to nie jest problem słodkiej Barbry.
            • Gość: meerkat Bo to jest ZYDOWSKIE podejscie! Simple as that!n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 20:37
            • Gość: Polak Polska na Izrael!!!!!!!!! IP: 195.166.233.* 04.07.04, 20:43
              Na Izrael!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: paul Re: Nigdy nie twierdziłem, że nie jest Żydówką IP: 203.47.22.* 05.07.04, 05:59
            Od kiedy to amerykanscy demokraci sa lewakami???
            • Gość: Jan K. Amerykańscy Demokraci IP: 68.215.211.* 05.07.04, 14:19
              Gość portalu: paul napisał(a):
              > Od kiedy to amerykanscy demokraci sa lewakami???

Od dawna, panocku, od dawna - co najmniej od 70 lat. Ponieważ duża część
              amerykańskich wyborców jest uczulona na lewactwo, związane z partią
              Demokratyczną media nazywają lewaków dla niepoznaki liberałami a przywódcy tej
              partii prezentują jednym twarz Doktora Jekylla a innym twarz Pana Hyde'a.

Jan K.
        • Gość: Jacek-t To ty jesteś słabo zorientowany IP: *.chello.pl 04.07.04, 21:23
          Barbara Atreisand jest zagorzałą lewaczką tyle że żydowskiego pochodzenia. A
          film Fahrenheit 9/11 jeśli coś dokumentuje to co najwyżej paranoje samego
          Moore'a.
          • Gość: Aron Re: To ty jesteś słabo zorientowany IP: *.ca.astound.net 05.07.04, 04:38
            To nie paranoja.
            Barbara Straisand jest żydówką i jak większość nieuczciwych i
            nieautentycznych ''duchowo''(99%), która popiera ślepo Izrael. Jest mała
            grupka ortodoksyjnych żydów w USA uważających się za jedynie prawdziwych i
            autentycznych żydów, która protestowała plakatami przeciwko Izrelowi z takimi
            hasłami: ''Izrael jest państwem zła(evil state), które nigdy nie
            zaakceptujemy'', ''Izrael to rak dla prawdziwych żydów'', ''Syjonizm=Nazim''.
            Film jest kolejnym nieprawdziwym materiałem ochraniającym głównego sprawcę zła
            na Bliskim Wschodzie i w Stanach Zjednoczonych Izraela. To Stalin(Jewgshvili -
            syn żyda) jest ojcem Izraela i jego powstania. Jego metody są nieustanie
            kontynuowane nieprzerwanie w całej polityce Izraela. Film jest kolejnym
            kłamstwem bo zataja głównego sprawcę zła i jego metody. Autor boi się żydów.
            Boi się tych ''synów diabła'' jak w Ew. Jana 8:44 powiedział o nich sam Jezus
            Chrystus. Oczywiście nie chodzi tu o wszystkich żydów ale o tych, którzy w
            większości nie przyjeli Jezusa Chrystusa. I tak jest do dzisiaj. Szczególny
            produkt perfidi i zła ludzkiego. Nic dziwnego, że najwięksi mordercy świata to
            żydzi: Stalin, Kaganowicz, Beria, Jagoda i mający takie pochodzenie: Lenin i
            Hitler(którego dziadek też był żydem).
            • Gość: LesPaul Porada IP: *.sympatico.ca 05.07.04, 05:11
              Pomoz sobie (i innym) i idz do psychiatry..........
              • Gość: Aron Re: Porada IP: *.ca.astound.net 05.07.04, 05:27
                Następny żyd-komuch się odezwał.
                To wy żydzi na terenach ZSRR jeszcze przez Hitlerem stworzyli zakłady
                psychiatryczne dla tych którzy opierali się żydowskiemu-komunizmowi.
                Te porady siedzą w twojej krwi.
                Wystarczy uderzyć w stół a nożyce się odezwą.
                Prorok Zachariasz przecidział wam w roz.13 dwa razy większy holocaust niż
                za Hitlera. 2/3 narodu wyginie. Już teraz na to dzielnie pracujesz, swoją
                brutalnością, chamstwem i okrucieństwem swoim sercu.
                • Gość: PiJaK Re: Aron IP: *.unizeto.pl 05.07.04, 13:00
                  Jestem przerażony twoimi poglądami...
                  Mam tylko nadzieję, że nie jesteś członkiem Samoobrony
        • Gość: Aron Re: Jesteś słabo zorientowany - Barbara Straisand IP: *.ca.astound.net 05.07.04, 04:36
          Barbara Straisand jest żydówką i jak większość nieuczciwych i
          nieautentycznych ''duchowo'' (99%) popiera ślepo Izrael. Jest mała grupka
          ortodoksyjnych żydów w USA uważających się za jedynie prawdziwych i
          autentycznych żydów, która protestowała plakatami przeciwko Izrelowi z takimi
          kłamstwem bo zataja głównego sprawcę zła i jego metody. Autor boi się żydów.
        • Gość: to ja Basia ma przykry zwyczaj czepiania sie Polakow IP: *.nsw.bigpond.net.au 05.07.04, 12:20
      • Gość: maruda Re: Raczej przeciwnie IP: *.gdynia.mm.pl 04.07.04, 18:44
        Gość portalu: claymore napisał(a):

> Widziałem kiedyś program o tym Moorze i jest to tak mało smakowity facet, że
        > każdy w miarę sensowny człowiek zagłosuje przeciw niemu.

Moore nie startuje w wyborach. Tak więc trudno mówić o głosowaniu.
        Widziałeś film o Moorze, ale filmu Moore'a nie widziałeś.
        Jednak wiesz lepiej.

• Gość: claymore Film absolutnie mnie nie interesuje i nie sądzę... IP: *.netten.pl 04.07.04, 19:06
          ... żeby jego ew. obejrzenie mogło cokolwiek u mnie zmienić (nie licząc ataku
          torsji, ale to inna sprawa). A na czym ja się znam? Znaam się trochę na
          historii, i znam się też na RAKCJACH NORMALNYCH, PROSTYCH LUDZI NA LEWACKĄ
          OBRZYDLIWOŚĆ. Gdyby tacy ludzie kierowali historią, to Reagan nigdy nie byłby
          nie tylko prezydentem, ale nawet szefem związku zawodowego. A był! I mimo
          wszystko USA się nie rozbroiło jednostronnie, prawda? Wbrew nie tylko głupim
          lewakom z show-biznesu, ale nawet takim (kopniętym) geniuszom jak Chomski.
          • Gość: maruda Re: Film absolutnie mnie nie interesuje i nie sąd IP: *.gdynia.mm.pl 05.07.04, 01:39
            Gość portalu: claymore napisał(a):

> ... żeby jego ew. obejrzenie mogło cokolwiek u mnie zmienić (nie licząc ataku
            > torsji, ale to inna sprawa). A na czym ja się znam? Znaam się trochę na
            > historii, i znam się też na RAKCJACH NORMALNYCH, PROSTYCH LUDZI NA LEWACKĄ
            > OBRZYDLIWOŚĆ. Gdyby tacy ludzie kierowali historią, to Reagan nigdy nie byłby
            > nie tylko prezydentem, ale nawet szefem związku zawodowego. A był! I mimo
            > wszystko USA się nie rozbroiło jednostronnie, prawda? Wbrew nie tylko głupim
            > lewakom z show-biznesu, ale nawet takim (kopniętym) geniuszom jak Chomski.

Dziękuję za odpowiedź. Wynika z niej, że nie masz pojęcia o czym mówisz.

Szczęściem, nie wszyscy wierzą w zaklęcia swoich władców, bo inaczej nadal
            Ziemia byłaby płaska, a Kolumb nie odkrył Ameryki.

• Gość: Jan K. NIe ma róży bez ognia... IP: 68.215.211.* 05.07.04, 14:22
              > Dziękuję za odpowiedź. Wynika z niej, że nie masz pojęcia o czym mówisz.

Pan coś się tam mocno pomieszało w łepetynce.
          • Gość: jur Re: Film absolutnie mnie nie interesuje i nie sąd IP: *.waldrf01.md.comcast.net 05.07.04, 03:51
            fakty....w ktorym miejsciy Moore klamie ....fakty przyjacielu , obrzucanie
            blotem zostawmy politykom
      • Gość: *CYRK PANSTWOZLA* BLAZEN paSYF ZADECYDOWAL KTO ZOSTANIE PREZYDENTEM! IP: *.dynamic.mts.net 04.07.04, 19:21
        OCZYWISCIE BUSH!!!
        • Gość: pacyfista dynamic.mts.net to CIA/Glos Ameryki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.04, 07:03
          • Gość: Zijutek Re: dynamic.mts.net to CIA/Glos Ameryki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 09:14
            Pasyf
            nie pieprz bez sensu
        • Gość: aaa PROSZE TYLKO NIE BUSH!!!! IP: *.ipt.aol.com 05.07.04, 14:53
          Wystarczy jedna kadencja malpy prezydenta. Do wszystkich ktorzy macie prawo
          glosu w USA, glosujmy na JOHNY KERRY.
      • Gość: opiniapollpressage OBURZENIE I OBRZYDZENIE NA LEWAKOW IP: *.sympatico.ca 04.07.04, 22:29
        Washingtonpost: KARRY'S NUMBER TWO. W Stanach lewak to slowo pogardliwe. Na tle
        tragedii 11 Wrzesnia wybryki lewakow wygladaja obrzydliwie. Walka o wladze jest
        bezpardonowa, bo Prezydent Bush powiedzial STOP dla ogromnych wyplat
        odszkodowac za upadle fakturowe interesy. Po upadku fakturowych biznesow Stany
        odetchnely. Okazalo sie, jak ta forma pasozytnicza na narodzie amerykanskim
        jest grozna. Powstalo ponad 2 miliony miejsc pracy, rodziny dostaly wiecej
        pieniedzy, gwaltownie rozwinal sie maly i sredni przemysl. Powstala smiala
        mysl likwidacji lub doprowadzenia do normalnosci ogromnych korporacji. Wiadomo,
        ze wlasciciele tych korporacji, i tu pojawia sie watek zydowski, nie chca sie z
        tym pogodzic. Ten lewak Moore dzis jest malym pionkiem. Ten jego gest jest
        przez prase lewakow wyolbrzymiany ale nastroje Amerykanow przez to sa bardziej
        dojrzale. Dostrzegli, ze maja wroga wewnetrznego lewakow i firmy fakturowe,
        ktore sa niebezpieczenstwem dla ich bytu codziennego. Ankiety wskazuja, ze 34 %
        Amerykanow zwraca uwage na gospodarke a 17 % na dogorywajaca wojne w Iraku.
      • Gość: wnioski film wpłynie na wyniki wyborow.haha.daleko idace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 23:41
        to juz przechodzi pojecie.
        to tak jakby powiedziec ze przez Wajde runął mur Berliński.

a moze jest cos w rzadach Busha, co spowoduje ze wygra Kerry?
        media wspieraja media. tak sie kreuje potege mediów. ale to nie tak.
        media informuja o faktach. Kreuje je życie i uczestnicy tego życia, np.
        Politycy. No chyba ze mamy do czynienia z propaganda.

jasne?
      • Gość: Tomasz Re: Raczej przeciwnie IP: 64.110.51.* 05.07.04, 06:16
        Po pierwsze, Michael Moore nie kandyduje wiec nikt na niego nie musi glosowac.
        Po drugie jesli uda Ci sie przeczytac dwie jego ksiazki "Stupid White Men"
        i "Dude where is my country", zrozumiesz troche wiecej i byc moze zmienisz
        zdanie na jego temat. Polecam takze odwiedziny na stronie www.michaelmoore.com
      • Gość: Tomasz Re: Raczej przeciwnie IP: 64.110.51.* 05.07.04, 06:16
        Po pierwsze, Michael Moore nie kandyduje wiec nikt na niego nie musi glosowac.
        Po drugie jesli uda Ci sie przeczytac dwie jego ksiazki "Stupid White Men"
        i "Dude where is my country", zrozumiesz troche wiecej i byc moze zmienisz
        zdanie na jego temat. Polecam takze odwiedziny na stronie www.michaelmoore.com
    • Gość: Tristan1984 Film Moor'a raczej nic nie zmieni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 18:44
      ...wydaje sie jednak,że G.W.Bush zasili poczet prezydentów Stanów
      Zjednoczonych "X" kategorii (czyli okolice Nixona). Wojna w Iraku bedzie jego
      gwozdziem do trumny. Przeslanka materialna do rozpoczecia interwencji w
      Iraku, byly kwestie czysto ambicjonalne. Obuzajace jest to w jaki sposob
      prezydent Bush argumentuje swoje decyzje(rzekoma bron masowego razenia
      znajdujaca sie w rekach Saddama),takze ciezko jest zdobyc sie na zaufanie w
      stosunku do tego czlowieka.U siebie tez jest juz spalony.Szkoda mi tylko,ze
      mieszkam w kraju ktorego rzad jest w stanie podejmowac tak absurdalne decyzje
      zeby udzielac poparcia imperialistycznym zapedom prezydenta Busha. Mam
      nadzieje,ze kolejny rzad amerykanski bedzie prowadzil racjonalna polityke
      zagraniczna.
      • Gość: triarius "Imperialistycznym" ? IP: *.netten.pl 04.07.04, 19:09
        Gratuluję! Twój język jednoznacznie określa twoje ideowe pochodzenie. Żeby ci
        ludzie nie wpadli jeszcze, że chociaż język należałoby nieco unowocześnić, od
        kiedy Ojczyzna Proletariatu, po dostaniu w dupę od zgrai bosych Afgańczyków,
        rozpadła się w gruzy! Jesteś, wybacz, głupszy niż komuchy z PZPR.
        • Gość: Tristan1984 Re: "Imperialistycznym" ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 22:43
          Zasadniczo staram się nazywać rzeczy po imieniu. Imperializm jest to słowo
          bynajmniej nie użyte przesadnie. Proponuję zajrzeć do słownika pana
          Kopalińskiego i sprawdzić znaczenie tego słowa,a może zrozumiesz o co mi
          chodzi, bo jednak dbanie o "utrzymanie pokoju światowego", nawet na przekór
          całemu światu mieści się w polu jego znaczenia. A jednak źle określiłeś moje
          ideowe pochodzenie. To co piszesz swoją drogą to bełkot, zwróciłeś na to uwagę?
          Poza tym jesteś kolejną osobą która wykazała się wyjątkową znajomością etykiety
          dyskusji na forum. Radzę nie korzystać z tych umiejętności on-live, bo ktoś Ci
          kiedyś brzydko mówiąc obije...buzię.
          • Gość: triarius Nie ma obawy, nie jestem lewakiem i trudno mnie IP: *.netten.pl 04.07.04, 23:37
            ... bić. Jeśli "twój ideowy rodowód" jest "opozycyjny", to wybacz - z pewnością
            tak jak i Adama Michnika. Mój jest za to normalny, nie różowy, bez całowania
            się z Jaruzelskim czy Kiszczakiem. Moja mowa to nie jest bełkot, mam na to parę
            namacalnych dowodów, uderz w jakąś inną argumentację. A Słownik Kopalińskiego
            nie został zrobiony pod władzą komunistycznej cenzury, aby? A nawet jeśli nie,
            to marksistowski żargon był długo modny, za to teraz nie
            jest. "Imperialistyczna", w dosłownym znaczeniu, jest raczej Unia Europejska,
            która ewidentnie buduje IMPERIUM. Podczss gdy USA może stanowi przywódcę
            imperium, ale to imperium kulturowe - hot dogi, Disney, silikon w cyckach...
            Nie przepadam za tym, ale oni tego nie "budują", to wszyscy inni tego z jakichś
            powodów pragną. A tępienie terrorystycznych reżimów to nie jest "walka o pokój".
      • Gość: claymore "Racjonalną politykę" psia mać... IP: *.netten.pl 04.07.04, 20:12
        Pamiętam jak dziś (studiowało się kiedyś tę filozofię analityczną w Uppsali),
        jak sławny Bertrand Russel "racjonalnie" udowadniał, że sowieckie zagrożenie
        jest złudzeniem, a jedynym sensownym postępkiem będzie jednostronne,
        natychmiastowe rozbrojenie zachodu. Dlatego też parskam ze śmiechu, kiedy jakiś
        słabo intelektualnie przygotowany ludek nawija mi o "racjonalności",
        szczególnie w polityce, czy obyczajowości. Poniał komsomeliec?
        • Gość: Tristan1984 Re: "Racjonalną politykę" psia mać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 22:34
          Dziękuję bardzo za konstruktywną krytykę. Proszę, oto przykład, że rzetelne
          wykształcenie nie zawsze idzie w parze z kulturą:) Powodzenia w życiu
          towarzyskim,bo musisz być zapewne bardzo lubianą personą, skoro w ten sposób
          traktujesz ludzi. A odnośnie decyzji prezydenta Busha, to uważam,że jednak
          warto czasem zastanowić się nad konsekwencjami ingerencji w sprawy państw
          arabskich. I nie chodzi mi o odsunięcie Saddama od władzy,bo to zapewne było
          konieczne, ale o próbę budowania demokracji "na siłę" i w "5 minut". Gratuluję
          trafnej uwagi odnośnie mojego intelektualnego przygototania. Rzeczywiście nawet
          kolokwializmy przeze mnie stosowane mnie demaskują...
          • Gość: claymore Re: "Racjonalną politykę" psia mać... IP: *.netten.pl 04.07.04, 23:41
            Bush mógł się przeliczyć, nie wiem i mam nadzieję że nie. Państwami Arabskimi
            należałoby się wcale nie zajmować, niech je wszy zeżrą. Ale dopóki są
            niebezpieczne i mają strategiczny surowiec, trza je trzymać za twarz, c'est la
            vie... Twoje przygotowanie intelektualne marne, ale to nie twoja wina, po
            prostu nie miałeś okazji. (Czy mnie lubią w realu? Wiesz że raczej tak? Co
            zresztą nie jest dla mężczyzny aż tak ważne.)
        • Gość: jur Re: "Racjonalną politykę" psia mać... IP: *.waldrf01.md.comcast.net 05.07.04, 04:00
          panie Claymore....naprawde nie ma potrzeby reagowania z taka doza nerwowosci
          ,nawewt jesli sie studiowalo na universytecie w Uppsali.Film jest doskonale
          zrobiony , drugi tydzuen jest na liscie najlepiej ogladanych filmow w stanach ,
          mimo ze niue jest rozpowszechniany w normalnej sieci kin ( ciekawe).Fakty panie
          Claymore , fakty ...obrzucanie blotem jest specjalnosci neokonserwy i im
          zostawmy tra robote.
      • Gość: Wania Re: Film Moor'a raczej nic nie zmieni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 09:17
        Wy tu se gardłujcie
        a my

"pożywiom, uwidim"

komentarzoy polityczni od siedmiu boleści
    • Gość: maruda Re: Czy antybushowski film Michaela Moore'a wpłyn IP: *.gdynia.mm.pl 04.07.04, 18:47

W tej sytuacji wydaje się, że 10 mln ludzi, którzy odbyli w kinach dwugodzinny
      kurs antybushowskiej propagandy, to ogromny elektorat.

Jednak istnieje sporo wyborców probushowskich indoktrynowanych dłużej, niż dwie
      godziny.

• Gość: agaj wybory w USA IP: 128.163.110.* 04.07.04, 19:03
        Sytuacja w Stanach jest mocno skomplikowana. Wiele osob jest nastawianych
        bardzo anty-Bushowsko; zdecydowanie nienawidza Busha i pewnie to oni ida na
        film. Niestety, Kerry jest bardzo kiepskim i zupelnie bezbarwnym kandydatem.
        Tragiczne jest to, ze Demokraci nie byli w stanie wystawic bardziej
        przebojowego kandydata. Partia ta juz od dluzeszgo czasu nie potrafi sie
        odnalezc. Tak wiec wynik wyborow to ciagle wielka niewiadoma.
        • Gość: Tomik Re: wybory w USA IP: *.west-palm-beach-03rh16rt.fl.dial-access.att.net 04.07.04, 19:34
          Fakt, Kerry jest jeszcze gorszy niz Al Gore. O Alu mozna bylo przynajmniej powiedziec, ze byl sztywny.
          O Kerrym nie da sie powiedziec nic.
          • Gość: maruda Re: wybory w USA IP: *.gdynia.mm.pl 05.07.04, 01:41
            Gość portalu: Tomik napisał(a):

> O Kerrym nie da sie powiedziec nic.

Czyli i tak więcej, niż o Bushu.

• Gość: claymore A wiesz dlaczego? IP: *.netten.pl 04.07.04, 20:16
          Bo lewicowcy są kalekami niemal z samej definicji. I wiesz kto to powiedział?
          Poza mną oczywiście? Ni mniej ni więcej, tylko sam George Orwell, czyli facet
          uważający się, i uważany, za 100% lewicowca. (Inna sprawa, że ten tekst jest w
          niemal każdym wydaniu pism Orwella z niezrozumiałych powodów opuszczany. Widać
          nie pasuje red. Adamowi M.)
    • Gość: new yorker Re: Czy antybushowski film Michaela Moore'a wpłyn IP: *.158.183.214.Dial1.Chicago1.Level3.net 04.07.04, 18:55
      new york times zweryfikowal wszystkie dokumenty i fakty zawarte w filmie moore'a
      i uznal ze nie ma w nim zadnego przeklamania, ja sama mialam okazje ogladac
      film w towarzystwie osoby z korzeniami republikanskimi, ktora nie miala
      argumentow zwalcczajacych tezy moore'a, film jest radykalny, wioniepersonalna
      nienawiscia do busha, lecz jest jest potrzebny bo krajem tym rzadzi idiota, a
      kraj ten rzadzi swiatem
      • Gość: maruda Re: Czy antybushowski film Michaela Moore'a wpłyn IP: *.gdynia.mm.pl 04.07.04, 19:01
        Gość portalu: new yorker napisał(a):

> new york times zweryfikowal wszystkie dokumenty i fakty zawarte w filmie moore'
        > a
        > i uznal ze nie ma w nim zadnego przeklamania, ja sama mialam okazje ogladac
        > film w towarzystwie osoby z korzeniami republikanskimi, ktora nie miala
        > argumentow zwalcczajacych tezy moore'a, film jest radykalny, wioniepersonalna
        > nienawiscia do busha, lecz jest jest potrzebny bo krajem tym rzadzi idiota, a
        > kraj ten rzadzi swiatem

Krajem rządzi idiota, więc trzeba wstrząsnąć wyborcami, by nie powtórzyli błędu.
        Trzeba też wstrząsnąć władzą, by wreszcie zrozumiała, że nie wszyscy wyborcy, to
        kompletni idioci.

• Gość: Borek Re: Czy antybushowski film Michaela Moore'a wpłyn IP: *.g.pppool.de 04.07.04, 19:07
          Krajem rządzi idiota, więc trzeba wstrząsnąć wyborcami, by nie powtórzyli błędu
          > .
          > Trzeba też wstrząsnąć władzą, by wreszcie zrozumiała, że nie wszyscy wyborcy, t
          > o
          > kompletni idioci.
          Jest rozwiazanie problemu:
          cagle.slate.msn.com/working/040513/graff.gif
          • Gość: klarusB Wybacz, nie chce mi się tego linku klikać IP: *.netten.pl 04.07.04, 20:19
            Ale domyślam się, że ROZWIĄZANIEM WSZYSTKICH PROBLEMÓW ŚWIATA JEST ISLAM, tak?
            • Gość: Borek Re: Wybacz, nie chce mi się tego linku klikać IP: *.g.pppool.de 04.07.04, 20:26
              Ekipa Busha sama sie zwala z piedestalu.
              Co ma islam do tego?
              cagle.slate.msn.com/working/040702/markstein.gif
            • Gość: jur Re: Wybacz, nie chce mi się tego linku klikać IP: *.waldrf01.md.comcast.net 05.07.04, 04:04
              wyobraz sob ie ze NIE....
        • sbig maruda, dlaczego nie masz takiego samego zapalu 04.07.04, 19:16
          w robieniu porzadku we wlasym kraju? Potrzebny ci jest wrog cobys sie dobrze
          czul i mogl pluc. Patrzac na takich jak ty i pacyf zaczynam rozumiec skad sie
          brali ludzie wierzacy propagandzie komunistycznej ze stonke ziemniaczana nam
          imperlialisci amerykanscy zrzucili.
          • Gość: *CYRK PANSTWOZLA* KOLEJNY WYSTEP NASZEGO BLAZNA paSYFA PT: IP: *.dynamic.mts.net 04.07.04, 19:30
          • Gość: maruda Re: maruda, dlaczego nie masz takiego samego zapa IP: *.gdynia.mm.pl 05.07.04, 01:47
            sbig napisał:

> w robieniu porzadku we wlasym kraju? Potrzebny ci jest wrog cobys sie dobrze
            > czul i mogl pluc. Patrzac na takich jak ty i pacyf zaczynam rozumiec skad sie
            > brali ludzie wierzacy propagandzie komunistycznej ze stonke ziemniaczana nam
            > imperlialisci amerykanscy zrzucili.

Sęk w tym, że wyciągasz bardzo pochopne wnioski. I niewiele rozumiesz.
            Nie cierpiałem komunistów, walczyłem z nimi. I co? Te same mordy są w tej chwili
            największymi sojusznikami Busha. Robię więc dalej swoje.

• Gość: Pacyfista Na szczescie !!!!!! IP: *.utc.com 04.07.04, 19:21
          ty ze swojej Gdyni mozesz jedynie zaglosowac na Sama-brone !!!!
          My w USA glosujemy na Busha !!!!!

W ostatnim polroczu powstalo 1,2 miliona miejsc pracy !! Najwiecej w histori w
          tak krotkim czasie .
          Bezrobocie jest w okolicach 5,5 %
          GDP = 4,5 %
          Zarabiamy znowu duza forse na Wall Streat
          Pozbylismy sie Saddama i Irak jest coraz blizej stabilizacji ku rozpaczy
          lewackich idiotow !!!!
          Od prawie 3 lat terrorysta nieudalo sie zaatakowac na terenie USA !!!!
          Brawo Bush !!!!!
          Masz MOJ GLOS , bedziesz rzadzil do 2009 roku !!!!!!
          • alba500 Re: Na szczescie !!!!!! 04.07.04, 19:31
            Bush to slaby mowca. Robi srednie wrazenie gdy przemawia. Ale to facet w wizja
            i jasnym programem. Wie czego chce i nie boi sie ryzyka w imie swoich
            przekonan. Wojna w Iraku z Sadamem to bylo wielkie ryzyko polityczne. Nie
            dawalo mu na pewno extra glosow. Zrobil to bo wierzyl ze grozi USA bron
            masowego razenia i ze Sadam to bandyta destabilizujacy Bliski Wschod. To ze
            broni MR nie znaleziono to jest blad CIA i dziesiatek innych agencji
            wywiadowczych. Bush nie klamal tylko opieral sie na danych dostepnych w tym
            czasie. Bush na pewno zrobil wiele bledow, ale to facet odwazny z wizja i
            ogolny bilans jego dzialan jest zdecydowanie pozytywny (w Iraku nie ma Sadama a
            ekonomia USA rosnie bo zmniejszyl podatki). W listopadzie bede glosowal na
            Busha.
            • Gość: CF Re: Na szczescie !!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.04, 21:21
              Poraz kolejny potwierdza się moje mniemanie o inteligencji(a dokładnie o jej
              braku) Amerykanów.
              Jaka silna musi być propagnda Busha jak ktoś twierdzi że sytuacja w Iraku się
              stabilizuje.
              A co jeżeli chodzi o deficyt budżetowy? Przejście z dużej nadwyżki w potężny
              dół.
              Co kraj to obyczaj, dawniej propaganda dzisiaj public relations.
          • Gość: *CYRK TEN SAM* O!!!PRZEPRASZAM TO NIE NASZ BLAZEN! IP: *.dynamic.mts.net 04.07.04, 19:32
          • Gość: triarius Co się czepiasz Samoobrony? IP: *.netten.pl 04.07.04, 20:24
            W USA głosowałbym na Busha, ale nie widzę nic specjalnie paskudnego w
            Samoobronie. Obiektywnie, Andrzej Lepper jest wyraźnie inteligentniejszy od 90%
            naszych polityków. To jakieś anty-chłopskie kompleksy, bo facet jest b. bystry,
            a wszystkie Michniki z namaszczeniem udają że mają go za idiotę. Szkody Polsce
            na pewno nie zrobi tyle co Geremek, Michnik, Urban i Kwaśniewski, nie mówiąc
            już o Mincu, Bermanie i Bierucie, czy Jaruzelu.
          • Gość: Ziutek Re: Na szczescie !!!!!! IP: *.224.78.137.Dial1.Cincinnati1.Level3.net 05.07.04, 01:27
            Ciezki idioto, a ile miejsc pracy stracono za rzdow tego bandyty? Statystykami
            odnosnie bezrobocia mozna sie podetrzec, bo uwzgledniaja one wylacznie tych co
            maja prawo do zasiku. Piszesz jak obludny komuch ustrojony w konserwatywny
            stroj. Przynajmiej swoim glosowaniem przyczynie sie aby w listopadzie przepadlo
            w wyborach to obludne, bigoteryjne zwierze jak funt mydla w d..e.
          • Gość: Gosc Portalu Re: Na szczescie !!!!!! IP: *.client.comcast.net 05.07.04, 06:01
            Yo, moron! Calm down and don't get your panties in a bunch. If you vote for
            Bu$hitler, you may be the only one who votes for the SOB.

The jobs created by your murderous misadministration are mcjobs mostly, and of
            course all those jobs that were outsourced. Are you counting those? I wouldn't.
            This chickenshit chimp is worst in history of the United States when it comes
            to jobs creation.

The unemployment hovers around 18%, because you must count those whose
            unemployment benefits already run out.

Stock market recently took a nose dive down over 100 pts.

Saddam was never a threat to anyone on North American continent, or for that
            matter any place else. Iraq is stabilizing - my ass. Where? When? Are you on
            this planet, or you are in some delirious alternate universe?

Vote for Bu$hitler, your vote will be like the voice hollering in the desert.
            All alone. After Kerry moves into the White House, you can join your beloved
            lily-livered, yellow-bellied, chickenshit usurper in the mental institution.
      • Gość: claymore New York Times? Acha ;-P IP: *.netten.pl 04.07.04, 20:18
        Słuchaj kolego, dlaczego musisz w to mieszać Żydów? Czy bez NYT nie da się już
        w Polsce żadnego tematu dyskutować? ;-)
      • Gość: Aron Re: Czy antybushowski film Michaela Moore'a wpłyn IP: *.ca.astound.net 05.07.04, 05:13
        Bush nie jest idiotą, ale problem jest taki, że uwierzył i sprzedał się
        syjonistom, Izraelowi i także amerykańskim chrześcijańskim fundamentalistom
        wyznającym slepe popieranie Izraela jako obowiązku ''prawdziwego
        chrześcijanina''. Zapominając co powiedział Jezus Chrystus o żydach Ew.Jana
        8:44 ''Synowie Diabła'' i że królewstwo Boże im będzie zabrane i dane innemu
        narodowi, który będzie wydawał owoce jego.
        Izrael jest państwem największego perfidnego zła, tak twierdzi grupa
        ortodoksyjnych żydów w USA, która uważa się za prawowitych żydów.
        Moore w tym filmie ukrywa, że głównymi sprawcami zła na Bliskim Wschodzie i w
        USA są żydzi, ci poza tą grupą, którzy się uznają za jedynie prawowitych.
        Moore się także boi żydów.
    • sbig PACYF, jestes jednym z tych niezorientowanych 04.07.04, 19:08
      o ktorych mowa w artykule. Moore jest znanym kretaczem, ktorego filmom
      specjalisci odmawiaja tytulu "dokumentalnych" ze wzgledu na znaczna rozbierznosc
      "faktow" filmowych i samych faktow.
    • Gość: TomiK Re: Czy antybushowski film Michaela Moore'a wpłyn IP: *.west-palm-beach-03rh16rt.fl.dial-access.att.net 04.07.04, 19:28
      Ach wiec tak to wyglada ze Szwajcarii? Ja mieszkam na Florydzie i jakos nie slyszalem o tym, zeby
      gubernator Jeb Bush staral sie wplywac na dystrybucje filmu. Nie twierdze, ze tak nie bylo, po prostu
      nie slyszalem o tym a to przeciez bylby tak smakowity kasek dla mediow, ze na pewno by to naglosnily.
      W dodatku sposob w jaki mialby to (wg Ciebie) robic: cofac dotacje dla Disneylandu. Stan USA
      DOTUJACY (!) Disneyland? Ksiegowym tam nie jestem ale to nie brzmi ani troche prawdopodobnie.

Fahrenheit 9/11 ma oznaczenie "R" czyli rzeczywiscie jest dozwolony od 17 lat. Takie ograniczenie nie
      zostalo jednak wprowadzone przez jakiegos dzialajacego na polityczne zamowienie cenzora ale (jak to
      jest standartowa praktyka w USA) przez komitet rodzicow, ktorzy po obejrzeniu filmow ustanawiaja
      limity wiekowe. W wypadku tego filmu przyczyna byly duza ilosc przemocy i soczyste slownictwo.
      Wiecej na temat owego "tajemniczego cenzora" znajdziesz na www.filmratings.com. Prosze, koniecznie
      przeczytaj zebys wiecej nie powtarzal glupot.

Nie slyszalem nigdy o Move America Forward ale to, ze istnieja organizacje zrzeszajace obywateli i
      starajace sie promowac swoja opinie przy pomocy dozwolonych prawem srodkow jest dowodem na
      istnienie wolnego spoleczenstwa obywatelskiego w USA. Nie napisales w jakis sposob owa organizacja
      starala sie wywierac wplyw na kina. Sporzadzila "czarna liste"? Ale co to znaczy? Pewnie moze jedynie
      to, ze bedzie namawiac do bojkotu znajdujacych sie na niej kin. Ty Pacyfista jestes tutaj na shit-liscie u
      wielu osob co wcale nie oznacza, ze ktos Ci zabrania pisac te Twoje brednie za kazdym razem, gdy w
      artykule pojawi sie nazwisko Bush.

Zeby juz do konca rozproszyc roztoczona przez Ciebie atmosfere "podziemia" i zapach powielaczy
      dodam, ze o tym filmie jest calkiem glosno w mediach i o ile kanal Fox doklada Moorowi ile wlezie o
      tyle CNN cmoka go w tylek co chwile. Tak wiec pluralizm i wolnosc slowa istnieja w USA. A ja, zupelnie
      jak Moor, znowu musialem zwalczac paranoje Pacyfisty.
      • alba500 Re: Czy antybushowski film Michaela Moore'a wpłyn 04.07.04, 19:36
        Bardzo dobra odpowiedz TomiK. Paranoje szerza Pacyfisci ze swoimi spiskowymi
        teoriami. Film Moora to jest dosc naiwna propaganda, ktora niestety przekonuje
        wielu niedoinformowanych. Joseph Gebbels dzialal tak samo i tez niestety wielu
        przekonal swoimi przeinaczeniami i polprawdami sprytnie poskladanymi w jedna
        calosc.
    • Gość: ewa PARADOKSALNIE, ALE FILM POMOŻE BUSHOWI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 19:38
      Jeszcze nigdy oblewanie pomyjami nie zaszkodziło żadnemu politykowi, zwłaszcza
      w Stanach. I gdyby chociaż ten film był dokumentem, a przecież nie jest.
      Obejrzy go ze 100 milionów demokratów i tak nie znoszących Busha i na tym się
      skończy. Republikanie będą oburzeni matactwami tego oszalałego z nienawiści
      reżysera, a w Stanach nieco inaczej niż w Europie ocenia się prezydenta, który
      musi potrosze być kowbojem, a Bush właśnie jest. Ciekawe, że
      demonstracje "anty" sa widoczne, popierajace nie bywaja.
      • Gość: meerkat Re: PARADOKSALNIE, ALE FILM POMOŻE BUSHOWI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 20:04
        Wcale nie ciekawe! Ani lewicowa CNN, ani lewicowa BBC nie pokazywaly zadnych
        demonstracji ZA obaleniem rezymu Saddama. Gdyby nie FoxNews, mozna by bylo
        sadzic ze ich w ogole nie bylo.

Ale ja nie o tym... Moore pokpil sprawe, bo jako glupi lewacki fanatyk jest
        pozbawiony inteligencji i przemyslnosci dra Goebbelsa. Ten ostatni wiedzial, ze
        skuteczna propaganda szkalujaca MUSI byc przemieszana z elementami prawdy i ze
        ataki nie moga byc zbyt prymitywne i gruboskorne, bo wbrew intencjom autorow
        okaza sie podejrzane. Tak sie np. stalo z antyamerykanska propaganda
        komunistyczna, ktora byla tak glupia i prymitywna, ze mieszkancy bloku
        wschodniego utwierdzili sie jedynie w juz zywionym przekonaniu (rowniez
        blednym ) ze USA sa nie pieklem, a rajem!

Tak jest i teraz. Wielu Amerykanow, ktorzy, pod nieobecnosc wiedzy, "kupiliby"
        moze CZESC antybushowskich argumentow, wystawieni na obraz, ktorego
        najwyrazistszym elementem byla zapiekla nienawisc autora do "W" i jego rodziny
        zaczeli podejrzewac, ze Bush nie moze po prostu byc az tak zly, i moze
        przeciwnie robi cos dobrego, skoro tak bardzo wkur..a amerykanskich lewakow.

A o tym na kogo zaglosuje amerykanski elektorat w listopadzie zadecyduje, jak
        zwykle:

1. stan gospodarki amerykanskiej, w tym odsetek bezrobotnych.
        2.wysokosc podatkow federalnych i stop procentowych.
        3. obecnosc lub nieobecnosc zagrozen z zewnatrz dla obywateli USA.
        4. czynniki lokalne.

P.S. Sa ludzie ktorzy wierza, ze Amerykanie, z (ubranym w sztuczkowe spodnie i
        cylinder) prez. Trumanem na czele przylatywali nocami nad Polske zrzucac stonke
        ziemniaczna, ze USAF wiezi do dzis w Nevadzie ufoludkow z rozbitnego talerza i
        ze ataku terorystycznego na WTC dokonal Izrael ,zeby wywolac w USA nienawisc
        do Arabow. (nb. dzis wmurowano kamien wegielny pod nowe CENTRUM.)

Walczyc z tymi idiotyzmami nie warto. Jak mowia gorale: "Niechaja to!"
        • Gość: *CYRK PANSTWOZLA* *PARADOKSALNIE, ALE paSYF TEZ POMOZ˙E BUSHOWI !* IP: *.dynamic.mts.net 04.07.04, 20:50
        • Gość: ewa ZGADZAM SIĘ W 100 % IP: *.isp.pl 05.07.04, 06:33
          Źle mnie zrozumoałeś z tymi demonstracjami "pro". Czy widziałeś kiedyś
          demonstrację popierającą wojnę, choćby najsłuszniejszą,(obrona napadniętych)
          jak w Wietnamie, Korei, Jygosła3wii czy w Kuwejcie ?
          • Gość: Gość portalu ja widziałem! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.07.04, 08:38
            Jakieś półtora roku temu młodzieżówka partii Populizm i Socjalizm manifestowała
            poparcie dla inwazji na Irak przed warszawską ambasadą USA. Byli i tak mądrzejsi
            od lewackich krzykaczy, którzy dziś domagają się wycofania wojsk. Pierwsi byli
            tylko nic nie znaczącym tłumkiem tłumoków, drudzy chcą pokazać terrorystom, że
            jesteśmy im posłuszni.
    • Gość: Mars juz wplywa IP: *.fnj1.hawkcommunications.com 04.07.04, 19:48
      nie przekona betonu republikanskiego marzacego o wladzy nad swiatem
      ani burakow typu Joe SixPack z zadupia w Texasie ktorzy uwazaja Debilja
      za swego chlopa bo ma IQ porownywalne do nich,ale wplynie na tych
      niezdecydowanych ktorzy miejmy nadzieje zostana zmobilizowani do
      ruszenia tylka na wybory jesli zalezy im na tym kraju i jego wizerunku w
      swiecie.
      • Gość: Islamodupolizacze. Pacyfy i tak sie osmieszaja czy chca tego czy nie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.07.04, 19:57
      • Gość: claymore Amen! IP: *.netten.pl 04.07.04, 20:29
        Głupi bucu, wierzysz w te brednie, które tu wypisujesz?
    • k4free United States of Amnesia 04.07.04, 19:59
      "Jednak zagraniczni widzowie, [...] otrzymują potwornie wykrzywiony obraz
      Ameryki i uznają go za rzeczywistość."

Cha cha cha! Ile już filmów wyprodukowano w USA, potwornie wykrzywiających obraz
      Ameryki, które reszta świata uznawała za rzeczywistość??? 99% produkcji,
      niezależnie od gatunku, pasuje do powyższego zdania. LENIN do spółki z
      GOEBBELSEM byłby z was dumny, piewcy nieskończonej szczęśliwości...

Do tej pory CAŁA produkcja filmowa służyła napędzaniu MACHINY SNÓW, jaką jest
      AMERYKA, a tu proszę, ktoś chce tę zatripowaną machinę zastopować w jej
      chocholim tańcu. I o co te pretensje?
      • Gość: meerkat Jak Hollywood "UPIEKSZA" Ameryke :-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 20:30
        Jako przyklady glosnych filmow pokazujacych Ameryke i jej mieszkancow w
        falszywie rozowych kolorach wymienic mozna:

"Na Nabrzezu"
        "Grona Gniewu"
        "Myszy i ludzie"
        "Dr. Strangelove"
        "Zabic Drozda"
        "Trzy dni Kondora"
        "Jeden przelecial nad Kukulczym Gniazdem"
        "Brubecker"
        "Mississippi w Ogniu"
        "L.A. Confidential"
        "Krotkie Ujecia"
        "Czlowiek z nikad"
        "Wag the Dog"
        "Merkury Wschodzi"
        "Gangi Nowego Jorku"
        "Z dala od nieba"
        "Cooler"
        "Monster"
        "Runaway Jury"
        i setki podobnych obrazow roztaczajacych wizje powszechnej szczesliwosci,
        uczciwosci i sprawiedliwosci spolecznej w USA.

Mam nadzieje, ze nigdy tych ohydnych falszerstw nie widzieliscie! ;-)))
        • Gość: claymore Masz zasługę, zestawienie tej listy to... IP: *.netten.pl 04.07.04, 23:47
          ... dobra robota. Dzięki!
        • k4free Re: Jak Hollywood "UPIEKSZA" Ameryke :-))) 05.07.04, 00:47
          Wiesz ile filmów jest na liście MPAA (Motion Pictures Asaociation of America) ?
          Wiesz ile filmów jest w bazie IMDB.US (Internet Movies Database) ?

Wiesz ile czasu zajmie Ci wymienianie wartościowych WYJĄTKÓW od REGUŁY zanim
          dałbyś radę podważyć moją tezę, że te wyjątki to TYLKO JEDEN PROCENT
          AMERYKAŃSKIEJ PRODUKCJI FILMOWEJ !!! (Głównie współfinansowanej przez UA -
          United Artists).

K4FREE

knowledge 4 free
          or killing 4 bill

PS. Polski tytuł "One flew over the coockoo's nest" brzmi od zawsze:
          LOT NAD KUKUŁCZYM GNIAZDEM. I pytanie pomocnicze: jak głośny musi być
          skandal, aby stał się kanwą filmu (jak w przypadku L.A. Confidential)
          oraz ile lat trzeba na to czekać? Mam na myśli nie jakiś MEDIALNY skandal
          ze znanymi CELEBRITIES ale zwykłą, ludzką, prawdziwą historię...

...oraz jak często wymyśla się CAŁKOWICIE NIEPRAWDZIWE HISTORIE, które
          tylko mają sprawiać wrażenie wiarygodnych, lecz głównie służą przekazywaniu
          podstawowej TEZY, że "drugoj takoj strany nikagda nie najdiosz, gdie tak
          swabodna dyszet' czełowiek..."
          • Gość: meerkat Re: Jak Hollywood "UPIEKSZA" Ameryke :-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 09:45
            Takimi "calkowicie nieprawdziwymi filmami" sa np. "dokumenty" Moore'a
            i "autentyki" Olivera Stone'a, np. o Kennedy'm.

P.S. Jak dlugo trzeba czekac? Film "China Syndrom" ukazal sie PRZED wypadkiem w
            Three Mile Island! To dla ciebie "za dlugo"?

Nb. wiem ile czsu zajeloby mi wymienienie wartosciowych filmow nie
            zostawiajacych suchej nitki z twej teorii o propagandzie hollywodzkiej (zabawne
            w swietle faktu, ze wiekszosc mieszkajacyh tam producentow, rezyserow i aktorow
            ma sympatie lewackie, a co najmniej lewicowe). Dlatego ich wszystkich nie
            wymienie, bo az tyle wolnego czasu nie mam. Sorry! :-)))
    • Gość: triarius Ludzie, ale wy jesteście dziecinni! IP: *.netten.pl 04.07.04, 20:06
      Kariera Georga Busha Jr. zależy w bez porównania większym stopniu od
      najbliższych miesięcy na giełdach - co nawiasem nie wygląda za różowo - niż od
      jakiegokolwiek lewackiego filmu. Tak samo Clinton, ten od rozporka i
      rozporkowej wojny z Serbią, był "wielkim prezydentem", dopóki NASDAQ szalał, a
      bańka dot-comów nie prysła. Natomiast film tow. Moore jest oglądany i wzbudza
      zachwyt LUDZI JUŻ PRZEKONANYCH. Sam jestem na to dowodem (i nie muszę nawet być
      w tym celu przesadnie mądrym): mnie to nie interesuje, nie zamierzam go
      oglądać, a nawet gdybym, to i tak nie zmieni to mojego nastawienia. I niemal
      nikt nie będzie głosował przeciw Bushowi z tego powodu, natomiast niektórzy za,
      ponieważ brzydzą się lewactwem i nachalna propagandą Światłych I Postępowych.
      Wem, że ludzie chodzący na Parady Miłości Busha nienawidzą, ale co to kogo
      obchodzi? Tak było i tak bedzie, większość ludzi is still pretty normal.
      • Gość: spoko NYT o filmie IP: *.d2.club-internet.fr 04.07.04, 20:23
        The Political 'Fahrenheit' Sets Record at Box Office
        By SHARON WAXMAN

Published: June 28, 2004

Enlarge This Image

Getty Images
        Michael Moore's "Fahrenheit 9/11," spurned by Disney, was released on 868
        screens nationwide, including at Lincoln Plaza in Manhattan.

ARTICLE TOOLS
        Email This Article E-Mail This Article
        Printer Friendly Format Printer-Friendly Format
        Most E-mailed Articles Most E-Mailed Articles

A collection of articles and commentary about Michael Moore's documentary.

• Go to Special Section

READERS' OPINIONS

. Forum: Join a Discussion on Hollywood & Movie News

TIMES NEWS TRACKER

Topics
        Alerts
        Motion Pictures

Moore, Michael

Documentary Films and Programs

Correction Appended

LOS ANGELES, June 27 — Michael Moore's anti-Bush "Fahrenheit 9/11" became the
        highest-grossing feature-length documentary of all time on its first weekend in
        release, taking in $21.8 million as it packed theaters across the country this
        weekend.

The movie, mocking President Bush and criticizing his decision to go to war in
        Iraq, was No. 1 at the box office, beating out the popular comedies "White
        Chicks" and "DodgeBall," which were playing on almost triple the number of screens.

Theater owners in large cities and smaller towns reported sellout crowds over
        the weekend, with numerous theaters declaring house records.

The phenomenal opening represented a decisive victory for Mr. Moore and for the
        Miramax movie executives Harvey and Bob Weinstein, who released the film
        independently after it was rejected by Miramax's corporate parent, the Walt
        Disney Company, as too political.

"We sold out in Fayetteville, home of Fort Bragg," in North Carolina, Mr. Moore
        said on Sunday. "We sold out in Army-base towns. We set house records in some of
        these places. We set single-day records in a number of theaters. We got standing
        ovations in Greensboro, N.C.

"The biggest news to me this morning is this is a red-state movie," he said,
        referring to the state whose residents voted for George W. Bush in the 2000
        election. "Republican states are embracing the movie, and it's sold out in
        Republican strongholds all over the country."

Harvey Weinstein said: "It's beyond anybody's expectations. I'd have to say the
        sky's the limit on this movie. Who knows what territory we're in."

Mr. Moore's 2002 film, "Bowling for Columbine," had held the record for the
        highest-earning feature-length documentary until this weekend, taking in $21.6
        million in its domestic run. Neither film set a record for all documentaries.
        "Everest," a 44-minute large-screen film released in 1998, has earned more than
        $80 million in the United States and more than $125 million worldwide.

Market research leading up to the weekend had shown that the documentary would
        rank second or third at the box office after the two mainstream comedies. But
        "White Chicks" took in $19.6 million for the weekend on 2,726 screens, while
        "DodgeBall" took in $18.5 million on 3,020. "Fahrenheit 9/11," rated R, was
        released on 868 screens.

Even rival studio executives recognized that documentary's opening as
        exceptional. "This picture came from nowhere," said Tom Sherak, a principal at
        Revolution Studios, which made "White Chicks." "It's what movie viewing has
        become. If you make it feel like it has urgency, people will have to go."

Attendance for "Fahrenheit 9/11" resembled nothing so much as the other surprise
        movie event of this year, the fervor ignited by Mel Gibson's movie about the
        Crucifixion, "The Passion of the Christ." That film has taken in $370 million
        domestically and sailed to blockbuster status on a wave of media controversy and
        debate.

Mr. Moore and Mr. Weinstein are masters at creating media hype, and "Fahrenheit
        9/11" benefited from the controversy over its release when Disney declined to
        distribute it in late spring. The film went on to become a sensation at the
        Cannes International Film Festival, where it won the Palme d'Or in May, and was
        picked up for distribution by the independent distributors Lions Gate and IFC
        Films, who promised to release the film by the Fourth of July.

The movie depicts the Bush family's business ties to Saudi Arabia and portrays
        the president as over his head and out of touch; Mr. Moore goes to Flint, Mich.,
        his hometown, to interview a devastated mother who has lost her son in Iraq and
        questions what he died for.

Mr. Weinstein predicted that "Fahrenheit 9/11" would certainly take in $50
        million, and possibly $100 million. He said he expected the film to expand to
        twice as many theaters next week, and ultimately to be on as many as 2,000
        screens, a scale that would redefine the traditional reach of documentary films.

Beyond making box-office history, the movie may be seen by some as a bellwether
        of political support for the president and the war. The film's weekend success
        was fodder for the Sunday morning political talk shows, as pundits wondered what
        the political influence of the film might be, if any, on President Bush's
        re-election campaign.

Mr. Moore said that the film was a wake-up call to the pundits too. "I can't
        tell you how many times in the last week I've watched commentators say, `But
        people who like Bush are going to stay home.' They broke it down that way," he
        said. "It was far too simplistic."

Mr. Moore said that he first got an inkling that his movie would be more than
        just an average release when he learned that it had broken the house records on
        Wednesday at the two Manhattan theaters where it opened.

Then on Friday night he said he went to watch the movie at Lincoln Plaza
        Cinemas, and in the middle of the screening was recognized by audience members.
        "Suddenly everyone was turning around, and starting to applaud during the
        movie," Mr. Moore said. "I was going, `Sit down, watch the movie.' I had to get
        out of there."

He added: "Clearly something has happened here that no one expected. And there
        aren't words to describe how any of us feel this morning on hearing this news."

A front-page contents entry yesterday and an article in The Arts about the
        box-office performance of Michael Moore's film "Fahrenheit 9/11" referred
        imprecisely to the record it set over the weekend and to the one set earlier by
        his 2002 film "Bowling for Columbine." The $21.8 million earned by "Fahrenheit
        9/11" made it the highest-grossing feature-length documentary ever, surpassing
        "Columbine." Neither film set a record for documentaries over all: "Everest," a
        44-minute large-screen film released in 1998, has earned more than $80 million
        in the United States and more than $125 million worldwide.

• Gość: meerkat It's a NON-EVENT! PERIOD! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 20:35
          No dobrze- tylko co z tego wynika?

Na "Pasje" Mela Gibsona przyszly (i przychodza nadal na calym swiecie)
          dziesiatki milionow ludzi.

Czy z tego wynika ze przestana oni kupowac wloska pizze, wina, meble, obuwie i
          konfekcje? ( bo przeciez dawni Wlosi to w tym filmie najgorsze charaktery!)
          • Gość: KROK film widzialem i.... IP: *.sympatico.ca 04.07.04, 21:06
            ..jest to polityczna afera.. film nawet sie nie ociera o granice ZLOTEJ
            PALMY...w zadnej kategorii...natomiast jest to chwilami zabawna manipulacja
            polegajaca na celowym zbijaniu "kadrow" i uzyskiwaniu w ten sposob zabawnych
            efektow....film jest farsa....moze byc bronia obosieczna...Amerykanie nie lubia
            jak sie ktos nasmiewa z nich.....robi wariata(a kto to lubi)....przeinacza....i
            namolnie klamie..tak..film jest pelen przeklaman i klamstw...rezyser rowniez
            zaprzecza sam sobie...podszywa sie pod kogos i wyciaga informacje od np.matki
            ktora stracila syna w Iraku..to bylo okropne..nedzny typ z pana rezyserka...i
            zaplaci on ,mysle za swoja frywolnosc....nie bede zdziwiony kiedy on przeniesie
            sie do Europy..mozna walczyc z OSOBA...z POGLADEM...z Opinia..ale madry czlowiek
            nie osmiesza wslasnego kraju..to nie uchodzi bezkarnie..a no
            poczekamy.......film nie zmienil moich pogladach na..milimetr....
          • yurek11111 glupia podrobko meerkata-w filmie Pasja... 05.07.04, 02:54
            >>>najgorszymi charakterami sa ZYDZI,ktorzy ukrzyzowanie CHRYSTUSA wymogli na
            Rzymianach.Historia wielokrotnie pokazala, ze zydzi wielokrotnie "brudna
            robote" wykonywali czyimis rekoma.
            • Gość: meerkat Nieudolna parodio antysemity! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 09:53
              Odezwal sie kolejny "chrzescijanin"-zydozerca! Sadzac z zacietrzewienia, chyba
              jednak nie potomek Rzymian, ale Sarmatow.

Moze nawet sam Marek Jurek? Moze z Jedwabnego? :-)))
    • Gość: Mirek z Kanady Michaela Moore to niebezpieczny blazen IP: *.vc.shawcable.net 04.07.04, 21:14
      Trzeba nie miec krzty smaku i poczucia krtytycyzmu by choc wierzyc w 1% tego co
      przekazuje w swoim filmie Moore. Jest to ktos przesiakniety nienawiscia do
      obecnej administracji USA oraz ostentacyjnie podminowujacy publiczne morale w
      tym kraju jest groznym demagogiem oferujacym nic poza wlasna opinia. Oferuje
      przy tym material wyrwany z kontekstu.

To palant, ktorego trzeba omijac z daleka.
      • Gość: meerkat Michael Moore to NAWIEDZONY lewak! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 21:17
        I dlatego wlasnie "proamerykanscy" FRANCUZI dali mu Zlota Palme!!! :-)))
        • Gość: spoko Re: Michael Moore to NAWIEDZONY lewak! IP: *.d2.club-internet.fr 04.07.04, 21:43
          to nie Francuzi dali mu Z. Alme, spojrz na sklad jury...
      • Gość: Mamona Re: Michaela Moore to niebezpieczny blazen IP: *.dyn.optonline.net 04.07.04, 21:51
        A ja bylem na filmie Moore'a w NYC i bardzo mi sie on podobal. Co prawda
        dostalem sie na trzeci seans, bo bilety byly juz wysprzedane na wczesniejsze,
        ale czas oczekiwania zostal mi nagrodzony. To byla naprawde uczta filmowa. Na
        koniec owacyjne oklaski. Chcialem uslyszec co w tym filmie jest nieprawda?
        Zwlaszcza od tych co opluwaja ten film. Najlepszy jest ten facet co filmu nie
        ogladal a uwaza go za propagande. To jest typowy Polish Joke!!!!!
      • Gość: antek z kanady Re:Mirek z Kanady IP: *.sympatico.ca 04.07.04, 21:58
        nie mam watpliwosci ze nie czytales moora i nie widziales jego poprzednich
        filmow-moore nie jest joycem, moore pisze i mowi jezykiem przecietnego
        amerykanina a jest to przecietna dosyc niska, moore nawet wyglada jak
        przecietny amerykanin ze swoja nadwaga, czapeczka i ledwie dotknieciem higieny-
        moore oferuje wlasna opinie, tak jak wlasna opinie oferuja rumsfeld, bush,
        cnn , fox, ...- moore rownowazy opinie przeciwnej strony, i oto chodzi-co do
        palanta ktorego trzeba omijac, to to zdanie swiadczy o twoich mozliwosci
        intelektualnych, jak nie masz argumentow to rzuc chociaz jakis epitet
        p.s. a ostatni film moora widziales, czy wypowiadasz sie ot tak by cos
        powiedziec
        • Gość: Mamona Re:Mirek z Kanady IP: *.dyn.optonline.net 04.07.04, 22:03
          Widzialem wszystkie filmy Moore. Jest blyskotliwy, a jego wyglad o niczym nie
          swiadzy. Nie jest to tylko moja opinia. Idz na Yahoo i poczytaj sobie recenzji o
          tym filmie, jezeli go nie ogladales.
          • Gość: triarius ładny jest! :-) IP: *.netten.pl 04.07.04, 23:54
            Oczywiście - Światłym i Postępowym Uczestnikom różnych Parad Miłości tow. Moore
            musi się bardzo podobać. Jednak dla takich krypto-faszystów, jak ja - którzy
            nigdy na paradę (ani Marsz Milczenia) nie pójdą - to jest BRUDNY, NIEOGOLONY,
            OTYŁY FACET O ROZBIEGANYCH OCZKACH I BODY-LANGUAGE'U PEDAŁA (możliwe że
            niepraktykującego). I wzbudza wstręt takich strasznych ludzi jak ja, sorry!
            • Gość: Mamona Re: ładny jest! :-) IP: *.dyn.optonline.net 05.07.04, 01:27
              Czy kazdy zdolny i niepijacy wzbudza w tobie lek?
            • Gość: latarnik Re: ładny jest! :-) IP: *.64.cm.sunflower.com 05.07.04, 04:38
              Dzieki, triarius! Wlasnie wrocilem z filmu, bardzo mi sie podobal i juz bylbym
              popelnil blad w mysleniu o tym filmie i swiecie calym, ale po przeczytaniu
              Twojej opinii przejrzalem na oczy i od dzis zaczne popierac Busha, ktory jest
              ogolony, czysty, nie ma nadwagi, oczka nierozbiegane (no, z tym troche gorzej)
              itd.

Tak na serio, to przyjemnie poczytac te pelne nienawisci wypowiedzi ludzi,
              ktorzy filmu nie widzieli i nie zobacza, bo i tak ich nic nie przekona;
              przychodzi na mysl zaszczute w kacie zwierze, wsciekle kasajace, nie majace juz
              nic do stracenia.

Poczytalbym chetnie wypowiedz jakiegos myslacego samodzielnie konserwatysty,
              ale domyslam sie, ze ci, ktorzy maja troche przyzwoitosci zastanawiaja sie, jak
              sie z tego blota nawarzonego przez Bush & Co. wydostac. A moze sie myle?
              Odezwijcie sie i pogadajmy bez plucia na siebie.
            • Gość: Gość portalu na pewno inteligentny IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.07.04, 09:29
              To, że jest odpychający to nie najcięższy zarzut. Konserwatyści powinni dbać o
              wygląd, wśród lewaków nie brakuje takich, którzy myślą, że z dredami,
              dwudziestoma kolczykami w różnych częściach głowy i w brudnym swetrze przekonają
              miliony po pierwszej manifestacji.
              Co więcej: Moore jest inteligentny, być może nawet genialny! Podobnie jak
              Michnik, Berman, Urban i wielu innych. Kwaśniewski-Stolzmann jest tylko zdolny.
              Ale wszyscy oni KŁAMIĄ.
              Lepszy jest prosty i mało kombinujący Wałęsa czy Bush od tych żyjących
              kłamstwami "ynteligentów"!
              • Gość: tomek Re: na pewno inteligentny IP: *.102.11.tuwien.teleweb.at 05.07.04, 15:26
                Walesa? Bush?
                Prostakom prostackich przywodcow! :-)
      • Gość: Ziutek Re: Michaela Moore to niebezpieczny blazen IP: *.224.78.132.Dial1.Cincinnati1.Level3.net 04.07.04, 23:05
        Filmu nie ogladalem (jeszcze), ale trudno mi uwierzyc ze ktos moze pogorszyc
        moja i tak juz zla opinie o bushu. Szkody jakie on juz uczynil w SAMEJ Ameryce
        (deficyt budzetowy, sprawy zatrudnienia, narodowosciowe) beda odrabiane z
        bolem, latami. Jak juz nie raz podkreslalem na tym forum, nie trzeba kochac
        busha aby kochac Ameryke. Na tym jednym lobuzie ten piekny i szlachetniejszy od
        wielu innych kraj ani sie nie zaczyna, ani nie konczy. Po bushu i jego ekipie
        zostanie (mam nadzieje, przyczynie sie do tego) w listopadzie spuszczona woda,
        a wiatr od prerii rozwieje smrod. Pamietaj o tym, ty kanadyjski blaznie.
      • Gość: maruda Re: Michaela Moore to niebezpieczny blazen IP: *.gdynia.mm.pl 05.07.04, 01:52
        Gość portalu: Mirek z Kanady napisał(a):

> Trzeba nie miec krzty smaku i poczucia krtytycyzmu by choc wierzyc w 1% tego co
        >
        > przekazuje w swoim filmie Moore. Jest to ktos przesiakniety nienawiscia do
        > obecnej administracji USA oraz ostentacyjnie podminowujacy publiczne morale w
        > tym kraju jest groznym demagogiem oferujacym nic poza wlasna opinia. Oferuje
        > przy tym material wyrwany z kontekstu.
        >
        > To palant, ktorego trzeba omijac z daleka.

A Bushowi i Rumsfeldowi wierzysz?

• Gość: AAron Re: Michaela Moore to niebezpieczny blazen IP: *.ca.astound.net 05.07.04, 04:46
        Moore atakuje Busha z frakcji żydowskiej Sorosa. Jest mała grupka
        ortodoksyjnych żydów w USA uważających się za jedynie prawdziwych i
        autentycznych żydów, która protestowała plakatami przeciwko Izraelowi z takimi
        kłamstwem bo zataja głównego sprawcę zła i jego metody. Moore boi się żydów.
        • Gość: LesPaul Aron, idz do psychiatry......(nt) IP: *.sympatico.ca 05.07.04, 05:22
        • dnouse Re: Michaela Moore to niebezpieczny blazen 05.07.04, 10:59
          Szczęście dla świata, że niektórzy chrześcijaństwo przyjęli. Ci od razu stali
          się pewnie cywilizowani, bo przecież w swojej historii chrześcijanie udowodnili
          jakimi są humanistami, czego najlepszym przykładem są Twoje tolerancyjne
          wypowiedzi. Jedno pytanie: sam to wymyśliłeś czy ktoś z młodzieży
          wszechpolskiej pomógł?
      • Gość: aaa OD KIEDY KANADA MA GLOS. IP: *.ipt.aol.com 05.07.04, 15:02
        Co Tobie do tego kto bedzie prezydentem? Siedzisz w Kanadzie i tam siedz, nie
        masz glosu to sie nie wpierdal..
    • u_i Czy film jest przeciw Bushowi? 04.07.04, 21:49
      Bush występuje chyba w tym filmie jako objaw problemu. Film jest przede
      wszystkim zwrócony przeciwko arogancji klasy posiadaczy, którzy traktują państwo
      jako środek w prowadzeniu swoich interesów. Dobro społeczne jest dla nich
      iluzją. Na dobre czy na złe, USA już prawdopodobnie nie wróci do swojego
      znaczenia, a ci co wyciskali z niego soki, nie wahając się przed wojną i
      zabijaniem, po prostu się z niego wyprowadzą, posługując się nim tylko na tyle
      na ile pozostanie jeszcze użyteczne.
      • Gość: Ziutek Re: Czy film jest przeciw Bushowi? IP: *.224.78.132.Dial1.Cincinnati1.Level3.net 04.07.04, 23:12
        Masz swieta racje. Nie jestem w stanie nic dodac nic ujac. Gratuluje trafnego,
        a nade wszystko genialnie zwiezlego sformulowania swej opinii na ten temat.
      • Gość: meerkat Do Artura U-i (Hoo-yi?) o upadku Ameryki. :-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 10:01
        Na razie, towarzyszu, to Ameryka "rosnie w sile, a ludziom zyje sie dostatniej".
        Nikt tez sie z niej nie wyprowadza ( z wyjatkiem zdemaskowanych szpiegow!), a
        przciwnie: ludziska wala do niej drzwiami i oknami.

Wystarczy tylko popatrzec na dlugosc kolejek przed ambasada USA w-W-wie i ich
        konsulatem w Krakowie. Zal za du..sciska, bo to jak na przelomie XIXtego i XX-
        tego stulecia. "Za chlebem, panie, za chlebem!"

"Kuzden go tylko o wize pyta
        -Wolny Najmita!"
    • Gość: ale Re: Czy antybushowski film Michaela Moore'a wpłyn IP: *.dsl.mbay.net 04.07.04, 23:37
      wycofanie sie Disneya z dystrybucji filmu bylo bardziej skomplikowane. Zgadnij, kto jest w
      posiadaniu ilus tam procent (nie pamietam dokladnie) Disneya? Ano inwestorzy z Arabii
      Saudyjskiej. A wycofanie takich inwestycji mogloby byc gorsze od wprowadzenia dodatkowych
      podatkow przez gubernatora Florydy.
    • Gość: 89 Re: Czy antybushowski film Michaela Moore'a wpłyn IP: *.nsm.pl 05.07.04, 00:32
      Bush=Hitler
    • Gość: Neeo A co powiesz brudasie..... IP: 217.153.80.* 05.07.04, 01:03
      arabski, pacysyfffffisto , na temat obcinania głów przez twoich uwielbianych,
      tak zwanych "bojowników o wolność", albo o groźbach ataków terrorystów na cele
      w europie i również w Polsce..........
      • Gość: goly fryzjer Re: A co powiesz brudasie..... IP: 194.22.121.* 05.07.04, 03:01
        nie ma potrzeby sie trzasc w sprawie atakow i-szlamcow na polske. Co tutaj moga
        zepsuc? palac kultury w w-wie? przeciez tego rosyjskiego baroku nie
        potrzebujemy. gdy by runal, postawia tam niemcy centrum handlowe a i nawet
        kiedy i to by sie nie wzdarzylo, mozna zawsze cos 'zkombinowac'. ogolnie
        patrzac, zamach i-szlamcow w polszy zostalby wysmiany przez reszte swita jako
        nie przemyslane przedsiewziecie. cieszmy sie ze patrza na polske jak europa
        zachodnia, tzn. 'jestesmy zacofani a kwasniwskiego niech ziemia pochlonie' (byl
        to urywek cytatu pewnej i-szlamskiej strony i-netowej...
      • Gość: brudas Re: A co powiesz brudasie..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 11:29
        golisz sobie tylek :-)
      • Gość: saja Re: A co powiesz brudasie..... IP: 212.160.172.* 05.07.04, 11:52
        ...po pierwsze , skad wiesz ze pacyfista jest brudasem.....
        po drugie...czuje przez monitor ze smierdzisz grzybem,od tego siedzenia
        ciaglego przed monitorem

• Gość: irek widzialem jeszcze lepszy, o wplywie zarcia IP: *.dip.t-dialin.net 05.07.04, 01:37
      amerykanskiego na ta nacje. Rezyseria amerykanska, tworca filmu przez miesiac
      odzywial sie Fast Food, jakie tego skutki mozecie sie dowiedziec z filmu.
      Fakt jest ze UZA to kaj grubasow, niektorzy w wieku 22 lat, waza juz po 200 kg,
      nie umia sie sami ubrac, ani zawiazac butow. To co przemysl zywnosciowy robie
      juz z dziecimi w szkolach, to samo media TV z doroslymi. Niektore dzieci sa juz
      tak naladowane reklama zywnosciowa, ze uwazaja zjedzenia jablka jako zatruwania
      organizmu. Najbardziej rozbawiajacy jest szowinizm ameryki wobec palaczy, teraz
      80% wszystkich chorob sercowych jest nadwaga.
    • Gość: meek Torturowanie dzieci irackich przez okupantow IP: *.dip.t-dialin.net 05.07.04, 01:41
      jak podaje organizacja UNESCO w Iraku jest wiazionych rowniez ok.1000 dzieci
      ponizej 12 lat. Dzieci te byly rowniez bestialsko torturaowane i seksulanie
      wykorzystywane , jak dosrosli jency.
    • Gość: anakin Moze jaki odwazny Kutz albo Wajda IP: *.dip.t-dialin.net 05.07.04, 01:53
      nakreci podobny film o buszewickich oszolomach polskich. A w Stanach, o
      przyglupawych azbesciarzach.
    • Gość: dyzein Czy Marcin Gadziński uwaza ze?????? IP: *.dsl.sntc01.pacbell.net 05.07.04, 02:07
      Czy Marcin Gadziński uwaza ze, tych bzdur jakie tu pisze,poza czytelnikami w
      Polsce juz nikt nie czyta???
      To nie autor filmu zasluzyl sobie na krytyke, to autor tego artykulu ma
      problemy z odnalezieniem sie w obecnej sytuacji spolecznopolitycznej usa i ne
      rozumie tego, ze OPOZYCJA ma prawo istnienia.
      W zasadzie nie mozna sie temu dziwic, chlopina zbiera okruchy z Michnikowego
      stolu, ten podobne okruchy zbiera ze stolu mocodawcow z NYC i Washington DC.
      Do czego to juz na tym swiecie dochodzi,krytyka zostaje poddawana krytyce, a
      ten ostatni krytykujacy DUPEK z GW wychodzi na idiote.
      To tak jak z tymi pociskami, znalezionymi w Iraku przez polskich wojownikow o
      wolnosc przeplywu petro-dolarow z IrAKU DO USA.
      Wyborcza zaczyna brac udzial w kampanji wyborczej USA, malo ze w polskiej robi
      wiele zamieszania, to teraz zaczyna mieszac w amerykanskiej.
      Najlepszym rozwiazaniem dla Michnika i GW, bedzie przeniesienie swojej siedziby
      do NYC, mysle ze z lokum nie bedzie wiekszych problemow, mocodawcy maja cos w
      rezerwie.

• Gość: mixin dlaczego nie lubimy Busha? IP: *.kentinstitute.nsw.edu.au / *.nexnet.net.au 05.07.04, 02:33
        Facet z wizja, powiadacie....
        ja mam pare pytan - jezeli walczy z terroryzmem, brnia masowego razenia i
        lamaniem praw czlowieka - a nie o ROPE - to dlaczego nic nie robi w sprawie
        Korei Pn, ktora niewatpliwie atomowe zabawki posiada, obozy koncentracyjne, a
        jakze, tortury, i totalitaryzm, a Wodz plawi sie w dostatkach; no, ale jakiez
        taka Korea ma bogactwa naturalne - zadne....
        co z Tybetem, gdzie eksterminuje sie cala nacje, kobiety sa na sile
        sterylizowane, ludzie ryzykuja przeprawe przez gory,czesto konczaca sie
        smiercia, tylko po to, bo przezyc.... no, ale stosunki gospodarcze z tak
        zajebistym krajem jak Chiny, to gratka....
        ze nie wspomne o eksterminacji ludnosci w Wietnamie, nota bene, za
        niegdysiejsze poparcie dla wojsk amerykanskich.... wujek George szybko
        zapomina....
        no i jak sie jest prezydentem, to wybaczcie, ale jakies minimum elokwencji
        nalezy posiadac i nie gadac glupot, no, choc tutaj to pierwszy nie jest
        tak tylko chcialam zapytac jak to jest z tym G.W.B......
        • Gość: PP Re: dlaczego nie lubimy Busha? IP: 207.7.205.* 05.07.04, 06:10
          No to sami widzicie, ile warte sa tu zapewnienia,documenty zapewniajace
          "feedoms", jesli brozer texkutafona w celu politycznym ma prawo szantazowac i
          bezkarnie zakladac knebel tym,ktorzy chca sie wypowiedziac. Caly ten papierowy
          cyrk z bill of rajts i konstitucjon wlacznie,to szajs. Wkrotce przekonacie sie
          sami,kiedy wejdzie w zycie patriot act 2, ze nawet "szajs", to zbyt wysoka ocena
          dla tej makulatury. By uniknac rozczarowan, lepiej juz teraz pogodzcie sie z
          tym,ze cala hamerika, to jedno wielkie klamstwo, "freedom-atrapa dla paczki
          kryminalistow.
          • Gość: MAREK Re: dlaczego nie lubimy Busha? IP: *.spa.sc.charter.com 05.07.04, 12:04
            TO SZCZERA PRAWDA PP ALE WIEKSZOSC POLAKOW W POLSCE W TO NIE WIERZY ONI ZNAJA
            TYLKO MIT AMERYKI WIEKSZOSC NIGDY NIESLYSZALA CO TO PATRIOT ACT .
      • Gość: qwas Re: Czy Marcin Gadziński uwaza ze?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 09:20
        hmmmm! lewactwo ludzkie jest ogromne
        • Gość: dyzein Re: Czy Marcin Gadziński uwaza ze?????? IP: *.dsl.sntc01.pacbell.net 05.07.04, 17:36
          Gość portalu: qwas napisał(a):

> hmmmm! lewactwo ludzkie jest ogromne

Masz racje, jestes tego przykladem
    • Gość: Anglik "Zagranicą" czy "za granicą"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 07:28
      Panie Redaktorze, "największe szkody film wyrządzi" raczej (gdzie?) ZA GRANICĄ,
      a nie (kim? czym?) zagranicą.
      Po raz kolejny Wyborcza wypuszcza w Internet ortograficznego byka.
    • Gość: Jan z Kolna BRAWO MICHEAL MOORE ! odtrutka na kretynizm IP: *.amacom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.04, 07:37
      bushyzmu ... TO nie jest film antyamerykański!! To jest INNNA AMERKA ! Uczciwa,
      mądra, demokratyczna i odpowiedzialna...alternatywa dla reakcyjnych i
      faszyzujących bandytów.... BRAWO MOORE, taką Amerykę można kochać i podziwiać!!
      • Gość: meerkat Jan z Kolna to KOMUSZE FALSZERSWO!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 10:13
        Czlowieku! Przeciez ciebie nigdy nie bylo!

To komuszy propagandysci (duchowi bracia Moore'a)stworzyli ten mit "ku
        pokrzepieniu serc", bo ani Leif Erikson, ani Vasco Da Gama, ani Magellan,ani
        Kolumb, ani Amerigo Vespucci, ani Cook, ani Perry nie mogli sie pochwalic
        polskim rodowodem...nawet z jedwabnego. :-(((

P.S. Rownie dobrze mozna uznac "Ogniem i Mieczem" Sienkiewicza, czy "Barwy
        Walki" Moczara za "uczciwy, madry i odpowiedzialny" opis konfliktow polsko-
        ukrainskich!
        • Gość: MAREK Re: Jan z Kolna to KOMUSZE FALSZERSWO!!!! IP: *.spa.sc.charter.com 05.07.04, 12:23
          meerkat doszkoly zdobyc troche wiedzy najlepiej prywatnej bo nie masz pojecia o
          czym piszesz pewnienie jestes jednym z wyznawcow mitu Ameryki zwlaszcza pod
          rzadami Busha ktory sieje klamstwo za klamstwem a jak prwada wychodzi na jaw
          to nazywa to hoenest mistake .
          • Gość: islamodupolizacze. Lepiej byc tredowatym jak glupim pacyfem..!!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.07.04, 15:26
          • Gość: meerkat Re: Jan z Kolna to KOMUSZE FALSZERSWO!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 17:49
            Marek

z twojej kulturalnej, subtelnej i wyrafinowanej korespondencji wnosze, ze Jan z
            Kolna ISTNIAL??? :-)))
        • Gość: Rybinka Re: Kacper z Poznania natomiast to najprawdziwsza IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.07.04, 20:45
          Kacper z Poznania natomiast to najprawdziwsza postać, a wspominam o nim
          dlatego, że gdy Vasco da Gama dopłynął już do Indii, to za tłumacza służył mu
          mieszkający tam od wielu lat właśnie ów Kacper z Poznania.

• Gość: qwas Re: Czy antybushowski film Michaela Moore'a wpłyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 09:04
      A! chcielibyscie co?
      "udokumentował" hehehehieiheiheiheiheihiehiehiehiehiehie
      Ten film to, w najlepszym wypadku,
      taka sama manipulacja jak "twoje dowody"
    • Gość: noom Re: Czy antybushowski film Michaela Moore'a wpłyn IP: 202.175.95.* 05.07.04, 10:23
      pacyfista o ktorej ty wstajesz zeby (zazwyczaj) jako pierwszy zamiescic swoj
      komentarz?
    • Gość: MAREK Re: Czy antybushowski film Michaela Moore'a wpłyn IP: *.spa.sc.charter.com 05.07.04, 11:36
      SWIETA PRAWDA PACYFISTA . AMMEN TO THIS. WLONOSC W USA JEST NA PAPIERZE PANSTWO
      POLICYJNE ZWYKLY OBYWATEL TUTAJ DRZY NA WIDOK POLICJANTA I MUSI ODPOWIADAC YES
      SIR , YES OFFICER ZA DROBNE PRZESTEPSTWO JEST KUTY W KAJDANY I DO WIEZIENIA A
      POLACY JAK SA KUCI NA LOTNISKU JFK TO TAK OPLAKUJA ZE SA TAK ZLE
      TRAKTOWANI.TUTAJ WIEKSZOC LUDZI TRAKTUJE SIE JAK BYDLO.
      • Gość: islamodupolizacze. Bo niektorzy na takie traktowanie zaslugoja,amen ! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.07.04, 15:31
        Tylko tak z ta miedzynarodowa dzicza mozna rozmawiac.To czeka Europe jak pacyfy
        durne pomieszaja nam ja.Co bylo w biblijnym Babilonie,juz wtedy rozne narody na
        jednym miejscu niemogly sie dogadac !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka