Dodaj do ulubionych

Teatr dwoch aktorow.

17.10.12, 19:07
Wlasnie tym sa wybory w USA.Czy wie felus,czy malkontent,o przecietnych amerykanach nawet nie wspomne,ze sa i inne kandydaty na prezydenta USA w najblizszych wyborach?
Okazuje sie ze sa i co wazno,tych kandydatow ,z poza systemu,mozno w Stanach traktowac,jak smiecie.
"Stein and her running mate, Cheri Honkala, were arrested near the site of Tuesday's presidential debate, held at Hofstra University in Hempstead, New York. The Nassau County Policy Department said Stein and Honkala were charged with disorderly conduct, and subsequently released from jail Tuesday's evening. They will appear in court November 8 to face the disorderly conduct charge."

Nu i co?Czy Rada Europy,czy UE wydali jakies oswiadczenie w zwiazku z tym? Czy szykuje sie jakas lista urzednikow amerykanskich,ktorym bedzie zabroniony wjazd na teren UE? Czy te dwaj klauna (Obama i Romney),wstana w obronie demokracji,tej realnej,a nie dermokracji?

"A statement from Stein's campaign said the two candidates "are now free from police custody after eight hours handcuffed to a metal chair in a remote police warehouse on Long Island."
Osiem godzin siedzieli dwie babki przykute do metalowych krzeselek.

A tu kazdy moze zobaczyc ,na wlasne oczy , te dwie kobiety,ktore czyms zagrozili Stanam.

p.s. Moj przyjaciel ta debate wygral,bezapelacyjnie.
Obserwuj wątek
    • malkontent6 Re: Teatr dwoch aktorow. 17.10.12, 19:21
      53.uk.igor napisał(a):

> Czy wie felus,czy malkontent,o przecietnych ameryka
      > nach nawet nie wspomne,ze sa i inne kandydaty na prezydenta USA w najblizszych
      > wyborach?

www.politics1.com/p2012.htm
      • igor_uk Re: Teatr dwoch aktorow. 17.10.12, 19:37
        malkontent,teraz juz napewno o tym wiesz.A czy wiedziales wczesniej? Zreszta,to nie jest jest istotne,poniewaz ten watek nie jest watkiem-zagadka,a tylko omowia konkretne zdarzenie, pokazujaca hypokryzje zachodu.
        • felusiak1 Re: Teatr dwoch aktorow. 17.10.12, 19:43
          jaką hipokryzję? dwie panie chciały być aresztowane i były. tym sposobem maja bezpłatnę publicity. Sa na pierwszych stronach gazet. Madonna chciała być to powiedział "We have a black moslem in the white house" i była na pierwszysch stronach.
          chyba aż tak naiwny nie jesteś. a może jesteś?
          • felusiak1 Re: Teatr dwoch aktorow. 17.10.12, 19:44
            powinno być muslim
            • igor_uk felus. 17.10.12, 19:54
              Hipokryzja nie w tym,ze ich aresztowali,a tylko w tym,jak reagujecie wy na to wydarzenie.
        • malkontent6 Re: Teatr dwoch aktorow. 17.10.12, 19:48
          igor_uk napisał:

> .A czy wiedziales wczesniej?

Tak. W każdych wyborach jest więcej niż 2 kandydatów.
    • felusiak1 Re: Teatr dwoch aktorow. 17.10.12, 19:35
      53.uk.igor napisał(a): "Moj przyjaciel ta debate wygral,bezapelacyjnie."

Taaak. Życzę mu aby w podobnym stylu wygrał nastepną debatę.
      Po wygranej podskoczyło. Było 50:46 a jest 51:45. Jak wygra nastepną to bdzie 52:44.
      • igor_uk Re: Teatr dwoch aktorow. 17.10.12, 19:40
        felus,ty jak zwykle szukasz tylko to,co tobie poprawia humor.
        Otoz,Obamie skoczylo.Poprzednio Romney mial przewage +1.Teraz zaledwie +0.3

www.realclearpolitics.com/epolls/2012/president/us/general_election_romney_vs_obama-1171.html
        • felusiak1 Re: Teatr dwoch aktorow. 17.10.12, 19:49
          igor, poprzednim razem zachwalałeś gallupa i zj..bałeś mnie kiedy wskazałem rasmussena.
          to co? gallup teraz nie dobry? a te sondaże pokazujace przewage obamy maja feler.
          próbka zakłada, że głosować bedzie od 7 do 10 punktów procentowych więcej demokratów niż republikanów. a to się nie zdarza w rzeczywistości.
          ale nie bedę przeszkadzał ci w radości.
          • igor_uk Re: Teatr dwoch aktorow. 17.10.12, 19:58
            felus,cos cie pokrecilo,przyjacielu.
            Owszem,pisalem o Gallupie,ale tylko to:
            Jedynie Gallup Tracking daje przewage Romney
            • felusiak1 Re: Teatr dwoch aktorow. 18.10.12, 00:07
              mnie się zawsze coś kreci. widocznie tak już mam.
              • igor_uk Re: Teatr dwoch aktorow. 18.10.12, 17:49
                Dobrze,ze zdajesz sobie z tego sprawe.
                A co sadzisz o aresztowaniu tych babek?
                • felusiak1 Re: Teatr dwoch aktorow. 18.10.12, 18:35
                  przecież napisałem ci, co sądzę. One chciały mieć bezpłatny PR to stworzyły sytuację aby je aresztowano i osiagneły cel.
                  na dobrą sprawę nie rozumiem w czym masz problem.
                  • igor_uk Re: Teatr dwoch aktorow. 18.10.12, 18:42
                    Ja nie mam problemu.Raczej to wy macie za kazdym razem problem,jako kogos aresztuja w Rosji ,czy Bialorusji.Chociaz tam rowniez zawsze chodzi o prowokacje.

p.s. Lub jestes mniej kumaty,niz ja sadze,lub celowo unikasz odpowiedzi.
                    • felusiak1 Re: Teatr dwoch aktorow. 18.10.12, 19:43
                      u nas za demonstracje antyrządowe nie wsadzaja do wiezienia i nie robią rewizji w mieszkaniach opozycji. nie wsadzają też do wiezienia za spiewanie przeciwko obamie.
                      to raczej ty igor jesteś oderwany od rzeczywistości ale ja ciebie rozumiem. matuszka rossija bliska sercu i jesteś gotów wybaczać aż do momentu kiedy ty znajdziesz się w wiezieniu za poglady.
                      • igor_uk Re: Teatr dwoch aktorow. 18.10.12, 19:51
                        Ha,ha.felus,a normalnym jezykiem,a nie jezykiem propagandy,potrafisz gadac?
                        Kandydatka w Prezydenty USA chciala cos zademonstrowac,to ja na 8 godzin przykuli kajdankami i ty nie widzisz w tym problemu.
                        Jak by cos podobnego wydarzylo sie w Rosji,to by ty nie byles by tak powsciagliwy w ocenie.
                        p.s. Nie wiele wiesz,jak widze,co robia w Stanach z opozycja.Wcale temu nie dziwie sie -po cholere to tobie potrzebno? Przeciez masz zarcia pod dostatek,to nie interesujesz sie tym,jak w kraju zyja inni ludzi.
                        • felusiak1 Re: Teatr dwoch aktorow. 18.10.12, 23:05
                          igor, te dwie panie kandydatki usiadły na jezdni i zablokowały cały ruch. policja prosiła je aby wstały i usiadły na chodniku. odmówiły. no to zostały wziete w kajdanki i do komórki na 8 godzin.
                          gdybym ja to zrobił albo ty zamknietoby nas do komórki do rana.
                          nie płacz już.
                          • malkontent6 Re: Teatr dwoch aktorow. 18.10.12, 23:48
                            felusiak1 napisał:

> igor, te dwie panie kandydatki usiadły na jezdni i zablokowały cały ruch

Tak przypuszczałem. To stara metoda stosowana przez lewactwo.
                            • igor_uk malkontent. 19.10.12, 16:39
                              To w takim razie cala opozycja w Rosji,popierana przez Zachod ,rowniez i materialnie,jest lewacka.Bo metody te same.
                          • igor_uk Re: Teatr dwoch aktorow. 19.10.12, 16:38
                            felus,ty po raz kolejny opisales to,co stalo sie.Przeciez ja to wiem doskonale.
                            Wiem,ze babkam zalazalo na zwrocenie uwagi na siebie.I nie mam nic do nich,jak i do dzialania policji.Ona postepila tak samo,jak i policja w Rosji,ktora rowniez zgarnia "opozycjionistow" ,takich ,jak Kasparow i jego towarzysze,i po paru godzinach,po tym jak spisza protokol ,wypuszczaja.Mnie chodzi o reakcje Zachodu na zatrzymanie kandydatki na Prezydenta USA,ktorej nie ma.Nikomu nie przyszlo do glowy wyrazic oburzenie z tego powodu.
                            jak zatrzymuja Kasparowa,to reakcja jest zawsze stanowcza.
                            A czy Kasparowu dzieje sie cos gorszego,niz tym dwom starszym kobietom? A trzeba pamjetac,ze jemu nigdy nie zalozyli kajdanek.
                            • felusiak1 drogi igorze 19.10.12, 16:59
                              USA to nie Rosja. Inny system. My nie mamy cara a wy macie i musicie chodzić pod sznurek.
                              i widzę, ze wam z tym dobrze to mnie nic do tego.
                              • igor_uk Re: drogi felus. 19.10.12, 17:05
                                Nu i znow to samo.
                                Nie ma cara,niestety,jest tylko ogromny kraj,z bardzo trudna historia ,ktory ma duzo roznych problemow . I nie Rosja jest tematem tego watku,a tylko podwojne standarty,ktore ma Zachod.
                                • elka-sulzer Re: drogi felus. 19.10.12, 18:16
                                  drogi felus ZAWSZE okreznych drog szuka gdy przychodzi ocenic postepowanie na wlasnym podworku, hahaha.

Moim zdaniem Chinczycy i Ruski powinni udzielic humanitarnej pomocy opozycji w Ameryce. Jak zaprowadzac demokracje to zaprowadzac ja wszedzie, nie?
                                  Moze felus moze wytypowac przyjacielom cele do dronowania w swoich okolicach. Jesli humanitarne dronowania jego okolic mu nie odpowiadaja to moze powie dlaczego?
    • br0fl0vski Re: Teatr dwoch aktorow. 18.10.12, 20:47
      www.youtube.com/watch?v=DSbxBQhzk3M&list=UUNYrK4tc5i1-eL8TXesH2pg&index=1&feature=plcp
    • memarquise Teatr?? to raczej spektakl show business(u) 24.10.12, 13:24
      powtarzajacy sie co 4 lata ku uciesze lub rozpaczy pospolstwa
      "gabinet cieni" trzyma reke na pulsie i nie ma wiekszego znaczenia kto wygra
      chociaz.... mozna juz dzisiaj powiedziec ,ze wygra Obama,pomino ze Romney kupil maszymki do glosowania
      cyrk,spektakl whatever, ale nie teatr...w kazdym, nawet prowincjonalnym, lepsi aktorzy wystepuja
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka