Gość: normal Fe! Obrzydliwe katolickie herezje... IP: *.tvk.torun.pl 07.07.04, 17:55 Zajrzyj do Biblii. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: molestowany 150 mln IP: 131.156.255.* 07.07.04, 18:10 No nieee! Nie dosc, ze ksiadz klepnal w pupe 40 lat temu to jeszzcze teraz nie zaplaci 150 mln i powie, ze szkatulka ze zlotem pusta ? Ze niby, sugeruje, ze pozazdrosilem Britney Spears majatku i chcialbym sie oblowic nic nie robiac ?? Skandal, przeciez ja mam straty moralne !! Te 150 mln to po minimalnych kosztach bylo i z rabatem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajkonik Pedofilia będzie OK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 18:07 Jeszcze niedawno w całym świecie homo był podejrzany, a stosunki homo uważane za co najmniej naganne. Dziś trwa atak na pedofili. Co nagle jest ich tylu ? Przedtem ich nie było ? Myślę, że za kilka lat stosunki pedofilskie zostaną przez postępowych działaczy i działaczki uznane za normalne, a dzisiejsi pedofile skazywani w różnych procesach zostaną uznani za męczenników na froncie walki o ich równouprawnienie. Tylko co wtedy z tymi odszkodowaniami. Czy Kościół też się o nie upomni ? Ludzie tu chodzi o kasę i tylko o nią. Znacie to powiedzenie adwokackie ze Stanów : dopóki byłem jedynym adwokatem w tym mieście klepałem biedę, ale odkąd jest nas dwóch .... A jak jest ktoś kto ma to zawsze znajdzie się ktoś inny kto chce go oskubać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kanadol Americana IP: *.tkg.bc.tac.net 07.07.04, 18:14 Pedofilstwo trzeba karac. Tego co zrobil w pierwszym rzedzie. Ale Kosciol przecie nie nawolywal do tego przestepstwa. Jak zrobi to zwykly obywatel, to gdzie pojda.......moze do panstwa, jako jego organizacja.....ha, ha, ha. Ale w hameryce idzie sie po ciezkie miliony tam gdzie je maja. 150 mln ?????!!!!! No, ale przeciez adwokaci musza z czegos i dobrze zyc. W USA jest wiecej adwokatow niz w calym Swiecie razem wziete!!!!! Prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojciec Podgrzybek Polonica IP: 152.75.124.* 07.07.04, 18:37 A dlaczego ma nie byc kasy skoro wkladali im w dupe kutasy? Ja bym chcial zeby tak kilku ministrantow nadzialo takiego na kij od szczotki i wystawilo na widok publiczny, z podpisem:Pasterz-Pocieszyciel-Pedofil Jak by ciebie tak ksiezulo pare razy przlecial to bys inaczej spiewal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Polonica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 19:14 a ciebie przeleciał ? podobało Ci się ? dlaczego nie zwiałeś ? Dlaczego nie doniosłeś ? Rodzice zabronili ? To oni też powinni ci płacić razem z Kościołem, bo pomagali w tuszowaniu sprawy. A może nawet wzięli za to parę dolków od księdza, a Tobie nic nie dali ? Zacznijmy stawiać przed sądem rodziców. Komunizm i jego idea wiecznie żywe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.... i za co mam kochac homoseksualistow??? IP: *.utc.com 07.07.04, 19:40 ..za to,ze rozpiepszaja moj kosciol? Czy ksiadz pedal to jakis "inny" pedal czy taki sam jak ten z "Parad Milosci"...Wszystkie pedaly to zlo z ktorym nalezy walczyc-bo jak widac doprowadzaja do bankrupcji czlowieczenstwa!!! Po kolei w kazdej dziedzinie! Odpowiedz Link Zgłoś
4true Ksiadz Maurice Grammond byl naprawde zboczony 07.07.04, 20:52 Zobaczcie htt:p//www.katu.com/news.story.asp?ID=68978 Przed sama smiercia powiedzial "I'd say these children abused me. They'd dive in my lap to get sexual excitement" I trzeba teraz sadzic tych ktorych molestowal 25 lat temu a oni wiedzac o tym nie mowili nic pozwalajac takiemu swobodnie molestowac niewinne dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: RABINI SIE DORWALI DO KOSCIOLA IP: *.nycmny83.covad.net 07.07.04, 21:20 TYMCZASEM CO 10 UCZEN AMERYKANSKI JEST MOLESTOWANY W SZKOLE . Jest to proporcja duzo wyzsza niz w szkolach katolickich. A ziezienia w Iraku. czy rzad amerykanski bedzie placil odszkodowanie za zle zachowanie sie personelu szkolnego w USA i izraelskich agentow w Iraku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jwj To nie Zydzi rozsadza KK od srodka! IP: *.111.26.33.ptr.us.xo.net 07.07.04, 22:15 To zrobia purpuraci - homoseksualisci. Tych jest najwiecej wsrod wielkich tego Kosciola. Dla czego Kosciol Anglikanski i inne koscioly Protestanckie nie maja takich problemow??? Oni TEZ wierza w Jezusa, TEZ sa Chrzescijanami nie mniej nie chowaja sie w sukienkach celibatu, ich wierni maja daleko wieksza kontrole na wszystko co dzieje sie w ich (czyli wiernych) kosciolach. KK mozna bradziej porownac do organizacji mafijnej niz do instytucji niosacej Slowo Boze swoim wiernym. Ten kolos obludy, zaklamania i pazernosci wczesniej czy pozniej upadnie zawalony od srodka. Pamietajmy, ryba, ten chrzescijanski symbol psuje sie od glowy. Goraco polecam ogladniecie filmu "Za murami Vatykanu". Film nakrecony byl przez National Geografic, w USA jest dostepny na DVD. Ma wspaniale zdjecia skarbow Vatykanu, jednak najwiekszym jego skarbem jest pokazanie w koncowych minutach biskupow przybywajacych na swoj zjazd. Purpuraci, nie swiadomi kamery po prostu witaja sie ze soba, rozmawiaja. Ktos kto wie jak zachowuja sie miedzy soba inteligenci-homoseksualisci dostrzeze natychmiast podobienstwa. Zapewniam - bedziecie mieli dobry ubaw a i z oczu Wam zaslona spadnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: To nie Zydzi rozsadza KK od srodka! IP: *.telia.com 07.07.04, 23:15 Czlowieku! Pierdolisz! Wypowiadasz sie na tematy, o ktorych nic (!) nie wiesz! Jezeli chcesz sie czegos dowiedziec o problemach kosciolow protestanckich, to wejdz chociazby na strony Dagens Nyheter czy Svenska Dagbladet albo Expressen i poszukaj hasla "Knutby". Popros kogos zeby Tobie przetlumaczyl przynajmniej zarysy tekstow. Takich spraw jest mnostwo! To co sie dzieje w KK, w porownaniu z problemami kosciolow protestanckich, to tylko maly pryszcz, a KK w Polsce w porownaniu z Kosciolem w Szwecji, jest okazem kwitnacego zdrowia! Brak celibatu zmienil tylko to, ze problemy sa inne i o wiele wieksze! Ryba, chrzescijanski znak, psuje sie rzeczywiscie od glowy, ale ta prawda jest prawda uniwersalna i dotyczy wszystkich ludzi oraz wszystkich srodowisk przez nich stworzonych. Ryba psuje sie od glowy niezaleznie czy jast to ryba katolicka, komunistyczna, amerykanska czy polska. Nawet Twoja domowa ryba, jak sie zacznie psuc, to tez od glowy! Nie pierdol tez, ze na filmie biskupi sa nieswiadomi kamery! Nikt nie wejdzie do Watykanu bez pozwolenia, na dodatek z kamera, ktora nakreca nieswiadowmych biskupow zachowujacych sie jak homoseksualisci! Myslisz, ze jak napiszesz, ze biskupi na filmie to pedaly, to Twoje seksualne preferencje beda nobilitowane, a normalni ludzie latwiej zaakceptuja wasze Parady Milosci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jwj Re: To nie Zydzi rozsadza KK od srodka! IP: *.111.26.33.ptr.us.xo.net 08.07.04, 00:02 Po pierwsze... nie lubie wulgaryzmow, szczegolnie na "dzien dobry". Co do problemow koscilow Protestanckich - wierze ze sa tylko jak raz nie czytam nic o pedofilii w szeregach ich kaplanow ani o bankrupctwach ich diecezji. Co do mojej orientacji seksualnej - bo i to mi zarzucasz - nie , nie jestem homoseksualista (zonaty, jedno dziecko, szczesliwy w malzenstwie), mam jednak spore doswiadczenie bo czesto przebywam wsrod homoseksualistow i znam ich dosc charakterystyczny sposob zachowania sie, "bycia". I dla tego wychwycilem to w tym filmie ktory z reszta polecam, jest na prawde dobry. To, ze ja w nim zauwazylem te sceny powitan, ano...tak mi sie jakos w oczy rzucilo.. Bardzo silnie chce podkreslic tez ze wiem jaka jest roznica miedzy homoseksualizmem a pedofilia ktorej doswiadczenie mam bo bylem ministrantem.... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: To nie Zydzi rozsadza KK od srodka! IP: *.telia.com 08.07.04, 00:23 Koscioly protestancke zbankrutowac nie moga, bo sa panstwowe, a jak wiadomo panstwa ani ich agendy zazwyczaj nie bankrutuja! W Skandynawii bardzo wielu Polakow i innych Slowian (mezczyzn(!)), jest uznawanych przez Szwedow i Finow, ktorzy nie widzieli swiata, albo go widzieli ale nic z niego nie pojeli, za homoseksualistow. Wiesz dlaczego? Wylacznie dlatego, ze sie caluja na powitanie! Mysle, ze podobnie jak z tymi Skandynawami, jest z Toba oraz Twoim doswiadczeniem! Przykro mi, ze doswiadczyles pedofilii gdy byles ministrantem. Doswiadczyles jednak tego czego doswiadca 47% dzieci szwedzkich w s w o i c h d o m a c h (!). Doswiadcza pomimo tego, ze instynkt rodzicielski, jest po instynkcie samozachowaczym, najsilniejszym znanym instynktem! Nie chce tutaj w zaden sposob bronic ksiezy pedofili czy homoseksualistow. Chodzi mi o to, ze swiat jest taki, jakim go tworza ludzie poprzez media, zachowania pospolite, polityke i kulture. Gdy znany nam swiat jest wypaczony, wypaczony w jakis sposob bedzie tez Kosciol, chociaz tak byc nie powinno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek-Zyd ne telus A te revelacje kiedy wymysliles? IP: *.fastres.net 09.07.04, 08:23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek-Zyd ne telus Moze tak podasz lepszy lin k, bo mebli nie chce IP: *.fastres.net 08.07.04, 09:37 kupic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek-Zyd ne telus Albo tez opowiadasz nam bajki--- IP: *.fastres.net 08.07.04, 09:40 po pierwsze musisz mic log i nie sadze ,ze ktos po szwedzku nie czytajacy potrafi to zrozumiec. Du måste vara inloggad som medlem för att kunna söka i arkivet. Logga in i rutan till höger. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Albo tez opowiadasz nam bajki--- IP: *.nll.se 08.07.04, 10:20 Wejdz na strone Dagens Nyheter, ktora sie nazywa - www.dn.se. Pozniej wpisz haslo "knutby" w ramke, a otworzy Ci sie przynajmniej z 15 artykulow, ktore w calosci mozesz przeczytac. Podobnie jest ze stronami Svenska Dagbladet i Aftonbladet oraz Expressen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek-Zyd ne telus A jednak opowiadasz nam bajki. IP: *.fastres.net 08.07.04, 19:42 To co sie zdarzylo w Knutby ,moze sie zdarzyc w kazdym malym srodowisku i nie ma ze sprawa KK w USA nic wspolnego, albo tez uwazasz ,ze zachowanie wiekszosci katechetow jest zjawiskiem normalnym, moze, ale w wiezieniu... Choc "barnflickan" nazywa sie opiekunka dzieci, moze dlatego, ze Pastor mial rodzine i dlatego to mozna z bezrodzinnymi ksiezmi KK porownac, czy chcesz przez to powiedziec ,ze takze Pastory zyjac w celibacie by tego unikneli? A jak cala prawda wyjdzie na wierzch, to Pastor( i napewno juz pastorem nie bedzie) razem z jego kochanka dostana dozywocie...tak jak by to dostali jakis Murarz ze swoja kochanka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: A jednak opowiadasz nam bajki. IP: *.telia.com 08.07.04, 20:57 Chelmska bogaczka poleca sluzacej: - Zejdz do jatki i zobacz, czy rzeznik Fajwel ma cielece nogi! Sluzaca wraca po kilku minutach. - No i co, ma? - Nie moglam zobaczyc. On ma na nogach buty..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek-Zyd ne telus jak zwykle ta sama wspaniala odpowiedz. IP: *.fastres.net 08.07.04, 21:45 Czyzby zabraklo ci argumentow, albo tez byles pewny,ze twojej informacji o Knutby nikt nie sprawdzi, cos masz wspolnego z tym wielkim Mirmilem .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: jak zwykle ta sama wspaniala odpowiedz. IP: *.telia.com 08.07.04, 23:42 Sprawdziles? Bzdury! Przeliterowales fragmenty tekstu! Wiesz, z informacjami, nawet najlepszymi jest tak, ze azeby je odczytac, potem przeanalizowac, a na koncu zrozumiec, trzeba miec do tego odpowiednie instrumenty. Tobie brakuje wszystkiego: najpierw przeczytales tekst tak, jak moze przeczytac czlowiek, ktory o jezyku szwedzkim ma takie pojecie jak o jezyku perskim, i musi skorzystac z pomocy nedznego tlumacza; do analizy tekstu brakuje tobie przynajmniej 40 punktow IQ, a do jego zrozumienia ze 60. Rezultat jest taki, jaki kazdy widzi! Jestes glupim, tepym i namolnym osobnikiem. Takim zapewne do konca zycia pozostaniesz. Dopiero kiedy bedziesz patrzyl na ksieza obore, przypomnisz sobie Ojcze Nasz i Do Ciebie Boze...i bedziesz je klepal jak najety, majac nadzieje, ze furtka na odpowiednim poziomie sie otworzy. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek-Zyd ne telus A cu co czytasz w jaki sposb analizujesz IP: *.fastres.net 09.07.04, 08:19 moze wedlug wskazan kogos... Co do twojej jakosci intelektualnej jeszcze sie nie wypowiedzialem ,ale juz zaczynam miec duze co do niej watpliwosci, ktore z kazdym twoim wkladem w pewnosc sie przeksztalcaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek-Zyd ne telus Z tym Knutby,znalazles innego do wpierania IP: *.fastres.net 08.07.04, 21:49 ciemnot.Moze w koncu wezmiesz jakis artykul o tym przypadku sadownym i wszystkim tym co po szwedzku nie umia czytac, to przetlumaczysz i przestaniesz wciskac ciemnote. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666' Re: To nie Zydzi rozsadza KK od srodka! IP: 212.160.172.* 08.07.04, 12:02 Dzięki jwj, bo jak zażartowałem że jak facet wkłada sukienkę to mu odbija to obrońcy pedofili zaraz zrobili mi wykład że są też 'porządni' faceci w kieckach. Te same oszołomy szukają spisów i mafii w żydach a mają klechy spiskujących w mafijnych strukturach przed oczami i tego nie widzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: To nie Zydzi rozsadza KK od srodka! IP: *.nll.se 08.07.04, 12:14 Belkoczesz jak wodz Lepper! Przekrecasz fakty i klamiesz w zywe oczy! Na powaznie w dyskusji moga ciebie potraktowac tylko matoly z Federacji Anarchistycznej, Nowej Lewicy, Akcji Alternatywnej Naszosc, odpadki z SLD i SB z pionu walki z KK oraz towarzysze Szyszkowaska, Jaruga-Nowacka i Gadzinowski! Odpowiedz Link Zgłoś
panbuk1 Bankructwo katolickiej doktryny nie przejdzie!!!! 07.07.04, 23:58 Propagowanie mej chwały powinno się odbywać zawsze i wszędzie. A gwarantem tego są Księża i cała hierarchia wzwyż, oprócz Ojca świętego który jest mym klonem i chce mnie zdetronizować. Człowiek od momentu narodzin jest mi przypisany i na mego sługę i wiernego adoratora wychowywany. Wychowywaniem zajmują się ci, co przeze mnie są do tego powołani, czyli katecheci, księża, zakonnicy, czasami niestety i zakonnice. Poprzez chrzest, komunię i nauki Kościelne wszelakie w tym religię, moje dzieło stworzone na moje podobieństwo, jest coraz doskonalsze, coraz wierniejsze mym pragnieniom Do zbawienia duszy nie są im potrzebne żadne inne nauki poza tymi które wynikają z pisma świętego. Zatem religia powinna być jedynym przedmiotem nauczania we wszystkich szkołach. Nauczyciele tychże są wzorcami moralnymi przeze mnie nadanymi. Dlatego należy im bezgranicznie ufać i w każdej sytuacji bronić. Kodeks kanoniczny, konkordat oraz nie podważalny autorytet moralny gwarancją nietykalności sług bożych. No przecież gdyby hierarcha Krk kłamał, to dowodziłoby nie istnienia Boga. Ponieważ Ja istnieję dlatego należy ich ekscelencje i eminencje szanować i bezgranicznie im ufać, oraz pomagać w każdej sytuacji. Osoby reprezentujące Mnie są nadludźmi i jest rzeczą niedopuszczalną aby byli traktowani na równi z resztą parafian. O pomstę do nieba woła oczernianie mych najwierniejszych i najdoskonalszych wyniosłości przez ateistyczne kanalie. Wszystko co czynią hierarchowie Krk czynią w imię Mojej chwały. Amen PS Rozważam zastąpienie wszystkich innych kodeksów, kodeksem kanonicznym w stosunku do mych doskonałych i niepokalanych. Niech będzie pochylony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Bankructwo katolickiej doktryny nie przejdzie IP: *.telia.com 08.07.04, 00:05 Przychodzi krowa do lekarza z zaba na glowie. Lekarz ja pyta: - Co pani jest? A zaba odpowiada: - Cos mi sie do dupy przyczepilo, panie doktorze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Bankructwo katolickiej archidiecji w USA IP: *.proxy.aol.com 08.07.04, 02:07 W Ameryce polscy ksieza tez maja swego reprezentanta wsrod aresztowanych pedofilow w sutannach. Jest nim niejaki ksiadz ROMAN KRAMEK z diecezji ELBLAG ktory zaraz po przyjezdzie zaczal uprawiac swoje hobby i go zamkli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jwj Re: Bankructwo katolickiej archidiecji w USA IP: 69.163.67.* 08.07.04, 04:03 i pewnie teraz uczy sie w pierdlu wloskiego albo hiszpanskiego - bo jak wyjdzie to juz mu kolesie pomoga w dalszej dzialalnosci duszpasterskiej. Kruk krukowi oka nie wykole... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Bankructwo katolickiej archidiecji w USA IP: *.68.3.213.cust.bluewin.ch 08.07.04, 09:22 Fakt z zupelnie innej... Lefebrysci? To wyglada na krytyke kosciola Katolickiego za zbytnia postepowosc i otwartosc. Gość portalu: tr napisał(a): > Spojrzenie z innej strony: www.ultramontes.pl . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Bankructwo katolickiej archidiecji w USA IP: *.nll.se 08.07.04, 10:02 Gazeta Wyborcza, ktora s l u s z n i e (!!!) walczy z pedofilia w KK i gdzie indziej, jako p i e r w s z a wysokonakladowa, darmowa ksiazke, dodawana do gazety, wydala dzielo Nabokowa "Lolita" - ksiazke o wyraznym zabarwieniu pedofilskim. Tlumaczenie, ze nie chodzi w niej o stosunki miedzy podstarzalym mezczyzna a dzieckiem, a raczej o stosunki miedzy mloda Ameryka a stara Europa wydaje sie naciagane. Nawet sam autor "Lolity" nie byl w tej ocenie jednoznaczny! Podejrzewam, ze oskarzony o pedofilie Andrzej S. i jego przyjaciele majacy te samo "hobby", jak rowniez znaczna wiekszosc czytelnikow, odbieraja wymowe ksiazki w doslowny sposob. Niech mi ktos odpowie, czy wydanie tej ksiazki, w taki spektakularny sposob, przez najpoczytniejsza, i do niedawna jedna z dwoch najlepszych polskich gazet, to prowokacja, wpadka czy efekt pedofilskiego lobby w redakcji!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666' Re: Bankructwo katolickiej archidiecji w USA IP: 212.160.172.* 08.07.04, 12:11 Andrzej, ty pacanie najpierw bronisz przez 30 postów pedofili w sutannach a teraz mówisz że inni to też pedofile... Facet ty chyba jesteś organistą w tzw. polskim kościele w Szwecji i ksiądz cię nie dopuszcza do swoich "zabaw" więc dlatego jesteś taki sfrustrowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Bankructwo katolickiej archidiecji w USA IP: *.nll.se 08.07.04, 12:59 Spadaj lewy szczylu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek-Zyd ne telus Coraz lepiej: IP: *.fastres.net 09.07.04, 08:22 Sprawdziles? Bzdury! Przeliterowales fragmenty tekstu! Wiesz, z informacjami, nawet najlepszymi jest tak, ze azeby je odczytac, potem przeanalizowac, a na koncu zrozumiec, trzeba miec do tego odpowiednie instrumenty. Tobie brakuje wszystkiego: najpierw przeczytales tekst tak, jak moze przeczytac czlowiek, ktory o jezyku szwedzkim ma takie pojecie jak o jezyku perskim, i musi skorzystac z pomocy nedznego tlumacza; do analizy tekstu brakuje tobie przynajmniej 40 punktow IQ, a do jego zrozumienia ze 60. Rezultat jest taki, jaki kazdy widzi! Jestes glupim, tepym i namolnym osobnikiem. Takim zapewne do konca zycia pozostaniesz. Dopiero kiedy bedziesz patrzyl na ksieza obore, przypomnisz sobie Ojcze Nasz i Do Ciebie Boze...i bedziesz je klepal jak najety, majac nadzieje, ze furtka na odpowiednim poziomie sie otworzy. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: Bankructwo katolickiej archidiecji w USA 08.07.04, 12:48 Bankructwo to sie stalo juz 2000 lat temu nic nowego pod slacem ! Wiara co stworzona w grzechu postpaganska bez milosc w 1492 bylo 67 Mil Ludzi w Europie i rowno 67 Mil w Amercy z 150 lat zostalo tylko 4 Milionow Indios, ale to Milosc Katolicka do innych nawet nie zydy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Bankructwo katolickiej archidiecji w USA IP: *.nll.se 08.07.04, 13:08 Ty miec racja ze Indios nie zydy 2000 lat! ale Ja cos myslec ze ty nie wie jak to bylo. to byc ludozrne indios co nie byc jak Slonce swiecic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LukasK A czemu archidiecezje? IP: 213.25.88.* 08.07.04, 13:53 Czy jeśli ktoś pracujący w normalnej firmie molestuje seksualnie, to odpowiada jego firma? Czy jeśli listonosz robi bara-bara z nieletnią adresatką, to płaci Poczta Polska? BZDURA! Niech sami za siebie odpowiadają. Odpowiedz Link Zgłoś
bilbird Re: A czemu archidiecezje? 08.07.04, 15:34 Gość portalu: LukasK napisał(a): > Czy jeśli ktoś pracujący w normalnej firmie molestuje seksualnie, to odpowiada > jego firma? Czy jeśli listonosz robi bara-bara z nieletnią adresatką, to płaci > Poczta Polska? BZDURA! Niech sami za siebie odpowiadają. Chodzi o drobiazg zaledwie: o udzial kosciola jako instytucji w ochranianiu pedofili (wyciszanie spraw, tuszowanie, przesylanie pedofili na inne parafie). To dlatego odpowiada instytucja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek-Zyd ne telus Ale jak ktos z firmy burdel robi, to za to IP: *.fastres.net 08.07.04, 21:51 caly zarzad odpowiada, bo ktos mu to pozwolil, albo nawet do tego zachecil. Odpowiedz Link Zgłoś
bilbird ____Swiat to takze Polska____ 08.07.04, 15:30 a polscy pedofile w sutannach sa czlonkami tej samej swiatowej organizacji pedofilskiej. . forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=13865370 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suzi Re: Bankructwo katolickiej archidiecji w USA IP: *.crowley.pl 08.07.04, 18:48 Do Andrzeja -widac jak na dloni ze jestes z sekty katolickiej ,jak nie masz argumentow na nie to ublizasz ,wyzywasz ,brak ci tolerancji ,a na marginesie za molestowanie i gwalty ksieza powinni ponosic kare ja kazdy obywatel i niedziw sie ze ludzie domagaja sie odszkodowan ,DOSC MILCZENIA BO TO KSIADZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Bankructwo katolickiej archidiecji w USA IP: *.telia.com 08.07.04, 19:38 Nie naleze do zadnej sekty, ani katolickiej, ani zydowskiej, ani muzulmanskiej, ani homoseksualnej, ani komunistycznej, choc szczerze mowiac, zasady "sekty" katolickiej, przemawiaja do mnie najbardziej i uwazam ja za zdecydowanie najfajniejsza ze wszystkich sekt jakie istnieja! Pedofili nie cierpie tak samo, jak nie cierpie idiotow, lwakow, agresywnych pedalow, glupich i wyrachowanych dziennikarzy, skorumpowanych politykow, przekupnych sedziow i gliniarzy, zdrajcow, wyrzutkow z SB i PZPR-u, oraz wszystkich tych, ktorzy pisza o Polakach - polaczki! Gdybys byla bardziej pilna a mniej ograniczona, i bys przeczytala uwaznie wszystkie poprzednie posty, zapewne znalazlabys to, czego brak mi zarzucasz, czyli argumenty! Tolerancji nie probuj mnie uczyc! Lepiej skieruj ta propozycje do Twoich kumpli, nienawidzacych KK tylko za to, ze istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek-Zyd ne telus Pedofili nie cierpisz, ale tych z twojej sekty IP: *.fastres.net 08.07.04, 19:43 bronisz, moze nie polozyli reki na twoich dzieciach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Pedofili nie cierpisz, ale tych z twojej sekt IP: *.telia.com 08.07.04, 20:46 Kupiec z Ozorkowa nabywa towar u lodzkiego hurtownika. Wlasciciela sklepu wzywaja do telefonu. Klient nie moze sie oprzec pokusie: korzysta z okazji i wklada chylkiem do kieszeni tuzin jedwabnych ponczoch. W domu, przegladajac rachunek, stwierdza, ze skradziony towar zostal wlaczony do faktury. Z ust kupca wyrywa sie okrzyk, w ktorym brzmi oburzenie i podziw: - Aj, aj! A to zlodziej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jwj Re: Pedofili nie cierpisz, ale tych z twojej sekt IP: 69.163.67.* 08.07.04, 21:20 Tak, Andrzeju, tym dowcipem kupieckim trafiles w samo sedno. KK bardzo dlugo zwlekal z ujawnianiem klechow pedofili, przenosil ich z miejsca na miejsce, robil wszystko bu brudy swoje pod dywan zamiesc. Teraz, gdy trzeba placic to wrzask i placz ogromny. Kosciol jest nagle pokrzywdzony, dla wielu jest ofiara. Na szczescie dla wielu z otwartymi oczami ta instytucja ma wszelkie znamiona organizacji mafijnej! Ktos wczesniej wspomnial ze w USA jest wiecej prawnikow niz na calym swiecie.... i dobrze, wlasnie dzieki temu spoleczenstwo moze sie bronic przed oszustwami jakie w Polsce przechodza plazem! Jesli jestes Chrzescijaninem to kazde miejsce jest dla Ciebie domem modlitwy. Nie potrzeba na to ani zlocen, ani obrazow ani Vatykanu! Ten caly bajzel ma wiecej wspolnego z balbochwalstwem niz wiara w Boga! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: dlaczego zydzi tak zajmuja sie klerem katolick IP: *.nycmny83.covad.net 08.07.04, 22:33 Kto funduje homoseksulana prase, media, domy publiczne? popatzr sie na nazwiska. Ilu jest homoseksualistow wsrod rabinow ? popatrz sie na ich rece i przeczyutaj ogloszenia w village vice ! a jezeli masz 20 lat i jestes jak apolla sproboj porozmawiac z rabinem, napewno zaoferuje ci dozgonna przyjazn. Jezeli ksiadz zajmuje sie seksem z nieletnimi - nalezy pociagnac go do sadu TERAZ i OSOBISCIE, a nie po 20 latach i nie oskarzac caly kosciol, to znaczy mnie i moja rodzine o przewinienie. Ten trick byl praktykowany przez komunistow w Rosji celem zniszczenia kompletnie kosciola. Kosciol jednak przetrwal i rozwija sie nowym zyciem po 70 latach komunistyczno- zydowskiej zmowy. Bo pamietajmy ze w tym czasie judaizm nie mial przeszkod w ZSRR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek-Zyd ne telus Rownie doskonala odpowiedz jak Andzeja: IP: *.fastres.net 09.07.04, 08:21 Sprawdziles? Bzdury! Przeliterowales fragmenty tekstu! Wiesz, z informacjami, nawet najlepszymi jest tak, ze azeby je odczytac, potem przeanalizowac, a na koncu zrozumiec, trzeba miec do tego odpowiednie instrumenty. Tobie brakuje wszystkiego: najpierw przeczytales tekst tak, jak moze przeczytac czlowiek, ktory o jezyku szwedzkim ma takie pojecie jak o jezyku perskim, i musi skorzystac z pomocy nedznego tlumacza; do analizy tekstu brakuje tobie przynajmniej 40 punktow IQ, a do jego zrozumienia ze 60. Rezultat jest taki, jaki kazdy widzi! Jestes glupim, tepym i namolnym osobnikiem. Takim zapewne do konca zycia pozostaniesz. Dopiero kiedy bedziesz patrzyl na ksieza obore, przypomnisz sobie Ojcze Nasz i Do Ciebie Boze...i bedziesz je klepal jak najety, majac nadzieje, ze furtka na odpowiednim poziomie sie otworzy. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Pedofili nie cierpisz, ale tych z twojej sekt IP: *.telia.com 08.07.04, 23:48 Wiem, ze trafilem w samo sedno! Powiem tobie jeszcze jedno: psy szczekaja, karawana jedzie dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jwj Re: Pedofili nie cierpisz, ale tych z twojej sekt IP: 69.163.67.* 09.07.04, 01:31 A niech ze ta karawana jedzie, byle z dala od mojej zagrody by mi dzieciskow po drodze nie tratowala... "Od czasu gdy utracilem wszelka nadzieje czuje sie o wiele lepiej". :-) Odpowiedz Link Zgłoś