Dodaj do ulubionych

Czyz to nie wzruszajaca historia?

01.01.13, 20:52
W tej drapieznej i oglupiajacej rzeczywistosci, ot, takie spontaniczne odruchy serca karza mi wierzyc, ze jeszcze nie wszystko stracone ... Aspekt etyczny w tym miejscu sie klania: kochaj blizniego swego ...

wordpress.sympatico.ca/wp-content/gallery/photo-gallery-news-feel-good-stories-20121228/deprimo.jpg
Obserwuj wątek
    • igor_uk Nie. 01.01.13, 20:56
      To jest absolutnie czyms normalnym w swiecie.
      • 1blueelvic No nie, ... Normalne tez nie jest to: 01.01.13, 21:03
        www.youtube.com/watch?v=ARU7Au6girE *** ale to wszystko zalezy od punktu widzenia.

To jak to wlasciwie jest ...?
        • igor_uk To co wkleiles.. 01.01.13, 21:20
          jest nienormalne.
          podobnych filmikow z udzialem amerykanskich strozow prawa w internecie krazy setki tysiece.
          Ale nie opuszcze sie do twojego poziomu,zeby z twojego watku zrobic smietnik,wklejajac chociaz by jeden.
          Dzis Nowy Rok i ja jestem pelen dobroci dla ludzi. Dla ciebie rowniez.
          Oprocz tego,zadales pytanie,ja udzielilem odpowiedzi.Dla mnie byc ofiarnym wobec ludzi, jest czyms normalnym.
          • 5magna Re: To co wkleiles.. 01.01.13, 22:54
            Ja juz wole tego policjanta na gazie niz tego co wyceluje rewolwer w twoja glowe i wrzeszczy: Rece na kierownice i zadnych ruchow. Lepiej posluchac jak nie chcesz kuli w glowe....

www.nytimes.com/2012/10/05/nyregion/police-stop-and-fatally-shoot-unarmed-driver-on-a-parkway-in-queens.html?pagewanted=all
            • 5magna Re: To co wkleiles.. 01.01.13, 22:56
              Shit, nawet rece na kierownicy mu nie pomogly......Teraz gryzie ziemie.......
          • 1blueelvic Wiec rozmawiajmy merytorycznie o tym jednym ... 02.01.13, 00:31
            przykladzie, ktory otwiera ten watek.

Z czego niby wynika twoje zaprzeczenie? Czyzby znany tobie Swiat bylby az tak czuly i wrazliwy na potrzeby innych?
            • igor_uk Przeciez dalem odpowiedz. 02.01.13, 01:10
              Nie uwazam to za cos wyjatkowego. Policjant ofiarowal bezdomnemu swoi buty,jak sie nie myle. Napewno za to mozno pochwalic policjanta,ale nic wiecej.
              Znam sporo przypadkow,kiedy policjanci poswiecali swoi zycia,zeby uratowac innych.
              • elka-sulzer Re: Czyz to nie wzruszajaca historia? 02.01.13, 01:43
                Blue, to jest normalny ludzki odruch ...
                Ciekawe jaka bylaby twoja rakcja gdyby zdjecie pokazalo tego same policjanta w kuckach przy np ... bosym Arabie z "rozancem" w reku ....
                • 1blueelvic Wreszcie normalna reakcja. 02.01.13, 02:10
                  Tak, to byl wyjatkowo spontaniczny ludzki odruch ... Nie byl on jednak tak zupelnie normalnym ... Normalnosc w dzisiejszym swiecie jest bardziej drapiezna.

To zalezy od tego w jakim klimacie to zdarzenie mialoby miejsce ...
              • 1blueelvic On nie oddal mu swoich wlasnych butow. 02.01.13, 02:06
                On poszedl i kupil mu nowe i ... wcale nie jest wazne ile one kosztowaly. Liczyl sie odruch serca i to wszystko.

Kazdy z nas zna przyklady poswiecenia ze strony strozow prawa, ale powyzszy fakt ma zupelnie inny wymiar i o to mi wlasnie chodzi. To bylo cos niespotykanego ... Chyba sie nie myle, ze to chlubny wyjatek.
    • romrus Re: Czyz to nie wzruszajaca historia? 02.01.13, 02:10
      1blueelvic napisał(a):

> W tej drapieznej i oglupiajacej rzeczywistosci, ot, takie spontaniczne odruchy serca karza mi wierzyc, ze jeszcze nie wszystko stracone ... Aspekt etyczny w tym miejscu sie klania: kochaj blizniego swego ...

Oczewiscie, ze ten gliniarz jest dobrym czlowiekiem i lepszym od wielu innych, bez watpewnia zasluguje na szacunek.

Jednak cena jego ofiary na rzecz spoleczenstwa wynosi 50$ za pare butow, a historia przypomina swiateczna propagande.

Sa inny ludzie.
      Sa inny ceny.

Ojcec 5 dzieci rzucyl sie i nakryl soba granat.
      Nie wiedzial ze granat jest zepsuty i nie wybucznie.

www.pravda-tv.ru/2012/04/27/14478

32-letni major rzucyl sie i nakryl granat, ktory wybuch, major niestety zginal.
      W ten sposob uratowal pluton poborowych zolnierzy.

ru.wikipedia.org/wiki/%D1%EE%EB%ED%E5%F7%ED%E8%EA%EE%E2,_%D1%E5%F0%E3%E5%E9_%C0%EB%E5%EA%F1%E0%ED%E4%F0%EE%E2%E8%F7

Wartosci sa ty sami.
      Ceny za swoi postawy sa rozny.
      • 1blueelvic Oj, zeby tak kazdy chcial od serca ... 02.01.13, 02:18
        wydac 50 dolcow ...

Potrzeby sa znacznie wyzsze i zadne 50 dolarow tego problemu nie rozwiaze. Swiateczna propaganda ... Tak sobie mysle, ze dobrze iz ona w okresie przedswiatecznym ma miejsce. Moze i inni zorganizuja swiateczny podarek tym, ktorzy naprawde sa w ciezkiej sytuacji.

Inni ludzoe, inne ceny ... Masz racje, ale zyczliwosc i oczekiwania ciagle te same i porownywalne.
        • romrus Re: Oj, zeby tak kazdy chcial od serca ... 02.01.13, 02:45
          1blueelvic napisał(a):
          > wydac 50 dolcow ...
          > Inni ludzoe, inne ceny ... Masz racje, ale zyczliwosc i oczekiwania ciagle te same i
          porownywalne.

Na tym wlasnie polega roznica pomiedzy waszej cywilizacjej, a tej, ktora nazywasz turanska, chociaz czesc turanska w naszej cywilizacji to zaledwie 10%.
          Po za tym, jak by nawet stanowila 100%, a moi marny 8% krwi potomkow Dzingischana stawiali 100%, nie widze zadnych podstaw dla tego zeby cie uwazac za Übermensch-a.

Dla waszej cywilizacji gondna szacunku ofiara na rzecz spoleczenstwa jest 50$, a dla naszej - ryzyko zyciem.

Z tych powodow we walkie ze Wschodem nie macie szans. Zadnych.
          • 1blueelvic Ryzko zyciem???? 02.01.13, 04:45
            O czym ty mowisz? Kto zyciem ryzykuje i z jakich powodow? Dla kogo?

ttp://stopsyjonizmowi.files.wordpress.com/2012/05/a31.jpg ***
          • borrka Jestem w 100% czlowiekiem Wschodu. 02.01.13, 14:26
            Niemniej, nie uwazam za szczegolne poswiecenie, ofiar w sytuacji, gdy za plecami stoi kompania "zaporowa" z karabinami maszynowymi.
            To refleksja ogolna, bo czlowiek, ktory ratowal zolnierzy, bardzo odwazny.
            • igor_uk To jest poswiecenie. 02.01.13, 17:33
              Zginal,ratujac:
            • romrus Re: Jestem w 100% czlowiekiem Wschodu. 02.01.13, 20:28
              borrka napisał:
              > Niemniej, nie uwazam za szczegolne poswiecenie, ofiar w sytuacji, gdy za plecam i stoi kompania "zaporowa" z karabinami maszynowymi.

Odj@balo cie?
              Obie historii wydarzyli sie w 2012 roku.
              Jaka jescze "kompania "zaporowa" z karabinami maszynowymi"?
              • igor_uk romrus. 02.01.13, 20:40
                ten pajac napewno nie otworzyl zadnego twojego linku,a odrazu wyskoczyl z tekstem o karabinach maszynowych za plecami.
                To glupol banderowski,udajacy Polaka.Cel jego,sklocac Polakow i Rosjan.Jego trzeba opie...c,lub olewac cieplym moczem.
    • wojciech.2345 umieć pomagać 02.01.13, 14:18
      Bezdomny dostał buty od policjanta, ale boi się je nosić
      ...
      Po kilku dniach poszukiwań dziennikarze odnaleźli bezdomnego, który nieświadomie stał się powszechnie znany w internecie. Jak się okazało wciąż przebywa na ulicach bez butów.

Jeffrey Hillman przyznał, że buty schował, bo są drogie i mógłby stracić przez nie życie.

www.wprost.pl/ar/379025/Bezdomny-dostal-buty-od-policjanta-ale-boi-sie-je-nosic
      • 5magna Re: umieć pomagać 02.01.13, 17:28
        Gliniarz powinien dac mu swoj rewolver a nie buty....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka