Dodaj do ulubionych

Odpoczywaj w pokoju Hugo

06.03.13, 00:01
Niech Twoja praca zyje nadal i daje plony. Maduro niech prowadzi Wenezule droga ktora naznaczyles.

Viva revolución Bolivaros!
Obserwuj wątek
    • romrus Re: "Czuc zapach siary..." 06.03.13, 00:05
      zlotamajka napisała:
      > Viva revolución Bolivaros!

Земля пycть бyдет пyхoм...

"Czuc zapach siary..."
      www.youtube.com/watch?v=lOsABwCrn3E
    • jackk3 rewolucja 'my ass' 06.03.13, 00:22
      www.richbutbroke.com/93/Hugo-Chavez-Net-Worth
    • johnny-kalesony Re: Odpoczywaj w pokoju Hugo 06.03.13, 00:23
      Daj spokój. W czerwonych dyktaturach, takich jak ta w Wenezueli, kiedy odchodzi pierwszy sekretarz, jego dworscy zausznicy ostro biorą się za łby.
      Trzeba również brać pod uwagę regionalną specyfikę tradycji wojskowych junt.

Pozdrawiam
      Keep Rockin'
      • 5magna Re: Odpoczywaj w pokoju Hugo 06.03.13, 00:28
        To juz chyba jest poczatek konca koniungktory na rope. Nie kalesony?/?
      • jackk3 Re: Odpoczywaj w pokoju Hugo 06.03.13, 04:32
        Tam juz wszystko 'podzielone'. Mieli na to czas. Zobaczymy czy 'rewolucji' nie bedzie.
        U mnie przez rok pracowala dziewczyna z Wenezueli. Raz dyskusja zeszla na 'Hugo'. Trzeba bylo widziec jej spojrzenie i reakcje, czytaj nienawisc. Powiedziala ze nienawidzi go duza czesc spoleczenstwa. Podobno jeden z jej kuzynow 'zniknal' pewnego dnia (byl w jakiejs tam opozycji), ciala nigdy nie odnaleziono a wszyscy wiedza kto to zrobil a rodzina jest bezsilna. Dlatego wyemigrowala chociaz kanadyjska zima dawala jej w kosc. (Nie uwierzycie ale jak wiekszosc mlodych dziewczyn z tego kraju mogla by startowac w wyborach Miss Universum - powaznie!) Podejrzewam jakby ja zostawic z nim w jednym pokoju to by nie przezyl 2 minut. Tak go kochaja niektorzy (a raczej kochali).
        • romrus Re: Bradzo wiarygodne 06.03.13, 15:46
          jackk3 napisał:
          >nienawidzi go duza czesc spoleczenstwa.

img.vz.ru/upimg/703/703452.jpg
    • igor_uk Re: Odpoczywaj w pokoju Hugo 06.03.13, 00:51
      [*]
    • felusiak1 Re: Odpoczywaj w pokoju Hugo 06.03.13, 06:48
      pagib maksym
      i xuj s nim
      zasadzili jewo w gob
      i mat' jewo w job

bye, bye
    • polski_francuz Powrot uczciwych 06.03.13, 07:10
      Mam dwoch kolegow naukowcow z Wenezueli z Caracas. Od kilku lat pozostaja we Francji bo nie chcieli pozostawac w raju Chaveza.

Moze teraz wroca i wzbogaca ich uniwersytet ich praca i doswiadczeniem?

Wenezuela to bogaty kraj zasluguje na dobrego przywodce.

PF
      • edek_vilola Re: Chavez 06.03.13, 13:26
        Na pierwszy rzut oka wygladal mi na bezwzglednego "guerille" poludniowoamerykanskiego. Pierwsze wrazenie czasami myli, najczesciej jednak pokrywa sie z prawda. W Ameryce Poludniowej (Kolumbii, Bolivii) zdarzalo sie, ze "guerillas" zatrzymali na drodze w dzungli autobus z turystami i brali ich jako zakladnikow, nierzadko rozstrzeliwali. Chavez roznil sie pewnie od nich glownie tym, ze siegnal po wladze, zdobyl ja, a nastepnie "postawil sie okoniem" Ameryce. Dla lewakow to warunek wystarczajacy aby go nazwac "wielkim". Latwo bylo "kibicowac" Chavezowi z cieplego fotela w "zlym" kapitalistycznym kraju. A przeciez kochajacy go powinni "zakasac rekawy" i przylaczyc sie do "guerillas" (pojechac do Wenezueli i tam zamieszkac). Prawdziwa milosc na to stac.
        • romrus Re: Chavez 06.03.13, 15:42
          edek_vilola napisał(a):
          >Latwo bylo "kibicowac" Chavezowi z cieplego fotela w "zlym" kapitalistycznym kraju. A przeciez kochajacy go powinni "zakasac rekawy" i przylaczyc sie do "guerillas" (pojechac do Wenezueli i tam zamieszkac). Prawdziwa milosc na to stac.

Nie mniej latwo walczyc o demokracje prczeczywko 'satrapia" z cieplego fotela w dobrym demokratycznym kraju kraju.

A przeciez kochajacy demokracje powinni "zakasac rekawy", przylaczyc sie do do walki i pojechac do Afganistanu, Iraku, Libji, Syrie, bo do Jugoslawii juz za pozdno.
    • cygan37 Re: Odpoczywaj w pokoju Hugo 06.03.13, 07:57
      Czesc Jego pamieci!
    • zlotamajka O naszym comandante 06.03.13, 17:44
      Bardzo dobry artykul o naszym comandante i jego walce o niepodleglosc Wenezueli i Ameryki Lacinskiej i przeciw imperializmowi.

www.presstv.ir/detail/2013/03/06/292200/chavez-is-dead-but-his-revolution-goes-on/
      Viva revolucion Bolivares!!!

Spojrzcie na RT gdzie maja zywy reportaz z Caracas. Tlumy na kilometry. Pogrzeb prawie rowny naszemu JPII.
      • malkontent6 Re: O naszym comandante 06.03.13, 18:01
        zlotamajka napisała:

> Spojrzcie na RT gdzie maja zywy reportaz z Caracas. Tlumy na kilometry.

Stalin też miał duży pogrzeb.
        • igor_uk malkontent ,przestan. 06.03.13, 18:05
          Chavez nic zlego nikomu nie zrobil.
          To ze prowadzil polityke niezalezna od USA, nie robi z niego potwora.
          • malkontent6 Re: malkontent ,przestan. 06.03.13, 18:09
            Nie mogę zrozumieć dlaczego robicie z polityka Boga.
            • j-k malkontent nie zartuj. 06.03.13, 18:11
              malkontent6 napisał:
              > Nie mogę zrozumieć dlaczego robicie z polityka Boga.

antyamerykanska polityka w dzialaniu i nic wiecej.
              • malkontent6 Re: malkontent nie zartuj. 06.03.13, 18:14
                Nawet komsomolski antyamerykanizm powinien mieć swoje granice.
                • j-k A Ty , maladjec, etuju piesniu zabyl ? :) 07.03.13, 18:20
                  malkontent6 napisał:
                  > Nawet komsomolski antyamerykanizm powinien mieć swoje granice.

A Ty , maladjec, eti slowa i etuju piesniu zabyl ? :

- ... gdy Zwiazek nasz Wielki ogarnie caly swiat....
          • romad2447 Re: malkontent ,przestan. 07.03.13, 07:46
            Igor,
            Chavez, to zwykly komuch i jak kazdy komuch zabiera to to inni zbudowali, np.Exxson.
            Jezeli Chavez byl tak wielki, to dlaczego ostatnio Wenezuela musiala zdewaluowac swoja walute ?
    • felusiak1 tłumy oplakują caudillo w Caracas 07.03.13, 08:09
      i to widział igor na własne oczy w telewizji RT.
      Jestem przekonany, że tłumy w domach radują się na wieść, żę wreszcie nie będzie im pie%dolił farmazonów na wszystkich kanalach. W pewnym momencie ludzie odczuwają przesyt i niesmak.
      Pamiętam kiedy umarł breżniew rozpijaliśmy z radości i zaraz potem mieliśmy ponownie radość kiedy wmurowano w ścianę jego nastepcę.
      A telewizja pokazywała na ulicach ludzi z poważnymi minami i szła żałobna muzyka.
      Smutek po śmierci wodza. Komu smutek, komu radość.
      Mnie wiadomość o śmierci czaweza ucieszyła a moje wenezuelskie koleżanki podskakują z radości.
    • zlotamajka Wenezuela i swiat zegna Comendante 07.03.13, 14:29
      rt.com/news/chavez-lies-in-state-920/
      www.presstv.ir/detail/2013/03/07/292333/chavez-awakened-latin-american-nations/
      • johnny-kalesony Re: Wenezuela i swiat zegna Comendante 07.03.13, 18:12
        Nie "comendante" a comediante raczej ...

Pozdrawiam
        Keep Rockin'
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka