zlotamajka 06.03.13, 00:01 Niech Twoja praca zyje nadal i daje plony. Maduro niech prowadzi Wenezule droga ktora naznaczyles. Viva revolución Bolivaros! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
romrus Re: "Czuc zapach siary..." 06.03.13, 00:05 zlotamajka napisała: > Viva revolución Bolivaros! Земля пycть бyдет пyхoм... "Czuc zapach siary..." www.youtube.com/watch?v=lOsABwCrn3E Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 rewolucja 'my ass' 06.03.13, 00:22 www.richbutbroke.com/93/Hugo-Chavez-Net-Worth Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Odpoczywaj w pokoju Hugo 06.03.13, 00:23 Daj spokój. W czerwonych dyktaturach, takich jak ta w Wenezueli, kiedy odchodzi pierwszy sekretarz, jego dworscy zausznicy ostro biorą się za łby. Trzeba również brać pod uwagę regionalną specyfikę tradycji wojskowych junt. Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: Odpoczywaj w pokoju Hugo 06.03.13, 00:28 To juz chyba jest poczatek konca koniungktory na rope. Nie kalesony?/? Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: Odpoczywaj w pokoju Hugo 06.03.13, 04:32 Tam juz wszystko 'podzielone'. Mieli na to czas. Zobaczymy czy 'rewolucji' nie bedzie. U mnie przez rok pracowala dziewczyna z Wenezueli. Raz dyskusja zeszla na 'Hugo'. Trzeba bylo widziec jej spojrzenie i reakcje, czytaj nienawisc. Powiedziala ze nienawidzi go duza czesc spoleczenstwa. Podobno jeden z jej kuzynow 'zniknal' pewnego dnia (byl w jakiejs tam opozycji), ciala nigdy nie odnaleziono a wszyscy wiedza kto to zrobil a rodzina jest bezsilna. Dlatego wyemigrowala chociaz kanadyjska zima dawala jej w kosc. (Nie uwierzycie ale jak wiekszosc mlodych dziewczyn z tego kraju mogla by startowac w wyborach Miss Universum - powaznie!) Podejrzewam jakby ja zostawic z nim w jednym pokoju to by nie przezyl 2 minut. Tak go kochaja niektorzy (a raczej kochali). Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: Bradzo wiarygodne 06.03.13, 15:46 jackk3 napisał: >nienawidzi go duza czesc spoleczenstwa. img.vz.ru/upimg/703/703452.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Odpoczywaj w pokoju Hugo 06.03.13, 06:48 pagib maksym i xuj s nim zasadzili jewo w gob i mat' jewo w job bye, bye Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Powrot uczciwych 06.03.13, 07:10 Mam dwoch kolegow naukowcow z Wenezueli z Caracas. Od kilku lat pozostaja we Francji bo nie chcieli pozostawac w raju Chaveza. Moze teraz wroca i wzbogaca ich uniwersytet ich praca i doswiadczeniem? Wenezuela to bogaty kraj zasluguje na dobrego przywodce. PF Odpowiedz Link Zgłoś
edek_vilola Re: Chavez 06.03.13, 13:26 Na pierwszy rzut oka wygladal mi na bezwzglednego "guerille" poludniowoamerykanskiego. Pierwsze wrazenie czasami myli, najczesciej jednak pokrywa sie z prawda. W Ameryce Poludniowej (Kolumbii, Bolivii) zdarzalo sie, ze "guerillas" zatrzymali na drodze w dzungli autobus z turystami i brali ich jako zakladnikow, nierzadko rozstrzeliwali. Chavez roznil sie pewnie od nich glownie tym, ze siegnal po wladze, zdobyl ja, a nastepnie "postawil sie okoniem" Ameryce. Dla lewakow to warunek wystarczajacy aby go nazwac "wielkim". Latwo bylo "kibicowac" Chavezowi z cieplego fotela w "zlym" kapitalistycznym kraju. A przeciez kochajacy go powinni "zakasac rekawy" i przylaczyc sie do "guerillas" (pojechac do Wenezueli i tam zamieszkac). Prawdziwa milosc na to stac. Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: Chavez 06.03.13, 15:42 edek_vilola napisał(a): >Latwo bylo "kibicowac" Chavezowi z cieplego fotela w "zlym" kapitalistycznym kraju. A przeciez kochajacy go powinni "zakasac rekawy" i przylaczyc sie do "guerillas" (pojechac do Wenezueli i tam zamieszkac). Prawdziwa milosc na to stac. Nie mniej latwo walczyc o demokracje prczeczywko 'satrapia" z cieplego fotela w dobrym demokratycznym kraju kraju. A przeciez kochajacy demokracje powinni "zakasac rekawy", przylaczyc sie do do walki i pojechac do Afganistanu, Iraku, Libji, Syrie, bo do Jugoslawii juz za pozdno. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotamajka O naszym comandante 06.03.13, 17:44 Bardzo dobry artykul o naszym comandante i jego walce o niepodleglosc Wenezueli i Ameryki Lacinskiej i przeciw imperializmowi. www.presstv.ir/detail/2013/03/06/292200/chavez-is-dead-but-his-revolution-goes-on/ Viva revolucion Bolivares!!! Spojrzcie na RT gdzie maja zywy reportaz z Caracas. Tlumy na kilometry. Pogrzeb prawie rowny naszemu JPII. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: O naszym comandante 06.03.13, 18:01 zlotamajka napisała: > Spojrzcie na RT gdzie maja zywy reportaz z Caracas. Tlumy na kilometry. Stalin też miał duży pogrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk malkontent ,przestan. 06.03.13, 18:05 Chavez nic zlego nikomu nie zrobil. To ze prowadzil polityke niezalezna od USA, nie robi z niego potwora. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: malkontent ,przestan. 06.03.13, 18:09 Nie mogę zrozumieć dlaczego robicie z polityka Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k malkontent nie zartuj. 06.03.13, 18:11 malkontent6 napisał: > Nie mogę zrozumieć dlaczego robicie z polityka Boga. antyamerykanska polityka w dzialaniu i nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: malkontent nie zartuj. 06.03.13, 18:14 Nawet komsomolski antyamerykanizm powinien mieć swoje granice. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k A Ty , maladjec, etuju piesniu zabyl ? :) 07.03.13, 18:20 malkontent6 napisał: > Nawet komsomolski antyamerykanizm powinien mieć swoje granice. A Ty , maladjec, eti slowa i etuju piesniu zabyl ? : - ... gdy Zwiazek nasz Wielki ogarnie caly swiat.... Odpowiedz Link Zgłoś
romad2447 Re: malkontent ,przestan. 07.03.13, 07:46 Igor, Chavez, to zwykly komuch i jak kazdy komuch zabiera to to inni zbudowali, np.Exxson. Jezeli Chavez byl tak wielki, to dlaczego ostatnio Wenezuela musiala zdewaluowac swoja walute ? Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 tłumy oplakują caudillo w Caracas 07.03.13, 08:09 i to widział igor na własne oczy w telewizji RT. Jestem przekonany, że tłumy w domach radują się na wieść, żę wreszcie nie będzie im pie%dolił farmazonów na wszystkich kanalach. W pewnym momencie ludzie odczuwają przesyt i niesmak. Pamiętam kiedy umarł breżniew rozpijaliśmy z radości i zaraz potem mieliśmy ponownie radość kiedy wmurowano w ścianę jego nastepcę. A telewizja pokazywała na ulicach ludzi z poważnymi minami i szła żałobna muzyka. Smutek po śmierci wodza. Komu smutek, komu radość. Mnie wiadomość o śmierci czaweza ucieszyła a moje wenezuelskie koleżanki podskakują z radości. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotamajka Wenezuela i swiat zegna Comendante 07.03.13, 14:29 rt.com/news/chavez-lies-in-state-920/ www.presstv.ir/detail/2013/03/07/292333/chavez-awakened-latin-american-nations/ Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Wenezuela i swiat zegna Comendante 07.03.13, 18:12 Nie "comendante" a comediante raczej ... Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś