Dodaj do ulubionych

Gry i zabawy multi-kulti

20.05.13, 17:13
W nocy w Sztokholmie nowi, cenni obywatele podpalili 100 aut i zranili 3 policjantów, bo byli zdenerwowani. Kilka dni wcześniej policjant zastrzelił jednego nowego, cennego obywatela, gdy ten chciał go potraktować maczetą. Policjant się na to nie zgodził, strzelił w obronie własnej, no i teraz wybuchł gniew obywatelski, w którym brał udział ca 50-60 krewkich młodzieńców - przyszłości Szwecji.
Tym razem policja dała się najwyraźniej pobić i niezapudłowała ani jednego prowodyra zajść. Może teraz zapanuje spokój...

de.rian.ru/society/20130520/266154222.html
Obserwuj wątek
    • eva15 Re: Gry i zabawy multi-kulti 20.05.13, 17:16
      sorry:
      nie zapudłowała
      • kaszebe12 I bardzo dobrze ! 20.05.13, 17:26
        Zachowanie wladz i policji wobec cennych reprezentantow widocznej mniejszosci , ktora tylko wyraza sluszny bunt i frustracje wobec marginalnej sytuacji , w ktora wpedzil ja system ,moze byc przykladem dla wszystkich krajow Jewropy !
        • eva15 Re: I bardzo dobrze ! 20.05.13, 17:36
          Pewnie, że dobrze. Psychologowie tłumaczą nam wszak w kółko, że nowi cenni obywatele są zestresowani, mają różne traumy, trzeba więc ich zrozumieć i się do tego dostosować.
          • ubiquitousghost88 Re: I bardzo dobrze ! 20.05.13, 18:06
            W zeszłym tygodniu jeden taki latał z kilofem po Mediolanie, trafił pięciu, trzech z nich umierało w odstępach jednodniowych.
            Policję wezwano dopiero po godzinie, jak się zmęczył...
            Szaleniec, bo wierzył w europejski raj i uciekł z afrykańskiego piekła...
          • kaszebe12 Re: I bardzo dobrze ! 20.05.13, 18:13
            Przeciez jest kryzys , nie ma pracy. -Mozna tylko podziwiac kreatywnosc i wole wysilkow,jaka przejawiaja ci mlodzi ludzie w poszukiwaniu jakiegos pozytecznego zajecia.-Owszem -handel bialym proszkiem i zielonym, biologicznym tytoniem jest niedozwolony , ale trzeba zdac sobie sprawe z tego , ile mlodziezy ( i nie tylko) tworzy nowe miejsca pracy.-Ba ! -Przez konsumpcje wlasnych produktow napedzaja rynek i obrot.-Przy okazji tworza rownolegle galezie mikrogospodarki :handel samochodami , handel sprzetem do strzelania,wspomagaja finansowo wielu funkcjonariuszy policji i adwokature , daja tyle pracy strazakom...
      • aritmus Re: Gry i zabawy multi-kulti 20.05.13, 20:43
        Nic nie szkodzi Pani Ewo.
    • borrka Zle maskowana ksenofobia i zapewne rasizm. 20.05.13, 19:35
      Wypowiedzi Effcie to klasyka braku tolerancji - starowinka 69-letni wpada w panike wobec rasistowskiej przemocy i zaslania sie przypadkowo posiadana maczetką przed brutalnoscia sztokholmskich "psow".
      Maczeta, ktora zapewne niosl dla zabawy dla rozkosznych wnuczat, starczymi rekoma broni sie przed przemoca !
      I to jest przedmiot drwin Effcinych.
      • eva15 Borrcia, próżno się wysilasz 20.05.13, 19:42
        Ja tu cały czas piszę, że naszych cennych nowych obywateli trzeba rozumieć! Liczę na to, że jak do ciebie przyjdą (a przyjdą) , to też ich zrozumiesz... Może nawet kupisz im maczety?
        • j-k Ty tez na próżno się wysilasz :) 20.05.13, 19:46
          eva15 napisała:
          to też ich zrozumiesz...
          Może nawet kupisz im maczety?

MECZETY, Evelein, Meczety.
          na maczety to ich stac i sami sobie kupia.
          • swiblowo Re: Ty tez na próżno się wysilasz :) 21.05.13, 01:19
            Moze "swiatowcu" j-k im Mekke zrazu postawic? W dowolnym miejscu. Co sie bedziemy tam...szczypac!
      • kaszebe12 Re: Zle maskowana ksenofobia i zapewne rasizm. 20.05.13, 19:42
        Nie przejmuj sie , borat...Indoeuropejczycy zaczynaja nareszcie rozumiec, ze to twoi bracia otworzyli drzwi Jewropy islamowi.-Historia sie powtarza -zrobiliscie to samo w Hiszpanii , w czasach reconquisty ,i suto za to zaplaciliscie.
    • eva15 Grecy to jednak jakieś dzikusy 20.05.13, 19:56
      nie rozumieją postępu...

Przedstawiciel skrajnie prawicowej partii Złota Jutrzenka zagroził protestami przeciwko planowanej budowie meczetu w Atenach. W weekend stowarzyszenie greckich muzułmanów otrzymało od partii list, w którym zagrożono im śmiercią, jeśli nie opuszczą kraju.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13948202,Skrajna_Zlota_Jutrzenka_grozi_muzulmanom___Jesli_nie.html#BoxWiadTxt
    • malkontent6 Re: Gry i zabawy multi-kulti 20.05.13, 20:00
      Nie wiem jak to wygląda w Szwecji, ale Hoelndrzy zaczynają wątpić w sukces wielokulturowości w ich kraju. Holenderscy teściowie mojego kolegi zaczynają widzieć różnicę między ich polskim zięciem i tureckimi sasiadami.
      • kaszebe12 Re: Gry i zabawy multi-kulti 20.05.13, 20:13
        -Francja juz jest przegrana...nikogo nawet nie rusza codziennosc wiadomosci "Facet poderznal gardla swoim dzieciom za nieudany rozwod , w Paryzu znaleziono faceta z 20-stoma uderzeniami nozem, nastepne trupy w Marsylii " itp , itd....normalnosc.
        • malkontent6 Re: Gry i zabawy multi-kulti 20.05.13, 20:24
          Problemy moich holenderskich znajomych są mniej drastyczne. Chodzi o to, że Turcy nawet urodzeni w Holandii jakos nie mogą (nie chcą) się zintegrować. Nikt od nich nie oczekuje wyzbycia się ich tureckiej tożsamości, ale oni mieszkają w miasteczku, ale jakoś tak na uboczu.
          • igor_uk Re: Gry i zabawy multi-kulti 20.05.13, 20:39
            malkontent6 napisał: "Nikt od nich nie oczekuje wyzbycia się ich tureckiej tożsamości, ale oni mieszkają w miasteczku, ale jakoś tak na uboczu."
            A to tak samo,jak i Zydzi. Moze stad ten dziwaczny sojusz Turcji i Izraela przeciwko Syrii?
            • malkontent6 Re: Gry i zabawy multi-kulti 20.05.13, 20:41
              Akurat Żydzi w Holandii są Holendrami. :)
              • kaszebe12 Re: Gry i zabawy multi-kulti 20.05.13, 20:50
                Akurat Zydzi we Francji sa Francuzami , he,he...i obywatelami Rasowego Mocarstwa.
              • 5magna Re: Gry i zabawy multi-kulti 20.05.13, 20:50
                Czy ktos widzial zyda nie zyda? Malko dalej nie wie czy to dobrze czy zle. Ja widzialem jednego Zyda w Holandii ale to byl Latajacy Holender.....
              • igor_uk Re: Gry i zabawy multi-kulti 20.05.13, 22:34
                Malkontent,byles w Amsterdamie w zydowskich dzielnicach ?
                Owszem,Zydzi sa Holendrami,jako obywatele,ale pozostali sie Zydami (tego nie mam im za zle) i mieszkaja ,jak by,na uboczu.
                • eva15 Igor, 21.05.13, 00:04
                  Ty masz zdrowie do tego bystrzaka... Chyba nawet większe niż ja do borrci:-))))
                  • malkontent6 Re: Igor, 21.05.13, 02:31
                    eva15 napisała:

> Ty masz zdrowie do tego bystrzaka...

en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_suicide_rate
                  • igor_uk Ewa. 21.05.13, 18:57
                    kazdy musi niesc swoj krzyz :-)
                • malkontent6 Re: Gry i zabawy multi-kulti 21.05.13, 02:29
                  igor_uk napisał:

> Malkontent,byles w Amsterdamie w zydowskich dzielnicach ?

Nie, nie byłem z dzielnicy żydowskiej. Ale byłem w innej, bardzo "ciekawej" dzielnicy. :)
                  • igor_uk Re: Gry i zabawy multi-kulti 21.05.13, 18:55
                    Wiem o ktora dzielnice Tobie chodzi .Ale szkoda,ze nie byles w chociaz by jednej zydowskiej.Wtedy by zrozumiales,co to znaczy zyc na ubochu po zydowsku.
                    • malkontent6 Re: Gry i zabawy multi-kulti 23.05.13, 03:55
                      Igor, byłem w dzielnicy żydowskiej w Nowym Jorku. :)
                      • igor_uk Re: Gry i zabawy multi-kulti 23.05.13, 20:20
                        Podejrzewam,ze byles w dzielnice,gdzie kieszkaja tak zwani "ruskie",czyli byle radzieckie Zydzi. Moge przypuszczac,opierajac sie na materialach filmowych,bo w Stanach nie bylem,ze to jest calkiem co innego.Bo Zyd radziecki,jednak,mocno rozni sie od Zydow wychowanych w innym ustroju.
                        • malkontent6 Re: Gry i zabawy multi-kulti 23.05.13, 21:15
                          igor_uk napisał:

> Podejrzewam,ze byles w dzielnice,gdzie kieszkaja tak zwani "ruskie",czyli byle
                          > radzieckie Zydzi.

Tam też byłem, ale nie te dzielnicę miałem na myśli.

www.youtube.com/watch?v=KYzGPSVi-Ic
                          • igor_uk Re: Gry i zabawy multi-kulti 23.05.13, 21:31
                            Aha,to nie musisz w Amsterdamie szukac zydowskiej dzielnicy,mozno powiedziec,ze juz byles :-)
      • gambit_smolenski7 ahahahahaha 21.05.13, 00:01
        Holenderscy teściowie mojego kolegi zaczynają widzi
        > eć różnicę między ich polskim zięciem i tureckimi sasiadami.
        >
        >

AHAHAHAHAHAHA! Hahahahaa!
        Aleś mnie rozbawił;-)
        To tekst miesiąca; wężykiem, wężykiem;-)
        • eva15 Re: ahahahahaha 21.05.13, 00:09
          To bystry chłopak, więc tak ma !
          • malkontent6 Re: ahahahahaha 23.05.13, 03:54
            Przy najbliższej okazji zapytam teściów mojego kolegi co myślą o Rosjanach. :)
        • malkontent6 Re: ahahahahaha 23.05.13, 03:53
          Widać, że zupełnie nie znasz sprawy. W ciągu ostatnich 30-40 lat starsi Holendrzy przeszli niesamowitą metamorfozę postrzegania świata. Z ludzi zachwyconych perspektywą życia w wielokulturowym, wieloetnicznym społeczeństwie stali się sceptykami. I co ciekawe zaczynają nieśmało zauważać, że jednak są Europejczykami i łatwiej jest się im porozumieć z Polakiem niż z Turkiem.

Ja pamiętam Holandię w okolicach roku 1980. Młodzi ludzie, zwłaszcza studenci, zachwycali się egzotycznymi kulturami, jakimiś medytacjami i innymi bzdurami tego typu. A teraz okazuje się, że przedstawiciel tej egzotycznej kultury wcale nie jest bardziej intelektualny i niewiele wnosi do ich życia.
        • przyjacielameryki Re: ahahahahaha 23.05.13, 11:48
          gambit_smolenski7 napisał(a):

> Holenderscy teściowie mojego kolegi zaczynają widzi
          > > eć różnicę między ich polskim zięciem i tureckimi sasiadami.
          > >
          > >
          >
          > AHAHAHAHAHAHA! Hahahahaa!
          > Aleś mnie rozbawił;-)
          > To tekst miesiąca; wężykiem, wężykiem;-)

Co ciebie głąbit rozbawiło? Przecież ty kompletnie nie znasz i nie rozumiesz Europy nie mówiąc już o świecie(w zasadzie to ty nie wiele rozumiesz w ogóle). Ja też mam znajomych w Holandii i mogę tylko potwierdzić to co napisał malkontent.
          • malkontent6 Re: ahahahahaha 23.05.13, 17:42
            Aby mówić o kraju trzeba tam bywać, i znać ludzi. Ale znać dobrze, mieć przyjaciół. Wtedy można się dużo dowiedzieć. Kilkadziesiąt lat temu Holendrzy wszystkich imigrantów wrzucali do jednego worka i oczekiwali, że każda nacja wniesie do ich kultury to co ma najlepszego i z kolei wchłonie to co uzna za najlepsze w Niderlandach. Czas niestety zweryfikował ich oczekiwania i teraz patrzą na świat inaczej.
    • aritmus Wygrac wojne z islamem. 20.05.13, 20:51
      Zachod nie moze zrozumiec, ze najwiekszym zagrozeniem jest atmosfera defetyzmu, uglaskiwania i zalamanie sie kultury, ktora na kazdym kroku rzuca sie islamistom w oczy.
      • kaszebe12 Re: Wygrac wojne z islamem. 20.05.13, 20:57
        Aritmus...jeszcze raz powtarzam...-Kto kontroluje faktycznie zachod ? -Kto otworzyl drzwi Jewropy islamowi ? -Kto zatrul spoleczenstwa zachodu ideologiczna "transmutacja" ? -Kto ma interes w konflikcie autochtoni - muzulmanie ?
        • 5magna Re: Wygrac wojne z islamem. 20.05.13, 21:01
          W/g zasady. Gdy dwoch sie bije tam trzeci korzysta....
          • kaszebe12 Re: Wygrac wojne z islamem. 20.05.13, 21:05
            -W tym rzecz...a naszym forumowym "humanistom" radze jednak poczytac ,n.p., historie wojne secesyjnej albo historie Reconquisty...ta ostatnia szczegolnie pasuje do dzisiejszej sytuacji.
      • romrus Re: Wygrac wojne? 23.05.13, 13:37
        aritmus napisał:
        > Zachod nie moze zrozumiec

A kto ja muse wygrac, USA czy Europa?
        Bo zadnego wspolnego frontu nie ma.

Cwany USA w swoich interesach maca w karajach muzulmanskich, ale do siebie tych orlow nie chca, natomiast durna Europa przyjmuje na swoim terenu szkodliwy odpady tego macenia. I to jeszcze na swoj wlasny koszt.

Zostalo przyjac do UE amerikanski wynallazek - Kosowo, i beda cacy.

• borrka Jakos mi sie skojarzylo... 22.05.13, 21:43
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13963281,Brutalne_morderstwo_z_uzyciem_maczety_w_Londynie_.html#BoxSlotII3img
      • br0fl0vski legalna eliminacja z uzyciem pistoletu 23.05.13, 14:43
        www.se.pl/wydarzenia/kronika-kryminalna/policjant-zastrzeli-nigeryjczyka_140407.html
    • kylax1 Nowi, cenni obywatele Niemiec. 23.05.13, 00:19
      Nowi, cenni obywatele Niemiec całą siłą wspierają Władimira Władimirowicza. :)
    • maadzik3 Re: Gry i zabawy multi-kulti 23.05.13, 14:19
      poniewaz tego
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13966401,Cameron__To_nie_tylko_atak_na_Brytyjczykow__ale_tez.html#BoxWiadTxt
      komentowac nie wolno wiec pozostaje podac co podaje CNN
      edition.cnn.com/2013/05/22/world/europe/uk-attack-2007-plot
      i zauwazyc ze owszem, jest wielu muzulmanow ktorzy by pewnie chcieli w pokoju zyc (to duza wszak grupa), ale BARDZO wielu ktorym marzy sie dzihad, i jakos dziwnie i obecne zamieszki w Sztokholmie i te sprzed 2 lat w Londyne, i te sprzed 8 w Paryzu (by wymienic najwieksze), i grozby, i zamachy samobojcze, i odcinanie glow wrzucane na youtube, i palenie kosciolow koptyjskich w Egipcie i uprowadzenie celem zgwalcena i zmuszenia do przejscia na islam dziewczat chrzescijanskich w Egipcie i Pakistanie, i wyrok smierci za odstepstwo od islamu (we wszystkich prawie islamskich krajach), i tortury za wpis na fb ze sie nie wierzy - np. w Egipcie, i taliban, i oblewanie kwasem niepokornych kobiet lub 'honorowe' zabojstwa (jak w Szwecji gdzie wyslano nieletniego brata, ktory jako mlodociany nie bylby powaznie krany zeby zabil siostre bo zaczela spotykac sie z rodowitym Szwedem, rodzina somalijska akurat) to raczej NIE jest propagacja buddyzmu/ chrzescijanstwa/ judaizmu/ hinduizmu czy kultu swarozyca
      • ubiquitousghost88 Najwyższy czas na burkę i pokorę... 23.05.13, 14:27
        ...:)
    • br0fl0vski Re: Gry i zabawy multi-kulti 23.05.13, 14:38
      problem jest bardziej zlozony. zaczac trzeba od tego ze ludzie obcy kulturowo nie przenikaja do europt czy usa z innego wymiaru a ich obecnosc jest produktem okreslonej polityki. dorzuce tu jeszcze Breivik w oslo theweek.com/article/index/218125/what-caused-the-london-riots-5-theories , jet tego wiecej. wyglada na to ze wydarzenia sa rezyserowane. po co? ano bo prowadza do zmian w spoleczenstwach. zmiany te powoli przetwarzaja europe i usa w plantacje
      • maadzik3 Re: Gry i zabawy multi-kulti 23.05.13, 15:10
        jesli mowisz o polityce imigracyjnej to to chaos jest :) nie wierze w teorie spiskowe, za to w myslenie politykow "po mnie chocby potop" i "byle do wyborow" nie musze wierzyc, wiem ze jest takie, i cala seria takich posuniec "bo za dwa lata pojada do domu" miala miejsce, ale to juz historia, mamy co mamy
        • br0fl0vski nie ma skotkow bez przyczyny 23.05.13, 16:26
          wiekszosc ustaw to skomplikowane dokumenty prawne majace wplyw na wiele dziedzin zycia. przygotowanie ich trwa miesiacami czasem latami. rola polityka sprowadza sie do roli sprzedawcy uzywanych samochodow by sprzedac te dokumenty publice. kto wydaje decyzje o przygotowaniu tych dokumentow ? przeciez publika nie wie o ich istnienu czesto nawet po wprowdzeniu ich w zycie. czyzaby system zyl swoim zyciem oderwanym od publiki?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka