Dodaj do ulubionych

Wszysci chca Putina :-)

24.06.13, 23:13
Moze zamiast ropy i gazu dla Rosji bardziej by oplacilo sie eksportowac klony Putina?

Gerald Warner: New perceptions of Putin ( Nowe postrzeganie Putina ) .

‘I NEVER thought I would live to say this, but I find myself agreeing more with Vladimir Putin than with any of the Western leaders…” “We need a Putin…

Such are the sentiments that are beginning to appear with increasing frequency on the Anglophone internet.
(Nigdy w swoim zyciu nie myslalem,ze powiem to,ale ja bardziej zgadzam sie z Putinem,niz z jakim kolwiek zachodnim liderem ."Nam jest potrzebny Putin" )

Radze uwazniej przeczytac ten artykul,poniewaz autor w sposob ironiczny,ale bardzo rzeczowy ocenia wspolczesna polityczna elite zachodnia ,a przykladem dla nich ma byc Putin,ktory doskonale rozumie interesy swojego kraju i robi wszystko zgodnie z tymi interesami.On walczy z radykalnym islamem,a nie utrzymuje islamistow na koszt podatnikow.On wspiera armie ,wydajac na obrone sume,trzecia po wielkosci na swiecie,a nie rozwala ja.
Autor zauwaza,ze idzie kolejna zimna wojna,tylko tym razem "kulturalny marksizm" jest domenom Zachodu.

I zajebiste podsumowanie:

"The contrast between the West and Russia is one of infatuated liberalism, cultural masochism, indigenous depopulation, loathing of the family and hedonism substituted for personal responsibility in confrontation with a virile nation, firm political will and ruthless pursuit of national interest. The clever money is not on the Western wimps."

--
===================
Wody w usta nabiera zwykle ten, kto źle pływa w potoku słów.
Obserwuj wątek
    • igor_uk Nie zalozylem by tego watku. 24.06.13, 23:17
      Jak by nie slowa jednego z forumowicze,znanego pseudointelektualisty,ktory jest pewien tego,ze Putina nikt nie kocha :-(
      • eva15 Propaganda a rzeczywistość 24.06.13, 23:27
        No właśnie... Na niemieckich forach mimo usilnej propagandy pojawiają się coraz częściej wpisy dziękujące Putinowi za to, co robi. Głównie dotyczy to Syrii, ale powoli, nie od razu Kraków zbudowano:-)))
        • eva15 Re: Propaganda a rzeczywistość 24.06.13, 23:29
          ‘I NEVER thought I would live to say this, but I find myself agreeing more with Vladimir Putin than with any of the Western leaders…” “We need a Putin…”

Such are the sentiments that are beginning to appear with increasing frequency on the Anglophone internet.

Tja, dość dokładnie takie samo zdanie pojawia się coraz częściej w Niemczech.
    • wojciech.2345 Re: Wszysci chca Putina :-) 24.06.13, 23:22
      Igorku,
      przypomniałeś mi o pewnym wątku.

Muszę w nim coś napisać.
      • misterpee Re: zachwalac wowki nie trzeba 25.06.13, 02:06
        to sie samo rozumie.
        • igor_uk Re: zachwalac wowki nie trzeba 25.06.13, 09:36
          Trzeba przypominac inteligentnym inaczej to,ze oni maja szczescie,ze zyja w tym samym czasie i na tej samej planecie,co i Wowka ;)
          • przyjacielameryki Re: zachwalac wowki nie trzeba 25.06.13, 10:06
            igor_uk napisał:

> Trzeba przypominac inteligentnym inaczej to,ze oni maja szczescie,ze zyja w tym
            > samym czasie i na tej samej planecie,co i Wowka ;)

Ty faktycznie masz zdemolowany mózg. Wielbicie Lenina, Stalina a więc największych prześladowców i morderców Rosjan, wielbicie i wspominacie z tęsknotą przestępcze, nieludzkie, bandyckie państwo ZSRR a teraz wielbicie płk. KGB Putina którego największą zasługą jest rozwój korupcji i zniszczenie demokracji w Rosji z czego jesteście tak dumni.
            Mają rację ci którzy twierdzą, że Rosja to chore państwo a Rosjanie to chore społeczeństwo.
            • brat_ramzesa Re: zachwalac wowki nie trzeba 25.06.13, 10:42
              Jak sie nazywa osoba z zabetonowanym mozgiem, ktora za nic ma merytoryke I fakty syndrom zwie sie przyjacielameryki :-)
            • wojciech.2345 Re: zachwalac wowki nie trzeba 25.06.13, 10:46
              Putin jak i każdy inny gensek zarządza państwem jak wojskiem.
              Szybkie doraźne sukcesy. I totalna klapa gdy trzeba w proces
              budowania dobrobytu państwa zaangażować głubinkę.

To uwielbienie cara przez poddanych jest komiczne.
            • igor_uk przyglup proamerykanski. 25.06.13, 17:57
              Ucz,pajacu,jezyki obce,to wtedy zrozumiesz czemu jestes tak glupi.
              • wojciech.2345 Re: przyglup proamerykanski. 25.06.13, 18:20
                igor_uk napisał:
                > Ucz,pajacu,jezyki obce,to wtedy zrozumiesz czemu jestes tak glupi.
                -----------------
                Igorku,
                Ty jako Czukcza opanowałeś kilka języków obcych,
                np. język rosyjski.

Podziwiam Cię.
    • brat_ramzesa Jednak forum petersbuskie zostalo skrytykowane 25.06.13, 10:36
      Przez biznesmenow.Stwierdzili ze I'm Nie treba szumnych zapowiedzi, trzeba I'm jasnego, prostego I przejzystego prawa, skutecznie egzekfowanego.Przypomnieli ze inwestycje w pierwszym polroczu spadly niemal do zera
      • romrus Dla scislosci 25.06.13, 13:29
        brat_ramzesa napisał:
        >Przypomnieli ze inwestycje w pierwszym polroczu spadly niemal do zera

Nie inwestycje spadli do zera, tylko wzrost inwestycji w porownaniu do 2012 spadl do zera.
    • brat_ramzesa Romrus 25.06.13, 12:19
      Pytanie mam na priva , czy moglbys mi podac swoj mail kontaktowy ?
      • romrus Re: Romrus 25.06.13, 13:27
        brat_ramzesa napisał:
        > Pytanie mam na priva , czy moglbys mi podac swoj mail kontaktowy?

Wyslalem na brat_ramzesa@gazeta.pl
        • brat_ramzesa Re: Romrus 25.06.13, 15:48
          Napisalem do ciebie

Pozdrawiam !
          • romrus Re: Romrus 25.06.13, 21:30
            brat_ramzesa napisał:
            > Napisalem do ciebie

Nic nie ma.

Wyslalem adres jeszcze raz.

> Pozdrawiam !
            • brat_ramzesa Re: Romrus 26.06.13, 10:41
              Od ciebie dochodza maile, wyslalem jeszcze raz , moze problem w tym ze jestem na Ukraine? Ja Nie znaju
              • romrus Re: Romrus 26.06.13, 16:12
                brat_ramzesa napisał:
                > Od ciebie dochodza maile, wyslalem jeszcze raz , moze problem w tym ze jestem na Ukraine? Ja Nie znaju

Dziala.
                Odpisalem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka