Dodaj do ulubionych

niestety, Polska coraz bardziej niczym Hiszpania..

05.08.13, 21:41
PO-lski rząd chcąc ukryć rządowo-samorządowy, przekręciarski tort z lukrowaną figurką Struzika na jego szczycie w postaci "lotniska" w Modlinie, planuje "połączyć" Okęcie z Modlinem, tzn. podłączyć spodziewanego bankruta, czyli Modlin, z w miarę sprawnym i rentownym Okęciem:
wyborcza.biz/biznes/1,100896,14391527,Okecie_i_Modlin_razem__Nowy_pomysl_rzadu.html
PS. Aby tego było mało, z pełną parą ruszyła kolejna "lotnicza inwestycja" w Polsce za pieniądze unijne; otóż dla wygody Donka, Borsuka i Bolka, restaurują drugie trójmiejskie lotnisko, będące konkurencją dla Bolek Airport, hehe... Te nasze "inwestycje" coraz bardziej przypominają te hiszpańskie, dziś świecące pustkami, acz generującymi długi państwa i samorządów; a to puste autostrady donikąd, a to puste lotniska, bez samolotów i śmigłowców...
Obserwuj wątek
    • pimpus18 Re: niestety, Polska coraz bardziej niczym Hiszpa 05.08.13, 22:15
      No, z pieniędzmi - nawet tymi unijnymi coś przecież trzeba zrobić.

A co proponujesz?
      • sowietolog1 Re: niestety, Polska coraz bardziej niczym Hiszpa 05.08.13, 22:40
        Przepić!
        Jakie pytanie, taka odpowiedż... ;-)
        A na poważnie: wszystko! Rzetelne śledztwa, działania służb, ukaranie winnych (zwłaszcza tego patafiana Struzika, który własnie Mazowsze doprowadza do bankructwa). Zwiększenie nadzoru nie tyle nad pojedynczymi projektami/programami, co nad całościową strategią. Przy budowie autostrad masa przekrętów i fala bankructw polskich podwykonawców. Przy stawiani niepotrzebnych lotnisk jeszcze gorzej, czego Modlin przykładem. Inaczej Polska skończy znacznie gorzej niż Hiszpania.
        • sowietolog1 Dreamliner ląduje na Modlinie... ;-) 05.08.13, 22:42
          Powyższe zdanie doskonale opisuje dzisiejszą sytuację Polski i naszej neogierkowskiej modernizacji... ;-)
          • pimpus18 Re: Dreamliner ląduje na Modlinie... ;-) 05.08.13, 22:51
            To zaraz obwieszczą koniec kryzysu!

Pewnie dlatego nie ląduje.
          • eva15 Re: Dreamliner ląduje na Modlinie... ;-) 06.08.13, 01:05
            Sorry, ale Gierek na serio próbował za te kredyty modernizować POLSKA gospoarkę. Teraz mamy międzynarodówkę kapitalizmu, a kredyty/długi o niebo większe.
        • pimpus18 Re: niestety, Polska coraz bardziej niczym Hiszpa 05.08.13, 22:49
          Tak też myślałem.

Masz typowe, ale poważne deficyty.

Na odmulenie, na początek posłuchaj sobie tego:

www.youtube.com/watch?v=V5P6u6XhI8M
          Chachmęcą tam okrutnie, no może da ci to coś do myślenia.
    • j-k to temat na foro kraj... 05.08.13, 23:26
      a poza tym nie zjezdzamy
      trzymamy sie na "0" hloopcze.

Tfu(j), jak zawsze Dr. J.K.
      ekonomista

PS. Wlasnie jade nowa dwupasmowka z Wroclawia do Sycowa :)
    • eva15 Hiszpański schemat dla Polski 05.08.13, 23:57
      Ze Polska idzie hiszpańską drogą "dobrobytu" piszę od kilku lat na tym forum. Prześladuje mnie to porównanie, bo dobrze znam zawodowo hiszpańską drogę ostatnich ca 20 lat. Pamiętam więc, jak Aznar ogłosił Hiszpanię w latach 90. "zieloną wyspą" EU i śmiał się Niemcom w twarz, że mają niższy rozwój PKB. On nawet ich pouczał, jak mają gospodarować. Zapomniał przy tym, skąd subwencje brał:-) Trzeba przxyznać, że na tle pyszałkowatego Aznara Tusk jest bardzo powściągliwy w pouczaniu niemieckiego donatora....
      • j-k niemiecki belkot Evelein - as usual... 06.08.13, 00:11
        moze w koncu przejdziesz na fora niemieckie, Evelein ?
        gdy ma sie niemieckie papiery i pochodzenie - to chyba wypada ?

otoz Polska - w przeciwienstwie do Spanii - w zadnym sektorze nie przeinwestowala.

Tfu(j), jak zawsze , Dr. J.K.
        ekonomista.

• pimpus18 Re: niemiecki belkot Evelein - as usual... 06.08.13, 00:43
          A w czym w takim razie zawiniono nad Wisłą?

Pan to może przejdzie na forum dla upośledzonych, nie będzie się musiał Pan tak wysilać.
          • eva15 Re: niemiecki belkot Evelein - as usual... 06.08.13, 00:46
            Ty masz jeszcze zdrowie gadać z jasiem-głuptasiem? Chyba wygrałeś zdrowie na loterii, ja niestety nie, nie mam szczęścia:-))
            • j-k belkot bez wiedzy ekonomicznej 06.08.13, 00:53
              lubisz pokazac twoja ignorancje ekonomiczna na foro ?

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
              ekonomista
              • pimpus18 Re: belkot bez wiedzy ekonomicznej 06.08.13, 00:59
                Nie mogę sobie wyobrazić, żeby Pana poziomem można było do czegoś przekonać.

• pimpus18 Re: niemiecki belkot Evelein - as usual... 06.08.13, 00:55
              Pisałem Ci już, że to ten mój charakter - póki mnie szlag nie trafi.

Ale żaden mądry cholera nie chce ze mną na kultywowanym poziomie nawet nocną porą pogawędzić.

No to co mam robić?
              • eva15 Sen lepszy od jasia-głuptasia 06.08.13, 00:59
                pimpus18 napisał:

> Ale żaden mądry cholera nie chce ze mną na kultywowanym poziomie nawet nocną po
                > rą pogawędzić.
                > No to co mam robić?

Pójść spać? To zdecydowanie lepsze niż dyskusje z jasiem-głuptasiem. I na pewno zdrowsze!
                • pimpus18 Re: Sen lepszy od jasia-głuptasia 06.08.13, 01:09
                  Nawet moje futrzaki coś nie wiedzą gdzie się położyć.

A poważnie to mam jeszcze coś do zrobienia.
                • j-k kosz za uwagi ad -personam. 06.08.13, 01:20
                  Buenas noches.

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.k.
                  ekonomista.
          • j-k i twoj belkot tez - as usual... 06.08.13, 00:55
            pimpus18 napisał:
            > A w czym w takim razie zawiniono nad Wisłą?

w niczym.
            Polska jest w Unii i ma taki sam wzrost - a nawet odrobine wyzszy.

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
            ekonomista.
            • pimpus18 Re: i twoj belkot tez - as usual... 06.08.13, 01:11
              No, tym Pan pozimu nie podniósł.
              • j-k nie jestem tym zainteresowany. 06.08.13, 01:18
                nie jestem tym zainteresowany.

nie robu tu za tube propagandowa.

kogokolviek.

Buenas Noches.

• pimpus18 Re: nie jestem tym zainteresowany. 06.08.13, 01:24
                  Mógłby Pan jednak czymś błysnąć.

Jest w końcu taka spokojna, ciepła, sierpniowa noc.
      • pimpus18 Re: Hiszpański schemat dla Polski 06.08.13, 00:48
        Jednak pozostaje wrażenie, że zarówno Aznara jak i Tuska trudno zrozumieć, a optymistów wyraźnie ubywa.
        • eva15 Re: Hiszpański schemat dla Polski 06.08.13, 01:01
          Aznar miał tak nas.ane w głowie, że Tuskowi do głowy by nie przyszło.

No inna rzecz, że Hiszpania jest dla EU (czytaj: USA) ważniejsza niż Polska.,.
          • pimpus18 Re: Hiszpański schemat dla Polski 06.08.13, 01:22
            Wiesz, jak jednak nie mogę zrozumieć, żeby (jak piszesz) tak ważnymi krajami kierowali idioci i oprócz pomyleńców, zboczeńców i innych tego typu jedyne supermocarstwo nie miało w zanadrzu.
            • eva15 Re: Hiszpański schemat dla Polski 06.08.13, 01:48
              Jedyne supermocarstwo mądrych wasali do niczego nie potrzebuje. To byłoby baaardzo kontraproduktywne.
              • pimpus18 Re: Hiszpański schemat dla Polski 06.08.13, 02:08
                Przecież ci idioci doprowadzą do zapaści wcześniej niż jankesi będą chcieli.

To trudne dla mnie do zrozumienia.
    • przyjacielameryki Re: niestety, Polska coraz bardziej niczym Hiszpa 06.08.13, 09:43
      Czekiści po raz kolejny starają się podważyć polski sukces w modernizacji Polski i w bardzo dobrze wydanych środkach unijnych. Szkoda czasu na jakąkolwiek dyskusję. Z czekistami nie dyskutuje się.
      • 5magna Re: niestety, Polska coraz bardziej niczym Hiszpa 06.08.13, 12:43
        Coraz bardziej jak Haiti.....

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14395175,Mezczyzna_zmarl_w_karetce__Obsluga_wyniosla_cialo.html#BoxWiadTxt
        Ekonomia w Skandynawii siada dobrze. Kolej na Niemcy? Jak Niemcy siada to po Polsce......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka