Dodaj do ulubionych

Swiat mogl by byc lepszy.

25.08.13, 17:02
Jak wynika z ujawnionych nagran Nixona,Swiat byl o krok od tego,zeby stac lepszym,bezpieczniejszym i bardziej stabilnym :
"Na spotkaniu z Breżniewem Nixon tłumaczy, że „cicha konfrontacja z Chinami groziłaby, że w końcu dojdzie do wojny atomowej”.
I dalej,co napewno dla wielu jest szokiem:
"Historycy zwracają uwagę na serdeczny ton szczytu. Zarówno Nixon, jak i Breżniew starają się na taśmach podkreślać, że w interesie obu supermocarstw leży porozumienie. Breżniew mówi w pewnym momencie, że ma nadzieję na "prawdziwe, trwałe stosunki między naszymi krajami".
Bardzo mozliwo,ze dzieki tym dwom przywodcom z wizja,mogla by powstac symbioza dwoch systemow,sluzaca wszystkim dobrem.Ale to nie moglo podobac sie tym,kto zyl i zyje nadal,z handlu bronia ,wojnami i ogolnie lubi lapac rybki w metnej wodzie,tworzac chaos kontrolowany.
Dodatkowa przeszkoda (a moze to ci sami?) na drodze ku lepszemu swiatu byli syjonisci.Bo jak wynika ze slow Nixsona,oni :" Żydowski interes stawiają wyżej niż interes Ameryki. Czas, do cholery, żeby Żyd w Ameryce zrozumiał, że jest przede wszystkim Amerykaninem, a dopiero potem Żydem " .
To co mowil i robil Nixon,bylo dla Zydow nie do przyjecia :"Z kontekstu rozmowy z Kissingerem wynika, iż Nixon ma do Żydów pretensję o to, że domagają się, by warunkiem odprężenia z ZSRR było ułatwienie emigracji Żydów z tego kraju. Prezydent obawiał się, że lobby żydowskie udaremni szczyt z Breżniewem. - Jeżeli storpedują szczyt, publicznie obarczę ich za to winą - oświadczył Nixon." I on musial odejsc.Mial tyle czszescia,ze nie byl zabity fizycznie,a tylko usmiercony moralnie i politycznie. Tak naprawde,cala ta afera Watergate byla nic nie znaczacym ,na dobra sprawe, skandalem,rozdmuchanym przez jego przeciwnkiow (teraz juz wiemy kim oni sa) do granic absurdu.

Szkoda zaprzepaszczonej szansy.Stany mogli uwolnic sie od syjonistow, a swiat stac bezpieczniejszym i lepszym.

--
===================
Wody w usta nabiera zwykle ten, kto źle pływa w potoku słów.
Obserwuj wątek
    • wojciech.2345 Re: Swiat mogl by byc lepszy. 25.08.13, 17:12
      Igorku,
      Rosja nie jest partnerem w światowych szachmatach.
      Nadal nie potrafi wyprodukować długopisu i kartofli.

Rozumiesz?
      • kaszebe12 Re: Swiat mogl by byc lepszy. 25.08.13, 18:02
        Wojtusiu , skowroneczku...gdybys ty posiadal tyle inteligencji , co nienawisci do Rosji , moze zauwazylbys ,ze kraj nie potrafiacy wyprodukowac dlugopisu i kartofli byl , jest i pozostaje swiatowa potega.
        • igor_uk kaszebe,rece przecz ... 25.08.13, 19:00
          od mojego osobistego uzytecznego idioty .
          On bardzo stara sie,zeby moi watki nie gineli wsrod innych.Co jest bardzo istotnym -robi to calkowicie za darmo.Jemu wystarcze,ze ja czas od czasu podziekuje za jego trud.
        • wojciech.2345 Re: Swiat mogl by byc lepszy. 25.08.13, 23:20
          kaszebe12 napisał:
          > Wojtusiu , skowroneczku...gdybys ty posiadal tyle inteligencji , co nienawisci
          > do Rosji ...
          -----------------
          Rosja jest mi obojętna.
          Piszę o niej tylko na tym forum.

Czekiści i Ty jesteście na tym forum przybyszami.
    • felusiak1 Re: Swiat mogl by byc lepszy. 25.08.13, 18:09
      to kim są ci przeciwnicy nixona którzy rozdmuchiwali watergate do granic absurdu?
      • igor_uk Felus. 25.08.13, 18:47
        Sami nazwiska wystarcza,czy potrzebujesz jeszcze ich zyciorysow i aktualnych adresow?
        • felusiak1 Re: Felus. 25.08.13, 19:17
          podaj nazwiska
          • igor_uk Re: Felus. 25.08.13, 19:27

Morgan & Company :-)
    • bywszy1 Re: Swiat mogl by byc lepszy.+ 25.08.13, 19:28

jakby te dwaj ... syny sie dogadali.
      A ci z nazwiskami,prawde ludzia podali.
      Co mozliwe bylo w kraju demokracji.
      Prawde co do tego drugiego mozna znalezc w You Tube.
      W dziale sensacji.
      Doprowadzil swoj kraj do ruiny.
      I jak widac,
      i rodzinie pana ajgora
      pozwolil radosnie pokrasc.
    • swiblowo Re: Swiat mogl by byc lepszy. 25.08.13, 20:42
      Ale nie jest. Jednak sa narody wybitnie sie do czego przyczyniwszy, a nie tylko jednostki.
      • igor_uk swiblowo. 25.08.13, 20:51
        A moze stworzymy liste?
        Jaki narod by ty umiesciles na 1 miejscu?
        • swiblowo Re: swiblowo. 25.08.13, 21:00
          Na 1 miejscu oczywiscie ten, ktory ma genetyczny problem z wymowieniem litery "r".
          Niestety, nie jestem znawca narodow i na tym miejscu moja lista chyba by sie zakonczyla.
          Ale chce przez to powiedziec, ze imienno w tym przypadku nie zgadzam sie z powszechnie panujaca na forum opinia, ze "w kazdym narodzie sa tacy i siacy". W kazdym. A w tym - wszyscy sa tacy.
          • igor_uk Re: swiblowo. 25.08.13, 21:05
            Wiem o jaki narod tobie chodzi .W sumie niedwuznacznie wskazalem sam na niego.

Aha, w innym watku napisales cos takiego :
            "Ale ciezko z polskimi baranami, nie? Nic nie kapuja. Na palcach im trzeba i nawet pomagac w wyborach prezydenta. "

Otoz,w 90% nie mam zadnych problemow z Polakami.Oni mnie rozumieja doskonale,jak i ja ich .Ale,jak i w kazdym Narodzie,trafiaja sie tace,z ktorymi trzeba rozmawiac na palcach.
            Z toba mnie wystarcze slow .
            • swiblowo Re: swiblowo. 25.08.13, 21:42
              Moje osobiste odczucie jest takie: Ruscy gardza Polakami w glebi duszy. To sie tyczy nacji w ogole. Personalnie moga nawet bardzo lubic. To sie tyczy jednostek.
              Twoje wpisy mimochodem potwierdzily te moja obserwacje - rozbiory, bo mieli na uwadze dobro/los Polakow, z wyborami Komorowskiego tak samo z uczeniem sie od Czechow tak samo. Kazdego Polaka taki wpis tnie jak brzytwa po oczach.

Oczywiscie, ze rozumieja - nie sa przeciez analfabetami i vice versa. Ale w glab duszy lepiej sie nie zapuszczac...
              • igor_uk Re: swiblowo. 25.08.13, 22:01
                Co dziwnie,swiblowo,ja mam podobne odczucie.Polace gardza Rosjanami.I ty dales temu dowod.Ty nie potrafisz zrozumiec tego,ze etniczny Rosjanin,mieszkajac przez ponad 20 lat wsrod Polakow,zaczyna identyfikowac sie z nimi,stajac sie po czesci i Polakiem.Ty,tak mi sie wydaje,nie potrafiles zlamac w sobie bariere,ktora oddziela ciebie od dzikusow-ryskich,ktore mieja szczelnosc pouczac Polakow.Przeciez to tylko Polace maja prawo pouczac ruskich.
                Co do tego,co pisalem o rozbiorach.
                Widzisz li ,swiblowo,to byli rozbiory,nikt nie musial zbrojnie podbijac Polski,bo Polace,sklocone miedzy soba,umozliwili innym to zrobic.
                Ty wiesz,swiblowo,ze mieszkajac w Polsce ze zdziwieniem zauwazylem to,jak wiele rodzin ma sprawy w sadach.Brat sadzi sie z bratem, dzieci z jednym z pozostalych przy zyciu rodzicow.Mnie to przerazalo i przeraza nadal.

O rozbiorach pisalem calkiem co innego,tak co nie staraj sie przekrecic tego,co napisalem.
                Na Komorowskiego glosowalem swiadomie,poniewaz uwazalem i uwazam nadal,Kaczynski to zlo dla Polski,jak i dla stosunkow polsko - rosyjskich. jako obywatel Polski mialem do tego pelne prawo.Co ciebie w tym przeraza? Moze to,ze twoim zdaniem ja nie jestem w Polsce u siebie? To o tym my juz dyskutowali .
                Od Czechow trzeba uczyc sie temu,zeby zyc przyszloscia ,a nie przeszloscia.
                Jak Polaku to jak brzytwa po oczach,to tym bardziej powinien zostanowic sie nad tym,czemu Czech zyskuje tam,gdzie Polak traci. Czy wiesz,ze spotkac Czecha na zmywaku w zachodnich krajach jest czyms nierealnym?
                • swiblowo Re: swiblowo. 25.08.13, 23:10
                  > O rozbiorach pisalem calkiem co innego,tak co nie staraj sie przekrecic tego,co
                  > napisalem.
                  - Неyжели? Sam pisales, raz, ze przejeli sie losem klotliwych Polakow, dwa, ze sami Polacy sprowokowali rozbiory.
                  Moralnie to wyglada bardzo prosto: sasiad sie kloci z sasiadka, ja wchodze i zajmuje im jeden pokoj. Normalne? W trosce o nich - zeby nie powybijali okien wszedzie.
                  Co ja niby tu przekrecam? Acha! I nie zbrojnie to robie - oni nawet moze na mnie nie zwrocili uwagi, bo byli zajeci praniem sie po gebach. Wiec wszystko git.

Ty nie potrafisz zrozumiec tego,ze etniczny Rosjanin,mieszkajac prze
                  > z ponad 20 lat wsrod Polakow,zaczyna identyfikowac sie z nimi,stajac sie po cze
                  > sci i Polakiem.
                  - Alez na zdrowie! Po jaka tylko cholere komentarz, ze to dla dobra Polakow mieszkajacych w Polsce?
                  Glosuje bo chce i na kogo uwazam i z czapki! Masz obywatelstwo i glosuj na kogo chcesz. I masz kupe innych praw, z ktorych korzystaj tez na zdrowie i rob sobie co chcesz w Polsce, i czuj sie dobrze i wcale mnie to nie przeraza, zrozum tylko jedno - Ty nie jestes Polakiem, jestes Rosjaninem z rosyjska mentalnoscia, ktora troche...odbiega od powiedzmy mojej i ja mam tego swiadomosc a Ty nie. Dlatego nie kloc sie, ze ja cos nie tak rozumiem, bo rozumiem bardzo dobrze, dlatego nie leze na fora rosyjskie i nie udowadniam wyzszosci ziemniaka nad kartoszka, bo:
                  > Jak Polaku to jak brzytwa po oczach,to tym bardziej powinien zostanowic sie nad
                  > tym,czemu Czech zyskuje tam,gdzie Polak traci. Czy wiesz,ze spotkac Czecha na
                  > zmywaku w zachodnich krajach jest czyms nierealnym?
                  - to nie Polak ma sie zastanowic, tylko jak Polak ci mowi, ze to go rani, to ty masz sie zastanowic, czy nie byc bardziej taktownym a nie w kolo Macieju, ze 2x2=4. To i tak wiadome.

> Ty wiesz,swiblowo,ze mieszkajac w Polsce ze zdziwieniem zauwazylem to,jak wiel
                  > e rodzin ma sprawy w sadach.Brat sadzi sie z bratem, dzieci z jednym z pozostal
                  > ych przy zyciu rodzicow.Mnie to przerazalo i przeraza nadal.
                  - Hmmm, mam sprawe spadkowa. To zle? Przeciez to nie kryminalna sprawa. Sprawy sa rozne - znasz sedno wszystkich?
                  Zrewanzuje ci sie - ze zdziwieniem zauwazam, jak duzo dzieci jest pozuconych przez ojcow i zyja tylko z matka, kupa przyrodniego rodzenstwa, tatuncio fruwa h@j wie gdzie i nie placi, ona zyje na kocia lape z nastepnym degeneratem. - uwaga! takie opisy zycia sasiadow nie w moim stylu, to tylko odpowiedz sprowokowana, bo mnie by do glowy nie przyszlo wyciagac to ot tak, ale skoro zaczales...:)

Ty,tak mi sie wydaje,nie potrafiles zlamac w sobie bariere,ktora
                  > oddziela ciebie od dzikusow-ryskich,ktore mieja szczelnosc pouczac Polakow.Pr
                  > zeciez to tylko Polace maja prawo pouczac ruskich.
                  - Odnako nie!
                  Ja sie generalnie bogactwem wszelakim tego kraju, kultura, mozliwosciami, potencjalem i historia zachwycam!!!
                  ps. glosuje na 10 obiektow Rosji ale i tak chyba ci meczet wybiora.
                  - w tym miejscu moge wyglosic trwajaca 20 minut prelekcje na temat, udzielic rad i POUCZYC nawet, ale tego nie robie. Ale mnie to denerwuje, wiec moze zrobie, heheheee!!! Tak...w ruskim stylu.:))) Kiedys.

Mam nadzieje, ze u was leje, wieje, siapi, kapie i ciesze sie, ze podgladaja was kamerami ukrytymi w smietnikach bo nie cieeeerpieeeee Angoli!
                  • igor_uk Re: swiblowo. 25.08.13, 23:14
                    Jak chcesz o tym pogadacto zapraszam na Skype.
                    Bo przyczyne tego,co nas w tej chwile dzieli,leza w zbyt prywatnych sprawach,o ktorych publicznie rozmawiac nie wypada.
                    • swiblowo Re: swiblowo. 25.08.13, 23:19
                      Co za bzdury. O wyborach lub pijacym sasiedzie mam na skypie gadac? Gdzie tu widzisz prywatnosc? W meczecie, na ktory glosowala cala Czeczenia?
                      • igor_uk Re: swiblowo. 25.08.13, 23:26
                        Widzisz li,swiblowo,kiedys Ty o Rosji pisales calkiem po innemu.W pewnym momencie wszystko zmienilo sie i od kilku misiece potrafisz pisac o Kraju,w ktorym mieszkasz ,tylko tak,jak jk2007 i borrat. I ty mnie jeszcze zarzucasz cos antypolskiego.
                        Czemu tak stalo sie,ja domyslam sie,ale o tym mowic na forum Swiat nie mam zamiaru.

p.s. Czy pamjetasz co ja pisalem do ciebie? jak tak trudno zyc tobie wsrod Rosjan,to wroc do Kraju.
                        • swiblowo Re: swiblowo. 25.08.13, 23:52
                          Hehehee!! Kiedys...kiedys to i zeby mleczne mielismy i balowac cala noc moglismy...
                          Ksztaltuje mnie sroga, rosyjska zima:) i nie ma tu nic ad person. Trzeba rozdzielic pewne rzeczy, Igor. Jesli ja pisze, ze mnie dobija cena 10.000 rubli za koncert, to nie znaczy, ze ja zle mysle o Rosji i nie podobaja mi sie rosyjscy artysci - poza Malewiczem oczywiscie:) Wkurza mnie tylko baaardzo ograniczony dostep. Gdzie tu widzisz trudnosci zycia wsrod Rosjan?
                          Ja tu widze tylko uargumentowana krytyke. Wiesz, tez ci cos napisze, slowami Evy15 - "z daleka wszystko inaczej wyglada". Z bliska widac wszystkie zmarszczki.
                          A moze ja pojedu zyc w Londyn? :)) gdzie bolszaja woda, mozet byt na wsegda...??? :)))
                          www.youtube.com/watch?v=djIAgcCnFmE
                  • bywszy1 Re: czy tutaj mowa o ludzkiej tragedii?+ 26.08.13, 11:33
                    "Ty nie jestes Polakiem, jestes Rosjaninem z rosyjska mentalnoscia, ktora troche...odbiega od powiedzmy mojej i ja mam tego swiadomosc a Ty nie. "
                    Tragedia polega na tym,ze ten pan nie jest Rosjaninem.
                    Jest Russkim(?),chociaz panie i panowie w URSie i to mu odebrali,nazywajac Wanka Biezrodnym.Podobno,wg.nich,nawet i po russki nieladnie pisze(zreszta i mnie on to zarzucil).
                    Ciekawe,ze i do Polakow przed tym czul pogarde.
                    Wystarczy przeczytac wczesniejsze wpisy.
                    A przy tym biadoli,jak go w Polsce ponizali.
                    Moze dlatego rewanzowal sie pouczaniem Polakow na polskim forum w kazdej dziedzinie istniejacej wsrod istot pochodzenia ludzkiego.
    • wojciech.2345 Putin wskaże prezydenta Azerbejdżanu 25.08.13, 23:16
      Już czwartą dekadę władzę w Azerbejdżanie sprawuje dynastia Alijewów. Jej założyciel, Hejdar, rządził w latach 1969-1982 jako komunistyczny sekretarz i wasal Kremla, a w latach 1993-2003 roku jako prezydent niepodległego Azerbejdżanu. Po śmierci Hejdara w 2003 roku na prezydenckim fotelu zastąpił go jego syn, Ilham, który w 2008 roku wywalczył reelekcję. Rok później parlament, gdzie dominuje rządząca Partia Nowy Azerbejdżan, wykreślił z konstytucji zapis, ograniczający prezydenckie rządy do dwóch kadencji przez co umożliwił 51-letniemu Ilhamowi udział w zapowiedzianych na początek października kolejnych wyborach.

Żadne wybory za rządów Alijewów nie zostały jeszcze uznane za uczciwe.

www.polskatimes.pl/artykul/976718,kreml-wskaze-prezydenta-azerbejdzanu-opozycja-wierzy-ze-putin-pomoze-ibrahimbekowi-jak-depardieu,id,t.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka