Dodaj do ulubionych

Obamy mowa

11.09.13, 03:42
oskarzyl znowu Assada o mord , wiec znowu mamy goraco. Wyglada na to ze Obama jest pod ogromna presja do akcji zbrojnej.

President Barack Obama told the country Tuesday night that Syria’s use of chemical weapons presented a danger to American security and violated the world’s “sense of common humanity.”

Failure to respond to the regime of Syrian leader Bashar Assad would embolden other tyrants and also endanger American allies, including Turkey, Jordan and Israel, he said from the East Room of the White House.

He pledged no American boots on the ground, but warned: “The United States military doesn’t do pinpricks. Even a limited strike will send a message to Assad that no other nation can deliver.”

Alex Wong / Getty Images

President Barack Obama leaves a policy luncheon after meeting with Senate Republicans at the U.S. Capitol on Tuesday in Washington, D.C.

Public opinion polls have also showed consistent opposition to American military involvement in Syria. In a poll released Tuesday by NBC News and The Wall Street Journal, 58 percent of respondents said their member of Congress should vote against authorizing force, compared with 33 percent in favor.
Obserwuj wątek
    • nahujmitachata3 Re: Obamy mowa 11.09.13, 04:38
      Kompromitacja Obamy w jego wystapieniu bylo wiele ja chce a nie moge tak jak bym sluchal palanta walesy.
      • misterpee Re: nie porownoj do lecha 11.09.13, 05:08
        Obama ma klase, mowi tak ze czesc kongregacji klaszcze, a druga czesc wyje z niesmakiem. Jak tu nie lubiec oratora z postawa troche fuhrera a troche kaznodziei.
        Obama podlega naciskowi przez Media, AIPAC, finansjere, a z drugiej strony przez narod , ktory zadnej poprawy nie widzi. Wedlug jego mowy, przygotowuje narod na to ze Ameryka uderz i pokaze swiatu swoja potege, i swiat padnie z przerazenia widzac fobrego kowbojskiego policjanta. I bedzie to nie z ziemi ale z nieba, zaden zolnierz nie dotknie stapa syryjskiej ziemi. Tak wszystko co BO powiedzial dotad, prawda bedzie inna. Uderzenie sprowokuje odwet Syri, Iranu i zapewne milionow arabow. To bedzie prawdziwa wiosna ludow od Kosowa i Turcji do Pakistanu. Ameryka nie bedzie w stanie odpowiedziec na taka rewolucje bez uzycia broni nuklearnej i bez zolnierskich butow. W tej sytuacji Chiny pozostana brz ropy, zachod bez koniecznych chinsklch bubli i bedzie to trwac lata. Afganistan nie skonczyl sie do dzis! Obama nie wie jak odpowiedziec AIPACowi. Zobaczie jak forumowa hasbara pyskuje na Obame! Obama jest miedzy mlotem i kowadlem, co wybierze ? Obojetnioe co, bedzie to bolesne i bardzo kosztowne dla Ameryki. Obama musi pokonac trockizm , jezel;i tego nie zrobi, oni go usnuna
    • melord Re: Obamy mowa 11.09.13, 05:13
      AIPAC robi Obamie wode z mozgu....czarno to widze
    • krzysiozboj Re: Obamy mowa 11.09.13, 09:26
      Myślę ze tutaj kluczowymi są nie słowa Obamy czy Putina/Ławrowa a to co Radek na tłiterze spłodził, w końcu nie jest żadną tajemnicą ze cały misterny plan wdrażany obecnie w Syrii właśnie u tłitującego Radka powstał a Kerry z Ławrowem tylko skopiowali.
      • kaszebe12 Dowody zbrodni... 11.09.13, 09:29
        - Co s prezentacjom tech dowodow ,co oni mieli je pokazac , a co ja siem ich doczekac nie mogem.
        • krzysiozboj Re: Dowody zbrodni... 11.09.13, 09:33
          Małej wiary z Ciebie człowiek, takie autorytety mówią że są i to niepodważalne a Tobie jeszcze mało :/

Ja tam cierpliwie czekam aż Rosjanie do Syrii wejdą i ustalą choćby to co to za dzieci były zagazowane, czy faktycznie wcześniej porwane w innych okolicach czy "miejscowe".
          • kaszebe12 Re: Dowody zbrodni... 11.09.13, 09:38
            Chyba zle sie starzeje , bo ataku chemicznego dokonano 21-ego sierpnia , a ja widzialem filmy duszacych sie dzieci...20-ego. -Pomyslec , ze jestem abstynentem.
            • krzysiozboj Re: Dowody zbrodni... 11.09.13, 10:12
              Tłumaczono to różnicą czasów ale tu wolałbym jakieś konkretniejsze ustalenia podane przez jakieś większe media czy np Rosję. A chyba nie tylko Ty się dziwnie starzejesz, ja w życiu bym nie przypuszczał że będę oczekiwał od Rosji ustalenia jakiejś prawdy przy czym brak zaufania będzie w kierunku USA.

To co jest pozytywne tutaj to fakt że będzie to można ustalić nie po rozwaleniu kraju jak w przypadku Iraku a przed rozwałką.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka