igor-z-uk 09.11.13, 21:40 Kim Stalin byl z narodowosci? p.s. A co tam mnie,zapytam wprost : Czy Stalin byl Zydem? -- =================== Wody w usta nabiera zwykle ten, kto źle pływa w potoku słów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piwowar.lezajski Re: Zagadka dla smutasow :-) 09.11.13, 21:44 Matka jego była Gruzinką, więc pytanie jest nietrafne! Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk piwowar.lezajski 09.11.13, 21:49 Dyskusja odbywa sie,mam nadzieje,w srodowisku slowianskim,a nie zydowskim,dla tego nie bedziemy operowac zydowskimi pojeciami .OK? Ale klient naz pan.Jak nie podoba sie pytanie,czy Stalin byl Zydem,to w takim razie zmienie go; Czy w zylach Stalina plynela zydowska krew,chociaz by w sladowych ilosciach? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: piwowar.lezajski 09.11.13, 21:55 gor_uk napisał: > Dyskusja odbywa sie,mam nadzieje,w srodowisku slowianskim,a nie zydowskim,dla t > ego nie bedziemy operowac zydowskimi pojeciami .OK? Skor pytasz o pochodzenie żydowskie, to musisz operować żydowskimi pojęciami. Wszystko inne byłoby nielogiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: piwowar.lezajski 09.11.13, 22:00 Ewa,Zydzi moga uznawac za Zyda kazdego,kogo chca,wedlug wlasnych kryteriow,my ze uznajemy po swoim. Przeciez nie pytalem,czy Zydzi uwazaja Stalina za swojego rodaka? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: piwowar.lezajski 09.11.13, 22:04 No ale to trochę absurdalne jeśli my lepiej niż Zydzi będziemy wiedzieć, kto jest Zydem:-))). Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: piwowar.lezajski 09.11.13, 22:16 Ewa,ale oni moga uwazac,ze znaja sie lepiej na tym,co dla nas jest lepsze :-) p.s. Ewa,ten watek z zasaddy mial byc absurdalny i dla jaj. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: piwowar.lezajski 09.11.13, 23:07 igor_uk napisał: > Ewa,ale oni moga uwazac,ze znaja sie lepiej na tym,co dla nas jest lepsze :-) Ha, ha, to fakt, tu dobrze trafiłeś! Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: piwowar.lezajski 09.11.13, 22:14 Po śmierci? Kogo tam uznali za najciekawszego żydka? Był tam jaki antysemita? Odpowiedz Link Zgłoś
tojabogdan podobno Eskimosem 09.11.13, 21:52 ale jeden z dziadków był Baskiem. Czyli dość zagmatwane pochodzenie. Trzeba pobrać DNA. A propos DNA, to raz po raz ukazują się wyniki badań DNA ludów, m.in. europejskich. I są to wyniki sensacyjne. Ale to inny temat, wykraczający poza Иocифa Виccaриoнoвичa Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Osetynce uwazaja, 09.11.13, 21:55 ze on byl Osetyjczykiem. p.s. Musze pogrzebac sie w starych rzeczach,gdzies mialem troche DNA Stalina. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Osetynce uwazaja, 09.11.13, 21:57 igor_uk napisał: > ze on byl Osetyjczykiem. Pewnie chcą Saakę zdenerwować! Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Osetynce uwazaja, 09.11.13, 22:02 Zlosliwce,z tych Osetynczykow :-) Ziemie Saakie podkradli ,to jeszcze i jego bohatera narodowego tez. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Osetynce uwazaja, 09.11.13, 22:06 A można to rozstrzygnąć bez DNA? Przecież to badanie dla idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Osetynce uwazaja, 09.11.13, 22:18 Pimus,w sprawach,gdzzie dotykaja sie sprawe zwiazane z pochodzeniem zydowskim,musi byc wszystko brane pod uwage,wlacznie z badaniem DNA . Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Osetynce uwazaja, 09.11.13, 22:25 No, w hitlerowskich Niemcach się bez tego obywali. Jahwe tam Abrahamowi przekazał ideę na wsze czasy. Co Ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Osetynce uwazaja, 09.11.13, 22:34 Niemce na tym znali sie,to nie podlega dyskusji. Co da Abrahama,ktoremu cos przekazal Bog,to nie wypowiadam sie. Nie bylem przy tej rozmowie,to i nie mam pojecia,co on tam jemu przekazal :-) p.s. Pimpus,ten watek jest dla jaj . Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Osetynce uwazaja, 09.11.13, 22:47 Można o tym poczytać. Mnie tam też przy tym nie było. Skoro Niemce się znali, to może coś odkryli w tym temacie. Tylko ja mam zapewniać tu poziom? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Osetynce uwazaja, 09.11.13, 22:07 No właśnie, ulubieńca Saaki chcą ukraść! Wredny naród! Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Zagadka dla smutasow :-) 09.11.13, 22:02 Chruszczow twierdził, że ojcem Stalina był Polak. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Zagadka dla smutasow :-) 09.11.13, 22:08 A ty to w hamerykańskich podręcznikach historii wyczytałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Zagadka dla smutasow :-) 09.11.13, 22:12 Tylko jeden mają? Dla mądrych i głupich! Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Zagadka dla smutasow :-) 09.11.13, 22:27 Nie, Ewciu, hamerykańskich podręczników nie czytam ze względu na brak znajomości tutejszego języka. W rozmowie z Gomułką Chruszczow powiedział o Stalinie "Przecież to Polak", nieślubny syn jakiegoś polskiego podróżnika. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk malkontent,chyba cos tobie pomylilo sie. 09.11.13, 22:37 U Chruszczowa byla ksywa -polak. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Zagadka dla smutasow :-) 09.11.13, 22:10 Jak jankesi dobierają kandydatów na ojca naroda? Dallas to był jednak coś wyjątkowego. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Malkontent,to bardzo mozliwe. 09.11.13, 22:19 Bo Zydzi do Rosji trafili przez Polske.Dla wielu Rosjan kazdy Zyd byl Polakiem,a kazdy Polak Zydem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.courvoisier Re: Malkontent,to bardzo mozliwe. 10.11.13, 00:03 bylo dokladnie odwrotnie, wylegarnia Zydow byla Rosja Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk mrs.courvoisier 10.11.13, 00:54 Nie rob jaj z historii wlasnego Panstwa. Nawet Peres mowi ,ze to Polska jest ojczyzna syjonizmu. p.s. Soprawdz w byle jakim zrodle naukowym,do tyczacym Zydow w Rosji i ze zdziwueniem zauwazysz,ze wraz ze swoim lupem,w postaci czesci rozebranej Polski,Rosjanie dostali ,jako niespodzianke,Zydow. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Serbowie powiadają... 09.11.13, 22:16 "Odakle si?" / Skąd jesteś? "Odakle mi je żena"/ Skąd jest moja żona Innymi słowy, zaraził się...:) Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Zagadka dla smutasow :-) 09.11.13, 22:20 Tylko jewreju moglo przyjsc na mysl stworzyc EAO. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Wiedzialem :-) 09.11.13, 22:22 Ze tylko Swiblowo bedzie wstanie dac prawidlowa odpowiedz na zagadke,do tego odpowiedz z doskonalym wyjasnieniem. p.s.co to jest EAO ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Dzieki ,swiblow. 09.11.13, 22:40 Teraz juz wszysci o tym wiedza,a nie tylko Ty :-) jewriei nigdy nie docenili dobrodziejstwa Stalina:-( Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Dzieki ,swiblow. 09.11.13, 22:49 > jewriei nigdy nie docenili dobrodziejstwa Stalina:-( Masz na mysli panstwo w Palestynie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Dzieki ,swiblow. 09.11.13, 22:51 A oni z tej Palestyny są w końcu zadowoleni? Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Dzieki ,swiblow. 10.11.13, 00:00 pimpus18 napisał: > A oni z tej Palestyny są w końcu zadowoleni? Jesli masz na mysli jewrej-zone to raczej tak. To schron. Schron zawsze sie przydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Dzieki ,swiblow. 09.11.13, 23:10 Nie,mam na mysli EAO :-) Zydki tam nie chcieli mieszkac nigdy i teraz ich tam niecaly 1% Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Dzieki ,swiblow. 09.11.13, 23:29 igor_uk napisał: > Nie,mam na mysli EAO :-) > Zydki tam nie chcieli mieszkac nigdy i teraz ich tam niecaly 1% A co sie dziwic? Koczownik musi byc w ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Dzieki ,swiblow. 09.11.13, 23:34 I dla tego Abramowicz kupil sobie jacht i chalupy w roznych krajach na swiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Dzieki ,swiblow. 09.11.13, 23:57 Tego nie wiem. Byc moze to jest wspolny mianownik wszystkich bogatych, nie tylko jewrei. No prawda jest taka, ze oni zarzucaja kotwice tam, gdzie mozna zarobic. Zastanawia mnie wlasnie, jak u nich wyglada poczucie patriotyzmu, czy w ogole jest wyksztalcone? Bo nacjonalizmu to i owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Dzieki ,swiblowo. 10.11.13, 01:02 Swiblowo,czy musisz dotkac tak trudnych spraw? Jewriei i ich patriotyzm ! Kiedys znalem jednego Zyda,nazywal sie Cieplicki Aleksandr Jakowlewicz.On mnie uczyl patriotyzmu i milosci do ZSRR ,ale jak tylko dalo sie,to wyemigrowal z ZSRR,mial jechac do Izraela,ale nie wiadomo czemu okazal sie w Stanach,skad w latach 90-ch wrocil z powrotem,ale juz nie do ZSRR,a na Ukraine ,gdzie my z nim przypadkowo i spotkali sie . Na pewno juz teraz nie zyje,a szkoda,on by nam wytlumaczyl,chyba,co to jest patriotyzm u Zydow. Mozesz to pytani zadac i bywszemu jewriejczyku,moze on cos powie o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Dzieki ,swiblow. 09.11.13, 22:49 Przecież to prawie na Kamczace! Za to mają go czcić? Wiedział, co robił. Odpowiedz Link Zgłoś