Dodaj do ulubionych

Nu i po krzyku :-)

21.11.13, 16:41
Fiasko misji Kwaśniewskiego na Ukrainie. "Porozumienie w Wilnie nie będzie podpisane"

Specjalny wysłannik Parlamentu Europejskiego na Ukrainę Aleksander Kwaśniewski, nie pozostawia złudzeń co do losu umowy stowarzyszeniowej UE z Ukrainą. - Na szczycie w Wilnie nie będzie ono podpisane - powiedział były prezydent. Kilka godzin wcześniej ukraiński parlament odrzucił wszystkie projekty ustaw umożliwiających wyjście Julii Tymoszenko na wolność, a rząd wstrzymał przygotowania do podpisania umowy z Brukselą.

Aw tym samym czasie Putin powiedzial:
"Мы не прoтив cyвереннoгo выбoрa Укрaины, кaким бы oн ни был. Мы гoвoрим coвершеннo o дрyгoм. Вoт еcли бы нaм cкaзaли, чтo Укрaинa в НАТО вcтyпaет, тoгдa бы мы были прoтив реaльнo, пoтoмy чтo приближение к нaшим грaницaм инфрacтрyктyры вoеннoгo блoкa для нac предcтaвляет oпределеннyю oпacнocть. Экoнoмичеcкие oбъединения никaкoй oпacнocти не неcyт c тoчки зрения oбoрoнocпocoбнocти cтрaны", "

Czyli co,Kwach nie potrafil zalatwic sprawe,za ktora zabral sie,a wini w tym Rosje :-)
Obserwuj wątek
    • igor_uk Wojtus,mam prosbe. 21.11.13, 16:44
      Ten watek musi byc przez ciebie pilnowany szczegolnie.Bo nic tak nie wkurza rusofobow,jak zwyciestwa Rosji.
      • wojciech.2345 Re: Wojtus,mam prosbe. 21.11.13, 16:46
        igor_uk napisał:
        > Ten watek musi byc przez ciebie pilnowany szczegolnie.Bo nic tak nie wkurza ru
        > sofobow,jak zwyciestwa Rosji.
        -------------
        Już się wpisałem.
          • wojciech.2345 Re: Widze. 21.11.13, 16:57
            igor_uk napisał:
            > I za to masz specjalna nagrode:
            -------------------
            Igorku,
            ależ to niemiecki stypendysta.
            Zapodaj jakiś dobry koncert na bałałajkę.
    • wojciech.2345 Jankiewiczow niech pakuje walizki 21.11.13, 16:46
      Młodzież ukraińska powiesi go za 21-szy palec.
      • 5magna Re: Jankiewiczow niech pakuje walizki 21.11.13, 16:57
        A tobie wypadnie kartofel....
      • pijatyka Re: Jankiewiczow niech pakuje walizki 21.02.14, 19:17
        Było posłuchać... ;->
    • malkontent6 Re: Nu i po krzyku :-) 21.11.13, 17:00
      Putin mówi, to co musi. O ile pamiętam Rosja była przeciwna wejściu Polski do NATO.
      • igor_uk Malkontent. 21.11.13, 17:04
        A dziwisz sie temu?
        • malkontent6 Re: Malkontent. 21.11.13, 17:06
          Nie. Piszę szczerze, na miejscu Putina też byłbym przeciwko wejściu Ukrainy (i Polski) do NATO.
          • igor_uk Re: Malkontent. 21.11.13, 17:08
            ja rowniez nie dziwie sie temu,ze Stany sa przeciwko temu,zeby rosyjskie bazy wojskowe byli w poblizu .
            • wojciech.2345 Re: Malkontent. 21.11.13, 17:30
              igor_uk napisał:
              > ja rowniez nie dziwie sie temu,ze Stany sa przeciwko temu,zeby rosyjskie bazy w
              > ojskowe byli w poblizu .
              -------------------
              Igorku,
              Jankesi nie interesują się tym regionem.

Poniał?
    • igor_uk Oficjalny komunikat Rzadu Ukrainy. 21.11.13, 17:02
      КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 21 лиcтoпaдa 2013 р. № 905-р

Київ

З метoю вжиття зaхoдів щoдo зaбезпечення нaціoнaльнoї безпеки Укрaїни, більш детaльнoгo вивчення тa oпрaцювaння кoмплекcy зaхoдів, які неoбхіднo здійcнити для віднoвлення втрaчених oбcягів вирoбництвa тa нaпрямів тoргoвельнo-екoнoмічних віднocин з Рocійcькoю Федерaцією тa іншими держaвaми — членaми Співдрyжнocті Незaлежних Держaв, фoрмyвaння нaлежнoгo рівня внyтрішньoгo ринкy, який зaбезпечyвaв би пaритетні віднocини між Укрaїнoю тa держaвaми — членaми Єврoпейcькoгo Сoюзy, щo є бaзoвим принципoм міжнaрoднoгo прaвa і ocнoвoю екoнoмічнoї безпеки держaви:

1. Призyпинити прoцеc підгoтoвки дo yклaдaння Угoди прo acoціaцію між Укрaїнoю, з oднієї cтoрoни, тa Єврoпейcьким Сoюзoм, Єврoпейcьким Співтoвaриcтвoм з aтoмнoї енергії і їх держaвaми — членaми, з іншoї cтoрoни, і дію рішення Кaбінетy Мініcтрів Укрaїни від 18 вереcня 2013 р. “Прo підгoтoвкy дo підпиcaння прoектy Угoди прo acoціaцію між Укрaїнoю, з oднієї cтoрoни, тa Єврoпейcьким Сoюзoм і йoгo держaвaми — членaми, з іншoї cтoрoни”.

Wiecej tu:
      www.kmu.gov.ua/control/ru/cardnpd
      • wojciech.2345 przetłumacz to na polski / bt 21.11.13, 17:05
      • igor_uk Re: Oficjalny komunikat Rzadu Ukrainy. 21.11.13, 17:07
        Jak komus nie otwiera sie link,to niech sprobuje ten:
        www.kmu.gov.ua/control/ru/newsnpd
        • wojciech.2345 Re: Oficjalny komunikat Rzadu Ukrainy. 21.11.13, 17:08
          igor_uk napisał:
          > Jak komus nie otwiera sie link,to niech sprobuje ten:
          > www.kmu.gov.ua/control/ru/newsnpd
          ---------------
          Igorku,
          ja niechętnie coś otwieram.

Ważne to?
    • felusiak1 Tryumf zaczadzonego bolszewika 21.11.13, 17:08
      Raduje się i podskakuje bo jego Rosja zdołała zwiazać Ukrainie ręce czyniąc to szantażem i pogrózkami. Janukowicz i jego druzyna robią w potrki. Boją się Tymoszenko. Pocałunek z Putinem przedłuży ich polityczny byt a może nawet wcielą się w białoruskiego Łukaszenkę.
      Nu sorokin, ale to na dzisiaj, jutro może się im zmienić a pojutrze kto wie.
      Nie ulega wątpliwości, że Tymoszenko siedzi tylko i wyłącznie z przyczyn politycznych, tak jak Chodorkowski chociaż kontekst jest nieco inny. Chodorkowski to prewencja a Tymoszenko to zemsta.
      W tym miejscu dziwi mnie, ze demokratyści tego forum czyli jaczejka cze-ka nie postuluje ogłoszenia na Ukrainie referendum w sprawie przystąpienia do Unii.
      To czy Ukraina jest gotowa, czy spełnia warunki też mogłoby być przedmiotem dyskusji ale nie z jaczejką. Ta widzi wszystko w kontekście Rosji, która postrzega jako Chrystusa.
      • igor_uk felus,uspokoj sie. 21.11.13, 17:12
        Bo ci zylka pieknie .

• wojciech.2345 take it easy 21.11.13, 17:12
        Jankiewiczowicz skazał to co skazał.
        Wiemy co jest grane.

To jest 1 tercja w meczu hokejowym.
    • przyjacielameryki Re: Nu i po krzyku :-) 21.11.13, 17:10
      No cóż, Ukraina za sprawą prokremlowskich sprzedawczyków i szantażu Rosji, zrezygnowała z wielkiej szansy dołączenia do Europy i prawdziwego awansu cywilizacyjnego. W dłuższej perspektywie stracą na tym najwięcej zwyczajni ludzie. Taki jest obecnie układ sił w ukraińskim parlamencie, więc i taki probolszewicki wynik. Zobaczymy co będzie dalej z Ukrainą, bo chyba możliwość podpisania tej umowy stowarzyszeniowej cały czas istnieje w pózniejszym terminie. Zobaczymy, czy Ukraina przystąpi do tej rosyjskiej unii euroazjatyckiej? Cały czas jest wiele pytań i nie ma jasnych odpowiedzi. Pożyjemy, zobaczymy.

Ps. Janukowycz za tę decyzję i sprzedanie się Moskalom może podzielić los Tymoszenko, np. po wygranych wyborach prezydenckich przez Kliczko. Ten nie odpuści a za zdradę żywotnych interesów narodowych jest stryczek, no w najlepszym układzie dożywocie.

• igor_uk A miala Ukraina wybor? 21.11.13, 17:22
      Co EU zaproponowala Ukrainie? Praktycznie nic.
      A sama w tym czasie uczestniczyla w budowie gazociagow ,ktore omijali Ukraine.Dogadywala sie z Rosja w kazdej kwestii,pokazujac maluczkim,ze licza sie tylko silni.
      Tak co,Panowie rusofoby,przed tym jak pluc na Rosje i krytykowac Janukowicza,najpierw popatrzcie na Bruksele i pamjetajcie,ze w razie czego i was sprzedadza,jak to robili zawsze.
      • wojciech.2345 Re: A miala Ukraina wybor? 21.11.13, 17:27
        igor_uk napisał:
        > Co EU zaproponowala Ukrainie? Praktycznie nic.
        -----------
        Igorku,
        Krematorium też zapewnia Ukrainie nic.
        Złodzieje z Krematorium dogadali się ze złodziejami z Ukrainy.

Eto wsio.
    • wojciech.2345 Putin nie ma nic przeciwko zbliżeniu Ukrainy z UE 21.11.13, 17:25
      Władimir Putin zapewnił, że nie ma nic przeciwko zbliżeniu Ukrainy z UE. Zrobił to jednak dopiero po tym jak Kijów sam zawiesił swój prozachodni kurs. Jednocześnie rosyjski prezydent przestrzegł jednak Ukrainę przed skutkami gospodarczymi odwrócenia się od Moskwy.

www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/putin-zapewnia-ze-nie-mialby-nic-przeciwko-zblizeniu-ukrainy-z-ue-po-fakcie,373492.html
    • igor_uk Zal mnie syna kucharki,znanego,jako borrka:-) 21.11.13, 17:37
      Od tylu lat on czeka na to,ze nie bedzie musila zalatwiac sobie wize Schengen i nadal musi czekac.
      forum.gazeta.pl/forum/w,50,24930361,24931549,Re_Ukraina_nie_wejdzie_do_Unii.html
      • wojciech.2345 Re: Zal mnie syna kucharki,znanego,jako borrka:-) 21.11.13, 17:40
        Igorku,
        za 8 lat w Waszym wojsku będzie 50% muzułmanów.
        Ucz się języka arabskiego.
        • igor_uk I znow masz racje,wojtus. 21.11.13, 17:46
          To prawda,Ukraina potrafila zauwazyc,ze oferta EU nic nie daje,oprocz pedalstwa ,pedofilii i calkowitej degradacji nrawow.
          I rowniez masz racjepiszac o tym,ze oferta Rosji jest atrakcyjna dla wszystkich.
          Ale Polace,wbrew twoim sugestia,jeszcze nie gotowe do ciasnej wspolpracy z Rosja.Moze wkrotce twoi marzenia spelnia sie i Polska dolaczy do rodziny slowianskich narodow.
          • wojciech.2345 Re: I znow masz racje,wojtus. 21.11.13, 17:50
            igor_uk napisał:
            > To prawda,Ukraina potrafila zauwazyc,ze oferta EU nic nie daje,oprocz pedalstwa
            > ,pedofilii i calkowitej degradacji nrawow.
            ---------------------
            Matuszka daje Ukrainie renifery i bałałajki.
            To dużo.
            ---------------------
            > I rowniez masz racjepiszac o tym,ze oferta Rosji jest atrakcyjna dla wszystkich.
            --------------------
            Igorku,
            najlepsi rosyjscy naukowcy uciekli z Matuszki.
            • igor_uk I o to chodzi,Wojtus. 21.11.13, 17:59
              Wszystko co piszesz sluzy jednemu,ten watek,ktory doprawadzil felusia do szalenstwa,jest na gorze listy.
              Masz jeszcze jedna specjalna nagroda,zgodnie z twoimi zyczeniami :

• wojciech.2345 Re: I o to chodzi,Wojtus. 21.11.13, 18:11
                igor_uk napisał:
                > Wszystko co piszesz sluzy jednemu,ten watek,ktory doprawadzil felusia do szale
                > nstwa,jest na gorze listy.
                > Masz jeszcze jedna specjalna nagroda,zgodnie z twoimi zyczeniami :
                -----------
                Igorku,
                linku nie otwierałem, ale na obrazku widać renifery.
                To Twoje?
                • igor_uk Wojtus,to nie renefiery. 21.11.13, 18:13
                  To sa jelenie,tacy jak ty.
                  • wojciech.2345 Re: Wojtus,to nie renefiery. 21.11.13, 19:56
                    igor_uk napisał:
                    > To sa jelenie,tacy jak ty.
                    ------------------
                    Igorku,
                    muszę iść do zoo, zobaczyć renifera, jelenia i to
                    co na obrazku.

Mea culpa.
                    • igor_uk Re: Wojtus,to nie renefiery. 21.11.13, 20:01
                      Spojrz w lustro :-)
                      • wojciech.2345 Re: Wojtus,to nie renefiery. 21.11.13, 20:02
                        igor_uk napisał:
                        > Spojrz w lustro :-)
                        ---------------
                        Jak wstanę rano to mam rogi.
                        A jak się uczeszę, to znikają.
                        • igor_uk Re: Wojtus,to nie renefiery. 21.11.13, 20:06
                          Czyli jestes jeleniem i to w 100% :-)
                          Wojtus,a tak serio.Przykro toboe troche,ze Ukraina tak zachowala sie?
                          Bo ja mam mieszane uczucia ,bo jednak chcialbym zeby Europa byla od Atlantyku i do Pacyfiku.
                          • wojciech.2345 Re: Wojtus,to nie renefiery. 21.11.13, 20:18
                            igor_uk napisał:
                            > Czyli jestes jeleniem i to w 100% :-)
                            > Wojtus,a tak serio.Przykro toboe troche,ze Ukraina tak zachowala sie?
                            ---------------
                            Powiadasz Igorku,
                            Ukraina? Co na to młodzież ukraińska.
                            Game is not over.
                            --------------------
                            > Bo ja mam mieszane uczucia ,bo jednak chcialbym zeby Europa byla od Alantyku i
                            > do Pacyfiku.
                            --------------------
                            Igorku,
                            ja nie chcę w UE Twoich reniferów.
                            Sorry.
    • wojciech.2345 Ukraina zrywa umowę z Lukoilem 21.11.13, 17:47
      Ukraiński rząd rozwiązał umowę pomiędzy państwową firmą Czernomorneftegaz i rosyjskim koncernem Lukoil, dotyczącą wspólnego poszukiwania ropy i gazu na Morzu Czarnym.

nafta.wnp.pl/ukraina-zrywa-umowe-z-lukoilem,211930_1_0_0.html
      • kaszebe12 Olek meliniarz... 21.11.13, 18:27
        - Jeszcze nie slyszalem o bezrobotnym ,zawodowym polityku.- No , no, no...Olek "specjalnym wyslannikiem UE" - to sie nazywa fucha !
        • igor_uk Zblaznil sie Olek. 21.11.13, 18:29
          Mialem go za konkretnego faceta,az do momentu kiedy bylem na jego wiecu wyborczym.
    • eva15 Putin wygrał wielką bitwę, ale jeszcze nie wojnę 21.11.13, 18:28
      Putin wygrał wielką bitwę, ale jeszcze nie wojnę. USA i i ch wasale z EU tak łatwo nie złożą broni.

Zanosi się na to, że opozycja będzie się radykalizować. Już teraz pyskuje, by zdjąć Janukowicza ze stołka i postawić pod sąd...
      • igor_uk Ewa,a Ty swoje :-) 21.11.13, 18:31
        Ja tu twierdzilem,ze Rosja nie przegrala zimnej wojny.Ze dopiero byla bitwa pod Moskwa i zajecie Ukrainy,ale Stalingrad jeszcze przed nami.
        • eva15 Re: Ewa,a Ty swoje :-) 21.11.13, 18:46
          Ha, ha, coś w tym jest, co piszesz:-)))
      • felusiak1 Wasale i wasale 21.11.13, 20:48
        efka uwielbia nazywać pańwa członkowkie EU wasalami Uaciekawiło mnie dlaczego nie nazywa
        Janukowicza i Łukaszenkę wasalami Kremla. Dlaczego nie nazwała Tadżykistanu i Kyrgistanu wasalami Kremla w swoim czasie chociaż znamiona wasalstwa były widoczne?
    • lubat Re: Tryumf zaczadzonego bolszewika 21.11.13, 18:46
      felusiak1 napisał:

> Raduje się i podskakuje bo jego Rosja zdołała zwiazać Ukrainie ręce czyniąc to
      > szantażem i pogrózkami.

Kłapiesz jadaczką nie używając mózgu. Dla zobrazowania "szantażu i pogróżek" Rosji zacytuję dialog komentatorów w TVN:
      - Prowadzący: Odmowa Ukrainy oznacza, że pałka rosyjska była większa, niż zachodnia marchewka.
      - Komentator: Rzecz w tym, że ze strony Zachodu w ogóle nie było żadnej marchewki i Rosjanie nawet nie musieli uciekać się do pałki. W sytuacji gdy przemysł ukraiński pada, a jedynym jego odbiorcą jest Rosja, nie wystarczą zachodnie slogany o demokracji.

> W tym miejscu dziwi mnie, ze demokratyści tego forum czyli jaczejka cze-ka nie
      > postuluje ogłoszenia na Ukrainie referendum w sprawie przystąpienia do Unii.

Znowu debilizm. Powtarzam na tym forum już po raz któryś, że to przeciwnicy stowarzyszenia z Unią chcą referendum, a zwolennicy nie chcą do niego dopuścić.
      Pośrednio przyznał to dzisiaj Kwach, który powiedział, że podpisanie stowarzyszenia w przyszłym roku będzie niemożliwe, bo są wybory europejskie, (czytaj: wyborcy europejscy sobie nie życzą Ukrainy), a w 2015 także niemożliwe, bo będą wybory na Ukrainie (czytaj: wyborcy ukraińscy nie chcą do UE).
      • eva15 Re: Tryumf zaczadzonego bolszewika 21.11.13, 18:54
        Feluś to taki forumowy mędrek co to z pełną powagą i godnością wygłasza swą niewiedzę. Bardzo nie lubi lepiej zorientowanych forumowiczów.
        • igor_uk felus nie umie przegrywac. 21.11.13, 18:56
          Odrazu ogarnia go wscieklosc.
      • felusiak1 Re: Tryumf zaczadzonego bolszewika 21.11.13, 20:44
        Ty też wydajesz się zaczadzony chociaż nie wiem czyś bolszewik.
        1. Rosjanie zastosowali nie pałkę a pałę mówiąc Ukrainie, że ich towary nie będą importowane do Rosji jeśli wstąpi do UE.Taka groźba to wiecej niż czołgi i szturmowe helikoptery.
        2. Znowu logika cię zawodzi. Jeśli przeciwnikami wstapienia są rzadzący to powinni rozpisać referendum skoro twierdzisz, że ukraińscy wyborcy nie chcą Unii. Jeśli przeciwnikami są opozycjoniści to rzadzący tym bardziej powinni zabiegać o referendum. Jeśli muszę ci tłumaczyć dlaczego to nie mamy o czym rozmawiać. spójrz poza czubek swego nosa.
        • igor_uk felus,co ty cpasz ? 21.11.13, 20:49
          Przeciez piszesz takie rzeczy,ktore tylko w glebokim narkotycznym stanie mozno napisac :-)

1.Nikt w Rosji nie grozil tym,ze nie beda importowac towary z Ukrainy .Jedynie co moglo stac sie,ze kontrola na granice byla by taka,jak chociaz by na granice Rosja -Polska.

2.Rzadzacy nie byli przeciwnikami wstapienia.Goowno znow wiesz,jak okazuje sie.

3. Co bierzesz,bo widze zajebisty masz odlot.Ja tez chce to sprobowac :-)

p.s. Czy to krokodyl?
          • felusiak1 Re: felus,co ty cpasz ? 21.11.13, 20:54
            sorokin, nie pizdij. Jak nie rozumiesz to zapytaj zamiast pluć jadem.
            nie wiem kto jest zwolennikiem a kto przeciwnikiem ale w obu wypadkach rozumowanie lubata leży na deskach.
            • igor_uk Re: felus,co ty cpasz ? 21.11.13, 20:59
              felisbaum,pizdzisz ty,nie wiedzac nic o tym,o czym piszesz.
              • mara571 bardzo rzeczowe argumenty Igor 21.11.13, 21:07
                ponoc zawsze miazdzysz przeciwnikow...
                • igor_uk mara,alez ty jestes hypokrytka. 21.11.13, 21:10
                  Slow felusia nie zauwazylas ?
                  Juz sam tytul jego postu jest niesamowicie rzeczowy :
                  Tryumf zaczadzonego bolszewika

Juz zlepiej by w ogole nie odzywala sie,przynajmniej wtedy wygladasz na mila kobiete,a nie na babke bazarowa.
    • ukos Januk osiągnął cel 21.11.13, 18:53
      Od początku było wiadomo po co aresztował Julkę.
      • igor_uk ukos,a gdzie logika w twoich slowach? 21.11.13, 18:55
        I Ukraina i EU nie chcieli tego stowarzeszenia.Chcieli kilka oligarchow ukrainskich i USA.
    • lubat Re: Nu i po krzyku :-) 21.11.13, 18:55
      Obejrzałem sobie dzisiaj komentarze TVN (nie wszystkie) i "Panoramę" w TVP. Oczywiście pod kątem ukraińskim.
      Ton polskich dziennikarzy i polityków jest taki, jakbyśmy to my ponieśli straszną klęskę, tylko Smoleńsk był gorszy.
      Nawet nie wiem, czy da się tu użyć parafraza słynnego bon motu Brechta: "Nie odpowiadają wam władze Ukrainy, to wybierzcie sobie inne".
      • igor_uk Lubat,bo to jest porazka Polski. 21.11.13, 18:59
        Polska wykazuje sie po raz kolejny tym,ze nie ma pojecia o tym,co dzieje sie za wschodnia granica.A przeciez to byl jedyny atut Polski -ekspert od spraw wschodnich.
        Od dzis w EU juz nikt nie poprosi Polske o zdanie w sprawach wschodnich :-(
        A czy musialo tak stac sie?
        • eva15 Re: Lubat,bo to jest porazka Polski. 21.11.13, 19:02
          Posla była tylko wykonawcą i to takim, który się nie sprawdził. Ale koniec końców to jest porażka USA i ich wasali z EU.
          • igor_uk Re: Lubat,bo to jest porazka Polski. 21.11.13, 19:06
            Ewa,nikt Polske na sile do tego nie zmuszal.
            Sama na kazdym kroku deklaruje,ze zna sie na Wschodzie.
            • eva15 Igorze, nie umniejszaj zwycięstwa Putina!:-)))) 21.11.13, 19:15
              Zgoda PL sama chciała. ale nie umniejszaj zwycięstwa Putina. Tak naprawdę Putin wygrał bitwę z USA, nie z Polską - ta była tylko żołnierzem:-)))
              • igor_uk Ewa,mnie zwyciestwa Putina juz spowszechniali:-) 21.11.13, 19:17
                Ilez moge z tego powodu podniecac sie?
                • jabbaryt Ukraincy przyjeli taktykę brać od tego co daje 21.11.13, 19:24
                  najwięcej, ale nic nie kwitować. 'Zwycięstwo' Putina będzie kosztowne i raczej iluzoryczne.
                  Ukraina daje d...y temu kto placi więcej. Mozna ją miec, ale na godziny..
                  • igor_uk Jabbaryt,co wiesz o propozycjach Rosji? 21.11.13, 19:27
                    Bo cos mi sie wydaje,ze nie wiele.
                    • jabbaryt Re: Jabbaryt,co wiesz o propozycjach Rosji? 21.11.13, 19:36
                      Ja wiem czego Rosja nie może Ukrainie zaproponowac bo sama tego nie ma.
                      Pozwoloisz że wymienie:
                      Państwa prawa,
                      Zwlaczania korupcji,
                      Ogomnego rynku zbytu.
                      Nowoczesnych technologii.
                      Tego Igor co Cię na co dzień otacze i może tego nie dostrzegasz i niedoceniasz.
                      A bez tego Ukraina nadal pozostanie postsowieckim skansenem. Nawet jak Putin zredukuje ceny gazu o połowę i wyremontuje fabryki walonek.
                      • igor_uk jabbaryt. 21.11.13, 19:41
                        W kontekscie kolejnej afery korupcyjnej,ktora wybuchla w Polsce,twoi slowa brzmia jako kpina z panstwa prawa.
                        • jabbaryt Re: jabbaryt. 21.11.13, 19:46
                          afery korupcyjne wszędzie w Europie, może z wyjątkiem Rosji bo tam korupcja jest istotą systemu a nie aferą. W Polsce jest dużo demoralizacji, ale sa instytucje, które korupcje scigają i wsadzają do pierdla sprawców. Popatrz sobie rankingi korupcji na świecie.
                          Polską jest daleka do ideału ale Rosja to dno.
                          • igor_uk Ja doskonale wiem,jak dziala korupcja na Zachodzie 21.11.13, 19:48
                            Wiem o tym nie z prasy.
                            Tu korupcja stala sie czescia systemu.O tm pisalem duzej wczesniej i nawet felus ze mna zgodzill sie.
                            To co jest w Rosji,jest zwyklym zlodziejstwem,a nie korupcja.
                            • jabbaryt Re: Ja doskonale wiem,jak dziala korupcja na Zach 21.11.13, 19:52
                              obawiam się że w Rosji bardzo dawno nie byłes i nie wiesz co się tam dzieje.
                              U mnie w firmie jest troche ludzi co tam pracuje....to jest horror.
                              • igor_uk Re: Ja doskonale wiem,jak dziala korupcja na Zach 21.11.13, 19:53
                                Czyli rowniez wiesz z cudzych slow.
                • eva15 Re: Ewa,mnie zwyciestwa Putina juz spowszechniali 21.11.13, 19:26
                  Fakt! nawet Niemcy piszą na forach, że czego się Putin nie złapie, to mu skutecznie wychodzi.
        • jabbaryt Re: Lubat,bo to jest porazka Polski. 21.11.13, 19:08
          To nie jest porażka Polski, ale fakt mocno dla Polski niekorzystny.
          Decyzja Ukrainy była suwerenna, Polska miała na to niewielki wpływ.
          Polska nie ma takiej mocy aby wpływac na decyzje ukraińskie.
          U Ukraińców nie widać jakiejś specjalnej determinacji w dążeniu do integracji z Zachodem. Do Rosji też za bardzo nie chcą ale ta jest bardziej swojska. Ukraina dryfuje - idzie tam gdzie daja więcej sała. Nie ma u nich strategii długofalowej, myślenia w kategoriach interesu narodowego. Tylko czyste zagrania taktyczne gdzie sie da więcej wyciągnąć. Nie dziwota, że jest to najboedniejszy kraj w Europie.
          • igor_uk jabbaryt. 21.11.13, 19:15
            jak by ogladales na zywo relacje z obrad Rady najwyzszej Ukrainy,to by zauwazyles to,ile razy kamera pokazywala twarz Kwasniewskiego.Dla wszystkich to byly Prezydent Polski poniosl porazke,a wraz z nim i Polska.
            p.s. Co do tego,ze to byl suwerenny wybor Ukrainy,to zgadzam sie w 100%.Tylko na Boga,co tam robil Kwasniewski?Przeciez to byla proba wywarcia nacisku .
            • jabbaryt Re: jabbaryt. 21.11.13, 19:20
              Kwaśniewski nie jest przedstawicielem rządu polskiego ani żadnej polskiej instytucji. Nie pełni w Polsce żadnych oficjalnych funkcji. Jego twarz nie jest (na szczęscie ) twarzą Polski.
              Uważam że decyzja Ukrainy jest dla Polski niekorzystna i niekorzystna w dłuższym dystansie dla samej Ukrainy. Ale to nie jest porażka Polski, bo to nie Polska była stroną w tym przedsięwzięciu tylko Unia Europejska.
              • igor_uk Re: jabbaryt. 21.11.13, 19:26
                Kwasniewski,jako byly Prezydent Polski,do konca dni pozostanie sie przedstawicielem Polski,jak nawet pijany zgwalci merkel,to i tak bedzie wszedzie pisac sie,ze byly Prezydent Polski zgwalcil merkel :-)

p.s. Dla Polski ta decyzja Ukrainy jest korzystna,poniewaz od akcesu Ukrainy z EU Polska nic nie wygrywa,a stracic moze.
              • krzysiozboj Re: jabbaryt. 21.11.13, 19:43
                Ja nie mówiłbym że to takie niekorzystne dla wszystkich w dłuższym okresie. Powiadają że co Cię nie zabije to tylko wzmocni. Krótkoterminowo Ukraina może być pozbawiona złudzeń że Rosja czy UE będzie pompowała w nią miliardy $ tylko dlatego że ona łaskawie zgodziła się wejść w jakiś układ. Skoro dać nie chcą to może zaczną sami pracować na poprawę? A może w rewanżu oleją lichwę speców od pożyczek?

A Kwasniewski niestety jest traktowany jako jakiś tam reprezentant jakichś sił politycznych w Polsce i nie umniejszałbym go tak jak Ty. Dla mnie to co on robi jest żenujące.
      • eva15 Re: Nu i po krzyku :-) 21.11.13, 19:00
        lubat napisał:

> Nawet nie wiem, czy da się tu użyć parafraza słynnego bon motu Brechta: "Nie od
        > powiadają wam władze Ukrainy, to wybierzcie sobie inne".

Ależ! Dokładnie nad tym demokratyczny Zachód będzie teraz pracować. ma już kilku faworytów na stołek Janukowicza.
        Moim zdanie Rosja nie ma dużo czasu, to tylko pauza na złapanie nowego wiatru w żagle przez Siły Dobra i Postępu.
        • 5magna Re: Nu i po krzyku :-) 21.11.13, 19:07
          Polska to jest jak prezerwatywa, wszystko w nia wleci....
        • igor_uk Ewa,powtarzam. 21.11.13, 19:10
          Na Ukrainie nie ma szans na kolejny Majdan.
          W 2005 roku Pomaranczowych podtrzymali ukrainskie sluzby silowe,z SBU na czele.
          Po tym,jak Juszczenko z Tymoszenko zgotowali im armagedon,zadne sily silowe nie wstana na stronie opozycji.

p.s. Jak by wiedzialas,jak wiele oficerow SBU dostali mieszkania i jak im wszystkim Janukowicz podniosl wyplaty,to by miala wiecej optymizmu.
          A ja o tym wiem i to z pierwszych rak.
          • eva15 Re: Ewa,powtarzam. 21.11.13, 19:17
            Ja Ci wierzę, ale nie zapominaj, że na Ukrainie są także zwolennicy zbliżenia z EU. I teraz gra będzie polegać na tym, jak ich uaktywnić.
            • igor_uk Pamjetam o tym,Ewa. 21.11.13, 19:23
              Ale wiem i to,ze wiekszych rozrob nie potrafia zrobic.

p.s. Ty rowniez nie zapominaj o tym,ze Ukraince juz "prozachodnich " politykow mieli u wladzy.Czym to skonczylo sie wiemy dobrze.A Ukraince tym bardziej.
              Oni tam juz nie wierza nikomu Oni chca po prostu zyc spokojnie ,nawet bez luksusow.
        • tojabogdan skompromitowane metody tzw. wolnego zachodu 21.11.13, 19:11
          Metoda kija i marchewki dawno się skompromitowała i działa jedynie na maluczkich. Niemal nikogo już nie da się zastraszyć, szantażować, bo to wywołuje z reguły efekt odwrotny.
          Nasz kraj rozmiękczono i to było w tamtych warunkach dość skuteczne.
          Zawsze jeszcze pozostaje bombardowanie, czyli dość częsty sposób na usuwanie problemów.
          Zwłaszcza często stosowany przez niektóre znane państwa.
          • igor_uk Bogdan,ja by napisalem. 21.11.13, 19:33
            Ze te metode co raz mniej skuteczne.
            Bo dzis wszysci podniecaja sie Ukraina,a tego,ze kilka miesiece temu Armenia pokazala fucka Europie,nikt specjalnie nie komentowal,uwazajac,ze to tylko wypadek przy prace.
            A to staje sie regula.
            • igor_uk A Julka rzecywiscie potrzebuje leczenia :-) 21.11.13, 19:39
              Tymoszenko wciąż wierzy w umowę Ukrainy z UE

Odbywająca karę więzienia była premier Ukrainy Julia Tymoszenko wierzy, że jest jeszcze szansa na podpisanie umowy stowarzyszeniowej z Unią Europejską - powiedziała w czwartek jej córka Jewhenija. Sądzimy, że ta szansa jest realna - dodała.

Czyz by ta szczera Ukrainka nie znala ukrainskiego:
              1. Призyпинити прoцеc підгoтoвки дo yклaдaння Угoди прo acoціaцію між Укрaїнoю, з oднієї cтoрoни, тa Єврoпейcьким Сoюзoм, Єврoпейcьким Співтoвaриcтвoм з aтoмнoї енергії і їх держaвaми — членaми, з іншoї cтoрoни, і дію рішення Кaбінетy Мініcтрів Укрaїни від 18 вереcня 2013 р. “Прo підгoтoвкy дo підпиcaння прoектy Угoди прo acoціaцію між Укрaїнoю, з oднієї cтoрoни, тa Єврoпейcьким Сoюзoм і йoгo держaвaми — членaми, з іншoї cтoрoни”.
              A moze jest chora na glowe i to mocno .
              Rzad Ukainy podjal oficjalna decyzje o wstrzymaniu procesu podpisania umowy stowarzyszeniowej ,a Rnajpierw Rada Najwyzsza wyrazila niechec do tej umowy.
    • jorl Re: Nu i po krzyku :-) 21.11.13, 19:45
      jabbaryt napisał:

> To nie jest porażka Polski, ale fakt mocno dla Polski niekorzystny.

A nie sadzisz ze najpierw jest wazne co jest korzystne dla ludzi mieszkajacych na Ukrainie? Ja rozumiem ze Tobie jest lepiej byloby nawet jak dla tych mieszkancow Ukrainy mialoby byc gorzej. Egoistyczne prawda?

> U Ukraińców nie widać jakiejś specjalnej determinacji w dążeniu do integracji z
      > Zachodem. Do Rosji też za bardzo nie chcą ale ta jest bardziej swojska. Ukrain
      > a dryfuje - idzie tam gdzie daja więcej sała. Nie ma u nich strategii długofalo
      > wej, myślenia w kategoriach interesu narodowego. Tylko czyste zagrania taktyczn
      > e gdzie sie da więcej wyciągnąć. Nie dziwota, że jest to najboedniejszy kraj w
      > Europie.

Mielismy juz dyskusje jak to powinno sie przechodzic z komuny do kapitalizmu. Widze jabbaryt ze nic z moich wywodow nie zrozumiales. Moze i nic dziwnego, mlody jestes i sie na przemysle nie znasz. Jak i nie wiesz jak bylo w komunie wczesniej i dlaczego tak wlasnie bylo.
      Po prostu dla mieszkancow obecnej Ukrainy, nie pisze Ukraincow bo to sa po pro prostu glownie Rosjanie, jest perspektywicznie duzo lepiej jak beda przylaczenie do Rosji. Bo bedzie wieksza przestrzen gospodarcza a ze Rosja jest zdecydowanie do przodu w stosunku do tego kawalak ziemie zwanego potocznie Ukraina tylko podciagnie ich za soba.
      Inna perspektywa jest Twoja. I to bardzo rozwodniona. Jak sie skonczy doplaty z Unii ktorymi zarzadza p.a. i Ty bedziesz kombinowal jak to wyemigrowac. Tylko mi nie opowiadaj ze nie zyjesz z grantow Unijnych jabbaryt. A ja wiem z Niemiec co to jest. Nic nie daje tylko przejsciwe zycie, nawet dobre.
      Sluzycie tam w Polsce do polepszenia demografii w krajach zachodnich. I do wykonywanie prostych OK czasami bardziej skaplikowanych, ale tylko wybiorczo, prac dla Zachodu.

A wracajac do tego burdelu z ta Umowa Stowarzyszeniowa. Jakos tak wiedze ze moze nawet tak bylo ze Niemcy ta Tymoszenko tak chceli aby jej nie dostac i miec pretekst dlaczego tego przejsciwego tworu czyli Ukrainy nie przylaczyc. Przed paru laty wlasnie Niemcy przeciw USA zablokowaly podobne umowy tych kraikow do NATO. Wtedy powiedziala Merkel otwarcie NEIN a teraz zadajac Timoszenkow wymusila NIET na Janukowiczu. Moze nawet i tak Janukowicz tez tylko pretekst potrzebowal. Dla swoich banderowcow.
      Dla Unii Bug jest granica na Wschodzie. Tak dal Bog. I koniec.

Pozdrowienia

• krzysiozboj Re: Nu i po krzyku :-) 21.11.13, 19:53
        Niestety podzielę Twoją opinię co do unijnych dotacji/grantów, co do demografii i co do tego co dla Ukrainy lepsze. To jest może brutalne, dzisiaj trudniejsze ale na dłuższą metę może być zdrowsze niż nasze położenie. Tu ważne by nie pozwolili sprowadzić siebie do roli kolonii, do tego wejście w struktury UE nie jest konieczne.
        • jabbaryt Teraz to już chrzanicie jak pokopani... 21.11.13, 20:10
          "Ukraińcy nie dali sie sprowadzić do poziomu półkoloni...."
          Tak ale sprowadzili sie do poziomu parobków Polaków a unijnej demografii nie polepszają bo Unia ich nie wpuszcza. Jakby wpuszczała to na Ukrainie zostałiby ci co nóg nie mają.
          U mnie na wsi mieszka cała masa Ukraińców -gastarbaiterów. I jakoś nie spieszno im do domu.
          Oczywiście Polska popełniła ogromna ilość błędów w tzw transformacji ustrojowej i wiele trzeba zmienić. Ale to nie znaczy że nie należy integrować się z Zachodem i nie znaczy, że nie należy kopiowac pewnych sprawdzonych wzorców gospodarki kapitalistycznej.
          Ale Ukraina nie zrobiła nic. To jest kraj totalnie skorumpowany, biedny i przedewszystkim
          niesterowny. Ukraina powinna integrowac sie gospodarczo z Zachodem ale powinna unikać naszych błędów. Naszym błędem nie było to, że zwiąaliśmy się z Zachodem tylko to, że rozpieprzylismy nasz przemyśł i majątek narodowy za bezdurno. A to sa dwie rózne sprawy.
          • jorl Re: Teraz to już chrzanicie jak pokopani... 21.11.13, 20:18
            jabbaryt napisał:

Chlopcze chrzanisz to Ty. Nic dziwnego ale, siedzisz w zascianku Europy nie wiesz tak naprawde jak dziala przemysl w kraju doroslego kapitalizmu wiec ostroznie.

> U mnie na wsi mieszka cała masa Ukraińców -gastarbaiterów. I jakoś nie spieszno
            > im do domu.

No wiedzisz nawet w biednej Polsce ci z Ukrainy maja jakby lepiej. Ale z Rosji juz u Ciebie nie ma prawda? Dlaczego? Ano Polacy sa juz biedniejsi jak Rosjanie.

A ci z tego kawlaka ziemi zwanego przejsciowoa Ukraina maja tak nedznie bo nie sa z Rosja. Najwyzszy czas to nadrobic. Pokolenie zmarnowane.

> niesterowny. Ukraina powinna integrowac sie gospodarczo z Zachodem ale powinna
            > unikać naszych błędów. Naszym błędem nie było to, że zwiąaliśmy się z Zachodem
            > tylko to, że rozpieprzylismy nasz przemyśł i majątek narodowy za bezdurno.

Nie jabbaryt. Wlasnie konsekwencja zwiazania z Zachodu bylo rozpieprzenie przemyslu polskiego. Nie da sie zjesc ciastka i je miec. Dopoki tego nie zrozumiesz bedziesz swoje chrzanil.

Pozdrowienia
            • krzysiozboj Re: Teraz to już chrzanicie jak pokopani... 21.11.13, 20:46
              jorl napisał:

...
              > Nie jabbaryt. Wlasnie konsekwencja zwiazania z Zachodu bylo rozpieprzenie przem
              > yslu polskiego. Nie da sie zjesc ciastka i je miec. Dopoki tego nie zrozumiesz
              > bedziesz swoje chrzanil.
              >
              > Pozdrowienia

I tym samym jest potencjalnie Ukraina, rynkiem zbytu i dostawcą niewolników, pytaniem tylko pozostaje czy dzisiaj potrzebnym i atrakcyjnym.
              • igor_uk Na Ukrainie wszystko,praktycznie,.. 21.11.13, 20:58
                jest rozpieporzono .
                W roku 1992 najbardziej nowoczesny przemysl radziecki byl skoncentrowany na Ukrainie.
                To na Ukrainie byla jedyna stocznia,zdolna do budowy lotniskowcow,Ukraina byla monopolistom w budowe rakiet na paliwo ciekle. Na Ukranie byl potezny przemysll atomowy .
                Projektowanie ciezkich samolotow transportowych rowniez byl domenom Ukrainy.
                Jak by w roku 1992 roku Rosja rozpoczela wojne z Ukraina,to prawdopodobnie,w teorii,przegrala by ta wojne.
                Bo to na Ukrainie stacjonowali najbardziej bojowe jednostki Armii Radzieckiej,ktore Ukrainie pozostali sie. Wszysko "samoscijne" rozpiepszyli i na dzien dzisiejszy sa dziadami,nawet na tle Uzbekow :-(
          • igor_uk Jabbaryt,i to jest to :-) 21.11.13, 20:25
            Napisales:
            " Ukraina powinna integrowac sie gospodarczo z Zachodem ale powinna unikać naszych błędów. "

Dwa razy uzyles slowa "powinna" .Czyli uwazasz,ze wiesz lepiek od Ukraincow,co dla nich jest lepsze .
            Zachod nie ma oferty dla Ukrainy ,jak by mial,to by przedstawil.nawet twoi sloa o panstwie prawa,walko z korupcja i podobnych rzeczy,to tylko slogany propagandowe,a Ukraincy potrzebuja pracy,ciepla w domu,jedzenia dla dzieci ,krotko mowiac tego,czego Zachod im nie oferuje.
      • przyjacielameryki Jorl? 21.11.13, 20:12
        Ty jesteś przedstawicielem Putina i Kremla na Niemcy? Przecież to co piszesz to tylko i wyłącznie propaganda prokremlowska i nic więcej.
        • jorl Re: Jorl? 21.11.13, 20:23
          przyjacielameryki napisał:

> Ty jesteś przedstawicielem Putina i Kremla na Niemcy?

Ale narazie Ciebie drogi p.a. kupilismy. Dotacjami z mojej kieszenie. Takich jak Ty wlasnie potrzeba dla urzymywania koloni w ryzach.

Zaiwaniajcie na maszynach abysmy mieli nw Niemczech konkurencyjny przemysl bo proste rzeczy u Ciebie, cos sie kasy na projekty podrzuci abyscie sie lepiej czuli i tacy jak Ty cieszyli sie jak to malo robic duzo zarabiaja.

Pozdrowienia

• przyjacielameryki Re: Jorl? 21.11.13, 22:01
            jorl napisał:

> przyjacielameryki napisał:
            >
            > > Ty jesteś przedstawicielem Putina i Kremla na Niemcy?
            >
            > Ale narazie Ciebie drogi p.a. kupilismy. Dotacjami z mojej kieszenie. Takich ja
            > k Ty wlasnie potrzeba dla urzymywania koloni w ryzach.
            >
            > Zaiwaniajcie na maszynach abysmy mieli nw Niemczech konkurencyjny przemysl bo p
            > roste rzeczy u Ciebie, cos sie kasy na projekty podrzuci abyscie sie lepiej czu
            > li i tacy jak Ty cieszyli sie jak to malo robic duzo zarabiaja.
            >

Wiesz co, ja jestem przedsiębiorcą i zatrudniam różne osoby, ale ty nie załapałbyś się u mnie nawet na ciecia z takim sposobem analizy i myślenia.
            • jorl Re: Jorl? 21.11.13, 22:11

> Wiesz co, ja jestem przedsiębiorcą i zatrudniam różne osoby, ale ty nie załapał
              > byś się u mnie nawet na ciecia z takim sposobem analizy i myślenia.

O ja mam firme! Wschodnioeuropejskie zawolanie. Ale nie krec przeciez ta Twoje firma drogi p.a. to jest taka ktora zajmuje sie upychaniem subwencji Unijnych wsrod Polakow. Prawda? Nie wykrecisz sie, pisales o tym.
              A ja takich pasozytow z Niemiec znam. Ktorzy pomagaja za procent brac subwencje Unijne. I z tego zyja. Jeden taki mi powiedzial ze nawet jak sie kasa zmarnuje na projekty albo bedzie bez faktycznego sensu wydana to przeciez to jakby sie czolgi kupilo. Tez przeciez tak naprawde niepotrzebne.
              Takim pasozytem jestes Ty drogi p.a. Dlatego walisz tak okrogle zdania o osiagnieciach subwencji unijnych. Wiem, znam, zyjesz z moich podatkow.

Pozdrowienia
              • przyjacielameryki Re: Jorl? 21.11.13, 22:41
                jorl napisał:

>
                > Takim pasozytem jestes Ty drogi p.a. Dlatego walisz tak okrogle zdania o osiagn
                > ieciach subwencji unijnych. Wiem, znam, zyjesz z moich podatkow.
                >
                > Pozdrowienia

Ty jorl nie masz zielonego pojęcia o Polsce, o polskim przemyśle, o polskiej gospodarce innowacyjnej, o środkach i projektach unijnych a nawet o budżecie unijnym. Nie mam czasu i siły żeby ci to tłumaczyć. Musiałbyś się cofnąć do szkoły podstawowej, no może gimnazjum żeby to pojąć. Tam by ci wytłumaczyli tak jak krowie na miedzy.
                Dzisiaj jorl, propaganda to trudna robota, musisz się lepiej przyłożyć. Borka ma rację, na polski front kremlowcy rzucili trzeci albo i czwarty sort.
                • igor_uk przyglupie proamerykanski. 21.11.13, 22:44
                  Borracik jeszcze nigdy nie mial racje,dzieki czemu sluzy za klauna .Tylko podobny do ciebie idiota moze uwierzyc w to,co ten pajac pisze.
                  • przyjacielameryki Re: przyglupie proamerykanski. 21.11.13, 23:14
                    igor_uk napisał:

> Borracik jeszcze nigdy nie mial racje,dzieki czemu sluzy za klauna .Tylko pod
                    > obny do ciebie idiota moze uwierzyc w to,co ten pajac pisze.
                    >

Wiem, wiem. Dla was każdy kto zna Rosję i pisze o niej prawdę jest rusofobem, nie ma o niczym pojęcia, nic nie wie. Borka nic nie wie i "Wacek" nic nie wie. Tyle, ze np. "Wacek" uchodzi właśnie za jednego z najlepszych znawców Rosji co potwierdza wielu innych polskich i zagranicznych publicystów. Po prostu nie znosicie jak pisze się o was prawdę bo wy posługujecie się tylko propagandą, nie przyjmujecie krytyki. Ja nigdy nie czytałem tu na forum jakichś waszych krytycznych opinii np. o Putinie o polityce Rosji, itp. Są święci? Nie mają żadnych wad, wszystko robią świetnie, idealnie?? Gogol w googl i tyle!
    • jorl Re: Nu i po krzyku :-) 21.11.13, 20:10
      jabbaryt napisał:

> Ja wiem czego Rosja nie może Ukrainie zaproponowac bo sama tego nie ma.

> Nowoczesnych technologii.

Mozesz to blizej wyjasnic drogi jabbaryt? Tych nowoczesnych technologii? Jak myslisz jak w POlsce powstala montownia samochodow. Nowoczesnych. Z nowoczesnymi maszynami oprzyrzadowanie wszystko opracowane na Zachodzie. I Polacy na tych nowoczesnych technologiach pracuja. O to Cie chodzi?
      Bo ja uwazam ze duzo lepiej jest jak kraj ma mozliwosc samemu tworzyc nowoczesne technologie. A nie je dostawac.
      Wezmy telefony komorkowe. Cholernie nowowczesne technologie. Wytwarzanie a przedtem opracowanie ukladow scalonych do nich, maszyn do ich produkcji programow do ich projektowanie. I teraz wezmy uzytkownika telefonu komorkowego. On ma wg Twojej definicji dostep do nowoczesnych technologii, prawda? O taki dostep Tobie chodzi? Tacy Masajowie pasacy bydlo w Kenii tez telefonuja z takiego telefonu.
      Wydaje n´mi sie ze ci Masajowe maja dostep do nowoczesnych technologii jaki Ty lubisz.

A teraz Rosja. Rosja daje mozliwosc, z calymi klopotami i trudnosciami, Rosjanom wlasnie nowoczesne technologie tworzyc. Najpierw mniej nowowczesne potem wiecej. SAmodzielnie. I to ja uwazam za perspektywiczny kierunek dla dobra kraju. I taka perspektywe ma ten kawalek ziemie zwiacy sie aktualnie Ukraina wlasnie na wspolpracy i przylaczeniu sie do Rosji. A nie do Niemiec czyli Unii.

Pozdrowienia
      • igor_uk Trzy miliona Ukraincow. 21.11.13, 20:44
        Oficjalnie sa zatrudnieni w Rosji.
        Przynajmniej drugie tyle pracuje nielegalnie .
        6 milionow zarabia kase w Rosji,przy tym nie czujac zadnego dyskomfortu z bycia w obcym dla siebie jezykowo i kulturowo Kraju.jak doliczyc czlonkow rodziny,to wyjdzie ze 1/3 Ukraincow zyje na jakim takkim poziomie dzieki Rosji.
        Czy EU jest gotowa zastapic Rosje w tym?
        • 5magna Re: Trzy miliona Ukraincow. 21.11.13, 20:56
          No przeciez Polska teraz oferuje swoim robotnikom 300 euro na miesiac. Ukraincom by zaplacili 200.
          • igor_uk Re: Trzy miliona Ukraincow. 21.11.13, 21:00
            magna,a wiesz ile Ukraince w Rosji zarobiaja?
            jak nie wiesz,to zapytaj u borrata.
      • marko125 Re: Nu i po krzyku :-) 21.11.13, 20:51

> A teraz Rosja. Rosja daje mozliwosc, z calymi klopotami i trudnosciami, Rosjano
        > m wlasnie nowoczesne technologie tworzyc. Najpierw mniej nowowczesne potem wiec
        > ej. SAmodzielnie.

Jakie to nowoczesne technologie tworzą Rosjanie ?
        • jorl Re: Nu i po krzyku :-) 21.11.13, 20:59
          marko125 napisał:

> Jakie to nowoczesne technologie tworzą Rosjanie ?

Chodzby militarne. Polska zadnych nie tworzy.
          Nie znasz sie na niczym wiem dobrze co jakie glupoty na FM pisujesz.

Wiem zes cudak marko, jakos wbrew Twoich prognoz USA Syrie nie zaatakowala, ja wiem po prostu tak wyszlo a nie ze Rosja temu przeszkodzila i to skutecznie.
          Teraz jakos sie mowi ze Rosja Ukrainy z garsci nie wypuscila. Znowu przeciw Zachodowi czy tylko tak jakos wyszlo? Samo z siebie?
          Wyglada na to ze Rosja to jak ten glupi chlop ktory zbiera najwieksze kartofle. To takie niemiecke powiedzenie.

Nie znasz sie marko na niczym tylko na gledzeniu.

Pozdrowienia
          • marko125 Re: Nu i po krzyku :-) 21.11.13, 21:16
            >Chodzby militarne. Polska zadnych nie tworzy.

Militaria to nie wszystko. To raz. Dwa aż tyle militarnych też nie mają. Wiecznie ze wszystkim mają problemy. Prawie nic nie jest dopracowane z nowych broni.

>Nie znasz sie na niczym wiem dobrze co jakie glupoty na FM pisujesz.

A cot akiego wypisałem o znafco ?

Wiem zes cudak marko, jakos wbrew Twoich prognoz USA Syrie nie zaatakowala, ja
            > wiem po prostu tak wyszlo a nie ze Rosja temu przeszkodzila i to skuteczn

Tak zagroziła swoimi paroma Ch-555.

• igor_uk marko,nie marudz :-) 21.11.13, 21:20
              Czy masz pojecie o tym,jaki jest lancuszek technologiczny,ktory z rudy zelaza pozwola stworzyc nowoczesny czolg?
              Jak uwazasz,ze wystarcze jednej fabryki,z ktorej ten czolg wyjezdza,to bardzo sie mylisz.
              • igor_uk Marko,informacja k rozmyszleniuju :-) 21.11.13, 21:28
                kuznetsov-motors.ru/press-center/news/na-oao-%C2%ABkuznetsov%C2%BB-otkryli-stroitelstvo-novogo-korpusa-raketnogo-proizvodstva
            • jorl Re: Nu i po krzyku :-) 21.11.13, 21:36
              marko125 napisał:

> Militaria to nie wszystko. To raz. Dwa aż tyle militarnych też nie mają. Wieczn
              > ie ze wszystkim mają problemy. Prawie nic nie jest dopracowane z nowych broni.

Jasne, nie wszystko, to ja wlasnie wiem najlepiej. Ale cos robia i to duzo i cholernie skaplikowanego. A ze nie wychodzi tu i tam? Tak bywa, lepiej ze nie wychodzi jak sie samemu pracuje niz jak sie kupi z zagranicy cos co funktionuje.
              Napisalem ze maja daleka droge sam bym chlystkow z Intytutu w Nowosybirsku ktorych spotkalem w Altaju pogonil do roboty aby im wychodzilo lepiej. Tak jak to sei w Niemczech robi. Ale ja wiem jak najczesciej jak sie cos nowego tworzy to nie wychodzi. Teraz wlasnie przed 2 tygodniami mi tez cos nie wyszlo. Ale zabralem sie z moimi chlopcami i bedziemy mieli gotowe. A opoznienim, Francuzi i Koreanczycy dra mordy bo juz mieli urzydzenia dostac, dostana pozniej ale dostana. Oprocz pracy w tygodniu wieczorami posiedzialem w pracy w niedziele i funkcjonuje. Takie jest zycie, najlatwiej dac sobie Montownie im. Balcerowicza postawic i sprzedawac ta najprostsza bezmysla prace na Zachod i za te nedzne pieniadze pokupowac troche produktow ktore wyszly.
              Wiem ze nie zrozumiesz bo na przemysle sie nie znasz wiec to rzucanie perel miedzy swinie. Ale moze dotrze do madrzejszych od Ciebie marko.

> Tak zagroziła swoimi paroma Ch-555.

Nie tymi a starymi przebudownymi z jadrowych. Wiem ze nie dociera. Ale OK Obama zapomnial ze chce napasc na Syrie. I nagle nie napadl. Rosja jak ten najglupszy chlop co najwieksze kartofle zbiera. Przypadek. Tak jak teraz z Ukraina.

Pozdrowienia
              • marko125 Re: Nu i po krzyku :-) 21.11.13, 21:42
                asne, nie wszystko, to ja wlasnie wiem najlepiej. Ale cos robia i to duzo i ch
                > olernie skaplikowanego. A ze nie wychodzi tu i tam? Tak bywa, lepiej ze nie wyc
                > hodzi jak sie samemu pracuje niz jak sie kupi z zagranicy cos co funktionuje.

Kupują za granicą coraz więcej. Mistrale, termowizory, elektronike do swoich rakiet i satelitów. I kupują coraz więcej.

• jorl Re: Nu i po krzyku :-) 21.11.13, 21:59
                  marko125 napisał:

> Kupują za granicą coraz więcej. Mistrale,

Mistrale maja uzbrojenie i helikoptery rosyjskie prawda? A dlaczego kupili? Mysle ze admiraly rosyjskie chcieli miec nareszcie ladne salony, toalety barki do koniakow na okrecie. Bo rosysjkie za siermiezne.

> termowizory,

Do czasu jak nie uruchomia produkcji swojej.

>elektronike do swoich ra
                  > kiet i satelitów.

Jak zwykle nie wiesz o czym piszesz. A moze bys zdradzil swoje wyksztalcenie i praktyke zawodowa? Inzynier, paredziesial lat konstuoowania urzadzen w nowowczesnym przemysle? Czy taki moze inzynier z komuny ktory juz dawno niczego powaaznego inzynierskiego nie robi? No wykrztus moze marko?
                  Bo oceny hobbystow to z gruntu o kant d.. mozna rozbic, prawda?

Teraz elektronike kupuja. Cale urzdazenie czy elementy? bo okreslenie elektronika tez szerokie.
                  Konstruuja urzadzenia sami czy kupuja skonstruowane? Maja przemysl polprzewodnikowy czy nie? Wiesz to? Czy nie wiesz? A trzaskasz dziobem.
                  Naturalnie bywa ze w waznych i potrzebnych urzadzeniach kupuja do prototypow elementy z Zachodu. Ale zapewne potem u siebie je konstruuja, a co najmniej spora ich czesc. Wlasnie dlatego tez te inwestycje rosysjkie w bronie. Bo wtedy, nie wszystkie ale zawsze sa nowe technologie opracowywane.
                  Pozdrowienia

• marko125 Re: Nu i po krzyku :-) 21.11.13, 22:21

> Mistrale maja uzbrojenie i helikoptery rosyjskie prawda? A dlaczego kupili? Mys
                    > le ze admiraly rosyjskie chcieli miec nareszcie ladne salony, toalety barki do
                    > koniakow na okrecie. Bo rosysjkie za siermiezne.

Argumentacja inżyniera :) Jorl oni nie są wstanie wybudować takiego okrętu, a nawet jeśli to budowa trwła by z 3 dekady. Na razie nie mogą dokończyć jednej fregaty 22350.
                    Na 20380 nadal nie ma uzbrojenia. Nowy morski system przeciwlotniczy z 9M96 nadal z wielkimi problemami.

Ciekawe kiedy Buława zacznie latać, bo bez niej Boreje są bezużyteczne.
                    • igor_uk marko,wiem skad twoja "wiedza". 21.11.13, 22:32

Na dniach przypadkowo trafilem na jeden forum,gdzie zebrali sie tacy ,jak ty.
                      Otoz,oni tam wieszczyli szybki upadek przemyslu lotniczego w Rosji ,jako argument dawali spadek wzrostu produkcji Superjetow kilkakrotnie.
                      Z ciekawostki sprawdzilem,jak to na prawde wyglada
                      rok 2010 - wyprodukowano 1 samolot.
                      rok 2011 - wyprodukowano 5 samolotow (wzrost produkcji x5)
                      rok 2012 - wyprodukowano 12 samolotow (wzrost juz tylk x 2.5)
                      rok 2013 - gwarantowano bedzie wyprodukowano 24 samolota (wzrost zaledwie x2 )

Rosja produkuje wiele roznego sprzetu wojskowego,w ktorych wykorzystuje sie wylacznie rosyjskie podzespole ,ale o tym podobne ludzi do ciebie nic nie wspomn=inaja.A jak tylko dowiedza sie o tym,ze cos kupili za granica,to odrazu podnosza raban.
                      To dzialania celowe,marko i ty na nich dajesz sie kupic.

p.s. Czy wiesz,ze wlasnie dzis rozpoczela sie seryjna produkcja rakiet dla S-400?
                      Z tego wynika,ze zasieg tego kompleksu bedzie jeszcze wiekszy.
                • igor_uk marko,nu ile razy mozesz kompromitoowac sie, 21.11.13, 21:59
                  wykazujac sie brakiem wiedzy.
                  Nawet nie mam zamiaru z toba w tym temacie dyskutowac.Bo ty z jednej strony jestes za ,a jednoczesnie przeciw.
                • eva15 Oj, nmarko, marko... 21.11.13, 22:34
                  marko125 napisał:

> Kupują za granicą coraz więcej. Mistrale, termowizory, elektronike do swoich ra
                  > kiet i satelitów. I kupują coraz więcej.

ba, kupują nawet samochody! Ale im to nie przeszkadza w zachowaniu WŁASNEJ produkcji. Przeciwnie - taka konkurencja to nacisk na ulepszanie produktów własnych, bo Rosjanie je mają i starają się by były coraz lepsze, właśnie m.in. dzięki otwarciu na świat, na konkurencją.
                  Łada nie dorównuje jeszczez zachodnim autom, ale jest coraz lepsza, ładniejsza, no i znacznie tańsza, więc na rynku krajowym MIMO zachodniej konkurencji dobrze się sprzedaje. Można było zrobić jak w PL i albo sprzedać własny kulawy przemysł samochodowy, albo go uśmiercić.
                  Rosja postawiła na zachowanie go i na mozolne ulepszanie jakości w warunkach ostrej konkurencji. Polska już nie ma co ulepszać.
                  • igor_uk Nie wiem,Ewa,co jest Markowie :-) 21.11.13, 22:38
                    Raz on pisze tak,a raz nie .Jak by w nim bylo dwa roznych czlowieka.
                    Kiedys on napisal,ze ma truddny stosunok do Rosjan.Moze to jest rozwiazaniem tej zagadki ?
      • krzysiozboj Re: Nu i po krzyku :-) 21.11.13, 21:01
        jorl napisał:

...
        > A teraz Rosja. Rosja daje mozliwosc, z calymi klopotami i trudnosciami, Rosjano
        > m wlasnie nowoczesne technologie tworzyc. Najpierw mniej nowowczesne potem wiec
        > ej. SAmodzielnie. I to ja uwazam za perspektywiczny kierunek dla dobra kraju. I
        > taka perspektywe ma ten kawalek ziemie zwiacy sie aktualnie Ukraina wlasnie na
        > wspolpracy i przylaczeniu sie do Rosji. A nie do Niemiec czyli Unii.
        >
        > Pozdrowienia

To samo piszę w innym miejscu, w oparciu o chłonną i w stosunku do zachodu raczej zacofaną gospodarkę (choć nie można tego uogólnić na wszystkie gałęzie) próbować budować coś swojego, Unia jest za trudna a rynek nasycony. Jedynie co Ukraina może zawojować w UE to rynek prostytucji (i ładne i pewnie tańsze) ale to chyba nie o to chodzi.
        • jorl Re: Nu i po krzyku :-) 21.11.13, 21:13
          Nie da sie do Unii zadnych skaplikowanych przez siebie opracowanych produktow exportowac. Dlatego istnieja w tych kraikach z demoludow montownie im Balcerowicza. Aby exportowac na rynki unijne trzeba sworzyc tam siec sprzedarzy servisu reklamy. Mowie o wyrobach przemyslowych dla przemyslu. I to jest niepotrzebne! Najpierw kraje z komuny niech konstruuja na swoj wlasny rynek. Tam sprzedarz, servis da sie zorganizowac. Jak najmniej importowac z Zachodu, oczywiscie sporo trzeba ale to powinno przez wlasny przemysl byc zastepowane. I dla Rosji to absolutnie wystarcza. OK, jest i to duzy export z Rosji bronii i to zaawansowanej technicznie. I dobrze ale cywilny przemysl ma byc na swoj rynek wewnetrzny.
          Takie Niemcy musza duzo exportowac bo surowce musza importowac. Rosja tego nie musi.

No a model jak Polska z Montowniami im Balcerowicza to przeciez kolonia. Sprzedaje sie tylko ta prosta prace.

Pozdrowienia
      • przyjacielameryki Re: Nu i po krzyku :-) 21.11.13, 22:09
        jorl napisał

Jak my
        slisz jak w POlsce powstala montownia samochodow. Nowoczesnych. Z nowoczesnymi
        maszynami oprzyrzadowanie wszystko opracowane na Zachodzie. I Polacy na tych no
        woczesnych technologiach pracuja. O to Cie chodzi?
        Bo ja uwazam ze duzo lepiej jest jak kraj ma mozliwosc samemu tworzyc nowoczesn
        e technologie. A nie je dostawac.
        Wezmy telefony komorkowe. Cholernie nowowczesne technologie. Wytwarzanie a prze
        dtem opracowanie ukladow scalonych do nich, maszyn do ich produkcji programow d
        o ich projektowanie. I teraz wezmy uzytkownika telefonu komorkowego. On ma wg T
        wojej definicji dostep do nowoczesnych technologii, prawda? O taki dostep Tobie
        chodzi? Tacy Masajowie pasacy bydlo w Kenii tez telefonuja z takiego telefonu.

Wydaje n´mi sie ze ci Masajowe maja dostep do nowoczesnych technologii jaki Ty
        lubisz.

A teraz Rosja. Rosja daje mozliwosc, z calymi klopotami i trudnosciami, Rosjano
        m wlasnie nowoczesne technologie tworzyc. Najpierw mniej nowowczesne potem wiec
        ej. SAmodzielnie. I to ja uwazam za perspektywiczny kierunek dla dobra kraju. I
        taka perspektywe ma ten kawalek ziemie zwiacy sie aktualnie Ukraina wlasnie na
        wspolpracy i przylaczeniu sie do Rosji. A nie do Niemiec czyli Unii.

> Pozdrowienia

Cha!, cha!, cha! To teraz wymień jakiś znany produkt rosyjski wyprodukowany o którąś z tych słynnych technologii rosyjskich. Ale nie chodzi o bałałajki, czy wódkę. Może jakiś telefon komórkowy? No śmiało, pewnie znasz wiele takich produktów.

Boże, inżynier od siedmiu boleści. Kończyłeś tę słynną politechnikę przy KC KPZR? Hi!, hi! Ojojoj, śmiać się już nie mogę!
    • jk2007 jako patriota i obywatel Rosji 21.11.13, 20:46
      jestem dumny ze udalo sie uratowac Ukraine.
      • 5magna Re: jako patriota i obywatel Rosji 21.11.13, 20:59
        Pisalem ze Ukraincy to nie idioci. Nawet w Kanadzie stoja duzo lepiej od Polakow.....
        • ubiquitousghost88 Re: jako patriota i obywatel Rosji... 21.11.13, 21:57
          ...stwierdzam, że w Polsce też...
    • ubiquitousghost88 Igruszka, a ten krzyk to był niby o co?... 21.11.13, 21:54
      1. UE nie chce Ukrainy (see prowokacja pt. "Julcia").
      2. Ukraina nie chce UE (bo niech by tylko spróbowała chcieć...).

To o co ten krzyk?
      Jak Stolzmanowi nie wyszło, to zaraz krzyk, ajwaj!?
    • jorl p.a. 22.11.13, 21:11

> Ty jorl nie masz zielonego pojęcia o Polsce, o polskim przemyśle, o polskiej go
      > spodarce innowacyjnej, o środkach i projektach unijnych a nawet o budżecie unij
      > nym. Nie mam czasu i siły żeby ci to tłumaczyć.

Chcesz mi tlumaczyc jak funkcjonuja projekty unijne? Taki sam przerabialem i powiedzialem nigdy wiecej. To jest wyrzucanie kasy przez okno. Jak sie taki projekt realizuje w kapitalistycznym przedsiebiorstwie i jest on kilka % nakladow na rozwoj nie ma z tego powodu szkod. nawet troche moze byc z tego korzysci dla normalnego kapitalistycznego przedsiebiorstwa. Ale wiem co sie dzieje w bylym NRD. Tam latami i to w duzym procencie zyja firmy z tego. Efekty z tego sa w zadnym przypadku rynkowe. Ale ze kasa jest to i sa tacy looserzy z bylego NRD na nia chetni.
      Aby przy tych projektach sprawozdania dla ministerstwa pisac istnieja firmy ktory za te pisanie i organizowanie kasy biora procenty od tych pieniedzy. Sprawozdania pisza piekne, uzasadnienia ze ten projekt warto tez.
      Bylem kilka miesiecy na jakis targach. Chyba to byly te przemyslowe w Hannoverze, tam spotkalem stoisko wlasnie z Twojej ulubionej drogi p.a. polskiej Doliny Lotniczej. Dalem swoja wizytowke i zaraz zeczela mnie jedna namawiac na wspolny projekt za kase z Unii! Patrzalem i oczom nie wierzylem, tam musi plynac strumien kasy z moich podatkow! Problem dla nich tylko wymyslac tematy ktore spelniaja wymagania. Te nowoczesnosci, perspektywa sukcesu komercyjnego. Juz w Polsce sie nauczyli jak to pisac. Tu w Niemczech takie firmy posrdniczace napastuja mnie tez regularnie, gonie ich na drzewo mowic moje sakramentale "ja jestem z komuny i mam komuny po dziurki od nosa". Bo to faktycznie przypomina mi czarne czasy komuny. Pogardzam takimi co sie tym zajmuja. Looserzy i tyle a do tego pasozyty. Bo kase biora ale do produktywnosci spoleczenstw bardzo niewie sie przykladaja. W stosunku do tego co konsumuja.
      I Ty drogi p.a. ,jestem przekonany, jestes takim ktorych gonie na drzewo, zreszta sie do tego przyznales na tym forum. Tobie moze sie wydaje to ze czlowiek sukcesu a jestes po prostu malym napychajacym sobie brzuch pasozytem. Do tego kupionym, bo po to sa te pieniadza z unii. I Twoja praca jest tak naprawde g..o warta. Dla spoleczenstwa.

Pozdrowienia
      • igor_uk Dziesiatki tysiace ludzi ze wschodniej Ukrainy. 23.11.13, 00:20
        Gotowe wyjechac do Kijowa,zeby wesprzec rzad,ktory wstrzymal euro integracje.
        Ponoc przygotowane nie tylko autobusy,a i cale sklady pociagow.
        Akcja bedzie nosic nazwe "Antymajdan".
        • eva15 Re: Dziesiatki tysiace ludzi ze wschodniej Ukra 23.11.13, 00:31
          Tak trzymać!
          Musi powstać jakaś przeciwwaga do tej chorej unijnej konstrukcji, bo inaczej zgniemy!
          • igor_uk To wlasnie to. 23.11.13, 00:34
            O czym Ty pisala,ze nie wierzysz w silowe rozwiazanie,ze Janukowicz sciagnie do Kijowa swoich zwolennikow.
            Na poludniu Ukrainy rowniez nie maja zamiar poddac sie szantazu borratow .
            • igor_uk Ewa,chce poradzic sie. 23.11.13, 00:37
              Z nudow pozbieralem troche danych (wszystkie oficjalne),odnosnie poziomu korupcji w EU i Stanach (dane przerazajace) i nosze sie z zamiarom zalozenia watku o tym.Jak sadzisz ,czy warto ?
              • eva15 Re: Ewa,chce poradzic sie. 23.11.13, 00:50
                Jeśli dane są rzetelne to warto, choćby dlatego, że mnie to zainteresuje:-))
                Jeśli liczysz na zrozumienie ze strony bystrzaków to nie warto, do nich NIC nie dotrze.
                • wojciech.2345 Re: Ewa,chce poradzic sie. 23.11.13, 01:10
                  eva15 napisała:
                  > Jeśli dane są rzetelne to warto, choćby dlatego, że mnie to zainteresuje:-))
                  > Jeśli liczysz na zrozumienie ze strony bystrzaków to nie warto, do nich NIC nie
                  > dotrze.
                  ------------------
                  Do Felusiaka na pewno nic nie dotrze.
                  Zawsze z nim wygrywasz.
                  • eva15 Re: Ewa,chce poradzic sie. 23.11.13, 01:17
                    Wojutżś, bingo. Zdarzyło ci się mieć rację! Podziwiam:-))))
                    • wojciech.2345 Re: Ewa,chce poradzic sie. 23.11.13, 01:19
                      eva15 napisała:
                      > Wojutżś, bingo. Zdarzyło ci się mieć rację! Podziwiam:-))))
                      ---------------------
                      Felusiak pójdzie do nieba.
                      Ma chłop do Ciebie cierpliwość.
                      • eva15 Re: Ewa,chce poradzic sie. 23.11.13, 01:27
                        Z całą pewnością on do mnie ani cierpliwości ani argumentów nie. Z tego drugiego wynika to pierwsze. Aż po granicie chamstwa.
                        • wojciech.2345 Re: Ewa,chce poradzic sie. 23.11.13, 01:30
                          eva15 napisała:
                          > Z całą pewnością on do mnie ani cierpliwości ani argumentów nie. Z tego drugieg
                          > o wynika to pierwsze. Aż po granicie chamstwa.
                          --------------------
                          Cham wyjątkowy.
                          Każe Ci zapewne jeść pomidorówkę z makaronem albo ryżem.
                          • eva15 Re: Ewa,chce poradzic sie. 23.11.13, 01:32
                            Idó spać, biedaku.
                            • wojciech.2345 Re: Ewa,chce poradzic sie. 23.11.13, 01:34
                              eva15 napisała:
                              > Idó spać, biedaku.
                              --------------
                              Przed Tobą?
                              Never.

Muszę dotrzymać Ci towarzystwa.
            • eva15 Czasem sama boję się siebie:-)))) 23.11.13, 00:48
              igor_uk napisał:

> O czym Ty pisala,ze nie wierzysz w silowe rozwiazanie,ze Janukowicz sciagnie do
              > Kijowa swoich zwolennikow.

To mój problem, czasem to aż sama siebie się boję.:-))) Jest tu takis spec na forum , wiadomo który, co to ponoć zna świetnie i Rosję i Ukrainę i w kółko tam bywa. On wie, co w trawie piszczy, tak uważa. Tymczysem ciągle się myli.

Ja nie bywam w obu krajach, ale jakoś znacznie lepiej niż borrcia kapuję, co jest grane. Ciekawe czemu? Może analityczne myślenie jest ważniejsze od bezpośredniego doświadczenia???

W Niemczech mieszka mnóstwo Polaków, a większoćć NIC, naprawdę NIC z tego kraju nie rozumie. Niektórzy produkują się na forum.
              • jabbaryt Re: Czasem sama boję się siebie:-)))) 23.11.13, 01:22
                > W Niemczech mieszka mnóstwo Polaków, a większoćć NIC, naprawdę NIC z tego kraj
                > u nie rozumie. Niektórzy produkują się na forum.
                To brzmi jak samokrytyka
                • eva15 Re: Czasem sama boję się siebie:-)))) 23.11.13, 01:25
                  Myślisz, że piszę o sobie w pluralis majestatis? Nie przesadzasz?
                  • wojciech.2345 Re: Czasem sama boję się siebie:-)))) 23.11.13, 01:28
                    eva15 napisała:
                    > Myślisz, że piszę o sobie w pluralis majestatis? Nie przesadzasz?
                    -------------
                    A jest więcej w Giermanii takich egzemplarzy jak Ty?
                    Wzbogacasz kulturę Niemiec.
                    • eva15 Re: Czasem sama boję się siebie:-)))) 23.11.13, 01:31
                      A zrozumiesz ty kiedy, co ja piszę???

Ha, ha, to pytanie retoryczne, taki żart na dobranoc. Nie bój się, nie liczę na to, więc mnie nie zawiedziesz.
                      • wojciech.2345 Re: Czasem sama boję się siebie:-)))) 23.11.13, 01:32
                        eva15 napisała:
                        > A zrozumiesz ty kiedy, co ja piszę???
                        ---------------
                        Czasami wydaje mi się, że Ciebie rozumiem.
                        Ale tylko czasami.
              • wojciech.2345 Re: Czasem sama boję się siebie:-)))) 23.11.13, 01:26
                eva15 napisała:
                > W Niemczech mieszka mnóstwo Polaków, a większoćć NIC, naprawdę NIC z tego kraj
                > u nie rozumie. Niektórzy produkują się na forum.
                ----------------------------
                Niektórzy nadal myślą Marksem i Leninem.
                Cóż poradzić.
                • eva15 Re: Czasem sama boję się siebie:-)))) 23.11.13, 01:28
                  Nic, iść spać i liczyć przed snem kartofle niczym barany...
                  • wojciech.2345 Re: Czasem sama boję się siebie:-)))) 23.11.13, 01:35
                    eva15 napisała:
                    > Nic, iść spać i liczyć przed snem kartofle niczym barany...
                    ----------------
                    Effciu,
                    ile razy przeczytałaś Kapitał Marksa?
                    Trzy razy, a może więcej razy?
    • wojciech.2345 drugi dzień protestów zwolenników UE 23.11.13, 01:17
      Ponad tysiąc osób nadal przebywa na głównym placu Kijowa, Majdanie Niepodległości, domagając się od władz Ukrainy podpisania umowy stowarzyszeniowej z UE na zaplanowanym w przyszłym tygodniu szczycie Partnerstwa Wschodniego w Wilnie.
      Ich protest trwa już drugi dzień - mimo zimna i deszczu. Zebranych rozgrzewają konferansjerzy i muzycy, którzy występują z wyposażonego w kolumny głośnikowe dachu samochodu terenowego. Przygląda się temu obecna na miejscu u milicja. W tłumie widać znanych polityków opozycji.

wyborcza.pl/1,91446,15001625,Ukraina__Kijow__drugi_dzien_protestow_zwolennikow.html
      • 5magna Re: drugi dzień protestów zwolenników UE 23.11.13, 03:44
        Nie pierdz wojtus bo nikt cie nie slucha....
        • des4 nu i po Januku 21.02.14, 19:28

hahahahahahahahaha....
          • igor_uk Powaznie? 21.02.14, 19:32
            desik,czy mozesz zalnkowac informacje,ze Janukowicz nie jest Prezydentem Ukrainy i znajduje sie pod sledztwem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka